אנחנו נעשה כנראה כמו כל שנה - ארוחת סימנים
יש 2 קרפיונים שדגתי אתמול עם הילדים.
מחכה להודעות שלכם אולי יהיו רעיונות
אנחנו נעשה כנראה כמו כל שנה - ארוחת סימנים
יש 2 קרפיונים שדגתי אתמול עם הילדים.
מחכה להודעות שלכם אולי יהיו רעיונות
האוכל הקטן שלפני הסעודה... תמיד היה ראש של דג (קרפיון או סלמון) והדלעת הגיעה כמרק
ואח"כ עיקרית תוספות וקינוח.
רעיון לסימנים קצת אחרת
שלא כולם אוכלים מהסימנים אולי ביס קטן לטעימה, אז צריכה בנוסף ארוחה
מתלבטת אם לאמץ את הסגנון,
יש לי התלבטות איך זה הולך מבחינת הסימנים?
אוכלים לפי סדר מסוים?
טועמים קצת מכל דבר?
יש הרגשה של המנהג של הסימנים?
תודה!
בכל מקרה, אצלינו את התפוח בדבש - אכן מביאים מייד אחרי המוציא, לקיים את המנהג. (וגם כמעט פשוט שככה צריך לברך העץ בלי ספק עליו).
שאר הסימנים מגיעים לאורך הסעודה בצורה מתאימה - מה שבסלטים, בסלטים (רוביא וכד'). גזר עם הדג והראש של דג, בתור מנה ראשונה. כרתי וסילקא בקציצות עם המנה העיקרית. תמרים ורימונים - מנה אחרונה.
ככה גם נמנעים ממריחה ומותשות של הילדים, בשעה לא מוקדמת.
כמובן, עם כל סימן אומרים את היה"ר שלו).
עדיין לא ידוע יותר מזה
יש כאלו שתפסו מהר לנו לקח 3 שעות
קודם כל בזכותך בכלל התחלתי לחשוב על זה שצריך לבשל לחג..
סילקא - בורקס ממולא מנגולד
כרתי - לביבות
רוביא - רוביא ירוקה מוקפצת עם גזר
קרעא - הקישוא המצחיק הגדול מבושל עם לימון וסוכר
ראש של דג
וגם: גזר מתוק, סלק, דלעת עם קינמון...
אני עוד לא יודעת בדיוק האם וכמה נארח
וגם הבנים הגדולים לא החזירו עדיין תשובה מי בישיבה ומי בבית..
אבל התכנון בגדול:
ליל החג:
סימנים למנה ראשונה
מנה עיקרית מרק בשרי עם קרפלאך, בשר וירקות של סימנים
בוקר:
בקר מבושל.. כנראה מספר 3
אורז, כרוב סגול מתוק, גזר מתוק
סד"ש - כי זה שבת..
דג סלמון ותפוחי אדמה (בדרך כלל תפריט לילה שני)
לילה שני:
סימנים
סעודה חלבית (מאפה ממולא מנגולד וגבינות, קיש כרישה, פסטה מוקרמת לילדים)
בוקר שני:
קציצות בשר ברוטב סילאן
אורז ותוספות מהבוקר.
וכמובן קינוחים של ראש השנה..
נראה קל ופשוט יותר משנים קודמות..
עוף עם תפוחים ודבש - מתכון מעולה שאי אפשר לפספס בראש השנה..
נראה מתי אשבץ אותו..
בערב אחרי סימנים ומרק כולל יהיו שבעלי- ולא מוותרים אצלי על מרק בראש השנה
בשני הבקרים מקפידים לאכול בשר בקר - אולי כמנה בשרית שניה..
ועוף בתפוחים בדבש?
תודה רבה!
מטגנת בצל ושום קצוצים דק.
מוסיפה את עלי המנגולד קצוצים ומאדה עד שהמיים נגמרים.
מוסיפה מלח ופלפל שחור
ומקררת הכל..
אפשר לשים גם ביצה אחרי שמתקרר אבל לא חובה..
ואין לי כוח לזה באמת, ומארחים.
אז צריך להתחשב בכל מיני דברים שמבחינתי הם מיותרים..
רעיונות לדברים קלילים יחסית ללילה השני.
אבל מצד שני מכובד ועם אפשרות לשבוע כי באים בחורים שאני לא יודעת כמה הם אוכלים.
חשבתי נגיד - (אחרי הסימנים כמובן)
סלט חסה גדול
חזה עוף ממולא במשהו (אורז או קינואה)
חזה עוף במחבת פסים למי שלא אוהב..
ואז נתקעתי.
יש חגז, אז אפשר לבשל דברים קלילים שלא לוקחים הרבה זמן..
גזר ועופות/ פרגיות.
יוצא פצצה תמיד, ונראה מהמם בסיר סוטאז'..
וליד זה אפשר סלטים מעניינים..
בסעודה שלישית ולהמשיך לחמם לסעודת הערב.
רביולי פרווה (פטריות או בטטה) מהיר הכנה (רק לשפוך מים חמים מהמיחם)
אפשר לבשל חצי בישול תפוא ולטגן קלות עם שמן זית שום, מלח- פלפל.
תודה
שרק מחממים במים חמים 5 דק' והוא מוכן. את מתכוונת לרוטב?
לי יש שניים אהובים פרווה- אחד פטריות כמו לבורקס, השני עם קרם קוקוס ובטטה
למה לא לגוון? פרגיות מתאימות יופי למילוי, וגם אם ללא מילוי, לגלגל לתבל ולאפות
להגיש ליד אורז עם כל מיני תוספות
אולי כל מיני סימנים בנפרד ואולי גפילטע (+ראש) וסימנים שלא נכנסים למרק ואז מנה שניה מרק עם רוב הסימנים
סימנים בנפרד
-תמרים
-רימון
- גפילטע פיש+ראש
- סלט גזר מתוק
- פשטידת דלעת
- קציצות כרתי
- קציצות סילקא
- תפוח בדבש
- רוביה כלשהי
ומעבר לסימנים לא יודעת עדיין בכלל
לפני כמה שנים הכנתי סלט אצל ההורים שלי של עלי מנגולד(טריים) רימון, רוביה טריה, תפוחים (מלפפון)
ורוטב על בסיס דבש ולימון (שמן שום מלח פלפל שחור...)
אפשר להוסיף גם קילופי דלעת טריה וככה יש המון סימנים בסלט אחד
למרות שרציתי להגיד לאורחים להביא איתם סימנים..
סלק מרוקאי
סלק מתוק
מטבוחה
גזר חי
גזר מרוקאי
מיונז
סלט ביצים
סלט פלפל קלוי
סלט חצילים לבן
סלט חציל אדום
סלט חציל
סלט חציל קלוי
חומוס
טחינה
כרוב לבן
כרוב סגול
מוחמצים
טאבולה
תן לי את כל הסלטים האלה+מצות
ואני מסודרת😅
האמת המסקנה שלי שבר'ה צריך ממש מעט סלטים...
כי בערב אחרי הסימנים כבר מי מסתכל על הסלטים, מגישים את האוכל
ובוקר אחרי תפילה ארוכה גם רעבים וגם עייפים אז שוב...לא נוגעים כמעט בסלטים
מה שכן, בגלל שבכ'ז א'א בלי .. אני מכינה כמות קטנה יחסית מכל סלט ומשתדלת שבכל סעודה יהיו רק חלק מהסוגים
ככה זה עדיין אטרקטיבי
ולא נוצר מצב שבסעודה הרביעית כבר אף אחד לא מסתכל לכיוון....
בערב אחרי הסימנים ישר מנה עיקרית
בבקרים מוציאה סלטים -
מכינה מראש בהקפאה את המבושלים.
מוסיפה 3-4 סלטים חיים וזהו.
כל הלימון/חומץ הם לא סימנים טובים לשנה החדשה

לא יודעת איפה נהיה עדיין,
אבל במידה ובבית אז..
*סימנים*
תמרים
קציצות כרתי (שיכרתו)
סלק (שיסתלקו)
דלעת מקורמלת (שיכרעו)
תפוח בדבש
דג שלם (כנראה אדמונית)
רימון
קלמנטינה בלילה השני
לוביה (שיתלבבו)
רוביה עם בשר
ובטח שחכתי עוד.. צריכה להסתכל במה הכנתי שנה שעברה..
לערב אחרי הדג (שהוא אחרון בסימנים כדי שיהיה מנה ראשונה) מכינה מאפה פילו ממולא בשר ותפו"א ליד.. (כנראה תפוא מעוך או משהו בסגנון..)
סלטים
לבוקר
עוף עם אורז
קציצות עם אפונה, תפוא ובצל
שניצל ממולא
לערב השני
סימנים
דג בורי/ מושטים שלמים
סלטים
מרק קוסקוס עם גרונות
לבוקר
כנראה שלשון
עראייס
בשר מהרוביא
ושאריות מהכל
שכולל את הירקות של הברכות עם הבשר ראש. חוסך זמן הכנה והאמת שיש לו טעם משגע
אבל יצא לי להכין גם תבשיל ראש בנפרד מהמרק וזה היה מעולה
השנה אני חושבת להכין קציצות עם טנזייה, שזה רוטב מתוק מפירות יבשים כמו צימוקים, שזיפים וכו עם קינמון
קוסקוס
ועוד מנה בשרית אחת. מתלבטת בין לשון לפרגית.
ודגים בתנור כמובן
אבל זה רק בגלל שאני צריכה עוד אופציה לילדים, והם אוהבים
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב