אני למדתי תחום שירותי מסויים. היו לי בהתחלה מספר לקוחות והרוחתי כ-4 אלף בחודש. ואז לקחתי כמה קורסים בשיווק ומפה לשם משם לפה הגעתי לכ-60 אלף בחודש.
ה"סוד" הוא לבנות לעצמך שם של בר סמכא ואז כשאנשים צריכים את השירות שלך הם חושבים עליך. למשל - אם אתם חושבים על הורות אז תחשבו על סופר נאני. אם על בריאות
אז על פרופ' קרסו וכדומה.
איך בונים שם של בר סמכא?
אז יש טכניקות שונות כמו להעלות עשרות סרטונים עם טיפים על הנושא לפלטפורמות השונות, להתראיין בתכניות טלויזיה שונות (ואז את הראיונות להעלות), בשירות עצמו לתת אקסטרות, לשלוח מסרים לאנשים ועוד.
עכשיו פונים אלי כל מיני אנשים ורוצים שאעזור להם עם העסק שלהם.
אז אני מתלבט מה לעשות.
מצד אחד - מה אכפת לי לעזור? בשעה אחת של הסברים או כמה שעות אני יכול ממש להרים עסק שלם.
מצד שני - וכאן נכנסת ההתלבטות - יש כל מיני טעויות שאנשים יכולים לעשות. למשל: לא להתראיין טוב (ואז יכולים להרוס לעצמם את הכל אם למשל יענו על שאלה לא נכון), לעשות טעויות עם לקוחות ואז יהיה להם משובים שליליים בגוגל שמאד קשה להוריד, להעלות סרטון שיעשה פרובוקציה (בלי שהם ישימו לב לפני) שיכולה להרוס להם ועוד.
אז השאלה אם להגיד לא לכולם ולהסביר שיש בזה סיכונים ואני לא רוצה להכניס אותם להרפתקאה שאולי בסופו של דבר רק תזיק להם או שכן לספר למרות העניין של הנזקים הפוטנציאליים.
אולי אחשוב על משל - נניח שיש לי טכניקה לגוף שגורמת לגוף להיות שרירי, בריא מאד וכו' והיא קלה ופשוטה לעשיה. אבל לא כל אחד יכול לתפוס איך בדיוק עושים את זה ויכולים בטכניקה הזאת גם לעשות טעויות שיכולות בשורה התחתונה להזיק יותר מאשר להועיל. אז האם פה ושם לספר לאנשים על הטכניקה, או להשאיר אותה לעצמי וכך לא אכנס לזה שאולי מישהו יינזק.
כמה הערות -
- אין לי עניין להפוך להיות "גורו" שמסביר איך להצליח עסקית, זה לא הכיוון שלי.
- אין לי עניין לקחת על ייעוץ כסף מאנשים.
- אין לי שיקול שאולי יתחרו בי כי זה ענפים אחרים לגמרי.
סליחה על החפירה הארוכה...