מאיזה סכום צריך להשקיעמתיעצת28

היי.

פרט "שולי" שטרם ברור לי בעולם ההשקעות.

אולי כאן ידעו.

אני סטודנטית.

יש לי חיסכון שנע בין 20k-40k

ובמשרת סטודנט שלי אני מרוויחה כל חודש עוד 3500 שח.

כמובן שלא נשאר מהמשכורת הרבה. כי יש דלק. ושכד וכו..

האם במצב הנתון רלוונטי לי להשקיע?

וכן האם מה שצריך להשתפר כדי להשקיע זה הן גובה ההכנסה החודשית, מה שיקרה רק עוד שנה שנתיים בתום התואר. בעה.

והן גובה החיסכון הכללי? למשל לחכות שיהיה לי סתם זורקת 50k?

או שרק אחד הפרמטרים מצריך שיפור? טנקס..

יש קבוצה בפייסבוקadvfb

שנקראת "ידע שווה כסף - לי זה עולה יותר"..

שואלים שם כל הזמן שאלות בדיוק כמו זאת, ממליץ לך לשאול שם, אפשר לשאול שם גם בצורה אנונימית.

שאלה חשובה, אתן שאלות מנחותארץ השוקולד

חיסכון זה לשמור כסף שנצטרך לעתיד ולכן יש כמה שאלות מנחות שאותם כדאי להעלות:

1. אלו מטרות דורשות כסף בעתיד? וכמה?

נגיד, אם תרצי לקנות רכב חדש (גם יד 2 זה עדיין עלות) בעתיד אז תצטרכי לחסוך בצד מספיק עבור הרכב?

אם תרצי לקנות בית עוד כמה שנים, כמה כסף תצטרכי בשביל משכנתא?

תרצי לצאת לטיול בעולם עם חברות כל כמה שנים, כמה כסף זה צריך?

2. כמה כסף את יכולה לחסוך כעת?

יש עלויות שיש לך, כמה את יכולה לשים בצד?

תהיי כנה עם עצמך, אם כי אפשר לנסות לקבוע יעד כל עוד הוא לא הזוי.

3. האם בעתיד צפוי הבדל גדול בהכנסה וממילא ניתן לשנות את אופי ההתנהלות אז? לא לבנות על נס, אבל ניתן להעריך שאם את סטודנטית אז התכנון לעבוד במשרה מלאה אחר כך שתכניס יותר ממשרת סטודנט.

אם חושבים על ההיבטים הללו, אז מקבלים תחושה כמה ניתן להשקיע.

זווית נוספת שעולה מהשאלות הללו היא האם וכמה ניתן להשקיע באפיק מסוכן יותר שבו אפשר להרוויח יותר אבל אפשר גם להפסיד.

כיום ריבית בנק ישראל גבוהה ולכן ניתן להפקיד בחלק מהבנקים (לא צריך להיות שם כבר) ולקבל ריבית של יותר מ4% אם סוגרים את הכסף לשנה ובלי חשש שהכסף ירד.

אשמח להרחיב בהמשך אם יש שאלות כאן, במסר או באישי

בוודאיברגוע

אפשר להשקיע כל סכום.

וכשמדובר בסכום שאת לא חייבת לטווח הקצר אפילו מומלץ מאוד להשקיע כי א. כל כסף שסתם שוכב בבנק מאבד מהערך שלו כל שנה בגלל עליית המדד (עליית מחירים של המוצרים), ב. חבל להפסיד את הרווח שאפשר להרוויח מהשקעה.

רגעעעחתולה ג'ינג'ית
סכום יפה שיושב בקרן השתלמות, שווה למשוך ולהשקיע, או שכל עוד הוא שם זו נחשבת השקעה?
הוא מושקע שםברגוע

ואפילו כדאי שהוא יושקע שם ולא במקום אחר, כי בקרן השתלמות לא משלמים מס על הרווחים.

רק כדאי לבדוק אם מסלול ההשקעה מתאים לך (רמת הסיכון, מותר הלכתית).

איך בודקים רמת סיכון?חתולה ג'ינג'ית
יש דירוג של חברות כאן למשלארץ השוקולד

רנ"ע :: רשימת חברות דירוג

אבל בגדול זה לא דבר שבאמת קל או אפילו מצליחים ממש למדוד,

יש למשל קרנות שמחזיקות בקבוצת החברות הגדולות בתחום מסוים או מדינה/אזור מסוים שהם עם פחות סיכון אבל גם בהם יש סיכון.

בגדול, לפקדונות בבנקים אין סיכון,

אגרות חוב ממשלתיות עם סיכון נמוך מאוד (תלוי מדינה כמובן),

אגרות חוב קונצרניות (הלוואה בריבית לחברות) עם סיכון נמוך (אבל תלוי בחברה ולשם כך נועד הדירוג שדובר לעיל)

מדדי מניות המחקות את החברות הגדולות בתחום או במדינה /אזור עם סיכון גבוה יותר.

מנייה ספציפית תהיה מסוכנת יותר או פחות כתלות בחברה.

מדדים ממונפים עם סיכון גבוה יותר.

(אופציות זה תחום שאני לא בקי בו ולא יודע איך לשייך אותו)

הערה נוספת על סיכון:

אם המניה או איגרת החוב היא במטבע חוץ (לא שקל) אז יש סיכון או סיכוי כתלות מה יקרה עם שער השקל/אותו מטבע.

לגבי הסיכון, עיקר העניין הוא שזה תלוי מה יקרה בזמן שקונים ובזמן שמוכרים, התנודות תוך כדי פחות קריטיות.

והערכ חשובה נוספת:

השקעה דרך הבנק לרוב פחות משתלמת מאשר השקעה באמצעות חשבון באחד חברות ההשקעה (מדבר על חשבון עצמאי שבוחרים מה לקנות, לא קופות שמנהלים עבורנו שהם יקרות יותר כמובן מטבע העניינים) שימו לב, יש עלות בקנייה או מכירה בכל מקרה.

אין באמור המלצה ספציפית, אשמח לעזור ולתת מהבנתי אבל אני לא מתחייב על התוצאות.

רק לתת תחושה:

אישית אני משקיע באופן הבא:

עלות מחיה ל3 חודשים בחשבון הבנק.

השאר מחולק בערך חצי חצי בין השקעות עם סיכון לפקדונות בטוחים בבנק.

בהשקעות הלכתי בעיקר על מגוון מדדים אבל קצת בחברות, היו השקעות עם רווח גדול, היו עם רווח קטן מאוד, היו עם הפסד קטן והיו עם הפסד גדול.

סייג קטןלאצעיר

אם משקיעים בקרנות שקליות (פתרון לא רע לכסף נזיל שנותן קרוב לאחוז שתקבל על פקדון ובפועל אין עליו מס) עדיף דווקא דרך הבנק ולא דרך בתי השקעות היות ולבנק אסור לקחת עמלות קניה\מכירה עליהן ולבתי השקעות מותר.

מדגיש שיתרונתיהן של הקרנות הנ"ל הן רק בתקופה שהריבית גבוהה. החלק של האין מס הוא בזמן שהמדד עולה. שני דברים שמתקיימים היום. אם המצב ישתנה כמובן יהיו פחות אטרקטיביות.

מענייןארץ השוקולד
לא הכרתי את העניין לגבי קרנות שקליות.
באמת מעניין. אבל ריבית גבוהה זה די נדיר לענדאם רק נאמין
זה עכשיו מאז הקורונה אבל בעיקרון האינטרס של כולם הוא להוריד כשמתאפשר
הפוך..לאצעיר

המצב של ריבית 0 היה אנומליה. המצב עכשיו מנסה לתקן את זה.

לחזור לריבית 0 כנראה שכבר לא נחזור (וב"ה על זה), השאלה לאן זה יחזור ומתי.

וכמו כל השקעה - צריך להיות מעודכנים ולהתאים למצב השוק. 

להוריד כן, אבל לא לאפס להבנתיארץ השוקולד
עד התקופה האחרונה זה היה נמוך בגלל משבר הסאב פריים לפני חמש עשרה שנה 
תסתכלי בדו"ח השנתי/רבעוני מה מסלול ההשקעהברגוע
ואז תשאלי כאן או באינטרנט מזה אומר..
עדיף בקרן השתלמותארץ השוקולד
כי שם יש גם פטור ממס רווחי הון, כלומר, את לא משלמת רבע מהרווחים לטובת הדברים שהמדינה מספקת.
קיצער לתת לו לשבת שם בנחת?חתולה ג'ינג'ית
לא מוציאים קרן השתלמות לפני שהיא מבשילה!לאצעיר

כל הפואנטה שלה היא שאין מס, לא רק על הרווחים אלא על ההפקדה.. אם מוציאים לפני משלמים מס.

כדאי לבדוק אכן איפה היא נמצאת ומה התשואות שלה. השוק קצת היה בבלאגן בשנים האחרונות, הייתי בודק תשואות 3-4 חודשים אחורה ומתייעץ.

אה, ואם היא (או כל משהו שלך) באלטשולר שחם - תעיפי אותה לחברה אחרת.

קישור לאתר מאוד טוב להשוואות:

קרנות השתלמות | מיי גמל נט (mygemel.net)

ואם היא בשלה מה הדין?חתולה ג'ינג'ית
בהנחה שאת רוצה להמשיך לחסוך?לאצעיר

להשאיר אותה שם ורק לוודא שהיא בחברה ובמסלול שמתאימים לך. בגדול זו ההמלצה.

תוכל להסביר לגבי אלטשולר שחם ?בן מערבא
הם מושקעים עמוק בשוק הסינילאצעיר

ולכן כבר כמה שנים הכי נמוכים בעקביות. בזמנו הם הביאו תשואות טובות ולכן יש הרבה שנכנסו אליהם ולא שמו לב לכסף מאז..

מוזמן להסתכל באתרים שמשווים תשואות. במיוחד בגלל שהשוק הסיני רק נראה יותר יותר בצרות.

רק מעיר שדמי ניהול הם עניין משמעותיארץ השוקולד
ולא רק התשואות, כי תשואות יגתנט עם הזמן, דמי ניהול זה הוצאה קבועה. (ודמי ניהול מהצבירה זה לא כזה קצת)
נכון, שכחתילאצעיר

יש לי הסדרים מאוד מטיבים מטעם העבודה אז שכחתי לכתוב. נקודה חשובה.

כאמור, כדאי לבדוק את דמי הניהול ולנסות להתמקח. לפעמים ניתן לגרד ככה עשירית האחוז (יוצא סכום לטווח ארוך). לועדי עובדים, חברות וכו' יש לפעמים הסדרים טובים יותר.

אם יש סוכן ביטוח כדאי גם לבדוק איתו - זו העבודה שלו אולי יוכל לתת הטבה.

רק לזכור לשקלל. לקבל 0.4% פחות אבל הקרן מכניסה 4% פחות בשנה מהקרן ה"יקרה" יותר זה לא משתלם.

אפשר גם לפנות לסוכנויות באינטרנטארץ השוקולד
בעבר אני פניתי מול סוכנות והשגתי תנאים טובים יותר מהחברה הקטנה בה עבדתי.

מעניין. תודה.לאצעיר

כמובן לזכור שלסוכן הביטוח יש אינטרס.

לפעמים מקבל אחוז גבוה יותר מחברה מסויימת וכדו'.

לא אומר שלא כדאי לשמוע לעצתו, רק להוסיף קורטוב של זהירות. 

בכיףארץ השוקולד
נכון
בקרן השתלמות לא נוגעיםאם רק נאמין
כי כשתצטרכי למשוך אין על זה מס, בשונה מכל מכשיר השקעה אחר. עדיף שישכב ויתפח
כמה את טובה באנגלית?אריק מהדרום
סליחה על הדילי. למה זה משנה? סתם סקרנות..דג כחול
כי יש מלא מידע באנגלית ביוטיוב ובספוטיפיי בנושאאריק מהדרוםאחרונה

בעברית הרבה פחות

ברור שלא לשים בעושאיש השקים
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך