את לא צריכה להרגיש אשמה שאת לא מתחברת אבל לא בגלל שכולם מדברים על כמה שזה יום מיוחד וקדוש. מותר לך להרגיש אחרת. אבל את צריכה להיות כנה עם ה' בזה, לא רק איתנו... כל מה שמפריע לך ביום הזה תגידי לו. תגידי את זה מולו שהתפילות ארוכות, שהאוירה לא עושה לך טוב, כל דבר... ה' בכל מקרה יודע את זה, כשאת פתוחה איתו זה מראה על הרצון הכן שלך.
זה קורה לכולם, באמת. או תקופות מסוימות, או בדבר מסויים.
ועוד משהו באופן אישי... יש לי קטע שכשאומרים דברים כאלה אני מצטמררת כאילו זה צורם לי מבפנים המחשבה שיש משהו רע על משהו קדוש כי הדברים הקדושים הם באמת קדושים יש בהם יופי וטוב אמיתי שאף הרגשה רגעית לעולם לא תבטל.
לפחות בדיבור אני משתדלת לא להזדהות עם משהו אחר... (לדוגמא יש דברים לא טובים שאני עושה אבל אשתדל לא אפרסם אותם... כדי שיהיה ברור שזה לא המגמה שלי)
אז זאת בעצם בקשה לא רק לך באופן כללי לכל מי שקורא את זה, כשכותבים דברים לכתוב עם שמירה על הכבוד של המצוות ועל היחס החיובי שלנו כלפי קדושה כי אני חושבת שזה ממש חשוב.
עכשיו רוצה לענות לך לשאלה בסוף "איך מתחברים?"
קיבלתי היום את החיזוק הזה:
כפי הכנתו של האדם לקראת הימים המאירים והקדושים הבאים עלינו לטובה
-כן יזכה לקבל אורם והשפעתם לטובה.
כמו שאמרו חכמינו:
"אדם מקדש עצמו מעט, מקדשים אותו הרבה".
כי לפי ההכנה שמכין האדם את עצמו-
אז שורה עליו רוחניות המגיעה מאת ה'.
על פי השל"ה
למה הפירוש הזה מחזק? כי הוא מראה שכל מה שמצופה מאיתנו זה לא להפוך בן רגע להיות צדיקים ורק אז נזכה להרגיש את היופי ואת קרבת ה'. לא. כל מה שמצופה מאיתנו זה שנעשה צעד לכיוון ה'. צעד מהמקום שלנו... ואין ספק שקשה. ממשילים את זה לחודו של מחט כי אפילו שזה קטן זה דוקר... אבל זה מעודד כי אחרי שנעשה את הצעד הזה אז פתאום אפילו שלא הגענו לשם בעצמנו ה' יקדש אותנו הרבה!