אני לא אוהבת את יום כיפורמבולבלת מאדדדד

זהו. הנחתי את זה פה.

בכל מקום מדברים על כמה שזה יום מיוחד וקדוש.

אבל לא. לא מתחברת. ומה שמצליחה להתפלל זה רק בבית כי קשה לי בבית כנסת. והתפילות כ"כ ארוכותתתתתת ואווירה מדכאת כזו...

אוף.

וראש השנה זה כמו יומיים רצוף של שבת... לא יודעת מה יותר קשה. ראש השנה שהוא שמח אבל יומיים רצוף של הגבלות כמו שבת, או יום כיפור שהוא יום אחד אבל מדכא פי כמה. נראלי שכיפור קשה יותר.

איך מתחברים??

כיף לך שאת לא צריכה לחזור בתשובהחדשכאן

הלוואי עליי שלא הייתי צריך את הזמן הזה כדי שאוכל להתנקות מכל הדברים השליליים שעשיתי ו/או כל מיני דברים שאני יכול לעשות טוב יותר ולהתחיל מחדש

את יודעת, בראש השנה מותר לעשן 😊 פותר המון בעיותדי שרוט
אין כמו סיגריה שאחרי ארוחה מרוקאית מפוצצתדי שרוט
הייתי מעשן ירוק אבל לא בא לי להגיד לחמותי שהיא מזכירה לי את האקסית שלי, כל הזמן מגז'דרת.
אסור לעשן כל השנה, קל וחומר ביום הדין.חסדי הים
יש לי על מי לסמוךדי שרוט
"ו-ה' יטה ידו וכשל עוזר ונפל עזור ויחדיו כולםחסדי הים
יכליון".

הלוואי שזה לא יקרה, ואני לא מקלל, אבל סיגריות מכלים את הגוף. אז לא משנה על מי אתה סומך כי הוא יפול ויפיל אותך יחד איתו.

מעדיף את הכרס של החיים הטובים מאשר גיבנתדי שרוט
של החיים הקשים.

וואלה אימצתי את המשפט חחחבנות רבות עלי
אסור לעשן אפילו ביום חולJewice
״וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם״
השנה זה פותר רק חציחתולה ג'ינג'ית

כי היום הראשון הוא בשבת.

שמחתי להיות משביתת שמחות.

שנה דבש.

חוזר בתשובה ביום הראשון כדי לא לחוש במחסורדי שרוט
חוזר בחזרה ביום השני 
יעבור יעבורבנות רבות עלי

אני לא עושה מיזה עניין כולה יום אחד. ו.. למה? כיפורים זה יום כזה כיף.. יש חיבור בין כולם מרגישים את האחווה באוויר.

ראש השנה.. יומיים... לא קל. אבל בסדר.. תקני לך בגדים יפים .. מ.. לג'נד לונדון... ותפתחי את השנה ככה בסטייל

זה אמור להיות דווקא יום פסיבי, שבו אנחנו נותניםחסדי הים

ל-ה' לטהר אותנו: "אמר רבי עקיבא: אשריכם ישראל, לפני מי אתם מטהרין, ומי מטהר אתכם? אביכם שבשמים, שנאמר (יחזקאל לו): וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם.

ואומר (ירמיה יז): מקוה ישראל יי; מה מקוה מטהר את הטמאים, אף הקדוש ברוך הוא מטהר את ישראל." (משנה יומא ח, ט)

בזמן המקדש, היו מתוודים על חטאים החמורים ובן אדם לחבירו לפני כן, והכהן הגדול היה עושה את הכל ביום כיפור, והיה נסלח לנו.

גם היום צריך לבוא בגישה יסודית נפשית פסיבית שאנחנו ביד ה', הוא מחזיק אותנו כמו תינוק ומטהר אותנו. זה מאוד מרגיע.

התפלות לא חייבות להיות ארוכות, את יכולה להתפלל רק את שמונה עשרה של כל התפלות בלי הפיוטים והסליחות אחרי. 

גם אני באותה סירהמבקש אמונה
כן גם לי קשההפי

אני גם מרגישה שדברים תקועים וזו הרגשה חונקת קשה ומאוד מכבידה אפילו אכזבה משמיים.

פעם קודמת פשוט חשבתי על כמות הדברים שהייתי צריכה להודות עליהם איזה נס שעברתי משהו שהוא לא מובן והתמקדתי בו.

כי נכון יש הרבה עצב אבל מתי עצרת ואמרת תודה על מה שהוא נתן לך כבר בעבר ?

אולי זה לא הקונספט של ראש השנה אבל לא יודעת ..

ככה זה עוזר לי להתחבר לא משנה כמה תפללי זה לא מספיק כדי להגיד לה' תודה על מה שעשה למענך.

יפה. צורת ההודאה צריכה להיות כמו השתחויה וביטולחסדי הים

ל-ה'.

כמו שכתוב בראש השנה בנחמיה ח: "ויקדו וישתחוו ל-ה' אפים ארצה", ובמשניות ביומא ההשחוות על שמיעת שם ה'.

צריך להודות ל-ה' על הטוב ולהכיר שממנו הכל.

תודההפי
הודאה וראש השנהחש"ו

שאנחנו מבקשים מה' יתברך "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" בתוך מודים.

כן. זה קשור להמשך וכל החיים יודוך סלה ויהללוחסדי הים

את שמך באמת.

על פי הפסוקים בישעיהו לח שחזקיהו התפלל כשהיה חולה: "כי לא שאול תודך מות יהללך לא ישברו יורדי בור אל אמתך. חי חי הוא יודך כמוני היום".

סורי שאשמע קשוחה אבל יש דברים של קדושה בכלל שאתמיפ

כן מתחברת אליהם? אם לא אז זה אמור להדליק נורה אדומה שמשהו לא בסדר ואת צריכה להבין מה

גם אני סוג של חווה תקופה כזאת עכשיו

אורות התשובה פרק ג'חש"ו

שווה לעיין שם הרב מדבר על זה:

וישנה עוד הרגשת תשובה, סתמית כללית וכו'...

אוקייהרמוניה

את לא צריכה להרגיש אשמה שאת לא מתחברת אבל לא בגלל שכולם מדברים על כמה שזה יום מיוחד וקדוש. מותר לך להרגיש אחרת. אבל את צריכה להיות כנה עם ה' בזה, לא רק איתנו... כל מה שמפריע לך ביום הזה תגידי לו. תגידי את זה מולו שהתפילות ארוכות, שהאוירה לא עושה לך טוב, כל דבר... ה' בכל מקרה יודע את זה, כשאת פתוחה איתו זה מראה על הרצון הכן שלך.

זה קורה לכולם, באמת. או תקופות מסוימות, או בדבר מסויים.

ועוד משהו באופן אישי... יש לי קטע שכשאומרים דברים כאלה אני מצטמררת כאילו זה צורם לי מבפנים המחשבה שיש משהו רע על משהו קדוש כי הדברים הקדושים הם באמת קדושים יש בהם יופי וטוב אמיתי שאף הרגשה רגעית לעולם לא תבטל. 

לפחות בדיבור אני משתדלת לא להזדהות עם משהו אחר... (לדוגמא יש דברים לא טובים שאני עושה אבל אשתדל לא אפרסם אותם... כדי שיהיה ברור שזה לא המגמה שלי)

אז זאת בעצם בקשה לא רק לך באופן כללי לכל מי שקורא את זה, כשכותבים דברים לכתוב עם שמירה על הכבוד של המצוות ועל היחס החיובי שלנו כלפי קדושה כי אני חושבת שזה ממש חשוב. 

עכשיו רוצה לענות לך לשאלה בסוף "איך מתחברים?"

קיבלתי היום את החיזוק הזה: 

כפי הכנתו של האדם לקראת הימים המאירים והקדושים הבאים עלינו לטובה

-כן יזכה לקבל אורם והשפעתם לטובה.

כמו שאמרו חכמינו:

"אדם מקדש עצמו מעט, מקדשים אותו הרבה".

כי לפי ההכנה שמכין האדם את עצמו-

אז שורה עליו רוחניות המגיעה מאת ה'.

על פי השל"ה

למה הפירוש הזה מחזק? כי הוא מראה שכל מה שמצופה מאיתנו זה לא להפוך בן רגע להיות צדיקים ורק אז נזכה להרגיש את היופי ואת קרבת ה'. לא. כל מה שמצופה מאיתנו זה שנעשה צעד לכיוון ה'. צעד מהמקום שלנו... ואין ספק שקשה. ממשילים את זה לחודו של מחט כי אפילו שזה קטן זה דוקר... אבל זה מעודד כי אחרי שנעשה את הצעד הזה אז פתאום אפילו שלא הגענו לשם בעצמנו ה' יקדש אותנו הרבה!

ועוד נקודה קטנההרמוניה

תדעי שגם כשאת לא מתחברת זה מה' 

ותורידי את זה ממך, 

תעשי מה שאת יכולה, בנחת ובשמחה מה שה' מאפשר לך

רחמנא ליבא בעידי שרוט
בדיוקהרמוניה

עצוב שאנחנו שופטים את עצמנו כשבכלל זה לא איך שהוא שופט אותנו!

🤷‍♂️חדשכאן
"כִּי אִם עֲו‍ֹנֹתֵיכֶם הָיוּ מַבְדִּלִים בֵּינֵכֶם לְבֵין אֱלֹהֵיכֶם וְחַטֹּאותֵיכֶם הִסְתִּירוּ פָנִים מִכֶּם מִשְּׁמוֹעַ"
זה נכון ברור, זה הסיבה למצבהרמוניה

אבל במצב הזה מה ה' רוצה? שנאשים את עצמנו שיש לנו אטימות בלב בגלל החטאים נהיה עצובים ולא נחזור בתשובה או שנקבל את זה שגם ההסתרה שבתוך הסתרה הזאת זה ניסיון מאת ה'? רק עם הכנעה והבנה שהכל מאת ה', ורק עם ביטחון בחסדיו ורחמיו וציפיה לו ולישועה (בדרגה גבוהה יותר ציפיה לישועתו) אפשר לחזור בתשובה... 

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"

לא חייב להיות קשור. 1. יש תקופות שהדעה פשוט לאחסדי הים

מיושבת כמו שצריך: "אמר רב חייא בר אשי אמר רב כל שאין דעתו מיושבת עליו אל יתפלל משום שנאמר‏ "בצר אל יורה" רבי חנינא ביומא דרתח לא מצלי אמר בצר אל יורה כתיב מר עוקבא ביומא דשותא לא הוה נפיק לבי דינא וכו' " (עירובין סה ע"א) ובירושלמי ברכות ב, ה דוגמאות יותר קיצוניות על אמוראים שהתקשו לכוון בתפילה.

2. יש את עול הצרות שלפני המשיח שמשבש את הדעת ובכלל יש חומריות וטומאה שרווחת בעולם שסותמות את הלב, זה לא חייב להיות העונות הפרטיות שלה.

זה נס שבכלל יש בדור הזה אנשים שנקשרים למשמעות וקדושת הימים הטובים, יום כיפור וראש השנה ושבת.

נשמע רחוקטוב שם

אם אדם לא מתחבר הוא צריך לעבוד על זה, ובכל מקרה לא מסתבר לומר שד' יגרום לאדם להרחק ממנו.
מסתבר שאדרבה זה מראה לאדם שהוא בבעיה, וצריך לעבוד עליה.

וגם מה הכוונה להוריד את זה ממך? קשה למשהו להתענות, אז יוריד ממנו? גם אם קשה הוא מחייב כמו מי שקל לו.

לפעמים יש בחינת 'אלהי מרחוק' כדברי ההיכל ברכהחסדי הים

בבראשית:

וסוד "אלהי מרחוק"-- לקרב כל הנצוצין לבל ידח ממנו נדח, וזהו סוד "אלהי מרחוק" לפי התרגום אנא אלהא עתידנא לחדתא עלמא, לקרב כל חלקי נצוצי קדישין לבל ידח ממנו נדח, שלום לרחוק , וכל זה מצד עוצם "ורב חסד" להיטיב לבריותיו. והוא סוד עבדות כהן גדול גם כן לעלות כל חלקי דצח"מ אל שורשן ביחוד אחר".

זאת אומרת שדווקא לפעמים ה' מרחיק את האדם כדי שיאסוף ניצוצות מהמקום הרחוק ויביא אותם ל-ה', והכהן הגדול בעבודת יום כיפור מעלה הכל.

גם אם נניח ויש דבר כזהטוב שם

בסוף העוונות של האדם בעיקר מה שמרחיק את האדם. אם ד' ציווה האדם דבר הוא דורש מהאדם לעשותו, ולא משנה מצב רוח האדם וכל מיני. להגיד שד' ציווה האדם בדבר ואז גורם לו שלא יוכל לעשותו לא מסתדר.

הרמב"ן בשער הגמול מפורש כתב זאת גם, שהכל נובע מעוונות האדם, חוץ ממקרים ממש נדירים כמו העקידה.

זה כמו שהוא כותב שם על נסיון. לפעמים ה'חסדי הים

מרחיק את האדם כדי לנסות אם הוא יתקרב.

זה שאין ל [@מבולבלת מאדדדד כוחות והרגשת חיבור עכשיו, לא אומר שהיא לא תעמוד בנסיון ותתקרב לבסוף.

...הרמוניה

צריך לעבוד על זה כמובן, אבל לפעמים ממש רוצים ולא מצליחים, מרגישים חסומים. וצריך רק להתחזק ולהאמין שה' רוצה את הרצון שלנו ושבסוף בזכות רצון אמיתי ועקשנות נגיע לזה. 

כשאמרתי "תורידי את זה ממך" התכוונתי שתוריד את הייסורי מצפון האלה שמפריעים, את ההרגשה הזאת שהיא די מדכאת של "אני לא מצליחה להתחבר" והיא  באמת רוצה זה ברור לי. מובן שלא התכוונתי שתוריד ממנה את המצוה או משהו כזה... אבל אם עבודת ה' לא מביאה לנו שמחה אז אנחנו עושים משהו לא נכון. דרך ה' היא דרך נעימה.

בהמשך כשיהיה לי זמן אחפש מקור לזה שגם זה הסתר פנים מה', אני חושבת שקראתי את זה מ"בגן האמונה" של הרב ארוש.

לפחות דבר אחד יתיישבטוב שם

מש"כ על התוריד..
לגבי הלהרגיש חסומים, זה עדין נשמע לי זר ומוזר. אולי המקור מהספר שציינת יעזור לי להבין.

יופי:הרמוניה

תודה לך על זהטוב שם

אכן הוא כותב כמו שאמרת, מה שכן הוא מרחיב בצורה שקל להסכים לזה,
כי הוא אומר שגן אם האדם רחוק כביכול מד' בהרגשה זה אולי בגלל חטא שעשה וצריך לכפר, אז זה די קרוב להסבר הפשוט שהריחוק זה בגלל עוונות גרידא. רק שהוא לא אומר שזה לכפר על עוון, אלא אומר שלהבין שזה רצון ד' בגלל העוון וכו'.

אז אני חוזר בי ומסכים עם מה שאמרת לפי איך שמבין אותך כעת. שהריחוק נובע מד', כדי או לכפר עוון או שאר צדקי..

סבבה, מעולה!הרמוניה

תודה לך

בגן האמונה ספר ענק... יש שם ככ הרבה דברים חשובים 

בפרט בדור הזה עקבתא דמשיחא שהאמונה היא מהות הניסיון שלו (הרבה אומרים את זה אל תבקש הוכחות גם לזה

תוספות חשובותהרמוניה

שהוא כותב במקומות אחרים:

(העתקתי כי אי אפשר לשים 2 תמונות בהודעה

הקדוש ברוך הוא עוזרו

כי זהו למעשה הכלל השני- בדרך התשובה של האדם, שידע היטב, שאי אפשר לו לעולם להתגבר על יצרו הרע, בלי עזרתו של הקב"ה, כמו שאמרו חז"ל: בכל יום יצרו של אדם מתגבר עליו. ואלמלא הקב"ה עוזרו, אינו יכול לו.

(ויחד עם זאת-)

הכי טובהפי

לפני התפילה להגיד

פעם הייתי בכותל ושמעתי מישהי אומרת לה' אני ממש לא רוצה להתפלל ואני מבואסת על .... (היא השתמשה במילים יותר חריפות)

ואז היא התחילה לבכות וניכר שהיא מאוד התחברה

אני ממש רעדתי לידה כי כנות כזו לא ראיתי

זה מחזיר אותי לדבר תורה ששמעתי פעם תשתף את ה' , במה שיש לך ,אתה לא רוצה להתפלל, תגיד לו את זה

תפילה כזו ממש מעוררת כאב והקשבה

יותר פשוט להתחברפתית שלג

לצפיה בסדר העבודה, להמר איזה שעיר לה' ואיזה לעזאזל, לחכות בקוצר רוח לסרט האדום שילבין, ואז לחולל בכרמים, או לחפש בנות זוג..

אבל עד אז, נראלי שככל שמבינים את התוכן של היום, עסוקים יותר בלנצל אותו כמה שאפשר, וממילא פחות מעסיקים את עצמנו במה אסור לעשות. כמו חתונה. "ביום חתונתו- זה מתן תורה" יום הכפורים שניתנו בו לוחות האחרונות (רש"י) שעטרוהו להם למלך וקיבלו עולו. (רש"י על שיר השירים)

'יום-הכיפורים בעצמותו הוא יום שהקב"ה מוחל עוונות עמו ישראל, ועל-כן אדרבא, דוקא מה שנהגו בנות ישראל לחולל ולשמוח, מובן הוא, ומדוע ישתנה היום הזה ליום שהיראה בו מרובה על השמחה? אין זה אלא מפני אורך הגלות וצרותיה הנוראות והמתמשכות. שנות הסתר-הפנים הארוכות, הן שדכדכו את הנפש וכבשו את השמחה של יום-הכיפורים. אבל לעתיד-לבוא, שיהיה בעז"ה במהרה בימינו, כשנשוב לבית-המקדש ונִגָאל גאולה שלמה, יחזור יום-הכיפורים להיות ליום טוב שאין כמוהו, כמו שהיה בימים עברו.' ( הרב זלמן מלמד https://www.yeshiva.org.il/midrash/489 )

מאוד מעניין מה שהרב מלמד כותב. אבל אולי כברחסדי היםאחרונה

עכשיו שאנחנו בארץ ישראל אנחנו צריכים לנסות להטות את היום ליותר שמח.

"כתוב אחד אומר עבדו את יי' בשמחה, וכתוב אחד אומר (שם ב) עבדו את יי' ביראה וגילו ברעדה, מה בין האי להאי, אלא כאן בזמנא דישראל שראן בארעא קדישא כאן בזמנא דישראל שראן בארעא אחרא" (זוהר במדבר)

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך