בגדים צנועים.... במחירים לא צנועים....נביעה

אז ככה, אתחיל בכך שאני לא גרה ביישוב דתי תורני.

והנה, היינו בשבת בי-ם בשכונה דתית תורנית.

פתאום ראיתי נשים/ נערות לבושות בצורה צנועה ומשגעת- ממש צנוע! הכל! שמלות שלמות, פתח צוואר סגור, שרוולים מכסים מרפק וכו.

תהיתי איפה הן מוצאות.. שאלתי את אחת מהן ונענתי;

אה, אצל המעצבת זאת וזאת, ב300 שח..

אבל יש הנחות..

אוקיי, חשבתי, נמשיך לבדוק.

עוד מישהי- אה, אצל המעצבת (אחרת) זאת וזאת- גם, בסביבות ה300 לשמלה..

עברה לה השבת.

באחד מהימים כשנסעתי לרמי לוי באחת הערים ראיתי ליד חנות של בגשי נשים של דתיות!

לא האמנתי; הכל צנוע צנוע צנוע!! הידד! נפשי שמחה לה, ליבי עלץ בקרבי, אך השמחה באה לה מוקדם מדי..

אמאלה, טיקט אחריי טיקט- כן, 300 לשמלה..

אבוי.

מה נסגר??

זה יקר!

(לי לפחות)

..

יצאתי במפח נפש

והלכתי לחפש שוב משהו בתמנון

שיין

וסתם ככה בארון שלי

מתסכל מחי

אבל אם זה חשוב לך, באמת שווה לעקוב אחרי ההנחות בסוף עונה, לפעמים זה ממש משתלם.

חוץ מזה יש גם חנויות צנועות וזולות, כמו זויה למשל. הבגדים פחות איכותיים, אבל לי זה שווה. קניתי לאחרונה כמה שמלות שם, כל אחת ב60 ש"ח (זה היה סוף עונה אז הם עלו 60 במקום 90)

זויה-נביעה
יש לי כמה חצאיות משם וחולצות, אבל זה כשאני במידה סבירה.. בגלל שיש להם עד מידה 3. אז נגיד היום (בהריון ב"ה) אין מצב בכלל...

אבל נכון, מחירים סבירים, ועל זה שאפו ואני מרימה לזויה!!

זה ממש מעניין מה שאת אומרתממשיכה לחלום

כי בעייני לשלם 90 ש''ח לשמלה ךאא איכותית כמו בזויה זה ממש בזבוז

כבר הייתה לי עוגמת נפש עם בגדים משם

בעייני זה שווה כשמדובר במחירים נמוכים יותר כמו שמחי כתבה

אני מעדיפה ללכת לחנויות עודפים של החנויות היקרות ולקנות מעונות קודמות במחירים האלה כבר

אני לא קונה אצל שום מעצבת מתוך עיקרוןמקקה

בגלל המחירים שאמרת.

מזמינה שמלות בזיפ, לפעמיפ באוטנטי

מסכחמה איתך שזה אבסורד

זה מזכיר לינביעה
את האבסורד שכמו שלחם חיטה מלאה (בריא יותר) יקר יותר (פעם זה היה לחם של העניים, אגב, רק למלוכה היה לחם לבן ורך..)

מנפלאות האבסורד של דורינו

לא הבנתי מה אבסורד פהרק לרגע9

מה שאיכותי יותר - עולה יותר.

בגד שמעצבת דתיה תופרת צריך להיות עם הרבה יותר בד, בדכ עם בטנה שלא יהיה שקוף והרבה יותר השקעה בעיצוב כדי שלא ייראה כמו שק. הרבה יותר קל לעצב שמלה עם כתפיות ספגטי, התפירה עולה הרבה פחות, הכל עולה פחות. הבד לא צריך להיות איכותי וכו'...

אז גם אני כמוך לא קונה במחירים האלה, קונה ברשתות הזולות ומחפשת השלמות כדי שיהיה צנוע איך שאני רוצה. אבל אני חושבת שזה ממש הגיוני שהבגדים של המעצבות הדתיות עולים ככה. זה מקצוע מאוד קשה ולא מתגמל וקשה מאוד להרוויח בו.

אז באמת מבאס שאני לא יכולה פשוט ללבוש שמלה אחת שמכסה הכל ונראית מעולה אבל באמת אם אני רוצה לחיות בפשטות אז זה מחיר לא כזה נורא.

זה לא אבסורד, זה ההגיון של השוקמיקי מאוס

מחיר נקבע לפי ביקוש והיצע.

האבסורד והמצער הוא שהתרגלנו לאכול קמח לבן,אם נצליח ליצור שינוי משמעותי בהעדפות של אנשים ויותר ירצו קמח מלא מאשר לבן המחירים ישתנו

לפני 10 שנים כמעט ולא יכלת למצוא מוצרי קמח מלא במחיר שפוי,היום זה בכל סופר והמגמה ממשיכה

ככה בגדים צנועים- ככל שיותר נשים ילבשו בגדים צנועים ככה ישתלם יותר לחברות לייצר ולמכור כאלה והמחירים ירדו

כשקו ייצור הוא גדול זה מוריד מאוד את המחיר

התחרות פה כמובן קשה כי זה משהו בינלאומי,אבל אני יכולה לומר (עם קצת צער כמובן) שהתפשטות המוסלמים בארופה עוזרת לנו בהקשר הזה...

בגדי ים צנועים במחירי שיין? זה רק בגללם

היום לכל מי שיש כרטיס אשראי יכול לקנות מרצדסאנונימית-אנמית

זה לא אומר שיש את הכסף וזה לא אומר שיש התנהלות כלכלית נכונה

אז אל תרגישי ענייה לידם כי את לא

כל אחד עם השיקולים שלו

אני אישית גם לא אוציא 300₪ על שמלה אולי במקרה נדיר ביותר, כי אני גם לא מאמינה בזה  

תודה! בהחלט כיוון למחשבה. על אף התחושה..נביעה
תודה על זהחצי שני
למרות שהשרשור לא שלי 
עכשיו זו תקופה שאין בה הנחות כי אנחנו לפני חגהמקורית

מבינה את התסכול

וזה מעצבן שדווקא בתקופה עם הכי הרבה הוצאות, גם הבגדים עולים ביוקר

בגדי נשים צנועים קומפלט בלי השלמות למיניהן עולים הרבה בתחילת עונה

ממליצה לך להתכוונן כלכלית לסיילים ולהתעדכן.

זה לא סתםיקרPandi99
מאוד יקר לייצר את הבגדים האלו, והם לכ נמכרים בכמות ענקית כמו של רשת המונים כמו תמנון
ויחד עם זאת מבינה אותך מאוד. אולי תנסי בsheinPandi99
ברור.נביעה
אבל כציבור שדוגל בפשטות-

בואי נאמר שאפילו באולפנא הבנות שלי מרגישות את השקר והבלוף:

המנהלת מדברת על פשטות

ולובשת כל יום בגדים ומטפחות של מעצבות נחשבות.

הן מרגישות את הזיוף בחינוך.

ולצערי הן צוחקות בזלזול על הסיסמא של האולפנא שלהן.. שדוגלת בפשטות..

לא חושבת שאנחנו כציבור דוגלים בפשטות…Pandi99

מחילה

הכול היום מאוד מעוצב, הבית.. תכשיטים,, מטפחות.. תפריטים מפוארים ..

לכולם יש סטנדרטים גבוהים

אפשר להתווכח אם זה טוב או רע

אולי מדברים על זה כמו שאת אומרת אבל חיים אחרת 

לדעתי אין דבר כזה אנחנו כציבוררק לרגע9

הציבור הדתי מאוד מגוון, גרנו בקהילה מאוד פשוטה בשנים האחרונות עם נשים מקסימות ופשוטות שהרגשתי שם מאוד בנוח ועכשיו אני גרה במקום שכמו שאת אומרת הכל מעוצב, מטפחות, בגדים, תפריטים וכו'... ולכאורה זה אותו ציבור אבל כנראה שלא ממש...

אני לא רואה בזה משהו רעעדיין טרייה

הערכים שלי זה צניעות אם אני מוצאת בגד שאוכל גם להרגיש בו יפה ולשמוח בו והוא גם צנוע אז אני בדרך כלל ישקיע בו גם קצת יותר כנ"ל לגבי הבת שלי כי חשוב לי שהיא תשמח בצניעות שלה אם זה נכנס לי בתקציב למה שאני לא אקנה בשם ה"פשטות"? זה לא שאני מסתובבת עם הטיקט שכולם יראו בכמה קניתי.

אין משהו רע בלשמוח בקניית משהו יפהרק לרגע9

אני חושבת שכן יש קצת טעם לפגם כשכל החשיבה סביב החגים היא על העיצוב של השמלה והמטפחת, שולחן החג עם התפריט הכי מדהים כדי שהאורחים יתפעלו ושהילדים ייראו הכי מדוגמים עם בגדים חדשים לכולם וכמובן עיצוב הבית ותמונות אצל צלמת מקצועית בכל הזדמנות. ההרגשה היא שההסתכלות היא חיצונית, קצת להראות החוצה כמה הכל יפה אצלי. אם את לא מכירה את זה אני שמחה בשבילך.

אני חושבת שכשיש הרבה אנשים בקהילה שמאוד מבליטים את הפן הזה זה יוצר תחושה לא נעימה אצל מי שלא עומד בסטנדרט. וכן, אני חושבת שיש משהו הרבה יותר נעים בפשטות. להכין אוכל טעים ובשפע אבל לא תפריט מפונפן עם מלא מנות ולהתלבש יפה בצורה שתשמח אותך, אבל לא חייבים לקנות מטפחות מעוצבות במאות שקלים.

אני כמובן לא אומרת את זה לך, רק מגיבה באופן כללי למה שכתבת. אין שום בעיה לקנות שמלה יותר יקרה, זה ממש לא העניין. פותחת הקשור פשוט העלתה את העניין של פשטות בחיים וזה כנראה נוגע לי בנקודה רגישה, כי באמת שהייתי שמחה לחיות בקהילה פשוטה יותר.

מסכימההמקורית

העיקר הוא להתפנות למהות של החג

ואנשים שוכחים את זה לפעמים בגלל ההתעסקות בחיצוניות

מעודדת אותך להישאר נאמנה לעצמך למרות שזה לפעמים יכול לצבוט בהסתכלות מהצד

מסכימהדיאט ספרייט

עבודה רוחנית זו ההכנה הכי חשובה לחג.

אני מתלבשת מאוד מאוד פשוט גם כערך וגם כי באמת אין לי כסף.

לפעמים אני מתביישת מהשכנות גבוהות העקבים והבובואים. 

מגיבה לךעוד תשובה

אם טוב לך עם הסגנון הפשוט והזול- מצוין, לכי על זה, בכיף ובאהבה.

אם את מרגישה שבוחרת סגנון אחר ממה שאת רוצה בגלל מחסור בכסף- ממליצה לנסות חנויות יד שניה. יש בהרבה מקומות, ואם זה באיזור שמתלבש בסגנון שאת רוצה, גם רוב הבגדים בחנות יד שניה יהיו באותו סגנון. יש חנויות שמחזיקות הרבה זבאלה, ויש חנויות שמסננות טוב ומחזיקות בסוף רק בגדים טובים.

לי יש כמה מציאות מעולות ממש מחנות יד שניה פה. אני מידי פעם עושה שם סיבוב, ויוצאת עם בגדים יפים בכלום כסף (אצלינו זה 10 לשמלה לנשים, 3 לבגדי ילדים אם אני זוכרת נכון)

בכללי, בתור אחת שלא מוציאה הרבה על בגדים, יש מחירים שאני פשוט לא אקנה בהם. בדכ קונה נגיד לשבת במבצעים של סוף עונה בקמליון, שכבר יש שם 1+1 א דברים בסגנון.

מקווה שאני לא עושה לעצמי אאוטינגסודית

אם יש שמלה ממש יפה אבל לא מתאימה בגודל אז עשרה שקלים פלוס 25-50 שקל לחייט או תופרת טובה.. יש בבני ברק..

ומתקבלת שמלה שיושבת בול על הגוף

ב60 שקל

לדעתי זה לא נכון שהציבור דוגל בפשטותהמקורית

אלא שחלק ממנו צריך לצרוך דברים בזול בגלל האידאל

חלק באמת דוגל בפשטנות. ומי מאלה שדוגלים בכך לא תמיד יתחדשו אפילו בבגד לחג

והחלק האחרון- ממש לא מתנהל בפשטות. וזה כולל הוצאות על תלבושות ראווה לכלל המשפחה כי כולם קונים

ובחנויות שבהן כולם קונים

וזה מסתכם בהמון כסף למשפחה גדולה

^^סליל

מזדהה עם התסכול, אבל יקר לייצר בגד.

וממש רואים גם את ההבדל באיכות בין בגדים של מעצבות לבין בגדים ממקומות אחרים

בדיוקאם_שמחה_הללויה

העלויות של הייצור, של הבדים האיכותיים מאוד יקרים כאן. בטח אם הייתה מעצבת כאן בקהל הייתה מסבירה למה התמחור כל כך גבוה. עסקים קטנים חייבים להרוויח.

אותי יותר מעצבן שעסקים גדולים או רשתות במיוחד של הדתיים מוכרים דברים מבד סינתטי במחירים לא צנועים בעליל

שעה כתבתי תגובה מפורטת ונמחק... אז אקצר. מאזנת....:-)

אני קונה שמלות כאלה... לרוב לא מוצאת יותר בזול משהו שיהיה לי נח, בעיקר בבגדיםחגיגיים... ליום יום מסתדרת יותר.

כן משתדלת לתפוס את המעצבות והחנויות האלו כשיש מבצעים, אבל לא רק...

לפעמים כשאני יודעת על מישהי שקניתי או שראיתי מישהי שקנתה והיה מוצלח שווה לי להוסיף את הכסף ולחסוך המון זמן, וכוח בזמנים עמוסים ולהזמין בגד אמין ונח (לא כולם כאלה!) חשוב לי להראות טוב, בעלי רוצה אותי ככה ואני לא תמיד יודעת להתאים לעצמי, אז רונה בתדירות נמוכה יותר כשבאמת צריכה, מאד שומרת על הבגדים ולבושה טוב בסופו של דבר לא בטוח בהוצאה גדולה יותר.

ובגד מעוצב נכון הוא על זמני, קונה ומשתמשת תקופות ארוכות מאד, במיוחד אם מתאים גם להריון, גם להנקה....

כל אחת והשיקול שלה אבל לי בסופו של דבר, זה גם יוצאמשתלם....

מבינה אותך, גם לי זה מוזר...מתואמת

אני אולי לא דוגמה, אבל אף פעם לא קניתי בגדים לימים רגילים במחירים האלה (רק לחתונות, וגם זה הרגיש לי יותר מדי להוציא).

ולמה בעצם לא תמנון? בדיוק הייתי שם בשבוע שעבר והתרגשתי מזה שקניתי שני בגדים בשמונים ש"ח. ובגדים הרבה יותר נוחים מכל בגדי המעצבות למיניהם... (אז שוב, אני לא דוגמה - אחרי הצניעות חשובה לי הנוחות ולא היופי של הבגד, אבל עדיין... לא חושבת שצריך לשחוט את הכיס בשביל בגד יפה!)

אפשרות אחרת היא לקנות בחנויות יד שנייה. יש היום הרבה כאלה, כך הבנתי. ובאזור שלנו יש חנות די מושקעת והבגדים שם (לכל המשפחה) מותאמים לדתיים בעיקרון. רק שכנראה צריך להרחיק בשביל זה...

אבל אולי בשביל הנפש (שוב, לא שלי ) כן כדאי להתפנק מדי פעם בבגד יפה ויקר, כדי לא להרגיש שהצניעות חונקת בעוד מובן...

אותי דווקא מתסכל שהרבההבוקר יעלה

מעצבות דתיות כבר לא מעצבות צנוע. פתח ענק, שרוול קצר ועל אורך אין מה לדבר..

יש יחידות סגולה שכן, ולפעמים שמלות בודדות שאני מוצאת צנועות. ובחגים מפנקת את עצמי בשמלה כזו וגם מטפחות שזה דיון בפני עצמו..

אבל לחג אני מוכנה להשקיע וככה מבחר השמלות הצנועות והיפות שלי גדל..

אגב אני לא קונה בגדים שצריכים השלמות ורוב הבגדים שלי משיין ותמנון..

אני גם קונה המון בשייןטארקו
בגדים ממש צנועים ויפים ומחמיאים ולא יקרים בכלל.
נתקלתי במקרה בפייס..אולי יועיל למישהיאם_שמחה_הללויה

האמת ש300 לשמלה בלי השלמות לא נשמע לי יקר כ"כיעל מהדרום

לק"י

ובפעם ב... ואם תלבשי אותה הרבה, זה נשמע לי שווה.

בהנחה שזה מתאים לכם כלכלית.

(נניח שאת קונה שמלה ב150+ חולצת בסיס ב40+ חצאית ב60. זה לא רחוק מ-300).

בתמנון לאחרונה יש הרבה שמלות ארוכות, שצריכות רק חולצת בסיס (למרות שהן שקופות קצת, אז צריך גם חצאית תחתית. אבל אפשר את הקצרות האלה מהטריקו. ואני מניקה, אז בלאו הכי לובשת חצאית מתחת כדי להרים ולהניק).

מצד שני, לא קונים חולצת בסיס במיוחד לחגהמקורית

אם יש בבית

גם לא חצאית. לרוב..

לפחות מי שמורגלת ב'השלמות'

זה גם נכוןיעל מהדרום
לשבת - בכלל לא.יש לי שמלות גם ביותר מזהמיקי מאוס

ואני ממש לא מתלבשת פנסי או משקיעה מאוד בבגדים באופן כללי

פשוט באמת מבחינתי שווה לי לשלם על זה שלא יהיו הרבה השלמות. והכי עצוב כמו שכבר כתבו כאן שעדיין קשה בטירוף למצוא משהו באורך שעוקף יפה את הברך

אז אני גם משלמת וגם צריכה הרבה פעמים עוד תחתית בשביל כמה סנטימטרים

אגל לפחות חולצת בסיס אני בדרך כלל חוסכת וגם בעיני אם רואים הרבה תחתית זה הרבה הרבה פחות יפה

אבל- יש לי גם שמלות צנועות במחירים הרבה פחות, תלוי אם מצאתי בזול באותה שנה או לא

אפשר למצוא בחנויות אחרותהכל לטובה

למשל מצאתי בביגוד כמה פעמים שמלות בלי שום תוספת

או חולצות 3/4  סגורה בחנות בגדים "רגילה".

ואפשר לחפש בחנויות יד 2 או אם יש חברות שמוכרות 

ניסית את ברצ'ה?אמאשוני

לא יודעת מחירים היום, אבל עד לפני שנה היה אפשר למצוא דברים יפים מאוד במחירים של עד 100 ש"ח לשמלה במבצעים.

יש חנות עודפים ברחובות, לא חייבים לקנות מה"ליין" האחרון.

לא סגורה לגבי מידות אבל שווה לבדוק.

בנות שחיות בקהילות תורניות חייבות לחדש ולהדביק את הקצב כל הזמן. אם קונים אז אין אינטרס להוזיל מחירים.

לא חייבים להיכנע לתכתיב הזה.

לא קונים ממעצבותשירה_11

יש חנויות בגדים לדתיות עם בגדים צנועים ויפים בעשרות שקלים, לא אשלם למעצבצ כי היא עיצבה, אלא אם כן מדובר בשמלה חד פמית לאיזה חג או משו

האמת שכל העניין של בגד חד פעמי הוא בעיההמקורית

בעיניי. על זה התעשייה מסתמכת

לקנות בגד אחד שלא ממחזרים הוא בזבוז משווע בעיניי. כי אז כל הזמן צריך לחדש והמירוץ לא נגמר

אני יצאתי מהלופ או יותר נכון, מעולם לא נכנסתי אליו. מאז שאני צעירה אני שמה את אותם בגדים לחגים ושבתות וחוזרת לשים שוב ושוב בלי להרגיש רע עם זה

ברור שאני מדי פעם מתחדשת אבל לא ממש לפני החג, כי אז הכל יקר. הבגד יכול לחכות בארון ולהישאר חדש. לפעמים רק מטפחת שונה תעשה הבדל, או נעל אחרת, או עליונית מעניינת שאפשר למצוא הרבה פעמים במחירים שפויים

וכך, בגד שלבשתי בחג שעבר בהחלט יכול להיות שימושי גם לחג הנוכחי ולאלה שאחריו

אבל אצלי הדגש הוא צבעים סולידיים. מעין קולקציית קפסולה נצחית ואז השילובים של שאר הדברים עושים את ההבדל.

ברגע שהשמלה היא שואו בפני עצמה, זה כבר אחרת

צודקתשירה_11

גם אני מעולם לא קניתי בגד לפעם אחת, הייתי לא ברורה בעליל כי מיהרתי כנראה כוונתי הייתה לקנות בגד יקר  באופן חחד פעמי

עניין של הסתכלות בלבד!!!אם מאושרת

כותבת לך בתור מישהי שקונה בגדים ממש ממש זולים! בלורד קיטש עודפים, תמנון,ביגוד,סינדרלה וכדו'.אני מתחדשת בזול ובגדים צנועים ויפים.

אבל!!! אני לא דורשת את זה מחברות שלי!

האמת שכבר רציתי לכתוב לך בשרשור שחיפשת קהילה אידאלית לגור בה.ולא הספקתי. אז אחבר עכשיו בין שני הדברים.

קהילה מושלמת נמצא רק אם נאמץ לנו זווית הסתכלות נכונה.

תמיד אפשר למצוא חסרונות- הם לא צנועים/ הם צנועים אבל בזבזנים/ הם אידאליסטים סגפניים/ הם בזבזנים אבל ערכים שונים משלי וכדו'.

הכל תלוי בנו- אם נסתכל תמיד על היתרונות - נגלה שיש בעולם הרבה אנשים וקהילות טובות!!!

את אותו סיפור שאת כתבת שיצאת בנפח נפש אפשר לכתוב אחרת-

לדוג' - איזה אמהות מדהימות יש בדורנו! שחשוב להן שהבת תהיה צנועה ומוכנות להוציא על זה הרבה כסף.

ומצד שני להעריך את הקהילה שאת גרה בה- במקום להסתכל על ה"חוסר צניעות" שם, להעריך את החוסר בזבזנות על בגדים...

ונקודה אחרונה -

פעם פעם אמר לי אחד מגדולי בוני הארץ בדורנו-

שההצלחה של מפעל ההתיישבות תהיה כשהבתים יהיו יקרים, ויהיה קשה למצוא בהם דירה.

כדי שמפעל יצליח הוא צריך להיות לא אידאלסיטי שבאים אליו רק סטודנטים שמחפשים דיור מוזל.

והיום אפשר לראות כמה הוא צדק! ההתיישבות משגשגת דווקא בגלל שלא זול שם!

אז גם בעניין הצניעות, כל כך משמח לקרוא מה שכתבת- יש קהילה. צנועה, שהנשים בה לבושות יפה! אשרינו שזכינו להגיע לזמן הזה!

כתבת ממש יפה❤️סליל
תודה 💗אם מאושרת
כתבת יפה.נביעה

אך יחד עם זאת, מה תעשי עם אותן נשים שידן לא משגת לקנות ב300 שח שמלה צנועה?

רמת החיים שעולה. ואת לא "באופנה", ונראית אחרת.

מסכימה איתך לגבי עין טובה.

אצלינו ביישוב לא דתי ההגדרה, כן, אין צניעות כל כך.., אבל בהחלט יש פשטות😆 מי שכן דתיים וכן מגיעים להתפלל- מאוד פשוט שתענוג. אין "מופע דוגמנות" בבית הכנסת.  כי מי שכן באה- באה להתפלל או לספוג מהתפילה... אין תחרות וכזה.

אני לאסליל

קונה ב300 שמלה, ועדיין אפשר למצוא דברים יפים וגם מחמיאים לי על איך שאני לבושה.

חנויות יד שנייה

התחדשות בעלי

שוק ראש העין

יש לי פרמטרים שלפיהם אני בוחרת בגדאם מאושרת

בגד של אחרת - איפה / בכמה / מתי נקנה זה לא אחד מהם.

קניתי עכשיו עליונית יפה לחג ב35₪.

בדקתי במראה שאני יפה, שהיא מחמיאה לי שאני אוהבת אותה והיא משמחת אותי.

לא עלה בדעתי להשוות לבגד של מישהי אחרת.

רמת החיים עולה? אני שמחה בבחירה שלי לחיות בדרך שמתאימה לי אז אני שמחה גם בהשלכות של זה,עם כל היתרונות שאני מרוויחה מזה. מה אכפת לי מה רמת החיים שהלמ"ס מפרסמת?

אולי תוכלי להחכימני- מי קבע שיש מופע דוגמנות בבית כנסת?

יש נשים ששמחות להראות בגד שקנו- אני יכולה לשמוח בשמחתן, אני יכולה להתעלם אני יכולה לעשות ככל העולה על רוחי, מעולם לא הרגשתי / שמתי לב שיש מופע בבית כנסת🤔

באמת מעניין אותי למה את מרגישה כך?

אם יתאים לך להחכימני. אשמח מאד להבין את הנקודה הזו.

בשביל זה יש סוף עונהממשיכה לחלום

אני קונה לרוב בחנויות שהבגדים שם במחירים נורא יקרים בעונה עצמה, ואני בהחלט לא משלמת אותם כי אני פשוט לא יכולה...

קונה בסוף עונה שאז אני יכולה למצוא שמלה יפהפיה וצנועה ב150 

150 רק אומרת- הכי יקר בשיין...נביעה
60 שח לשמלה זה אחלה😆
ניסית פעם לקנות שמלה איכותית?קופצת

כי הן מחזירות את ההשקעה פי 2 ויותר.

אני אוהבת זול ולהחליף הרבה. אבל מידי פעם כשיש משו שאני מאוד אוהבת אז כן יכולה להשקיע סכום כזה,  ותקשיבי הן נשארות נצחחח

בחיי, כבר נמאס לי ללבוש את הבגד והוא עדיין מציץ עלי מהארון רענן לגמרי😅

זה גם בעיה אחותי!!נביעה
כי כמה אפשר לחרוש??

כן, יש לי כמה איכותיות.

מיצוי

בולממשיכה לחלום

אני בדיוק מתכננת איך להתפטר מבגדים ישנים שקניתי בתיכון (!) ועדיין נראים נפלא אבל לא בטעם ובמידה שלי כבר

יש חנויות שהבגדים שם מחזיקים מעולה גם אחרי כביסות רבות

בתור אחת שכרגע מחזירה 7 מתוך 8אורוש3

חזרה לשיין וששמלה מתמנון העונה כבר תיקנתי 3 פעמים אני אומרת שאין פה שחור לבן.

אני לא ארוץ לקנות עכשיו מלא שמלות חדשות כל אחת בשלוש מאות אבל כן קניתי אחת כזו לחג. כי זה משמח אותי. כי הבגדים גדולים עלי ישתבח שמו. במקביל קניתי עוד אחת מיד שניה בעשרה שקלים. אני בעד לא להתקבע. יש אמת בכמה גישות ולא רואה סיבה למה לא לשלב בין הדברים. אם כרגע את לא יכולה להרשות לעצמך אז אל תקני. ברור. זה לא חכם. אבל בע''ה בשנה הבאה תוכלי ואז אולי כן תקני. לא בשביל השם של המעצבת. אלא כי תאהבי וכי ישמח אותך. אני לא חושבת האמת שהמעצבות האלה עושות עלינו קופה. לא שמתי לב שהן עשירות. הרשתות הגדולות אולי כן. לייצר בקטן זה יקר. 

מזדההמדברה כעדן.

קשה לי שאומרים על גישה מסויימת "זה בזבוז כסף" "זה הזוי ההתנהלות הזאת" "איזה הגזמות פראיות" ועוד כהנה וכהנה.... כאילו, כל האמת נמצאת בהסתכלות הנוכחית שלי?? אני בן אדם ויש לי קו מחשבה וזו מתנה בשבילי לראות וללמוד גישות שונות ואם הצלחתי לראות את האמת בצד השני, זכיתי לגמרי! אני לא חייבת לאמץ וליישם... אבל לראות....

ובכלל- כל ההתייחסות שעצמאיים תוקעים סתם מחירים הזויים ולא קשורים למציאות מתאוות בצע... ממש קשה לי עם זה...

מדברת בתור שכירה ושמתעדת להיות עצמאית מתישהו, זה ברור לי...

ביד שניה יש דברים מפתיעיםסודית
יש לי בארון בגדים שעלו כנ"ל ולידם חחח בגדים מיד שניה בעשרה שקלים ומה שנעים בהם זה שאם הוכתמו או משהו לא מצטערים ככ
מסכימה ממשממשיכה לחלום

ואני חושבת שזה גם משתנה לפי תקופות בחיים.

לפני שהתחתנתי רציתי מאוד מגוון ואז לקנות בזויה היה מעולה בשבילי

היום אין לי זמן להתחדש הרבה, אני צריכה דברים שיחזיקו מעמד בכביסות ושיענו על דרישות ספציפיות (או הריון או הנקה). לכן היום אני מעדיפה לקנות בסוף עונה או חנות עודפים של מותגים שיש לי ניסיון איתם ואני מרוצה מהאיכות לטווח ארוך

מה שנקרא כמות מול איכות.. 

אני מתקשה מאוד עם קניות אונלייןממשיכה לחלום

ובפעמים שניסיתי לא ראיתי שם דברים יפים כמו בחנויות שאני אוהבת

יש מעצבות שתוכלי למצוא אצלן במחיר הזהעלמא22
בסוף עונה, אבל לא בטוחה לגבי המידות ואם זה מספיק צנוע בשבילך😏

בכל מקרה, לרוב יהיה הבדל באיכות סין שיין למעצבות בארץ, גם יש יותר אמינות לאיזה בגד יגיע, כלומר, בד"כ הוא יגיע כמו בתמונה שמופיעה באתר, לעומת שיין שצריך ממש לחקור בתגובות מה מגיע

יש חנות בבני ברק שקוראים לה ניו יורקאני והאני

ראשי - ניו יורק אופנה

יש לה גם משלוחים.. קניתי שם שמלה מקסי עם פתח צוואר מושלם ומכסה מרפק ב120 שח! פעם ראשונה שקניתי שמלה שלא צריך כלום מתחת! (ואני מהמחמירות בצניעות..) ובכללי, המחירים שם ממש מעולים יחסית.. 

ראשי - ניו יורק אופנהproduct-category/%D7%91%D7%92%D7%93%D7%99%D7%9D/

פה זה הקטגוריה של השמלות מקסי למשל, די מגוון סגנונות..

נ.ב. מתנצלת, אני לא שייכת לפורום, פשוט נכנסתי בטעות וראיתי את השירשור אז חשבתי שיכול להועיל..

הם מקסימים שם, רק מידות קטנות.....נביעה
אויש באסה אני והאני
יש לניו יורק קופון שמקנה 10 אחוז על קניה מעל 300₪אחתפלוס
אפרת10
ממש זול שם ויפהדיאט ספרייט

אבל מתאים רק לרזות

נכון🫠נביעה
לפעמים עדיף לקנות שמלה ב300חילזון 123

ולהשתמש בה שנה שלמה או אפילו כמה שנים וכמה חגים במקום לקנות כמה שמלות זולות שיהרסו מהר בכביסה ויהיו לא נוחות וסינטטיות.

ובואי נוסיף לזה גם שבחנויות הזולות ממש לא קל למצוא מידות וגזרות שיחמיאו לכל אחת, אז כן, לפעמים כדי שבגד יראה נורמלי עדיף לקנות מעט גם אם זה קצת יקר.

באמת כמה חגים רצוף?? לא נראה לי..נביעה

חלק מהסטנדרט זה שלא יראו שאת על אותו בגד בחג הבא😆

סטנדרט של מי סליל

יש לי שמלה מהממת ממש

לבשתי אותה המון, ואיכשהו כמה פעמים שאלו אותי אם היא חדשה

והמשיכו להחמיא עליה גם אחר כך.

וזו שמלה ב100 שקל מהתחדשות בעלי.

אפשר לגוון עם מטפחת וזה משנה את הלוק

אני לא אומרת שאני לא מתבאסת מזה לפעמים, ושלא בא לי לפעמים משהו יותר.

אבל זה מה שיש כרגע, ולמרות שזה יותר מאמץ, יש מקומות שבהם גם אפשר לקנות בזול

לא מכירה את הסטנדרט הזה, מצטערת🙈🙈חילזון 123
לא מכירה סטנדרט כזהטארקו
כן מכירה שאוהבים לקנות בגד חדש לחגים(ראש השנה ופסח, לא כל חג) אבל ברור שלובשים בשבתות וחגים את הבגדים מחגים קודמים.....
^^^ אין לי מה לעשות בבגדים חד"פיעל מהדרום
לק"י

גם לאירועים אני קונה בגדים שישמשו אותי אחר כך.

דווקא לי יש כמה שמלות יקרות רק לחגיםשיפור
ואז גם אם אני לא מוצא משהו חדש לחג תמיד יש לי שמלות מיוחדות חג .
יש המון חנויות שמוכרות בגדים טובים בזולאביול
והם לא סינטטים ולא נהרסים בכביסה... לא צריך להוציא 300 שקל על שמלה בגלל זה
לא סינתטיים במחירים כאלה? איפה ראית?המקורית
תמנון, זויה, קמיליוןאביול
קמיליון כן יקר אבל נראה לי אפשר למצוא בפחו ץ מ300
אולי הם כן סינטטים אבל נשמרים הרבה זמןאביול
זויה לא סינטטי?המקורית

תמנון אחלה אבל לדעתי לא הכי צנוע. תלוי בשמלה שמחפשים. יותר סגנון מקסי ולרוב צריך השלמות. אבל זה כמובן יותר טוב מכלום

קמיליון לא מכירה האמת

קמליון מושלם. אבל יקרנביעה
איזה מחיר את יכולה לשלם על שמלה?המקורית
מניסיוני קמיליון לא איכותי בכלל..טארקו

יוצא לי לקנות מידי פעם, בעיקר עודפים וכאלה(בחנות אצלנו יש תמיד סטנד של שמלות עד 100 עם דברים ממש יפים!!)

והאיכות ממש מבאסת.

הבדים הרבה פעמים מציקים על הגוף

הבד התכווץ לי בכביסה רגילה!! לא הרתחה, 40° ובלי מייבש כמובן, התכווץ לי ממש משמעותי. זה לא משהו שאמור לקרות.

ועוד כל מיני דברים ממש מבאסים..

שורה תחתונה אני כן ממשיכה לקנות שם לפעמים במבצעים או הנחות משמעותיות.. והמטפחות שלהם מושלמות ברמות(והן לרוב כן שוות את הכסף. למשל קניתי מקמיליון מטפחת לחתונה של אחותי לפני שנה, עלתה לי 170 שזה יקר יחסית למה שאני אוהבת להוציא על מטפחת.. אבל היא מושלמת!!! מתאימה לי ל99% מהשמלות שלי, אני חובשת אותה כל שבת.. אז הכסף חזר לי++ כי היא חסכה לי קניה של עוד מטפחות)

אבל אני לא חושבת שהאיכות שלהם טובה יותר משיין.. אז אני מוכנה להשקיע על בגדים מקמיליון כמו שאני מוכנה להשקיע על בגדים משיין...

ועוד משהוטארקו
בעיני לא הוגן להשוות בין רשתות גדולות שמייצרות בכמות

לבין מעצבות קטנות

זה לא בר השוואה.

נכוןאביול
לכן אני לא מבינה למה לקנות ממעצבות... 
לא הבנתי מה את באה להגידאמא לאוצר❤
שההוצאות של מעצבות יקרות בהרבהטארקו
ולכן זה לא הוגן להשוות אותן למקומות כמו תמנון.
ממש מסכימה!הבוקר יעלה

וקרה לי בדיוק אותו הדבר, בדים מתקמטים ומתכווצים, איכותי פחות משיין..

זרקתי אחרי כמה פעמים. 

האמת כתבתי מהזיכרוןאביול
יש כל מיני חנויות. לא זוכרת עכשיו
קמליון התאכזבתי מהם קצת..אולי בקרוב
לא בקולקציה האחרונה, לפני כמה שנים.. לרוב הם באמת צנועות אבל הרגשתי שהם לא הכי איכותיות, במיוחד ביחס למחיר שלהם.. נראלי שלפעמים יש לנו 1+1 ואז זה יותר סבבה 
אני מבואסת על קמיליון..אמא לאוצר❤
איכות לא משו ומחירים לא כזה זולים בכלל! הרבה פעמים מתקרב ממש למחירי המעצבות..
נכוןחנה צוריה
עבר עריכה על ידי חנה צוריה בתאריך כ"ז באלול תשפ"ג 21:15

גם אני מבואסת לא מעט פעמים על האיכות שלהם, אם אני קונה למרות המחיר כשאני לא נגישה לעוד חנויות, אני ממש עושה שיקול אם וכמה שווה לי להוציא כשאני לוקחת בחשבון שיהרס:-/

אני הפסקתי לקנות בגדים לחגים בגלל זה. מעצבן ממשחצי שני
מטפחות מעוצבות לא קונה כי יקר
אגבנביעה

יש לי כמה שמלות משגעות משיין להריון שאני שמה עם גופיה וחצאית בסיס.

אני חורשת עליהן עכשיו לשבת.

ב"ה שיש את האופציה הזאת..

נשמע מעולה😎 שלחי קישורים ;)בתנועה מתמדת
ואגב-- הן נשמרות!! ולא נהרסות!!נביעה
הנה שמלה מקסימהניקיתושאחרונה

לבשתי לברית של בני

מתאימה גם להריון וגם להנקה

SHEIN נצנץ ניגוד פשוט אלגנטי שמלות לנשים בהריון

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

SHEIN נצנץ ניגוד פשוט אלגנטי שמלות לנשים בהריון

על גופיה אני חומלת יותרחצי שני

מאשר חצאית בסיס

קונה בשיין, סינטטי ולא נוח אבל זה המחיר המקסימלי עבורי

וגם זה לא בקלות

מגיעה לרשימה הסופית ומורידה 2-3 שמלות מתוך 6

תנסי בחנויות יד שניה, אפילו גמ"ח השאלהסודית

למשל אני תרמתי שמלות יפיפיות שלא עולות עלי לפני החג, איכות מעולה, כדי לשמח נשים אחרות שהמידות מתאימות להן...

ולדעתי דווקא לפני החגים, אלו שמתחדשות, מפנות מקום בארון, השמלות שלהן הולכות ליד שניה או לגמ"ח.

בעניין המחיר - מעדיפה להשקיע ולחרוש שמלה איכותית וגם קונה על זמני כמו שכתבה פה המקורית, ואז זה כן משתלם... ואם עוקבים בסבלנות אחרי סייל אצל מעצבת שאת אוהבת המחירים יורדים משמעותית.

לגבי אלו שמתלבשות לפי צו האופנה - שמח לי בעיניים לראות את הנשים היפות בבית כנסת וזה חלק מאווירת החגיגיות

אבל זה נכון שלא נעים להיות יוצאת דופן. מאד מבינה את התחושה.

שנת פרנסה טובה וקלה!

אני אשמח לדעת איפה מצאת שמלות צנועות באמתפה לקצת

גם מבחינת פתח צוואר

וגם מבחינת שרוול (שזה לא בדיוק על המרפק ואז אם רוצים שישאר מכוסה צריך לא לזוז וגם לא שהשרוול רחב וכל הרמת ידיים השרוול עולה עד הכתף)

וגם מבחינת האורך בברכיים, שאפשר לשבת וזה נשאר צנוע

אני ראיתיהמקורית

בחן פאשן

יש לי משם כמה שמלות

ויש חנויות מקומיות שמוכרות באזורים חרדים

בדיוק היום הייתי

בודקת, תודה!פה לקצת
זה סתם מקרי שרוב השמלות על הדוגמנית על הברך?
מן הסתם זה מאד תלוי בגובה של האשה/הדוגמנית...חילזון 123
תלוי בגובה שלה, שלרוב הוא רשוםהמקורית

אני למזלי לא דוגמנית אז יושב עליי טוב 😅

וגם, יש לה בחלק מהשמלות 2 אורכים, 103 ו110.

פעם עקבתי אחרי איזו מעצבת דתיהעלמא22
שעיצבה בגדי לגמרי צנועים (אבל מבחינתי יקרים ממש), והיא עשתה מכירה של חלק מהבגדים שהדוגמניות לבשו, והיא כתבה שם שחלק קוצרו כדי שיראה ככה
אני ראיתי בהודולה לא הכל שם סגור אבל יש מבחר שכןעדיין טרייה
הודולה יפייפהנביעה
אבל יקר
לאו דווקאטארקו
יש לה סופעונה ועונות קודמות במחירים ממש סבבה.. 100-200 כזה.
לפי מה שראיתי עכשיו רוב הסגור בצוואר זה חולצותפה לקצת
אבל אסתכל שוב, תודה!
ואי איך אני צזדהה איתך לגבי המרפק...מדברה כעדן.
כאילו זה מכסה ברחמים כשאת עומדת ולא זזה וכל תנונה קטנה, שלום זרוע שלום עולם
וואי זה מעצבן ממשפה לקצת
עד שמוצאת שמלה סגורה ובאורך טוב אז המרפק תוקע
כבר עדיף שרוול צנוע ופתוח בצוואר🤣יעל מהדרום
לק"י

לובשים גופיית חצי וזהו.

נכון..מדברה כעדן.

אני תמיד עם גופיה... או ח.בסיס

וגם הפתח וי יותר מחמיא לחזה שלי... אבל בשרוול זה אחד המעצבנים והמאתגרים.. 

אני גם עם גופיה רוב הזמן.נביעה
ועם שמלות וחולצות עם שרוולים טובים ועם מחשוף שהגופיה סוגרת.
גם לי קורה מלאשיפור
תיארת יפה! 🤣🤣לפניו ברננה!
יש למזל חזוט שמלות יפיפיותוצנועות מאד.יש בסוף עונהעוד יבוא היום

מחירים מצוינים- עד 150 ש"ח

ויש שם שמלות שמתאימות  גם להריון והנקה @נביעה 

הן צנועות בכל הפרמטרים שכתבת בנ"ל

מבחינת האורך הן מעולות ועבור גבוהות תמיד יש עוד לפחות 10 ס"מ מכפלת

תודה! אסתכלנביעה
קניתי פעם במקימיאביול
יש לי גם שמלות כאלה משיין או מקמיליון. אבל אני התרגלתי לחולצת בסיס אז יותר אוהבת את זה עם בסיס
אני ראיתיממשיכה לחלום

במזל חזוט

מקימי

בננה

קניתי כמה כאלהריבוזום
בסטודיו שחרית (ובאמת יקר. קניתי במבצעים). ראיתי כמה אצל רחל חריף אבל אף פעם לא קניתי אצלה (וגם יקר).
יואו אני ממש בהלם. 300 שח לא נשמע לי יקר בכללדיליה

בגד לשבת מעולם לא קניתי בפחות מכך.

לא מעצבות ולא כלום קונה בחנויות קלאסיות לא זויה ולא תמנון

אבל כן בננה מקימי וכאלו.

שילמתי גם 400 ו500 מה שכן אני לא קונה הרבה שמלה אחת בשנה או לפסח או לסוכות בדרך כלל ולובשת בגדים הרבה מאוד שנים.

ממש מוזר לי שזה נשמע כזה יקר.

לא יודעת חשבתי שזה הנורמלי. 

באמת 300 לשמלה זה לא כזה יקר....טארקו

זה גם לא זול

אבל זה מחיר רגיל.

אני חושבתמדברה כעדן.
שכדאי לנו קצת לעזוב את ההגדרות של יקר וזול כי מכון שיש מחירים *אובייקטיבים*... חלב בשקל זה זול. נקודה... אבל באמת שיש טווח רחב לפי הרגלי הצריכה והמחיה של כל משפחה... 
זה אולי הנורמלימתואמת

אבל בעיניי זה לא נורמלי שזה הנורמלי. במיוחד לא בשביל ציבור דתי, שב"ה בדרך כלל מבורך בילדים, ויש לו מספיק הוצאות גם ככה.

אני לא יודעת - אני באמת לא מבינה בכלל בעיצוב בגדים ובהכנתם, ואולי באמת זה דורש כל כך הרבה כסף. ובכל זאת - אם אני מוצאת בגדים בפחות מזה, אז כנראה שכן אפשר להוזיל קצת עלויות ולא "לעוף" על הבגד מכיוון שהוא של מעצבת.

אבל שוב, אולי לי לא מפריע ללבוש בגדים זולים יותר כי לא אכפת לי כל כך מהעיצוב של הבגד. אז אולי אין לי זכות דיבור...

(אבל אני כן אומר שלפעמים אני מתעצבנת על ה"צניעות" של בגדי המעצבות, שבעיניי לא באמת צנועה עד הסוף. בשביל כזה דבר אני בהחלט לא אהיה מוכנה לשלם 300 ש"ח או יותר, אם במחיר הזה אני יכולה לקנות שלוש שמלות אחרות ואפילו נורמליות יותר...)

אבל למה זה לא נורמלי?חילזון 123

אם כבר חיסכון והרבה ילדים וכל זה אז אפשר לדון

על כמה הגיוני להוציא בשנה על בגדים באופן כללי.

אבל זה שמישהי קונה 6 שמלות שעולות 50 שח בשיין או קונה שמלה אחת איכותית שעולה 300? מה ההבדל בעצם?

מה לעשות, בד ותפירה עולים כסף. ולפעמים הזול זה קצת היקר...

יש באמת מישהי שמסתפקת בשמלה אחת לכל שבתות השנה?מתואמת

אפילו אני מגוונת קצת משבת לשבת

בכל אופן - לקנות שמלה אחת בחמישים זה באמת זול יותר משמלה אחת בשלוש מאות. זה לא שאם קונים בזול יותר אז קונים הרבה יותר...

וכשרוצים לקנות בגדים חדשים לחגים למשל, ויש משפחה ברוכה ב"ה, גם במחירים זולים זה יוצא סכום גדול... אז בטח אם יש אמא וכמה נערות במשפחה, ואז זה כבר יוצא סכום ממש משמעותי, שזה בנוסף להוצאות על האוכל...

אז נכון, לא חייבים להתחדש לחגים, אבל עדיין... (ושלא נדבר על חתונות, שאז די חייבים לקנות ביגוד חדש לכל המשפחה, וזה יוצא הון...)

טוב פה את נכנסת לעולם של תקציב משפחתימדברה כעדן.

ברור שככל שאוציא פחות, אקנה מוצאים זולים יותר ופחות מוצרים זה יהיה טוב יותר לחיסכון. אבל יש אנשים שרוצים לבחור את רמת החיים שלהם. ולהתחדש 2 שמלות לעונה זה רמת החיים שהם רוצים לעומץ שמלה בשנה. ומשקיעים בזה את הכסף ולא נכנסים למינוס או משהו...

את מנסה לטעון שזה לא נכון עקרונית לבזבז על זה?

פחות או יותר.מתואמת
אבל טוב, אולי עדיף שלא אכנס לזה, כי אני לא מבינה בעולם הזה...
למה להיכנס לזה?סודית

אם יש זוגות ששני בני הזוג עובדים משרה מלאה ואין להם עשרה ילדים, אז 300 שקל לשמלה זה לא זול אבל בהחלט מחיר שהם יכולים לעמוד בו כל חג. גם אם יש ילדות שקונים להן.

בשביל מה להיכנס לזה?

למי זה עושה טוב?

נביעה את כל כך שמחת בהריון הזה, היית מאושרת. למה לך להשוות את עצמך לאחרים? שיקנו לבריאות גם באלף שקל שמלה. כסף שלהם, הם הרוויחו אותו, שיהיו בריאים ושמחים.

כל משפחה בוחרת לה את סדר העדיפויות שלה.

ושמחה בו.

לחלק מהנשים האלה אין בית בישוב, ולא תהיה דירה במחירים של היום, והן שוכחות בחג את הצרות שלהן ומתלבשות יפה.

זה לא תחרות זה פסיפס שכל אחת משבצת בו את היהלומים שה' חנן אותה בהם 

הגבת אליי בכוונה? 🤔מדברה כעדן.
לא. בטעות.סודית
אהבתי את המשל שלך בסוףשיפור
לאשריקה

אבל אם יש לי בארון כמה שמלות שבת טובות

ואני קונה שמלה אחת סביב ר"ה ושמלה אחת סביב פסח

וככה אני לאט לאט צוברת, ובהדרגה מפסיקה להשתמש בישנות יותר-

אז כן, יש לי מבחר שמלות שבת בארון, ואני קונה כל פעם רק אחת

הבנתי...מתואמת

טוב, לי יש בגדים בארון כבר שנים, כאלה שלא עלו יקר.

אבל שוב, כנראה שאני לא פונקציה, כי הסטנדרטים שלי נמוכים משל רוב הנשים.

גם כמוך.הבוקר יעלה

קונה במחירים האלה פעמיים בשנה. לפעמים יותר ולפעמים גם זה לא, תלוי ביכולת באותו זמן.

אפשר לפתוח את הדיון גם על מטפחות, מעוצבות או לא.. וגם על תכשיטים אם קונים מגנוליה או חנויות זהב.. ובקיצור אין לזה סוף.. 

בדיוקעלמא22
יש לי שמלות שאני לובשת כבר 7 שנים בערך. בגלל הסגנון שלהן (רחבה עם קשירה שאני יכולה לשים ולהוריד מתי שבא לי), זה מתאים לי גם בהריון, אז מבחינתי, לא יודעת כמה זה עלה, אבל בהחלט החזיר את ההשקעה (ובתקופה ההיא לא היה סיכוי שאקנה שמלה ביותר מ- 200 ש''ח)
את. ממש צודקתאביול
בעולם החרדי זה קלאסיטל..

מחירים כאלו

בעולם הדת"ל פחות... (ראי את השרשור)

יש גם ברבי עקיבא בב"במדברה כעדן.
מחירים יותר נוחים מ300... שלא צריך שום תוספת משום כיוון. (לא זויה) 
אני חרדית קלאסית אף פעם לא קונה ב300 ש"חעוד יבוא היום

אולי לחתונה....

קונה מלא בשיין

קונה במקימי, בשמיז ובמזל חזוט רק בסופי עונה

גם למתבגרת שלי אני קונה רק בסוף עונה

והשכנות שלך?טל..

ברור שיש חריגים, אבל מההיכרות שלי זה יותר נפוץ, לא?

ברובן לא תקננה בכאלה מחירים. כולן אברכיות, כולןעוד יבוא היום

חיות על השקל. קונות בבזארים ובמלבושי כבוד. מזמינות מנקסט (מלא)

זה בהחלט יותר נפוץ אצל החסידים

אצלם נעל לתינוקת בת שנה לא תמצאי בפחות מ300 ש"ח....

אם את קונה בכל מקרה בחנויות האלהחנה צוריה
ממליצה לך לעקוב בסטטוס אחרי כאלה שמביאות לשם כל הזמן קופונים, לא יודעת אם מותר לכתוב פה או לא, יכולה לכתוב בפרטי על 2 שאני עוקבת שהן מביאות לסירוגין או במקביל כל פעם קופונים לכל החנויות האלו.
יש לי פלאפון כשר עוד יבוא היום
לא מסכימה🤭 גם בציבור הדתי לאומיאמא לאוצר❤

זה מחיר שנחשב נורמלי והרבה מאד אחוזים מהאוכלוסייה קונים בו.

מסכימה שזה מבאס שאלו המחירים.. אבל אלו החיים..

מזדהה...אביול
בתור רווקה הייתי קונה במחירים האלה... עכשיו אני מסתפקת בדברים זולים יותר ולובשת השלמות (חולצת בסיס, תחתית וכדומה...) 
נכון ש 300 זה יקר יחסיתים...

אבל מספיק שמלה אחת או שתיים טובות. אם יש משהו שאני ממש אוהבת ונראה עלי טוב, הייתי משקיעה בזה.

כמובן לא, אם זה אומר מינוס בבנק. אבל בעיקרון כן הייתי משקיעה במשהו טוב בשבילי.

רק שתדעי שעכשיו זאת העונה לקנות בחנויות רגילות צנובשבילך..

כשמגיע הסתיו רוב החנויות מוכרות דברים צנועים!

למשל  זיפ יש עכשיו קולקציה ממש יפה וצנועה קניתי 2 שמלות לשבת כל אחת במאה ומשהו.. שרוול מעולה ופתח מושלם. 

האמת נכנסתי לזיפ..נביעה
אבל לא מצאתי את עצמי שם.. סגור מדיי ורחב מדיי וקצר- לא מצאתי משהו שאהבה נפשי
ממש ממש ממשאמא לאוצר❤

לא ממליצה... קניתי כמה פעמים, שמלות אשכרה התפרקו לי אחרי 2 כביסות

לא שווה שקל .

אני קונה שם הרבה והרוב אחלה לגמריאורוש3
סתם עניין של מזל. אני לא מכניסה למייבש אבל. דווקא ממליצה. מחירים סבבה. האיכות כמו שאמרתי תואמת למחיר. אני אוהבת. יותר בטוב לי מאשר בשנים בלי למדוד ואז להחזיר הכל. עושה את זה גם אבל פחות מוצלח לי. 
וואלה מוזראמא לאוצר❤

קשה לי להאמין שזה עניין של מזל

זה לא היה פעם אחת כמו שאמרתי אלא הרבה יותר עד שהחלטתי שלא קונה שם יותר

ואין לי מייבש..

ואיך הבדים?יעל מהדרום
לדעתי הם די סינטטיים הרבה פעמיםחילזון 123
למרות שאני עדיין קונה שם לפעמים...
אז אני צריכה ללכת לראות בעיניים. תודה!יעל מהדרום
מה עם להזמין מנקסט?אם_שמחה_הללויה
אני אוהבת לקנות משם. האיכות של הבדים מעולה, אפשר לעשות סינון לפי פתח צוואר/ אורך שרוול. יש כמובן גם יקר, אבל יש גם מציאות ב150 ופחות. ויש שם מידות גדולות.

https://www.next.co.il/he/shop/gender-women-category-dresses/length-midi-sleeve-34sleeve-sleeve-longsleeve?p=1#0

האמת גם לא מוציאה בדרכ 300 לשמלהאר

רק לבר מצוה האחרונה כשלא מצאתי משהו אחר אז קניתי ב350.

בדרכ גג 200

יש אצל הלל בכנםי נשרים המון שמלות ב100 שח.

וברח' יפו בירושלים המון חנויות עם שמלות צנועות במחירים של עד  150 שח

נכון נזכרתי בחנות שמיים וארץאביול
ברחוב יפו. יקרה יחסית אבל לא מגיעה ל300 לשמלה
מבינה ממש אני גם לא מוציאה סכומים כאלו1289

ומצד שני, מלבשת מאוד סגור וארוך, ושונאת השלמות. ואוהבת להתלבש יפה ברמה שצוחקים עלי שאני לובשת בגדי שבת ביום חול.

קודם כל, יש מבצעים. יש עכשיו שמלות מהממות במקימי סביבות המאה שח לשמלה למשל.

דבר שני, אסוס! יותר מחצי ארון שלי משם. אפשר לכתוב בחיפוש modest והוא מביא תוצאות צנועות (וגם מכנסיים כי זה סטנדרטים של ערביות). החסרון שכצעט אין שלושת רבעי. לי אישית לא מפריע כי אני גם ככה הולכת ארוך רוב הזמן. יש לי שמלות משם ששורדות שנים.

גם שיין.

וקבוצות ווצאפ של יד שניה. וגמחים.

פעם מצאתי שמלה של מעצבת שעלתה בעונה 300 ויותר בעשרה שקלים בגמח. כמעט חדשה.

לחג קניתי שמלה במאה וקצת באסוס. מהממת מבד איכותי עם ביטנה! קצת פתוחה בחזה אבל זה וי שאפשר בקלות לתפור.

מסכימה עם כל מילה. לי זה עצוב מאוד! *טיפ*חצי שני
יש עכשיו חיסול באצל הלל (49-150₪) ובקמיליון יש גם הרבה 79-149₪ של קולקציות ישנות. בדיוק קניתי אחת שעולה כמעט 300 ושילמתי חצי מחיר אחרי שכמעט ויתרתי על שמלה לחג בגלל מחירים
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

קודם תברכי אותי שיהיו לי ילדים🙂רק רגע קט
אחר כך נחשוב על הגידול והשידוכים שלהם...

🙃

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤אחרונה
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

זה גרד לוהשם שלי

וכשהיה יותר חמור, נהיו לו פצעים.

עשיתי לו אמבטיה עם שמן אמול פורטה.

יש כאלה שזה לא טוב להם עם אטופיק, אבל לו זה עזר.

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

עד לא מזמן עלה 30 בערךחילזון 123
התייעצות לגבי אכילה של תינוק בן 8 חודשיםמרימוש!

הבן שלנו התחיל לאכול בגיל חצי שנה אבל עדיין מרגישה שההתקדמות איטית מאד. יש דברים בודדים שהוא אוכל בכיף- יוגורט,  קוטג,  קצת פירות וירקות מעוכים ממרק, ופריכות.

עם אחיו הגדול האכילה זרמה בקלות ודי מהר הגענו להביא לו חתיכות גסות יותר והוא הסתדר בקלות ובשמחה.

התינוק הנוכחי מראה הרבה רצון ומנסה, אבל ברגע שזה חתיכות הוא משתנק מאד מהר וצריכה הרבה פעמים להוציא לו מהפה כשנראה שנחנק.

מנסה להבין אם זה נורמלי ופשוט להמשיך עם הרבה סבלנות ולחזור בעיקר לתת טחון, ושפשוט יש לי ציפיות בגלל איך שאם עם אחיו הגדול או שבאמת יש פה משהו שצריך לבדוק מה לעשות.

גם רעיונות למאכלים נוספים שלא מפחד שחנק יתקבלו בשמחה

כל ילד הוא עולם אחר. זה שלב שהגיוני לאכול רק טחוןיעל מהדרום
תודה!מרימוש!
אז היית פשוט ממשיכה עוד קצת טחון ולנסות מדי פעם משהו אחר ולראות אם משתפר?
כן.יעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בגיל הזה בערך ודוקא אוכל מעוך, וגם מוצץ ונוגס באוכל חתוך לרצועות.

אבל מבחינת אוכל, חי בעיקר על הנקה בבית ומטרנה אצל המטפלת. ובערך פעם- פעמיים ביום אוכל מוצקים, ולא בכמות ענקית.

ניסית בייבילד?והרי החדשה

חתיכות בגודל אצבע שהוא ימצוץ או ינגוס ולאט לאט ילמד מה הגודל המתאים לו.

אפשר אצבעות טוסט עם ממרח

אצבעות בטטה

ואז זה רך ומתפרק לו בפה

טוסט זה קצת קשה. לא?יעל מהדרום
מורחים גבינה או חמאה והם מוצציםוהרי החדשה
את זה וזה נהיה רך (מורידים את הקשה של הלחם)
תכלס לא חמאה. גבינת שמנת זה מעולהוהרי החדשהאחרונה
ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

גם אותי הרדימו עפ מסכה ועירוי ביחדהשקט הזה
ואני לא ילדה🤣
כשחושבים על זה, גם אותי...טארקואחרונה
אבל באמת חיברו לעירוי לפני שנרדמתי ואת הבן שלי חיברו אחרי
הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושי
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

אבל נשמע שבדיוק כאן מדובר על המקרה הנדיר ששעתוקיראת גאולהאחרונה

זה מה שהתלמידה צריכה.

לאיזה מקרים יוצאי דופן התכוונו אם לא לכזה מקרה של תלמידה שאי אפשר לבדוק את המבחן שלה במתמטיקה בגלל הכתב?

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
גם אחי עשה אבחון כזה בזמנו ונתנו לו הקלותהמקורית

כתב יד לא קריא זו סיבה להקלות

לא יודעת איך הלך האבחון ומול מי האמת.. אבל כדאי לבקש

כשהמורים לא הצליחו לבדוק את המבחןרוני 1234
הפנו אותנו לאבחון
ניתוח שקד שלישי ושקדיםshiran30005

בת.2.5 עשתה היום כפתורים , הקטנת שקדים ושקד שלישי- היה ממש חסימה מלאה ככה המנתח אמר.

אנחנו עדיין באשפוז (לילה- מקווה מאוד) יודעת שזה לא מחליף התייעצות רפןאית אבל רוצה לדעת איך עבר לכם.

היא עשתה ממש בבוקר מוקדם , לא מוכנה לשתות/לאכול למעט מס שלוקים קטנים מאוד, ארטיק 1 וזהו...

היא לא עשתה פיפי (משעה 6 בבוקר), הניתוח עצמו היה ב 8

הצוות פה די לוקח את הזמן ואדיש אבל היא בוכה מלאא , מקבלת אקמול וגם נורופן

רואה ילדים יותר קטנים ממנה שעשו אחרנו והם כבר אוכלים,רצים רק היא חלשה וישנה המון ובוכה

ככה זה? מה מצפה לי עוד? אני אשכרה בוכה איתה ביחד, קשוח לי 😭😭

בעלי היה בבוקר שעתיים והלך לעבודה ואז היה עם הילדים בבית

אני מתחרפנת פה וקשה לראות אותה בוכה וסובלת ואני עייפה כ"כ...ויש לפניי עוד לילה

בעלי הציע שאשן בבית אבל יןדעת שלא אצליח לישון רחוק ממנה ואהיה עסוקה במחשבות רק

לא התנסתי, אבל שתהיה לבת שלך רפואה שלמהאן אליוט
והתאוששות מהירה!
אויש שיתנו לה עירוי נוזלים מסכנה שתתאושש קצתאורוש3

ולא תתייבש.

שיעבור מהר! תרגישו טוב!! 

תודה, בלילה הסכימה קצת לשתותshiran30005

ואז עשתה פיפי, הזוי שהם ככה היו אדישים

מקווה שבבית יהיה קל יותר

יודעת שזה אנדוידואלי אבל לפי מה שאני קוראת שסהכ זה עובר לילדים בסדר והיא לקחה את זה קשה ממש 

ילדים אחרים עברו את אותו ניתוח בדיוק? כיהתייעצות הריון
אין להשוות בין ניתוח שקד שלישי בלבד, לניתוח שקד שלישי והקטנת שקדים, פלוס כפתורים. מניסיון אישי, אחרי ניתוח שקד שלישי בלבד ההתאוששות היתה קלה יחסית, ואחרי ניתוח שקד שלישי פלוס הקטנה היתה התאוששות ארוכה וקשההה. ב"ה שניהם אחרי פחות משבוע היו חזרה בגן, אבל הגיוני שייקח זמן.. בינתיים תצטיידי בהרבה משככי כאבים. אנחנו נתנו ממש ברצף, אקמול נורופן, כמובן לפי המינון המותר, כי הילד היה כאוב מאוד מאוד.
כן , עשו גם שקד שלישי והקטנה של השקדיםshiran30005
נקווה ליום יותר רגוע היום
מסכנונה. הכי טוב בבית.. התאוששות מהירהאורוש3
תתנו משככי כאבים סביב השעון- לפחות בהתחלה..רוח הרים

רק ככה הבת שלי אכלה

תרגישו טוב!

וואי נשמע כואב ממשבאתי מפעם

תראי לה סרטים בפלאפון ותביאי לה ארטיקים כל הזמן , הכי חשוב שלא תתייבש.

כל אחד עם סף כאב שונה, היא גם לא מכירה ולא מבינה כ"כ, זה קשוח . עברתי גם עם אחת הבנות.

ב"ה שעשיתם! חסימה מלאה זה גרוע, פחות חמצן למוח. בע"ה רפואה שלמה!!

מה עושים שיש חום??shiran30005

היא קמה חמה מאוד, מדדתי לה 38.8...

אפשר לחכות לראשון? מספיק רופא או חייב מיון?

אצלינו הרופא אמר שזה הגיוני שיעלה החום, ולהמשיךהתייעצות הריון
לתת משככי כאבים. עם זאת, ברור לי שהייתי לוקחת לרופא הבוקר! לא נכנסת ככה לשבת..
דא, יש לך אפשרות ליצור קשר עם הרופא המנתח?התייעצות הריון
זה יכול להיות הפתרון הכי טוב, להתיעץ פשוט איתו..
אם לא לרופא אפשר לנסות להשיג את המחלקהכולנה
רפואה שלמה! 
תודה קבענו תור לרופאshiran30005אחרונה

במחלקה אמרו להגיע למיון או להבדק אצל רופא בקופה

אי אפשר ליצור קשר עם המנתח כי זה ביה"ח ציבורי ולא מנתח פרטי

אולי יעניין אותך