אני לא שואלת הפעם
לכל מי שרואה את הבית של החמה/ החברה/ המארחת הפוך, מטונף ולא נקי או מתוחזק ברמה סבירה ונגעלה ולא הבינה מה הסיפור ולמה צריך להתארח ככה,
לכל מי שבעלה איש מקצוע שבא ונכנס בבתים של אנשים ורואה ערימות כביסה, ערימות של כלים בכיור, רצפה מטונפת עם שאריות של טיטוי שלא הורמו, שקיות מפוזרות של קניות על הרצפה
ואישה אחת קטנת קומה (אפשר גם גדולה) שמגיחה מאיזה חדר במבט מתנצל ומתחילה לסדר כדי שלא יחשבו שהיא באמת ככ מסריחה ומוזנחת - תדענה שהיא לא
תדענה שיכול להיות שזו אישה שלא מרגישה טוב כמה ימים, וקורסת תחת הנטל
שביקשה מבעלה עשרות פעמים, אפילו התחננה, שלא יכניס אנשי מקצוע לבית הפוך. שיודיע (!) לפחות לפני שהם באים (מי מדבר בכלל על לבקש רשות) כי היא מתביישת, ואפילו שאין ידה מגעת היא תשתדל שהבית יהיה במצב סביר לשייכנסו
מי מדבר בכלל על זה שייקח קצת אחריות ויתן יד סוף כל סוף אחרי הזמנה של אורחים לא רצויים
מאחורי התמונה של הבית המסריח הזה עומדת אישה,צעירה או מבוגרת, שנפשה שבורה ממערכת יחסים שאינה מטיבה איתה, שניסתה בכל מיני דרכים לשפר (גם טיפול. תחסכו לי ת'מנטרה)
שלקום וללכת היא לא אופציה מכל מיני סיבות מושכלות
שאין לה מוטיבציה לנקות ולסדר כי בעלה לא סופר אותה, מי מדבר על מחמאות
שרצח אותה כלכך הרבה פעמים בהלבנת פנים
בין אדם לחברו שמחוץ לבית
ובין אדם לחברו שבתוך הבית
שכל שנה כלאחר יד מתנצל בערב ראש השנה על אינספור פעמים ששבר לה את הלב ואיכזב, על כמות בלתי נתפסת של דמעות וצער. על החלום. ועל השבר שהוא כלל איננו מבין למרות יותר מדי נסיונות להסביר
אז אם תשאלו למה הבית מסריח ולמה את בכל זאת מארחת/ מכניסה אותם לבית - אני לא משיבה לו כגמולו. אותי לא 'הרעו' המצרים.
אף פעם אי אפשר לדעת מה קורה בין כתלי ביתו של אדם. ואני מאלה שהרבה מסתכלות מהצד ומקנאות 'כמה מושלם'. לא מושלם, אני שחקנית טובה
אני אמשיך להתבייש ולהתבזות, ובכל פעם אזכור שמאת השם הייתה זאת. והוא רק שליח. וזו שעת רצון.
את שעת הרצון הזו, אותה אני בוחרת לנצל בחכמה הפעם, אני מנתבת את הצער לתפילה. שנהיה רגישים אחד/ אחת לשנייה. שנשתדל לדון לכף זכות. שלא נשפוט לחומרה אף אדם. שנשתדל לא לצער אחד/ אחת השנייה. נשים ואנשים כאחד.
ושבשנה הבאה עלינו לטובה, יתהפך המר למתוק. תכלה שנה וקללותיה
אם יש מי שקראה עד לכאן, ולקחה לעצמה, והיה זה שכרי
את לא תלויה בו בשביל זה. ואולי ככל שתתני לעצמך יותר אהבה ויותר תמיכה ויותר שמחה בלי קשר למה שהוא עושה או לא(וזה אפשרי! גם אם לא פשוט. וגם אם כדאי לקבל עזרה בשביל ללמוד את זה)