פורום חסידות ברסלב
בהנהלת:
מכתב פתיחה
עכשיו תקופת הבגרויות איך יוצאים מהדיכאון והלחץ ??הודיה...=)
חבל להכנס ללחץ מדבר כזה.קראתיך
פשוט אל תחשבי שזה הדבר הכי רציני ושכל העולם עומד עליו..
וככה תייחסי לזה פחות חשיבות ולא כזה ילחיץ אותך.
ויש לי פיתרון קטן שעלי הוא עובד מצויין איך יוצאים מלחץ-
אל תסתכלי על כל העבודות,מבחנים,בגרויות ומתכונות שיש לך..פשוט תעברי אחד אחד בלי להסתכל על השאר שיש..ויש הרבה.זה פשוט מכניס ללחץ מטורף וטוב בטוח שלא יצא מזה.
ועזבי אותך,סה"כ לימודים ואין שום סיבה שבגללם יהיה לך רע.
בהצלוחה!אמן!
^^שירו למלך
אין סיבה שתיכנסי מיזה ללחץ ודכאון.
זה לא יעזור לך לעבור את הבגרויות..
זה רק יקשה עליך..
אני זוכרת שהייתי בי"ב והיה לי ממש לחץ של בגרויות, מתכונות עבודות ועוד..
ולא מזמן פתחתי את היומן של שנה שעברה ( של י"ב כלומר) והסתכלתי וראיתי
שכמעט כל יומיים היה לי מבחן\מתכונת\בגרות\הכתבה\עבודה ועוד מלא דברים
ועכשיו כשאני מסתכלת על זה אני חושבת שבלי סיעתא דשמיא לא הייתי מצליחה לעבור
את כל התקופה הזאת! הרי זה פשוט נס! זה בלתי יאומן לפי דעתי, שאת כל התקופה המטורפת
הזו עברתי ב"ה בהצלחה..
הכל בסיעתא דשמיא ב"ה !!
אז כמובן להתפלל כל הזמן שתעברי את התקופה הזאת והעיקר לא להכנס ללחץ ולא להתפחד כלל..
לא להתפחד הכוונה שהאדם לא יפחד גם מעצמו, בד"כ אדם מפחד מאחרים שמלחיצים אותו וכו'
אבל האדם צריך לזכור גם לא להתפחד, כלומר לא להכנס ללחץ בגלל עצמו, בגלל היצר הרע שלו שמלחיץ
אותו ואומר לו כמה הוא אפסי וכמה הוא לא יוצלח וכמה הוא הולך להכשל בכל דבר..
אז שיהיה המון ב"הצלחה!
זה הכל הבל הבלים..נשמה זה כלום תעשי מזה כיף..שובי אמונה
בעזרתו יתברך!
אנחנו עושות מזה (במעלה לבונה)כיף נוסעים ללמוד על הכינרת, על הים ,או בכל מיני מעיונות, בכל מיני מערות עושים מזה צחוקים..!!!!!!
ייאללה זה לא הכל בחים

ייאללה זה לא הכל בחיםבהצלחה אחותי.!!!! זה רק מבחן...!!!!
אני פשוט מחכה שהלחץ יתחיל.נקודות של כיסופים
אני לא לומדת כל השנה,אבל בתקופת המתכונותוהבגרויות זה באמת כיף.
יכול לצאת מזה בע"ה הרבה התבוננות עצמית וגם דיבוק חברות. תענוג.
ואיואי איזה צדיקים חיזקתם!!! בעז"ה הלוואי..הודיה...=)
איזה כיתה את?שובי אמונה
י'א למה.???הודיה...=)
וואי אז יש לך הרבה השנה טוב שיהיה בהצלוחה ה' איתךשובי אמונה
דווקא אין כ"כ הרבה כמו שחשבתי..קראתיך
בע"ה נעשה ונצליח..רואים כבר ת'סוף!
איזה כיף לכם ייאוו שנזכה כבר להגיע לסוף הזהשובי אמונה
אמן!את תגיעי,אל דאגה!כמובן בע"ה!קראתיך
הלוואי!!! אוףףף הזמן עובר כ"כ לאט..
הודיה...=)
הגזמת!הוא עובר הכי מהר!!קראתיך
אני לא רואה את זה
...זה בן או בת??הודיה...=)
בת..קראתיך
לא נורא.יהיה טוב!
אוווףףף אנשים הלימודים מפילים אותי לעצבות ודיכי=(הודיה...=)
תילמדי תסיפור "מחכם ותם.." של רבה"ק. (&q'ערבות הדדית'
ראבק זה כולה בגרות תמיד אפשר להשלים.כנסו...''בונייך''
יאללה זה כולה תעודת בגרות אפשר תמיד להשלים יש חיים חוץ מלימודים יאללה אחים שלי תתחילו לחיות זה השלב הכי יפה בחיים חבל להעביר אותו בלחצים ותיסכולים תמיד אפשר להשלים אנחנו בתחילת החיים ,קחו תזמן תנצלו את זה שאתם צעירים קחו גיטרה שתיה קרה לכו לשדה ליער וואלה אין יותר כיף מיזה ,יאללה אחרי שחפרתי קצת אני מקווה שהבנתם בהצלחה

צודק מאוד!!לא צריך לעשות דרמות...קראתיך
חחחחחחח שובי אמונה
זה בדיחה מהלכת.. זרמי יאללה עובר עובר.. זה לא הכל בחיים..
אין לך מה להיכנס לדיכי זה כולה מבחן בצבע וורוד..
שיהיה לך בהצלחה נשמה אל תקחי ללב..
איך? ''אגזוז ברקס'' מצד שמאל של ההגה..'ערבות הדדית'
נמק''בונייך''
הסבר15
מה אתה בבגרות? נמק הסבר 

כניראה הוא מושפע קשות מהבגרויות...חהחה...קראתיך
ואאאייי יהודים!!!!בת מלך!
דווקא אני בתקופת הבגריות ואני מהזה לא בלחץ...אני רק מחכה לעבור את זה
אבל אנשים! תיקחו בחשבון שאתם לא עושים שום דבר זה רק הקב"ה..
שמעתי מאיזהשהו רב שאמר שלעשות את ההשתדלות זה רק לבחור בין הטוב לרע. כי השאר לא משנה כמה שנתעמץ זה הקב"ה..יש מישהיא שיכולה ללמוד כול הלילה למבחן והיא תוציא 60 ויש מישהיא שתלמד כמה שעות ותתפלל רוב הזמן+ הרבה אמונה שהכול לטובה וגם תוציא 60.
זה ממש לא צריך להלחיץ אותכם.
אתם רק צריכים לרצות וכמובן ללמוד אבל לדעת שהכול בידיים של בורא עולם והכול לטובה. וככה פחות תיהיו בלחץ..
ובנוסף צריך לדעת שזה מממשששששש לא הכול בחיים. אתם לא תעלו לשמיים ב 120 והקב"ה ישאל אותכם כמה קיבלתם בבגרויות והפרנסה רק תלויה בתפילות ובאמונה שלכם בקב"ה ולא בשום דבר אחר.. אז כולם לנשום עמוק וליפול לידיים של אב הרחמן :]
מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד! (לפחות ככה אני מסתדרת בחיים ב"ה)
אני ממש מבקש סליחה מיכול מי שפגעתי בו .חחחח...''בונייך''
חח לא פגעת.. תודה אנשים..הודיה...=)
חחחחח נפגנו קשות במיוחד מהסבר נמקשובי אמונה
אני למשל נורא נפגעתי אין לך מחילה חח15
בת מלך!בסדר אפשר גם וגם..תן חיוך!
שאת אומרת "שתגיע לשמים לא ישאלו אותך" בסדר אבל אפשר גם וגם אפשר לעבוד את ה' יתברך בכל מאודנו וגם ללמוד ולהצליח בעז"ה בבגרויות זה לא סותר! כרגע בחיים שלנו אנחנו צריכים לעשות בגרויות ולהשתדל להצליח,
אז כן נשקיע בזה.
זה לא אומר שאנחנו עכשיו נזניח את עבודת הבורא שלנו..
וכן לא צריכים להיות בלחץ מזה בכלל לא כולה מבחן וזה עובר, קחו את זה בסוטול...
וכמו ש"בונייך" אמר "תמיד אפשר להשלים.."ותהנו עכשיו!!

אבל זה מדרדר גם ת'תפילות שלי...הודיה...=)
נועלה מתוקה..בת מלך!
המשךבת מלך!
תקשיבי את יכולה להסכים איתי שלא ירדנו לעולם החומרני הזה ללמוד לבגרויות..בואי נגיד שזה לא הדבר הכי חשוב בחיים שלנו.אין ספק שאת יכולה ללמוד מקצועות חול וגם לעבד את ה' (למרות שבאיזשהו מקום הלימודים קצת מפרעים לנו לעשות זאת) אבל באנו לעולם הזה לתקן את המידות שלנו ולעשות את רצון בוראינו.
אני ב"ה ישתבח שמו לעד בלי עין הרע בן פורת יוסף בן פורת עלי העין מסתדרת יופי בלי הלחצים המיותרים והעבודה הקשה ללמוד לבגרויות אני כן עושה את ההשתדלות אבל השאר זה רק בידיים של הקב"ה.
וב"הההההההההה ה' עוזר! "קרוב ה' לכל קראיו לכל אשר יקראהו באמת רצון יראיו יעשה ואת שועתם ישמע ויושיעם"!
כמו שאמרת "תן חיוך הכול לטובה"! בלי לחץ... :]
לינור..תן חיוך!
אומנם אנחנו צריכים לעבוד את ה' אבל באמת זה לא סותר.. (כמו שאת רואה בכיתה שלנו הבנות הטובות והתורניות הן גם משקיעות בלימודים..
) וצריך שיהיה אכפת לנו מכל תחומי החיים!
) וצריך שיהיה אכפת לנו מכל תחומי החיים! כי מה לעשות אנחנו חיים בעולם שכן הקב"ה עשה גם את הצורך ללמוד ולהתפתח גם בעניין הקצת יותר גשמי..
אבל אנחנו יכולים לשלב את זה בפאן היותר רוחני(כמו שאנחנו(הדתיים)יכולים לשלב גם את התורה וגם תעבודה את הקודש והחול..)וזה בעייני דבר מדהים!!אז כן אומנם לא ירדנו לעולם רק בשביל ללמוד לבגרויות אלא בשביל לעבוד את ה' ולהתקדם ואנחנו עושים את השתדלותינו כמו שאמרת
(וד"א ה' לא יכול לעזור למי שלא עוזר לעצמו..והמבין יבין!)
אז מקווה שהובנתי ואפשר להמשיך לדבר פנים אל פנים..או באישי...
זהווו נגמרר!!ישתבח שמו!!!קראתיך
נועלה נשמה טהור שירדה מהשמיים!בת מלך!
מצטארת אני לא מסכימה איתך כ"כ..בקטע של ההתקדמות והלימודי חול אני חושבת שזה מיותר לגמרי ואולי גם אפשר להסתדר בלי זה. חייה עלייך! :]
לינורי את מכירה אותי..אבל..תן חיוך!
אני חושבת שהלימוד גם במקצועות החול מפתח את החשיבה ותורם הרבה לשכל אפשר לשלב את זה זה לא בעיה!!!אבל לחלוטין להתנתק מזה זה קשה כי כל מה שלא תעשי בחיים לימודי החול האלו יואילו לך אפילו בקצת...מקווה שהבנת נשמה!!

וכמובן להמשיך ולהתקדם בעבודת ה',
ובעזי"ת רק לעלות מעלה מעלה!!
טוב לכל אחד יש דעות שונותבת מלך!אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!