קודם כל, אולי לא להכניס למטבח הגדרות לא ברורות כמו "חזקת בשרי"
שכל הסירים יהיו או חלבי או בשרי, וסיר אחד ומחבת אחת וסט כפות עץ אחד לפרווה, ששוטפים איתם בסקוצ' החד פעמי, זה שגוזרים ממנו לפי אורך רצוי, מייבשים ומעלים מיד.
זה יחסוך אי הבנות, כשיש כמה אנשים שמשתמשים באותו מטבח צריך הפרדה ברורה ומדוייקת.
להפריד כמובן ארונות, עדיף איזור בשרי, איזור חלבי ואת הכלים הפרווה מעל הארון לא משהו נגיש כ"כ.
להפריד בשיש, אם אין שני כיורים אפשר להדביק הפרדה קבועה על השיש שלא יגלוש.
ככה גם כשמבשלים בשעה מאוחרת שמים לב מאיפה לקחת את הכלים המתאימים.
(מתייחסת לבת שבישלה בסיר בחזקת בשרי)
זה לגבי הכלים.
לגבי הבת, לא הבנתי מה היא עשתה לא בסדר ולמה היא צריכה לבקש רשות לבשל משהו בסוף הצום?
מציעה לברר עם עצמך מה הגבולות שלך במטבח ואם הם ריאליים שיש ילדים גדולים.
אולי את רגילה שאת המבשלת הבלעדית ועכשיו צץ מקרה חריג שלא היה לך כח לבשל.
אני מבינה שיש ילדים נוספים שאכלו ממה שהיא בישלה.
עזבי הרבה מלח או לא, ככה לומדים. זה שהם אכלו זה אומר שהיה נסבל מבחינתם. האמת חוץ מלשבח אותה לא חושבת שיש מה להגיד לה בנושא.
גם אם חסר עכשיו נקניקיות ונגיד תכננת אותם להיום, עדיין היתרון בזה שהיא דאגה לבשל משהו זריז לכולם בסוף הצום בעיני עולה על החיסרון שעכשיו חסר נקניקיות בבית.
וגם לגבי זה שנגמרו החתיכות נקניקיות ונשארה רק הפסטה זה לגמרי קורה.
בקיצור, נראה לי קצת קשה לך להיכנס להלך מחשבה של מי ששומר בשר- חלב (הכוונה את צמחונית אז כשאת מתכננת את האוכל בשבילך את לא צריכה לחשוב יותר מדי על הבשרי)
בעיניים של מי שאוכלת ומבשלת בשרי ויש לה ילדים שעושים דברים במטבח הסיטואציה מאוד הגיונית
ומתוך שינה לשים גבינה על פסטה זה אוטומט של צמחונים, לא חושבת שלי זה היה קורה כי לרוב פסטה מתקשרת אצלי לאוכל בשרי לכן אני חושבת שזה קשור.
לכן לדעתי התיקון הוא הכלה.
הילדים שלך לא צמחוניים ואין להם דפוס חשיבה של צמחונים ואי אפשר לצפות מהם שיהיה להם.
(אפשר לקבוע גבולות וכללים ולהעלות למודעות, אבל לא לצפות שזה יבוא להם באוטומט)
חוץ מזה שאני לא מבינה את הדרמה דווקא בצאת כיפור. מה זה משנה איזה ערב זה? ליום אחד אנחנו דמוי מלאכים, אבל לא באמת מלאכים. ויש לנו ילדים לגדל ואוכל לבשל. אנחנו חיים את החיים החומריים ועושים טעויות. זה ממש לא משנה באיזה יום זה יוצא בשנה.
אני כן מזדהה במקום של הבירור אבל לא כי זה צאת כיפור.
הפרופורציות והציפיה מעצמנו צריכה להיות ריאלית גם בצאת כיפור.
עוד נקודה שלא הזכרת אבל אולי רלוונטית אז כותבת. אם את חוששת מהשפעות מיסטיות של אוכל לא כשר על העובר, אז אם החשיבה המיסטית מחזקת אותך זה מעולה, אם היא מחלישה אז את יכולה להתעלם ממנה.
אין שום הוכחות להשפעה רוחנית על העובר, זה הכל אמונה שאם היא לא עוזרת לך את יותר ממוזמנת לשים אותה בצד. כח של תשובה חזק יותר.
מקווה שמה שכתבתי לא נשמע תוקפני, רציתי לשקף איך זה נקרא מהצד אולי יעזור לך להסתכל בזווית אחרת על האירוע ולקבל פרופורציות.
בהצלחה ושנה טובה!