מנסה להמשיך את הכיוון של מה שאתם רגילים ורק להתאים כמויות.. (אצלי 7 נפשות זאת כמות ממש קטנה לשבת.. נדיר שיוצא לנו להיות רק 7..)
ערב:
מרק (תכיני רק מתכונים שאת מכירה ויודעת שיוצאים לך טוב. אירוח זה לא הזמן לניסיונות חדשים!) - מרק לדעתי תכיני כמות גדולה ותקפיאי כמות שתהיה לכם לארוחה נוספת בעתיד...
מנה עיקרית: (בתיאום עם חמותך מה הם מביאים)
מנה בשרית - תדאגי ל10 מנות של מבוגרים - אפשר סוג אחד של בשר או שני סוגים (ואז להכין 6 מכל סוג) - כדי שגם אם הצעירים יאכלו 2 מנות (מהנסיון אצלי בבית זה קורה..) לא יגמר האוכל במדויק וישאיר תחושב של מחסור. מה שנשאר - תקפיאי מנה זוגית בשבילכם (אם ישאר יותר - תקפיאי 2 מנות זוגיות)
תוספות - כדי שלא ישאר יותר מדי - אכן תכיני בשביל 2 הסעודות. הייתי מכינה 2 תוספות שונות (או 3 כולל ירק בתנור) - כמות של תבנית חד"פ בינונית מכל סוג. ל2 סעודות אמור להישאר קצת, אבל לא יותר מדי.. - אם לא ניתן להקפאה - פשוט תשלחי חזרה עם חמותך..
לבוקר:
דגים: בדרך כלל מקובל שלא לוקחים 2 מנות. אז 6 חתיכות דג זה לגמרי מצויין (אפשר להכין יותר - נגיד 10 חתיכות ומה שמשאר תגישי "מהצד" בסעודה שלישית)
עיקרית: אפשר להכין דבר אחד בכמות של 6-7 יחידות. בדרך כלל בבוקר אוכלים פחות מהערב. את יכולה ליתר בטחון לחמם גם את מה שנשאר מהערב בלי רוטב. תוספות מהערב.
סד"ש - מה רגילים אצלכם?
אולי לבקש מחמותך להכין, או להכין פשטידה, בורקסים, סלט טונה גדול.. דגים שנשארו מהבוקר וזהו בערך.
אם המשפחה של בעלך בקטע של סלטים - פשוט תקני סלטים קנויים או תבקשי מחמותך לעזור בזה..
לגבי כמויות בשר:
כשאני אומרת "מנה" הכוונה:
יחידה אחת של פרגית או שניצל גדול
משולש עוף (או 2 שוקיים)
בבשר קשה לי לומר כמויות..
בשר טחון - הייתי מכינה מקילו בשר. יספיק ויישאר עודף כנראה...
דג - אך תקני נתח שלם אל פילה או סטייק דג שכבר מחולק למנות וככה תהיה לך הערכה של כמויות
אני מקווה שזה עוזר, וחוזרת שוב על ההמלצה: תכיני רק מתכונים שאת מכירה!
ותשחררי ותהני מהאירוח!!