ציונות? פסה!*מוריה 2*

בס"ד

חום, שעת צהרים.עוד שלוק מבקבוק המים. הוא עומד בצומת הזאת כבר משמונה בבוקר.

עוד מכונית ועוד מכונית חולפת מול העיניים שלו. הוא כבר ראה שנים טובות יותר.

"היי! אח שלי? רוצה לקנות דגל?" הוא שואל את המכונית הכסופה שממתינה בסבלנות באור האדום.

"לא, עזוב אותך! מי שם דגל?" עונה לו הנהג

הוא לא מתייאש ועובר למכונית הבאה, קולות של מוזיקה מזרחית בוקעות מהמכונית.

"רוצה לקנות דגל?"

"בטח אח שלי! יום הולדת למדינה מי לא קונה?"

הוא מחייך מושיט לנהג את הדגל.

'כל הארץ דגלים דגלים' מתנגן השיר בראשו, מי יודע? אבל הוא חלק מזה. הוא לוקח דגל נוסף ועובר למכונית הבאה...

אז זה הסיפור הקטן של מוכר הדגלים בצומת. דגל נתפס כמשהו סימבולי "אני ציוני בלב" מי צריך דגל?

נכון, הדגל זה משהו חיצוני שמעיד על הרבה.

אולי יום העצמאות לא היה 100% מה שאנחנו רוצים ואולי המדינה לא נראית כמו שאני רוצה מדינת הלכה.

אני מרגישה שבזמן האחרון נהיה פולמוס יום העצמאות לומר הלל או לא לומר הלל (ועל זה אנייכולה לכתוב מאמר שלם ) אחר כך האם להתגייס לצה"ל  או שלא.

את האמת שפשוט כואב לי הלב.

הנה שיח קטן שלי עם דודה ובן דוד.

"נו, דרור(שם בדוי) לאן אתה מתגייס?" שאלתי

"לא יודע, אני אהיה ג'ובניק, תפקיד לא חשוב להעביר 3 שנים, ליהנות מהחיים"

"צודק, מה אתה צריך שאמא שלך לא תישן בלילה? אפילו תפנה פחי זבל העיקר שלא תהיה בעזה" מתערבת דודה שלי.

"את יודעת, מזל שלא כולם חושבים כמוך אחרת מי שהיו שומרים עלינו היו הדרוזים" אמרתי לה

שתיקה

"מי ילחם אם לא דרור?" שאלתי

"שאחרים יעשו" היא עונה

שאחרים יעשו... שוב אותה תופעה חוסר לקיחת אחריות, פחד מאתגרים, נכון, צבא זה לא משחק ילדים.

איפה אידיאלים של פעם? מה,הם נגמרו? טבעו בביצות של עמק החולה? נקברו בסבסטיה? נשרפו יחד עם בתי הכנסת של גוש קטיף?

"אני רוצה רק ללמוד תורה." אומר החרדי\ דתי

אין לי ספק שהתורה היא חלק בלתי נפרד מחיינו. אבל אנחנו לא יכולים רק ללמוד תורה. התורה היא תורת חיים! תורת חיים פרושה לעשות, לקיים, להיות חקלאיים, להיות בהייטק ,ברפואה,בהוראה, בצבא!

אם דוד המלך היה יוצא למלחמה רק עם יואב שר הצבא כי כולם רוצים ללמוד תורה הארץ לא הייתה נכבשת. יריחו זאת דוגמה חד פעמית שלא תחזור על עצמה יותר.

"ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" זה נכו אבל אנחנו חייבים לעשות השתדלות, גדולה

"תהילים נגד טילים"

אבל צה"ל לא היה מפוצץ את כור האטומי בעיראק לא היינו כאן.

הייתה סיעתא דשמייא גדולה, ענקית ב"ה זכינו לראות את יד ה' בכל מלחמה ומלחמה. אבל ה' לא היה עזר לנו אם לא היינו עושים מאמץ ,השתדלות ,שולחים הלוחמים שלנו לקרב.

לצה"ל צריך לבוא מתוך תחושת שליחות, האידיאלים לא נגמרו! אני מרגישה שהציבור שלנו זנח את ארץ ישראל, את הטיולים, את הפרחת השממה כאילו מאז גוש קטיף אנחנו מתחברים לעם, אהבת ישראל זה חשוב! אני לא מזלזלת אבל לבנתיים מה שקורה שהארץ חרבה ויש עוד המון מקומות שצריך ליישב. אסור להסתגר רק בד' אמות של הלכה צריך לפרוץ הלאה קדימה ללמוד הלכות חדשות.

של צבא, בית מקדש, ארץ ישראל. כי על זה השולחן ערוך לא מדבר...

"זה קשה, הנה התיישבנו, ומה? גרשו אותנו זרקו אותנו לכל הרוחות, לכי לניצן ותראי מה המצב"

אני יודעת,התעייפנו ממלחמות והתעייפנו מהממשלה והתעייפנו מהשמאלנים, מפנויים ,מבג"ץ.

אתם יודעים,מה? הם הצליחו! הפוסט ציונים! נשמע רע? נכון!

מישהו הבטיח שהכל ילך בקלות? את הכל נקבל על מגש של כסף? אני אגלה לכם סוד קטן... גם עוד שנה יהיה קשה וגם עוד שנתיים האתגרים מחליפים תחפושות, פעם הם מופיעים בצורת אהוד ברק ובפעם האחרת הם יופיעו בצורת ענת קם, או 'שכונת היובל' בעלי. גם אחרי שנבנה את בית המקדש בעזרת ה' לא יגמרו הבעיות.

אז די להתעייף! בואו נלמד קצת מאנשים גדולים כמו :הרב קוק זצ"ל, דב אינדיג ה"יד, שיבדלו לחיים ארוכים הרב חנן פורת ,גאולה כהן ועוד רבים שנלחמו ולא ויתרו והגיעו להישגים גדולים. בואו נשאב כוחות משם מרוח הציונות, התנ"ך שנר לרגליהם ,נסיק את המסקנות וקדימה נסתער על האתגר הבא!

אינני מסכים עם כמה נקודות שהעלית בס"דאנונימי (פותח)
קודם כל כפי שאת ודאי יודעת חוסר הרצון להשתלב במדינה ולנסות לשנות אותה, לפחות בקהילתינו הק', לא נובע מעייפות או מיאוש (הרב טל איננו אדם שאם פגעו בו אז הוא עושה ברוגז) רק תראי כמה הוא משקיע בבית ספר לקולנוע יהודי ובישיבה בכלל וכד'... את יודעת שמאחרי אי אמירתינו ההלל ביום העצמאות לא עומדת לא עייפות ולא חוסר רצון לשנות - ישנה אידיאולוגיא שלמה ואמיתית והכי חשוב - נחרצת, בנוגע ליחסנו למדינה ולמוסדותיה.

לענ"ד מה שכתבת זה בסה"כ רצון לפרוק תסכולים על אנשים שונים שבאמת  הטענות שהעלית לא כ"כ חזקות... אמשיך בפעם אחרת...
דניאל,*מוריה 2*
בס"ד
אני לא הזכרתי ולו ברמז את ישיבת תורת החיים כל שכן לא את הבית ספר לקולנוע.
אני לא בעניין לפתח ויכוח ,רק רציתי לעלות נקודות למחשבה וזאת לא התחמקות! כי אם אתה באמת רוצה להתווכח אתה חייב לבוא עם ראש פתוח.
בסה"כ רציתי לציין שאני מרגישה שיש עייפות מסויימת (תקרא למשל את הראיון האחרון של הרב חנן פורת במקור ראשון) גם בציבור הדתי וגם בציבור החרדי ציוני שמפחד להודות בזה שהוא ציוני.
אתה יכול לא להסכים איתי. זה מה שאני מרגישה. אני חושבת שצריכה לצאת קריאה נחרצת של הרבנים לפתוח במאבק על זכותנו על א"י ומקום המקדש, ובמקביל להמשיך עם תהליך קירוב רחוקים.
השאלה שלי היא פשוטה: למה אין הקמת ישובים חדשים? למה לא מעודדים את המאחזים? למה אין אף רב גדול ואני לא רוצה לנקוב בשמות שלא עולה מעוז אסתר או לרמת מגרון?
אלו מחשבות שמתרוצצות אצלי בראש בזמן האחרון והחלטתי לעלות אותם על כתב.
וסתם ככה לאיזה השגים גדולים הגיעה גאולה כהן מאזאנונימי (פותח)
ימיה בלח"י? וכן הרב חנן פורת לא שמעתי על פריצת דרך בתחום כלשהו שהוא עשה (בלי לזלזל ח"ו, אך איפה את רואה הישגים? בהתיישבות? הישגים כאלה למדינה קל למחוק כפי שכבר ראינו, אז זה לא נחשב....)

לאיזה השיגם הגיע הרב קוק? הוא הקים ישיבה, נכון, אבל עוד הרבה גדולי ישראל הקימו ישיבות...
תנועת התשובה זה לא השג לא של הרב קוק ולא של תלמידיו - זהו הישג חרדי למהדרין (או חרדי גלאט...)

דב אידינג - טוב כמי שקרא את מכתבים לטליה אני הזדהיתי מאוד עם מה שהוא כתב, ויותר מכך שכבר אז הוא ראה את הציוניים כהוייתם יהודים ללא תורה ששום טוב לא יצמח מהם אם הם לא יתעשתו, אז איזה הישג הוא השיג?

לצה"ל לא יעזרו האידיאלים ולא תחושת השליחות - כאשר הצבא מזהה סממן להשתלטות דתית או חרד"לית על הצבא הוא גדוע אותה באיבה. (ראי איך העיפו את הרב רונצקי ושמו במקומו בובה ממלכתית למדי, שתעשה כל מה שהצבא יאמר - כולל גירוש יהודים - ממש כמו הרב וייס שעשה סעודה ביום סיומו לפנות את נווה דקלים...)

אני לא מיואש אני ריאלי. אפשר להסתכל על המציאות במשקפיים ורודות, (ואז כל פעם שמקבלים סתירה מחפשים את היד העלומה שנתנה אותה...) או שאפשר להסכל עם המציאות עם משקפיים רגילות ולהודות לה' על מה שנתן לנו. אולם לדעת איך לפעול כנגד הציונים והציונות. שכפי שהתבטא עליה אחד מן מקימי הציונות 'הציונות אין לה דבר עם הדת' זה הם אמרו לא אני.
התנ"ך היה נר לרגליו גם של דוד בן גוריון (כפי שודאי קראת במכתבים לטליה לכאורה) וזה לא מנע ממנו לגזוז לתימנים את הפיאות ולהכריח מרוקאים לחלל שבת

פעם אמר לי עוזיה לוי משפט נכון -'עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה, רק שעם הנצח לא יהיה טיפש מספיק כדי להאריך לו את הדרך...'
אנילא נבהלת*מוריה 2*
בס"ד
מי כמוני מכירה מקרוב את נחת זרועם של המשטרה(עמונה) וכידוע הגירוש גם פגע במשפחה שלי, בחברות שלי, בעצם בכל עם ישראל.
אז מה? אני נרתעת? אני מפחדת? אני מרימה ידים ואומרת ריבונו של עולם אני מצטערת אבל זה גדול עלי, לא רוצה מדובשך ולא מעוקצך. אז מה שמסתדר לי אני  לוקחת ומה שלא אז לא?
אני מודעת אחד לאחד מי זה בן גוריון ומי זה הרצל וגם מי זה הרב קוק.
האמונה שלי היא שעכשיו יותר קשה מתמיד כי זה ממש השלבים האחרונים של הגאולה שס"א נאחז בציפורנים שלי ומנסה לעכב את הגאולה. אבל הגאולה היא כאן בידיים שלנו בניגוד לחרדים שטוענים שהגאולה לא תלויה בנו (המקדש ירד משמיים וכד').
ההישג הגדול של הרב קוק הוא הציונות הדתית או לפחות מי שיודע מה זאת הציונות הדתית הולך לאורו ותלמידי בנו ממשיך דרכו הם אלו שהקימו את ציבור שלם כולל מוסדות לימוד מוסדות אקדמאים , הם אלו שהקימו את גוש אמונים והתנחלויות וכד'.
הבעיה של הציונות הדתית ואני מסכימה איתך היא: שהיא לא מאוחדת ואין לה דעה מוצקה. וזההדבר שהכי כואב לי...

אני חושבת שזאת כפירה לומר הציונות לא הולכת עם הדת. הכל הולך עם הדת קולנוע, רפואה, הייטק , ועוד סוגים שונים של תחומים שלא הזכרתי מפאת חוסר הזמן לקראת שבת... 
ציונות פרושה: הפרחת השממה, קיבוץ גלויות, יישוב הארץ. זה מה שרב קוק ראה אז...
ובוא אני אחדש לך משהו שאולי לא ידעת. את זה גם ראה ההגר"א לפני יותר 300 שנה הוא שלח את חסידיו לכאן במטרה ליישב את א"י הם רצו להיות חקלאיים הם בדקו את האפשרות הזאת... ההתעוררות לארץ ישראל התחילה אז , אח"כ היא התעוררה אצל מבשרי הציונות (עוד לפני שהרצל נולד) ואז משם ההמשך ידוע.
אז מה דניאל, לציונות אין חלק בדת?
יש ועוד איך שיש.
תראה, אני לא מבינה גדולה בצבא (מודה!). אבל אני יודעת שדתיים שם אולי הם לא יהיו גבי אשכנזי הבא אבל יש להם יכולת השפעה רבה (כמו מח"טים וכד'). ובעז"ה גם הם יוכלו להיות רמטכ"לים.
אין לי ספק שלאט לאט הפוסט ציונים מאבדים את מקומם ולעם ישראל נמאס מהשטויות שלהם  ובעז"ה יתפסו אנשים טובים אחרים את מקומם.
לאט לאט כן עם ישראל חוזר בתשובה ואני בדעה שזה לא סותר את מצוות ישוב א"י.
להיפך מצוות שוב א"י ומצות בניית המקדש היא זאת שתזרז את הגאולה. (אני יכולה להביא לך מליון מקורות מתוך עבודת מחקר קטנה שלי).
שב"ש בצפייה לבניין אריאל!

שבוע טוב!זית שמן ודבש
לא מקבל מה שאתה אומר.
תבדוק טוב טוב לאילו הישגים הגיעו אנשים אלה.
הצלחת להסוות את דבריך בצורה מבריקה אבל אם אתה אכן בעד להילחם בציונות ואתה אכן חושב שאין לציונות דבר עם הדת אז אני אעפ"כ מנסה לחשוב שיש לי דבר וחצי דבר עם דניאל אדרי ואני אמשיך לבנות את המדינה ולגרום לכל אחד להרגיש שזאת היא ראשית צמיחת גאולתנו.
יכול להיות שמישו שינה את הכינוי הבלתי ניתן לשינוי?אפוש
בס"ד
שלו?!?
זה בטעות.... האריאלניק נשאר נאמן..אנונימי (פותח)
מה שיותר חשוב זה אם הוא נשאר נאמן לרשל"צ?!? ;)אפוש
כתבת הרבה דברים אבל בלי רעיון מרכזי אחד-זית שמן ודבש
מה באת לומר?
להתנער מעייפות? אכן צריך להתעורר! אבל זה לא אומר שהרבנים נרדמו. הם פועלים למען עם ישראל ומדינת ישראל. זה שלא מפרסמים את פעולותיהם -אינו אומר שהם שוקטים על השמרים.
הרבה פעמים אנחנו לא מבינים קורהאנונימי (פותח)
בגלל שאנחנו רואים את המציאות באופן שיטחי,
מהסיבה הפשוטה שלפני שאנחנו לומדים בישיבה(גבוהה או הסדר)אנחנו בד"כ מבינים את הציונות הדתית באופן מאוד שיטחי ורדוד שלא מאפשר לנו להבין את דרכנו, כיצד להתייחס לחרדים ואיך להסתכל על החילונים ועל מעשיהם
לכל המגיבים...*מוריה 2*
בס"ד
ZADDOKNET
אני לא באה לשלול את הישיבות הסדר אני חושבת שזה הפתרון האידאלי לבחור דתי שרוצה לשלב תורה וצבא. אני אישית מרגישה שמאז הגרוש יש הסתגרות שקיעה בחזרה בד' אמות של הלכה ואין התקדמות לשום מקום. כשאמרתי לדניאל אדרי שהבעיה של הציונות הדתית שהיא לא מאוחדת התכוונתי לזה. הרבנים בעצמם לא מאוחדים ולא מסוגלים לשבת יחד. והקטע העצוב הוא שמתי כן הם ישבו יחד ויצאו עם מסקנה ברורה? רק אחרי הפרשה של הרב מוטי אלון!!
אבל על א"י ועל הצבא הם פשוט לא מסוגלים להסכים אחד עם השני או לפחות לצאת בהכרזה ברורה(ע"ע כפר מימון בזמנו,סרוב פקודה וכד') וזאת הבעיה העיקרית היום בחינוך ולכן יוצאים הרבה חבר'ה מבולבלים כמוך ומחפשים תשובות בישיבה. אני לא חושבת שזה דבר רע אני רק חושבת שזה חבל שרק כשאתה בן 19 אז אתה מתחיל לשאול את עצמך מי אתה ולא לפני.
אם היית מתחנך על היסודות עוד לפני לא היית מגיע לשלב כזה.
לזית שמן ודבש.
הרבנים אם אתה שואל אותי כן צריכים לפרסם. יש בידים של הרבנים ציבור שלם שמחכה למוצא פיהם. אנשים עם אנרגיות טובות של: נוער, זוגות צעירים, מבוגרים, שרוצים לפעול ולעשות. היום כל אחד מבין שהוא לא בטוח בביתו. כציבור יש לנו כוח גדול. אם רק היינו מאוחדים.במקום להתעסק בדיקיות של אני דתי לאומי- אני חרד"לניק, אני מישיבות הקו ואתה מישיבת הגוש. באמת?  אתה חושב שלריבונו של עולם ממש מזיז מאיזה ישיבה אתה? שגן עדן מסודר לפי מחלקות? קומה 1 ישיבת תורת החיים קומה שניה ישיבת עטרת כהנים קומה שלישית מרכז וקומה רביעית ישיבת הגוש... נו, באמת! 
אני חושבת שאנחנו מבזבזים אנרגיות מיותרות בלריב אחד עם השני במקום לעשות. ואני מצפה מהמנהגים לקחת אחריות על הציבור ופשוט להוביל אותו קדימה כמו שהרצי"ה יצא עם תלמידיו לסבסטיה. ובכך נתן אישור לתלמידיו (שבמקרה הזה הובילו אותו לשם) ליישב את המקום.
אני מסכים, ולא מסכים -tomerittal
בס"ד

דבר ראשון מוריה- אני לא מסכים ע"כ שהציונות הדתית היא מסתגרת בתוך עצמה, ומתחלשת, "מתעייפת". אני אישית רואה כח עצום שרק מתגבר ומתפתח בציונות הדתית. [ע"ע- החיילים הצדיקיםפ בישיבת הר ברכה- עשו מהפך ענק בצבא. הרב מלמד שליט"א- התחיל מאבק ענק על הציונות הדתית]
תסתכלי כמה בייני"שים דתיים לאומים יש היום לעומת פעם. ב"ה- אין בכלל מה להשוות! [כן, אפ' מהישיבות תיכוניות ה-לא הכי טובות, זה כבר מובן מאליו- ואחרי תיכון הולכים ללמוד תורה לשמה! זה מדהים!] פעם, לפני 20-30 שנה זה בכלל לא היה כך [ואני בכלל לא מדבר לפי קום המדינה]
גרעינים תורניים- דבר מופלא שממש מתפתח! ע"ע- ת"א, מודיעין, רמלה, לוד, וכ'ו.

דניאל- כאמור, אי בכל לא מסכים איתך.. אגב, שאלה שמציקה לי: אם אתה נגד הציונות- למה נכנסת לתנועת אריאל? והרי אתה יודע יותר טוב ממני מה האידיאלים של התנועה- ציונים לגמרי!
ולעניין של יום העצמאות- רה"י שלי שליט"א אמר שזה ב כ ל ל לא קשור לציוני, חרדי, דתי, חילוני. ביום הזה חובה להודות לה' על הנס העצום הזה! הכרת הטוב הבסיסית ביותר. כן..! אפ' ישיבת מיר- בחו"ל- לא מקבלים שקל אחד מהשלטון. בארץ- הם מקבלים תקציב טוב מאוד. אז... לירוק לה' בפנים?
סליחה, זאת אגואיסטיות, כפיות טובה, ואנוכיות.

תודה למגיבים!*מוריה 2*
בס"ד
לא בכונתי לפתוח דיון. כיף לקרוא את התגובות (גם אם אני לא מסכימה).
נקודת הבהרה: אלו התחשות שלי אתם לא חייבים להסכים.

התנועה ככלל ותפקיד התנועהאנונימי (פותח)
הוא להכיל בתוכה אנשים שונים, גם שוני בהשקפה,כל עוד הפער הוא לא גדול מדאי אני מוצא את עצמי בתוך התנועה. (אני לא חושב שיש מישהו שמסכים עם התנועה ב100 אחוז ובכ"ז כשיש הסכמה כללית אע"פ שאני חולק על נק' מסוימות יש בסיס משותף).
אם תחליטו לזרוק אותי ואת שכמותי מהתנועה תגלו שכמעט 40 אחוז תצטרכו לזרוק. וחוץ מזה אי אפשר להיות בנ"ע. כשבנ"ע ראו משהו שלא הסכימו איתו הם בעטו אותנו החוצה, השאלה היא האם אתם מתנהגים כמו בנ"ע, או שלא כמו בנ"ע - אתם מסוגלים להכיל את האחר?
בנ"ע פלורליסטים מדי מכדי לקבל את אריאל...צחקן
דניאל- צודק.tomerittal
החיילים הצדיקים בהר ברכה לא קיבלו שום גיבוי!צחקן
בעז"ה

זה נקרא החלשות הכוחות.
זה העניין יצחק!tomerittal
תחילה של מאבק שאנשים אחרים פחדו להתחיל אותו!
ולכן, בניגוד למה שאמרה מוריה, הציונות הדתית כן מתעוררת ולא נרדמת.

השאלה שלי היא למה היינו צריכים להגיע למצב הזה?*מוריה 2*
בס"ד
אם היו אמריות ברורות עוד מתקופת גוש קטיף לא היינו צריכים להגיע למצב שגדוד נחשון היה צריך להניף שלט כזה.
הרצי"ה עודד אנשים מהציונות הדתיתלעלותולהתיישב,למשל הרב חנן פורת שהקים את כפר עציון מחדש. סבסטיה, אלון מורה וכד'...
זאת היתה הרוח... ולאן הרוח נעלמה?
זאת השאלה שלי...
איפה ההתיישבות? איפה החינוך שהיה בתנועות הנוער... אתה מבין כמה זה קטנוני להתעסק למשל בשאלה האם להפריד את מה שכבר הצלחנו להפריד בתנועה...
יש לך תשובה על זה?
-tomerittal
בס"ד

מי אמר שהרוח הזאת נעלמה?
וכן, בגוש קטיף המהאבק לא היה אחיד- מסכים.
ואת עדיין לא ענית לי- איך הגעת למסקנה שבאמת אנחנו "מתעייפים"? ש"הרוח נעלמה"?

שלחתי לך במסר אישי,אם אתה מסכים אני אשמח לפרסם כאן*מוריה 2*
יצאה לי חתיכת הרצאה! (מי יודע אולי יש לי עתיד )
הזמן קצר והמלאכה מרובה...בן של מלך
ב"ה
בעקבות השעה המאוחרת , והטיול הנחמד היום ואז גם הלימוד בבית המדרש אני לא יגיב עכשיו לדבריה של מוריה (סליחה) ולתגובותיכם בנושא(שוב פעם סליחה.)
אבל אני כן יגיב ללכלוך על בני עקיבא!

דניאל אתה אומר
"הוא להכיל בתוכה אנשים שונים, גם שוני בהשקפה,כל עוד הפער הוא לא גדול מדאי אני מוצא את עצמי בתוך התנועה. (אני לא חושב שיש מישהו שמסכים עם התנועה ב100 אחוז ובכ"ז כשיש הסכמה כללית אע"פ שאני חולק על נק' מסוימות יש בסיס משותף).
אם תחליטו לזרוק אותי ואת שכמותי מהתנועה תגלו שכמעט 40 אחוז תצטרכו לזרוק. וחוץ מזה אי אפשר להיות בנ"ע. כשבנ"ע ראו משהו שלא הסכימו איתו הם בעטו אותנו החוצה, השאלה היא האם אתם מתנהגים כמו בנ"ע, או שלא כמו בנ"ע - אתם מסוגלים להכיל את האחר?"

אז ככה שתדע לך שהאמא והאבא של כל תנועת אריאל זה סניף קטן של בני עקיבא (הזוי לא?) שקוראים לו סניף בני עקיבא בין החומות!
קצת הסטוריה, בהתחלה אנחנו רצינו סניף ניפרד ואמרו לנו בחיים לא!
אז אנחנו לא ממש הקשבנו למה שהם אומרים וקראנו לעצמינו בני עקיבא(למרות שאנחנו סניף ניפדר)
בהמשך הזמן(סיפור ארוך)הם קיבלו אותנו.
אז ככה שתדע לך שאני בתוך בוגר תנועת בני עקיבא יכול להגיד לך שאני גאה להיות בבני עקיבא ולא באריאל כי לדעתי אתם בורחים מהמציאות! אתם החלטתם לבאוח מה"מעורב" ולהקים משהו שונה.
אנחנו אפשר לקרוא לזה "יורדים את העם" ואם תיסתכל כיום קיימים מלא! סניפים נפרדים וזה רק מתגבר.
בא אלינו יום אחד מישהו ממחוז ירושלים(ובגלל שאני לא יודע אם זה בסדר להגיד את שמו אני לא יגיד את שמו כאן) ודיברנו הצוות איתו.
ובשלב מסויים הוא אמר לנו ככה "התנועה צריכה אותכם, אתם סניף ניפרד הובלתם שינוי שהיה הכרחי ורצוי.
הגיע הזמן להתקדם הגיע הזמן לעלות עוד שלב" והוא אמר שאם נבקש(או יותר נכון נדרוש) אז נקבל.
לעינינו לפני שאתה מוציא לעז על אחים שלך תברר את המקורות שלך.

מוריה אני ינסה להגיב עכשיו גם לשלב הראשון של מה שאמרת/ם.
דבר ראשון לכל מי שפה (ולבינישים בעיקר) תפתחו ב-תורה רפ"ב(ליקוטי מוהרן) ותלמדו את זה.
נמשיך.
בשלב זה אני יגיב רק על חלק מהדברים,(העיפות קצת מפריעה.סליחה)

דניאל אתה כתבת את זה.- אני חייב להגיד שאני פשוט בשוק!

"לאיזה השיגם הגיע הרב קוק? הוא הקים ישיבה, נכון, אבל עוד הרבה גדולי ישראל הקימו ישיבות...
תנועת התשובה זה לא השג לא של הרב קוק ולא של תלמידיו - זהו הישג חרדי למהדרין (או חרדי גלאט...)"

כל ההתישבות התחילה מישיבת מרכז הרב!! כולה!! התחילה מהרב קוק.
יצא לךך פעם ללמוד משהו מתורת הרב קוק?? (ובספת הישיבות "הש"ס הלבן")
אתה פשוט לא למדת את הנושא הזה של הרב קוק מצטער לאכזב.

ועכשיו נגיע לסוף.

הלל -כן/לא??
אז ככה נכון שבתקופת כל הפינויים הגעתי למצב שכמעט ולא אמרתי הלל ביום העצמאות אלא חגגתי הכל ביום ירושלים
אבל זה פשוט לא נכון !
כי אני לא חוגג בגלל שיש איזה ביבי (ע"ע תינוק) בכנסת ולא מנהל אותה, או בגלל שהיה איזה דפוק אחר בכנסת ועדין יש כאלו שם!
אני חוגג את יום העצמאות בגלל שלעם היהודי יש לאן לעלות! אתה מבין מה זה אומר שקמה מדינה ליהודים בארץ ישראל? נכון זה לא מדינה של תורה, אבל אנחנו (כן כן גם אני וגם אתה) יכולים להוביל את השינוי הזה כי יש יותר ויותר אנשים שכן מניחים תפילין ולאט לאט טועמים מטעם הקדושה שמתחילה לבצבץ בעולם יותר ויותר.
אני חוגג כי ה' הוביל מהלך שלם ובסופו של דבר יש ליהודי שכח משפחתו נרצחה בשואה לאן לעלות שיש להם בית לבוא אליו.
אני רוצה לראות אותך בא לסבתא שלי (ניצולת השואה) ואומר לה שאסור להגיד הלל ביום העצמאות.
אמנם היא זקנה ויש לה 100% נחות גופנית (ל"ע) אבל היא הייתה מספרת לך קצת ממה שעבר עליה.

ודבר אחרון דניאל , אתה יכול להסכים או לא להסכים עם מה שכתבו פה אבל בדבר אחד אני מסכים עם מוריה אתה צריך להיות פתוח. אתה צריך להיות מסוגל להוריד את כל המחשולים ולרגע אחד בודד לשמוע את דעותיהם השונות של האנשים.
אצלינו בישיבה יש גם ספר של סאטמר! אנחנו לא  פוחדים להתמודד אנחנו מקבלים הכל אנחנו נתמודד עם הכל אנחנו לא בורחים מהמציאות. אנחנו נקשיב ואז נגיב.(אבל באמת להגיב!)

עכשיו אני יגיב על משהו שמוריה כתבה.
"השאלה שלי היא פשוטה: למה אין הקמת ישובים חדשים? למה לא מעודדים את המאחזים? למה אין אף רב גדול ואני לא רוצה לנקוב בשמות שלא עולה מעוז אסתר או לרמת מגרון?"

אז כככה  יש לי 2 תשובות לשאלה
1) הרבנים התחילו להבין שזאת בעיה יותר שורשית, כי בעצם הבעיה שלי היא לא עם הערבים אלא עם היהודים.
ברגע שהעם שלנו יבין את גודל הקדושה ויצאו מהאמירות חסרות שווא של חלקם אז הבעיה שלנן עם הערבים כבר לא תורגש כי כל המצב ישתנה.
2) לא יודע מה איתך אבל אני רואה המון!!!! התקדמות של הדור הזה פתאום יש יותר ויותר כמיהה למקדש ויותר אנשים שואלים שאלות ומבררים לעצמם דברים
והנוער עדין פועל אבל הוא פועל יותר בשקט.(בתור מישהו שחיי במאחזים תקופה מהחייים שלו.

אחים ואחיות שלי בבקשה תפתחו ב- תורה רפ"ב של הרב נחמן בליקוטי מוהרן.

דניאל אם אתה באמת בראש פתוח לשמוע דעות של אנשים שלא סוברים כמוך ואתה רוצה לברר ולא סתם להיות מקובע אתה מוזמן תמיד לבוא אלינו לישיבה ולברר את הסוגיות האלו לעומק יותר לעומק.

ליל"ט(= כולם!!!!!

~~~

צבי
ישיבת השסדר "מאיר הראל" מודיעין.
שכונת שמשוני
 עמק בית שאן 53 (מאחורי ביה"ס אבני החושן)

מודיעין!! tomerittal
בס"ד

הייתי אצלכם יום אחד בישיבה.
טוב, לגבי מה שכתבת... אתה אמרת שסניף בנ"ע נפרד- יותר טוב מסניף אריאל.
זה בידיוק מה שמוריה דיברה עליו!
שים לב במה אתה מתעסק. בהבדלים כ"כ דקים!! אם בנ"ע נפרד זה להשפיע מבפנים ואריאל לא[ולנע"ד- אתה טועה]
האמת שהיא צודקת. אין לנו הנהגה אחת וברורה, ולכן גם היא חלשה יותר.
מה שאני לא מסכים עם מוריה, זה שבכ"ז, למורות שאנחנו לא מאוחדים, אנחנו כן[!!!] מצליחים להתקדם.

תומר(=בן של מלך
ב"ה
אין לי שוב בעיה אם ויש לי חברים רבים בתנועה הזאת.
הדבר היחד שכן הפריע לי זה הלכלוך על בני עקיבא.
וואלה אם יש לך  או לכל אדם בעיה איתי אני אשמח שיבוא ויגיד וידבר (אני יביא פק"ל קפה)
אבל בגע שאתה תוקף מישהו תה אוטומטית מפסיד כי הוא לא יקשיב לך או יתיחס אליך.
לכן אם פגעתי במישהו באריאל אני מבקש סליחה! לא זאת הייתה כוונתי.
נ"ב תומר איפה תה לומד כיום?
ואני מסכים ולא מסכים שאנחנו מאוחדים.
מיום ליום יש יותר ויותר התגברות של האיחוד בעמ"י אבל העבודה רבה!
תמיד יש עוד דברים לעשות, וסור לנו לשבת בצד ולהיות אופטימים ולהגיד ש"יהיה טוב" או  "שכבר טוב"
כי יש עוד מה להשתפר.
ליל"ט.

ולכן אני רוצה להעצים את זה!(מופנה לצבי)*מוריה 2*
בס"ד
אשריך וכולי קנאה שאתה נמצא על המאחזים יותר ממני! אנימודה אני לא עושה מספיק! מודה וזה עומד להשתנות בעז"ה!
אתה מבין? אף אחד כמעט לא מגבה את החבר'ה במגרון ובמעוז אסתר... למה זה לא בריש גלי.. למה רבני הציונות הדתית לא נאבקים על הזכות להתיישב... למה זה צריך להגיע למצב שרוצים לגרש את תושבי שכונת היובל?! מלכתחילה לא היינו צריכים להגיע לשם!
ובוקר לי שאם נסתדר עם עצמנו אז הערבים יהיו בשקט... זה בדיוק מה שקרה בבית שני אנחנו עסוקים בלהאשים ומה קרה? הבית נחרב!!!!!!!!!!!!! וזה כואב לי כ"כ!! אנחנו לא לומדים מטעויות!
וזה מה שאני באה לומר!!!
ועל זה ענה הרב למלך כוזר...בן של מלך
ב"ה

"מצאת חרפתי מלך כוזר..."

והמבין יבין.
ולכן נכתב המשפט האחרון (הוא מופיע בחתימה שלי)*מוריה 2*
מסכים כמעט עם הכל.פינקיו
חוץ מהקטע עם הר ברכה.
בגלל שאנחנו 'דוסים ימניים' נחמד לנו לראות את החבר'ה מהר ברכה בתור שפיצים ואת הממשלה בתור ושר הביטחון בתור הדפוקים.. אבל למען האמת המקרה הזה הוא אחד הדברים הכי לא חכמים ששמעתי עליהם.

להזכירך, החיילים שבגללם החלה הפרשה לא גרמו לשום מהפך. הם בסך הכל גרמו לעוד אופצייה שבו התקשורת חסרת הגבולות של המדינה שלנו תוכל לנגח שוב את הציבור הכי טוב במדינה..
אין! שום! אידאל! להניף שלט בזמן של טקס צבאי.
לא ביקשו מהם לפנות יישוב או משו. טקס. זה הכל. אם היו מבקשים מהם לפנות או משו כזה ואז הם היו מפגינים או מסרבים  זה משו אחר.
והרב מלמד במחילה מכבודו, היה צריך לגנות סירוב פקודה. כן סירוב פקודה הוא אינו דבר טוב. הוא האופציה האחרונה שמשתמשים בה וכרגע(אחרי גוש קטיף לצערינו) אין לנו על מה לסרב פקודה והלוואי שגם לא יהיה.

חוץ מזה תומר, אתה שפיץ עולם. 
אם הייתה קורא בעיון את רביבים היית מגלה כמה דברים*מוריה 2*אחרונה
מעניינים.
1. הרב מלמד בעצמו אמר שאם היו שואלים אותו הוא היה ממליץ שלא להניף את השלט.
2. צריך לסרב פקדה במידה שהתורה והצבא מתנגשים זה בזה ואין מוצא אחר. אם היינו עומדים על שלנו בגוש קטיף לא היינו צריכים להגיע למצב הזה...
3. שר הבטחון לפי דעתי נהג בחוסר חכמה בלשון המעטה והוא פשוט איבד חבר'ה טובים. מה לעשות היום הקרבי מתבסס על דתיים ועל חבר'ה מפריפריה רב אלו שגרים במרכז משרתים בלהקות צבאיות או בפיקוד העורף ...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך