2 דברים הפתיעו אותי מהתנ"ך.לחם מלא

1. הקב"ה מצווה על הושע להתחתן עם זונה. הוא מתחתן עם גומר בת דבליים ונולדים לה 3 ילדים, שמוכרח המציאות אין לו רקע לדעת האם אלה ילדיו.

הבכור נקרא יזרעאל, הבת נקראת לא רוחמה והצעיר נקרא לא עמי.

המטרה היא מודל של המצב בעם ישראל בטרם החורבן.

2. לפי הגמרא תמר סירסה את אמנון.

אני מקווה שמספר 2 נכון.נעמי28
זה לא מינוח נכון להגיד 'תמר' סירסה כאילו אשמתה.חסדי הים
אמנון אנס אותה ומתוך הפעולה שלו הוא הסתרס בגלל משהו בגוף שלה. היא הייתה פסיבית.
זה לא המסקנה אבלטוב שם

וישנאה אמנון שנאה גדולה מאוד מ"ט אמר ר' יצחק נימא נקשרה לו ... וכי נקשרה לו איהי מאי עבדה אלא אימא קשרה לו נימא ו...

התכוונתי להגיד שזה כמו להאשים את הנאנסתחסדי הים

לפי הבן יהוידע היא הייתה פסיבית, רק היא עשתה פעולה לפני, והוא בא עליה ונעשה סריס: "היה להם מין סם למשוח בו שערות שעל ידי זה יהיו חדים וקשים ועוקצים כמו קוצים לבשר האדם הנוגע בהם אך היא כדי להנקם ממנו קשרה נימא בנימא כדי לחזק זו בזו, ויהיה כוחן חזק ומחמת זה נעשה כרות שפכה, עכ"ל. לא שהיא קשרה את הנימא על הגיד.

החיד"א כותב (חומת אנך שמואל ב פרק יג):

אמנם לכאורה הדבר קשה דנימא יכולה לעשות כרות שפכה. ובשו"ת שמש צדקה בסופו הוציא הדברים ממשמעותן ע"ש והפשוט הוא כי בעונו נעשה לו נס לרעה ועל ידי נימא נעשה כרות שפכה. ואפשר דזה כיוין רבי יצחק באומרו נימא נקשרה לו רמז דמן השמים היה דעל ידי נימא נעשה כרות שפכה ומ"מ בא על ידה כמה דמסיק דהיא קשרה לו ומן השמים יוכיח"ו בתוכחות על עון לעשותו כרות שפכה:".

לא היה בפעולה שלה כדי לעשות אותו כרות שפכה, לכן הפעולה לא מיוחסת אליה אלא לשמים.

גם מדבריהן נראה שהבינו כגמ' שהיא זאת שעשתה.טוב שם

ולא מאשימים אותה במעשה שהוא עשה, אלא במעשה שהיא עשתה.

לפי הבן יהוידע זה כמו שאתה שם קוצים ובןחסדי הים

אדם מנסה לעבור.

לפי  החיד"א, זה כמו שאדם דוחף מישהו בקטנה ובא רוח שאינה מצויה ומפילה אותו.

למה?לחם מלא
כי מגיע לו? הרי מימלא אבשלום הרג אותו כמתואר כמה פרקים לאחר מכן
יהושע גם התחתן עם זונה, אבל היא חזרה בתשובה.חסדי הים
זה לא נחשבטוב שם

כי כל גויה בכל נשג"ז. וכשהתגיירה זה כבר מחלוקת תנאים.

אצל הושע, אם זה היה במציאות, אז זה ממש בכלל ההגדרה.

אני מדבר במציאות שהיא שימשה כקדשה, לא רקחסדי הים

שזנתה עם כמה.

"ולא קמה עוד רוח באיש" - "אפילו לשכב עם אשה אמרו אין לך כל שר ונגיד שלא בא אל רחב הזונה ובת עשר שנים היתה כשיצאו ישראל ממצרים וזנתה כל ארבעים שנה (זבחים קטז ב)"

כןטוב שם

לגבי הראשון, לפי התרגום זה היה במראה, לא שבפועל עשה ככה, אבל בפשט זה היה ממש, כמו שעולה מהמצו"ד.

וזה חריג נראה לקרא לילד לפי הטעמים האלו ולא לפי משהו שקשור לילד ישירות. חשבתי אלי זה כי לא בטוח שזה בנו, ולכן נותן משהו כללי (כמו שתוקי).

לגבי השני, זה הגיוני, שכן למה שישנאה כ"כ אח"כ.

תמר רצתה להתחתן עם סריס?לחם מלא

"לא יבא פצוע דכא וכרות שפכה בקהל ה"

מה גם שלא יהיו לה ילדים.

לפי ההסבר בראשונים שהיא הייתה גוייה כי אמה נתעברהחסדי הים

מהבעילה הראשונה לפני ההתגיירות, אז זה לא קשה.

במיוחד לפי ההצעה של תוספות ברש"י שהיא הייתה מעוברת קודם מגוי קודם שדוד בעל אותה.

אני משער שגם גויות לא רוצותלחם מלא
להתחתן עם סריס
התכוונתי להיתר ההלכתי גם כשהיא גיורתחסדי הים

היא מותרת בכרות שפכה.

לגבי ילדים זאת שאלה טובה, אבל נשים אנוסות (אנוסות דווקא, בעולות היה להן יותר סיכוי) אז היה להן סיכוי נמוך להתחתן, אז היא רצתה כמו בתורה שאמנון יתחתן איתה כיון שאנסה.  

היא לא בתולה, ולכן אף אחד לא ירצה לשאתהטוב שם

ולגבי האיסור , יש דרכים ליישב (שעשאתו כזה מבחינה מציאותית, אבל מבחינה דינית עדיין לא אסור, ויש מקרים כאלו).

בשביל זה לאבד את האופציה לילד?לחם מלא
קשה להאמין שזה היה חסר סיכוי לחלוטין
זאת המציאות שהיתה, או זה או כלום.טוב שם
חושב שכל הדיון הזה ממש לא צנוערק ילד
זו תורהלחם מלא

כתבתי מה שהפתיע אותי. מה שלא הייתי מסוגל לשער בעצמי.

זה היה יכול להיות סביב עוד הרבה עניינים ולא חיפשתי דווקא את העניין ההוא.

אין צורך להאמין לאגדתות התמוהות בתלמודאריק מהדרום

ק"ו שאין צורך להעלות אותו בפורום מעורב, למה שלא תעלה פה את מסכת נידה כולה ונתחיל דיון?

באשר להושע אני לא זוכר מי אמר את זה אבל כמדומני שיש דעה שאין סיכוי שהקב"ה ציווה כזה דבר על הושע וכל נבואתו היתה בחזיון הנבואה בלבד.

מסכים ממש. גם לא צנוע גם לא מתאים וגם מגעילרק ילד
אין מקרא יוצא מידי פשוטולחם מלא

זה תשובה לנקודה 1, אך מאתגר את נקודה 2, במיוחד כשאי אפשר להיפצע ע"י שערות.

מצד שני, אם זה בא לתרץ התנהגות של אמנון שמצויינת בפירוש בכתוב, על כך ששנא את תמר.

כאילו כולם נזירים נוצרים פה. זה תורה וצריך לעסוקחסדי הים

בזה וגם בנות צריכות לדעת.

בסופו של דבר עושים צנזורה לבנות בכל התורה כולה מכל מיני טעמים, ואתה רוצה לחזק את הצנזורה.

נשים גם צריכות להחשף לזה, ובמבטם הם יתרמו יותר לתורה הכוללת.

אני לא רוצה להתווכח אם זה נקרא אגדה תמוהה, אבל מה שבטוח שהגמרא התכוונה ברצינות למה שכתבה.

איזה מידע היה נצרך לדעת מהנקודות כאן?אריק מהדרום

למה לא לדון בדיני כתמים? זה נראה לך מקום ראוי? אבל תורה היא וללמוד אנו צריכים, לא ככה? בוא נפתח דיון.

זו בהחלט אגדה תמוהה והתוספות שם תמוה עוד יותר, אין שום דרך פיזיולוגית להפוך לכרות שפכה על ידי שערות ערווה, אחרת היו מחייבים נשים לטפל במפגע הזה.

באופן ספציפילחם מלא

סוגי כתמים נועדו לרב מומחה בתחום.

אין עניין לפסוק הלכה בפורום וגם כאן בשרשור הזה אנחנו לא עושים את זה.

אם דנים בתיאוריה ההלכתית אפשר לדון על כתמים.חסדי הים

באיזה סוגיא אתה רוצה להתחיל.

אזכיר את דברי רבי עקיבא: "שלא אמרו חכמים הדבר להחמיר אלא להקל שנאמר 'ואשה כי תהיה זבה דם יהיה זבה בבשרה' דם ולא כתם" (משנה נידה ח, ג)

מה אומר הירושלמי במקום על זה?

תחפש ותגיד לי.

מבחינה פיזיולוגית יש רק דרך אחת בלבדאריק מהדרום

להפוך לכרות שפכה ע"י קיום יחסי מין.

אז תדברו על זה בפורום בית מדרש למה כאן לא הבנתירק ילד
תלמד מחר בלילה שתורה זו תורת חיים.חסדי הים
תודה על השרשור המזעזע הזה.ראשיתך
ברמה של הטרדה
גשי לתחנת המשטרה ותגישי תלונהלחם מלא
ישועות רבותראשיתך
..מבולבלת מאדדדד
מסכימה לגמרי
תראו מזה אה..בנות רבות עלי
חבר'ה, אולי לגברים אין בעיה לקרוא ולדבר על זהמבולבלת מאדדדד

אבל אתם לא יודעים מה זה עושה לבנות. באמת.

רוצים לדון על דברים כאלו בתירוץ שזו תורה? תעשו בפורום של בנים או שמיועד לזה או שתעשו חדר.

אתם לא יודעים מה עושה לבנות לקרוא את הדברים האלו. זה גם דיון לא צנוע שלא מתאים לפורום מעורב שברשמית יש בו בנים ובנות חופשי, וגם כן, כמו שאמרה @ראשיתך, זה שרשור על גבול ההטרדה. נסחפתם פה לגמרי.

+1בן מערבא

(מלבד הסתייגות על עניין ״ההטרדה״)

תודה על החיזוק מגבר. מקווה שיש עוד כאלו שחושבים כךמבולבלת מאדדדד
גם אם לא אומרים.

ואשמח לדעת למה יש לך הסתייגות בנושא, אם מתאים לך כמובן.

אני חושב שלטעון שדיון כזהבן מערבא
שגם אם אני מסכים שכאן לא המקום שלו, ואני מבין למה זה צורם, הוא סוג של ״הטרדה מינית״ זה זילות של המושג. 
הבנתימבולבלת מאדדדד
לא אכנס לנושא אבל בגדול אגיד שהטרדה היא משהו שגורם להרגיש לא בנח, ובצדק.

(למה עניתי דווקא לך ולא עונה לאחרים? כי פה זה על מנת להבין ולא על מנת להתווכח)

זו התחושה ממש.ראשיתך
הכל אצלהן זה הטרדה ..בנות רבות עלי

הזוי שהן משתמשות במילים כאלה חמורות על שרשור שמישהו פתח ללא כוונת זדון לצורך לימוד תורה.

מי שלא טוב לה שלא תכתוב בפורום מעורב לכתחילה..

זו לא הבמה וזה לא המרחב ללימוד תורה על נושאיםפ.א.

שהם על גבול האנטומיה הרפואית.

גם לי מאוד צורם השרשור הזה.  

זה החיסרון שבפורום מעורב..בנות רבות עלי

מי שמרגישה פגועה יכולה לא להכנס לשרשורים מעין אלו או להתעלם מהם.

אף אחד לא כפה עליהן לקרוא את זה.

מפה ועד לקרוא לבחורצ'יק שפתח את זה "מטרידן" במילים אחרות יש מרחק אדיר.

וזה גועל נפש.

מה לעשות שהיא צודקת?אריק מהדרום
אז תתקשר למשטרה או תנעל את השרשורבנות רבות עלי
דיווחתי כמובן, לא עשו כלום המשטרה.אריק מהדרום
לא קראנו מטרידן לאף אחדמבולבלת מאדדדד
אמרנו שעל גבול המטריד שיש את השרשור הזה בנושאים כאלו ועוד כל אחד מוסיף פנינים משלו על הנושא. 
לא בגלל שהפורום מעורב אלא בגלל הנושא הלא נעיםפ.א.
שעליו התנהל רוב השרשור.  

גם אם, להבדיל, היו רצים כאן תיאורים סביב מה עושה רופא שיניים ומה המראות שהוא רואה, זה היה צורם.  

בלי קשר להלכה ולתורה ולאיברים מוצנעים.  

יש דברים שנוגעים לאסטטיקה.  

איך לדעתך הן יודעות מה היה כתוב בכל השרשור?בנות רבות עלי

נכון, הן קראו בקנאות כל הודעה והודעה ולקח להן זמן רב כנראה.

מכאן אתה למד שהן רצו לקרוא את זה. מי שקראה זו בעיה שלה בלבד.

אני לא אכנס למשל לפורום הריון ולידה כי אני יודע מה אני ימצא שם.

גם כאן, הן רואות שהשרשור עוסק בדבר כזה, שיועילו להתעלם ולא להמשיך לקרוא את כל ההודעות.

הטיעון הזה מרגיש לי די שקולבן מערבא

לטיעון של פמיניסטית מטורללת שתלך ברחוב בלי בגדים ותטען בהיתממות אבל למה אתם מסתכלים ? אל תסתכלו! בעיה שלכם!

חוץ מזה. שאני חושב שזה לא הפורום המתאים וזאת לא הצורה לדון בנושאים כאלה, גם אם תאורטית אף אשה לא היתה קוראת את ההודעות. 

לא. זה ממש לא שקול לזהבנות רבות עלי

ללכת כמו שציינת זו עבירה פלילית של התערטלות.

לדון בנושאים תורניים שהצניעות יפה להם היא לא. 

מה גם, שהן הכניסו את עצמן לצרה שיכלו להמנע ממנה.

אפשר לראות שהדיון מתחיל "להדרדר" בצורה הדרגתית כשבהתחלה זה עדין סביל מאוד. הן בחרו להמשיך לקרוא. 

כשמישהו מסתובב כמו שתיארת, הוא כופה עליך להכשל.

השרשור דורדר מהוהדעה הראשונה שהיתה מטרידה כשלעצמהאריק מהדרום
ברור..בנות רבות עלי

לכתוב על עובדה תנכית זה מאוד מטריד.

אתה גם לקחת חלק פעיל בשרשור למרות ההערה הראשונית שלך. אז בוא..

חוץ מזה שלא מדובר בעובדה תנכיתאריק מהדרום
וחוץ מזה שהעיסוק כשלעצמו בשערות ערווה וזונות הוא לא צנוע הכל בסדר.
דיברת על ההודעה הראשונהבנות רבות עלי

בהודעה הראשונה הוא מדבר על הנישואין של הושע..

אולי החלק השני .

למה זו לא עובדה? זה לא כתוב?בנות רבות עלי
נו? גם אם זה היה בחזיון בלבדבנות רבות עלי

זה עדין לא סותר שכך כתוב, לא זה מה שאני מגדיר עובדה, אם קרה בפועל או לא.

לא קראתי בקנאות כל הודעהראשיתך
הפסקתי בהחלט באמצע. הנפש לא יכלה להכיל
למה קראת עד האמצע?בנות רבות עלי
כדי להבין במה מדובר ועד כמה הנפש שלי יכולה להכילראשיתך
למה כמה איך
לא קשור לבנים\בנותפתית שלג

לא ככה לומדים תורה.

והתורה היא לא פרובוקטיבית.

מבין שיש אנשים שזה עושה להם את זה, לראות מה רב חילה של התורה, אבל אי אפשר לכפות את זה על כולם.

דאבלאחו

דאבל

אז בבקשה לא לקרואאחואחרונה

למיטב ידיעתי הפורום עובד בצורה כזאת שלא רואים את התוכן מבלי ללחוץ על התגובה. למיטב הבנתי אין גם בכותרות התגובות המקוריות שום־דבר פרובוקטיבי או מזעזע יתר על המידה.

השאלה המקורית היה על שתי סוגיות קשות היינו גומר בת דבליים ומעשה אמנון ותמר אז ברור שהדיון הולך להיות בנושא. לא הבנתי איזו אזהרת צניעות צריכה להיות בנושא. זה כמו לעשות אזהרת צניעות לזה שהולכת להיות אזהרת צניעות. ואני לא מבין מה ההיגיון להיכנס, לקרוא את הכל, ואז להתלונן שזה נורא מטריד. וגם אם מישהו יחליט לפתוח דיון שכותרתו תהיה "חוויות גרפיות מרופא שיניים" ויהיו שם תיאורים קשים אין שום בעיה, יש אנשים שזה מפריע להם ויש אנשים שלא.

והאמת חלק מהתגובות פה מבישות. אם בעיני מישהו לא מוצאים חן מדרשי חז"ל - ברמה הרעיונית - או שהתורה היא לא מתאימה ומגעילה לו, בבקשה, יש דתות אחרות. ומי שמרגיש לא נעים לעסוק בנושאים האלה, אז בבקשה שלא יעסוק בהם. גם בשיר השירים שקוראים כל ערב שבת יש תיאורים צבעוניים, ויש גם הפטרות עם ביטויים מאוד קיצוניים, וגם מעשה אנשי סדום ולוט ובנותיו נקראים בציבור קבל עם ועדה הגם שמדובר בנושאים מאוד קשים, הרבה יותר מאשר פטפוטים על אנטומיה, והייתי יכול לראות איך יש אנשים שהיו מרגישים לא בנוח או שבאמת היו חווים טריגר פוסטטראומטי או משהו בסגנון. אז מי שרוצה להיות מוטרד בבקשה הרשות בידו אבל זה לא נראה שהטהרנות הפוריטנית הזאת היא המצאה יהודית.

אכן אני לא רוצה לזלזל במי שזה באמת מפריע לו, אלא שניקח עניין אחר, אני חושב שאת רובנו מאוד היה מטריד לצפות בשחיטה בחיים האמיתיים, אבל בעבר הלא־רחוק זאת הייתה מציאות סופר נפוצה וזה לא הזיז לאף־אחד. ואחת הסיבות שזה לא הזיז כי אף־אחד לא העלה בדעתו שזה אמור להזיז, שחיטה הייתה פשוט חלק מהכנת אוכל ולא איזה מעשה עם משמעות מטפיזית מחרידה. וזאת אחת הבעיות, מרוב מודעוּת לנושא התגובה נעשית יותר ויותר רצינית, בערך כמו שיש חרדים שמתפרקים מזה שהם ראו איזו תמונה אחת איפשהו אבל אנשים שנחשפו פה ושם או שלפחות יש להם גישה פחות אפוקליפטית ביחס לנושא כן אמנם מושפעים אבל לא ברמה כזאת.

וגם לא יודע, ברמה של עצה טובה קמ"ל, אם איזה פוסט נידח באיזה אתר פורומים ישראלי גורם לך לתחושות קשות זה סימן שצריך לראות איך מפתחים דרכי הסתגלות מתאימות. ויש שלוש אפשרויות, האחת היא לחיות באננס מתחת לים בניתוק מוחלט מהעולם, השנייה היא לנסות לחנך את כולם לדבר רק על מזג האוויר, והשלישית היא לבצע שינוי בתפיסה

אנסה להסביר מדוע השרשור לא ראוי ומטרידארץ השוקולד

אם היינו יחד (החבר'ה כאן, בנים ובנות כאחד) בחדר, מישהו היה חושב שזה ראוי לדון בכך בפורום כזה???

נראה לי ברור שלא,

ולדעתי הסימן הכי מובהק אם השיח ראוי או לא זה מה היינו חושבים על שיח כזה פנים אל פנים.

(ולפעמים מה מישהו שהיה רואה אותנו היה חושב כמו המדרש היפה:

"אמרו לו (תלמידי רבן יוחנן בן זכאי לרבו בשעת פטירתו) רבינו ברכנו אמר להם יהי רצון ושתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם אמרו לו תלמידיו עד כאן אמר להם ולואי תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם" - מסכת ברכות דף כח עמוד ב)

כידוע, אני חושב שפורום מעורב וש.א. בין המינים זה בסדר אבל צריך לשמור על גבולות בדומה לשיח פנים אל פנים.

התלבטתי אם להגיב כאן בכלל או שעדיף לשתוק, החלטתי לא לשתוק ואני מקווה שנכון.

ומוזמנים לעשות כמוני ולדווח על השרשור הזה.

השרשור לא ינעל ובצדק ..בנות רבות עלי

ההשוואה שלך לא נכונה, כשיושבים בחדר סגור בנים ובנות הם נמצאים שם על מנת לדון בנושא משותף לבנים ובנות, 

לכן אף אחד לא יעלה נושאים כאלה שם כי הן לא אמורות לשמוע את זה מבנים. 

כאן אנחנו עוסקים במרחב ציבורי שלא מחייב מהבנות לשמוע את השיח הזה. 

בחדר המשותף אתה כופה עליהן לשמוע בניגוד לרצונן.

אפשר לעשות אזהרת צניעות בהתחלה. כמה פשוט..

אני לא יודע אם ינעל או לא כי אחרים מחליטיםארץ השוקולד

לגבי ההשוואה:

א. לפעמים סתם יושבים חבר'ה, ועל זה דיברתי.

ב. זה קפץ ולא מדובר בבחירה, אישית, הייתי שמח שהשרשור לא היה עולה לי בפיד.

ג. אזהרת צניעות וטריגר הייתה התנהלות מינימלית ראויה.

אם הן לא רוצות שזה יופיע להןבנות רבות עלי

שיעשו אפשרות למי שמפרסם את ההודעה ללחוץ על תיבת "אזהרת צניעות"

וכל מי שמוגדרת "נקבה" לא תראה את זה.

חחח רעיון מקוריברגוע
אתה לא צריך להסביר למה השרשור מטרידאריק מהדרום

זה ברור כשמש.

מי שמספיק סתום כדי לא לקלוט את זה צריך להסביר את עצמו.

אתה במרחב הציבורי. זו בעיה שלך שאתה מטה אוזןבנות רבות עלי

ברור שהדיון הזה עדיף שיעשה במקום אחר.

אבל מפה ועד לבוא בטענות כאילו המקום שייך להן ועוד לקרוא למשתתפים בו מטרידנים, אפילו בור ועם הארץ מבין שלא שייך.

אתה על פלטפורמה של פורום דתי עם חוקי פורוםאריק מהדרום
כן? מה החוק?בנות רבות עלי

אולי תפסיק לדבר בקטעים קטעים ותכתוב הכל בהודעה אחת?..

אני מבין שזו הדרך שלך לעשות את זה מעניין יותר אבל זה מתיש.

אגבבנות רבות עלי

אולי הייתי מסכים אם הדיון הזה היה מתפתח בשרשור שקשור לנושא *אחר*

אז, הייתי אומר שבין הרפרוף בהודעות הן לא צריכות להתקל בדיון כזה..

אבל כאן? שזה בשרשור שמיועד לדיונים כאלה?.. לא רואה בעיה..

אגיד משהו כללי על השרשור. אני לא יכול לשלול רגשותחסדי הים

של אנשים, ואם מרגישים לא נח, אז מרגישים לא נח, ואני נותן מקום ומכבד את הרגש הזה.

('הטרדה' זו מילה מוגזמת ובכלל לא ראויה)

לדעתי, צריך לגעת בשתי נקודות:

1. נחשפים לתכנים הרבה יותר קשים ולא צנועים ברשת, גם בטעות, אז אפשר כל פעם להרגיש רע, לברוח להדחיק ולהתעלם, או שאפשר לנסות לגשת בצורה שכלית ופשוט לצחוק על זה ולהגיד התכנים האלו בכלל לא שייכים לאיפה שאני, אז כשאני רואה את זה אני לא מדחיק, זה יכול לצוף, אבל זה לא מאיים עלי בשום צורה כי אני לא שם. אני פשוט צוחק על הנבזיות של זה. ככה אתה מתנתק מאותן מראות ותכנים.

2. התנ"ך עצמו דן במקרים קשים: פרשת לוט- סיבוב הבית, בעילת בנותיו כשהוא שיכור, פילגש בגבעה ועוד. חז"ל מלא מדברים אלו. השאלה אם צריך לצנזר את הכל לבנות, אז לא נלמד איתן אפילו פרשת וירא, אולי נקפוץ על יהודה ותמר שמהם מגיע המשיח.

בנות היום חשופות לכל מידע אפשרי, כבר אי אפשר לצנזר. בנות צריכות להיות מודעות לחלקי התורה היותר קשים ולכאורה לא צנועים. כמו שהלכות נידה, זה לא הכי נעים, מאיפה הגיע הדם, איזה צבע וכדומה, אבל לומדים ומתמודדים.

אז אפשר להגיד שרק נעסוק בנושאים כאלו בפורומים נפרדים, אבל בסוף מציאות החיים היא שהכל מעורב היום. כמעט כל שיעור, יש שם גם נשים. אני לומד עם האחיינית שלי מסכת ראש השנה, אז אני אמור לקפוץ על למה קוראים לאשה נידה 'גלמודה'- גמולה מבעלה.

אני מסכים שלא צריך חס ושלום לגלוש מעבר לעצם הדיון התורני למקומות לא ראויים ולא עניינים, אבל אני לא רואה פסול בעצם הדיון התורני.

אתה לא תקבע לי אם הטרדה זו מילה מוגזמת.ראשיתך
אני כתבתי את זה בעדינות לעומת התחושות הקשות שהרגשתי
כואב שיש לך תחושות קשות.חסדי הים

אולי ההגדרות שלנו שונות למילה הטרדה, ויש לזה מנעד רחב של משמעות.

אבל אני חושב שהטרדה זו מילה שצריך להיזהר בה במיוחד בקונטקסט של היום.

תודה על האמפתיהראשיתך
אני אשתמש באיזו מילה שתרגיש לי נכונה לבטא את התחושות הקשות שאני חווה בכל נושא ותחום בחיי. זה מה שהרגשתי. איך אתם תגיבו למראה ששמתי מול העיניים שלכם זה עניין שלכם.
בסדר. מכבדחסדי הים
מסכימה עם כל מילהמבולבלת מאדדדד

בנות גם יותר רגישות מגברים. ועם מה שבנות עוברות...

בנות ממש לא בהכרח חשופות להכל היוםמבולבלת מאדדדד

נכון שיותר חשופות מפעם. אבל ממש ממש לא בהכרח שהן חשופות.

והדיון הזה חרג מזמן מגבולות הטעם הטוב (אם בכלל התחיל ככזה...)

(ואגב, בהודעה שמסבירה למה הכל בסדר, להתחיל לפרט גם- זה צורם. מאד. ובטוחה שלא רק לי.)

וסליחה, מה שאכתוב עכשיו לא מכוון רק אליך אלא לכולם, מי שלא חווה הטרדה או פגיעה לא יודע מה זה עושה. רק מי שחוותה יודעת עד כמה זה משפיע. זה הופך בנות לצל של עצמן. אם תקראו קצת באינטרנט על דברים שקורים למי שנפגעה בדרך כלשהי, תבינו אולי על מה מדובר. (או שתתלוננו למה בנות לוקחות את זה קשה. כל אחד ומה שהוא בוחר) וזה גם משתנה בין אחת לשניה. אז לקפוץ ולהגיד שהטרדה זו מילה מוגזמת, זו חסר רגישות בקטע אחר.

יסוד הטעות בסוף הודעתך שכאילו רק בנות חוות הטרדותחסדי הים

מיניות.

להגיד שאנחנו לא יודעים איך זה, זו התעלמות גמורה מהמצוקה שלנו הבנים שעוברים את זה.

אולי כן אנחנו יודעים מה זה ופשוט מתמודדים אחרת מכן.

אולי ההתמודדות שלנו זה לא להתעלם מדברים מיניים, אלא להתמודד איתם ודווקא להיחשף בצורה בריאה דרך התורה לשם שמים בדרך שלנו ולא לברוח ולחוות את המצוקה שוב ושוב.

בסדר. אז אני מכבד ונותן מקום לרגש ולהתמודדות שלך, אז אם יש תחילת שרשור שכואב לך אל תקראי את השרשור.

אני לא מיעטתי בכלל בחוייה שלכן ובדרך להתמודד, רק  ציינתי שבמקום ציבורי, במיוחד איפה שאפשר לדעת במה מדובר ולא לקרוא יותר ולהתעלם, אני חושב שזה לגיטימי לדבר על נושאים כאלו.

לא אכתוב יותר כי באמת מה שכתבת בסוף הכאיב לי, אבל זה לא אשמתך.

עכשיו הגיע הזמן שאגיבלחם מלא

במחשבה שניה, אני חושב שמן הראוי שהייתי כותב "אזהרת צניעות".

ועם זאת, מי שמתקשה לקרוא את החומר, יכולה פשוט לעבור הלאה לשרשור אחר.

פעם היה בלנ"ו שרשור (שבסוף נמחק) שמישהי התייעצה על משהו גופני של בנות.

לכשראיתי שזהו נושא הדיון (היה אפשר לראות מהמשפט הראשון) עצרתי ונמנעתי מלקרוא את שאר הפוסט והתגובות, בלי שום דרמות.

ודבר אחרון, מי שדיברה על הטרדה, מזילה את המקרים שנשים נפגעו באמת והקשתה לנהל דיון בוגר ואחראי.

ישר כח על ההבהרה שלך.בנות רבות עלי

מסבירות לנו שמי שלא חווה הטרדה וכו וכו'

וכל זה , על שכמה חבר'ה תורניים דנו בנושא שהצניעות יפה לו. ביג דיל. איזה דרמות.

לא נאה לך אל תקראי סוף פסוק. עם מה שהן הרגישו אי אפשר להתווכח.. אבל על התגובה אפשר גם אפשר.

מישהו פנה אליהן? מישהו דיבר איתן?

באתי להגיב אבל החלטתי לפרוש מהשרשורמבולבלת מאדדדד

תריבו לבד.

@ראשיתך אני מציעה גם לך לפרוש. למרות שזה כואב שככה הם מדברים. גם לי כואב.

הם בנים ובאמת לא מבינים מה בנות חוות❤❤

חבל סתם לעורר אצלינו טריגרים. טוב זה לא יעשה לנו.

יכולת לפרוש מלכתחילה. לפני שהספקת לקרוא את הפוסטלחם מלא
ומה זה תריבו לבד?? אף אחד לא רב פה...
אתה לא תוכל לעולם להחליט מי מוטרד ממה וכמהראשיתך
איזה מעניין!נחלת
יש אלפי סוגי פסיכוזות, למה דווקא זו מעניינת?פשוט אני..

היו לו שני חלומות בנושא המוות,

לי היו הרבה יותר...

באמת לא הצלחתי להבין מה מיוחד

אבל אלו היו חלונות שעושה רושם שממשנחלת

מתארים חווית מוות קליני, כפי שכתוב בחז"ל וכפי שאנשים

שעברו חוויה כזו מתארים.

מאוד מרגש לדעתי. קצת עוזר (לי לפחות) לזכור שיש

משהו מעבר לכל טרדות היום היום, העולם הזה שמרגיש

כל כך מוחשי ואמיתי....המתיקות הזו שהוא מדבר עליה...

יש משהו טוב לצפות לו. לא?  (כמובן שמעדיפה לא

לחשוב על בית הדין שם למעלה, כי זה די מצמרר,

אבל לפחות אחר כך....)

ואם גם לך היו או יש חלומות מסוג זה, נשמח לשמוע!

להפךפשוט אני..
אם הוא חלם משהו שכבר תוּאר בעבר, באמת אין בזה שום דבר מיוחד.

אם לפני 400 שנים מישהו היה חולם על מכשיר קטן שנמצא בכף ידו, עם גישה לאינטרנט ואפשרות לראות נטפליקס - זה היה וואו.

אם מישהו חולם היום על זה שיש לו סמארטפון ביד, אין בזה כלום.

כלומר את מתלהבת מזה שהוא חולם על דברים שכבר תוארו ונכתבו בעבר לטענתך, למרות שאין בזה שום דבר מיוחד או מפעים. 

מסכימהנעמי28

וגם החוויה של מוות קליני תמיד מלווה עם תיאור אנושי וגופני כל כך.

הנשמה "ראתה אור" הנשמה שמעה קול" "עלתה למעלה" "מלאכים לבנים עם זקנים לבנים"

כל מיני תיאורים שכפופים לחושי הגוף שרק מצביעים על כך שזאת חוויה מוחית ולא על טבעית.

ומנגד המדע שיודע להסביר שבמצבים של חוסר חמצן במוח ומוות קליני יש פעילות מוחית חריגה ואיבוד של תחושת זמן ומרחב.

עשו ניסוי בבית חולים בארה"ב עוד בשנות ה 70די שרוט
וזה נמשך לדעתי עד היום.

הם החליטו לתלות מדף עם מסר עליו אבל שהכיתוב מופנה כלפי מעלה כך שאם הנשמה תרחף למעלה ורואה כל מה שקורה בחדר היא תהיה מסוגלת לקרוא את המסר שכתוב על המדף.

עד היום לא דווח על אף אחד שהצליח לראות מה כתוב שם עד היום.

במחקר הזהנעמי28

לא הצליחו בכלל לשחזר מוות קליני,

אז הוא לא מפריך כלום ולא מאמת כלום,

הוא פשוט לא רלוונטי.

הרמבן בשער הגילוליםנקדימון
כותב שהנשמה, גם לאחר מוות בלתי הפיך, עדיין חווה את המציאות דרך רשמים מסויימים שנטבעו בה על ידי הגוף. מעגלי השבעה, שלושים ושנה, כך הוא מסביר למיטב זכרוני, הם תהליכי ההתנקות של הנשמה מהרשמים האלה.

לאור זה, בוודאי שמוות קליני יהיה חוויה מעורבת מתיאורים של גוף ושל נשמה.

ובלי קשר אפשר לקרוא גם כאן וכאן:

חוויות סף מוות - האם קיים "הסבר מדעי"?

חוויות סף מוות - עדויות שאומתו

קראתי ואקרא בעיון מאוחר יותרנעמי28

אני לא חוקרת כמוהו ולא בקיאה בנושא אבל כמה נקודות העלו לי סימני שאלה.

הראשונה והעיקרית היא שאי אפשר בצורה לוגית טהורה להוכיח קיום של משהו על טבעי ע"י חורים במדע.

וכל חוקר יודע את זה.

זה שהוא הפריך השערות מדעיות לא מוכיח שום דבר, אולי משאיר מקום להשערות אחרות אבל זה לא יכול לשמש כהוכחה לכלום .

במיוחד במקרים שהם לא דיון פילוסופי אלא ככל הנראה רק עניין של זמן ומחקר עד שהם יתגלו.

(ואני בטוחה שמדענים יחלקו על הטענות שהוא הביא, כי אז מה אם לא כל היפוקסיה מביאה למוות קליני, האם זה מוכיח שבמצבים מסוימים בשילוב מסוים היא לא גורמת לזה? ואז מה אם לא הצליחו לשחזר מוות מוחי בצורה יזומה עם סמי הזיה, זה מוכיח משהו?)

אחת הטענות שלו שהזיכרון של מוות קליני מאוד חד וזה מוזר שהוא מתרחש במצב מוחי כזה?

מי אמר? אולי דווקא במצבים כאלה המוח חד מאוד?

יש כל כך מעט מקרים וגם הם מפוקפקים מדי שכל תשובה החלטית לכל כיוון בנושא הזה היא מפוקפקת בעיניי.

לכן מוות קליני מעולם לא היתה הוכחה בשבילי לקיום או אי קיום של נשמה או משהו על טבעי בכל מצב אמוני שהייתי בו.

הוא לא בא להוכיח על ידי חורים במדענקדימון

הוא בא לפנות את הדרך לסבירות שהוא רוצה להביא מהעדויות שהוא סוקר במאמר השני.

ויש לו עוד כמה פוסטים בפייסבוק על הנושא. אפשר לחפש בדף שלו את המילים "סף מוות".

לגבי הדיון הפילוסופי זה לא ממש מדויק (לפחות אצלו). באופן כללי הוא אנטי-מטריאליסט ויש לו מאמרים גם על זה.

החומר, בהגדרה, לא יכול להיות חזות הכל - וממילא בעולם שלו יש מקום להסברים נוספים. לזה הוא חותר למעשה.

האם המוח קולט את התודעה או יוצר אותה? הוא עצמו בכלל יאמר לך שהוא מחזיק באידאליזם (גם על זה הוא כתב)

והתודעה בכלל היא זו שמייצרת את המוח ואת המציאות באופן כללי. המפגש בין התודעות הוא החוויה הקולקטיבית שלנו.

כדתיים, אנחנו בכל מקרה יוצאים מנקודת המוצא של התורה ושל המסורת. זו הקטגוריה השלישית של מקורות הידע: עדות.

אגב, בהקשר למה שהזכרתי מהרמבן, בדיוק נזכרתי שהרב שטיינזלץ זצ"ל כתב בספרו "נשמה" שה"אני" של האדם הוא כעין

תופעה לעצמה. נקודת המפגש בין הגוף לנשמה היא שיוצרת את ה"אני" וכשמתרחש מוות אז אותו "אני" נפרד לחלקיו.

אני מניח שהוא מבסס את זה באופן די ברור על משל הפיסח והעיוור שמופיע בגמרא. תובנה מעניינת שעולה מכאן מהדהדת לי

בדמיון מרוחק את תפיסה הבודהיסטית על כך שכל "אני" (או "עצמי") הוא למעשה אשליה (אני'צה ואנאטה).

בוודאי שקיום או אי קיוםנעמי28

של נשמה הוא דיון פילוסופי ענק.

העניין הוא, שהוא ימשיך להתקיים גם אם המדע יביא הסבר מדעי וחותך למוות קליני.

יש כמות מועטת של מידע והשערות שבעיקר מתבססות על סיפורים מפוקפקים וחורים במחקר מדעי (שלא מתאפשר כל כך כי איך אפשר לחקור תופעה שכמעט לא קורית ושאי אפשר לשחזר אותה בצורה יזומה?)

לכן- כל העניין של מוות קליני

כרגע לא רלוונטי לדיון הפילוסופי .

ומי שבוחר להאמין בגללו או לא להאמין בגללו לדעתי טועה מאוד.

אה, כמובןנקדימון
אמונה ביסודות היהדות לא קשורה לאמונה בקיומן של ישויות פיזיות או רוחניות. תגלית של מין יונקים חדש או מין מלאכים חדש אכן לא קשורים.
איך אפשר להסביר משהו שלא כפוף לחושי הגוף?נפשי תערוגאחרונה
האם תוכלי להסביר לעיוור מלידה את ההבדל בין כחול לאדום?

לכן גם אם חוו משהו. אין להם יכולת להסביר לך אותו בלי להשתמש בכלים גשמיים

מסוג הדבריםנעמי28
שמחזקים את המחוזקים ומרחיקים את המורחקים.

סתם לידיעהאריק מהדרום

לא מדובר בסרטון הזה בכלל על חווית סף המוות בכלל.

מדובר על משהו חמור יותר שיתכן ואסור מבחינת היהדות ומיתתו בחנק, צריך עיון.

עצות לחיים שהייתם נותנים לצעירים (18-22)ל המשוגע היחידי

במידה והייתם יודעים שהם יקשיבו לכם, ומה שתגידו יכול לשנות להם את החיים.

(@אני)))) , @פשוט אני..  מוזמנים לענות)

שתקשיב לעצמךShandy

תלמד מה שאתה אוהב ורןצה

פרנסה זה משמיים

אבל בעבודה שאתה אוהב ונהנה יש יותר ברכה

תהנה כמה שאתה יכול

אל תדחה חלומות כי אחר כך לא תמיד יהיה לך זמן ואפשרות להגשים...

ואם אתה לא יודע זה הזמן לברר אותם.

ואם אין לך יכולת אז תתחיל להגשים אותם בקטן

כל פעם

נגיד דוגמא אני רוצה להיות אמנית קרמיה

אבל אין לי כרגע זמן או אפשרות לנסוע ללמוד מקצועי

אז אני אתחיל עם סדנה קטנה באזור שלי  ואז בהמשך אלמד מקצועי

אני רוצה לטייל בחול מסביב לעולם

אין לי מספיק כסף

אז אתחיל בטיול אחד

או קודם פה בארץ אם לא טיילתי בה כבר

וכו וכו יש אפשרות לתת מלא דוגמאות.

אה ואל תוותר על עצמך בשביל אחרים

אתה יכןל להתפשר או לעזור

אבל אתה הכי חשוב

כי אנשים מתחלפים לנו בחיים בקצב מהיר הם לא שווים שתוותר על עצמך אם גם ככה הם הולכים.

אה ואם קשה לך מותר לך לקחת הפסקה מהכל אבל בתנאי שאתה ממשיך

מותר לך שיהיה קשה ומותר לך לעצור  והאמת שלפעמים זה ממולץ מדי פעם בטוח השגרה איך אני עכשיו האם אני בסדר? מאושר?

האם זה מקדם אותי לעבר החלומות והעתיד שלי?

) לגביי לימודים כן זה סבל אבל שווה כי בסוף 

תעשה מה שאתה אוהב אבל תמצא באמת מקצוע שכם תוך גדי למידה תהנה(

יפה, אהבתי ממש, תודה.ל המשוגע היחידי
במשפט אחדמשהאחרונה

הקשבה עצמית

מודעות עצמית

ולהיות במקום שלך ולא בריצוי של אחרים.

הממ.חתול זמני

– לא לקנות רכב לפני שמתארגנים על עבודה יציבה ומשכורת טובה

– לא להיכנס לשום חובות חוץ ממשכנתא

– ללמוד לבשל כן גם אם זה לוקח זמן

– לא התחתנת עם אף מעסיק אם רע לך תעזוב אלא אם כן אתה מרוויח יותר ממה שאתה מפסיד

– יש עבודות טובות וכיפיות

– עדיף להרוויח פחות וליהנות יותר בגבולות הסביר

– עדיף מקצוע כיפי יותר מאשר משהו שאתה לא אוהב בגבולות הסביר

– לקחת חופשים לעשות כיף שימותו כל השאר

עצותoo

לא באמת משנות חיים

רק שינוי- שיפור עצמי פנימי ויישום שלו

שיפור עצמי משיגים ע"י

ניסוי וטעייה

התבוננות/ הקשבה עצמית וסביבתית

אומץ

לקיחת אחריות 

מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר

נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6

נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.

חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.

חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?

הם לא צריכים שטיבלךנפשי תערוג

כי אין להם צורך במניין.

מזרוחניקיםקעלעברימבאר
קהילת סלוניקינפשי תערוג

מעניין כמה יבינו את הבדיחה...

בקרב הגברים די בטוח שיהיו

מעניין אותי אצל הנשים 

חח אנחנו מסלוניקי באמת, והבדיחה שגורה אצלינו בביתל המשוגע היחידי
אתה קרוב של רקאנטי שנהרג לא מזמן במלחמה?קעלעברימבאר
לא קרוב לרקאנטי...ל המשוגע היחידיאחרונה
קהילת סלוניםקעלעברימבאר
סלוניקי לספרדים. סלונים לאשכנזיםנפשי תערוג
אם הייתם פותחים פורום חדש, מה היה הנושא?זיויק
ולמה לא עשיתי את זה עד עכשיו? 🤔
השאלות של זיויקנקדימון
קל.
101 דברים שימושיים לעשות בגרוויטציה 0די שרוט
עצות לחיים שהייתם נותנים לצעירים (18-22)ל המשוגע היחידי

במידה והייתם יודעים שהם יקשיבו לכם, ומה שתגידו יכול לשנות להם את החיים.

אל תקשיבו לאנשיםאני:)))))
זה רק רעיון לשרשורל המשוגע היחידי

אפשר לפתוח כזה ואז תגידי בו את מה שאת חושבת

אני יודעתאני:)))))
תשקיעו כל מה שיש לכם בביטקוין!פשוט אני..אחרונה
אם הייתי מקשיב לעצה הזאת בגיל 20, אני והילדים והנכדים והנינים שלי, וכנראה גם עוד כמה דורות, לא היינו צריכים לעבוד דקה אחת לפרנסתנו.

(אני לא ממליץ לאף אחד להשקיע בהווה, רק אומר מה היה קורה אם הייתי משקיע בגיל 20... זה כמובן לא אומר שגם היום ההשקעה תשתלם)

זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
"אם אתה חושב כל הזמן 'אני חכם' אז איך תוכל לשתוק? אתה מסכים או לא מסכים, מעיר הערות בתוכך, מעיר הערות על הבגדים שמישהו לידך לובש, מעריך אחרים או מזלזל בהם... ברגע שאתה חושב שיש כל כך הרבה ערך למה שאתה חושב אז אתה לא יכול לעצור את זה (כלומר את הדיבור). זה פשוט ימשיך וימשיך וימשיך..."
מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויק

תודה

לא בטוח.חתול זמניאחרונה

יש בי צד חצי־ילדי, מצד זה שאני לא לוקח שום דבר ברצינות אמיתית.

לגבי הילד הפנימי האמיתי, קיים משהו עמום מתחת ליותר מדי שכבות.

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

אולי יעניין אותך