של אנשים, ואם מרגישים לא נח, אז מרגישים לא נח, ואני נותן מקום ומכבד את הרגש הזה.
('הטרדה' זו מילה מוגזמת ובכלל לא ראויה)
לדעתי, צריך לגעת בשתי נקודות:
1. נחשפים לתכנים הרבה יותר קשים ולא צנועים ברשת, גם בטעות, אז אפשר כל פעם להרגיש רע, לברוח להדחיק ולהתעלם, או שאפשר לנסות לגשת בצורה שכלית ופשוט לצחוק על זה ולהגיד התכנים האלו בכלל לא שייכים לאיפה שאני, אז כשאני רואה את זה אני לא מדחיק, זה יכול לצוף, אבל זה לא מאיים עלי בשום צורה כי אני לא שם. אני פשוט צוחק על הנבזיות של זה. ככה אתה מתנתק מאותן מראות ותכנים.
2. התנ"ך עצמו דן במקרים קשים: פרשת לוט- סיבוב הבית, בעילת בנותיו כשהוא שיכור, פילגש בגבעה ועוד. חז"ל מלא מדברים אלו. השאלה אם צריך לצנזר את הכל לבנות, אז לא נלמד איתן אפילו פרשת וירא, אולי נקפוץ על יהודה ותמר שמהם מגיע המשיח.
בנות היום חשופות לכל מידע אפשרי, כבר אי אפשר לצנזר. בנות צריכות להיות מודעות לחלקי התורה היותר קשים ולכאורה לא צנועים. כמו שהלכות נידה, זה לא הכי נעים, מאיפה הגיע הדם, איזה צבע וכדומה, אבל לומדים ומתמודדים.
אז אפשר להגיד שרק נעסוק בנושאים כאלו בפורומים נפרדים, אבל בסוף מציאות החיים היא שהכל מעורב היום. כמעט כל שיעור, יש שם גם נשים. אני לומד עם האחיינית שלי מסכת ראש השנה, אז אני אמור לקפוץ על למה קוראים לאשה נידה 'גלמודה'- גמולה מבעלה.
אני מסכים שלא צריך חס ושלום לגלוש מעבר לעצם הדיון התורני למקומות לא ראויים ולא עניינים, אבל אני לא רואה פסול בעצם הדיון התורני.