מה אתם אומרים על השתלמות לידה בבית חולים?בנדא מצוי!!
מומלץ בכפוף לתנאים הבאיםהדרכה
ב. לא לבני נוער
ג. רצוי לנשואים בלבד.
יצא לי ליילד כבר פעמיים.אהוד
בפעם הבאה לצאת מהניידת ולא ליילד?
לגבי המקצועיות ברמת נהגים, אני מסכים איתך. חוצמזה שלידה עצמה נלמדת בקורס חובשים, ולא בקורס 60.
אבל למה ש"לא נשואים" לא יוכלו להתמקצע?
יש הבדל בליילד כי צריך מאשר ללכת לחדר לידהבנדא מצוי!!
בכל מקרה אני אשאל מישהו שאני יכול להתיעץ איתו אולי דמות רבנית!
היית רוצה שאת אשתך לעתידאהוד
רצוי...הדרכה
כמו ששמת לב כתבתי "רצוי" ולא "נדרש" כי כמו כאמרת, כשיש צורך לטפל אז מטפלים, וכשצריך ללמוד אז לומדים.
בכל מקרה אדם נשוי יעמוד במצב פחות לא נעים, בשני המקרים (לימוד וטיפול) וגם יבין טוב יותר את החומר ובפרט אם נוכח בלידות ילדיו.
דרך אגב ישנה המלצה מטעם אנשי מקצוע מיילדותיים שהמיילדות עצמן תהיינה נשים שכבר הרו וילדו בעצמן. דבר שמשנה לטובה ללא הכר את יחסן ללידה וליולדת.
גברים, צאו לנו בבקשה מחדרי הלידהיהודיה מא"י
ואת לא רוצה עזרה במצב ח"ו של סכנת חיים?דאץ
מותר לבעל להיות נוכח בזמן הלידה והרי האישה נידה???sandrah5
אז זה הקאטצ'יהודיה מא"י
אז אני רוצה לידע אותך בכמה דברים פשוטים!בנדא מצוי!!
2. ולפעמים אין זמן לשלוח לשם מתנדבת כי בדברים כאלו שהם עוד רגע לידה שולחים את האמבולנס הכי קרוב ואחריו שולחים אט"ן/נט"ן.
מקרי לידה הם מקרים של נט"ן/אט"ן למקרה שיהיו סיבוכים חס וחלילה!
וגם כן לא תמיד יש מתנדבות על אט"ן/נט"ן ולכן לא תמיד האפשרות הזאת זה בשליטת המוקד דווקא לשלוח לשם מתנדבות!
3. מבחינה הלכתית את צודקת ולכן שאלתי ובעז"ה אני אלך לשאול דמות רבנית על זה!
4. קודם כל תתפלאי ההשתלמות תוכל לי לעזור לך פי 1000 מאשר אם לא הייתי בהשתלמות!
5. ובקשר לדבר הראשון שאמרת אז תדעי לך אבל את טועה! לפי נהלי מד"א יש לי את הידע ואת הקישור לילד אם צריך ההשתלמות היא תוספת למקרים יותר רציניים ויותר מסובכים!
דיברת שטויות בקטע של "רגישות מד"א".אהוד
אם יש שני צוותים בתחנה, אחד עם נהג, ואחד עם נהגת, והנהג הגיע קודם לתחנה, הוא זה שיצא ראשון.
תיידעי אותנו לגבי הפרטים שלך-דאץ
העולם לא מחולק לשחור או לבן.אנונימי (פותח)
], אך ממש אי אפשר להסיק על כל אוכלוסיית הגינקולוגים בכל הארץ.
את מדברת שטויות9219
הנתונים שהבאת מופרכים לגמריהדרכה
בהריון מתקדם (טרימסטר שלישי) אחוזי האיבוד הם אפסיים.
חבל טבור כרוך זו תופעה שכיחה ואינה נחשבת בדרך כלל למצב חירום.
אז אנא הרגע וצא מהסרט. לא כל יולדת צריכה אמבולנס ובטח שלא נט"ן.
קודם כל גבירותיי ורבותייב.ש.
אין לי בעיה... גם להזמין מסוקהדרכה
"לחיצות" יתר ברפואה היא לא פחות מסוכנת ומזיקה לחולה מאשר שאננות יתר.
ואני אשתדל להמשיך להגיב במיוחד כשמישהו כותב הבלים בתור עובדות, (לצערי הדבר שכיח בפורום זה) ובכך שם ללעג ולקלס את הרמה המקצועית שלו ושל כולנו העוסקים ברפואת חירום.
לילה טוב!

תראיב.ש.
הנתונים שהבאתי הם הנתונים של מד"א9219
ובכן...הדרכה
שנית, הינך צודק בטענות על כך שההכשרה הבסיסית בקורסים לוקה בחוסר ובשטחיות. מכאן גם נובע היחס המבוהל מדי ללידה כאירוע פתולוגי בכל מצב, בעוד שלימוד הכשרה ונסיון עשירים מסייעים להבין את המצב לאשורו, לזהות מצב חירום אמיתי ולטפל בו כיאות, ולזהות לידה פיזיולוגית תקינה ולא להפריע לה בהתנהגות היסטרית ובהתערביות מיותרות. לכן על שאלת פותח השרשור: "האם ללכת להשתלמויות בחדרי לידה?" התשובה היא כן, בודאי, אך התועלת תושג רק עם רקע תאורטי מקדים מספק, ולכל הפחות רמה של קורס נהגים בסיסי, על מנת שלמשתלם יהיה מושג מה מתרחש מול עיניו. (כך למשל, מי שיצפה בלידות רבות יראה כיצד חבל טבור כרוך פעם או פעמיים הוא מצב שכיח וכמעט אף פעם הוא אינו חוסם או מהווה בעיה כלשהי)
שלישית, אני בגישה שאותה אני מעביר גם לתלמידי, חניכי קורסי חובשים ונהגים, שעל כל אחד לשאוף ולהתמקצע ככל האפשר בתחומו ובעיסוקו, ולא להסתפק במה שיש ולומר "איני מבין מספיק אז אזמין נט"ן על כל מקרה". אלא, ככל שתלמד ותתנסה כך תדע יותר בעצמך ותוכל לסמוך יותר על שיקול דעתך. הדבר נכון לגבי כולם מראשון המע"רים ועד אחרון הרופאים. ידע הוא לא מילה גסה ושערי לימוד לא ננעלו.
גם אם המוקד שלח, או שאתה הזמנת, נט"ן / אט"ן על כל צרה שלא תבוא, כמו במקרים של קבלת לידה, זה עדיין לא הופך את המקרה עצמו ל"מקרה נט"ן" או למצב חירום כלשהו, אלא רק הכנה למצב שעלול להתפתח ולו בסבירות נמוכה (למשל החייאת יילוד מלאה) וחשוב לדעת להבדיל בין מקרה כזה למקרה חירום קיים אמיתי. (דרך אגב, לנט"ן במצבי חירום מיילדותיים אין כמעט שום יתרון מהותי על פני אמבולנס לבן. אבל לא נרחיב על עניין זה כאן)
לסיכום: כל אחד צריך לדעת מה הוא מבין, מה אינו מבין, ולהשתדל להבין בפעם הבאה טוב יותר.
לילה טוב

אני גם אשמח שגברים יצאו מחדרי הלידההסהר האיתן
*גניקולוגיותהסהר האיתן
את מתנדבת להיות רופאה גניקולוגית?מאמע צאדיקה
מה זה לא חשוב?הסהר האיתן
בעקרון את צודקתהדרכה
אולם אנו עוסקים ברפואת חירום ובמצבי חירום ועל כך המדובר כאן, אין אף אחד שמעוניין מלכתחילה להגיע למצב של יילוד לא מתוכנן על פרשת דרכים. אך לרוע המזל זה לעיתים קורה ויש לדעת ולפעול כנדרש.
הערה / הארה קטנה ליהודיה מא"ימiר
תקחו לדוגמה אזוריםאליש123
יעלavishi
לדעתי שווה לך להתיעץ עם מישהו ממכון פוע"הנווה מדבר
בלי להיכנס לנושא, שבוודאי מצריך שאלת רב,ד.
בוודאי זאת לא הייתה השאלה!בנדא מצוי!!
דעתי ומנסיון - מומלץ לכולם לקרואar_v
עם כל הכבודהדרכה
אין זה מלמד כלל על עצם השאלה. ברוך ה' רוב הלידות הינן בריאות וטבעיות ואין צורך "ליילד". אנשי רפואת חירום עליהם ללמוד ולתת מענה למצבי חירום מיילדותיים, אותם יש ללמוד עיונית ומעשית ולהתנסות בפועל במצבים אלה. כמו בכל תחום רפואי אחר, התאוריה ללא נסיון אינה מספקת לתפקוד מקצועי. ועל מנת להתנסות ולהכיר הן לידה בריאה וטבעית, והן לידה פתולוגית מסוכנת, בהחלט יש על העוסקים במקצוע להצטרף לצוותי חדרי הלידה כחלק מהכשרתם וכמקובל בארץ ובעולם בתחומי הרפואה. כמובן במגבלות שכבר הוזכרו קודם על מנת שיחס העלות / תועלת יהיה משתלם.
תגידו רגעעלמת חן
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
תתקשר אליהםפתית שלג
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
או שאני לא יכול להתנדב אז?
תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה