מה אתם אומרים על השתלמות לידה בבית חולים?בנדא מצוי!!
בחדר לידה?
מומלץ בכפוף לתנאים הבאיםהדרכה
א. מקצועיות ברמת קורס נהגים לפחות, אחרת זה בזבוז זמן ואף חסר גושפנקה הלכתית.
ב. לא לבני נוער
ג. רצוי לנשואים בלבד.
יצא לי ליילד כבר פעמיים.אהוד
ואינני נשוי.
בפעם הבאה לצאת מהניידת ולא ליילד?

לגבי המקצועיות ברמת נהגים, אני מסכים איתך. חוצמזה שלידה עצמה נלמדת בקורס חובשים, ולא בקורס 60.

אבל למה ש"לא נשואים" לא יוכלו להתמקצע?
אם ככה, אז גם כשאגיע להחייאה על אישה, לא לחשוף את בית החזה לעיסויים?
ובטראומה, לא לבצע הפשטה?

מי שיש לו בעייה והוא לא מצליח להבחין בין מיניות למקצועיות, יכול ליפול בכל דבר. לאו דווקא בהשתלמות לידה.
יש הבדל בליילד כי צריך מאשר ללכת לחדר לידהבנדא מצוי!!
להשתלמות!
בכל מקרה אני אשאל מישהו שאני יכול להתיעץ איתו אולי דמות רבנית!
היית רוצה שאת אשתך לעתידאהוד
יילד צוות רפואי שכל הזמן עסק רק בתיאוריות???
הרי בהחלט יכול להיות מצב שצוות שלם של אמבולנס לבן, וכמה כוננים שלא יגיעו, לא ראו לידה רגילה אף פעם. שלא לדבר על מנחים מסובכים. (אחת הלידות שקיבלתי הייתה מנח כתף, לילד ולאישה שלום).
רצוי...הדרכה
רצוי להיות נשוי בכל מקרה - לא טוב היות האדם לבדו...

כמו ששמת לב כתבתי "רצוי" ולא "נדרש" כי כמו כאמרת, כשיש צורך לטפל אז מטפלים, וכשצריך ללמוד אז לומדים.

בכל מקרה אדם נשוי יעמוד במצב פחות לא נעים, בשני המקרים (לימוד וטיפול) וגם יבין טוב יותר את החומר ובפרט אם נוכח בלידות ילדיו.

דרך אגב ישנה המלצה מטעם אנשי מקצוע מיילדותיים שהמיילדות עצמן תהיינה נשים שכבר הרו וילדו בעצמן. דבר שמשנה לטובה ללא הכר את יחסן ללידה וליולדת.
גברים, צאו לנו בבקשה מחדרי הלידהיהודיה מא"י
לא רוצה מתנדב באמבולנס במידה ואני זקוקה לכזה, אלא מתנדבת. (ואני אמנע מלקחת אמבולנס רק בגלל זה)
לא רוצה רופא נשים שיבדוק אותי בחדר לידה. (וזה יהיה אחד מהדברים שיקבעו לאיזה בית חולים אני הולכת ללדת)
בטח לא רוצה מיילד שיילד אותי (כן יש דבר כזה, גועל נפש)
ובטח ובטח שאני לא רוצה איזה מתנדב מד"א שילמד עלי איך ליילד.
הגבר היחיד שאני רוצה בחדר לידה זה בעלי, וכל האחרים בבקשה לצאת
ואת לא רוצה עזרה במצב ח"ו של סכנת חיים?דאץ
מותר לבעל להיות נוכח בזמן הלידה והרי האישה נידה???sandrah5
לפי מה שאני יודעת,אנונימי (פותח)
מותר לו להיות נוכח, לגעת אסור.

ומה יהיה אם ח"ו תצטרכי ללדת באמבולנס?אנונימי (פותח)
את תסכני את עצמך ואת העובר שלך רק בגלל שהמתנדב הוא זכר?
אז זה הקאטצ'יהודיה מא"י
שאם לא תלך להשתלמות אז לא ישלחו אותך, אלא את המתנדבת שנמצאת במשמרת וכן עשתה את ההשתלמות. ואם כל המתנדבים לא יעשו את ההשתלמות וכל המתנדבות כן, אז ידאגו גם שתהיה תמיד מתנדבת לשלוח.
אני יודעת שיש תחנות מד"א רגישות מספיק כדי להשתדל לשלוח ללידות מתנדבת ולא מתנדב. ולפי דעתי זה רגישות בסיסית לעשות השתדלות שלנשים תהיה את האפשרות להיות מטופלות ע"י נשים, ולגברים את האפשרות להיות מטופלים ע"י גברים
חוץ מזה בלי שטויות בבקשה, לידה היא לא דבר עד כדי כך מסוכן כמו שאוהבים להציג, אנחנו הנשים בנויות ללדת. (לא אני לא אומרת שהיא לא מסוכן בכלל, חז"ל ידעו מה שהם מדברים) ואם הלידה שלי בסיכון אני אשתדל לא להביא את עצמי למצב שבו אני צריכה ללדת באמבולנס, ואם כן סביר להניח שההשתלמות שלך לא תציל את החיים של התינוק שלי.
גם מבחינה הלכתית רצוי שבדברים האלו יטפלו נשים, ורק כשאין אפשרות, (באותה רמת זמינות, ובאותה מומחיות וכו')  אז פונים לגבר. (ובצורה יותר פשוטה - אם יש בתחנה מתנדב ומתנדבת ולשניהם יש את אותה רמת ידע במיילדות צריך לשלוח את המתנדבת ולא את המתנדב).
ואני יכולה להוסיף שבלידה האחרונה שלי (לפני יותר מ9 חודשים) נאלצתי להיות מטופלת ע"י רופאים דווקא, ועוד לא התגברתי על הטראומה שזה עשה לי.
אז אני רוצה לידע אותך בכמה דברים פשוטים!בנדא מצוי!!
1. לא בכל מקום יש לך מתנדבות באותה משמרת!
2. ולפעמים אין זמן לשלוח לשם מתנדבת כי בדברים כאלו שהם עוד רגע לידה שולחים את האמבולנס הכי קרוב ואחריו שולחים אט"ן/נט"ן.
מקרי לידה הם מקרים של נט"ן/אט"ן למקרה שיהיו סיבוכים חס וחלילה!
וגם כן לא תמיד יש מתנדבות על אט"ן/נט"ן ולכן לא תמיד האפשרות הזאת זה בשליטת המוקד דווקא לשלוח לשם מתנדבות!
3. מבחינה הלכתית את צודקת ולכן שאלתי ובעז"ה אני אלך לשאול דמות רבנית על זה!
4. קודם כל תתפלאי ההשתלמות תוכל לי לעזור לך פי 1000 מאשר אם לא הייתי בהשתלמות!
5. ובקשר לדבר הראשון שאמרת אז תדעי לך אבל את טועה! לפי נהלי מד"א יש לי את הידע ואת הקישור לילד אם צריך ההשתלמות היא תוספת למקרים יותר רציניים ויותר מסובכים!
דיברת שטויות בקטע של "רגישות מד"א".אהוד
שיקולי מד"א ליציאת אמבולנס הם לפי זמינות צוות. לא לפי מין הצוות.
אם אמולנס יהייה קרוב, הוא זה שיצא.

אם יש שני צוותים בתחנה, אחד עם נהג, ואחד עם נהגת, והנהג הגיע קודם לתחנה, הוא זה שיצא ראשון.
אם תהייה נהגת עובדת, ונהג מתנדב, הנהג יצא ראשון.

חוצמזה, שאין צוותים על טהרת הבנות מכיוון שהוראת מד"א היא לסייע להן בסחיבת ציוד.
אם תהייה נהגת, יהייה לה חובשים בנים.
להבדיל מצוותים על טהרת הבנים, שזה יש הרבה.
תיידעי אותנו לגבי הפרטים שלך-דאץ
שנגע להשאיר אותך בבית עד שאשה תטפל בך. או שהגוף שלך כבר ישלים את מלאכתו.
תגידי תודה לאנשים שמתנדבים לעזור.
העולם לא מחולק לשחור או לבן.אנונימי (פותח)
אני בטוחה [עדיין לא מתנדבת, אבל נראה לי הגיוני] שמוקדן מד"א בודק איזה צוות הוא הקרוב ביותר לפני שהוא בודק את מין המתנדבים שעל אותו אמבולנס. מד"א מתעסק בענף רפואת חירום, וכמו שנגזר מהשם- מצבי חירום. לידה שלא בבית חולים, בלי כל הציוד המתאים, היא בהחלט מקרה שמצריך פינוי לבית חולים ורצוי שאת המהיר ביותר. [אחרת, למה קיימים חדרי לידה? רק להסתבכויות?]

אני מצטערת לשמוע שעוד לא התאוששת מהלידה לפני 9 חודשים [מזל טוב], אך ממש אי אפשר להסיק על כל אוכלוסיית הגינקולוגים בכל הארץ.

כל טוב
את מדברת שטויות9219
* 60%  מההריונות מסתימות בהפלה
* 70% מההריוניות הראשונים מסתימות בהפלה
*כל לידה שלישית שאני שומע (לא נתון מדויק) שהתרחשה באמבולנס אני שומע על חבל הטבור שהיה כרוך
*מבחינת מד"א לידה היא מקרה שמצריך סעד חיים מתקדם (נט"ן בעברית) בגלל סכנה אפשרית לתינוק (חשבת גם עליו כשכתבת את הדברים?) וזה דברים שקורים
וכמו שכולם כבר כתבו לא קיים בארץ מוקד שמתחשב בנושא הזה
לכן אם את לא רוצה אמבולנס- בבקשה! גם אנחנו לא נהנים  מלהסיע אותך (אולי אם תצעקו פחות ולא תלכלכו כ"כ הרבה אז יהיה על מה לדבר) ואם את מעדיפה שהמיילד יהיה הנהג מונית הערבי- לכי על זה.

הנתונים שהבאת מופרכים לגמריהדרכה
20 אחוז מההריונות (ולא 60) מסתיימים בהפלה בשלב מוקדם מאד.

בהריון מתקדם (טרימסטר שלישי) אחוזי האיבוד הם אפסיים.

חבל טבור כרוך זו תופעה שכיחה ואינה נחשבת בדרך כלל למצב חירום.

אז אנא הרגע וצא מהסרט. לא כל יולדת צריכה אמבולנס ובטח שלא נט"ן.
קודם כל גבירותיי ורבותייב.ש.
הדרכה-יש לך בעיה להזמין נט"ן? מקסימום תבטלי. (תחשבי אם זו היתה אמך אחותך וכו'...)
חוץ מזה חברלייכים בואו צנפסיק עם הדיונים האלה... מכל אחד מהשירשורים האלה כבר אפשר לפתוח בשבילו פורום נוסף...
תהיו שמחים חברלייכים
אין לי בעיה... גם להזמין מסוקהדרכה
הגבתי לאדם שחי בסרט וחושב שכל לידה היא מצב חירום שדורש נט"ן.

"לחיצות" יתר ברפואה היא לא פחות מסוכנת ומזיקה לחולה מאשר שאננות יתר.

ואני אשתדל להמשיך להגיב במיוחד כשמישהו כותב הבלים בתור עובדות, (לצערי הדבר שכיח בפורום זה) ובכך שם ללעג ולקלס את הרמה המקצועית שלו ושל כולנו העוסקים ברפואת חירום.

לילה טוב!
תראיב.ש.
אני יודע לילד בדיוק כמוך וכמוני גם הנהג. אבל תגידי, עולה לך כסף להזמין נט"ן? אם דבר כזה יכול להציל חיים אפילו אחד לעשר לא היית עושה את זה? ומה אם ח"ו הילד שלך או של חברה שלך וכו' הוא האחד מעשר? אז אני בכל הלידות שהיו לי הזמנתי נט"ן (ובאחת מהלידות הזדקקנו לנט"ן...!). וזה לא אומץ והפגנת מקצועיות לא להזמין נט"ן כשם שאת לא היית רוצה שאני אשחק אותה גיבור ויעשה החייאה לבד על הילד שלך ח"ו... נקודה למחשבה  
הנתונים שהבאתי הם הנתונים של מד"א9219
תמצאי אותם במצגות של קורס חובשי רפואת חירום.
ולא, אני לא חי בסרט, אני כבר לא תיכוניסט מהתלהב שעולה פעם ראשונה על אמבולנס אלא כבר כמה שנים טובות במערכת.
דבר ראשון- לא קראת את התגובה כמו שצריך כי אם כן היית יודעת שכל מה שאמרתי הוא שיולדת שמחליטה לחכות לרגע האחרון, כדאי מאד שתיסע באמבולנס כי מספיק פקק קטן כדי שהיא לא תגיע זמן לבי"ח. ואז מישהו צריך לקבל את הלידה ואז ב90% מהמקרים זה יהיה גבר וסביר להניח שיהיה שם גם איזה שישיסט חמוד שיסתובב ואף אחד לא יכול לשנות את המציאות הזאת.
דבר שני- לא יודע מה ההסמכה שלך אבל אם מתקבלת לידה באמבולנס הנהג חייב להזמין נט"ן לפי נהלי מד"א. ואם המוקד מקבל מקרה של לידה בבית הוא ישר שולח נט"ן ולא מחכה שהלבן יראה מה העניינים
דבר שלישי- חבל הטבור כרוך זה בודאי מצב חירום (תנסי לכרוך לעמך חבל סביב הצוואר כך שיחסום טוב טוב את הטרכיה והקרוטידים ותספרי איך הרגשת) ק"ו כשהוא כרוך כמה פעמים. אם איש רפואת חירום נמצא הוא יכול לטפל בזה די בקלות. נהג מונית ערבי- לא!!!
דבר שלישי- הגישה שאת מייצגת פה היא גישה שהרבה אנשי מד"א חוטאים בה. בבקשה להבין שאפילו אנחנו לא מבינים יותר מדי מהחיים שלנו! כולל פארמדיקים! כל אנשי הרפואה לומדים שנים את המקצוע שלהם. אנשי רפואת חירום לומדים מס' חודשים במקרה הטוב. בקורס נהגים מקדישים לנושא 5 שעות בדיוק שמתוכם שעה על מערכת הרביה הגברית (לא נצרך בעליל) עוד שעתיים של אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכת הרביה הנשית ורק שעתיים של תכל'ס. מה שזה אומר שאין לנו את הפריבילגיה להיות רגועים!!
אז חלאס עם הגאווה - צריך להתייחס לכל מקרה כמה שיותר ברצינות כי בסוף נופלים על שטויות (וממש לא חסרים סיפורים) וגם אם לפעמים מרגישים שחיים בסרט. עדיף על הצד השני...
ובכן...הדרכה
ראשית אני מתנצל על הסגנון המעט עוקצני, כמובן שאינך אשם אם הלעיטו אותך במידע מצוץ מן האצבע במצגות כלשהן. למען האמת הייתי דן גם את כותב המצגת לכף זכות בכך שאולי זוהי טעות סופר. בכל מקרה העובדות הסטטיסטיות הן חד משמעיות ואין מקום להתווכח... זו המציאות.

שנית, הינך צודק בטענות על כך שההכשרה הבסיסית בקורסים לוקה בחוסר ובשטחיות. מכאן גם נובע היחס המבוהל מדי ללידה כאירוע פתולוגי בכל מצב, בעוד שלימוד הכשרה ונסיון עשירים מסייעים להבין את המצב לאשורו, לזהות מצב חירום אמיתי ולטפל בו כיאות, ולזהות לידה פיזיולוגית תקינה ולא להפריע לה בהתנהגות היסטרית ובהתערביות מיותרות. לכן על שאלת פותח השרשור: "האם ללכת להשתלמויות בחדרי לידה?" התשובה היא כן, בודאי, אך התועלת תושג רק עם רקע תאורטי מקדים מספק, ולכל הפחות רמה של קורס נהגים בסיסי, על מנת שלמשתלם יהיה מושג מה מתרחש מול עיניו. (כך למשל, מי שיצפה בלידות רבות יראה כיצד חבל טבור כרוך פעם או פעמיים הוא מצב שכיח וכמעט אף פעם הוא אינו חוסם או מהווה בעיה כלשהי)

שלישית, אני בגישה שאותה אני מעביר גם לתלמידי, חניכי קורסי חובשים ונהגים, שעל כל אחד לשאוף ולהתמקצע ככל האפשר בתחומו ובעיסוקו, ולא להסתפק במה שיש ולומר "איני מבין מספיק אז אזמין נט"ן על כל מקרה". אלא, ככל שתלמד ותתנסה כך תדע יותר בעצמך ותוכל לסמוך יותר על שיקול דעתך. הדבר נכון לגבי כולם מראשון המע"רים ועד אחרון הרופאים. ידע הוא לא מילה גסה ושערי לימוד לא ננעלו.

גם אם המוקד שלח, או שאתה הזמנת, נט"ן / אט"ן על כל צרה שלא תבוא, כמו במקרים של קבלת לידה, זה עדיין לא הופך את המקרה עצמו ל"מקרה נט"ן" או למצב חירום כלשהו, אלא רק הכנה למצב שעלול להתפתח ולו בסבירות נמוכה (למשל החייאת יילוד מלאה) וחשוב לדעת להבדיל בין מקרה כזה למקרה חירום קיים אמיתי. (דרך אגב, לנט"ן במצבי חירום מיילדותיים אין כמעט שום יתרון מהותי על פני אמבולנס לבן. אבל לא נרחיב על עניין זה כאן)

לסיכום: כל אחד צריך לדעת מה הוא מבין, מה אינו מבין, ולהשתדל להבין בפעם הבאה טוב יותר.

לילה טוב

אני גם אשמח שגברים יצאו מחדרי הלידההסהר האיתן
ושלא יהיו גניקולוגיים אלא יותר גניקולוגיים.
זה אחד הדברים שמרתיעים אותי ברפואה
(המחשבה שבן צריך לגעת בי כדי לבדוק דברים,
עם רופא רגיל זה עוד בסדר אני מעבירה)
*גניקולוגיותהסהר האיתן
את מתנדבת להיות רופאה גניקולוגית?מאמע צאדיקה
אם לה יהיה היצע- מה יהיה על הביקוש?

נכון -זה מקצוע טובעני מאוד!!
אבל נדרש ביותר...
ומי שיש לה את זה- שתלך על זה ובגדול!!
מה זה לא חשוב?הסהר האיתן
רופאים כבודם במקומם מונח,
אבל אני לא מבינה למה בעיניינים צנועים של אישה
צריך רופא להתערב.

עושה לי רע רק מלחשוב על זה,
ומזל שאני לא נשואה כך
שאני עדיין לא צריכה להתמודד עם זה.

בעקרון את צודקתהדרכה
לגברים ככלל אין מקום בלידה מתוכננת פעילה ובריאה.

אולם אנו עוסקים ברפואת חירום ובמצבי חירום ועל כך המדובר כאן, אין אף אחד שמעוניין מלכתחילה להגיע למצב של יילוד לא מתוכנן על פרשת דרכים. אך לרוע המזל זה לעיתים קורה ויש לדעת ולפעול כנדרש.
הערה / הארה קטנה ליהודיה מא"ימiר
כאשר מד"א מזניקים אמבולנסים ליולדות הם לא בודקים האם זה אמבולנס שיש בו גברים או נשים ולעניות דעתי הם לא יעשו זאת כי מה שחשוב פה (ובשאר המקרים הדחופים) זה להגיע כמה שיותר מהר ליולדת (או חולה / פצוע) ולכן ישלחו את האמבולנס הקרוב ביותר ולא יתחילו לבדוק את הצוות הנמצא בו אם הם גברים או נשים ולכן גם אם יהיו השתלמויות רק לנשים זה לא יעזוור וזה גם יהיה חוסר מקצועיות ולפעמים עדיף שגבר יילד וידע איך לעשות זאת מאשר אישה שאין לה מושג מה לעשות... 
בד"כ אם האשה תצטרך בדיקה כזו או אחרת במהלך הטיפול ותהיה מתנדבת שתוכל לבצע אותה, אז המתנדבת תעשה זאת ולא המתנדב, ואני אומרת את זה מנסיון של 4 שנים על אמבולנס ברמות הכשרה שונות ובאזורים שונים בארץ.

בקשר לשאלה הפותחת- לא הייתי נותנת למתנדבי נוער (בנים ובנות) להגיע להשתלמויות לידה בבי"ח, לעומת זאת לרמת הכשרה של חובשים ומעלה הייתי נותנת לבנים ובנות להגיע להשתלמות כזאת במידה ותהיה (והייתי הולכת אם היו פותחים השתלמות כזאת), כי ברגע שיקרה מצב בו יצטרכו ליילד זה חשוב מאוד לדעת לעשות זאת כמו שצריך לבנים ולבנות כאחד.
תקחו לדוגמה אזוריםאליש123
עם אחוז ילודה גבוהה
אין בררה באמת שיש הרבה לידות ואין בררה אלא לשלוח אתת האמבולנס הזמין ביותר גם עם הוא גבר
אבל לתת רק למתנבים/ות שבאמת מתנדבים וזקוק'ים לזה לא לאחד שרואה מקרה פעם בחודש
חוצמזה עם האישה מודעת למה שהולך איתה בד"כ לא יבצעו  בדיקות פולשניות
נהגים ומתנדבים יקרים
 רוב הנסיון בא מהשטח ולא מלימוד גם אם זה בחדר לידה עד שלא תעשה את זה בעצמך זה לא אותו דבר לכן אפשר להמעיט בערך העניין

שאלה אליך יהודית
יש הבדל מבחינתך אם הבנ"א הוא ירא שמים או לא?
(אני סתם תוהה)
יעלavishi
אם את רוצה דווקא מתנדבת, תתחילי גם להתנדב באמבולנסים, למה את חושבת שיש כ"כ הרבה מתנדבות שעומדות ומחכות לך.....?
לדעתי שווה לך להתיעץ עם מישהו ממכון פוע"הנווה מדבר
אולי אפילו עם הרב בורשטיין בעצמו.

הם מן הסתם ידעו להדריך אותך, יש להם ידע רחב מאוד בנושאים אלו ובנושאי רפואה והלכה בפרט.

בלי להיכנס לנושא, שבוודאי מצריך שאלת רב,ד.
ברור שגם כאשר מתירים למישהו באיזשהו מצב השתלמות כזו - התנאי הבסיסי הוא שזו שמשתלמים עליה מסכימה לכך מראש!
אשה באה ללדת ולא כדי להיות אובייקט להשתלמויות, ואין לאף אחד רשות/בעלות על גופה לפגוע בצניעותה ופרטיותה גם לשם המטרות הנעלות ביותר. יש להניח שלא מעט לא תסכמנה לכך. חובה להתחשב בזה, בין בנוכחות ישירה ובין ברצון  להעביר בצילום.
בוודאי זאת לא הייתה השאלה!בנדא מצוי!!
השאלה היא האם כדאי חשוב או שמא לא?
דעתי ומנסיון - מומלץ לכולם לקרואar_v
בס"ד
לי יצא לקבל שתי לידות לבד - הראשונה כרווק והשנייה כנשוי,
את כל המידע הנחוץ לי על מנת לקבל את הלידה ולהתמודד עם מצבי החירום שהיו למשל(קשר בחבל הטבור, שכרוך על הצוואר, ומים מקוניאלים) קיבלתי בהשתלמות לידה רגילה בתחנת מדא ירושלים.
הקובע בזמן לידה אם תנהג כשורה היא רמת המקצועיות שלך והרוגע והבטחון שאתה משרה אך מעל לכל יש סייעתא דשמיא מיוחדת.
מי שילמד היטב בהשלמויות אלו יוכל גם לקבל את הלידה בזמן הנכון בשלום.
מעבר לכל זה ישנם הבדלים משמעותייים בין חדר לידה שהם מיילדים לבין מצבי חירום בשטח שאנו מקבלים לידה.
ולכן גם אם תראו בפועל כיצד האחות המיילדת מקבלת את הלידה זה לא משמעותי לכם בשטח ממש.
מעבר לכל הצדדים הנל שורה סופית יש לחלק בין מספר סוגי מתנדבים.

נהג אמבולנס ומעלה - שאם תתקבל לידה אצלו באמבולנס לרוב הוא זה שיקבל והאחריות ודאי שעליו הוא זה שחייב לדעת הכי טוב ולכן אם זו אישה והיא מרגישה שזה יועיל לה שתלך. אם זה גבר לדעתי מספיק שילמד טוב טוב את התיאוריה ובשטח בעז"ה יסתדר. אם הוא ממש ממש מרגיש שהוא חייב את זה אז שילך לשאול רב. [וגם אז עדיף ל"הסתפק" בסרט... כאשר אנו מקבלים לידה בשטח ואנו בפעולה האחריות עלינו "אומנא באומנתיה טריד" כאשר אנו צופים בחדר לידה אונליין זה הרבה יותר בעיתי, ובמקרה כזה סרט לדעתי פחות נורא (לא שראיתי סרט אבל בכל אופן).

מתנדבי נוער, חובשים מלווים וכו' - לאור כל מה שאמרתי אין שום הצדקה להשתלמות כזאת.
במיוחד שתפקידם בעת קבלת לידה זה בעיקר לעשות את המסביב .. הגשת ציוד וכו'..

מקווה שהועלתי ושיהיה סייעתא דשמיא.
אומרים שכל אישה יש לה סייעתא דשמיא מיוחדת מי יהיה זה שיילד אותה (שלוש מפתחות... הגמ' בתענית)
לילה טוב

תשובה ממש יפה!אנונימי (פותח)
עם כל הכבודהדרכה
זה יפה ונחמד שבלידות שבהן נוכחת הספיק לך החומר העיוני אותו למדת.

אין זה מלמד כלל על עצם השאלה. ברוך ה' רוב הלידות הינן בריאות וטבעיות ואין צורך "ליילד". אנשי רפואת חירום עליהם ללמוד ולתת מענה למצבי חירום מיילדותיים, אותם יש ללמוד עיונית ומעשית ולהתנסות בפועל במצבים אלה. כמו בכל תחום רפואי אחר, התאוריה ללא נסיון אינה מספקת לתפקוד מקצועי. ועל מנת להתנסות ולהכיר הן לידה בריאה וטבעית, והן לידה פתולוגית מסוכנת, בהחלט יש על העוסקים במקצוע להצטרף לצוותי חדרי הלידה כחלק מהכשרתם וכמקובל בארץ ובעולם בתחומי הרפואה. כמובן במגבלות שכבר הוזכרו קודם על מנת שיחס העלות / תועלת יהיה משתלם.
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך