בתחיית המתים, ישמעאל (הבן של אברהם אבינו) אמור לקום גם כן?
כאילו אנחנו נפגוש אותו אחרי כל הבדרק הזה? נראה לי זאת תהיה פגישה לא נעימה כל כך
בתחיית המתים, ישמעאל (הבן של אברהם אבינו) אמור לקום גם כן?
כאילו אנחנו נפגוש אותו אחרי כל הבדרק הזה? נראה לי זאת תהיה פגישה לא נעימה כל כך
זה כאילו כל המבטים עליו יהיו "תראה מה עשית"
זה יותר חמור כי זה כל האומה.
מצד שני, הרמב"ם אומר בהלכות מלכים שהם סוללים את הדרך למשיח.
אז יש בהם דברים טובים, עם כל הטבע של הרציחה והאכזריות שלהם.
רק שהוא חזר בתשובה אבל המורשת נשארה
גם לגויים. והגר הערבי שהזכרת יעיד
למרות שאני נוטה לחשוב שכנראה לא נרגיש כלפיו שהוא אשם, אבל לדעתי זה כי נדע שהכל היה משמים... לא בגלל הבחירה.
זה לא כל כך פשוט הקטע הזה
אני מאמין שכנראה הילדים שלו ראו אותו שודד וקיבלו דוגמא.. וכל שכן שהוא היה השורש של האומה, כתוב שהגוים תקועים לפי השורש שממנו הם יצאו.
וגרים זה כבר סיפור של ניצוצות קודש וכו' עד כמה שידוע לי
יש להם חיוב של 7 מצוות בני נוח משמע שניתנת להם בחירה.
אשמח לקבל מקור שאומר שהגויים תקועים לפי השורש ממנו יצאו.
ברור לי שלא נרגיש כלפיו שאשם- הבן אדם עשה תשובה! תראה איפה מנשה היה ואיפה נמצא היום - זה כוח התשובה.
קשה להבין את זה אבל זה חסד ה'.
לגבי הגרים אתה צודק.
באמת לא יודע איך מסתדר הבחירה שלהם, עם זה שהם רצועת מרדות לישראל ואמורים לייסר אותנו במקרה וחטאנו
לגבי השורש,
נראה לי שזה נלמד מהעניין שכשהציעו להם את התורה כל אומה סירבה בדיוק בגלל מה שפגום אצלה בשורש
(פסיקתא רבתי, כא)
"בתחילה הלך לו אצל בני עשו אמר להם מקבלים אתם את התורה אמרו לפניו רבונו של עולם מה כתיב בה אמר [להם] לא תרצח אמרו לו וכל עצמם של אותם האנשים לא הבטיחם אביהם אלא על החרב שנאמר על חרבך תחיה (בראשית כ"ז מ') אין אנו יכולים לקבל את התורה אח"כ הלך אצל בני עמון [ומואב] אמר להם מקבלים אתם את התורה אמרו לפניו רבונו של עולם מה כתב בה אמר להם לא תנאף אמרו לו וכל עצמם של אותם האנשים אינם באים אלא מניאוף הדא [היא] דכתיב ותהרין שתי בנות לוט מאביהן (שם י"ט ל"ו) אין אנו יכולים לקבל את התורה אחר כך הלך לו אצל בני ישמעאל אמר להם מקבלים אתם את התורה אמרו לפניו רבונו של עולם מה כתיב בה אמר להם לא תגנוב אמרו לו כל עצמם של אותם האנשים אינם חיים אלא מן הגניבה ומן הגזל הדא היא דכתב יהיה פרא אדם וידו בכל יד כל בו (שם ט"ז י"ב) אין אנו יכולים לקבל את התורה"
ראיתי שיש מפרשים שהם גם ככה לא היו מקבלים את התורה בגלל הפגם שלהם,
רק הקב"ה הציע להם בשביל לעורר אפשרות של יחידים שיהיו גרים מהם.
כן אני נוטה להסכים עם זה שכנראה לא נאשים אותו בפועל
אבל אחרי הכל מכיוון שזה יצא מההתנהגות שלו, לא יודע, נראה לי בכל זאת יהיה באויר רגשות אשמה
מה הייתה הבחירה של ישמעאל אם כבר היה כתוב שיהיה פרא אדם וכו'?
בחיפוש בקצר בקורקונדנציה המילה מופיעה לעתים נדירות למדי ומשמעותה תמיד חיית מדבר צמחונית כלשהי - ככל הנראה חמור המדבר:
הינהק־פרא עלי־דשא אם יגעה־שור על־בלילו:
מי־שלח פרא חפשי ומסרות ערוד מי פתח:
למיטב ידיעתי חמור המדבר (הנקרא בימינו ערוד) אינה חיה מזיקה (כל-עוד אינה מרגישה מאוימת), ובעיקר מתאפיינת בכך שהיא חיה במדבר, מאוד טריטוריאלית, וחיה בקבוצות קטנות כאשר יש זכר מנהיג שהנקבות הן נשותיו (לפי ויקיפדיה)
רש"ר הירש על הפסוק:
בנה של הגר לא יהיה ״אדם פרא״; הוא יהיה ״פרא אדם״, ה״פרא״ שבין בני האדם. (״פרח״, ״פרע״, ״פרא״, ״פרה״, וכן ״ברא״, ברה״, ״ברח״ – כל אלה הבדלי משמעויות דקות של רעיון בסיסי אחד: לזכות בחירות ולהיות לאדם חפשי. ״פרא״, בייחוד, מציין – היות חפשי מעול אדם וממגבלות העיר. מכאן: ״פֶּרֶה לִמֻּד מִדְבָּר״ [ירמיהו ב, כד] – חית בר, שאיננה מסוגלת לסבול את מגבלות העיר.) צאצאיך יהיו בני חורין, אשר לא יסבלו את עול האדם או מגבלות העיר. מילה אחת זו, ״פרא״, מתארת את האופי החברתי של הישמעאלים.
השורש החזק יותר ("פרע") לרוב בעל קונוטציה שלילית יותר (פורע מוסר, ותפרעו כל עצתי, למה תפריעו העם ממעשיו - התנהגות חופשית אנטי-חברתית או אנטי-מוסרית)
אם ישמעאל רוצה לחטוא אז הוא עובר להגדרה של "פרע" החזקה יותר (עי"ן בין השאר מסמלת את הרוע - כמו באיוב לח "וימנע מרשעים אורם וזרוע רמה תשבר" - עי"ן תלויה)
ואם הוא רוצה להיות צדיק אז הוא יצור מדבר חברותי שמעדיף את חיי החופש והטבע על-פני הווי בורגני
))) בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ד 01:20חשבתי על 2 רעיונות. הראשונה שיש להם בחירה לטוב ולרע אבל ה' מודע לזה שרוב האנשים יבחרו ברע (כי יצר לב האדם רע מנעוריו וכו') ולכן אותם אנשים(שבחרו ברע) יהיו אותם שפוגעים בעמ"י כי טבע הרע להרע.
השניה שיש בהם מן בסיס של רוע שטבוע בהם ושזה גזרה ורק מעבר לזה זה בחירה כמו עם פרעה שה' הכביד את ליבו ואז עולה השאלה למה נענש אם ה' הכביד את ליבו? אלא בגלל שהוסיף על מה שה' ציווה מתוך רשעות עצמית.
תודה על המקור.נכון הם תקועים ברמה שלהם ולא יכולים להתקדם לרמת יהודי אבל גם ברמה שלהם יש להם את האפשרות להגיע לשיא האפשרי שלהם וזה שמירת 7 מצוות בני נח.
מממ בתחיית המתים כנראה כמו שאמרת נבין איך המהלכים עבדו פחות או יותר ונבין את המשמעויות וכו' כך שלא יהיה מה להקפיד או משו. אפשר לראות את זה מאדם וחווה. תאכלס אם הם לא היו חוטאים היינו חיים עכשיו חיי נצח.. אז יש מקום של לרטון קצת עליהם אבל בפועל לא יהיה עליהם שום אשמה וכאלה כי כולנו חוטאים ואין אדם שלא חוטא (להם היה חטא אחד סה"כ ויש את מה שכתוב על זה שהנשמות עוברות דרך קברי אדם וחווה והם סוג של מחזירים לו על זה שהאשים אותל במוות)ובמקרה הזה גם היו כלולים בהם גם כל נשמות ישראל אז אין מה לכעוס עליהם ספציפית) וכמו שאנחנו מצליחים להבין את זה (בעקבות ההסברים) שאין מה לכעוס עליהם אין גם מה לכעוס על ישמעאל.
נ.ב זאת שעה קשה ואני ממש לא מרוכזת ולא בטוחה במה שכתבתי כלל וכלל
יוכל לתקון".
אבל עדיין הוא עשה את מה שהוא יכול וחזר בתשובה.
לא נראה לי שזה קשור.
כי כולנו רואים את הדמיון ויודעים שהוא השורש שלהם
אולי זה יעבור בסבבה כי אנחנו רחמנים (וגם ככה ידעו שהכל משמים)
אני נזכר שפעם מזמן הייתי בסמינר שאחד המרצים היה גר ערבי שאמר שהוא היה קשור לחמאס בעבר ובכל זאת הרעיפו עליו אהבה
סיפר על איך הוא גילה את האמת וכו'
כתוב על חילות נבוכדנצר שלא קמים ולא נידונים
משמע חסידי אוה"ע כן
על פניו זה מחלוקת בין הרמב"ם (שלא יקום) לרמב"ן (שכן יקום).
אם תרצה בהזדמנות אשלח המקורות לזה.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
קטן מידי.
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
עכשיו הכל מובן.