אבל ראיתי כמה (וכמה וכמה) מהם.
מה שיותר מטריד אותי מהסרטונים עצמם (וזה גם נמצא בסרטוני הסברה באנגלית בעד ישראל, אפילו עוד יותר שם) זה התגובות לסרטונים.
תגובה אחת, שתיים או אפילו שלוש תומכות בישראל, ואז מגיבים מתחת לזה כל מיני זבלי אדם שמצדיקים את חמאס, אומרים שיש לפלסטינים זכות להתנגד לכיבוש נגדם, שצה"ל שם אותם במחנות ריכוז, שמותר להם לעשות לישראל את מה שעושים להם ועוד כל מיני שטויות ברוח הזאת.
זה פשוט מרתיח לי את הדם. איך זה אפשרי שאנשים יאמרו דברים כאלו?
איך אפשר אחרי אדם רואה תמונה של תינוק מגואל בדם, של אישה שבוכה מיד אחרי שא*סו וחטפו אותה, איך הוא יכול להגן על מי שעשה את זה?!
זה לא נתפס אצלי אפילו יותר מהמראות המזעזעים. למרות שהם קשים לצפייה, עדיין יש בהם היגיון- מפלצות חסרות כל מוסר עושות את מה שהם תמיד אמרו שיעשו.
אבל אנשים שרואים את עצמם פועלים מתוך מוסר וחמלה, שהם יראו את כל זה ועדיין יצדיקו את הזבלים האלו?!
אני כבר לא מצליחה לראות דברים בעד ישראל באנגלית, כי אני יודעת שכל התגובות מלאות ברוע הזה. אני לא מאמינה שזה מטריד אותי יותר מהמלחמה עצמה ומהאנשים ההרוגים. כל זה עדיין כואב לי מאוד, אבל לראות צופים מהצד שתומכים ומעודדים את כל הכאב והסבל הזה, ועוד מתארים את הסבל המדומיין של מי שעושה את כל זה, זה נורא ואיום.
אני חושבת שזאת פחות או יותר פעם ראשונה שאני פשוט מרגישה צורך לפרוק. אני יודעת שהפתרון הוא לא להיחשף לכל זה, אבל האלגוריתם של יוטיוב יודע טוב מאוד אילו סרטונים אני אתפתה ללחוץ. אפילו הדבר הכי חיובי כמו מסר מעודד לחיילי צה"ל, מלא בזה. אפילו אם אני נמנעת מלקרוא תגובות רק הידיעה שזה בטח נמצא שם דוחה אותי כל כך.