אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה, העומדים בין בים ובין ביבשה, המקום ירחם עליהם ויוציאם מצרה לרווחה ומאפילה לאורה ומשיעבוד לגאולה, השתא בעגלא ובזמן קריב ונאמר אמן!
כתוב בתהילים בפרק ג', "אני שכבתי ואישנה הקיצותי, כי ה' יסמכני" דוד המלך אומר לה' יתברך, אף על פי שהוא בצרה צרורה, הבן שלו רודף אותו להורגו. והוא בכל זאת הולך לישון ונרדם. כי הוא יודע שה' יתברך איתו, ורק הוא יציל אותו!
ה' נותן לקין אות, לבלתי הרוג אותו כל מוצאו. אבל קין באמת עשה עול גדול מאוד, למה הוא מקבל אות מה' שמגן עליו? אומרת התורה "לכן כל הורג קין שבעתיים יוקם". "לכן", בשכר שהכיר שהישועה שלו היא מה' יתברך. שרק הוא יכול להציל אותו!
בהפטרה השבת נקרא "אהבתי אותכם אמר ה'" והשאלה היא פשוטה מאוד, למה? הלא מדובר על תחילת בית שני כשהמצב הרוחני של עם ישראל על הפנים, היו נשואים לגויות וכו'. אלא ה' אומר אף על פי כן אהבתי אותכם, למה? ככה!
החתם סופר כותב "וה' יבקש את נרדף" שאפילו כשעם ישראל עושים נגד רצונו של מקום, וחס ושלום נגזרה עליהם גזירה, ה' רוצה להציל את עם ישראל ולכן מגלגל שאומות העולם ירדפו אותם ומצילם וסולח להם שכתוב "וה' יבקש את נרדף".
"קומה ה' הושיעני אלוהי" דוד המלך בתהילים אומר חמש פעמים "קומה ה'" הילקוט בתהילים מביא שה' אומר לדוד, דוד, אפילו תקים אותי פעמים רבות איני קם, ומתי אני קם כשאני רואה עניים נשדדים ואביונים נאנקים שכתוב "משוד עניים מאנקת אביונים, עתה אקום יאמר ה'"
דוד מייצג את האומה הישראלית,
"רבים אומרים לנפשי אין ישועתה לו באלוהים סלה" כשרואים שמידת הדין מתגלגלת על עם ישראל (אין ישועתה לו *באלוהים* - מידת הדין) אומרים זהו עכשיו אין להם ישועה אבל ה' הוא האלוהים, בנים אתם לה' אלוהיכם. כשמדובר בעם ישראל, מידת הדין היא בסה"כ תחפושת לחסד. שכתוב בהמשך הפסוק "ואתה ה' מגן בעדי" בעדי - עב' גמ' חסד, די' גמ' דוד.
אומר הרב ליאון ע"ה, דוד - הכוונה לאומה הישראלית. דוד, מלך ישראל חי וקיים!
אומר ה' לעם ישראל תדעו שאני (מלך ישראל) חי וקיים, אני רואה הכל ואני אושיע אתכם!
יהי רצון שה' יתברך יושיעינו בנקמת דם אחינו ואחיותינו השפוך כמים על הארץ מהאויב הצורר ששחט וטבח אנשים נשים ותף, ושבה את אחינו ואחיותינו. נצפה לראות בישועת ה' "אשיב נקם לצרי, ולמשנאי אשלם" כי הם עשו כל הרעות עמנו לשנאתו של הקב"ה (רמב"ן).
*ולארץ לא יכפר לדם אשר שפך בה כי אם בדם שפכו!*
ברור שבכך יש איסור חמור