בחופש הגדול גמלתי את הבן שלי (היה אז בן 1.9). זה בא ממנו, אחרי תקופה ארוכה שהוא היה בשל ואני דחיתי את זה כי לא היתה לי פניות.
הגמילה היתה נהדרת - תוך פחות מיום למד לשלוט בסוגרים. היו עדיין פספוסים, אבל מעט. יצאנו איתו לטיול כולל לינה שבוע אחרי בלי חששות כי הוא כבר ממש היה גמול. גמילת יום ולילה.
כשהתחיל את המעון הוא סירב ללכת שם לשרותים. בהתחלה הלך פעם - פעמיים עם בכי ובהמשך סרב לחלוטין. כלומר תשע שעות לא התפנה בכלל, אפילו לא פספס. יצאנו לחופשת סוכות וקיוויתי שזה יאפס אותו אבל עכשיו כשחזר הוא חוזר לאותה התנהגות בדיוק.
חשוב לי לציין שבבית הוא גמול. מבקש מעצמו ללכת, כמעט ולא מפספס, גם ביום וגם בלילה. כן מתנגד כששולחים אותו לשרותים (למשל לפני טיול). הוא עוד לא עצמאי כי הוא מתקשה להוריד ולהרים מכנסיים אבל מלבד זה עושה הכל לבד.
עשיתי לו הכרות עם השרותים במעון. גם בתחילת שנה וגם אני הולכת איתו כל פעם שאני אוספת אותו.
דיברתי איתו בבית על זה שבמעון הולכים לשרותים עם x המטפלת. בהתחלה הוא אמר "לא. רק בבית הולכים שרותים" אבל עכשיו אומר "כן. הולכים עם x שרותים מעון. הולכים עם y שירותים מעון. בבית עם אמא". בפועל הוא לא הולך או הולך עם בכי כשהוא ממש צריך.
המטפלת מצידה לא מציעה פתרונות מלבד לדבר איתו. אבל כיוון שזו התנהגות שקורת רק במעון אני לא מרגישה שהדיבור שלי על זה אפקטיבי.
המטפלת ציינה גם שהוא הסטרי כשהוא מפספס (עוד התנהגות שאין בבית)
יש לכן הצעות?