מישהי קיבלה?
יש לי ניסיון לא טוב עם אפידורל
ואפס נסיון עם השראת לידה.
מתלבטת מה יותר גרוע....
מישהי כאן קיבלה ציטוטק בשבוע מתקדם בלי אפידורל ושרדה כדי לספר?
מישהי קיבלה?
יש לי ניסיון לא טוב עם אפידורל
ואפס נסיון עם השראת לידה.
מתלבטת מה יותר גרוע....
מישהי כאן קיבלה ציטוטק בשבוע מתקדם בלי אפידורל ושרדה כדי לספר?
מכירה שציטוטק זה בעיקר להפסקת הריון/הפלה וכו'..
חיבוק גדול
כל גוף מגיב לזה ממש אחרת..
נראה לי תצטרכי פשוט לראות איך את מגיבה לזה
ואני חושבת שאין כללים אחרים, אותם דברים שתמיד עזרו לך בצירים הם אלה שיכולים לעזור פה... ויכול להיות שתרגישי הפעם שזה לא מספיק והצירים חזקים מידי והסיטואציה שונה...
בכל אופן אני מזדהה עם הניסיון הגרוע של האפידורל, גם לי הוא ממש לא עשה טוב ...
וזה כן מלחיץ אותי קצת במידה מסוימת שכאילו אין לי את האופציה הזאת (לא עכשיו קונקרטית. בכללי..)
בהצלחה גדולה
חזקי ואמצי
♥️♥️
דרך הפה, כל כמה שעות רבע/חצי כדור . יכולה להגיד שהצירים איתו די נסבלים ביחס לצירים של פיטוצין בלידות אחרות
לקחתי אפידורל די מאוחר ובפיטוצין לקחתי די מוקדם
בהצלחה!
לכן כתבתי בעיקר..
יש סיבה שהוא כמעט לא משומש לזירוז
ב"ה לא עברתי.
רק חושבת שבמצב הזה כדאי לקחת אפידורל
הכל מספיק כואב...
לפחות שהכאב הפיזי קצת יעומעם
חיבוק ענק ענק!!!
שה' ימלא חסרונכם ויהיה לכם תמיד רק טוב ושמח
לא יצא לי לקבל.
אבל עם פיטוצין בלי אפידורל מאוד מאוד עזר לי השיטה של הנשימות (את בטח כבר מכירה).
לא יודעת איך זה עם ציטוטק ואם זה דומה...
בהצלחה❤️❤️
אעבור שוב על השיטה שלך.
בגדול אני עובדת עם התרגילים של אמית וזה מספיק לי אבל פוחדת נורא מהציטוטק, לא חושבת שהכלים שלי מספיקים...
אצלי השילוב של שיטת אמית יחד עם הנשימות היה ממש טוב. וגם בלידה לפני שלמדתי את שיטת אמית, והייתי תקועה על המיטה עם עירוי פיטוצין מצד אחד מוניטור מהצד השני - הנשימות ממש עזרו לי.
מקווה שיעבור לך בקלות וברחמים...
לק"י
לי יש ניסיון עם פיטוצין, אבל כבר היתה איזושהי התחלה של לידה. לא זוכרת איזו פתיחה, אבל כן צירים.
מבחינת צירים היה סביר. לא נורא ואיום כמו שאומרים.
אבל לקחתי אפידוראל בשלב מסויים.
לידה קלה ומהירה, ובידיים מלאות!!
עצוב וכואב.ווטר מלון
יעל מהדרום(יש לי נסיון רע עם אפידורל, ובלי קשר יש לי נסיון עם לידה שקטה)
😥
שה'ימלא את חסרונם מהרה!
לא עבד אצלי ככ מהר..
מקבלים כל 4 שעות עד שהצירים נהיים משמעותיים..
אחכ לקחתי פיטוצין וכן הייתי עם אפידורל
איך הרגשת?
ולא גרם לצירים בכלל או שזה לא היה מספיק?
מאחלת שתעברי את זה כמה שיותר בקלות
ושד' ימלא חסרונכם במהרה !
שבמצב שלך כדאי לקחת כמה שיותר משככי כאבים
הנפשי מספיק קשה
ושולחת לך הרבה כוחות
אני קבלתי שתי מנות ציטוטק לפני גרידה וזה עשה צירים ברמה של מחזור שלאט לאט התחזקו
ואקמול לשריר עזר לי מאד
אבל אצלך זה שונה
אולי תשקלי לקחת אפידורל?
רוצה לרשום מה הנסיון הקודם שלך ואולי יוכלו לעזור לך עם זה ?
מתפללת עלייך מפה
עם תינוק קטן ולכן יכלו גרידה
אני במקומך כן הייתי לוקחת אפידורל אם יציעו לך
תשמרי את הכוחות שלך
להפחתת כאבים?
בשורות טובות.
ועוד אחד
(קיבלתי לשארית, 3 פעמים, לא עשה כלום חוץ מכאבי בטן. העובר יצא וגינאלית והייתי עם אקמול)
ב"ה היתה לידה טובה ועדינה, עטופה בחסד וברחמים.
תודה על המילים הטובות שלכן, חיממתן את לבבי!
ולגבי השאלה הראשונה - בסוף התחלתי עם הכנה להרדמה אפידורלית בלי החומר עצמו, קיבלתי מנה לא גדולה של ציטוטק (300) וזה הספיק כדי לייצר צירים צפופים ויפים שלגמרי היה בכוחי להתמודד איתם (נעזרתי בטנס, אבל מצד שני בגלל האלקטרודות והצנרת בגב לא השתמשתי בתרגילים של אמית). אחרי כמה שעות בחרתי להשתמש בהרדמה אבל זה לא היה מוכרח ומן הסתם ההשפעה של הציטוטק כבר פגה לפני כן..
את סיפור הלידה המלא אכתוב בע"ה אבל לא עכשיו...
החלמה מהירה יקרה! שולחת חיבוק גדול מרחוקאמהלההתאוששות קלה!
❤️
בגוף ובנפש
שה' יעטוף אתכם בחסד ורחמים וימציא לכם ישועות גדולות❤️
התאוששות טובה ורכה, בגוף ובנפש❤️
שתזכו לנחמה שלמה
שולחת חיבוק גדול.
כתבתי פה כמה פעמים על הילדה שישנה ליד בעלי מידי לילה
לאחרונה חל משבר מסויים בזוגיות ויש ריחוק בזוגיות הוא מטופל בציפרלקס לחרדה בעקבות משבר מסויים
מה שלאחרונה מרגיש לי לא תקין לאחרונה שהוא מענג את עצמו כשהיא איתו במיטה למרות שהיא ישנה בזמן זה מטריד אותי
מתלבטת אם אני זו שלחוצה ורואה כלא תקין או אכן יש מה לבדוק
אבל כן יש כרטיס פעיל
חודש וחצי אחרי לידה שישית. לא מסוגלת בכלל לדמיין עוד הריון כרגע, מותשת ועייפה.
יש לי תור לרופאה באמצע שבוע הבא, בתור הזה היא תכניס לי התקן לא הורמונלי כמו שהיה לי בעבר בתקופות שלא רציתי הריון.
היום לדעתי אני כבר יכולה להתחיל לספור 7 נקיים אבל לא רוצה לטבול לפני שיש לי התקן. בעלי מחכה לזה ממש וכל יום שואל אם אני כבר נקייה ויכולה לספור, אני לא רוצה להגיד לו שכן אם זה יוביל לטבילה לפני שיש התקן.
מעולם לא שיקרתי על זה ומעולם לא דחיתי. לא יודעת אם לעשות זאת בפעם הראשונה כי אני כל כךךך לא יכולה עכשיו עוד הריון.
יש עוד פתרונות שלא חשבתי עליהם?
ואל תגידו לי לשתף אותו בקושי, זה לא רלוונטי מבחינתו... הוא יגיד לטבול כרגיל כי הוא חושב רק על הצרכים של עצמו
חשבתי שאת מתכוונת לומר שאם לזוג יש תקופה פחות טובה אחרי לידה זה מעיד על כל הזוגיות שלהם..
עכשיו הבנתי אותך קצת יותר טוב נראה לי. 🥰
את בעצם אומרת שהאופן שבו זוג מתמודד עם תקופה פחות טובה ועם מורכבות זה מעיד על הזוגיות ועם זה אני בהחלט מסכימה. עכשיו גם מצליחה לקרוא את ההודעות הקודמות שלך באופן הזה.
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שקיבלת?
(אפשר ברווקות, בילדות, בחיי הנישואין)
ושאלת בונוס:
מהו משלוח המנות הטוב ביותר שנתת?
מקווה שלא יהיה נפיץ מידי אבל שואלת באמת מתוך רצון להבין את הגישה.
היו כמה תגובות שכתבו שלא אוכלות משלוחים ביתיים כי לא סומכות על הכשרות.
עכשיו ממש התכווצתי לקרוא את ההודעות האלה.
בסוף המטרה של משלוחי מנות היא להרבות אהבה ואחווה, אז איך זה שאפשר בשם איזשהו הידור בכשרות לזרוק את המשלוח הזה לפח כלאחר יד? (אני לא מדברת על איסטנסטיות אלא על כשרות)
זה אפילו קצת הזכיר לי את הסיפורים מימי בית שני שהיו מחלוקות על טהרה וקבוצות שהחמירו יותר אז לא אכלו אחת אצל השניה בגלל המחלוקות וכולנו יודעות לצטט על מה חרב בית שני.
אצלי בבית הקפידו על כשרות מהדרין בהכל, בשר חלק, לא חלב נוכרי וכו' אבל כשהיינו נוסעים לסבא וסבתא שלי, למרות שההורים שלי ידעו שאצלם מספיקה כשרות רבנות- אכלנו הכל רגיל. אני חושבת שזה קשור לאיזו פסיקה שההורים שלי קיבלו בתחילת נישואיהם אבל בכל אופן יש פה איזה שיקול ערכי בתוך הפסיקה ההלכתית.
אני גם מכירה (מקווה שאני מדייקת) שאדם נאמן להעיד על עצמו, ואם אדם אומר שהוא שומר כשרות אז מותר לאכול אצלו (זה נכון כמובן רק במטבח פרטי ולא מסחרי- מסעדה וכו')
גם בסוף מה כבר מביאים במשלוחי מנות ביתיים- מאפים כאלה ואחרים בד"כ? מה כבר יכול להיות כ"כ משמעותי בכשרות? זה לא בשר, עוף וכו'.
וגם, נראה לי שבדכ גם אנשים שמסתפקים בכשרות רגילה (שהיא כשרה לחלוטין, חשוב לי להגיד), ישתדלו שהמשלוח יהיה באיזה סטנדרט שמתאים לכולם (נגיד חברים שלנו שתמיד מכינים משלוחים ממש שווים תמיד דואגים לכתוב שכל המוצרים מהדרין, כי הם עצמם ביום יום לאו דווקא משתמשים במהדרין)
בקיצור, חפרתי קצת מסביב אבל באמת אשמח להבין איך בשם הידור בכשרות, יוצרים התבדלות כזו ובעצם פוגמים ברעיון המקורי של משלוח מנות?
ובאמת שזה לא מופנה לאף אחת באופן אישי כביקורת. אני באמת אשמח להבין את הגישה שעומדת מאחורי זה
(ואני מדגישה גם שאני מדברת רק על העניין הכשרותי ולא על אלא שאמרו שזה מגעיל אותן מקטע איסטניסטי)
למשל אשכנזי שאוכל אצל ספרדי בכלי זכוכית… (ספרדים משתמשים בזכוכית גם לבשר וגם לחלב, ואשכנזים לא)
מכירה שיש הרבה שזה בסדר, כי זה המנהג בבית של האדם, והוא ספרדי אז זה כשר. משהו כזה.
ויש גם כאלו שעוד יותר. נניח ענייני קטניות בפסח.
אבל חושבת שיש בזה הרבה עניין של בין אדם לחברו והמשפחתיות… גדלתי בבית שבו אוכלים קטניות בפסח (עדות המזרח), אבל המשפחה האשכנזית באו גם ואכלו אצלנו (עשו שינוי בחומרי הגלם לפי הצורך). זה לא שזה היה מעליב אם לא היו אוכלים (כי ברור ההבדל במנהגים), אבל זה היה אומר שאי אפשר להיפגש אצלנו, ואולי בגלל זה היה יוצא שלא נפגשים כלל.
אבל כאמור, לא יודעת בדיוק מה הפסיקה (אני הצד שאצלו כל כשרות תופסת). רק יודעת שיש אנשים שנוהגים אצל אחרים אחרת ממה שנוהגים בביתם.
אבל יש כאלו שלא אוכל מהם..
בכל אופן יצא לי לדוג לראות בית שבאותו תנור אפו בשרי ולאחריו חלבי בלי המתנה
או כל מיני מקרים שלא בכוונה אבל זה ספק טרפות נטו מחוסר ידיעת הלכה...
אז מובן מאוד אנשים שמקפידים על זה
וגם מבחינת כשרות המוצרים
בעיניי זה לא אישי, פשוט מראש לשאול אם אתם אוכלים ביתי...
מינימום זה על חום הכי גבוה בין לבין למשך כמה זמן
(ויש כאלו שלא בקיאים בהלכה)
כשאנחנו אוכלים אצל אחרים נאכל (כמעט) הכול, כי הם רואים אותנו וייפגעו אם לא נאכל.
אבל אוכל שהם הביאו אלינו הביתה - הם לא רואים אם אנחנו אוכלים אותו או לא. אז כן, בכאב לב לפעמים נזרוק אותו אם אנחנו לא סומכים על הכשרות...
אבל חושבת שאם באמת המטרה של המשלוחי מנות זה להרבות באהבה ושמחה, אף אחד לא באמת צריך לדעת מה קורה עם המשלוח שהוא נתן אחר כך.
אצלנו למשל דווקא רוב הדברים הקנויים שאנחנו מקבלים לא נאכלים. יש כמה דברים שכן נשמור לנו, אבל את הרוב אנחנו או מצרפים למשלוחים שהילדים נותנים לחברים תוך כדי פורים, או מביאים לעבודה שלי אחרי החג (ויש גם דברים שאני זורקת. מכל הממתקים שהילדים רוצים לטעום, אנחנו טועמים קצת מכל דבר ואת השאר זורקים).
ולפעמים אני תוהה אם זה 'לא יפה' שאנשים טרחו וקנו בכסף דברים כדי לתת לנו ואנחנו מעבירים הלאה או אפילו זורקים. אבל אני אומרת לעצמי שאנחנו לא לא צריכים לאכול דברים שאנחנו לא רוצים רק כי אחרים נתנו לנו. מה שאנחנו כן מקבלים זה את המחשבה והאכפתיות שלהם שהם הביעו דרך המשלוחי מנות, ואנחנו מרגישים את זה גם בלי לאכול הכל...
וגם כשאני מכינה משלוחי מנות ביתיים, אני לא יודעת אם כולם אוכלים הכל (יודעת שלפחות חלק כן, מהתגובות שאני מקבלת...). אבל אני משקיעה כדי לשמח, ונותנת לפי מה שמתאים לי, ואם מישהו לא אוכל - אני מאמינה שלפחות שמחו מהמחשבה והנתינה שלנו...
מצד שני, אם כבר הייתי מכינה הכנה ביתית הייתי מתבאסת לחשוב שהיו זורקים את זה. ועוגיות שמישהי הכינה רוב האנשים כנראה לא יעבירו למישהו אחר, אז אם הם לא יאכלו זה יזרק...
אותי היה יותר מבאס לחשוב שאני משקיעה כסף במשלוחי מנות ואחרים חושבים איך 'להיפטר' מהם..
בכל מקרה מעדיפה להתמקד בכוונה שמאחורי המשלוח. גם במה שאני מקבלת וגם במה שאני נותנת...
(די בטוחה שאין לנו חברים שלא אוכלים את הדברים שלנו בגלל כשרות... בגלל איסטניסיות אולי, אבל אני באמת לא נכנסת לזה...)
אם להעלב אז שנגעלים מהאוכל שלי יותר מעליב מאשר שמקפידים על כשרות אחרת
חמי וחמותי למשל אוכלים בכשרויות מהודרות יותר מאיתנו וכשרות רבנות לא מספקת אותם- במקרה הזה אני ממש זורמת ומקבלת את זה באהבה רבה ממש.
מצד שני מישהי כתבה שחמותה לא אוכלת אצלה מטעמי ניקיון והיא מקבלת את זה ובעיניי היא גיבורה ממש.
אם דבר כזה היה קורה אצלי, אני חושבת שממש הייתי נעלבת.
מכיוון שאני איסטיניסטית בעצמי אני לגמרי יכולה להבין אותה🤭 (היא גם לא תלך לשירותים אצלנו... אבל נראה לי שזה לא רק אצלנו, אלא בכל מקום כמעט. באופן כללי היא כמעט לא יוצאת מהבית לאורך זמן, וגם אני די כזו. גם לי קשה להתפנות במקומות אחרים...)
מה שהכי מסקרן אותי - אם לחמותי היו תשעה ילדים (שחלקם רחוקים מאוד מלהיות מסודרים ונקיים...) האם היא הייתה מצליחה לשמור על בית נקי או לא?... (לחמותי יש שלושה ילדים ועוזרת צמודה מאז ומתמיד...)
אם הייתי נעלבת זה מזה
לא מעליב אותי לא זה ולא זה
אף אחד לא מעדכן אותי שזרק את המשלוח שלי לפח
אם מישהו עשה את זה הפסד שלו- המשלוחים שלי ממש טעימים
לא לאכול משלוח בגלל כשרות
אבל אם אני אקבל ממישהו שברור לי שהמטבח שם לא כשר, אני לא אוכל
חוץ מזה בגדול אני כן סומכת על מי שנותן לי (בדרך כלל גם מקבלת ונותנת לאנשים שמכירה מקרוב)
מסיבות ניקיון יצא לי לזרוק כמה פעמים
בעיקר מאנשים שראיתי איך המטבח שלהם נראה....
וכמובן שהחמאתי שהיה טעים מאוד
שכואב לה מתחת לטיטול, מכניסה הרבה פעמים ידיים לשם.
קיבלה ורמוקס וגם אחים שלה קיבלו בהוראת הרופאה למרות שמעולם לא ראיתי תולעים.
בכל אופן עבר פחות מחודש וזה חזר.
רק נורופן עוזר ואני משתגעת, מתחילה לחשוב על תסריטים שאולי עושים לה משהו במעון 
אני לא יודעת מה לעשות והרופאה טוענת שזה לא יכול להיות שוב תולעים אם יש לה טיטול ושהילדה לא יכולה להסביר איפה באמת כואב לה
וזה לא נכון!!!!
היא יודעת בדיוק איפה כואב לה ואני משתגעת מזה שלא יכולה לעזור לה.
מה דעתכן?
פיטריה, גירוי?
יכול להיות שלא מנקים טוב כשמחליפים טיטול?
אפשר לנסות לשים משחה, לראות אם זה עוזר.
ואולי כדאי לבקש הפניה לבדיקת שתן, אולי יש דלקת.
משחה לא עוזרת, אני מורחת קבוע
הרופאה אומרת שבדיקות שתן בגיל כזה זה ממש בלתי אפשרי לבצע טכנית
אן יש דלקת יראו את זה בבדיקות דם גם בלי בדיקת שתן
אצלנו עשו בדיקת שתן מגיל שנה וקצת עם פיפיה
ורק אחרי שהיה חשד לקחו קטטר כדי שתהיה בדיקה סטרילית וישלחו למעבדה. היה דלקות בשתן כמה וכמה פעמים .. זה לא טוב בכלל.
אבל אצלנו היה גם חום. וזה סימן קצת מובהק יותר.
ולנסות לתפוס את השתן.
ואז לשלוח למעבדה.
עשינו כמה פעמים לצערי גם לילדים רכים יותר.
היא צריכה להדביק מתחת לטיטול על הפיפי שקית סטרילית לשתן.
היא מדביקה את זה סביב הפיפי.
מסתןבבים קצת מחכים שהשקית תתמלא.
אני בהלם שהרופאה לא הציעה את זה מעצמה.

כשנתת ורמוקס היא קיבלה את כל המנות? הייתה אח"כ הפסקה בבכיות? באמת לא ראיתי שחוזר כ"כ מהר אבל אולי כן?
עזרה. ניסינו לעשות בדיקת שתן ולא הצלחנו..
היא ממש התקפלה כל פעם שעשתה פיפי.. נתנו אנטיביוטיקה ותוך 24 שעות הכל עבר.. כמובן בליווי של הרופאה..
לא הייתי שוללת לנסות לבדוק דלקת בשתן..
לגבי התולעים, מצטרפת לדעה שאם ורמוקס כן עזר לחודש זה נשמע מאוד כמו תולעים, שלא מוגרו לגמרי ולכן חזרו שוב. דווקא אופייני
מהר, היו לנו תקופות כאלה.
העובדה שהוורמוקס עזר תומכת בעובדה שזה תולעים,
העובדה שעכשיו שוב מציק תוך חודש בכלל לא שוללת את העובדה שזה תולעים.
בנרתיק.
תבדקי עם פנס, אם יש הן מיד יוצאות כשמאירים עליהן.
נשמע ממש תולעים
טיטול. הרופאה ממש טועה בנחרצות שלה.
הייתי מנסה לטפל קודם כל בתולעים.
יש ל @מחי "מתכון" למשחת בסיס עם טיפות של שמן לבנדר ושמן הדס.
ולגבי דלקת בדרכי השתן- בהחלט אפשר לשים שקית שתן ולבדוק. אני לפי התיאור שלך כן הייתי מהמרת שזה תולעים ולא דלקת
כי דלקת כואבת כל היום ואצל ילדים לרוב יהיה חום ותופעות אחרות.
בכי בלילה+שליחת ידיים לטיטול הכי קלאסי תולעים שיש
מאמא מנוסה לילדים מתולעים לצערי....
אשמח אם תוכלי לשתף אותי
כשהיא ישנה עמוק ורפויה
תסתכלי בפי הטבעת שלה
אולי תופתעי.
כשהיא צורחת סיכוי נמוך לראות תולעים
וזה ממש צורב
נסי להתסכל עם פנס חזק (אם היא תתן לך)
תולעת נקרת כמו חוט דק שזז (מתפתל כזה)
עוד שיטה, לא נסיתי אבל אומרים שעוזרת- אמבטית סוכר. להושיב אותה באמבטיה שהמיסו בה סוכר. התולעים יוצאות מהגוף לסוכר. תגגלי בטח יהיה הסבר טוב יותר משלי.
שימי לה לפני השינה אחרי המקלחת גוש של חמאת שיאה ממש על פי הטבעת אם אין לך אז שכבה עבה של משחת החתלה..זה מונע מהם לצאת
ותראי מה קורה. ...
בינתיים, הייתי מפחיתה סוכר
ועוד משהו שהוא ממש קל ולא מזיק.
הייתי טוחנת גרעיני דלעת טבעיים ומערבבת לה כף בכל ארוחה, נגיד ביוגורט או בחביתה.
אצלנו הילדים אוכלים סתם ככה וזה סבבה להם.
תנסי, אולי יעזור. אצלנו זה עושה פלאים
למה אנחנו כבר בהתקף השני מאז שהתחלנו טיפול לפני בערך חודשיים?
זה לא אמיתי.
אז מה הקטע של המשאפים?
מאז שנגמר חול המועד סוכות לדעתי היו לו 7 סבבים של התקפי שיעול מטורפים.
שניים מהם נגמרו בסטרידור חזק שאילץ אותנו לקחת בטנזול
אני תשושה בחיי.
והילד עוד רגע בן 4. זה התחיל מהשנה האחרונה.
ואנחנו בתקופות היפות מה שנקרא...
מה אתם מקבלים קבוע?
ברוך השם שרק מגיל 3 התחיל לו ולא מאז שתינוק אחרת בכלל הייתי קורסת.
אבל אני מחכה בקוצר רוח שיפסיק כבר.
מקבל משאף קבוע בוקר וערב.
ובזמני התקף תוספת ונטולין במשאף.
כרגע סיימנו מנה של בטנזול למשך 3 ימים.
ממשיכה איתו בודיקורט על דעת עצמי (לא הצלחתי לתת לו במקביל לבטנזול)
ואני מחזיקה בטנזול בבית וההנחיה של הרופא היא 8 כדורים בבת אחת בזמן התקף סטרידור שמתחיל בפתאומיות ומוגזם.
לא עבר.
הילד נשם ונעזר בשרירי הבטן או מה שזה לא יהיה.
הזמנתי אמבולנס ב3 בלילה😥
בפעם השניה כבר היו לי כדורי בטנזול אז הבאתי והסתובבתי הרבה בקור בחוץ.
בפעם השלישית בשבוע שעבר ההתקף הקשה היה באור יום תודה להשם אלף פעם אז כבר הבאתי בטנזול מהצהריים.
וישר מביאה בטניזול, אצלי הוא כבר התרגל למינון אז מקבל כפול למשקל. הוא שוקל 11 -12 וצריך לקבל 2.5 אז נותנת לו 5 כדורים
יוצא שלוקח 10 כדורים ביום אבל גם זה עוזר לשעות בודדות בלבד
כל שיעול שלו עושה לי התקף לב מהפחד
אבל אצלינו זה מגיל 0 ממש ככה, את מתארת מצב של שנה אחרונה אז לא יודעת
אנחנו מקבלים טיפול מונע של משאף כתום + ארובנט כל יום הוא באי שקט תמידי אבל זה עוזר לו
פעם אחרונה באובך שהיה שבוע שעבר קיבל גם התקף ונתתי לו משהו תחליף של בטניזול ודווקא הופתעתי - קיבל פעמיים מזה וזהו לא היה צריך עוד
תנסי ללכת לקבל חוות דעת מרופא נוסף, אנחנו מטופלים בשיבא וכל ביקורת יש לנו מס רופאים איתנו בחדר כך שדנים ביחד, אצלינ אבל זה גם קצת חריג
אה וגם מקבל אזניל כטיפול מונע יום כן יום לא. ובזמן התקף לרוב מביאה גם אזניל ברצף כי זה מה שעוזר לו לצאת מהכל
כמה הוא שוקל? זה נשמע המון 8 במכה 1, איך את מתנהלת איתו אחכ ביום יום עם העצבים והאי שקט שזה עושה?
הוא שוקל 17. עוד רגע בן 4.
יש לך המלצה על רופא ריאות?
באיזור הדרום.
אני כבר לא יכולה.
לוקחת כדורים בגלל הילד הזה שיהיה בריא.
החרדות שיש לי ממנו אמאלה.
וזה נשמע שהבן שלך מקבל ים תרופות אז למה אין שיפור?
זה באמת מוציא אותי משלוותי שאין לדבר הזה פיתרון
אמרתי לבעלי שכבר בא לי לשבת לגדל אותו בבית עד שיגדל ויפתח ריאות חזקות.
אני עייפה.
והדרישות בעבודה
באמת הצפה
וגם שוקל הרבה פחות, נראה שגם רזה מאוד לאחרונה
הטיפול החדש נראה שיש הטבה בתדירות ההתקפים. משאפים כתום וארובנט בןקר וערב ואזניל יום כן יום לא.
כמובן מתגברת טיפול שצריך.
עד לפני כ3 חודשים היה מקבל התקף כל שבועיים בערך והחה תחת בטניזול כל הזמן כמעט מהתקף להתקף זה כבר היה בלתי, בחורף שעבר בכללל היה כל 10 ימים
עכשיו זה נרגע קצת,מקווה לאט לאט להתחיל לרדת מכל הטיפול הזה כי כן נכנס למצב מאוזן יחסית.
אנחנו מטופלים בשיבא ומאוד מרוצה
אז אקבע אליו שוב.
למרות שמה כבר יש לו לחדש לי?
הילד הולך לגן אבל באלי שישאר בבית וזהו.
אני האמא היחידה שמחכה למלחמה עם איראן לצערי.
כי ככה הבנים שלי לא חשופים למחלות ויש לי שקט בלילות.
כמה זמן עד שנכנס לאיזון?
אם את מתארת שיש הרבה התקפים אז שיתגבר את הטיפול המונע
גם אני מחכה שיהיה בבית, שישי אני משאירה אותו איתי אבל אין מה לעשות אנחנו חיים סביב זה כבר 3 שנים ולומדים לחיות לצד זה.
אני גם עם חרדות.
בעיקר סביבו וסביב עוד משהו.
התחלתי טיפול תרופתי לפני כמעט חודש. כרגע לא מרגישה הקלה.
אפילו להיפך.
בעיקרון הקושי העיקרי שלי הוא הלילות.
שהלילות הם סיוט אני יכולה להתחרפן
בעיקר כשאני לבד סביב זה ובעלי אין עם מי לדבר בלילה.
אם לא מתאים - תתעלמי.
האנשים הקרובים אלינו מושפעים ממצב רוחנו.
יכול להיות שהילד שלך מגיב לחרדות שלך, נכנס להתקף, מה שמזין את החרדות שלך במעגל קסמים לא נעים...
וזה מובן מאוד למה את חרדה!
אבל לדעתי תמשיכי לטפל בעצמך בכל הכוח. בעיני, ככל שתתחזקי את עוזרת גם לו
אמרו לי את זה מיליון פעם.
תודה
ממני שכל השבוע האחרון נחנקה לילות שלמים😢
לנו זה לא עזר אז הפסקתי, אסל מתחילים לתת את זה בערך בקיץ כדי שיעזור לחורף
אני טועה?
שבאסתמה קנה הנשימה מתכווץ.
לילדים גם ככה קנה הנשימה קטן, ולכן יש יותר אסתמה אצל ילדים (והרבה פעמים עובר כשהם גדולים).
אבל
אם הילד / המבוגר רגיש למשהו, אפילו לקרדית האבק, נהיית חגיגה שלמה והתקפים חריפים.
ואני מוסיפה: הרפואה הקונבנציונלית לא ממש יודעת לפתור אלרגיות. לרפואה המשלימה יש מה לתרום בנושא .
לכן ממליצה בחום לשלב בין הרפואה הרגילה למשלימה.
וכדאי ללכת למטפל או מטפלת שמומחים לתינוקות.
(אצלנו עבד מוח אחד בשילוב הימנעות ממזונות שהמטפלת זיהתה שהילד רגיש להם).
הוא עוד רגע בן 4.
זה שלב שהיה פחות התקפים אצל הגדולים שלי.
ומשומה אצלו מגיל 3 זה ממש החמיר.
הוא עם משאפים מגיל חודש.
אבל מעולם לא חוויתי כזו תדירות וכזו עוצמה עד יוני של שנה שעברה.
לא אצלו ולא אצל אחיו הגדולים.
יש לנו אוגר.
אבל הוא לא חשוף אליו יותר מדי
ההתקף הראשון החזק היה ביוני🤦♀️ בגלל זה אני תוהה
בכל מקרה בזמן הקרוב הוא עף מהבית נמאס לי לטפל בו.
אז... הגדול שלי כמעט בת 3.
בודקת גבולות חבל על הזמן. ילד מתוק וטוב שפשוט מתנהג בהתאם לגיל שלו, שום דבר קיצוני.
אני מוצאת את עצמי כששמה גבולות מאיימת הרבה ואני לא אוהבת את זה🙈
קודם כל אני באמת אמא מאוד אוהבת, מחבקת, סבלנית וזורמת. עושים הרבה כיף יחד. אבל יש דברים שהם קו אדום.
כמו: להרביץ, לצבוט, לבעוט, למשוך בשיער - זה בעיקר עושה לאח הקטן והמעריץ המעצבן שלה😅
שיגרה של להיכנס למיטה בערב
לא לפתוח ברז אם זה לא אחרי שהולך לשירותים
וזהו בגדול... (חשבתי שיהיה לי רשימה ארוכה של קוים אדומים אבל רואה עכשיו שזה פשוט אותם דברים שחוזרים על עצמם).
איך אני מגיבה?
לדוגמה, כשמרביץ. תופסת לו את היד אומרת שאני לא מרשה להרביץ. אבל הוא ממשיך בדרכ. אומרת שיש לו 2 אפשרויות. הראשון זה להפסיק ושישאר איתנו בסלון לשחק. השני, ללכת לחדר עד שיזכור איך מתנהגים ואם צריך אני יכולה להזכיר . בינתיים הוא יכול לשחק שם ולשחק לבד ולהירגע אבל אין אפשרות להישאר בסלון, להציק ולא להקשיב לי.
לפעמים זה מאפס והוא בוחר להישאר, בקושי שהולך לחדר לבד.
וכאן מגיע האיום. "אני מבינה שאתה בוחר לא להישאר איתנו עכשיו כי אתה ממשיך להרביץ. אם לא תלך לחדר אני אצטרך לקחת אותך".
משתדלת לא להשתמש במילה אם. אבל מרגישה שהרבה נמצאת במקום של לאיים עליו. שהוא לא יכול _____ עד ש______
לא בטוחה שהצלחתי להסביר את עצמי.
אשמח לשמוע מה דעתכם. יש כאן הרבה אמהות מנוסות מקסימות שתורמות לא מעט מהניסיון שלהם.
על התנהגות שלילית תהיה סנקציה, לי זה נשמע הגיוני.
כל עוד רוב הזמן יש חוויות נעימות, זה נשמע לי נכון
בגיל שלוש ילד יכול להבין תוצאות של התנהגות, הוא ל כזה פצפון, ואם כשהוא מרביץ אני אציע לו לשחק ביחד אני מעודדת התנהגות שלילית, לעומת זאת אם הוא לא מקבל את המענה, הוא רוצה קשר וההרבצה מובילה לתוצאה הפוכה הוא יכול ללמוד להפחית את ההתנהגות.
ואני צריכה לרשום לעצמי במוח וליזום הרבה הרבה זמני קרבה אחרים, אפשר גם מיד אחרי ההרחקה ואפשר באופן כללי לתגבר אותם.
ובגלל זה מגיע לוקח מרביץ וכו
לצעוק עליו באוויר זו אופציה אחת
לבוא ולהגיד לו חמודי בוא תשחק אולי משחק אחר?
אני לא בעד ליצור תמיד תסריטים כדי להסיח את דעתו כי זה לא ייגמר
אבל מידי פעם אני לא רואה בזה בעיה
חשוב לזכור שהילד מבחינתו כרגע מאוד מאוד מאוד רוצה את המשחק ברמה שהוא מאבד את זה
צריך תמיד לתת לו להתמודד עם התסכול לבד? למה לא לעזור לו לצאת מזה?
שוב לא באופן קבוע אבל מידי פעם אני בעד.
כמובן מה שאני כותבת, אני לא מהווה חוות דעת מקצועית ובינינו אין לי ניסיון בתחום.
זה פשוט משהו שעובד לנו (מעל הכל לא רוצה ליצור לילד אינסוף תסכולים)
במקום להתחיל לצרוח עליו לאיים לצעוק לדרוש להתחנן
פשוט תקומי ותלכי
תגידי לו שאת לא רוצה להיות ליד ילד שמרביץ כי זה לא נעים לך.
כנל גם אם מדבר לא יפה
חשוב כמובן להפריד בין מדבר לא יפה כי בא לו לעצבן
לבין הוא מדבר לא יפה כי מנסה לפרוק תסכול
אם זה תסכול אני כן מנסה לעזור, אחרי שנרגע אני מסבירה לו שלא מדברים עם הידיים, ואפשר לבקש מה שרוצים
אם זה סתם כדי לחפור, אני קמה והולכת. פעם פעמיים אומרת למה קמה, בהמשך פשוט הולכת.
בלי לתרץ את עצמי.
עם הזמן הילד לומד, זה לימוד לכל החיים
אם לא תתנהג יפה אנשים לא ירצו להיות בחברתך.
אני לא בגישה של להוציא מהחדר, יש כאלה מוציאים מהבית
אני, לא יודעת קשה לי עם זה.
חשוב לי שיידע שגם כשאתה בא לנו ברע אנחנו רוצים אותך איתנו
אבל כשאתה בא ברע אני יכולה לבחור לא להיות נוכחת
מקווה שהבנת אותי
לנו זה עבד מעולה, כמובן יש תקופות של נפילות
למדתי את זה מסופר נני אחת, מבוגרת
שכחתי איך קוראים לה
יודע להגיד לאח שלו בן 1.5 שהוא לא רוצה להיות איתו כי הוא מרביץ (בינינו, לא מרביץ אתן יודעות איך זה). רגעים של נחת.
כמובן לא תורה מסיני,
כמובן שזה לא תמיד עובד
יש תקופות יותר טובות ויש פחות
מקווה בשבילך שתמצאי את הדרך הנכונה לכם.
סליחה שאני שולחת 100 הודעות נפרדות
אם אכניס את הילד כשהוא לא עייף, הוא לא יירדם
אני יכולה להציע סיפור, אני אספר או שיסתכל לבד
אבל לדעתי עוול להכניס למיטה אם הוא ממש לא עייף וסתם מתבשל שם.
אם אני מזהה שהוא כן עייף אבל סתם לא באלו, אנסה לעזור לו
אם הוא לא עייף ובגלל זה לא בעניין - שימשיך להסתובב מחוץ לחדר עד שיתעייף. הוא נהנה מהזמן איכות הזה שהוא רק שלנו איתו. מגיע לו מידי פעם.
ילד בן שלוש שישן צהריים במעון, בדרך כלל ההורים צריכים לשנות ציפיות ולהבין ששעת ההשכבה ההגיונית שלו היא לא לפני תשע בערב (ולפעמים עשר) ואז חוסכים הרבה מאוד תסכולים סביב ההליכה לישון.
לי עד עכשיו נורא כואב לי המאבקים על ההשכבה של הגדול שלי שנגמרו ברגע אחד ביום שבו התחיל החופש הגדול והוא הפסיק לישון צהריים. ואפילו לקחנו יועצת שינה ואפילו היא אמרה ששעת ההשכבה בשמונה זה מצויין והילד מראה סימני עייפות, ואפילו בעידודה של היועצת שינה היה קטסטרופה. ובשניה, בלי שנ"צ הילד נרדם כמו חלום, שלוש שעות מוקדם יותר בערב.
החלטנו ללכת על מיטת מעבר ולא מיטת ילדים רגילה מכל מיני שיקולים
הם בני 2 + 3 וישנים בלול גדול עד עכשיו, זהו חייבת להוציא אותם. רוצה לקנות משהו אונליין אבל לא מצאתי מיטת מעבר נפתחת, רק באתר אחד. יש דבר כזה בכלל? איפה יש בזול יחסית? חוץ מאיקאה...
וגם צריכה שיהיה מעקה למיטה הנפתחת גם
עבר עריכה על ידי אמא לאוצר❤ בתאריך ו' באדר תשפ"ו 11:03
מיטת קורה דו צדדית של איקאה, קנינו ביד שניה במחיר ממש ממש נמוך (משו כמו 150 שח, אבל בלי מזרונים וגם זאת באמת היתה מציאה אבל יש הרבה כאלה ביד 2, וגם באיקאה סייל היא במחיר מעולה),
משתמשים בה לכיוון של מיטת קומותיים, זה מתאים לילדים קטנים ופותר את סאגת הגובה
כי המיטה הנמוכה על הרצפה והגבוהה יחסית גם נמוכה ממש ועם מעקה רציני.
באסה על המקום כי הגודל של המיטה תכלס זה מיטה ענקית! וככ אין צורך לילדים קטנים שעוד בגודל של מיטות מעבר🫣
אבל היא מתוקה ועדיין עדיפה לי מבחינת מקום רצפה מאשר 2 מיטות מעבר.
זה שהמזרון על הרצפה זה קצת חיסרון אבל לא נורא. הבנות ממש אוהבות אותה..
כרגע הן שתיהן על מזרונים ממש כמו במיטת קומותיים אבל מתלבטת אם לעשות איזה משו שהתחתונה תהיה מעבר ואז ליצור שם איזור משחקים מתוק קצת סגור, אולי להוסיף וילונות.. לא יודעת... ואז גם הגודל של המזרון יותר תואם גיל וגם הרווחתי שם יותר מקום אחסון/רצפה שלא מתבזבז. מצד שני כשיש שם מזרון גדול בחוויה זה לא מזרון על הרצפה כי הוא בתוך המסגרת מיטה וזה לגמרי מיטה.. אם אני אשים שם מזרון של מיטת מעבר אז זה ממש כמו מזרון על הרצפה והוא גם כל הזמן יזוז וזה לא רלוונטי.. ואם אני ישים שם פשוט מיטת מעבר אז אני חוששת שהרווח בין הגובה של המיטת מעבר לגובה של המיטת קומותיים יהיה נמוך מדי והיא כל הזמן תתקע.. לכן בסוף פשוט קנינו שתי מזרונים גדולים וזה פשוט מיטת קומותיים גדולה..
אם את רוצה תמונה תכתבי לי אשתדל לשלוח לך בפרטי . תכלס בסוף עם החסרונות אנחנו ממש מרוצים וזאת מיטה ממש מתוקה. הבנות עפות על זה שהיא ענקית ומבחינת הגודל היא יכולה לשמש אותן עד החתונה🤣🤭
אבל בעלי בנה אותה-
הוא הגביהה מיטת מעבר שהיתה לנו (כזו עם 4 רגליים ולא עם רגל באמצע)
ובנה לה 2 מיטות נפתחות
כך שהמיטה שלמטה תהיה מוכנסת חלקה מתחת למיטה העליונה
כך זה לא תופס הרבה מקום בחדר
ומצד שני, בהמשך זה יהיה מיטת מעבר רגילה