עוגה כושית של סבתא
מקור:אילנית12
עוגה כושית פשוטה וטעימה,מתכון שקיבלתי מקרובת משפחה
מבוגרת.
טעימה פשוטה ואוורירית.
במקור משתמשים במרגרינה,אני המרתי לשמן,ואת חומרי
הקרם לחמאה.
הכנתי בתבנית 24 אפשרי 26.
השתמשתי כרגיל בכוס הפשוטה עם הידית 200 מ"ל
חומרים לעוגה:
5 ביצים מופרדות מס '1
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל/רום
חצי כוס שמן השתמשתי בקנולה.
1 כוס חלב (לא חם)
חצי כוס אבקת קקאו
חצי כוס סוכר לחלבונים
3/4 כוס סוכר לעוגה
חומרים לקרם:
100 גרם חמאה
6 כפות קקאו
6 כפות מים מהברז
5 - 6 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל /רום
הכנת הקרם:
להמיס את כל החומרים על הגז לערבב ולהניח בצד.
הכנת העוגה:
להקציף את החלבונים עם חצי כוס הסוכר לקצף יציב (את
הסוכר מוסיפים בהדרגה)
להניח בצד.
בקערה השניה:
להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב היטב לתערובת
חלקה.
"לקפל" את קציפת הביצים לתערובת בתנועות עטיפה ממש
בעדינות.(אחרת העוגה לא תופחת)
למזוג את תערובת העוגה לתבנית משומנת
ולאפות בחום 170 180 מעלות כ40-45 דקות
לבדוק בשיטת הקיסם.
לאחר שהעוגה מוכנה לחורר בעדינות את העוגה בקיסם ,כדי
שהקרם יחדור בפנים
ולשפוך את הקרם איך שהעוגה חמה .(הקרם מעט דליל אבל
במקרר הוא מתיצב.
להניח את העוגה בצד,כשהעוגה מעט מתקררת לשים במקרר.(מכוסה)
אחרי שהקרם התיצב אפשר לקשט כיד הדימיון.
אפשר גם להכין כמות כפולה של קרם,לחצות את העוגה
לאחר שהתקררה ולמלות אותה בקרם
בהצלחה./אילנית12 בלוג מתכונים
סופ"ש נעים לכולם !
<< ריבת דלעת קבב עיראקי >>