בת הארבע וחצי שלי מפחדת נורא מהאזעקות.
אתמול, אחרי תקופה יחסית ארוכה שלא היו אזעקות אצלנו, הייתה אזעקה. היא בכתה ורעדה נורא כשחיבקתי אותה במרחב המוגן, למרות שהסברתי לה על הטילים של מדינת ישראל שהורסים את הטילים של הערבים, ולמרות שנתתי לה לדבר בטלפון עם בעלי (שבדיוק לא היה בבית - והיא הכי זקוקה לו כשהיא בחרדות...)
אחר כך היא נרגעה יחסית, ורק ביקשה להמשיך להיות במסדרון ולשחק שם (זה המרחב המוגן שלנו). היא ואחותה בנו שם מעין מחנה ודווקא נהנו. (היא רק הזכירה את זה עוד פעם אחת, כשביקשה שנעבור לגור בארץ שאין בה אזעקות... ניסיתי להסביר לה ברמה שלה שבארצות אחרות אין צבא ומשטרה של יהודים ששומרים עלינו...)
אבל בלילה...
קודם כול היא ביקשה לישון במסדרון, צמוד לחדר שלנו. לגיטימי.
אבל באמצע הלילה היא התעוררה כולה בוכה ורועדת (אמרה ששמעה אזעקה - זה היה אמבולנס), ולא נרגעה עד שבעלי הכניס אותה למיטה שלו (ואז נאלץ בעצמו לגלות לספה
).
לצערי התקשיתי להיות סבלנית ולחבק אותה... בעלי קצת יותר הצליח. ובכל אופן כל מה שאמרנו לה - הסברים רציונליים ואמוניים - לא הרגיע אותה.
והבוקר היה נראה בהתחלה שהיא לא מוכנה ללכת לגן, כנראה כי פוחדת שתהיה אזעקה כשהיא שם. בסוף היא כן הלכה. (והאמת שאני גם חוששת מזה, כי אם אני לא מצליחה להרגיע אותה - אז אין סיכוי שהגננות... במיוחד שהיום יש שם שתי גננות לא מוכרות... אבל מצד שני אם היא תישאר בבית היא תשתגע משעמום...)
אז ב"ה שכמעט אין אצלנו אזעקות, אבל עדיין - איך אפשר לטפל באופן מיידי בחרדות האלו שלה? (היא לא היחידה שחרדה, אבל היא מגיבה הכי רע...)
באופן כללי היא רגישה מאוד (ומצד שני לאחרונה נוטה לעצבנות ותוקפנות לפעמים) וגם ככה חשבנו ללכת איתה לטיפול רגשי, אבל עכשיו זה פחות הזמן לזה, ואנחנו רק צריכים עזרה ב-SOS...

)