למהמנחםמנחםמנחם

למה שולחים חיילים לתוך מקומות שלא משוטחים לפני???

אני לא מצליח להבין את זה???!!!???!!!

ושמעתי את התשובות שזה קשור לפירים או שזה יותר קשה להלחם בהריסות ותשובות דומות.

אני לא מקבל את התשובות האלו.

בשורה התחתונה, אם ***הכל*** משוטח לפחות 2-3 קילומטר לפני שחייל מגיע, הרבה יותר קל

גם למצוא פירים (תמיד אפשר להקצות כמה חיילים להסתכל אחורה באופן תמידי) והרבה יותר קל 

אם יש מחבלים בהריסות מאשר אם הם בבתים.

בחור, צריך כנראה לומר לך זאת: תתבגרפ.א.
אנחנו לא מעצמה כמו רוסיה, או ארה״ב, וכאן זה לא אוקראינה או צ׳צ׳ניה.  

ישראל לא יכולה להפציץ בלי הבחנה אוכלוסייה אזרחית.  

היא יכולה ואלו שעומדים בראש אחראים לשפך דמםחסדי הים
של חיילים

נכון שהנהגה אחראית לשפך דמם של אזרחי וחיילי המדינהפ.א.
אנחנו מדינה קטנה ותלויים, יותר מידי לצערי, אך זו המציאות, בשיקולים בינלאומיים.  
הערה בנוגע ל- ׳שיקולים בינלאומיים׳בן מערבא

אם מסתכלים בתנ״ך רואים שהרבה מהחטאים של מלכים גדולים נבעו לא מרשעות ולא מתאווה ולא מכפירה אלא בדיוק מהדבר הזה שנקרא ״שיקולים בינלאומיים״, למשל שלמה ואחאב שנשאו נשים נכריות מתוך שיקולים בינלאומיים ועוד ועוד דוגמאות לרוב. 

יפה מאד!!! ובגויים לא יתחשבנושאת עינייםאחרונה

הרבה מהמהלכים שמגיעים מההנהגה המדינית לצערינו מושפעים מדעות שמאלניות, הפך מדעת תורה כלל.

היא יכולה טכניתנפשי תערוג
מעשית זה יגרור עלינו סנקציות שתגרום לישראלים להסתנן לסודן לחפש עבודה
אוי הפחד הפחד. כמעט כלם כבר שונאים אותנו.חסדי הים

לא צריך לפחד לעשות אמת.

מתוך הפחד מפקירים דמם של חיילים.

לא קשור לשונאים אותנו. אלא לניהול יחסים בינ״לפ.א.

אנחנו מדינה מערבית מתקדמת.  

מדינה עם רמת חיים גבוהה, ורצון להמשיך להיות עם כלכלה חזקה ומדינה מובילה בעולם.  

לעבור להיות כמו המדינות האכזריות בעולם - גם הכלכלה שלנו, התעשייה, רמת החיים ואיכות החיים - תהיה כמו של המדינות סביבנו.  

זה דמיונות של פחד. כל זמן שיש לנו מה להציעחסדי הים

לעולם מבחינת טכנולוגיה, מדע ועוד, מדינות לא יתחשבו במוסריות.

המוסריות זה הfacade, התועלת שרוצים להפיק ממך זה המהות בקשרים בינלאומיים.

זה בלי לקחת בחשבון את הסייעתא דשמיא שיהיה לנו אם נפעל לפי התורה.

+1בן מערבא
השקפת עולם שנובעת מקטנות אמונה.
לצערנו זו לא רק קטנות אמונהנוגע, לא נוגע

הם כבר לא באמת מאמינים בצדקת הדרך כי בעיניהם זה משהו מיושן שלא מדבר עם הלך הרוח הפוסטמודרני.

לכן גם ביו"ש, שם אף אחד לא אומר לפגוע באוכלוסיה אזרחית אלא רק להגביל את חופש התנועה שלה בגלל פיגועים- הם מסרבים לעשות את זה. מתעמרים במתיישבים שמוסרים את הנפש בשביל המדינה הכי הרבה.

בעז"ה בקרוב נראה לא רק בנפילת החמאס אלא גם בנפילתם האישית של ביבי, גלנט, גנץ וכל שאר אלו שפגעו ופוגעים בעמ"י.

מסכים. אמן כן יהי רצון! יזכרו לדראון עולם.בן מערבא
אגב, ליברמן היה יוצא נגד סמוטריץ' ושות'נוגע, לא נוגע

ומכנה אותם "דתיים משיחיים" ולא מוכן לשבת איתם. והנה בסוף התברר  לצערנו שהחילוניות המשיחית מסוכנת לנו הרבה יותר.

הדתיים המשיחיים מחוברים למציאות וחולמים להביא אותה למקום טוב יותר, ואילו החילונים המשיחיים מחוברים לחלומות וחושבים שהמציאות כבר במקום טוב יותר.

אז כנראה צריך להיות דתי כדי לדעת לחשוב בשכל קר

לא יהיה לך מה להציע מבחינה טכנולוגית ומדעיתדי שרוט

אם תהפוך למדינת עולם שלישי. הסיבה שלישראל כיום יש מה להציע זה בגלל שמשקיעים המון כסף במו"פ והייטק. גם המדינה אבל בעיקר בעיקר משקיעים זרים. ברגע שישראל תהפוך למדינה נחשלת, תהיה מפה בריחת מוחות ובריחת כספים.

לישראל אין משאבי טבע להציע לעולם כמו סעודיה.

ועם "סייעתא דישמיא" לא הולכים למכולת. עם כל הכבוד.

יש לנו שכל וגאונות, אנשים מחפשים אתחסדי הים

זה.

אנשים ישקיעו בטכנולוגיה ובמדע, כל עוד יש לנו שכל.

אני עובד עם מוסד במדינה שאנשים בה נחשבים יחסית אנטישמיים והמוסד כפוף למדינה שם והמדינה יש לה סכסוכים עם ישראל מידי פעם (לא סכסוכים צבאיים, אבל סביב נושא אחר), והם רוצים אותי בגלל השירות שאני נותן להם.

אתה לא מאמין בסייעתא דשמיא, אנחנו כן.

שכל וגאונות של כמה פרטים לא בונה מדינהדי שרוט
עם כמה שהאירנים שונאים אותנו, זאת אומה בעלת עושר אינטלקטואלי וחוכמה וכמדינה זה לא עוזר להם. צריך להסתכל על המכלול כמקשה אחת, לא על גאונות פרטנית שאין ספק שיש.

הגאונות שלנו לא עזרה לנו בשנות הגלות כדי לשגשג ולצמוח כמו היום שיש מדינה שמשקיעה בגאונות משאבים. בלי משאבים, גאון ככל שתהיה, לא תצליח לצמוח. ככה זה עובד.

וגם אנשים שכן מאמינים בסייעתא דישמייא ראוי להם לנהל מדינה כאילו אין סייעתא דישמיא. הנה, הממשלה הדתית ביותר בהיסטוריה של המדינה, עם תקציבי שיא ללומדי תורה, תקציבי שיא לישיבות וזהות דתית והתפוצץ לנו בפרצוף כל הסייעתא דישמיא. הייתי מצפה שהפיצוץ הזה יקרה בימי ממשלות אחרות ולא חסר כאלה.

קודם כל, בגלות השכל כן עזר לנו רבותחסדי הים

להגיע למקומות מאוד מרכזיים בממשל ולהשפיע רבות, על אף כל השנאה מסביב.

למשל, קולומבוס לא היה מגלה את אמריקה, בלי חכמת האסטרונומיה והמצאות הניווט של רבי אברהם זכות.

אני רואה את נקודת ההבדל של הגלות והגאולה, בנקודה בדיוק בה אנחנו מתווכחים, קרי מחסום הפחד והתעוזה. כשהעזנו ולא פחדנו הצלחנו להקים פה מדינה.

להיות ממלכת כוהנים וגוי קדוש, זה לא מסתכם בהענקת תקציבים לישיבות ואנשים עם כיפות בממשלה. זה הרבה יותר רחב. זה לנהל את כל מערכות הכלל על פי הדרכות וחוקי התורה.

השכל בגלות עזר לנו לשרוד, לא לצמוח.די שרוט
אתה רוצה לחיות, לא רק לשרוד.

אברהם זכות זאת דוגמא פרטנית. לאורך ההיסטוריה היו יהודים רבים בעלי יכולות. אבל הם תמיד היו אנשים פרטיים ולא היו כקולקטיב שמאחריהם יש מדינה שתשקיע בהם.

ובלי קשר, עיקר התגליות של הניווט הימי הגיע מתור הזהב המוסלמי. בתור הזהב, כשהמוסלמים נהגו כאימפריה אחת, הם הצליחו להגיע להישגים אדירים בכל אספקט ותחומי החיים. מאומנות ואדריכלות ועד למתמטיקה ומדעים.

לא עזרו לך לא אברהם זכות ולא אלברט איינשטיין. ולא שפינוזה. ולא הרמבם כדי לצמוח ולשגשג. אדרבא, המשכנו להיות מדוכאים ונדכאים והובלנו כצאן לטבח בכל נקודה היסטורית חשובה.

בשורה התחתונה, כדי להצליח לשגשג כמדינה בעולם של היום אתה לא יכול להרשות לעצמך להפוך להיות מדינת עולם שלישי. תהפוך למדינת עולם שלישי, הגאונות והשגשוג לא יבואו לידי ביטוי במדינה ומשם לאזרחים שלא יהנו מפירות הגאונות. 

מה שאברהם זכות פיתח לבד היה הרבהחסדי הים

יותר משוכלל מזמן המוסלמים. בזכותו הגיעו לתגליות של ארצות רחוקות. אם תבקר בירח תוכל לבקר במכתש על שמו.

גם כעת שקמנו כלביא בצורה מדינית, יחידים הם אלו שצריכים להוביל. סנדלר עם כל קדושתו לא יגיע להישגים מדעיים וטכנולוגיים שגאון יגיע אליהם.

אתה חושב שאם לא נעיז וניתן לחיילים למות סתם, נגיע למדינת עולם שלישי. אני חושב לגמרי אחרת. אני חושב שצריך להעיז ולעשות את מה שנכון, והמדינות ימשיכו להזרים לנו השקעות וכסף בגלל הכישורים השכליים שלנו.

לא באמת מעניין אותם מוסריות, מעניין אותם תועלת. תספק להם את התועלת הם יזרימו לך כסף והשקעות.

כמו שכבר כתבתי העולם מתנהל בFacade של מוסריות, כשעיקר מה שמניע אותו הוא כסף ותועלת.

אנחנו עם חכם ונבון ויש לנו המון תועלת לתת לעולם, ואנשים ימשיכו לצרוך את זה בלי קשר מה יחשבו עלינו מוסרית.

זה בלי לחשבן את הסייעתא דשמיא שהיא אמתית.

שוב, אברהם זכות זאת דוגמא פרטנית.די שרוט

היא לא עזרה ליהודי הגלות כקולקטיב.

ונכון, גם בצורת מדינה, המיעוט הוא הקטר של הצמיחה, אבל את פירות החוכמה והגאונות כולם קוטפים. הסנדלר לא יגיע להישגים מדעיים, אבל הוא משלם מיסים. חוטב העצים משלם מיסים. שואב המים משלם מיסים. ההיטקיסט משלם מיסים. המדינה לוקחת את הכספים ונותנת שירותים לכולם ומהכסף שנשאר היא מעודדת השקעות זרות. ההשקעות הזרות מייצרות מקומות עבודה. נתח המיסים גדל. יש עוד השקעות ועוד המצאות ועוד פיתוחים ועוד ועוד ועוד.

העולם אכן מסתכל על התועלת, אבל לא תהיה לך שום תועלת לתת אם המדינה לא תהיה אטרקטיבית בגלל שיברחו לך מוחות, יברחו לך משקיעים, אף אחד לא ירצה להשקיע במדינת עולם שלישי. תסתכל מסביבך.

"רמת חיים ואיכות חיים"אחו
לא אומרת הרבה ליישובי העוטף. אבל לא נורא, אפשר להעלות אותם על מזבח רמת החיים בתל־אביב, בירת ההייטק.

מי ששונא אותנו גם ככה שונא אותנו. הנה חמאס ניסה לבצע ג'נוסייד ועדיין כולם מסתכלים עליו בהערצה. אותן מדינות שיש להן אינטרס כאן אמנם תצקצקנה אבל בסוף הריאלפוליטיק מנצח.

מזכירה לכולם שעם קום מדינתנו הנאצלתנקניקית

גרמנו ל"נכבה" ל"פלסטינים". זוכרים לנו את זה עד היום, אבל אנחנו עדיין חיים קיימים ובועטים.

רוב מדינות המערב שתומכות בנו יסלחו לישראל אחרי תקופה גם אם היא תפעל באופנים קצת פחות הומניים. ויש עוד דרכי פעולה למצות לפני הרג המוני. וגם אם לא יסלחו לנו לגמרי, אם זה יהיה פתרון לטווח הארוך זה שווה לנו את זה. גם ככה בכל מבצע צבאי שלנו מזדעקים בכל העולם על האכזריות שלנו כלפי הפלסטינים האומללים.

לא גרמנו מעולם לשום נכבהנפשי תערוג

אף פעם לא הפצצנו אזרחים בכוונה או אף פעם לא עשינו טרנספר לערבים. הם ברחו לבד בלי שום התערבות אקטיבית שלנו.

(המדינה עשתה פעמיים טרנספר ליהודים. בפינוי סיני ופינוי הגוש)

את הנכבה לא אני המצאתי, הזכויות שמורות לאחריםנקניקית

בכל מקרה זה ברור שהבריחה ההמונית לא הייתה במקרה. הם ברחו מפחד מהכוחות הצבאיים היהודיים שהשתלטו על מקומות בארץ, היו גם שמועות על דיר יאסין.

גם היום לא צריך להפציץ אוכלוסייה אזרחית או לפנות בכוח, מה שקורה שם עכשיו (הפצצות עם התראות, קריאות לפינוי אזורים, מחסור במוצרים חיוניים) זה מספיק. אם היה לעזתים לאן לברוח רובם כבר לא היו כאן.

הם ברחו לא מפחדנפשי תערוג

אלא מדינות ערב הציעו להם לזוז הצידה.

כמה שבועות מלחמה ויהודים לא יהיו כאן...

התוצאה היתה שהיהודים נשארו כאן

והערבים לא.

אז הם המציאו את הנכבה.

איזה יחסים בינל?{ר}צינית

אנחנו נלחמים על החיים שלנו ןבמקום לסייע לנו רק מבקרים כמה פשעי מלחמה אנחנו עושים.

מתי מישהו מהעולם עזר לנו באמת? 

לדוג' עכשיו ארה"ב עוזרתנפשי תערוג
עוזרת בשביל לפקח{ר}צינית

למה ביידן היה צריך לשלוח אנשים לבדוק מה קרה בבית חולים ולא האמין לביבי ולמה שהוא הציג?

הכל הכל הכל זה בשביל לבדוק אותנו. שום כוונות אמיתיות

ברור שיש אינטרנסיםנפשי תערוג

אבל בוא נשים את הדברים על השולחן בבירור...

מתחילת המלחמה ארה"ב שלחה לישראל לפחות 62 מטוסי תובלה מלאים בטילים למטוסים.

אותם טילים שחיל האוויר זורק על העזה.

(וגם. הרבה מהטילים שהיו במחסנים של ישראל אלו טילים אמריקאים)

בלי הטילים האלה, כנראה עשה היתה היום הרבה יותר בנויה

ויש מצב שישראל היתה הרוסה יותר.

ואני בכלל לא מדבר על הרתעה שהיא עושה למדינות אויב שהיא שולחת צי של ספינות-נושאות מטוסים-צוללות וכו'

לא נעים להגיד. אבל יכול להיות שאם לא היתה לנו ארה"ב מאחורינו, יכול להיות שהיום מדינת ישראל היתה נראת אחרת...

וברור לי שזה לא מטוב ליבה. אלא ה' שולח לנו מלאכי שמירה בכל מיני צורות ודמויות.

אבל לדבר סרה נגד ביידן (ארה"ב לדורותיה) זה כפיות טובה.

גם אם הוא עושה את זה מתוך איזה אינטרס. בזכותו מדינת ישראל כרגע עוד עומדת ומתפקדת.

בסדר, עוזרת{ר}צינית

עזרה עם תנאים

הם לא עברו את מה שאנחנו עברנו איך הם יכולים להתערב? ועוד יותר, איך אנחנו בוחרים בחיים של פראי אדם על פני חיים אזרחי המדינה? 

הם יכולו לא לעזורנפשי תערוג
אלא לשבת בצד כמו שאר העולם
שיעזרו בלי תנאים או שלא יעזרו{ר}צינית
עבר עריכה על ידי {ר}צינית בתאריך י"ט בחשון תשפ"ד 13:18

או שיעזרו בתנאים שלנו

זה עולם אוטופינפשי תערוג

ועדיין בגלל שזה לא יכול להתקיים

עדיף שהם יעזרו בתנאים שלהם, מאשר שלא יעזרו בכלל.

תיאורטית פשוט צריך לתת לאוכלוסיית עזהנקניקית

מקום לברוח אליו, כמו מצרים או מדינות באירופה הנאורות והרחמניות.

תיאורטית.

איזה מדינה תסכים לקחת את המפלצות האלה?נפשי תערוג

בהסכם השלום עם מצריים הם לא הסכימו לקבל אותם עם שטח

אז בלי שטח יסכימו לקבל אותם?

סקוטלנד למשל הודיעה שהיא מוכנה לקלוט פליטים מעזהנקניקית

אם היו עושים מאמצים בכיוון הזה סביר להניח שהיו עוד כמה מדינות נוספות.

בסוף כמעט כולם במדינות המערב מודים שהאוכלוסייה האזרחית ה"בלתי מעורבת" לא צריכה לסבול בגלל החמאס והמלחמה בו. מי שאכפת לו מהם יבין שהם צריכים מקום בטוח לגור בו, עם כל הצרכים החיוניים, ובעזה זה לא יקרה בקרוב.

אבל תכלס הגירה מעזה ממש לא עומדת על הפרק אז אולי מיותר לעסוק בזה.

לא הבנת את הסקאם?נפשי תערוג

סקוטלנד לא באמת יכולה להחליט לקלוט פליטים.

היא צריכה אישור מהממשל הבריטי. 

ישראל יכולה{ר}צינית

ישראל לא רוצה כדי לשמור על השם שלה ברחבי העולם.

עד מתי יהיה אכפת לנו מהעולם יותר מאשר אזרחי המדינה?

בכל מדינה אחרת בעולם כבר מזמן היו משמידים את עזה

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.אחרונה

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך