למהמנחםמנחםמנחם

למה שולחים חיילים לתוך מקומות שלא משוטחים לפני???

אני לא מצליח להבין את זה???!!!???!!!

ושמעתי את התשובות שזה קשור לפירים או שזה יותר קשה להלחם בהריסות ותשובות דומות.

אני לא מקבל את התשובות האלו.

בשורה התחתונה, אם ***הכל*** משוטח לפחות 2-3 קילומטר לפני שחייל מגיע, הרבה יותר קל

גם למצוא פירים (תמיד אפשר להקצות כמה חיילים להסתכל אחורה באופן תמידי) והרבה יותר קל 

אם יש מחבלים בהריסות מאשר אם הם בבתים.

בחור, צריך כנראה לומר לך זאת: תתבגרפ.א.
אנחנו לא מעצמה כמו רוסיה, או ארה״ב, וכאן זה לא אוקראינה או צ׳צ׳ניה.  

ישראל לא יכולה להפציץ בלי הבחנה אוכלוסייה אזרחית.  

היא יכולה ואלו שעומדים בראש אחראים לשפך דמםחסדי הים
של חיילים

נכון שהנהגה אחראית לשפך דמם של אזרחי וחיילי המדינהפ.א.
אנחנו מדינה קטנה ותלויים, יותר מידי לצערי, אך זו המציאות, בשיקולים בינלאומיים.  
הערה בנוגע ל- ׳שיקולים בינלאומיים׳בן מערבא

אם מסתכלים בתנ״ך רואים שהרבה מהחטאים של מלכים גדולים נבעו לא מרשעות ולא מתאווה ולא מכפירה אלא בדיוק מהדבר הזה שנקרא ״שיקולים בינלאומיים״, למשל שלמה ואחאב שנשאו נשים נכריות מתוך שיקולים בינלאומיים ועוד ועוד דוגמאות לרוב. 

יפה מאד!!! ובגויים לא יתחשבנושאת עינייםאחרונה

הרבה מהמהלכים שמגיעים מההנהגה המדינית לצערינו מושפעים מדעות שמאלניות, הפך מדעת תורה כלל.

היא יכולה טכניתנפשי תערוג
מעשית זה יגרור עלינו סנקציות שתגרום לישראלים להסתנן לסודן לחפש עבודה
אוי הפחד הפחד. כמעט כלם כבר שונאים אותנו.חסדי הים

לא צריך לפחד לעשות אמת.

מתוך הפחד מפקירים דמם של חיילים.

לא קשור לשונאים אותנו. אלא לניהול יחסים בינ״לפ.א.

אנחנו מדינה מערבית מתקדמת.  

מדינה עם רמת חיים גבוהה, ורצון להמשיך להיות עם כלכלה חזקה ומדינה מובילה בעולם.  

לעבור להיות כמו המדינות האכזריות בעולם - גם הכלכלה שלנו, התעשייה, רמת החיים ואיכות החיים - תהיה כמו של המדינות סביבנו.  

זה דמיונות של פחד. כל זמן שיש לנו מה להציעחסדי הים

לעולם מבחינת טכנולוגיה, מדע ועוד, מדינות לא יתחשבו במוסריות.

המוסריות זה הfacade, התועלת שרוצים להפיק ממך זה המהות בקשרים בינלאומיים.

זה בלי לקחת בחשבון את הסייעתא דשמיא שיהיה לנו אם נפעל לפי התורה.

+1בן מערבא
השקפת עולם שנובעת מקטנות אמונה.
לצערנו זו לא רק קטנות אמונהנוגע, לא נוגע

הם כבר לא באמת מאמינים בצדקת הדרך כי בעיניהם זה משהו מיושן שלא מדבר עם הלך הרוח הפוסטמודרני.

לכן גם ביו"ש, שם אף אחד לא אומר לפגוע באוכלוסיה אזרחית אלא רק להגביל את חופש התנועה שלה בגלל פיגועים- הם מסרבים לעשות את זה. מתעמרים במתיישבים שמוסרים את הנפש בשביל המדינה הכי הרבה.

בעז"ה בקרוב נראה לא רק בנפילת החמאס אלא גם בנפילתם האישית של ביבי, גלנט, גנץ וכל שאר אלו שפגעו ופוגעים בעמ"י.

מסכים. אמן כן יהי רצון! יזכרו לדראון עולם.בן מערבא
אגב, ליברמן היה יוצא נגד סמוטריץ' ושות'נוגע, לא נוגע

ומכנה אותם "דתיים משיחיים" ולא מוכן לשבת איתם. והנה בסוף התברר  לצערנו שהחילוניות המשיחית מסוכנת לנו הרבה יותר.

הדתיים המשיחיים מחוברים למציאות וחולמים להביא אותה למקום טוב יותר, ואילו החילונים המשיחיים מחוברים לחלומות וחושבים שהמציאות כבר במקום טוב יותר.

אז כנראה צריך להיות דתי כדי לדעת לחשוב בשכל קר

לא יהיה לך מה להציע מבחינה טכנולוגית ומדעיתדי שרוט

אם תהפוך למדינת עולם שלישי. הסיבה שלישראל כיום יש מה להציע זה בגלל שמשקיעים המון כסף במו"פ והייטק. גם המדינה אבל בעיקר בעיקר משקיעים זרים. ברגע שישראל תהפוך למדינה נחשלת, תהיה מפה בריחת מוחות ובריחת כספים.

לישראל אין משאבי טבע להציע לעולם כמו סעודיה.

ועם "סייעתא דישמיא" לא הולכים למכולת. עם כל הכבוד.

יש לנו שכל וגאונות, אנשים מחפשים אתחסדי הים

זה.

אנשים ישקיעו בטכנולוגיה ובמדע, כל עוד יש לנו שכל.

אני עובד עם מוסד במדינה שאנשים בה נחשבים יחסית אנטישמיים והמוסד כפוף למדינה שם והמדינה יש לה סכסוכים עם ישראל מידי פעם (לא סכסוכים צבאיים, אבל סביב נושא אחר), והם רוצים אותי בגלל השירות שאני נותן להם.

אתה לא מאמין בסייעתא דשמיא, אנחנו כן.

שכל וגאונות של כמה פרטים לא בונה מדינהדי שרוט
עם כמה שהאירנים שונאים אותנו, זאת אומה בעלת עושר אינטלקטואלי וחוכמה וכמדינה זה לא עוזר להם. צריך להסתכל על המכלול כמקשה אחת, לא על גאונות פרטנית שאין ספק שיש.

הגאונות שלנו לא עזרה לנו בשנות הגלות כדי לשגשג ולצמוח כמו היום שיש מדינה שמשקיעה בגאונות משאבים. בלי משאבים, גאון ככל שתהיה, לא תצליח לצמוח. ככה זה עובד.

וגם אנשים שכן מאמינים בסייעתא דישמייא ראוי להם לנהל מדינה כאילו אין סייעתא דישמיא. הנה, הממשלה הדתית ביותר בהיסטוריה של המדינה, עם תקציבי שיא ללומדי תורה, תקציבי שיא לישיבות וזהות דתית והתפוצץ לנו בפרצוף כל הסייעתא דישמיא. הייתי מצפה שהפיצוץ הזה יקרה בימי ממשלות אחרות ולא חסר כאלה.

קודם כל, בגלות השכל כן עזר לנו רבותחסדי הים

להגיע למקומות מאוד מרכזיים בממשל ולהשפיע רבות, על אף כל השנאה מסביב.

למשל, קולומבוס לא היה מגלה את אמריקה, בלי חכמת האסטרונומיה והמצאות הניווט של רבי אברהם זכות.

אני רואה את נקודת ההבדל של הגלות והגאולה, בנקודה בדיוק בה אנחנו מתווכחים, קרי מחסום הפחד והתעוזה. כשהעזנו ולא פחדנו הצלחנו להקים פה מדינה.

להיות ממלכת כוהנים וגוי קדוש, זה לא מסתכם בהענקת תקציבים לישיבות ואנשים עם כיפות בממשלה. זה הרבה יותר רחב. זה לנהל את כל מערכות הכלל על פי הדרכות וחוקי התורה.

השכל בגלות עזר לנו לשרוד, לא לצמוח.די שרוט
אתה רוצה לחיות, לא רק לשרוד.

אברהם זכות זאת דוגמא פרטנית. לאורך ההיסטוריה היו יהודים רבים בעלי יכולות. אבל הם תמיד היו אנשים פרטיים ולא היו כקולקטיב שמאחריהם יש מדינה שתשקיע בהם.

ובלי קשר, עיקר התגליות של הניווט הימי הגיע מתור הזהב המוסלמי. בתור הזהב, כשהמוסלמים נהגו כאימפריה אחת, הם הצליחו להגיע להישגים אדירים בכל אספקט ותחומי החיים. מאומנות ואדריכלות ועד למתמטיקה ומדעים.

לא עזרו לך לא אברהם זכות ולא אלברט איינשטיין. ולא שפינוזה. ולא הרמבם כדי לצמוח ולשגשג. אדרבא, המשכנו להיות מדוכאים ונדכאים והובלנו כצאן לטבח בכל נקודה היסטורית חשובה.

בשורה התחתונה, כדי להצליח לשגשג כמדינה בעולם של היום אתה לא יכול להרשות לעצמך להפוך להיות מדינת עולם שלישי. תהפוך למדינת עולם שלישי, הגאונות והשגשוג לא יבואו לידי ביטוי במדינה ומשם לאזרחים שלא יהנו מפירות הגאונות. 

מה שאברהם זכות פיתח לבד היה הרבהחסדי הים

יותר משוכלל מזמן המוסלמים. בזכותו הגיעו לתגליות של ארצות רחוקות. אם תבקר בירח תוכל לבקר במכתש על שמו.

גם כעת שקמנו כלביא בצורה מדינית, יחידים הם אלו שצריכים להוביל. סנדלר עם כל קדושתו לא יגיע להישגים מדעיים וטכנולוגיים שגאון יגיע אליהם.

אתה חושב שאם לא נעיז וניתן לחיילים למות סתם, נגיע למדינת עולם שלישי. אני חושב לגמרי אחרת. אני חושב שצריך להעיז ולעשות את מה שנכון, והמדינות ימשיכו להזרים לנו השקעות וכסף בגלל הכישורים השכליים שלנו.

לא באמת מעניין אותם מוסריות, מעניין אותם תועלת. תספק להם את התועלת הם יזרימו לך כסף והשקעות.

כמו שכבר כתבתי העולם מתנהל בFacade של מוסריות, כשעיקר מה שמניע אותו הוא כסף ותועלת.

אנחנו עם חכם ונבון ויש לנו המון תועלת לתת לעולם, ואנשים ימשיכו לצרוך את זה בלי קשר מה יחשבו עלינו מוסרית.

זה בלי לחשבן את הסייעתא דשמיא שהיא אמתית.

שוב, אברהם זכות זאת דוגמא פרטנית.די שרוט

היא לא עזרה ליהודי הגלות כקולקטיב.

ונכון, גם בצורת מדינה, המיעוט הוא הקטר של הצמיחה, אבל את פירות החוכמה והגאונות כולם קוטפים. הסנדלר לא יגיע להישגים מדעיים, אבל הוא משלם מיסים. חוטב העצים משלם מיסים. שואב המים משלם מיסים. ההיטקיסט משלם מיסים. המדינה לוקחת את הכספים ונותנת שירותים לכולם ומהכסף שנשאר היא מעודדת השקעות זרות. ההשקעות הזרות מייצרות מקומות עבודה. נתח המיסים גדל. יש עוד השקעות ועוד המצאות ועוד פיתוחים ועוד ועוד ועוד.

העולם אכן מסתכל על התועלת, אבל לא תהיה לך שום תועלת לתת אם המדינה לא תהיה אטרקטיבית בגלל שיברחו לך מוחות, יברחו לך משקיעים, אף אחד לא ירצה להשקיע במדינת עולם שלישי. תסתכל מסביבך.

"רמת חיים ואיכות חיים"אחו
לא אומרת הרבה ליישובי העוטף. אבל לא נורא, אפשר להעלות אותם על מזבח רמת החיים בתל־אביב, בירת ההייטק.

מי ששונא אותנו גם ככה שונא אותנו. הנה חמאס ניסה לבצע ג'נוסייד ועדיין כולם מסתכלים עליו בהערצה. אותן מדינות שיש להן אינטרס כאן אמנם תצקצקנה אבל בסוף הריאלפוליטיק מנצח.

מזכירה לכולם שעם קום מדינתנו הנאצלתנקניקית

גרמנו ל"נכבה" ל"פלסטינים". זוכרים לנו את זה עד היום, אבל אנחנו עדיין חיים קיימים ובועטים.

רוב מדינות המערב שתומכות בנו יסלחו לישראל אחרי תקופה גם אם היא תפעל באופנים קצת פחות הומניים. ויש עוד דרכי פעולה למצות לפני הרג המוני. וגם אם לא יסלחו לנו לגמרי, אם זה יהיה פתרון לטווח הארוך זה שווה לנו את זה. גם ככה בכל מבצע צבאי שלנו מזדעקים בכל העולם על האכזריות שלנו כלפי הפלסטינים האומללים.

לא גרמנו מעולם לשום נכבהנפשי תערוג

אף פעם לא הפצצנו אזרחים בכוונה או אף פעם לא עשינו טרנספר לערבים. הם ברחו לבד בלי שום התערבות אקטיבית שלנו.

(המדינה עשתה פעמיים טרנספר ליהודים. בפינוי סיני ופינוי הגוש)

את הנכבה לא אני המצאתי, הזכויות שמורות לאחריםנקניקית

בכל מקרה זה ברור שהבריחה ההמונית לא הייתה במקרה. הם ברחו מפחד מהכוחות הצבאיים היהודיים שהשתלטו על מקומות בארץ, היו גם שמועות על דיר יאסין.

גם היום לא צריך להפציץ אוכלוסייה אזרחית או לפנות בכוח, מה שקורה שם עכשיו (הפצצות עם התראות, קריאות לפינוי אזורים, מחסור במוצרים חיוניים) זה מספיק. אם היה לעזתים לאן לברוח רובם כבר לא היו כאן.

הם ברחו לא מפחדנפשי תערוג

אלא מדינות ערב הציעו להם לזוז הצידה.

כמה שבועות מלחמה ויהודים לא יהיו כאן...

התוצאה היתה שהיהודים נשארו כאן

והערבים לא.

אז הם המציאו את הנכבה.

איזה יחסים בינל?{ר}צינית

אנחנו נלחמים על החיים שלנו ןבמקום לסייע לנו רק מבקרים כמה פשעי מלחמה אנחנו עושים.

מתי מישהו מהעולם עזר לנו באמת? 

לדוג' עכשיו ארה"ב עוזרתנפשי תערוג
עוזרת בשביל לפקח{ר}צינית

למה ביידן היה צריך לשלוח אנשים לבדוק מה קרה בבית חולים ולא האמין לביבי ולמה שהוא הציג?

הכל הכל הכל זה בשביל לבדוק אותנו. שום כוונות אמיתיות

ברור שיש אינטרנסיםנפשי תערוג

אבל בוא נשים את הדברים על השולחן בבירור...

מתחילת המלחמה ארה"ב שלחה לישראל לפחות 62 מטוסי תובלה מלאים בטילים למטוסים.

אותם טילים שחיל האוויר זורק על העזה.

(וגם. הרבה מהטילים שהיו במחסנים של ישראל אלו טילים אמריקאים)

בלי הטילים האלה, כנראה עשה היתה היום הרבה יותר בנויה

ויש מצב שישראל היתה הרוסה יותר.

ואני בכלל לא מדבר על הרתעה שהיא עושה למדינות אויב שהיא שולחת צי של ספינות-נושאות מטוסים-צוללות וכו'

לא נעים להגיד. אבל יכול להיות שאם לא היתה לנו ארה"ב מאחורינו, יכול להיות שהיום מדינת ישראל היתה נראת אחרת...

וברור לי שזה לא מטוב ליבה. אלא ה' שולח לנו מלאכי שמירה בכל מיני צורות ודמויות.

אבל לדבר סרה נגד ביידן (ארה"ב לדורותיה) זה כפיות טובה.

גם אם הוא עושה את זה מתוך איזה אינטרס. בזכותו מדינת ישראל כרגע עוד עומדת ומתפקדת.

בסדר, עוזרת{ר}צינית

עזרה עם תנאים

הם לא עברו את מה שאנחנו עברנו איך הם יכולים להתערב? ועוד יותר, איך אנחנו בוחרים בחיים של פראי אדם על פני חיים אזרחי המדינה? 

הם יכולו לא לעזורנפשי תערוג
אלא לשבת בצד כמו שאר העולם
שיעזרו בלי תנאים או שלא יעזרו{ר}צינית
עבר עריכה על ידי {ר}צינית בתאריך י"ט בחשון תשפ"ד 13:18

או שיעזרו בתנאים שלנו

זה עולם אוטופינפשי תערוג

ועדיין בגלל שזה לא יכול להתקיים

עדיף שהם יעזרו בתנאים שלהם, מאשר שלא יעזרו בכלל.

תיאורטית פשוט צריך לתת לאוכלוסיית עזהנקניקית

מקום לברוח אליו, כמו מצרים או מדינות באירופה הנאורות והרחמניות.

תיאורטית.

איזה מדינה תסכים לקחת את המפלצות האלה?נפשי תערוג

בהסכם השלום עם מצריים הם לא הסכימו לקבל אותם עם שטח

אז בלי שטח יסכימו לקבל אותם?

סקוטלנד למשל הודיעה שהיא מוכנה לקלוט פליטים מעזהנקניקית

אם היו עושים מאמצים בכיוון הזה סביר להניח שהיו עוד כמה מדינות נוספות.

בסוף כמעט כולם במדינות המערב מודים שהאוכלוסייה האזרחית ה"בלתי מעורבת" לא צריכה לסבול בגלל החמאס והמלחמה בו. מי שאכפת לו מהם יבין שהם צריכים מקום בטוח לגור בו, עם כל הצרכים החיוניים, ובעזה זה לא יקרה בקרוב.

אבל תכלס הגירה מעזה ממש לא עומדת על הפרק אז אולי מיותר לעסוק בזה.

לא הבנת את הסקאם?נפשי תערוג

סקוטלנד לא באמת יכולה להחליט לקלוט פליטים.

היא צריכה אישור מהממשל הבריטי. 

ישראל יכולה{ר}צינית

ישראל לא רוצה כדי לשמור על השם שלה ברחבי העולם.

עד מתי יהיה אכפת לנו מהעולם יותר מאשר אזרחי המדינה?

בכל מדינה אחרת בעולם כבר מזמן היו משמידים את עזה

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך