חייבת לשאול משהו..מתיעצת28

קיבלתי טיפה רושם (לא בטוח כלל שהוא נכון..)

שהציבור הדתי לאומי או הימני לא תומך בעסקת שבויים...

ורציתי לשאול.

למה בעצם זה לא הדבר הנכון לעשות עסקת שבויים?

בפרט, שאולי נכון להוסיף שזה לא חייל שנחטף (מבלי חלילה להקל בעניין)  אלא אזרחים שכואב לכתוב זאת - הופקרו..

למה זה לא להוסיף חטא על פשע?

אפילו הטיעון שבאמת מפחיד אותי שאסירים שישוחררו יבצעו פיגועים..

לא יודעת, לא בהיר לי שזה טיעון צודק ככ..

א. כמו שכתבתפצל"פ

זה מוכח בעובדות שאסירים ששוחררו בעסקת שליט ביצעו מלא פיגועים שנרצחו בהם עשרות יהודים

ב. ברגע שאת מוכנה לשחרר את המחבלים שלהם את בעצם נותנת להם תמריץ לחטוף עוד חיילים/אזרחים ישראלים, כי הם יודעים כמה זה משתלם להם, אז את לעולם לא תגמרי... כל הזמן יחטפו עוד וישחררו פי מאה מחבלים ולא רוצה לומר בכמה חיים זה יעלה לנו

זה חשוב מאוד שיש לנו דאגה לפרטים בעם שלנו

אבל אסור שזה יבוא על חשבון כל העם

אם נדאג לכל פרט אז לא תהיה פה מדינה, כי אין מה לעשות, מדינה לא יכולה להתקיים בלי פרטים שמקריבים בשבילה... לא דווקא בתחום הצבאי

עסקת שבויים את מסכנת את האזרחים במדינה הרבה יותר{ר}צינית
רק דוגמא: תראי את ה7.10. מתקפה שתוכננה על ידי סינוואר ימח שמו וזכרו ששוחרר בעסקת שליט
כל האירוע המחריד שהיה בשמחת תורהשוקולד לבן

שכלל כל כך הרבה הרוגים וכל כך הרבה חטופים שאנחנו כל כך כואבים בגללם קרה כי המחבלים קיבלו תיאבון מעסקת גלעד שליט.

אם לא היו משחררים בשום פנים ואופן את המחבלים בשביל גלעד שליט תמורת משא ומתן ותמורת מחבלים החטופים לא היו נחטפים ועוברים את מה שהם עוברים, כי לא היה משתלם לחטוף.

מי שבעד להחליף חטופים תמורת מחבלים אומר בזה שהוא רוצה עוד אסון גדול יותר ממה שהיה, כי כל פעם הם מחמירים בתגובה. את באמת רוצה אסון נוסף כמו שהיה ועוד חטופים?

(ולא מבינה למה נורמלי בעיניך עוד פיגועים. כרגע זה תיאורטי, אבל כשזה מגיע לפועל זה עוד אחד שנהרג ועוד משפחה שהחיים שלה נהרסו. למה נורמלי בעיניך שימותו עוד יהודים ועוד משפחות יהרסו? לא מספיק מה שהיה עד עכשיו?)

לא רק קיבלו תאבון, קיבלו יכולותהסטורי
רוב הנהגת החמאס היום, כולל סינואר ימ"ש, הם ממשוחררי שליט. אם הם היו עד היום בכלא - לא היה מי שמוציא לפועל את הזוועה הזאת.
זאת שאלה גדולהאחו

ודנו בזה גדולי עולם כי באמת יש צדדים לכאן ולכאן

המצב הנוכחי הוא מצב של מלחמה והמצווה מן התורה היא לנצח במלחמה למרות אפשרות ממשית של סכנת נפשות. לכן זה מאוד בעייתי להכניס שיקולים של שבויים.

הציבור הדת"ל / ימנים באופן כללי הוא יותר ניצי לכן הוא מעדיף לפתור בעיות (באופן כללי) בדרך של ניצחון ולא פשרה. זה עניין של אופי שבא לידי ביטוי בכל מיני נושאים.

יש כמה סיבותכי קרוב.

לבסוף עיקר הסיבה שחמאס עשו המבצע שלהם בשביל לחטוף ישראלים, וככה לשחרר האסירים שלהם.

וגם לא פודים שבויים יותר מכדי דמיהם.

הרעיון בשחרור מלא אסירים תמורת חטוף שורשו בגישה פסיפיסטיף, אנטי מלחמתית, שחושבת שסה"כ ככה נפתור הבעיות כל האסירים ישוחרוו שלהם ושלנו והכל יבוא על מקומו בשלום. אבל..

כל מה שיטענו כנגד עיסקה זה קישקוש.מי האיש? הח"ח!

אפשר להתנגד מאלף סיבות אבל בשורה התחתונה רק עיסקה יכולה להחזיר שבויים.

מי שנמנע מעיסקה חורץ את גורל השבויים לחיים גרועים ממוות, ואחר כך למוות הגרוע מכל מה שאדם מפחד ממנו כדרך למות.

ההחלטה הישראלית שלא ללכת לעיסקה מפוררת מדי יום את התלכיד הלאומי הציוני ומחירה יהיה קטסטרופה לישראל.

אתה אמיתי?!הסטורי

אם העיסקה תכלול העמדת עשרים אלף יהודים מול כיתת יורים - גם תתמוך?!

כי למעלה מאלף וארבע מאות הנרצחים ומאתים וארבעים החטופים הנוכחיים, הם חלק קטן מה"כל מחיר" שאנשי השמאל הקיצוני והתקשורת הכריחו את הממשלה לשלם על גלעד שליט. בלי זה לא היתה עיסקה וגלעד שליט אולי לא היה משוחרר.

אז כמובן - החמאס לא ידרשו כרגע העמדה מול כיתת יורים. אבל המשמעות הברורה של שחרור כל כך הרבה מרצחים, היא עוד אלפי נרצחים וחטופים בסיבוב הבא.

כל בחירה שבוחרים היא בחירה מושכלת.מי האיש? הח"ח!

כרגע בחרו לא לעשות עיסקה. מי שמצדיק את זה צריך להיות כנה ובעל חוט שדרה, לא להישמע בכיין ובטח לא לעקם לוגיקה בסגנון של יעקב נגל, פרופסור שמרשה לעצמו לדקלם את הסיסמא הנבובה ש"פעולה קרקעית מקרבת אותנו אל החטופים".

תענה לענייןהסטורי
חמאס לא יסכים לפחות מעיסקה שכוללת שיחרור אלפי טרוריסטים שאין שום ספק שלפחות חלקם יחזרו לטרור. נסיון העבר הוכיח פעם אחר פעם, שהם לא סתם חוזרים לטרור - הם מחוללי ומובילי טרור.

כשאתה טוען ש"כל מה שיטענו נגד עסקה זה קשקוש"  וש"החלטה נגד עיסקה מפוררת את התלכיד הלאומי והציוני" - אתה בעצם טוען ש"כל מה שיטענו נגד רצח וחטיפה של עוד אלפי יהודים זה קשקוש" ו"ההחלטה נגד רצח של עוד אלפי יהודים, היא זאת שמפוררת את התלכיד הלאומי".

לצערי מה שנכון נכוןאחו
לדעתי כן אפשר לשחרר חלק קטן מהשבויים תוך כדי לחימה אבל הנחת המוצא היא שזה או זה או זה. מפמפמים בתקשורת שיש יותר סיכוי לשחרר ככל שתגבר הלחימה אבל זה רק כדי למנוע סערה ציבורית
השמאלני התורן? ברוך הבאראשיתךאחרונה
כי בעסקה אתה נותן משהו שהאויב רוצהאני77

ואנחנו לא רוצים לתת לאויב את מה שהוא רוצה.

במיוחד לא לאויב כזה.

וחוץ מזה, שהסיבה מלכתחילה שכבר עשרות שנים הם מדברים על חטיפה כמטרה מבצעית ראשונה במעלה,

זה בגלל שהם מאמינים שחטיפה תגרום למדינת ישראל לתת להם את מה שהם רוצים, למרות שהוא ממש ממש רע.

אם נסכים לעסקה כזו, אנחנו מעודדים אותם בזה.

ובאופן כללי, אם את רוצה להעמיק בזה יותר, אני ממש ממליץ לך ללמוד קצת את 'תורת המשחקים'.

לעשות עיסקה, זה להוסיף חטא על פשעהסטורי
לא רק שעשו את העיסקה הנפשעת  של שחרור גלעד שליט, תמורת החטופים הנוכחיים ועוד אלף ארבע מאות נרצחים, נשים שנאנסו לעיני ילדהן, תינוקות שנשרפו (להמשיך???), כעת את מציעה להוסיף חטא על פשע ולשחרר את אלפי המרצחים שיעשו (ח"ו) את הפוגרום הבא, שיהיה נורא עשרת מונים?!
מי שמשלם פרוטקשיין פעם אחת ישלם עוד הרבה פעמיםחייל צבא הקודש

ובסוף יהרגו את משפחתו ויקחו את רכושו.

צריך לעשות מה שאפשר אבל טובת הכלל גוברת. 

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך