עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ו בכסלו תשפ"ד 08:07
יכול לישון רגוע?
איפה אמרתי שלא צריך השגחה ועזרה מלמעלה?
אוף, זה פשוט מתיש.
כמעט בכל שרשור מכניסים לי מילים לפה.
בסך הכל אמרתי דבר מאוד פשוט:
כשיש שאלה כמו ''איך נדאג לכך שבמלחמה לא יהיו מאות אלפי הרוגים'' או אפילו ''איך נדאג לכך שיהיו פחות הרוגים בתאונות דרכים'', לסמוך על אלוקים זה נפלא אבל זו לא תוכנית פעולה. צריך אמצעים גשמיים, ומי שפשוט יגיד ''יהיה טוב בעז''ה'' יוביל לאסון (אם הוא בדרגה של קבלת החלטות חשובות).
ומה שכתבתי כאן:
אם כך, לענ''ד התשובה שלך הייתה צריכה להיות: - צעירים מעל עשרים
היה בהתייחס לתשובה שלה, שבה היא כתבה שהיא לא יכולה לעשות כלום כי היא לא בקבינט, ולכן היא אומרת שהדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה לסמוך על ה'. אז אמרתי שאם כך, היא הייתה צריכה לכתוב כבר בתשובתה הראשונה בנוסף ל''אני סומכת על ה' '', שתוכנית הפעולה שלה כוללת גם לסמוך על האנשים האלה. כלומר שיש גם משהו גשמי בפתרון שהיא מציעה, וזה לא שהיא חושבת שאפשר רק על ידי תפילות למנוע אסון.
אגב, יש גם תשובות אחרות שלא נסמכות על הקבינט. עם פרוץ המלחמה, מאות אזרחים מתנדבים בניצוחו של אביעד פרידמן הגיעו לצפון והשמישו מקלטים ישנים. צבעו, ניקו, העיפו פסולת וכו'. הנה, יש מה לעשות מלבד להתפלל ומלבד לסמוך על הממשלה. אפשר להיות אקטיביים. אז הוא לא סמך על הקבינט שיחליט לעשות את מה שצריך, לכן הוא הלך ועשה זאת בעצמו. אשריו.
מה לא כתבתי?
לא כתבתי שלא נדרשת השגחה.
לא כתבתי שאלה שהיום מקבלים החלטות הם אנשים חכמים/טובים/צדיקים/מתוקים.
אם כבר אז להפך.
כתבתי שצריך שיהיו תוכניות מעשיות כדי שלא יהיו אסונות. זה כמובן ההפך הגמור ממה שקרה עכשיו בעזה.
ואז אתה מאשים אותי כאילו אמרתי שאני סומך עליהם...