למה הכל חייב להיות ככ קשה ומסובך?אנונימית בהו"ל

למה זה נראה מסביב שלכולם המלחמה המפגרת הזאת וההרחקה הכפויה כבר לשישה שבועות רק עושה טוב לזוגיות

וכולם מדברים על כמה זה עושה טוב ומחזיר להתאהבות הראשונית

וכמה זה ממש יתרון מהלחימה שהזוגיות תצא ממנה הרבה הרבה יותר חזקה ועוד בלה בלה בלה שכזה?!?!

מה כולם יודעים שאנחנו לא?? אני לא מבינה

ממש לא היו לנו איזהשהם בעיות רציניות בזוגיות לפני

ריבים פעם ב כמו כל זוג וכן על זה הדרך

לא משהו חריג בכלל.

והמלחמה הזאת עושה רק רע! רק רע!

אנחנו רחוקים טכנית

וזה מרחיק נפשית

ואני כל הזמן כועסת עליו שהוא לא מצליח לעזור לי לפחות מרחוק

ושהוא לא מבין אותי

ולא מעריך אותי

ולא מבין מה אני עוברת בסבל הזה

תהום פעורה ביננו

ההתמודדויות ככ שונות

וכל אפטר לא משנה כמה אני מחכה לו הוא התפוצצות אחת גדולה שאני בכלל לא מבינה למה חיכיתי

שוב מלא חוסר הבנות, וכעס, וריבים

אנחנו כבר לא מכירים אחד את השניה אחרי שחיים ככ הרבה זמן בנפרד

והוא כבר לא יודע מה הצרכים שלי והרצונות שלי.

ובאלי פשוט לבכות ולצעוק

זה לא פייר!!!!!!

זה לא!!!!!

כמה מחירים אישיים עוד נצטרך לשלם על המלחמה הזאת????

למה יש מי שמשלם ככ הרבה ויש מי שבקושי שותף?

למה כולם רק מתחזקים מזה ואותנו זה מוריד לתהום שאולה שאני לא יודעת כמה זמן ייקח לנו לצאת ממנה???

והאמת שאין לי מושג איך נשקם אחרי זה את הזוגיות ונלמד לחיות שוב ביחד

למה???????????

לא מספיק קשה כל המסביב שאני צריכה גם את ההתמודדות הקשה והבלתי אפשרית הזאת לאוסף?!?!?!

שולחת לפני שמתחרטת

כואב חי לשמוע שזה מה שאת מרגישה מכולםבוקר אור

כי אני דווקא לא מרגישה שזה עושה לנו טוב, ובטוחה שנצטרך תקופת שיקום, וגם אצלנו האפטרים הם התמודדות ממש

ובטוחה שגם אצל עוד הרבה אחרות ככה.. את ממש ממש לא לבד..

תודה על הנירמול אהובהאנונימית בהו"ל
את לא מבינה איך זה קל לדעת שלפחות ההתמודדות הזאת נורמלית וקורית לעוד אנשים❤️
קודם כל חיבוק גדולחנוקה

הפער בין המציאות לחוויה הפנימית יכול להיות שמיים וארץ

והחוויה שלך באמת לא פשוטה..

(בעיני המציאות החיצונית שאת מתארת קשה מנשוא, לא יודעת מי סיפר לך שזה טוב לזוגיות...)

וזה נורמלי.

זה נורמלי שקשה לך

זה נורמלי ההתמודדות שלך

זוגיות מושתתת על חיים משותפים, אין ספק שכשפורמים את הדבר הזה ממנה מזעזעים אותה באופן הכי יסודי

כל זוג וצורת התקשורת שלו

וכן, זה בהחלט קרבן שאת מקריבה למלחמה על הארץ הזו, והעם שלנו,

ד' ייתן לכם כוחות לצאת מזה. להתגבר ולהתעלות מעל הכעסים, הקשיים והפער ולמצוא כוחות ביחד להתקרב, 

למצוא דרך חדשה לדבר, להתחבר, ולא לאבד חלילה את האהבה שלכם.

תודה!❤️אנונימית בהו"ל

זה מקל ממש להבין שזה לפחות נורמלי

קשה בטירוף אבל לא מוזר

ושזה טבעי

תודה❤️

הלוואי שיתן כוחות, כרגע לא ממש מרגישה שהוא נותן ☹️

עזבי את כולם! הם לא רלוונטייםמקרמה

תתמקדי בכם.

מה שאת כותבת מאוד טבעי.

אתם באמת בעולמות שונים

בהתמודדויות שונות

את כותבת שהוא לא מבין אותך וזה לגמרי הגיוני

(אני אגלה לך בסוד שגם את ככל הנראה לא מבינה אותו... וגם זה הגיוני)

אני חושבת שקודם כל עזרה ראשונה זה להבין את זה- ולהנמיך ציפיות בהתאם.

לא לשים על זה משקל יותר ממה שזה. זה חא מעיד על הזוגיות שלכם כלום. זה לא חריג!

זה פשוט מציאות פסיכית.

אשתדל להתפנות בהמשך למצוא לך הסבר שכתבו יועצי זוגיות על ההתמודדות מנק שונות של מיךאומניקים ונשותיהן ועל היערכות לאפטר המיוחל

תודה רבהאנונימית בהו"ל

מן הסתם אני לא מבינה אותו

אבל זה באמת פחות קריטי לו

שאני אבין בדיוק, שאני ארגיש, שאני אתמוך...

נראה לי... הוא גם לא לוחם בתוך עזה, מאבד חברים על ימין ועל שמאל וכו'... הוא לוחם אבל בגזרה לא חמה ככ כרגע אז אני לא מרגישה שהוא חווה דברים מאד חריגים או קשים .. אולי אני טועה, לא יודעת

ככה נראה לי

מה שברור שהוא חווה כקושי זה להיות ככ רחוק מהבית וממנו כל כך הרבה זמן, במיוחד שהוא יודע כמה קשה לי (לא יודעת אם לצערי או לא לצערי, אבל אני לא חוסכת ממנו ...)

בכל אופן תודה רבה על הנירמול

זה באמת מרגיש שזה לפחות לא חריג

ומקווה שאת צודקת שזה באמת לא אומר על הזוגיות שלנו כלום..☹️

נראה לי קראתי את זה ולא התחברתי, אבל אולי זה משהו אחר, אשמח שתשלחי אם תוכלי..

שוב תודה❤️

אני חושבת שבסופו של דבר זה כץעניין של ציפיותמקרמה

וחלק מהציפיות שלך מושתתות על בסיס המציאות כמו שאת רואה אותה.

את מניחה הרבה הנחות על המקום בו הוא נמצא מבחינה נפשית, על המה קריטי או לא קריטי לו, על מה הוא חווה,

דיברת איתו על זה? יש בסיס להנחות שלך?

כי ממה שאני שמעתי מחיילים - גם אלו שלא בפנים, זה שונה מהמציאות.

בשלב ראשון כל אחד צריך להבין איפה השני עומד.

בשלב השני לעשות תיאום ציפיות.

על חלק מהציפיות שלך תקבלי מענה

על חלקן כנראה שלא- אבל לפחות תדעי איפה את עומדת.

(מצאתי את הקטע שהתכוונתי אליו... מסתבר שזה הקלטה בווצאפ ואני עוד בודקת איך אפשר להעלות לכאן)

זה פשוט כבר עבר את גבול הטעם הטוב..רק שאלהה

הריחוק אולי עשה טוב וגעגוע בשבוע שבועיים הראשונים..

עכשיו ממש כמוך מגישה שזה מאוד פוגע בזוגיות, מרגישה ריחוק נפשי ולא רק פיזי. מאוד חוששת מההשלכות של זה על הזוגיות והמשפחה שלנו.

אולי באמת לנסות לעשות שיחת תאום ציפיות, כי זו שגרה חדשה ושונה

מתפללת שה' יתן לנו כוחות

וואי ממש ממש עבר את גבול הטעם הטובאנונימית בהו"ל

זה הרבה יותר מידי אינטנסיבי וארוך

תודה אהובה❤️ מתפללת גם עליך

לא מרגישה שתיאום ציפיות עוזר ככ... כי פשוט הרבה פעמים הציפיות לא ראליות מבחינת השני ולא מצליחים לעמוד בהם וזה סתם יוצר עוד תיסכולים☹️

מצד אחד זה מבאס אותי שהרבה חווים את הקושי הקשה הזה ומצד שני זה באמת מרגיע שזה טבעי ונורמלי... בהצלחה לכם אהובה.. חיזקו ואימצו❤️

אני לא מכירה האמת אף אחת שאמרה שזה עשה לה טובבאורות

יש המון סביבי שבעלן מגויס ולהפך, כולן מדברות על כמה קשה, על המשבר עם האפטרים, הריחוק. את הכי לא לבד. זה מציאות קיצונית והזויה.

יקח זמן להתאושש. אבל בטוחה שנצליח.

שמחה לשמוע (כאילו הייתי שמחה שלא יהיה קשה לכולן)אנונימית בהו"ל

אבל זה מאוד מאוד מרגיע

לא יודעת למה מסביבי שמעתי רק את הצד השני

שמחה שכתבתי פה

תודה!

❤️❤️❤️

א י לא יודעת מה כולם אני כן יודעת שאצלאני זה א

הרבה זה לגמרי כמו שאת מתארת שאצלך..

ויותר מזה לםעמים דוקא כשיש כל כך הרבה ציםייה וגעגוע יש התפוצצות יותר גדולה.

את עוברת קושי גדול ביום יום להיות לבד והוא חווה דברים מן הסתם לא פשוטים בלחימה אז כשנפגשים שניכם כנראה מאוד מאוד עמוסים בדברים אחרים..

אל תחשבי על מה יהיה אחרי תנסי אולי לחשוב מה יכול לעזור לעכשיו.. אולי לכתוב לו הודעה או מכתב של מה את מרגישה מכתב לא מאשים מכתב שמבין גם אותו.

ואני בטוחה שתצליחו חהתגבר בסוף על הכל

תודה שוב על הנרמול❤️אנונימית בהו"ל

לא מצליחה למצוא גם מה יעזור עכשיו..מנסים כל הזמן לדבר ולעשות תיאום ציפיות ולחשוב לשתף וכו'

ופשוט זה סיטואציה שמאד מאד קשה לעבוד בתוכה ולהתקרב😔

מהנסיון שליאמאשוני

הבעיה היא בעיקר בציפיות.

את מצפה שיהיה שותף איתך בעול הנפשי לפחות, אבל האמת כמו שהוא לא שותף למאמץ הפיזי ולא נוכח פיזית,

ככה הם גם לא פנויים נפשית, הם גם עוברים דברים לא פשוטים בכלל במלחמה.

ברור שאתה אמירה כוללנית ויכול להיות שחיילים שונים מקבלים את זה שונה, ונשות מילואים שנוהגות לשתף וזה מצליח להם.

אני יכולה להגיד לך מה עובד אצלנו- קודם להבין שכל אחד עובר פה משהו עצום.

כל הסרטונים על העל האש והמסיבות, זה כיסוי למתח שהם חווים במצב מלחמה.

בעלי לוחם אז אולי זה שונה ממי שלא לוחם,

אבל כשהם נכנסים הם יודעים שלא בהכרח כולם חוזרים והם מורעלים בטירוף, אבל כל זה כן גורם לעומס נפשי.

לכן אני לא מצפה בכלל שהוא יבין את הקושי שאני חווה.

ואני אומרת את זה על סמך כמה וכמה צווי 8, רק שהפעם זה ארוך, מורכב וקשה מכל הפעמים הקודמות.

אבל את הטעות של לצפות ממנו להבנה או לתמיכה עשיתי בפעמים קודמות וזה זלל ממני את טיפת האנרגיה שהייתי יכולה להפנות למשאבים יותר זמינים ושילמתי על זה מחיר יקר.

לכן הפעם היה לי ברור:

הוא עם הפנים למלחמה ואת הכוחות שלו הוא יגייס מחברים ומכרים שלו,

אני עם הפנים להתמודדות עם הבית ומגייסת את הכוחות מהסביבה שלי.

כל השיחות שלנו לא נסובות על פורקן נפשי וציפייה לתמיכה. כן משתפים אבל לא ברמת פריקה אמיתית...

לא יודעת איך להסביר את זה, אבל כמו שאני יודעת שמאמא שלי ברגיל אני לא אקבל תמיכה ולכן מספרת את זה יותר טכני, וגם לא מספרת הכל,

אז ככה גם איתו עכשיו.

אני יודעת ומרגישה עליו שמה שמחזק אותו זה שאני חזקה, אז גם כשאני לא חזקה, אני מנסה לשדר חוזק.

למשל שולחת הרבה נקודות אור ונקודות מצחיקות שקרו לנו במהלך היום..

נגיד במהלך פעילות יום הולדת לבת שלי הייתה אזעקה והוא שאל מה איתנו, שלחתי לו תמונות שלה כשהיא מחייכת, לא סיפרתי על הרגעים שהיא בכתה..

או למשל כשסיפרתי שהיא מאוד מאוד רגישה וכל דבר גורם לה לבכות, הוספתי יעבור לה, לא חיכיתי למילות נחמה שלו..

כשקורים כל מיני דברים מצחיקים ביומיום משתפת בזה.. נגיד יום חמישי כל הלילה ושישי בבוקר הבן שלי הקטן צרח וצרח שהוא רוצה את אבא.

אז שיתפתי, אבל לא ממקום מיואש, אלא במן חצי בדיחה כזה שתראה איך הבן שלך אוהב אותך אני מקנאה.. וגם כשהבן שלי היה אבא של שבת והוא צרח בבוקר אז אמרתי לו אתה אבא של שבת, בוא נתלבש יהיה לך כיף,

אז הוא מתוך הצרחות בקושי מצליח לבטא את עצמו, אבל אמר "לא רוצה של שבת, רוצה אבא, רק אבא!!"

אז נגיד שלחתי לבעלי הודעה עם הציטוט ומלא סמיילים.

אז מצד אחד אני משתפת אבל לא ברובד העמוק של ההתמודדות, אלא די בהיבט החיצוני וגם אחרי השיתוף נותנת לזה מקום יותר קליל של קצת לצחוק על המצב אז זה מאפשר לבעלי לשמוע ולא להתפרק מזה.

וככה גם הפוך, הוא משתף אותי מלא בכל מיני דברים יפים ובבדיחות ומחוות ואפילו בדברים שהוא הכי שונא שזה שמעבירים אותם מנקודה לנקודה לנקודה רק כדי לחזור לנקודת ההתחלה וכל זה, אז הוא מקליל את זה קצת ואז יותר קל לי לתמוך בו נגיד אמרתי לו כשהוא היה בפאתי עזה רק כדי לגלות שהמשימה השתנתה:

" לפחות זכית בארבע אמות חדשות בא"י "

או למשל יום שישי אחד הוא שולח תמונה ואומר לי אני בטיילת של עזה, יום יפה היום, רוצה להצטרף?

או שהוא שולח לי תמונה של טמפון וכותב קיבלנו תרומה ואני לא יודע מה עושים עם זה, מישהו פה ייעץ לי לשאול אותך..

כל מיני שטויות כאלו.

אולי זה נשמע כמו זוגיות שטחית, אבל זה מה שמחזיק אותנו.

אפטרים זה באמת הרבה יותר קשה, כי קשה לדבר פנים מול פנים ולא לפתוח עד הסוף הכל. אנחנו משתדלים להסיח את הדעת ולעשות דברים שיקלו עלינו. נגיד אנחנו יכולים לדבר שעה על איזה פרט טכני רק לא להגיע למקומות כואבים מדי, כי אפטר זה לא מספיק זמן שאפשר לפתוח בו דברים כמו שצריך וגם לטפל וגם להתחזק וגם לקום מזה מחדש להמשך.

בקושי שינה ואוכל כמו שצריך מספיקים אז בטח שלא דיבור אמיתי מרפא. לכן כדי לא להישאר עם "פצע פתוח" מעדיפים פשוט לא להסיר את התחבושת.

לי אישית היה גם פרויקט גדול בעבודה שגרם לי למתח נוראי שלא היה לי ברור בכלל איך אני הולכת  לבצע אותו עם כל המתח והעיסוק בילדים, אז כשנתנו לו יומיים חופש פשוט ברחתי לעבודה גם לכבות שריפות שם וגם להימנע מחיכוכים מיותרים בבית. (וגם היינו אסורים אחרי מלא מלא זמן שהוא לא יצא ולא ידעתי איך נכיל את זה)

מי שבסביבה שלי שנותן לי כח, יודע שאפטרים זה לא הזמן של פורקן אמיתי לכן תומכים גם בימים האלו, כולם מבינים שזה אומר שהוא עדיין מגוייס.

כשאני כן צריכה אותו אני אומרת לו באופן מאוד מפורש מה הציפייה שלי ממנו.

נגיד הייתה לנו איזה בעיה מול המעון ואני כבר השתגעתי, לא הייתה לי כבר טיפת חמצן.

אז מצד אחד שלחתי כזה רצף של הודעות כועסות, מיואשות, הוצאתי הרבה ג'יפה,

מצד שני סיכמתי במה אני מצפה ממנו לעשות.

איקס, וואי, זד.

אח"כ גם פתחתי קבוצת ווטסטפ שרק שנינו חברים בה וקראתי לקבוצה בשם המשימה והעברתי לשם את כל הטכני שהיה בפרטי שלנו.

בעלי התייחס רק לטכני, לא לקושי שהסיפור הזה גרם לי ועשה רק רבע ממה שביקשתי, אבל לפחות היה לו מפלט מכל ההר געש שפרקתי, אם לא הייתי נותנת לו אפיק טכני לצאת ממנו, הוא לא היה יודע איך להגיב וזה היה מעצבן אותי עוד יותר שהוא מתעלם מהנושא.

בקיצור, השיטה הזאת לגמרי עובדת לנו הפעם בשונה מפעמים קודמות ששילמנו מחיר יקר על הציפיות שלי תוך כדי ואחרי המילואים.

וגם כשהכל ייגמר, המתכון שלי לחזרה לשגרה בריאה, זה שצריך לתת לזה זמן. לפרק הכל לאט לאט לאט.

לא לחכות לו עם סמרטוט ביד או עם חבילת טישו ולפרוק עליו הכל.

צריך להחזיק עוד כמה זמן.

לדעתי קודם לדאוג לשינה ואוכל טוב.

אח"כ לתת לילדים את המקום שלהם לפרוק,

אח"כ שיחזור לעבודה כמה ימים. שיסע להורים שלו עם הילדים ובלי הילדים.

רק אחרי שכל הסביבה טיפה נרגעת, אני מסתכלת עלינו ונותנת יותר מקום לזוגיות.

עד אז אני ממשיכה להחזיק.

אח"כ יש גם יותר פניות בלי הסחות דעת.

אפשר לקחת קצת חופש, לצאת להתאווררות טובה. וגם לו יש יותר פנאי וריכוז בשבילי ויכולת הכלה. מה שפשוט לא נמצא שם לפני כן לא במלחמה ולא בהתאקלמות לשגרה.

מאמינה שאין דרך אחת שהיא נכונה לכולם. שאלת מה עובד אצל אחרים, אז מתוך הניסיון של מה שכשל בפעמים קודמות ודי מצליח עכשיו,

משתפת בתובנות שלי.

מתאים לך תקחי.

לא מתאים, אל תקחי.

בהצלחה, ומקווה שתגיעי לנוסחה שתעזור לכם.

איזו תגובה יפה💖סודית
כתבת ממש ממש יפהאנונימית בהו"ל

אבל אני ממש לא שם

לא מרגישה שיש לי מישהו אחר לשתף ברמה הזאת (את מי את משתפת באמת?)

וכדי להרגיש שהוא 'עדיין בעלי' אני מרגישה שאני חייבת שהוא ידע מה עובר עלי ואיך אני מרגישה....

לגבי הדברים שהם עוברים, אולי את צודקת אבל כמו שכתבתי נראה לי זה גם מאוד משתנה ותלוי באיפה הם נמצאים.. בעלי גם לוחם אבל הם בגזרה לא ככ חמה עכשיו... עובדים הרבה אבל לא דברים חריגים/מאד מסוכנים/ וכו'.. לא מאבדים חברים... לא מרגישה שהוא חווה דברים חריגים..  מבינה? אולי אני טועה.. ככה אני מרגישה.. שהדברים שאת אומרת כל מה שהם עוברים וחווים יותר מדויקים לחיילים שבעזה, שהיו בעוטף וכו'.....

ולגבי הסוף, שכתבת שעד אז צריך להחזיק,

אז כבר עכשיו אני מרגישה שאני ממש לא מחזיקה, ככה שאין מצב שאני ימשיך להחזיק עוד ועוד אחרי שזה סופסוף ייגמר...

❤️

תודה גדולה בכל אופן על התגובה המושקעת

אקרא אותה שוב מאוחר יותר ואולי אתחבר מכיוונים קצת שונים.

תודה❤️

אז ככהאמאשוני

קודם כל, את מי אני משתפת?

בד"כ בשכרה אני תמיד נמשכת לשתף יותר אנשים שמבוגרים ממני, שיש להן ניסיון אבל לא רק שת חמש שנים מעלי, אלא עשור לפחות.

בחופשות לידה את תמצאי אותי על ספסל עם פנסיונרים יוצר מאשר על ספסל על נשים במצבי.

אז גם עכשיו אני משתפת נשים שהבעלים שלהם מזמן מזמן כבר לא בשירות פעיל. אבל כן עברו מלחמות ואפילו יותר קשות מעכשיו.

ככה שלא צריך להסביר הרבה, ההבנה נמצאת שם. אבל גם יש להם יכולת הכלה כי הם לא מתמודדים ברגע זה ממש עם התלאות אז יש זמן להקשיב. אז לא צריכה שיחות ארוכות, ממש שיחות רחוב של כמה דקות לגמרי עושות את זה..

כשאני יודעת מה הדבר הטכני שאני צריכה אני מבקשת ומסבירה במפורש.

נגיד לחודש ארגון של הילדים היה צריך להביא מזומן ואין לי מוזמן בבית אז כתבתי בקבוצה שבעלי מגוייס ולא אצליח להגיע לכספומט אם מישהו יכול לשלם עליהם ואחזיר לו בביט.

שיתוף ממש אני לא משתפת, לא מרגישה ממש צורך, פורקת קצת פה קצת שם.

שומעת שיעורי חיזוק.

זה לא שיתוף ב"רמה הזאת"

זה שיתוף וקבלת פינוקים שמונעים מהקושי להביא אותי לקריסה. וגם ספורט ושירים מאוד מחזקים אותי.

לגבי מה שכתבת "כדי להרגיש שהוא עדיין בעלי חייבת ש.."

אז המוטו שלי תמיד זה תפיסות שעוזרות לי, אני מחזקת אותם, תפיסות שלא עוזרות לי, משחררת אותם לשלום.

האם את מרגישה שהאקסיומה של להרגיש שהוא עדיין בעלי אז צריך xyz כרגע מקדמת או תוקעת אותך?

לשבור אקסיומות צריך כוחות נפש.

לכן אני לא מציעה לשנות את החשיבה לגמרי, רק מציעה אולי אפשר להקפיא אותה לזמן מה?

אולי רק כרגע ממש עכשיו אפשר למלא את ה"להרגיש שהוא עדיין בעלי"

בדרך יותר ישימה כרגע? רק לזמן קצר וניסיוני, אח"כ תמיד תוכלי לחזור לדרך שאת מכירה שגורמת להרגיש שהוא עדיין בעלך.

למשל: יצירת עוגנים.

כל בוקר/ ערב/ שישי

לשלוח הודעה/ סרטון מחזק אחד לשני.

ליצור מסורת ייחודית למצב שתגרום לשניכם רגע להתייחד עם המחשבה שאתם נשואים זה לזו גם מרחוק.

או למשל להגיד לו שכל שישי הוא מזמין לך זר פרחים לשבת. או משהו ספציפי שאת אוהבת ורק הוא יודע. שזה זאת כמוס ופרטי שלכם. כל ערב שבת שתקבלי תרגישי בהכי מוחשי שהוא עדיין בעלך.

סתם זורקת רעיונות, כל זוג ומה שמתאים לו.

לגבי הדברים שהם עוברים להערכתי את טועה. לא מכירה את בעלך ולא ספציפית את מה שהוא עושה אבל למשל על בעלי וכל החבר'ה שלו, כל התקופה טרום הכניסה הקרקעית הייתה הרבה יותר מותחת. הם היו כאלה קפיץ.

וגם בסבבים קודמים הרגשתי שתכלס חיל האוויר עושה את העבודה והם סתם מתפנקים, אבל אח"כ כשהוא חזר ראיתי עליו שהוא מתנהג שונה.

אולי בעלך לא משתף, אולי הוא גם מדחיק בעצמו ולא מודע לקושי הנפשי שלו, אבל להיות בתקופה הזאת על מדים זה אירוע לדעתי, לא משנה מה התפקיד.

וגם נניח שאת צודקת, המחשבה שהוא לא חווה קושי נפשי משמעותי, תורמת לכם?

אם תדעי שהוא עובר גם קושי ובגלל זה לא מצליח להכיל את הפורקן שלך, ולא בגלל שהוא לא בסדר/ אכפתי וכד', זה לא יעזור לך לדון אותו לכף זכות?

אם זה עוזר אז תהני מהספק.

תצאי מנקודת הנחה שאולי קשה לו גם, אל תחפשי הוכחות.

לגבי הלהחזיק, לא כתבת על עצמך אז קשה לדעת מה יכול לחזק אותך ולאפשר לך להחזיק, תנסי לחשוב מה יכול לחזק.

שירים/ שיעורים/ ערבי חיזוק/ עזרה טכנית/ ספורט/ יציאה בשמש/ טיולים.

אבל גם אם את לא מצליחה להחזיק, ופורקת ונשברת, לפחות אח"כ כשאת מנסה לאסוף את השברים, לדעתי יש משמעות מאוד גדולה אם התסכול מופנה כלפי המצב, ולא כלפי הבעל. כלומר זה בסדר להתפרק, אבל שהפורקן לא יבוא על חשבון הזוגיות.

נגיד אם הוא באפטר ישן כל היום, אז זה בסדר להתעצבן ולהגיד לו:

אני לבד כל השבוע ואז גם כשאתה יוצא אני לבד כי אתה עייף, כשזה לא בא בהאשמה אישית כלפיו אלא בתסכול מהמצב, מאשר להגיד:

כל השבוע הייתי לבד ואז כשאתה חוזר אתה שוב משאיר אותי לבד.. שזה מבטא האשמה.

וגם עוד דבר שעוזר לי זה לשים במודעות את הזוגיות מעל צרכים אחרים.

למשל כשהוא לא יכל לצאת הביתה הרבה זמן נסעתי עם הילדים אליו.

לקחתי בחשבון שזה מקום מסוכן מבחינת אזעקות.

לקחתי בחשבון שזה שטח צבאי סגור ואולי לא יתנו לנו לעבור.

לקחתי בחשבון שאולי יקפיצו אותו למשימה והנסיעה תהיה לחינם.

לקחתי בחשבון שהילדים יהיו מאוכזבים אם לא ניפגש בסוף.

העיקר כן להתאמץ להיפגש מתי שאפשר.

גם אם בסוף המפגש לא היה קורה, עצם הידיעה שעשיתי מאמץ להיפגש איתו, הייתה מחזקת את שנינו ברמה הזוגית.

וגם מפגש שם הרבה יותר קצר והרבה פחות מועד לפורענות מאשר אפטר.

מניחה שלא מתאים לכולם ולא בכל מצב, אבל שווה לבדוק.

ההתמודדות לא פשוטה בכלל, אבל בסוף תצאו ממנה מחוזקים ❤️

עונה לךאנונימית בהו"ל

לגבי השיתוף, אני כן מרגישה שאני צריכה לשתף 'ברמה הזאת', אני צריכה להוריד ממני, להרגיש שיש מי ששומר אותי ומה אני עוברת. הסיבה העיקרית לדעתי שאני מתקשה לפרוק לאחרות ורוצה לפרוק לבעלי הוא שיש עניין אישי כלשהו שמאד מאד מקשה עלי בתוך ההתמודדות כרגע ואני לא מרגישה בנוח לשתף כמעט אף אחד חוץ ממנו. וכשאני משתפת בלי להגיד כלום על העניין הזה אז מרגיש לי שכל השיתוף/פריקה לוקה בחסר, כי זה חלק מאוד מאוד מאוד משמעותי בסיפור הזה..... מקווה שהצלחתי לנסח את עצמי. אני ממש שחושבת שזה אחד הדברים שמאוד מקשים עלי

לגבי מה שכתבת על לשבור אקסיומות שלא עוזרות לי.. אקרא שוב ואחשוב על זה... מעניין... לא נכנסתי בכלל לעומק המחשבה הזאת

זה פשוט מחשבה שהיתה לי

לגבי מה שהם עוברים, מעניין. אולי את צודקת. אין לדעת... אבל אני לא מרגישה שאני מזלזלת בקושי שלו או שופטת אותו לחומרא בגלל זה..

לא יודעת..

מנסה למצוא דברים שיחזקו אותי... זה מאד קשה

גם למצוא דברים שבאמת יחזקו

וגם שזה יהיה דברים שבכלל אפשרי לעשות בתקופה הזאת

ודווקא רוב התסכול שלי ממש מופנה כלפי המצב... רק דברים נקודתיים שיותר קשורים אליו ישירות מופנים אליו...

אני ממש ממש מאשימה את הסיטואציה....

המודעות על הזוגיות זה ממש ההשתדלות

ממש עושה בשביל זה מאמצים

אמן והלואי!❤️

תודה!

תראיאמאשוני

אני מבינה ממש את הקושי, ואני חושבת שנכון לתת ליאוש/ אכזבה/ כעס/ עצבים את המקום שלהם.

אבל אחרי זה צריך ללמוד לנסות לקום.

צריך להבחין בין מה שהיא בר השגה למה שהוא לא.

לא תמיד יהיה פתרון.

לפעמים צריך להיאחז במה שיש גם אם הוא רחוק מלספק את כל הצרכים, מאשר לנסות לתפוס את מה שרוצים ואז להפסיד הכל.

לכן במצבך תנסי לחשוב מה כן ישים.

את רואה שלשתף אותו מרחוק לא עובד. את רואה שלחכות לאפטרים לא עובד.

אז עם כל הצער והעצבים כדאי לפרק את הסיטואציה ולחשוב מה יעבוד בכל מישור בנפרד.

נגיד למשל הדבר שאת מתמודדת איתו ולא יכולה לשתף קשור לאתגר פוריות.

אז נגיד את יכולה לחפש קבוצת תמיכה בנושא הזה.

שם יבינו חלק אחד, ונשים מגויסות יבינו חלק שני (ואולי תתפלאי אבל תמצאי מישהי שמתמודדת גם עם הדבר שלך וגם עם המילואים)

או למשל את בפרק ב' ומתמודדת במקביל לכל גם עם בעיות עם הגרוש.

אז יש קבוצה ייעודית לזוגיות בפרק ב'.

או לא יודעת כל דבר שזה יהיה...

אז אולי לא יהיה מי שיבין עד הסוף את המורכבות, אבל עבור כל שכבה בנפרד תקבלי מענה.

ולפעמים אפשר גם למצוא מקורות חיזוק גם בלי לשתף כלום. למשל ערב תפילה ושירי חיזוק. כל הקושי מתנקז לאיזשהו פורקן שלא חייב לדבר אותו בקול. התפילה, הניגונים, השירים, הביחד של הקהל שכל אחד אמנם עובר מסע אישי משלו אבל כולם יחד עוברים דברים סביב המלחמה.

אז גם בלי לדבר זה מאוד מאוד עוזר ומחזק.

לפעמים חיבוק ארוך וטוב כזה ממישהי עם חוכמת חיים והבנה לנפש האדם, גם בלי מילים, האנרגיות, זה מאוד עוזר ומרים.

לגבי שיתוף הבעל, אולי תכתבי לו הכל במכתבים? את יכולה לשלוח במייל פעם בשבוע שיקרא בנחת מתי שהוא יכול,

ואת יכולה לכתוב לכם יומן מלחמה אישי שלכם. יומן מסע.

שתקראו בו אח"כ ותבינו מה עברתם.. שהוא יבין מה את עברת. שתוכלי לשתף אותו במצב שיש לו יכולת הכלה.

לפחות שלא תרגישי שהכל סגור בפנים. ויישאר סגור לנצח.

לגבי מה שהם עוברים,

את כותבת שהוא לא מבין ולא מעריך מה שאת עוברת, יכול להיות שבאמת מרחוק הוא באמת לא מבין מה את עוברת ברמת ההבנה השכלית (זה מזכיר לי שבאחד הסבבים הקודמים עברתי אירוע אלימות ובעלי בהכי פשוט לא הצליח להבין בכלל על מה אני מדברת למרות שנתתי פירוט גרפי מדוייק)

אבל יכול להיות שהוא לא מצליח להבין ולהעריך לא בגלל קושי של מרחק, אלא בגלל שהוא עמוס בהתמודדויות שלו ולכן לא יכול להכיל את מה שאת מספרת ולכן יוצאות לו תגובות או חוסר תגובות שגורמות לך לעוד יותר תסכול, מאשר במצב שבו את מקבלת שהוא עובר משהו, את מבינה שהוא לא יכול להבין אותך, את מקבלת שהוא לא מצליח להעריך אותך, ולכן גם התגובות קצת פחות מטלטלות אותך והמריבות על טונים נמוכים יותר.

אם ניסית את השיטה של לשתף ולהאשים את הסיטואציה ולא אותו, וזה עדיין לא עוזר, אז לנסות להפחית בפריקה.

לא רואה דרך אחרת האמת..

אולי תנסו לצאת לחוויה זוגית טובה שתוכלו להנות בלי לפרוק. נגיד לצאת להופעה, תשירו יחד, תהנה מהקצת שיש לכם ביחד.

אפילו במגע לפעמים עדיף לתת למגע לעשות את שלו בלי יותר מדי דיבורים על קושי כדי לפחות להתמלא מזה.

נגיד חיבוק. אז אפשר לתת חיבוק ארוך ותומך גם בלי להגיד כלום. אפשר לבכות ולנגב את הדמעות גם בלי דיבורים.

כל מיני מחוות כאלו של ביחד גם בלי לנקות בדיבור את כל מה שהצטבר.

כי בסוף אפטר זה דבר כזה קצר שלא תמיד אפשר להספיק. אז לפחות להיטען מחוויות משותפות לפני שבוע חדש בו כל אחד מתמודד עם שלו שוב, ושוב, ושוב.

את מדהימהחנוקה

בא לי להכיר אותך באמיתי..

קראתי את כל ההודעות שלך למרות שאני בכלל לא בסיטואציה

אבל יש לך צורת הסתכלות כל כך בריאה בנפש, 

לקחתי מפה הרבה לחיים שלי..

מדהימה! איזה תגובה יפההמקורית

וכמה את משקיעה בכתיבה שתהיה ברורה ומובנת ומפורטת

את נכס❤️

ממש מסכימה ומתחברת למה שכתבת 

אני ממש מבינה אותך (לא הפותחת)אנונימית בהו"ל
חיבוק יקרה!מכחול

מוסיפה משהו ששמעתי ואולי יעזור לך - כל בעל רוצה לשמח את אישתו. זה ממש ממש חשוב לו.

אם את שמחה, ועוד יותר - אם את שמחה בזכותו, זה ממש משמח ומחזק אותו.

הרבה פעמים נשים (אני לא מדברת על עכשיו, אלא באופן כללי) מרגישות שהן צריכות להסביר כמה קשה להן, כי אחרת "אין להן הצדקה" לבקש עזרה.

למשל - הבעל חוזר הביתה אחרי יום עבודה, והאישה מתחילה לספר לו איך היא לא נחה דקה, והילד הקיא, והילדה צרחה שעתיים, והוא לא אכלה כלום מהבוקר, וכו'.

היא רוצה שהוא יבין את הקושי שלה, יעריך את כל המאמץ שהיא עשתה עד עכשיו, וישלח אותה לנוח קצת עכשיו.

הבעיה היא שהבעל שומע את זה, וככל שהאישה מספרת יותר כמה קשה לה, הוא מרגיש יותר ויותר רע ("לא טוב לאישתי! היא לא שמחה! אני לא בעל טוב!"), ותחושת הכישלון שלו כל כך קשה לו , שהוא לא יכול יותר לשמוע את זה (והרבה פעמים הוא יגיב בצורה ממש לא הגיונית מבחינתנו - ישתיק אותה, ינסה להקטין את הקושי שלה, ילך לחדר / יברח לפלאפון/ יצא מהבית , הכל כדי לא לחוות את הכישלון הזה).

הפתרון שמציעים בזמנים רגילים הוא ללמוד לבקש מה שאנחנו רוצות בלי להרגיש צורך "להתבכיין" כדי להצדיק את זה.

הגיוני שאם אותה אישה הייתה פותחת לו את הדלת בחיוך, נותנת לו דקה או שתיים ואז מבקשת "ממש ישמח אותי לשבת לאכול כמה דקות בנחת. נכון שאתה יכול להיות עם הילדים?" התוצאה הייתה הרבה יותר טובה.

פה זה מצב קצת אחר, כי שני בני הזוג מאוד מאוד מוצפים רגשית ופיזית, אבל אני מאמינה שאותם עקרונות יעזרו.

לדבר פחות על הקושי (במיוחד על דברים שהיא לא יכול לעזור בהם ). לתת לו רעיונות איך הוא יכול לעזור, ולשתף ממש כמה זה מקל עלייך ומשמח אותך.

ממליצה להקשיב /לקרוא -

אלישבע גרוניך

לורה דויל

בנוסף, הייתי שולחת לו הודעה "אני מרגישה שאנחנו לא מצליחים להיות קרובים כמו שאני רוצה עכשיו. כל אחד מאיתנו נמצא במקום אחר, והכל טעון וקשה. אני מחכה כבר שכל זה יעבור ונרגיש שוב יותר קרובים".

ככה גם אם אתם לא מצליחים לשפר את המצב כרגע, אתם שמים על השולחן את זה ששניכם רוצים, ושזה לא המצב הנורמלי שלכם.

בהצלחה!

זאת תקופה מטורפת, אבל היא תעבור ואתם תתגברו עליה!

בלתקמטילדה

אצלי הוא לא במילואים, עובד כרגיל

ובכל זאת משפיע ולא תמיד לטובה.

גם אנחנו בחודש וחצי הזה של המלחמה עברנו אתגרים יותר מהרגיל

מסתבר שמלחמה משפיע על הכל ועל כולם

גם אם אנחנו לא ממש בחזית...

חיבוק❤️

אוי יקרה, זה באמת ממש קשה ומסובך...כתבתנו

אני מרגישה שזה עוד מעגל פגיעה של הרוע והרשע של הקמים עלינו לכלותינו... אם זו מחשבה שמעודדת אותך- שלא לתת להם להיכנס אליך הביתה, יופי. אם לא תתעלמי.

חוץ מזה, כמו שכתבו לך רבות, זה כל כך נורמלי וכל כך מובן. כי בתקופות של מתח ודריכות וחוסר ידיעה לקראת מה הולכים וכמה זמן יקח, ובפרט כשאת מתמודדת בבית לבד עם הילדים (שזה תיק גם אם זה קורה בגלל שאת מחליטה לפרגן לו כמה ימים מחוץ לבית מהעבודה או עם חברים וכו')- ברור שגם הקשיים שאיתם התמודדתם בלי קשר למלחמה מתעצמים כי יש פה טריגר מאיזה חמישים כיוונים נוספים.

אני מציעה לך ממש, אולי תקבעי זמן עם יועצת זוגית, שניים- שלושה מפגשים. אולי אפילו בזום, אם כבד עלייך לצאת מהבית. זו גם הזדמנות לפרוק הרבה מהעומס לאוזן קשבת שכולה מכוונת אלייך בלבד, וגם מן הסתם יהיו לה כמה עצות טובות בשבילך איך לתקשר עם בעלך באטמוספירה הנוכחית.

מקווה שתייגתי את @נגמרו לי השמות הנהדרת, היא מעולה.

ואם לא בא בחשבון מבחינה כלכלית (ונשמע לי שכרגע זה שווה כל שקל, ההקלה שזה יכול להביא לך ושתהיה לך "דרך" לחבר בינכם שוב ולא להמשיך להתרחק)

אז יש כל מיני קווים חמים שאולי יעזור לך עצם השיתוף (לפעמים כשאת אומרת הכל מול מישהו שבכלל לא קשור לכלום, את צריכה לבחור מילים, את מנסה לתאר בדיוק מה את מרגישה וחושבת ולמה את מגיבה בדרך מסוימת, ופתאום מלשמוע את עצמך את כבר עם חצי פיתרון ביד). אני לא יודעת איזה עמותות מתאימות לזה, אז אשמח לעזרתכן יושבות הפורום שתגיבו עם שמות של עמותות מתאימות. אולי ערן, אולי חברים מקשיבים בטח יש עוד שמות.

ואם כל זה לא עוזר, אז תדעי שאנחנו פה האחיות שלך מבינות אותך ממש ממש, וקבלי חיבוק גדול, זה כל כך קשה, ושובר לרסיסים, אבל תהיי בטוחה שגם אם להיבנות מזה אח"כ יקח זמן, המון זמן, את צריכה רק קורט של אופטימיות שאתם עושים את הדבר הנכון, וזה סימן שתצמחו מזה. ואם אין לך קורט כזה, צריך לחשב מסלול מחדש, ברמה של לבדוק אם יש מצב שבעלך ישתחרר מהמילואים.

ועוד חיבוק לסיום, את לא לבד💙🤍

תודה רבה יקרה ❤נגמרו לי השמות

עלהתיוג ועל המילים הטובות ומחממות הלב 🙏

קודם כל חיבוק ענקשירה לב

(בעלי לא במילואים כעת, אז התלבטתי אם לכתוב, אבל אולי יעזור לך בכל זאת...) גם אצלנו תמיד אחרי מילואים, צוק איתן וכו' לקח זמן עד שחזרנו לזוגיות הקרובה והבטוחה שהיתה לנו לפני. למדתי לא לצפות למשהו אחר... ועד היום, נשואים מעל 15 שנים- כשאנחנו לא ביחד זה ממש מרחיק אותנו, וכשכן ביחד כמו בחגים או סתם יום ששנינו בבית זה הרבה יותר מקרב. וכולם אמרו לנו שהמרחק גורם לגעגועים וכל זה, אבל זה לא עובד אצלנו, רק הורס... אז כנראה יש הרבה סוגים של זוגיות ולכל אחד דברים שונים עוזרים, ואתם בכלל לא היחידים!

ולגבי מה שכתבת בסוף- ממש חשוב לי להרגיע ולהגיד שבע"ה אחר כך, כשיהיה זמן לבנות מחדש, ופניות נפשית, ולאט לאט גם הנפש תחזור למקומה, תתנו לזה זמן בלי סטופר וזה יגיע, זה לא בלתי הפיך. בע"ה בקרוב ובשמחה

אם רבתם זו גדולה להתפייססודית

ואני מציעה שתהיי הראשונה לשלוח הודעה אוהבת ומפייסת

ואת התסכול תפרקי בטיפול או אצל מישהי קרובה שאת יכולה לספר לה

משפט אחד שבלט לי-נביעה

"ממש לא היו לנו בעיות רציניות לפני.."

כיף לך..

כן, לי זה טוב לזוגיות-

כי טוב לנו אויר קצת אחד מהשני...

כי כן,

היו לנו יופי של קשיים זוגיים...

והמרחק עושה לנו טוב....

לא מעיר לי על הבית המבולגן, פינות חשוכות אל לא מתוחזקות,

לא על קוצים/ מצפון להכין לו לאכול

לא צריכה לתקתק את עצמי בערב "למישהו"

אין ציפיות שיעזור ואז הן מתרסקות-

כי זה רק אני..

אין ציפיות שיחמיא לי

כי רק אני בבית

מוריד עומס בנפש....

עבודת מידות שהיא כל רגע אצלינו בזוגיות..

להכיל את מה שהוא רוצה לפרוק בערב,

אוף למה הוא לא מקשיב לי..

שוב, בית מסודר- למעני!! בלי לחץ למענו..

ואני יגיד לך עוד משהו חיימי:

לפני המלחמה ובכלל, *אני* בכל מצב עשיתי הכל והוא היה בעבודה בעבודה בעבודה!!!

לחוץ טרוד עצבני רודף אחריי הזנב של עצמו

אני ארגנתי שבת לבד עם הילדים כי הוא רץ לארגן מלא דברים ביישוב, *כל* שבת!!! אה, נכון, הוא סידר את השעון שבת ואת הנרות..  את זה הבן שלנו עכשיו עושה.

אז עכשיו לפחות:

הוא לא מעיר רק מעריך

אין ריצות אחריי הפרנסה,

ויש קצת שקט תעשייתי..

וכשהוא יוצא ליום הביתה?

הכל שישו ושמחו.. גם אני. כי התגעגעתי לגבר שלי בסופו של דבר, והוא כזה חתיך עם המדים.. ואת מבינה כמה בעצם את כן אוהבת ומתגעגעת ושהוא דווקא בחור טוב רק שכל העולם על כתפו ולכן הוא מתזז...

אז שמחה בשבילך שלכם לא היו התמודדויות לפניי,

ובעה מאחלת שתמצאו את ההכרות החדשה הזו בזמן המלחמה... ושיהיה לכם בטוב💗

וואי אני לא יודעת למה את שומעת את זה מכולםאביול

אני שומעת הפוך, כמה זה קשה וכמה ה לא פשוט... יש אצלנו קבוצ. תמיכה לנשות מגויסים ופורקים שם הרבה... אולי יש בסביבתך כמה נשים ותפתחו לכן קבוצה? זה יעזור לנרמל ולראות שלא רק את ככה...

חיבוק ענק

קשוחתהילה 3>

אני חושבת קודם כל שאין זוגיות אחת שדומה לחברתה.

נשמע שהזוגיות שלכם בנויה על קשר רגשי קרוב,

על שיתוף שלו בחיים ועל השענות

שזה מהמם וזה מובן למה כל כך קשה לך בלי זה.

אני לא יודעת באיזה תדירות הוא יוצא ובאיזה תדירות אתם מדברים,

אבל מציעה לך כן לעשות עיבוד עצמי של דברים שחשוב לך לשתף אותו,

ומתי שאפשר, בין אם בטלפון ובין אם כשהוא מגיע

להגיד לו שאת ממש זקוקה להקשבה ולשיתוף איתו

ושאת רוצה לשתף אותו בכמה דברים שדחופים לך

ופשוט לשתף אותו בזמן שאפשרי.

נכון, זה לא יהיה כמו ביומיום כשהוא נמצא הרבה או כשיש אפשרות לדבר

אבל עדיין הדבר המשמעותי הזה שמחבר ביניכם וחושב לך כל כך

ישמר לפחות במידה מסויימת.

אפשר להתחיל מלשתף בקושי הזה שכתבת פה,

על זה שכואב לך שזה מרחיק ביניכם.

ובהתאם לזמן ולסיטואציה לשתף בדברים הכי משמעותיים מבחינתך...

ואם יש לו ווצאפ והוא זמין לפעמים אולי אפשר לסכם שתשלחי לו מדי פעם הודעה כתובה או הקלטה, ושהוא יגיב כשיוכל אפילו בקצרה.

שולמית (שובי, שובי השולמית), עטרה, הודיה, תהלאם_שמחה_הללויה
ירושלים, שילת, מור, מורן, טל.
התבלבלת בשרשוריעל מהדרום
חחחח רק עכשיו ראיתיאם_שמחה_הללויה
יקרה, את כל כך כל כך נורמלית ❤נגמרו לי השמות

ובסדר.

וגם הזוגיות שלכם.

המצב והמציאות שלנו היא הלא נורמלית והלא בסדר והלא הגיונית וההזויה

מלחמה

וכאב לב עצום

ודברים שאנחנו אפילו לא מסוגלים להתחיל לעכל ולעבד

והכל צף, מציף

ועוד ועוד

ובתוך כל הסערה גם האונייה של הבית שלנו, של הזוגיות שלנו, מיטלטלת וסופגת חבטות לא קלות

זה מאוד טבעי דווקא שבעת מלחמה "(לא רק כמובן) יש התמודדויות לא קלות ואתגרים לא פשוטים גם בזוגיות

חזקי את עצמך יקרה

לעיתים עצם הבהלה הגדולה ממה שקורה לנו,

עצם ה"פחד מהפחד" הזה,

היא היא שמשתקת אותנו

ולעיתים אם נלמד להוריד את מפלס החרדה, ולו במעט,

אם נלמד לא להיבהל שאנו מוצאים את עצמנו במקומות חשוכים לפעמים,

אלא לקחת אוויר ונשימה עמוקה

ולזכור (גם אם לעיתים זה איפשהו מאחורה במוח, זה בסדר) -

אנחנו נצא מזה.

אנחנו נקום מזה.

זה עכשיו קשה, מאוד

ואנחנו נצא מזה.

וזה *לא* אומר עלינו או על הזוגיות שלנו דבריםפ איומים,

זה *כן* אומר שאנחנו אנושיים

שאנחנו במציאות בלתי הגיונית ובלתי נורמלית

ושאנחנו יכולים ללמוד

לאט לאט

צעד צעד

איך לצאת מזה

ואיך לגדול מזה

ואנחנו זוכרים להיות עם המון המון חמלה

גם כלפי עצמנו

גם כלפי בן/בת הזוג שלנו

ולנשום עוד

עמוק

ולסלוח, למחול, לחמול,

על טעויות אנושיות שלנו ושל בן זוגנו,

על מצבי קצה ודחק שמביאים את כולנו לעיתים לתגובות לא אידיאליות,

לסטרס וקוצר רוח יותר,

אנחנו זוכרים ומבינים שיכולה להיות רגרסיה לעיתים גם בזוגיות,

גם בהורות,

גם בפן העצמי,

כי זו מלחמה

ולפחות נאפשר לעצמנו להיות עם פחות ביקורת עצמית,

פחות האשמה עצמית,

פחות שיפוטיות,

ויותר חמלה

יותר הבנה

יותר סבלנות

יותר עין טובה

יותר הכלה

ונעבור את זה ב"ה 💪

- ואם יכול לעזור, מצרפת לך תגובה שכתבתי גם על מילוי ארגז הכלים שלנו לימי המלחמה, ויש בתוכה גם התייחסות (קצרה) לזוגיות.

כאן:

למלא עוד קצת את ארגז הכלים שלנו לימי המלחמה - הריון ולידה

בהצלחה רבה יקרה ❤

שיהיו רק בשורות טובות וישועה שלמה עם כל עם ישראל 🙏

מזדהה כל כך, ושולחת פוסט שראיתי שאותי שחיזק וניחםתמרי.

"עד שאני מגיע הביתה – כל מה שהיא רוצה זה להפעיל אותי".

"עד שהוא כבר בא – אין לי את התחושה שהוא כאן בשבילי".

*כל-כך מחכים ליציאה לאפטר, אבל לא פעם היא עצמה גורמת למתח.*

*הוא* היה מחוץ לבית, עצר את הכל ויצא לתנאים הרחק מאיזור-הנוחות שלו. המסגרת הצבאית מלאה אי-ודאות, מחויבויות ואילוצים. כשהוא מגיע בגעגוע, הוא מחכה למוכר והידוע, משתוקק לחיבוק מהמשפחה, מקלחת חמה, וסוף-סוף לישון ולאכול כמו שצריך.

הוא היה מחוץ לבית, *והיא* היתה כאן. מג'נגלת בין העבודה, הילדים, הדרישות של הבית, וכמובן המתח של המלחמה. הטלפון, החדשות, הרגשות – כולם מתערבבים ולא נותנים מנוח.

כשהוא מגיע היא כל-כך רוצה להשתחרר קצת מכל אלו. מחפשת שיהיה לה עם מי לפרוק, ולדעת שיהיה מי שיתן לה יד בכל המערבולת הזו.

הילדים חיכו לך כל-כך, עד שאתה כבר פה תתגייס ותוציא אותם בזמן למסגרת. להיות גיבור בחוץ זה אחלה, אבל יש להיות מגויס בבית.

אלו רק דוגמאות, אבל אצל כל אחד ואחת יכולים להיות פערים שונים בציפיות: בתחום הטכני, המשפחתי, הרגשי, האינטימי, ואפילו הכלכלי.

אחרי המרחק, יש כאלו שכמהים כבר למגע אינטימי, ויש כאלו שזה מהיר מידי בשבילם וחסר בסיס רגשי.

לכל המערבולת הזו מצטרפת גם העייפות שמשפיעה מאוד על התגובות והרצונות שלנו.

*גם בלי שהרגשות בשמיים, הציפיות השונות יכולות ליצור לא מעט מתח.* בסוף לחזור מהאפטר מתוסכל, הפוך מכל מה שקיוויתי – עלול ליצור מתח רגשי גבוה. "איזה דפוק אצלנו".

אז בואו נרגיע. הפער והמתח טבעיים ונפוצים.

אנחנו אנשים שונים! ובגלל זה התחתנו! ומה שנראה שקורה אצל אחרים פשוט לא רלוונטי.

אחרי שנרגענו, חשוב שנעשה תיאום ציפיות לזמן הקצר שיש לנו ביחד.

אולי זה נשמע לא טבעי, אבל תיאום ציפיות הוא דבר בסיסי וחשוב לערוך אותו על בסיס קבוע - גם בשגרה וגם בזמנים מיוחדים.

לפני המפגש או בתחילתו, נשב על כוס קפה ופשוט נאמר מה חשוב לי שיהיה בשעות הקרובות ומה חשוב לך.

נתאמץ לאהוב את השני ולקבל אותו כמו שהוא, ולא ניתן לפערים למחוק את ההתרגשות שלנו, ואת הרצון הבסיסי שלנו להיות יחד!

בהצלחה לכל המגויסים - אלו שבמדים ואלו שבעורף!

אלישיב

_אם אהבתם - אודה לשיתוף למי שמתאים, ולתגובה באימוג'י._

--

מתוך *חיים טוב ביחד* - טיפ זוגי קולע פעם בשבוע!  

המאמץ הקטן שלי כדי להיות בעליה מתמדת.

רוצה גם לקבל?

ביום שישי -

חיים טוב ביחד 10#

במוצ"ש -

חיים טוב ביחד 10#-m

אפשר להצטרף גם בטלגרם

(מאפשר צפיה בכל הטיפים אחורה,

וכניסה לקבוצת דיון)

לטיפים ביום שישי -

חיים טוב ביחד - יום שישי

לטיפים במוצ"ש

חיים טוב ביחד - מוצ"ש

*חבל לפספס.*

*שווה לנסות!*

לכולם זה קשהים...

איפה ראית כאלה שזה עושה להם רק טוב????

את אומרת שכם אפטר גורר ריבים, האם יש ציפיות לא מתואמות ביניכם?

אולי להגיע למפגש בלי ציפיות בכלל אחד מהשני? כן ברור שקשה לדאוג להכל לבד, אבל גם לו קשה להיות מחוץ לבית להרבה זמן ולהתעסק במחלמה.
וכשהוא חוזר אולי הוא רוצה רק שקט ומנוחה, ואת מצפה לעזרה

כדאי לתאם ציפיות ולדעת להסביר אחד לשני או אולי הכי טוב לשחרר מציפיות בכלל ופשוט להיות שם אחד בשביל השני כשיש לו אפטר?

האם הוא נלחם ממש? כי אם כן זה גם לא קל, זה מאמץ פיזי ובעיקר נפשי, הוא רואה דברים שלא צריך לראות וחווה דברים לא פשוטים.

נשמע באמת עוד קשההמקוריתאחרונה

אבל רוצה להאיר הסתכלות אחרת

ממה שקראתי פה זה נראה שאת מצפה ורוצה ומנסה להתנהל כרגיל במצב לא רגיל ואני חושבת שזה הזמן לשנות הסתכלות

בעלך ואת חווים מציאות שונה. את נשארת עם השגרהצה'רגילה' כביכול כביכול והקושי שלך + בעל חסר על כל המשמעויות, והוא נאלץ לצאת, לעלות על המדים, להתרחק מהבית ולחיות את הדברים אחרת כרגע + לנסות להמשיך איתך שגרה מרחוק. וזה לא עובד.

לפער הזה צריך להיות מענה, לדעתי, דרך הבנה שהציפיות שלך צריכות להשתנות כרגע כי אתם בשגרת חירום.

אני לא יודעת מה הסיבה שבגינה אתם רבים כשהוא חוזר,אבל אני מניחה שזו ההתפוצצות של הציפייה לשובו לשגרה ושידביק איתך את הקצב וימלא מחסורך בזמנים שהוא מגיע. לדעתי פה יש בעיה כי הוא לא שם למרות שאת צריכה את זה. לדחוק בשעה לא יעזור כי זה רק מתפוצץ יותר ופוגע בכם יותר. וממה שקראתי אני לא בטוחה שזה מתיישב על ליבך,העניין של ההתמודדות שלו. אבל לדעתי היא בהחלט קיימת וצריך לתת לה את תשומת הלב הראויה בהסתכלות הכוללת על הדינמיקה הזוגית שלכם כרגע

ואני הייתי מציעה גם לפרוק מול אשת מקצוע אפילו בתשלום כדי שיהיה לך מענה לפריקה שאת צריכה עם הקושי שאת סוחבת שהוא לא יכול להכיל ולקושי ביניכם גם כן. זה לא אומר שהוא פחות בעלך כמו שכתבת, זה אומר שהמענה שבעלך יכול לתת לך כרגע משנה צורה בהתאם למצב, כמו בהרבה מצבים אחרים שהיינו יכולים לחשוב עליהם גם הפוך. גם את נותנת לו מענה אחר כאישתו בהתאם למצב שלא כבשגרה. כי אין הרבה שגרה כרגע לצערנו. אז את מה שאת כן יכולה לקבל ממקורות אחרים, הייתי מציעה לך לקחת ב2 ידיים כדי ךפנות אותו לתת לך תשומת לב ממודקת בדברים אחרים, כי כרגע היכולות שלו מוגבלות. גם כשהוא בבית, אגב.  כרגע את צריכה תחליף, כי את צריכה מענה

בעיניי, ככל שתילחמי בשינוי המצב ותנסי לחזלש אותו בכח, שלא בהתאם ליכולת הקיבול שלו כרגע, את מחלישה את הכח שלכם כזוג. וזה לא עניין של אשמה חלילה, אלא באמת הסתכלות שלומדת ממה שהיה כבר, וניסיון להסיק מסקנות לעתיד שייטיבו אתכם.

חשוב לי לציין שאני לא מפחיתה מהקושי שלך בכלל בכלל וברור לי שהוא ברובו רגשי, ואני בטוחה שזה באמת מאוד מאוד לא פשוט, אבל אני בוחרת להתייחס אליו מפן מעשי מנטלי, כי בסופו של דבר לדעתי הפן הרגשי מורכב גם מדברים מעשיים. אנחנו מרגישות אהובות ומובנות מול הבעלים שלנו דרך הרבה דברים מעשיים. אז עכשיו צריך לתת לפן המעשי ביטוי קצת אחר ולהחזיק באמונה ובידיעה שבעלך אוהב אותך ומעריך אותך ומחזיק ממך גם אם כרגע הוא נותן פחות.

דילמת ליל הסדר המשפחה והבעלשירה_11

חח זה הכותרת שמצאתי

כבר שנתיים שאנחנו אצל ההורים שלי בליל הסדר

והשנה ניסע למרכז (אזעקות וכו בעלי ממש חשוב לו)

ודווקא השנה יצא שההורים שלי לבד בחג, לא לבד לבד אלא עם 2 אחים שלי קטנים (10 ו16)

ואמא שלי ממש ביקשה שרק אם זה לא יעשה לי בלגן אם אוכל להגיד לבעלי שנהיה אצליהם כדי שלא יהיו לבד

לא יודעת מה נכון לעשות

מצד אחד ההורים שלי שלא רוצים להיות לבד בליל הסדר

מצד שני בעלי שכבר רוצה ליסוע להורים שלו וגם שם יש אורחים זה לא יהיה לבד כמו אצלינו

אמא שלי ממש לא לוחצת עלי והיא הכי מבינה אבל איזה קשוח זה הבחירות האלה 

תראיאפרסקה

אצלנו בצד של בעלי הוא היחיד מהאחים (הם שלושה) שאנחנו מגיעים לליל הסדר לחמותי, הגיסים אף פעם לא באים. אנחנו הולכים שנה לפה שנה לפה. אם היינו הולכים תמיד לצד עם פחות אנשים, בחיים לא היינו אצל ההורים שלי בפסח. וגם לא בר"ה וגם תכלס לא בשום חג. לדעתי זה ממש לא פייר.

לדעתי את יכולה לשאול בעדינות אבל ממש ממש לא לקחת קשה אם הוא יסרב, כי באמת זה אומר ששוב לא תהיו אצל הצד שלו.

מתנצלת אם לא הבנתי נכון את הסיטואציה

האמת שאחרי שנתייםשלומית.

אצל המשפחה שלך נראה לי יותר הוגן שתהיו אצל המשפחה שלו, לא משנה כמה אנשים יש בכל צד. לדעתי גם אמא שלך תבין את זה...

האמת שהייתי מרגישה מאוד לא בנחהמקורית

עם בקשה כזו

כי זה כאילו מטיל את האחריות על זה שהם לבד על בעלך כזה בעקיפין.. בטוחה שהיא לא התכוונה אבל במקומך הייתי אומרת לה : אמא אני לא רוצה להעמיד אותו במצב לא נעים מול ההורים שלו וכבר הודענו להם שאנחנו מגיעים

לא הייתי מבקשת מבעלי דבר כזהרוני 1234

הכי הוגן לצד שלו השנה.

והם לא לבד! נכון ששני ילדים זה לא אוירה חגיגית ומיוחדת אבל זה ממש לא כמו להיות לבד באמת.

אני רק - שני ילדים זה לגמרי אווירה חגיגיתהמקורית

ומיוחדת. זה בכלל לא עניין של כמות.

לא לכולם יש יותר מ2, כל משפחה וההרכב שלה

סליחה, לא התכוונתי לפגוערוני 1234

הניסוח שלי לא היה מדויק.

התכוונתי שיותר חגיגי אם יש אורחים. גם אנחנו "לבד" השנה (הורים ו3 ילדים) והילדים שלי מבואסים מזה.

לא נפגעתי, הכל בסדר המקורית

אבל אולי יש כאלה שמנסות ורוצות וכן יכולות להרגיש לא בנוח ולכן כתבתי

ואנחנו לפחות הרגשנו שאורחים זה פחות. בליל הסדר עצמו לפחות.

יצא לי לארח כמה פעמים, היה נחמד והילדים שלי באמת תמיד אוהבים אורחים אבל אנחנו מעדיפים את ההרכב שלנו 

אתם גם לא מתארחים אף פעם בליל הסדר?רוני 1234
לא. מהשנה השלישית לחתונה לאהמקורית
למחרת כן
בלי להיכנס למהות הבקשהתהילנה

אני חושבת שיש פה משהו לא תקין כאילו את צריכה לבחור בין אמא שלך לבין בעלך. אפשר להרגיש ככה וזה שלך (למרות שמומלץ לשנות) אבל עצם זה שאמא שלך משתמשת בזה, אומר שכך היא רואה את זה וזה ממש לא תקין.

בתור התחלה הייתי אומרת לה: אם יש לך משהו לומר לו, מוזמנת להגיד לו בעצמך.

דוקא האמא נשמעת מאד עדינה ומתחשבתרוני 1234

והדגישה שרק אם זה לא עושה בלגאן.

צרם לי הניסוח שלך " מוזמנת להגיד לו בעצמך". לא נראה לי שזה יתרום לשלום בית…

הבקשה של האמא באמת לא הוגנת אבל לא צריך להפוך אותה למפלצת מרושעת…

לי זה נשמע מאוד מניפולטיביתהילנה

וגם לא נכון. הזוג צריך להתייחס לעצמו כאל יחידה אחת. האמא אומרת מבין השורות: אני יודעת שאת ילדה טובה שתבוא אליי לחג כי ביקשתי. מי שמפריע זה בעלך ה.... אולי תבקשי ממנו, בבקשה, אם לא קשה לך, שגם הוא יהיה ילד טוב, לשם שינוי.

אבל אולי אני טועה. עצם העובדה שהפותחת מופעלת ומרגישה שזה "קשוח הבחירות האלו" זו נורה אדומה

אני נוטה להסכים עם זההמקורית
הסמנטיקה של הבקשה קשה גם לי
מסכימהEliana a
אולי גם סתם ניסוח לא מוצלחיעל מהדרום
^^^ לגיטימי לבקש, ולגיטימי לסרביעל מהדרום

לק"י

אם מבקשים בעדינות, ויודעים לקבל סירוב.

(במקרה הזה אולי מראש לא הייתי מבקשת, אבל אולי האמא רואה את זה אחרת).

הבעיה בניסוח של הבקשה להפוך את הבנזוג למעצורתוהה לעצמי

לייצר הפרדה של ברור לי שאת רוצה לבוא לעשות אצלנו,אממה יש לך בעל שמפריע ותוקע את העניין.

יש פער גדול מאודדד בין לומר שאם מתאים לכם נשמח שתבוא אלינו השנה כי לבד לנו, לבין לומר לה לבקש ממנו לוותר. מבקשים מזוג המקבלים תשובה מזוג, לא רלוונטי מה קורה ביניהם באמצע ומי זה שקשה לו.

אממתקומה

חושבת שזה מאוד תלוי דינמיקה בינך לבין בעלך.

יש לך אפשרות לשתף אותו באופן פתוח?

בלי שהוא ירגיש מחוייב אלא באמת תשתפי אותו בדילמה כמו ששיתפת אותנו כאן?

אם כן, זה מה שהייתי עושה.

שומע, הורים שלי השנה רק עם שני האחים שלי. אני יודעת שהיינו אצלם כבר בשנתיים האחרונות, ולכן הכי הגיוני שנהיה אצל הורים שלך, אבל זה כן ממש ישמח אותם אם נגיע.

מה אתה חושב?

לא חותמת על הניסוח, אבל משהו כזה.

יותר להתייעץ איתו ולקבל החלטה זוגית מאשר להנחית

אם את חושבת שזה לא ילך, אז לשחרר. כי באמת הוגן שתהיו איתם

תגובה קצת אחרתמולהבולה

דווקא כן הייתי מבקשת מבעלי

לדעתי להשאיר לבד,לא משנה אם הייתם גם עשר שנים שם זה מבאס ממש

ויש מיד אחרי ליל הסדר שבת חוה"מ ואז שביעי של פסח,לא חסרים זמנים להתארח ולאחר ב"ה 

בעיני ליל הסדר זה שונה מהחגים והשבתותפרח שמחאחרונה

זה ערב משפחתי שונה ואחר. בתור ילדה עשינו שנה שנה וזה היה לי מאוד משמעותי..

וזה החג היחיד שאמרתי לבעלי שבו נעשה שנה שנה כי רוצה שהילדים יחוו גם את הצד שלי וגם את הצד שלו.

והקפדתי על זה וילדתי בשנה כשהיינו אצל ההורים שלי(הייתי אצליהם אחרי הלידה)

זה לא שההורים לבד, הם עם 2 אחים

מעלה כיוון,חשבתי שאני חזקה

אולי אמא שלך לא ממש התכוונה שתעשו שינוי בתוכניות אלא יותר לשתף/ לפרוק שחסר לה שלא תהיו איתם?

אני מכירה שאצלנו לפעמים שיתוף מגיע בצורה של בקשה לא ממשית (יש כאלה שלא ממש יודעים להגיד קשה לי ש, או חסר לי ש..)

אולי לא נכון במקרה שלך, מעלה כאפשרות..

גם אצלנו השנה ככה יצאמאוהבת בילדי

שנה שעברה היינו אצל חמותי, השנה רצינו להיות בבית.

כל שנה 2 האחים שלי מתארחים אצל ההורים כך שגם אם אנחנו רוצים- אין לנו מקום.

(לא היינו אצל ההורים שלי 7 שנים בליל הסדר! ואנחנו גרים בניין לידם...)

בכל מקרה השנה 2 האחים שלי החליטו שהם לא באים וההורים שלי היו אמורים להשאר לבד.

במקביל גם אצל חמותי - גיסתי שאמורה להיות שם הולכת השנה לחמותה. בעצם יצא להם שכל הנשואים הלכו לצד השני. והם נשארו עם הקטנה לבד (בת 20).

אז אמרנו שנלך להורים שלי, כי הם באמת לבד.

וחשבנו שחמותי אותי תלך לחמותה, אבל בסוף גם הסבתא מתארחת...

בקיצור יצא לא נעים שכאילו "העדפנו" את ההורים שלי.

אבל! ההורים שלי ידעו מראש להגיד לי שהם יהיו לבד. אצל חמותי יש עוד ילדה...

סתם מבאס הקטע הזה. במיוחד שהשנה רצינו לעשות בבית...

ואני  חוששת שזה יהיה תקדים לכך שהאחים שלי יראו שיש מי שיהיה עם ההורים אז הם קצת מתנערים מלהתארח.

חשוב לי להגיד שגם אצל חמותי וגם אצל אמא שלי אנחנו  מאד נהנים. פשוט רצינו להיות בבית.

וזה שאני הולכת להורים זה בזכות השרשור שהיה כאן בפורום על הכיבוד הורים.

את אומרת שזה עם שתי הילדים שלהםEliana a
לא רואה פה שהם לבד

אפשר שתעשי אצל בעלך . שבת אפשר אצל ההורים 

מחפשת רעיונות למתכונים מפנקיםם כשל''פ לחברה יולדתגולשת קטנה

לא משנה מה, העיקר מפנק..

וללא קטניות.

תודה

שקשוקה? אפשר עם לחמניות ללא גלוטן מקמח תפואכורסא ירוקה
מרק? מתאים במזג האוויר הזה😅יעל מהדרום

לק"י

אפשר עם שקדי מרק של פסח.

שניצל, פירה וסלט

פנקייקים

חחחחשושנושיאחרונה
תחפשי את האתר של שילת דדשידפני11
היא אלופה
רעיונותנפש חיה.

כדורי תמרים,

מרצפן , די פשוט להכין לבד (צריך מטחנה קטנה)

שקשוקה, 

לטקעס, 

חביתת ירק

פשטידה/קיש

לביבות

אורז וקציצות

שניצלים

צ'יפס

ירקות חתוכים

רעיונות ממש טובים, רק לשים לב שאורז זה קטניותכורסא ירוקה
נכון! אורז רק לקטניות (וכן שמן קנולה ג"כ מוגדר כך)נפש חיה.
קנולה זה לפתית. יש כאלה שלא אוכלים קטניותיעל מהדרום

לק"י

אבל כן לפתית.

קנולה זה לפתית אבל הרבה חברות כותבות קטניות אזכורסא ירוקה
יכול להיות שהם לא מקפידים על ההפרדה ביצור. 
אפשר להסתכל בכושרות,מוריה
הם כותבים מה מומלץ לאוכלי לפתית.
וזה כבר עניין של פסיקה לפי מה הולכיםטארקו

אנחנו בודקים גם ברכיבים ומקפידים שלא יהיה ממשות של קטניות ממש

אבל גם טונה למשל קניתי השנה בשמן זית אבל הכשרות היא לאוכלי קטניות, ברכיבים אין קטניות בכלל ולכן אנחנו כן אוכלים את זה

זה לא כמו חמץ ממש.

זה נראה לי מה שנקרא תערובת קטניותיעל מהדרום

לק"י

או שמא "חשש" תערובת😅

זה לא תערובת קטניות אלא חשש תערובת קטניות...טארקו
זה מה שכתבתי בפנים😅😅יעל מהדרום

לק"י

דאגתי מראש לדייק את עצמי....

תודה שכתבת!!

נכון! אורז רק לקטניות ... שכחתינפש חיה.
רוקוט קרומלי וסלט טובמקרמה

ניוקינעם פטריות ושמנת

לחמניות שקדים וסלטים מבושלים

בטטות מוקרמות

אפשר להכין ניוקי לפסח? איך את מכינה?נפש חיה.
יש מלא ברשת. לדוגמקרמה

3 תפוחי אדמה לשים בתנור מכוסה כשעה וחצי לא מקולף. לקרר ולקלף

בפומפיה לגרר את תפוח"א

חלמון ביצה

להוסיף מלח

1/2 כוס ח.פ קמח תפוח"א לערבב לבצק יש להקפיד לא לערבב יותר מידי

מעניין. ואיזה מילוי בפנים? איך עושים?נפש חיה.
אפשר בשרמקרמה

אפשר בטטטה

ובתכלס- טפשר בלי מילוי

ולהכין רוטב עשיר

יפה, תודה רבה!נפש חיה.
לא אמורים למלאיעל מהדרום
היא אוכלת קמח תפו''א?ראשונית

אם כן אז אפשר בלינצ'סים ממולאים בכל מיני דברים (פירה, ירקות, בשרי, חלבי מלוח, חלבי מתוק)

תפו''א מוקרמים

אבל הייתי ממליצה לך לשאול אותה מה היא אוכלת ולא אוכלת כי לכל משפחה יש את המנהגים שלה (ואני מכירה משפחות שאוכלות בפסח רק מה שהכינו בבית שלהן)

מכירות את זהאפרסקה

שאתן קוראות פה בפורום משהו שמישהי התעצבנה על בעלה, וחושבות שזה תכלס לא כזה נורא/ אפשר לפתור בקלות/ קצת מגוחך?

אז אני פשוט רותחת ויודעת שתכלס זה כ"כ מגוחך. וגם צריכה לקבל עוד מעט אז בכלל.

אבל קשה לשחרר, במיוחד לפני שבת. בא לי לשבור את הכלים ואני מתעצנת כשאני יודעת שעוד מעט אני ארגע כי זה באמת שטויות. בא לי להתרגז ולהקרבן 😅😅

מזדהה ממש מרגישה ככה בול🫣על הנס

וגם עומדת לקבל😬

תודה על ההזדהותאפרסקה
וואי להשתגע מההורמונים האלה 🥴
תרגישי חופשי♥️המקורית
😅 זה אחלה מקום לפרוקיעל מהדרום

לק"י

בעיקר אם לא מכירים אותך פה.

אז אפשר להשתפך חופשי כמעט....

נכוןאפרסקה

אבל בעצמי זה מרגיש לי כ"כ אידיוטי

זהו אבל נראה לי התגברתי חחחח שתיתי קפה זה עזר

ברור לךרקאני

שזה בגלל שאת אמורה לקבל חחחח

אצלי זה קבוע ככה בימים שלפני המחזור

אבל תרגישי חופשי לפרוק פה

מותר להתלונן על הכל

חיבוק ❤️❤️לפניו ברננה!אחרונה
פניני ילדים - סוף סוף יש לי גם 🥰shiran30005

חוזרים מקניות בן ה 3 מצהיר אני לא עייף אבל היא (אחותו הקטנה יותר)  עייפית 😂

הוא הבין שלא מסתדר לו במילה משהו אז ניסה להגיד בכמה צורות עייפה בצורה טובה ולא הלך לו אז אמר שוב ושוב היא עייפית ואני לא עייף

איזה מתוק!פייגא
איזה מתוק הוא!מתואמת
זה מראה שיש לו הבנה שפתית - וזה כבר משמח...
כן, מנסה ללמד אותו זכר-נקבהshiran30005

ב"ה אחרי הכפתורים שעשינו נראה שיש שיפור קטן, שימשיך כך...

מה גם שכנראה טוב לו בבית ואין מעון אז רואים את זה בהכל

איזה כיף!יעל מהדרום
וואו, ב"ה!מתואמתאחרונה
וכן, יש ילדים (רגישים) שטוב להם יותר בבית מאשר במסגרת...
אצלינויעל מהדרום

לק"י

בן ה-3.5 מסביר לי שהתינוק לא עייף: "הוא לא פתח את הפה" (כלומר לא פיהק) 😅

גם לי ישחנוקה

הייתי די עצבנית היום

בן השנתיים שאל אותי

'אמא מה עובר עליך'

ועניתי לו בזעף 'משהו'

אחר כך הוא הלך איזה עשר דקות ואמר 

משהו עובר עלינו, משהו עובר עלינו (וואי וואי איזה משהו.. באמת כבר בקצה)

ועוד אחד

סיפרנו בבית הרבה לאחרונה את הסיפור 'מוישי רוצה להיות גדול' למי שמכירה

בן השנתיים הנ"ל מזדהה מאדדדד עם גיבור הסיפור

הבאתי לו שקית בייגלה אז הוא מצהיר

'אני אוכל הכל, ואבקש עוד, ואז אני אהיה גדול גדול'

ויש לו עוד באותו כיוון

הוא חולם על אופניים

מה נעשה שזה לא כל כך מתאים לגילו...

ביקש מאחותו את האופניים שלה והוא מדדה איתם בגינה (מחזיק בכידון והולך לידן)

וכשאני מתקרבת כי זה נראה מעורר רחמים, האופניים יותר גדולות ממנו

הוא אומר 'אני מסתדר, אני מסתדר'

😅 חמודיעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 3.5 וביקש ממני לבוא איתי לסופר ולמאפיה היום, וסירבתי ואמרתי לו מה הסיבה.

הוא: "זאת לא סיבה".

או יום אחד הוא משך לאחותו בשיערות.

ולשאלתי- למה הוא עשה את זה?

הוא אמר, שהיא אמרה שפרעה קטן, ו"זה מה שקורה".

אוחחח ❤ואז את תראי
אני פשוט לא יכולה יותראנונימית בהו"ל

זה יותר מדי זמן

לא יכולה לראות אותו או לשמוע אותו יותר.

כל היום ביקורת.

מה קראתי. מה שמעתי. מה אני לובשת. מה אני אוכלת.

די די דייייייייי

מתחרטת בכלל שהכרתי אותו.

אם לא היו ילדים בסיפור מזמן הייתי בורחת.

סופגת ומנסה להתרכז בטוב למרות שקשה לי ממש.

😥

איזה קשההמקורית

הוא עובד? טוב לו?

לפעמים אנשים מוציאים מרמור עצמי בביקורת ומשליכים על הזולת

מציעה לך לשקף. להגיד שזה לא נעים לך. לבקש שיפסיק

עובדאנונימית בהו"ל

מורה.

אז הוא בבית כבר חודש.

זה דברים שיושבים על העבר שלו.

הוא עם או סי די. שיושב על הזוגיות

כל היום עסוק בזוגיות ואיך אני נראית בעיני הסביבה. כי בעצם אני משליכה על איך שרואים אותו.

זה מתיש ברמות.

והוא מתנצל. אבל כבר לא מצליחה לקבל את הסליחות האלה.

מרגיש כמו אחטא ואשוב

אני כבר עייפה ממש

אה וואו. והוא מטופל?המקורית

מצטרפת לשאלה האם הוא בטיפול?יערת דבש

ונשמע שאתם חייבים טיפול זוגי בנוסף

זה מצב לא תקין! ואת באמת לא צריכה לספוג את זה!

חיבוק!

כןאנונימית בהו"ל

הוא מטופל

עבר מלא מטפלים בתקופת נישואנו

היינו בטיפול זוגי. ותמיד זה נגמר- אנחנו לא צריכים אותך. אין בהתנהלות שלך שום בעיה.

הוא הבעיה וצריך לפתור את העניין מולו

הוא מטופל תרופתית?נעמי28

וממשיך במעקב טיפולי?

זה נשמע חמור

וקשה לספוג את זה.

לקח בעבראנונימית בהו"ל

הפסיק

ועכשיו שנינו חוששים שיתחיל שוב כי התופעות קשות ברמה ששובת במיטה

ואין לי כוחות לתפעל פה הכל

כמה סוגים הוא ניסה כבר?המקורית

לפעמים לוקח זמן עד שנוצרים את המינון והסוג המתאים

אני חושבת שכדאי לנסות להתייעץ שוב

הוא במעקב פסיכיאטרי רציף?מתיכון ועד מעון

לוקח זמן עד שמוצאים את התרופה הנכונה עם המינון הנכון .

זה בהחלט קשה התאמת הטיפול התרופתי אבל גם האופציה שאת נמצאת בה עכשיו היא לא להיט

לא רציף.אנונימית בהו"ל
אצל מטפל בשיטת גוף נפש עכשיו
מחילה שאני קצת נחרצתמתיכון ועד מעון

אבל הפרעה נפשית מצריכה מעקב רפואי רציף, וטיפול מומלץ אצל פסיכולוג קליני

נשמע שהוא לא במיטבו אבל יש מה לעשות 

מסכימההמקורית

ואם אין שיפור, לא רואה סיבה לא לעמוד על זה שיטפל בעצמו אם זה בסוף זה פוגע בך באופן יומיומי

חיבוק♥️

ומוסיפה עוד משהומתיכון ועד מעון
מוכח מחקרית שלהפרעות חרדה הטיפול מיטבי הוא טיפול מסוג קוגניטיבי התנהגותי (CBT לסוגיו השונים) בשילוב טיפולים תרופתיים, חבל לא לטפל הכי טוב שאפשר, זה באמת גורם סבל גדול 
הוא יודע הכלאנונימית בהו"לאחרונה

והוא טופל גם בצורה הזו

לא עוזר.

מאוד נעלבתי מבעלי, אשמח לתובנות האם אני סתם כועסתאנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 18:43

היינו בממד, ישבתי קרוב אליו והוא אמר לי שיש לי ריח לא נעים.

עכשיו, זה דברים שאנחנו יכולים לומר זה לזה, קורה, אבל אני למשל משתדלת לומר לו את זה אם נניח אנחנו בבית ועולים לישון והוא מתלבט אם להתקלח. או שאומרת לו שצריך לכבס את המכנסיים אז שישים בכביסה. זאת אומרת בזמן שיש לו מה לעשות עם זה.

עם כל הטרפת של כל הזמן האחרון בקושי יצא לנו להיות קרובים, היום הייתה כבר אזעקה והיינו יחד בממד, הילדים העסיקו את עצמם, רציתי להראות לו משהו אז ישבתי לידו ואז הוא אמר לי. עכשיו מה אני אמורה לעשות עם זה הרי אנחנו בממד... אני לא אצא להתקלח עכשיו.

וכשנצא, לא יודעת אנחנו באמצע ארגונים ןנקיונות, מן הסתם בגלל זה גם יש לי ריח לא משהו, אז שאלך להתקלח ולהחליף בגדים ולהמשיך לנקות? כאילו עד שמצאנו שניה סתם לשבת יחד זה מה שהיה הכי דחוף לומר?

לא יודעת נעלבתי ממש והוא לא מבין למה, אמר שזה משהו שאנחנו אומרים לפעמים אחד לשני. אולי הוא צודק ואני סתם על הקצה אבל ממש נעלבתי

גם אני הייתי נעלבת..🩷nik

דברים יכולים להישמע כך או אחרת, תלוי מתי ואיך אומרים.

וברור שבסיטואציה שנתת הערות כאלה הן עוד יותר רגישות.

מותר להיעלב, והייתי אומרת לו שאמנם זה משהו שנמצא בשיח שלכם, אבל זה לא היה המקום והזמן להגיד.

גברים הם כמו ילדים לפעמיםמולהבולה

חייבים להגיד משהו עכשיו ומיד בלי טאקט

מבינה אותך שנעלבת, גם אני הייתי נעלבת

אבל נשמע שאתם פתוחים אחד עם השניה ומרשים לעצמכם לומר אחד לשניה הכל.

לדעתי זה מבורך🙏

חיבוק♥️המקורית
אם זה משו שאתם רגילים, הוא בטח לא הבין את זה שאת על הקצה
יכול להיות ממש ששניכם צודקיםרקלתשוהנ

ושמה שמתאים לכם בשגרה יציבה יחסית, עם זמני קירבה רגילים יחסית, פשוט פגע בך בזמן שקשה לייצר קירבה, ושאת על הקצה של המאמצים האפשריים שלך.

אויש זה באמת מעליבשוקולד פרה.

ואישה יכולה להגיד את זה לגבר כי הוא יותר מזיע וזה נחשב גברי,

אבל אישה מזיעה זה נחשב לא נשי..

נראה לי שהייתי נמנעת מדיבור ישיר כזה לאיזו תקופה. או לפחות לעדן את זה

משהו בסגנון:

אני יכולה להגיד לך משהו שלא יהיה לך כל כך נעים לשמוע?

הרבה פעמים אתה מריח ממש טוב, אבל עכשיו קצת פחות...

קיצור, יותר עקיפין פחות ישירות

יפה לכם שאתם יכולים בשגרה להגיד דברים כאלומקרמה

אני הייתי נפגעת עד עמקי נשמתי גם לא בשגרה...

ודוקא בגלל שאתם בטוב עם שיח כזה בשגרה

קחי את זה לאירוע נסיבתי...

כולנו על הקצה

ממש על הקצה

הכל הרבה יותר רגיש

וכולנו עושים מעל ומעבר

וכל אמירה שיש בה איזשהי שמץ של ביקורת

יכולה להקריס- כי אנחנו כל כך מנסות

מה שלי עוזר בתקופה הזאת זה לשחרר את הנסיון הזה לתפוס את כל הכדורים בגאגלינג הנטורך הזה

כן. אני מסריחה בימים אלו

הבית בלאגן

ההספקים בעבודה  ממש לא גבוהים

וכן... אני בסדר עם זה

בנוניות זה המצוין החדש!

הייתי נעלבת עד עמקי נשמתיאוזן הפיל

אבל אני קלה להעלב, בלי קשר.

ואני מאד רגישה לריחות,אז כנראה שהייתי מחליםה בגדים, מצחצחת שיניים, שוטפת ומחדשת דאודורנט

וממשיכה להעליב מבפנים.

ומצד שני, הרבה פעמים מפריע לי ריחות מצד בעלי ואין לי מושג איך ומה לומר, כי אצלנו זה לא בשיח, אז מעניין אותי איך זה עובד אצלכם

את אומרת לו "אתה מסריח לך להתקלח?", ואם זה באמת במקום ובזמן שאין אופציה לעשות עם זה משהו, מבליגים?

אני אומרתהמקורית

מבחינתו אין מציאות שיש לי ריח לא נעים 😅 ואני באמת בעצמי מאוד רגישה לריחות ואם אני מרגישה שאני לא מריחה טוב או מזיעה אני בכלל לא מתקרבת אליו או נותנת לו להתקרב אליי

יוצא לי להגיד לו אם יש לו ריח של זיעה או ריח לא נעים אבל הוא מקבל ושמח בזה כי הוא גם נח מאוד ב"ה וגם הוא עובד עם אנשים אז זה חשוב לו

תשובה קצת שונהכורסא ירוקה

מסייגת שכמובן זה תלוי בנימה שזה נאמר, אבל יכול להיות שהוא סתם העיר לתשומת ליבך שאחכ תטפלי בזה. לא התכוון להעליב פשוט באותו רגע הרגיש אז אמר, גם מן הסתם הוא מבין שזה מהנקיונות, אבל רצה שתהיי מודעת כדי שאם נגיד תצאי אחכ אז תדעי להתקלח לפני.

אם אומרים את זה ברגיל אז באמת אפשר להבין למה הוא לא ראה את ההבדל

תלוי מאוד בסיטואציהרקאני

בעלי יכול להגיד לי וואי את צריכה מקלחת

ובאותה שניה להמשיך לחבק אותי ולהיות איתי

כנ"ל הפוך

אני יכולה להגיד לו אתה דביקי מזיעה

ובכל זאת להישאר צמודה אליו....

כי זה לא מפריע לנו בדרך כלל

רק יותר כיף כשנקיים

אבל אם כשהוא אמר את זה הוא התכוון תתרחקי ממני אז זה כבר פחות נעים ומעליב

האמת שהייתי ממש נפגעת... חיבוק ❤️באתי מפעםאחרונה
מישהי מבינה בתוצאות ויטמין בי 12. ופריטין?,שגרה ברוכה

אז ביו היתר לבדיקות דם של תחילת הריון ביקשתי מהרופאת משפחה להוסיך לי בדיקות עבור הנשירת שיער.

אז הבי12. יצא בתוך הנורמה 216(קרוב לגבול התחתון)

פריטין יצא לי 22(כנל גבול תחתון. אמור להיות מ10 עד 291)

האם הם יכולים להשפיע על נשירה? 

לי בבי 12 דומה לא בזמן הריוןמוריה

הרופא משפחה אמר לקחת תוסף.

לא יודעת לגבי נשירההשם שלי

הבי 12 נמוך. גם אם הוא בתוך הטווח, אבל בחלק התחתון שלו, זה לא מספיק.

כדאי לקחת כדורים.

זה נמוך... את לא מרגישה חולשה?מתואמת
בכללי חולשה אבל השלכתי גם על ההיריון,שגרה ברוכה
אז כנראה שזה נובע גם מהחוסרים...מתואמת
ושאלה נוספת,שגרה ברוכה

עשיתי את הבדיקות של הריון כמובן שהרופאה הביא ואין בתשובות גלוקוז. מה שבודקים בצום. (הייתי בצום)

יכוליות שהאח לא סימן את זה גם במחשב? איך יכוליות

.. בהפניה יש בדקתי.

אין לי כח ללכת שןב בשביל זה. גם כך דחיתי ודחיתי את הבדיקות האלה. בגלל הצום והקימה המוקדמת בכל המצב הזה

מתי עשית את הבדיקות?מוריה
יכול להיות שבגלל המלחמהמוריה
יש שיבושים גם במעבדות. וזה לוקח יותר זמן.
אכן הגיע עכשיו ברוך ה,שגרה ברוכה
תוצאות בדיקות מתעדכנות כל הזמןכי כל פה
בדכ יש טווח ימים שעד אליהם הם צריכים להחזיר תשובות מלאות.. הייתי מחכה..
בי 12 נמוך מאודלפניו ברננה!
משום מה זה טווח הנורמה אבל המון אנשים מגלים תסמינים של חוסר הרבה לפני הגהול התחתון
האם יכול להשפיע גם על נשירת שיער?,שגרה ברוכה
לא ידעתי אז בדקתי לך בג'מיני והוא כתב שבהחלט ייתכןלפניו ברננה!
קשר
לי היה פריטין 7 אבל המוגלובין 13 ולא הרגשתי חולשהפרח חדש

עד היום שנתיים אחרי לידה הפריטין שלי ממש נמוך אבל ההמוגלובין שלי גבוה מאוד, 16

הרופאה אמרה לי שפריטין נמוך עושה חולשה

בפועל לא הרגשתי ולא מרגישה את זה.

המוגלובין יצא לי 12,שגרה ברוכה

ויטמין די 50

הפריטין 22

והבי12 216

מנסה להבין אם אלה יכולים לגרום לנשירה החזקה שיש לי

בכל אופן, צריכה לקחת כנראה תוספים. לוקחת רק חומצה פולית 

.כן את צריכה תוספיםמולהבולהאחרונה

לי היה פריטין 20

בי12 180

הייתה לי חולשה מטורפת, דפיקות לב מהירות,עייפות

אבל לא נשירה

קיבלתי זריקות בי12

אבל המוגלובין היה 10 אז גם עירוי ברזל

ל

מחשבות בעקבות המלחמהאנונימית בהו"ל

המשפחה של בעלי גרה בחו"ל בעיר עם קהילה יהודית לא גדולה, ואחרי החתונה הייתה לנו מחשבה בעבר לגור שם, אבל העדפנו בארץ.

אבל המלחמות פה לא נגמרות וכל הזמן חירום ובלאגנים ויוקר מחייה מטורף ושם יכולה להיות לנו רווחה כלכלית.

זה לא יקרה, אני ממש לא רוצה להתרחק מהמשפחה שלי, אבל בתקופה האחרונה מכרסמת לי בלב תחושה שאולי לחצתי מידי על בעלי להישאר פה והיה עדיף לגור במקום שלו יותר עם ילדות נורמאלית לילדים ועבודות מסודרות ובלי היוקר מחייה הזה.

וזה לא אידיאולוגיית א"י להישאר בארץ כי ההורים של בעלי גרים שם בתור שליחות וקירב יהודים.

סתם פריקה 

חשבתם לנסוע אולי לכמה שנים?כורסא ירוקה

להתאוורר מהמלחמות,לתת לילדים קצת מנוחה מכל זה ולאפשר להם להיבנות בלי חרדות, ואז תמיד אפשר לחזור.

את לא רוצה להתרחק בגלל משהו ספציפי? ההורים שלך יוכלו לראות את הילדים אונליין? אם זה נגיד באירופה ולא באוסטרליה אז גם להפגש פעם פעמיים בשנה פיזית זה לא כזה מופרך

במקומות אחרים יש בעיות אחרותמקקה

כמו פחד מחטיפת ילדים

מוציאים הון על הבריאות

לדעתי הדשא של השני סתם נראה ירוק יותר

יש מקומות בחו"ל עם איכות חיים מצויינתפרח חדש

פי כמה מפה בארץ

ולא להשוות בפחדים שחיים פה לעומת שם..

ואני יודעת על מה אני מדברת בתור עולה מחו"ל

אני חושבת שאם אפשר לעבור ולא להחליט עכשיו אפ זה יהיה זמני או קבוע אז שווה.

לא פשוטה המציאות כאן מהרבה מאוד בחינות 

אישית אני בוחרת במודע לחיות פה למרות הכל 

אבל יכולה להבין מאוד את אלו שיוצאים לחול 

קצת קשה לימקקה

עם הקלות שבה את ככה בהינף מקלדת מעודדת אנשים לרדת מהארץ

לא שאומרת שזה לא הגיוני במצבים מסויימים

אישית חושבת שאיכות החיים שלנו פה מצויינת ולא כל הנוצץ זהב הוא

דווקא לפעמים הנוצץ כן זהבנעמי28
אפשר להישאר בארץ מסיבות אידאולוגיות,  אבל לא צריך לשקר לעצמנו שזה בגלל שבחו"ל גרוע בהרבה.
לגמרי.פרח חדש

אני ויתרתי על הרבה דברים נוצצים בשביל לחיות פה בארץ ישראל

אני שמחה ושלימה עם הבחירות שלי

אבל לא לכל אחד זה מתאים.

זה שנולדת למציאות הזאת ואת לא מכירה מציאות אחרת זה לגמרי עושה את ההבדל

יתכןמקקה
זה נכוןoo

שחו"ל יכול להיות טוב

אבל גם בארץ יכול להיות טוב

תלוי איך מתנהלים

(אצלנו טוב גם במלחמות)

ואני לא גרה פה בגלל אידאולוגיה אלא בגלל שזה הבית שלי ואף אחד לא יפחיד או יזיז אותי (עד כה)

לא רק המלחמה הנוכחיתנעמי28

היא הבעיה.

יוקר המחיה ביחס לרמת חיים, חינוך (אחת הבעיות הקשות), פוליטיקה קשה שגם אם את לא רואה אותה, היא פוגעת לך בכיס, לשלוח את הילדים בגיל 18 להחזיק נשק במקום לבלות כמו ילדים, שרק תתפללי שלא ישלמו בגוף או בנפש (למרות שעצם זה שהם מחזיקים בנשק בגילם פוגע בנפש).

ואני לא אומרת את זה כדי לעודד הגירה או כדי ללכלך על הארץ, ברור שהכל שווה בשביל הארץ,

אבל עם כזאת סתגלנות לבעיות ועצימת עיניים בטענה ש"שם גרוע יותר" , לא יקרו שום שינויים.

אבל קחי לדוגמא את ארה"באפרסקה
נכון, לא חייב להתגייס שם. אבל יוקר המחיה שם עלה מאוד בשנים האחרונות. ואמנם הבתים שם רחבי ידיים ויותר זולים מפה, יש להם דברים אחרים כמו הלוואות סטודנטים כדי ללמוד תואר שמגיע למאות אלפי דולרים, חופשת לידה שלא קיימת ומצופה מאישה לחזור לעבודה יומיים אחרי לידה אלא אם כן יש לה מספיק ימי מחלה, אין להם בריאות ציבורית ככה שכל ביקור אצל הרופא יכול לעלות מאות דולרים, אין להם חוק חינוך חינם מגיל 3 ככה שאמא צריכה להישאר עם הילד בבית עד כיתה א או לשלם על מסגרת פרטית אלף דולר לחודש גם בגיל טרום טרום וטרום חובה

להמשיך?

דבר ראשוןנעמי28

זה רק בארה"ב ומדובר על חינוך פרטי ולא ציבורי,

והעולם גדול, באירופה זה לא ככה למשל, לא הרפואה ולא החינוך.

אמנם טיפה יותר יקר מהארץ אבל התנאים משמעותית טובים יותר (למשל גג 20 ילדים בכיתה)

דבר שני , צריך לראות יחס של

הכנסות - הוצאות - איכות חיים.

גם ההכנסות בסדרי גודל שונים.

אני מסכימה איתך שבאירופהאפרסקה

יש תנאי רווחה יותר טובים מארה"ב. אגב מה שאמרת על בית ספר פרטי מול ציבורי בארה"ב, גם ציבורי אצלם מתחיל מגיל 5 ככה שלפני זה כולם צריכים לשלם פרטי או להישאר עם הילד בבית.

ולגבי אירופה, יש שם עכשיו כמות אדירה של מוסלמים ואנטישמיות גואה, שככה שלא בטוח "שווה" שם יותר למרות הרווחה הטובה

יש 20 ילדים בכיתה כי אין להם ילדיםחושבת בקופסא

חופשת לידה במדינות מסוימות באירופה היא 3 שנים כי אין נשים שיולדות. מספיק.

כבר כתבתי שהבעיה בחינוך הציבורי היא התבוללות. (וזה בלי להזכיר בעיות מודרניות יותר כמו האפשרות לבית ספר ציבורי לתת לילד הורמוני המין השני ללא ידיעת ההורים אם הוא "מזדהה" כמין השני. תקראי את הספר נזק בלתי הפיך של אביגיל שייר)

שוב, למרות הכל ישראל עדיין בטופ 10 במדד האושר העולמי, הרבה יותר ממדינות עם מערכות בריאות וחינוך שהם לכאורה יותר מתקדמות משלנו.

ממש לאנעמי28

פשוט לא נכון.

אני מכירה אישית כמה בתי ספר בארצות שונות עם 3/4/5 כיתות בכל שכבה כשכל אחת גג 20 תלמידים.

ושכר הלימוד סביר, טיפה יותר מהארץ אבל לא עשרות אלפים כמו בארה"ב.

חינוך ציבורי או פרטי?חושבת בקופסא

מה ההיסטוריה של מעמד המורה והחינוך באופן כללי במדינות האלו?

לכל מדינה יש בעיות והיסטוריה ספציפית ושיצרה את הבעיות האלו וכן פתרונות ספציפיים.

להגיד "בחו"ל החינוך יותר טוב" מתעלם מהמון גורמים שגרמו לתנאים שלהם ובכך גם לפתרונות שיכולים לעבוד אצלינו.

אין מדינה מושלמת, אם הם לא מתמודדים עם הבעיות שלנו יש להם בעיות אחרות.

בצרפת למשל המצב של החינוך המיוחד גרוע בהרבה מאצלנומתואמת
יש לי בן דוד אוטיסט בצרפת, אמא שלו באה לארץ כדי ללמוד איך דברים מתנהלים פה ולנסות לממש את זה אצלם... (באופן פרטי, מן הסתם)
הלינוך המיוחד בארץ מפותח מאודממשיכה לחלוםאחרונה

בתחום הזה באמת אנחנו מתקדמים יותר מאקצות אחרות

אבל החינוך הרגיל לאו דווקא

דווקא בשביל חינוך יהודי ישראל היא המדינה הכי טובהחושבת בקופסא

בחו"ל זה אומר לשלם עשרות אלפי דולרים בשנה על בית ספר פרטי, או ללכת לבית ספר ציבורי ולסכן אווירה שהיא לא רק חילונית אלא מלאה בגויים נחמדים להתחתן איתם.

את יודעת למה כל האמריקאים עשירים? כי רק מי שיש לו כסף נשאר יהודי.

חברה שלי שעלתה לארץ אמרה שהגן שהיא הלכה אליו באמריקה עלה להורים שלה 40 אלף דולר בשנה. כנראה שבית ספר עולה יותר. (אני לא מכירה את המספרים המדויקים.)

גם האנטישמיות בחו"ל עולה ועולה ויש הרבה מאוד מקומות שמסוכן ללכת בהם עם כיפה בלשון המעטה.

את יודעת שלבתי כנסת בחו"ל יש מאבטח חמוש? וכבר היו הרבה מקרים שהם היו צריכים לפעול. מי שמע על דבר כזה אצלינו במדינת היהודים.

כל בעיות הביטחון שרואים אצלנו במוקדם באו במאוחר מגיעות לאירופה ואמריקה בגלל ההגירה ההמונית של ערבים מוסלמים שמצביעים בסקרים שהם רוצים להפוך את המדינות האלו למוסלמיות ולהחיל בהם את חוקי השריעה. ובאזורים שאין ערבים את מסתכנת בפרו פלסטינים שמאלנים ובנוצרים אנטישמים ימנים ששניהם לא מתים עלינו במיוחד. 

ונכון בני 18 לא צריכים להחזיק נשק, הם צריכים ללמוד קודם כמה שנים בישיבה.

וברצינות, בני 18 הם לא כאלו ילדים קטנים. במדינות אחרות צעירים בגילאים האלו מבזבזים את הזמן במסיבות הוללות בקולג', הצבא מאוד מבגר אנשים, מה שבמיוחד מבגר זה להחזיק נשק כדי להציל את העם שלך. המסגור עושה את כל ההבדל.

למרות כל הבעיות ואפילו במלחמה הנוכחית, ישראל נמצאת במד האושר בטופ 10 המדינות המאושרות בעולם.

יש הרבה דברים בעייתיים במדינה, אבל לברוח ולחשוב שבמקומות אחרים אין את הבעיות שלנו גם כן לא עוזר.

שוב זה רק בארה"בנעמי28

חו"ל זה לא רק ארצות הברית.

וישיבות גם בארץ עולות לא מעט.

ועם כל האנטישמיות בחו"ל, אחוז היהודים שמתו בארץ בעשורים האחרונים גבוהה לא השוואה ביחס לאנטישמיות.

ואין פחד להסתובב ברחובות, גם עם כיפה, זה פחד שהתקשורת מייצרת.

אני לא אומרת לעזוב, ממש לא, אבל אפשר לפחות להיות מודעים למחיר שמשלמים עבור המדינה .

ולא מסכימה עם תרבות ה"הכל הכי טוב וכל העולם גרוע"

גם לא להתלונן תמיד, אבל בסוף הנפש משלמת על עצימת העיניים הזאת, במיוחד כשיש מה לשפר, למשל בתחום החינוך.

התקשורת מייצרת הפגנות ענק של פרופלסטינים בקמפוסים?חושבת בקופסא

יש מספיק עולים חדשים שאפשר לשאול אותם ממקור ראשון על האם אפשר להסתובב בכל מקום בחו"ל עם כיפה. זה בהחלט קורה גם באירופה.

יותר יהודים מתו בארץ כי מדינת ישראל היא הריכוז הגדול ביותר של יהודים. (אחרי ארצות הברית, שרובם מתבוללים, וגם כן לא נהנים מיחס מצויין במיוחד)

והשאלה היותר מעניינת היא כמה יהודים היו מתים אילולי הייתה מדינה (עיינו ערך מה שקרה ליהודים לפני הקמת המדינה)

אני לא מדברת על ישיבות אלא על על מסגרות חינוך יהודי לילדים. בחו"ל גם באירופה, הן עולות הון תועפות.

אני לא מסכימה עם תרבות ה"תראו איזה דפוק במדינה הזאת". שזה משפט שהרבה אנשים אוהבים לומר. אפשר לדבר על בעיות ולפתור אותן בלי לדמיין שיש איזו מדינה נפלאה שבה אין אף בעיה וכל מה שאנחנו צריכים לשפר כבר נפתר. מדינות שבאמת אין להן בעית אלימות חריפה כמו יפן הן מדינות הומוגניות שלא מכניסות מהגרים וסובלות מתרבות עבודה קשוחה ובדידות שמביאה אנשים להתאבד, וגם כן חוסר ילודה. המדינה האידאלית שאין לה אף בעיה לא קיימת, והיא בהחלט לא נמצאת באירופה או באמריקה. וכיהודים, המדינה שהכי טובה לנו היא בהחלט מדינת ישראל.

אני גרהנעמי28

באירופה

וגרתי בארץ ואחזור לארץ.

ושלחתי את הילדים לכמה מוסדות

לימודים שונים, אז אני יכולה לענות לך יותר טוב מגוגל או מהצאט.

אני לא משלמת הון תועפות, הילדים שלי יכולים להתסובב עם כיפה ואני עם שרשרת של מגן דוד גלויה, ולא רק בעיר שלי, הייתי בערים וארצות שונות באירופה.

יש הפגנות, אבל גם יש הפגנות בארץ בקפלן, האם זה אומר שכל המדינה שמאלנית? ממש לא, זה אומר שהתקשורת נותנת להם הרבה מקום וזהו.

וגם אם תשווי מוות של יהודים בעשורים האחרונים באחוזים, בארץ עדין גבוהה בהרבה, כך שאין קשר לצפיפות.

אני לא חושבת שיש מקום טוב יותר מהארץ, זה חד משמעית המקום הכי טוב ליהודים.

אבל לא מהסיבה *שהתנאים* יותר טובים יותר, אלא כי זאת הארץ שלנו בכל מחיר.

כל הטענות שלי כאן הן לתגובות שמנסות ליפות את כל הקושי בארץ,  אפשר להגיד שלמרות הכל אנחנו בוחרים בארץ, אבל לא לטאטא בעיות מתחת לשטיח, הארץ לא טובה על חו"ל בכל הפרמטרים.

ואני מכירה לא מעט משפחות צעירות יהודיות שלא עושות עלייה בגלל התנאים האלה -חינוך ויוקר המחיה בעיקר.

אם את יכולה לענות את את יכולה להגידחושבת בקופסא

בתי הספר המדוברים הם בתי ספר יהודים פרטים או בתי ספר ציבוריים כללים?

בתי הספר האלו ממוקמים באזור עם אוכלוסיה גדולה כמו עיר של מיליונים או באזור פרברי?

יש עוד הרבה שאלות שאפשר לשאול אבל אין צורך לעשות לך אאוטינג. המטרה היא רק להגיד שיש הרבה פרמטרים משתנים שמשפיעים על נתון כמו מספר ילדים בכיתה.

ואת המידע שלי לא בססתי מגוגל ובהחלט לא מהצ'אט, אלא משיחה עם חברות שהן עולות שגרו בחו"ל. כתבתי את זה.

ברור שיש קשר לצפיפות, אי אפשר השוות לארץ כמות יהודים נרצחים בעיירה קטנה שגם ככה אין בה הרבה יהודים. אבל מה שיותר מעניין זה כמה יהודים מתו כשלא הייתה מדינה יהודית, אני אכתוב את זה בצורה מפורשת: השואה.

לא טענתי שישראל טובה יותר מכל הארצות בכל הפרמטרים, אלא שבכל מדינה קיימות בעיות, ואין מדינה שבה כל הבעיות של ישראל נפתרו בלי מחירים אחרים שצריך לשלם.

ובהחלט יש הרבה תנאים שבהם אנחנו עוקפים הרבה מדינות אחרות, ומה שצריך אצלנו שיפור לא יקרה אם פשוט נגיד "בחו"ל זה יותר טוב".

הם נחשבים חצי פרטיםנעמי28

כלומר ברמת ממ"ד (אם לא יותר) כניסה רק ליהודים, תפילות, תלבושת יהודית, אווירה יהודית, מורים יהודים, צביון יהודי לכל דבר, הם חצי פרטים בכך שלומדים גם מקצועות חול ונגשים לבגרויות כמו כולם, ולכן לא משלמים מחירים הזויים

ואני חושבת להיפך, לא נשפר שום דבר אם נגיד "שבחו"ל יותר גרוע" 

אמoo

לא יקר לי פה

אני יודעת שאומרים שיקר ואולי גם יש נתונים שתומכים

אבל אני מרוויחה מספיק כדי לחיות בנוח (ואני לא עשירה בכלל)

מתרחקת מפוליטיקה (נראה לי בכל מקום יש)

לא רואה בעיה לשלוח לצבא בגיל 18

זה לא הורס את האפשרות לבלות בחיים ולחיות חיים מאושרים

האושר והשלווה נמצאים פנימה ולא תלויים בדברים חיצוניים

(אלא אם יש תנאים קיצוניים

פה בארץ התנאים סבירים עד טובים)

דווקא חינוך יהודי עולה הרבה בהרבה מקומות בחו"לקופצת רגע
וואי זה מעניין איך זה עניין של פרספקטיבה אישיתקמה ש.

בס"ד

אני חושבת שהחינוך פה מעולה. באמת!!!

ובלי קשר לאיכות ההוראה, העובדה שהם מתחנכים בין יהודים, כולל ברמת ההשכלה הגבוהה לרוב, זה כבר פלוס ענק בעיניי.

הייתי שמחה מאד שתהיה גאולה כבר (באמת!) ושלא נצטרך נשקים וחיילים אבל בעיניי לשרת זאת זכות והיא הופכת את הנוער שלנו לאחראי ובוגר הרבה יותר ממה שקורה בחו"ל, שם בגילאים האלה בעיקר לומדים ומבלים בלי הרבה תחומי אחריות.

ויוקר המחייה הוא בעוד הרבה מקומות.

זה כל-כך מעניין איך שתינו רואות את אותה המציאות בצורה כל-כך שונה 🙂❤️

ממש לא זה מה שאמרתיפרח חדש

קודם כל אני אומרת את האמת. יש בחול מקומות מצויינים.

ואמרתי ללכת לחול לתקופה כי המצב לא קל עכשיו.

כמו לצאת לחופשה ארוכה של שנה שנתיים.

אין בזה שום בעיה עקרונית. אף אחד לא חייב להישאר בישראל.

אני בוחרת להישאר כי אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות אבל לא להגיד שמי שבוחר לרדת עושה דבר לא נכון

ולגבי לא כל הנוצץ זהב הוא

זה לא לגמרי נכון

אבל אני חושבת שרק חוצנימים יכולים להבין מה שאני אומרת 

באמת יש מקומות מאוד טובים בחול. שהחיסרון הכמעט יחיד שלהם זה שזה לא בארץ ישראל. קהילה רוחניות פרנסה איכות חיים מזג אויר רוגע ידידודית ליהודים וכו

חושבת שגם הרבה ישראלים יכולים להביןכורסא ירוקה

אני ישראלית לגמרי וממש חושבת ככה, גם אם לא יודעת להצביע על הקהילה "המושלמת" שבה מתקיים כל מה שציינת..

אני חושבת שפשוט בציבור הדתי לאומי ששם ערך דתי על מגורים בארץ מאד קשה לאנשים להכיל את זה, וגם אצל הרבה מסורתיים. אבל זה קיים.

אישית אני הייתי עוברת אם היתה לי האפשרות, ואני מאד מאד חריגה בנוף שלי. אבל לחברים שלנו חילוניים זה נורמלי לגמרי והרבה מהם רוצים או כבר עברו.

איך אפשר לומר בפשטות שאין בזה בעיה עקרונית?ריבוזום
ואף אחד לא חייב להישאר בארץ? זו מצווה לגור בארץ ישראל, ויש איסור על יציאה מהארץ. אחרי זה אפשר לדון במצבים ובמקרים, וייתכן שגם להגיע להכרעה שמותר לעבור במקרים ספציפיים, אבל זה רחוק משום בעיה עקרונית.
אני לא פוסקת הלכה אבל כמו הרבה דבריםפרח חדש

יש בזה הרבה דעות וגישות

אני יודעת שיש פה ציבור גדול שגדל בגישה כזאת שאין לצאת מהארץ לכן אני לא רוצה להיכנס לדיון הזה לעומק ואני מאוד מעריכה את זה!

אבל בגדול - אם יש סיבה וצורך אין בעיה

(דוגמא לצורך, עובד אצלינו בחברה שאף פעם לא יצא מהארץ כעיקרון, קיבל היתר לצאת לנסיעה לחול להתאווררות אחרי מילואים ארוכים וקשים) 

יש כל מיני גישות בזהכורסא ירוקה
בדיוק. היה לי כואב לקרוא.נעמה301

גם אם יש כל מיני דעות ומותר לצאת במצבים שונים, זה לא הופך את זה ל"שום בעיה עקרונית".

לגור בארץ זו מצווה גדולה ויקרה מאוד מאוד ואשרי מי שמוותר על הנוחות והיתרונות שבחו"ל ומתאמץ על ארץ ישראל.

(כמובן שיש מצבים בהם צריך או מותר לצאת).

להפךמקרמה

הבחירה לגור בארץ ישראל היא למרות שזה ממש לא פשוט

לנסות לצייר את זה במשקפיים וררודות זה קצת כמו שמנסים להגיד על אוכל לא כשר שהוא לא טעים

ולפותחת

בעיני את מערבבת פה שני נושאים שונים

יש את הסיבה לעזוב את הארץ כי קשה פה

ויש לעזוב את הארץ לצורף שליחות

תנסי לחדד לעצמך מה מוביל אותך יוצר וזה נראה לי יעזור לך לקבל החלטה

(אם לא ברור- אני ממש לא שופטת!! שיהיה החלטות טובות)

בחו"ל יש מקומות מצויינים אבל זודיאט ספרייט

המדינה היחידה בעולם שכשאת חיה בה את מקיימת מצווה. מצוות יישוב הארץ.

מבינה אותך🫂.מהצד השני: אני נולדתי וגדלתי בחו"לדף ועט

ילדות נוחה בעיר יפיפיה.

אבל היינו מסתירים כיפה ומגן דוד.

בתור ילדים היינו מעבירים בראש את השמות של השכנים והחברים הלא יהודים שלנו וחושבים "במקרה של תרחיש כמו השואה, מי מהם יעזור לנו להסתתר ומי מהם ילשין עלינו?".

רוב המשפחה שלנו יהודים שהתבוללו והתחתנו נישואי תערובת.

כשפרצה האינטיפדה השנייה פתאום כל האנטישמיות יצאה החוצה. היינו מתעוררים כל בוקר עם חדשות על עוד בית כנסת שהוצת ועוד יהודים שהותקפו ברחוב. לצערי עברו 20 שנה והמצב לא השתפר. חברה שלי שעדיין שם סיפרה לי שכשאנחנו עושים תרגילים על ירידה למקלטים בבתי הספר שלנו בישראל, הם עושים תרגילים של להסתתר מתחת לשלוחנות בכיתה ולהיות בשקט למקרה ש"גנבים" יגיעו..........

ההורים שלי שיש להם היכרות קרובה עם ארה"ב כל הזמן סיפרו לנו שלעומת אירופה (איפה שגדלתי) בארה"ב יש קבלה אמיתית של היהודים, ושם אפשר ללכת לעבודה עם כיפה או כובע חרדי בלי בעיה. והנה אנחנו רואים בשנים האחרונות שגם זה מתהפך...

מהסתכלות שלי, פה לפחות זה שווה. אנחנו מקדמים תהליכים אדירים. אנחנו נוסעים ברכבת ההסיטוריה, אנחנו חלק מהחזרה לארצנו. אנחנו מגשימים חלום בן אלפי שנים. זה נותן כל-כך הרבה משמעות. אנחנו חיים את החיים היהודיים בצורה חופשיה, לא צריך להצניע שום דבר. חיים באופן גדול ומלא, לא עם מיליון הסתרות. ופה כשבאים ושוחטים אותנו לצערינו, יש פה צבא שנלחם. אנחנו לא נתונים לחסדים של אומה אחרת שיום אחד מוכנה להגן עלינו ולמחרת עלולה להתהפך עלינו.

לרגע לא התחרטתי על הבחירה לעלות לארץ. גם אם לא קל, פה זה הבית, השורשים, המשפחה (עם ישראל) והמשך הסיפור שהולך ונכתב.

חיבוק על התחושות. באמת לא פשוט הכל.

מקסים וכל כך מדוייקממתקית
ריגשת! ❤️ וגם מסכימה איתךיערת דבש
ממה ששמעתי על החיים בחו"ל
לא הבנתי את מה שכתבת בסוףואז את תראי

לא משנה מה ההורים שלו עושים שם, ברור שלגור בארץ ישראל מעל זה...

אני חושבת שאת מדברת נטו מתוך הקושי המובןהמקורית

אבל לא נראה לי שאת רוצה את זה באמת

באופן אישי יכולה לומר שבעלי רצה בשנה הראשונה שנייה לנישואין לעשות רילוקיישן ושמתי ווטו רציני. אם הייתי זורמת סביר להניח שהיינו בחול

אני חושבת באופן אישי שאם נניח את העניין ההלכתי בצד (והוא שיקול גם עבורי, היום גם עבור בעלי) - ארץ ישראל זה בית

אז הקהילות היהודיות שם מאוד מגובשות אבל אם נסתכל רגע מהצד - אנחנו העם היחיד שחוזר לארצו מהגולה כשיש מלחמה דווקא

להיות פה,להרגיש חלק, להתגייס למילואים

יש בזה משו חזק שמעיד על המקום הזה בלב של האנשים

ולדעתי זה חלק ממה שמייחד אותנו.

בנוסף, לעבור לארץ אחרת בלי להיות במרחק נסיעה סביר מההורים וסגירות שמיים וכו' - בעיניי זה בלתי

אני לא הייתי מוכנה לוותר על זה למרות שבאמת לא קל פה אבל מצד שני, מבינה את מי שכן

וגם, תארי לך שיתברר שקשה לחיות ליד המשפחה שלו..? חלילה כן? אבל מבאס ממש😅

החלטות טובות בכל אופן,♥️

אולי יעניין אותך