למה הכל חייב להיות ככ קשה ומסובך?אנונימית בהו"ל

למה זה נראה מסביב שלכולם המלחמה המפגרת הזאת וההרחקה הכפויה כבר לשישה שבועות רק עושה טוב לזוגיות

וכולם מדברים על כמה זה עושה טוב ומחזיר להתאהבות הראשונית

וכמה זה ממש יתרון מהלחימה שהזוגיות תצא ממנה הרבה הרבה יותר חזקה ועוד בלה בלה בלה שכזה?!?!

מה כולם יודעים שאנחנו לא?? אני לא מבינה

ממש לא היו לנו איזהשהם בעיות רציניות בזוגיות לפני

ריבים פעם ב כמו כל זוג וכן על זה הדרך

לא משהו חריג בכלל.

והמלחמה הזאת עושה רק רע! רק רע!

אנחנו רחוקים טכנית

וזה מרחיק נפשית

ואני כל הזמן כועסת עליו שהוא לא מצליח לעזור לי לפחות מרחוק

ושהוא לא מבין אותי

ולא מעריך אותי

ולא מבין מה אני עוברת בסבל הזה

תהום פעורה ביננו

ההתמודדויות ככ שונות

וכל אפטר לא משנה כמה אני מחכה לו הוא התפוצצות אחת גדולה שאני בכלל לא מבינה למה חיכיתי

שוב מלא חוסר הבנות, וכעס, וריבים

אנחנו כבר לא מכירים אחד את השניה אחרי שחיים ככ הרבה זמן בנפרד

והוא כבר לא יודע מה הצרכים שלי והרצונות שלי.

ובאלי פשוט לבכות ולצעוק

זה לא פייר!!!!!!

זה לא!!!!!

כמה מחירים אישיים עוד נצטרך לשלם על המלחמה הזאת????

למה יש מי שמשלם ככ הרבה ויש מי שבקושי שותף?

למה כולם רק מתחזקים מזה ואותנו זה מוריד לתהום שאולה שאני לא יודעת כמה זמן ייקח לנו לצאת ממנה???

והאמת שאין לי מושג איך נשקם אחרי זה את הזוגיות ונלמד לחיות שוב ביחד

למה???????????

לא מספיק קשה כל המסביב שאני צריכה גם את ההתמודדות הקשה והבלתי אפשרית הזאת לאוסף?!?!?!

שולחת לפני שמתחרטת

כואב חי לשמוע שזה מה שאת מרגישה מכולםבוקר אור

כי אני דווקא לא מרגישה שזה עושה לנו טוב, ובטוחה שנצטרך תקופת שיקום, וגם אצלנו האפטרים הם התמודדות ממש

ובטוחה שגם אצל עוד הרבה אחרות ככה.. את ממש ממש לא לבד..

תודה על הנירמול אהובהאנונימית בהו"ל
את לא מבינה איך זה קל לדעת שלפחות ההתמודדות הזאת נורמלית וקורית לעוד אנשים❤️
קודם כל חיבוק גדולחנוקה

הפער בין המציאות לחוויה הפנימית יכול להיות שמיים וארץ

והחוויה שלך באמת לא פשוטה..

(בעיני המציאות החיצונית שאת מתארת קשה מנשוא, לא יודעת מי סיפר לך שזה טוב לזוגיות...)

וזה נורמלי.

זה נורמלי שקשה לך

זה נורמלי ההתמודדות שלך

זוגיות מושתתת על חיים משותפים, אין ספק שכשפורמים את הדבר הזה ממנה מזעזעים אותה באופן הכי יסודי

כל זוג וצורת התקשורת שלו

וכן, זה בהחלט קרבן שאת מקריבה למלחמה על הארץ הזו, והעם שלנו,

ד' ייתן לכם כוחות לצאת מזה. להתגבר ולהתעלות מעל הכעסים, הקשיים והפער ולמצוא כוחות ביחד להתקרב, 

למצוא דרך חדשה לדבר, להתחבר, ולא לאבד חלילה את האהבה שלכם.

תודה!❤️אנונימית בהו"ל

זה מקל ממש להבין שזה לפחות נורמלי

קשה בטירוף אבל לא מוזר

ושזה טבעי

תודה❤️

הלוואי שיתן כוחות, כרגע לא ממש מרגישה שהוא נותן ☹️

עזבי את כולם! הם לא רלוונטייםמקרמה

תתמקדי בכם.

מה שאת כותבת מאוד טבעי.

אתם באמת בעולמות שונים

בהתמודדויות שונות

את כותבת שהוא לא מבין אותך וזה לגמרי הגיוני

(אני אגלה לך בסוד שגם את ככל הנראה לא מבינה אותו... וגם זה הגיוני)

אני חושבת שקודם כל עזרה ראשונה זה להבין את זה- ולהנמיך ציפיות בהתאם.

לא לשים על זה משקל יותר ממה שזה. זה חא מעיד על הזוגיות שלכם כלום. זה לא חריג!

זה פשוט מציאות פסיכית.

אשתדל להתפנות בהמשך למצוא לך הסבר שכתבו יועצי זוגיות על ההתמודדות מנק שונות של מיךאומניקים ונשותיהן ועל היערכות לאפטר המיוחל

תודה רבהאנונימית בהו"ל

מן הסתם אני לא מבינה אותו

אבל זה באמת פחות קריטי לו

שאני אבין בדיוק, שאני ארגיש, שאני אתמוך...

נראה לי... הוא גם לא לוחם בתוך עזה, מאבד חברים על ימין ועל שמאל וכו'... הוא לוחם אבל בגזרה לא חמה ככ כרגע אז אני לא מרגישה שהוא חווה דברים מאד חריגים או קשים .. אולי אני טועה, לא יודעת

ככה נראה לי

מה שברור שהוא חווה כקושי זה להיות ככ רחוק מהבית וממנו כל כך הרבה זמן, במיוחד שהוא יודע כמה קשה לי (לא יודעת אם לצערי או לא לצערי, אבל אני לא חוסכת ממנו ...)

בכל אופן תודה רבה על הנירמול

זה באמת מרגיש שזה לפחות לא חריג

ומקווה שאת צודקת שזה באמת לא אומר על הזוגיות שלנו כלום..☹️

נראה לי קראתי את זה ולא התחברתי, אבל אולי זה משהו אחר, אשמח שתשלחי אם תוכלי..

שוב תודה❤️

אני חושבת שבסופו של דבר זה כץעניין של ציפיותמקרמה

וחלק מהציפיות שלך מושתתות על בסיס המציאות כמו שאת רואה אותה.

את מניחה הרבה הנחות על המקום בו הוא נמצא מבחינה נפשית, על המה קריטי או לא קריטי לו, על מה הוא חווה,

דיברת איתו על זה? יש בסיס להנחות שלך?

כי ממה שאני שמעתי מחיילים - גם אלו שלא בפנים, זה שונה מהמציאות.

בשלב ראשון כל אחד צריך להבין איפה השני עומד.

בשלב השני לעשות תיאום ציפיות.

על חלק מהציפיות שלך תקבלי מענה

על חלקן כנראה שלא- אבל לפחות תדעי איפה את עומדת.

(מצאתי את הקטע שהתכוונתי אליו... מסתבר שזה הקלטה בווצאפ ואני עוד בודקת איך אפשר להעלות לכאן)

זה פשוט כבר עבר את גבול הטעם הטוב..רק שאלהה

הריחוק אולי עשה טוב וגעגוע בשבוע שבועיים הראשונים..

עכשיו ממש כמוך מגישה שזה מאוד פוגע בזוגיות, מרגישה ריחוק נפשי ולא רק פיזי. מאוד חוששת מההשלכות של זה על הזוגיות והמשפחה שלנו.

אולי באמת לנסות לעשות שיחת תאום ציפיות, כי זו שגרה חדשה ושונה

מתפללת שה' יתן לנו כוחות

וואי ממש ממש עבר את גבול הטעם הטובאנונימית בהו"ל

זה הרבה יותר מידי אינטנסיבי וארוך

תודה אהובה❤️ מתפללת גם עליך

לא מרגישה שתיאום ציפיות עוזר ככ... כי פשוט הרבה פעמים הציפיות לא ראליות מבחינת השני ולא מצליחים לעמוד בהם וזה סתם יוצר עוד תיסכולים☹️

מצד אחד זה מבאס אותי שהרבה חווים את הקושי הקשה הזה ומצד שני זה באמת מרגיע שזה טבעי ונורמלי... בהצלחה לכם אהובה.. חיזקו ואימצו❤️

אני לא מכירה האמת אף אחת שאמרה שזה עשה לה טובבאורות

יש המון סביבי שבעלן מגויס ולהפך, כולן מדברות על כמה קשה, על המשבר עם האפטרים, הריחוק. את הכי לא לבד. זה מציאות קיצונית והזויה.

יקח זמן להתאושש. אבל בטוחה שנצליח.

שמחה לשמוע (כאילו הייתי שמחה שלא יהיה קשה לכולן)אנונימית בהו"ל

אבל זה מאוד מאוד מרגיע

לא יודעת למה מסביבי שמעתי רק את הצד השני

שמחה שכתבתי פה

תודה!

❤️❤️❤️

א י לא יודעת מה כולם אני כן יודעת שאצלאני זה א

הרבה זה לגמרי כמו שאת מתארת שאצלך..

ויותר מזה לםעמים דוקא כשיש כל כך הרבה ציםייה וגעגוע יש התפוצצות יותר גדולה.

את עוברת קושי גדול ביום יום להיות לבד והוא חווה דברים מן הסתם לא פשוטים בלחימה אז כשנפגשים שניכם כנראה מאוד מאוד עמוסים בדברים אחרים..

אל תחשבי על מה יהיה אחרי תנסי אולי לחשוב מה יכול לעזור לעכשיו.. אולי לכתוב לו הודעה או מכתב של מה את מרגישה מכתב לא מאשים מכתב שמבין גם אותו.

ואני בטוחה שתצליחו חהתגבר בסוף על הכל

תודה שוב על הנרמול❤️אנונימית בהו"ל

לא מצליחה למצוא גם מה יעזור עכשיו..מנסים כל הזמן לדבר ולעשות תיאום ציפיות ולחשוב לשתף וכו'

ופשוט זה סיטואציה שמאד מאד קשה לעבוד בתוכה ולהתקרב😔

מהנסיון שליאמאשוני

הבעיה היא בעיקר בציפיות.

את מצפה שיהיה שותף איתך בעול הנפשי לפחות, אבל האמת כמו שהוא לא שותף למאמץ הפיזי ולא נוכח פיזית,

ככה הם גם לא פנויים נפשית, הם גם עוברים דברים לא פשוטים בכלל במלחמה.

ברור שאתה אמירה כוללנית ויכול להיות שחיילים שונים מקבלים את זה שונה, ונשות מילואים שנוהגות לשתף וזה מצליח להם.

אני יכולה להגיד לך מה עובד אצלנו- קודם להבין שכל אחד עובר פה משהו עצום.

כל הסרטונים על העל האש והמסיבות, זה כיסוי למתח שהם חווים במצב מלחמה.

בעלי לוחם אז אולי זה שונה ממי שלא לוחם,

אבל כשהם נכנסים הם יודעים שלא בהכרח כולם חוזרים והם מורעלים בטירוף, אבל כל זה כן גורם לעומס נפשי.

לכן אני לא מצפה בכלל שהוא יבין את הקושי שאני חווה.

ואני אומרת את זה על סמך כמה וכמה צווי 8, רק שהפעם זה ארוך, מורכב וקשה מכל הפעמים הקודמות.

אבל את הטעות של לצפות ממנו להבנה או לתמיכה עשיתי בפעמים קודמות וזה זלל ממני את טיפת האנרגיה שהייתי יכולה להפנות למשאבים יותר זמינים ושילמתי על זה מחיר יקר.

לכן הפעם היה לי ברור:

הוא עם הפנים למלחמה ואת הכוחות שלו הוא יגייס מחברים ומכרים שלו,

אני עם הפנים להתמודדות עם הבית ומגייסת את הכוחות מהסביבה שלי.

כל השיחות שלנו לא נסובות על פורקן נפשי וציפייה לתמיכה. כן משתפים אבל לא ברמת פריקה אמיתית...

לא יודעת איך להסביר את זה, אבל כמו שאני יודעת שמאמא שלי ברגיל אני לא אקבל תמיכה ולכן מספרת את זה יותר טכני, וגם לא מספרת הכל,

אז ככה גם איתו עכשיו.

אני יודעת ומרגישה עליו שמה שמחזק אותו זה שאני חזקה, אז גם כשאני לא חזקה, אני מנסה לשדר חוזק.

למשל שולחת הרבה נקודות אור ונקודות מצחיקות שקרו לנו במהלך היום..

נגיד במהלך פעילות יום הולדת לבת שלי הייתה אזעקה והוא שאל מה איתנו, שלחתי לו תמונות שלה כשהיא מחייכת, לא סיפרתי על הרגעים שהיא בכתה..

או למשל כשסיפרתי שהיא מאוד מאוד רגישה וכל דבר גורם לה לבכות, הוספתי יעבור לה, לא חיכיתי למילות נחמה שלו..

כשקורים כל מיני דברים מצחיקים ביומיום משתפת בזה.. נגיד יום חמישי כל הלילה ושישי בבוקר הבן שלי הקטן צרח וצרח שהוא רוצה את אבא.

אז שיתפתי, אבל לא ממקום מיואש, אלא במן חצי בדיחה כזה שתראה איך הבן שלך אוהב אותך אני מקנאה.. וגם כשהבן שלי היה אבא של שבת והוא צרח בבוקר אז אמרתי לו אתה אבא של שבת, בוא נתלבש יהיה לך כיף,

אז הוא מתוך הצרחות בקושי מצליח לבטא את עצמו, אבל אמר "לא רוצה של שבת, רוצה אבא, רק אבא!!"

אז נגיד שלחתי לבעלי הודעה עם הציטוט ומלא סמיילים.

אז מצד אחד אני משתפת אבל לא ברובד העמוק של ההתמודדות, אלא די בהיבט החיצוני וגם אחרי השיתוף נותנת לזה מקום יותר קליל של קצת לצחוק על המצב אז זה מאפשר לבעלי לשמוע ולא להתפרק מזה.

וככה גם הפוך, הוא משתף אותי מלא בכל מיני דברים יפים ובבדיחות ומחוות ואפילו בדברים שהוא הכי שונא שזה שמעבירים אותם מנקודה לנקודה לנקודה רק כדי לחזור לנקודת ההתחלה וכל זה, אז הוא מקליל את זה קצת ואז יותר קל לי לתמוך בו נגיד אמרתי לו כשהוא היה בפאתי עזה רק כדי לגלות שהמשימה השתנתה:

" לפחות זכית בארבע אמות חדשות בא"י "

או למשל יום שישי אחד הוא שולח תמונה ואומר לי אני בטיילת של עזה, יום יפה היום, רוצה להצטרף?

או שהוא שולח לי תמונה של טמפון וכותב קיבלנו תרומה ואני לא יודע מה עושים עם זה, מישהו פה ייעץ לי לשאול אותך..

כל מיני שטויות כאלו.

אולי זה נשמע כמו זוגיות שטחית, אבל זה מה שמחזיק אותנו.

אפטרים זה באמת הרבה יותר קשה, כי קשה לדבר פנים מול פנים ולא לפתוח עד הסוף הכל. אנחנו משתדלים להסיח את הדעת ולעשות דברים שיקלו עלינו. נגיד אנחנו יכולים לדבר שעה על איזה פרט טכני רק לא להגיע למקומות כואבים מדי, כי אפטר זה לא מספיק זמן שאפשר לפתוח בו דברים כמו שצריך וגם לטפל וגם להתחזק וגם לקום מזה מחדש להמשך.

בקושי שינה ואוכל כמו שצריך מספיקים אז בטח שלא דיבור אמיתי מרפא. לכן כדי לא להישאר עם "פצע פתוח" מעדיפים פשוט לא להסיר את התחבושת.

לי אישית היה גם פרויקט גדול בעבודה שגרם לי למתח נוראי שלא היה לי ברור בכלל איך אני הולכת  לבצע אותו עם כל המתח והעיסוק בילדים, אז כשנתנו לו יומיים חופש פשוט ברחתי לעבודה גם לכבות שריפות שם וגם להימנע מחיכוכים מיותרים בבית. (וגם היינו אסורים אחרי מלא מלא זמן שהוא לא יצא ולא ידעתי איך נכיל את זה)

מי שבסביבה שלי שנותן לי כח, יודע שאפטרים זה לא הזמן של פורקן אמיתי לכן תומכים גם בימים האלו, כולם מבינים שזה אומר שהוא עדיין מגוייס.

כשאני כן צריכה אותו אני אומרת לו באופן מאוד מפורש מה הציפייה שלי ממנו.

נגיד הייתה לנו איזה בעיה מול המעון ואני כבר השתגעתי, לא הייתה לי כבר טיפת חמצן.

אז מצד אחד שלחתי כזה רצף של הודעות כועסות, מיואשות, הוצאתי הרבה ג'יפה,

מצד שני סיכמתי במה אני מצפה ממנו לעשות.

איקס, וואי, זד.

אח"כ גם פתחתי קבוצת ווטסטפ שרק שנינו חברים בה וקראתי לקבוצה בשם המשימה והעברתי לשם את כל הטכני שהיה בפרטי שלנו.

בעלי התייחס רק לטכני, לא לקושי שהסיפור הזה גרם לי ועשה רק רבע ממה שביקשתי, אבל לפחות היה לו מפלט מכל ההר געש שפרקתי, אם לא הייתי נותנת לו אפיק טכני לצאת ממנו, הוא לא היה יודע איך להגיב וזה היה מעצבן אותי עוד יותר שהוא מתעלם מהנושא.

בקיצור, השיטה הזאת לגמרי עובדת לנו הפעם בשונה מפעמים קודמות ששילמנו מחיר יקר על הציפיות שלי תוך כדי ואחרי המילואים.

וגם כשהכל ייגמר, המתכון שלי לחזרה לשגרה בריאה, זה שצריך לתת לזה זמן. לפרק הכל לאט לאט לאט.

לא לחכות לו עם סמרטוט ביד או עם חבילת טישו ולפרוק עליו הכל.

צריך להחזיק עוד כמה זמן.

לדעתי קודם לדאוג לשינה ואוכל טוב.

אח"כ לתת לילדים את המקום שלהם לפרוק,

אח"כ שיחזור לעבודה כמה ימים. שיסע להורים שלו עם הילדים ובלי הילדים.

רק אחרי שכל הסביבה טיפה נרגעת, אני מסתכלת עלינו ונותנת יותר מקום לזוגיות.

עד אז אני ממשיכה להחזיק.

אח"כ יש גם יותר פניות בלי הסחות דעת.

אפשר לקחת קצת חופש, לצאת להתאווררות טובה. וגם לו יש יותר פנאי וריכוז בשבילי ויכולת הכלה. מה שפשוט לא נמצא שם לפני כן לא במלחמה ולא בהתאקלמות לשגרה.

מאמינה שאין דרך אחת שהיא נכונה לכולם. שאלת מה עובד אצל אחרים, אז מתוך הניסיון של מה שכשל בפעמים קודמות ודי מצליח עכשיו,

משתפת בתובנות שלי.

מתאים לך תקחי.

לא מתאים, אל תקחי.

בהצלחה, ומקווה שתגיעי לנוסחה שתעזור לכם.

איזו תגובה יפה💖סודית
כתבת ממש ממש יפהאנונימית בהו"ל

אבל אני ממש לא שם

לא מרגישה שיש לי מישהו אחר לשתף ברמה הזאת (את מי את משתפת באמת?)

וכדי להרגיש שהוא 'עדיין בעלי' אני מרגישה שאני חייבת שהוא ידע מה עובר עלי ואיך אני מרגישה....

לגבי הדברים שהם עוברים, אולי את צודקת אבל כמו שכתבתי נראה לי זה גם מאוד משתנה ותלוי באיפה הם נמצאים.. בעלי גם לוחם אבל הם בגזרה לא ככ חמה עכשיו... עובדים הרבה אבל לא דברים חריגים/מאד מסוכנים/ וכו'.. לא מאבדים חברים... לא מרגישה שהוא חווה דברים חריגים..  מבינה? אולי אני טועה.. ככה אני מרגישה.. שהדברים שאת אומרת כל מה שהם עוברים וחווים יותר מדויקים לחיילים שבעזה, שהיו בעוטף וכו'.....

ולגבי הסוף, שכתבת שעד אז צריך להחזיק,

אז כבר עכשיו אני מרגישה שאני ממש לא מחזיקה, ככה שאין מצב שאני ימשיך להחזיק עוד ועוד אחרי שזה סופסוף ייגמר...

❤️

תודה גדולה בכל אופן על התגובה המושקעת

אקרא אותה שוב מאוחר יותר ואולי אתחבר מכיוונים קצת שונים.

תודה❤️

אז ככהאמאשוני

קודם כל, את מי אני משתפת?

בד"כ בשכרה אני תמיד נמשכת לשתף יותר אנשים שמבוגרים ממני, שיש להן ניסיון אבל לא רק שת חמש שנים מעלי, אלא עשור לפחות.

בחופשות לידה את תמצאי אותי על ספסל עם פנסיונרים יוצר מאשר על ספסל על נשים במצבי.

אז גם עכשיו אני משתפת נשים שהבעלים שלהם מזמן מזמן כבר לא בשירות פעיל. אבל כן עברו מלחמות ואפילו יותר קשות מעכשיו.

ככה שלא צריך להסביר הרבה, ההבנה נמצאת שם. אבל גם יש להם יכולת הכלה כי הם לא מתמודדים ברגע זה ממש עם התלאות אז יש זמן להקשיב. אז לא צריכה שיחות ארוכות, ממש שיחות רחוב של כמה דקות לגמרי עושות את זה..

כשאני יודעת מה הדבר הטכני שאני צריכה אני מבקשת ומסבירה במפורש.

נגיד לחודש ארגון של הילדים היה צריך להביא מזומן ואין לי מוזמן בבית אז כתבתי בקבוצה שבעלי מגוייס ולא אצליח להגיע לכספומט אם מישהו יכול לשלם עליהם ואחזיר לו בביט.

שיתוף ממש אני לא משתפת, לא מרגישה ממש צורך, פורקת קצת פה קצת שם.

שומעת שיעורי חיזוק.

זה לא שיתוף ב"רמה הזאת"

זה שיתוף וקבלת פינוקים שמונעים מהקושי להביא אותי לקריסה. וגם ספורט ושירים מאוד מחזקים אותי.

לגבי מה שכתבת "כדי להרגיש שהוא עדיין בעלי חייבת ש.."

אז המוטו שלי תמיד זה תפיסות שעוזרות לי, אני מחזקת אותם, תפיסות שלא עוזרות לי, משחררת אותם לשלום.

האם את מרגישה שהאקסיומה של להרגיש שהוא עדיין בעלי אז צריך xyz כרגע מקדמת או תוקעת אותך?

לשבור אקסיומות צריך כוחות נפש.

לכן אני לא מציעה לשנות את החשיבה לגמרי, רק מציעה אולי אפשר להקפיא אותה לזמן מה?

אולי רק כרגע ממש עכשיו אפשר למלא את ה"להרגיש שהוא עדיין בעלי"

בדרך יותר ישימה כרגע? רק לזמן קצר וניסיוני, אח"כ תמיד תוכלי לחזור לדרך שאת מכירה שגורמת להרגיש שהוא עדיין בעלך.

למשל: יצירת עוגנים.

כל בוקר/ ערב/ שישי

לשלוח הודעה/ סרטון מחזק אחד לשני.

ליצור מסורת ייחודית למצב שתגרום לשניכם רגע להתייחד עם המחשבה שאתם נשואים זה לזו גם מרחוק.

או למשל להגיד לו שכל שישי הוא מזמין לך זר פרחים לשבת. או משהו ספציפי שאת אוהבת ורק הוא יודע. שזה זאת כמוס ופרטי שלכם. כל ערב שבת שתקבלי תרגישי בהכי מוחשי שהוא עדיין בעלך.

סתם זורקת רעיונות, כל זוג ומה שמתאים לו.

לגבי הדברים שהם עוברים להערכתי את טועה. לא מכירה את בעלך ולא ספציפית את מה שהוא עושה אבל למשל על בעלי וכל החבר'ה שלו, כל התקופה טרום הכניסה הקרקעית הייתה הרבה יותר מותחת. הם היו כאלה קפיץ.

וגם בסבבים קודמים הרגשתי שתכלס חיל האוויר עושה את העבודה והם סתם מתפנקים, אבל אח"כ כשהוא חזר ראיתי עליו שהוא מתנהג שונה.

אולי בעלך לא משתף, אולי הוא גם מדחיק בעצמו ולא מודע לקושי הנפשי שלו, אבל להיות בתקופה הזאת על מדים זה אירוע לדעתי, לא משנה מה התפקיד.

וגם נניח שאת צודקת, המחשבה שהוא לא חווה קושי נפשי משמעותי, תורמת לכם?

אם תדעי שהוא עובר גם קושי ובגלל זה לא מצליח להכיל את הפורקן שלך, ולא בגלל שהוא לא בסדר/ אכפתי וכד', זה לא יעזור לך לדון אותו לכף זכות?

אם זה עוזר אז תהני מהספק.

תצאי מנקודת הנחה שאולי קשה לו גם, אל תחפשי הוכחות.

לגבי הלהחזיק, לא כתבת על עצמך אז קשה לדעת מה יכול לחזק אותך ולאפשר לך להחזיק, תנסי לחשוב מה יכול לחזק.

שירים/ שיעורים/ ערבי חיזוק/ עזרה טכנית/ ספורט/ יציאה בשמש/ טיולים.

אבל גם אם את לא מצליחה להחזיק, ופורקת ונשברת, לפחות אח"כ כשאת מנסה לאסוף את השברים, לדעתי יש משמעות מאוד גדולה אם התסכול מופנה כלפי המצב, ולא כלפי הבעל. כלומר זה בסדר להתפרק, אבל שהפורקן לא יבוא על חשבון הזוגיות.

נגיד אם הוא באפטר ישן כל היום, אז זה בסדר להתעצבן ולהגיד לו:

אני לבד כל השבוע ואז גם כשאתה יוצא אני לבד כי אתה עייף, כשזה לא בא בהאשמה אישית כלפיו אלא בתסכול מהמצב, מאשר להגיד:

כל השבוע הייתי לבד ואז כשאתה חוזר אתה שוב משאיר אותי לבד.. שזה מבטא האשמה.

וגם עוד דבר שעוזר לי זה לשים במודעות את הזוגיות מעל צרכים אחרים.

למשל כשהוא לא יכל לצאת הביתה הרבה זמן נסעתי עם הילדים אליו.

לקחתי בחשבון שזה מקום מסוכן מבחינת אזעקות.

לקחתי בחשבון שזה שטח צבאי סגור ואולי לא יתנו לנו לעבור.

לקחתי בחשבון שאולי יקפיצו אותו למשימה והנסיעה תהיה לחינם.

לקחתי בחשבון שהילדים יהיו מאוכזבים אם לא ניפגש בסוף.

העיקר כן להתאמץ להיפגש מתי שאפשר.

גם אם בסוף המפגש לא היה קורה, עצם הידיעה שעשיתי מאמץ להיפגש איתו, הייתה מחזקת את שנינו ברמה הזוגית.

וגם מפגש שם הרבה יותר קצר והרבה פחות מועד לפורענות מאשר אפטר.

מניחה שלא מתאים לכולם ולא בכל מצב, אבל שווה לבדוק.

ההתמודדות לא פשוטה בכלל, אבל בסוף תצאו ממנה מחוזקים ❤️

עונה לךאנונימית בהו"ל

לגבי השיתוף, אני כן מרגישה שאני צריכה לשתף 'ברמה הזאת', אני צריכה להוריד ממני, להרגיש שיש מי ששומר אותי ומה אני עוברת. הסיבה העיקרית לדעתי שאני מתקשה לפרוק לאחרות ורוצה לפרוק לבעלי הוא שיש עניין אישי כלשהו שמאד מאד מקשה עלי בתוך ההתמודדות כרגע ואני לא מרגישה בנוח לשתף כמעט אף אחד חוץ ממנו. וכשאני משתפת בלי להגיד כלום על העניין הזה אז מרגיש לי שכל השיתוף/פריקה לוקה בחסר, כי זה חלק מאוד מאוד מאוד משמעותי בסיפור הזה..... מקווה שהצלחתי לנסח את עצמי. אני ממש שחושבת שזה אחד הדברים שמאוד מקשים עלי

לגבי מה שכתבת על לשבור אקסיומות שלא עוזרות לי.. אקרא שוב ואחשוב על זה... מעניין... לא נכנסתי בכלל לעומק המחשבה הזאת

זה פשוט מחשבה שהיתה לי

לגבי מה שהם עוברים, מעניין. אולי את צודקת. אין לדעת... אבל אני לא מרגישה שאני מזלזלת בקושי שלו או שופטת אותו לחומרא בגלל זה..

לא יודעת..

מנסה למצוא דברים שיחזקו אותי... זה מאד קשה

גם למצוא דברים שבאמת יחזקו

וגם שזה יהיה דברים שבכלל אפשרי לעשות בתקופה הזאת

ודווקא רוב התסכול שלי ממש מופנה כלפי המצב... רק דברים נקודתיים שיותר קשורים אליו ישירות מופנים אליו...

אני ממש ממש מאשימה את הסיטואציה....

המודעות על הזוגיות זה ממש ההשתדלות

ממש עושה בשביל זה מאמצים

אמן והלואי!❤️

תודה!

תראיאמאשוני

אני מבינה ממש את הקושי, ואני חושבת שנכון לתת ליאוש/ אכזבה/ כעס/ עצבים את המקום שלהם.

אבל אחרי זה צריך ללמוד לנסות לקום.

צריך להבחין בין מה שהיא בר השגה למה שהוא לא.

לא תמיד יהיה פתרון.

לפעמים צריך להיאחז במה שיש גם אם הוא רחוק מלספק את כל הצרכים, מאשר לנסות לתפוס את מה שרוצים ואז להפסיד הכל.

לכן במצבך תנסי לחשוב מה כן ישים.

את רואה שלשתף אותו מרחוק לא עובד. את רואה שלחכות לאפטרים לא עובד.

אז עם כל הצער והעצבים כדאי לפרק את הסיטואציה ולחשוב מה יעבוד בכל מישור בנפרד.

נגיד למשל הדבר שאת מתמודדת איתו ולא יכולה לשתף קשור לאתגר פוריות.

אז נגיד את יכולה לחפש קבוצת תמיכה בנושא הזה.

שם יבינו חלק אחד, ונשים מגויסות יבינו חלק שני (ואולי תתפלאי אבל תמצאי מישהי שמתמודדת גם עם הדבר שלך וגם עם המילואים)

או למשל את בפרק ב' ומתמודדת במקביל לכל גם עם בעיות עם הגרוש.

אז יש קבוצה ייעודית לזוגיות בפרק ב'.

או לא יודעת כל דבר שזה יהיה...

אז אולי לא יהיה מי שיבין עד הסוף את המורכבות, אבל עבור כל שכבה בנפרד תקבלי מענה.

ולפעמים אפשר גם למצוא מקורות חיזוק גם בלי לשתף כלום. למשל ערב תפילה ושירי חיזוק. כל הקושי מתנקז לאיזשהו פורקן שלא חייב לדבר אותו בקול. התפילה, הניגונים, השירים, הביחד של הקהל שכל אחד אמנם עובר מסע אישי משלו אבל כולם יחד עוברים דברים סביב המלחמה.

אז גם בלי לדבר זה מאוד מאוד עוזר ומחזק.

לפעמים חיבוק ארוך וטוב כזה ממישהי עם חוכמת חיים והבנה לנפש האדם, גם בלי מילים, האנרגיות, זה מאוד עוזר ומרים.

לגבי שיתוף הבעל, אולי תכתבי לו הכל במכתבים? את יכולה לשלוח במייל פעם בשבוע שיקרא בנחת מתי שהוא יכול,

ואת יכולה לכתוב לכם יומן מלחמה אישי שלכם. יומן מסע.

שתקראו בו אח"כ ותבינו מה עברתם.. שהוא יבין מה את עברת. שתוכלי לשתף אותו במצב שיש לו יכולת הכלה.

לפחות שלא תרגישי שהכל סגור בפנים. ויישאר סגור לנצח.

לגבי מה שהם עוברים,

את כותבת שהוא לא מבין ולא מעריך מה שאת עוברת, יכול להיות שבאמת מרחוק הוא באמת לא מבין מה את עוברת ברמת ההבנה השכלית (זה מזכיר לי שבאחד הסבבים הקודמים עברתי אירוע אלימות ובעלי בהכי פשוט לא הצליח להבין בכלל על מה אני מדברת למרות שנתתי פירוט גרפי מדוייק)

אבל יכול להיות שהוא לא מצליח להבין ולהעריך לא בגלל קושי של מרחק, אלא בגלל שהוא עמוס בהתמודדויות שלו ולכן לא יכול להכיל את מה שאת מספרת ולכן יוצאות לו תגובות או חוסר תגובות שגורמות לך לעוד יותר תסכול, מאשר במצב שבו את מקבלת שהוא עובר משהו, את מבינה שהוא לא יכול להבין אותך, את מקבלת שהוא לא מצליח להעריך אותך, ולכן גם התגובות קצת פחות מטלטלות אותך והמריבות על טונים נמוכים יותר.

אם ניסית את השיטה של לשתף ולהאשים את הסיטואציה ולא אותו, וזה עדיין לא עוזר, אז לנסות להפחית בפריקה.

לא רואה דרך אחרת האמת..

אולי תנסו לצאת לחוויה זוגית טובה שתוכלו להנות בלי לפרוק. נגיד לצאת להופעה, תשירו יחד, תהנה מהקצת שיש לכם ביחד.

אפילו במגע לפעמים עדיף לתת למגע לעשות את שלו בלי יותר מדי דיבורים על קושי כדי לפחות להתמלא מזה.

נגיד חיבוק. אז אפשר לתת חיבוק ארוך ותומך גם בלי להגיד כלום. אפשר לבכות ולנגב את הדמעות גם בלי דיבורים.

כל מיני מחוות כאלו של ביחד גם בלי לנקות בדיבור את כל מה שהצטבר.

כי בסוף אפטר זה דבר כזה קצר שלא תמיד אפשר להספיק. אז לפחות להיטען מחוויות משותפות לפני שבוע חדש בו כל אחד מתמודד עם שלו שוב, ושוב, ושוב.

את מדהימהחנוקה

בא לי להכיר אותך באמיתי..

קראתי את כל ההודעות שלך למרות שאני בכלל לא בסיטואציה

אבל יש לך צורת הסתכלות כל כך בריאה בנפש, 

לקחתי מפה הרבה לחיים שלי..

מדהימה! איזה תגובה יפההמקורית

וכמה את משקיעה בכתיבה שתהיה ברורה ומובנת ומפורטת

את נכס❤️

ממש מסכימה ומתחברת למה שכתבת 

אני ממש מבינה אותך (לא הפותחת)אנונימית בהו"ל
חיבוק יקרה!מכחול

מוסיפה משהו ששמעתי ואולי יעזור לך - כל בעל רוצה לשמח את אישתו. זה ממש ממש חשוב לו.

אם את שמחה, ועוד יותר - אם את שמחה בזכותו, זה ממש משמח ומחזק אותו.

הרבה פעמים נשים (אני לא מדברת על עכשיו, אלא באופן כללי) מרגישות שהן צריכות להסביר כמה קשה להן, כי אחרת "אין להן הצדקה" לבקש עזרה.

למשל - הבעל חוזר הביתה אחרי יום עבודה, והאישה מתחילה לספר לו איך היא לא נחה דקה, והילד הקיא, והילדה צרחה שעתיים, והוא לא אכלה כלום מהבוקר, וכו'.

היא רוצה שהוא יבין את הקושי שלה, יעריך את כל המאמץ שהיא עשתה עד עכשיו, וישלח אותה לנוח קצת עכשיו.

הבעיה היא שהבעל שומע את זה, וככל שהאישה מספרת יותר כמה קשה לה, הוא מרגיש יותר ויותר רע ("לא טוב לאישתי! היא לא שמחה! אני לא בעל טוב!"), ותחושת הכישלון שלו כל כך קשה לו , שהוא לא יכול יותר לשמוע את זה (והרבה פעמים הוא יגיב בצורה ממש לא הגיונית מבחינתנו - ישתיק אותה, ינסה להקטין את הקושי שלה, ילך לחדר / יברח לפלאפון/ יצא מהבית , הכל כדי לא לחוות את הכישלון הזה).

הפתרון שמציעים בזמנים רגילים הוא ללמוד לבקש מה שאנחנו רוצות בלי להרגיש צורך "להתבכיין" כדי להצדיק את זה.

הגיוני שאם אותה אישה הייתה פותחת לו את הדלת בחיוך, נותנת לו דקה או שתיים ואז מבקשת "ממש ישמח אותי לשבת לאכול כמה דקות בנחת. נכון שאתה יכול להיות עם הילדים?" התוצאה הייתה הרבה יותר טובה.

פה זה מצב קצת אחר, כי שני בני הזוג מאוד מאוד מוצפים רגשית ופיזית, אבל אני מאמינה שאותם עקרונות יעזרו.

לדבר פחות על הקושי (במיוחד על דברים שהיא לא יכול לעזור בהם ). לתת לו רעיונות איך הוא יכול לעזור, ולשתף ממש כמה זה מקל עלייך ומשמח אותך.

ממליצה להקשיב /לקרוא -

אלישבע גרוניך

לורה דויל

בנוסף, הייתי שולחת לו הודעה "אני מרגישה שאנחנו לא מצליחים להיות קרובים כמו שאני רוצה עכשיו. כל אחד מאיתנו נמצא במקום אחר, והכל טעון וקשה. אני מחכה כבר שכל זה יעבור ונרגיש שוב יותר קרובים".

ככה גם אם אתם לא מצליחים לשפר את המצב כרגע, אתם שמים על השולחן את זה ששניכם רוצים, ושזה לא המצב הנורמלי שלכם.

בהצלחה!

זאת תקופה מטורפת, אבל היא תעבור ואתם תתגברו עליה!

בלתקמטילדה

אצלי הוא לא במילואים, עובד כרגיל

ובכל זאת משפיע ולא תמיד לטובה.

גם אנחנו בחודש וחצי הזה של המלחמה עברנו אתגרים יותר מהרגיל

מסתבר שמלחמה משפיע על הכל ועל כולם

גם אם אנחנו לא ממש בחזית...

חיבוק❤️

אוי יקרה, זה באמת ממש קשה ומסובך...כתבתנו

אני מרגישה שזה עוד מעגל פגיעה של הרוע והרשע של הקמים עלינו לכלותינו... אם זו מחשבה שמעודדת אותך- שלא לתת להם להיכנס אליך הביתה, יופי. אם לא תתעלמי.

חוץ מזה, כמו שכתבו לך רבות, זה כל כך נורמלי וכל כך מובן. כי בתקופות של מתח ודריכות וחוסר ידיעה לקראת מה הולכים וכמה זמן יקח, ובפרט כשאת מתמודדת בבית לבד עם הילדים (שזה תיק גם אם זה קורה בגלל שאת מחליטה לפרגן לו כמה ימים מחוץ לבית מהעבודה או עם חברים וכו')- ברור שגם הקשיים שאיתם התמודדתם בלי קשר למלחמה מתעצמים כי יש פה טריגר מאיזה חמישים כיוונים נוספים.

אני מציעה לך ממש, אולי תקבעי זמן עם יועצת זוגית, שניים- שלושה מפגשים. אולי אפילו בזום, אם כבד עלייך לצאת מהבית. זו גם הזדמנות לפרוק הרבה מהעומס לאוזן קשבת שכולה מכוונת אלייך בלבד, וגם מן הסתם יהיו לה כמה עצות טובות בשבילך איך לתקשר עם בעלך באטמוספירה הנוכחית.

מקווה שתייגתי את @נגמרו לי השמות הנהדרת, היא מעולה.

ואם לא בא בחשבון מבחינה כלכלית (ונשמע לי שכרגע זה שווה כל שקל, ההקלה שזה יכול להביא לך ושתהיה לך "דרך" לחבר בינכם שוב ולא להמשיך להתרחק)

אז יש כל מיני קווים חמים שאולי יעזור לך עצם השיתוף (לפעמים כשאת אומרת הכל מול מישהו שבכלל לא קשור לכלום, את צריכה לבחור מילים, את מנסה לתאר בדיוק מה את מרגישה וחושבת ולמה את מגיבה בדרך מסוימת, ופתאום מלשמוע את עצמך את כבר עם חצי פיתרון ביד). אני לא יודעת איזה עמותות מתאימות לזה, אז אשמח לעזרתכן יושבות הפורום שתגיבו עם שמות של עמותות מתאימות. אולי ערן, אולי חברים מקשיבים בטח יש עוד שמות.

ואם כל זה לא עוזר, אז תדעי שאנחנו פה האחיות שלך מבינות אותך ממש ממש, וקבלי חיבוק גדול, זה כל כך קשה, ושובר לרסיסים, אבל תהיי בטוחה שגם אם להיבנות מזה אח"כ יקח זמן, המון זמן, את צריכה רק קורט של אופטימיות שאתם עושים את הדבר הנכון, וזה סימן שתצמחו מזה. ואם אין לך קורט כזה, צריך לחשב מסלול מחדש, ברמה של לבדוק אם יש מצב שבעלך ישתחרר מהמילואים.

ועוד חיבוק לסיום, את לא לבד💙🤍

תודה רבה יקרה ❤נגמרו לי השמות

עלהתיוג ועל המילים הטובות ומחממות הלב 🙏

קודם כל חיבוק ענקשירה לב

(בעלי לא במילואים כעת, אז התלבטתי אם לכתוב, אבל אולי יעזור לך בכל זאת...) גם אצלנו תמיד אחרי מילואים, צוק איתן וכו' לקח זמן עד שחזרנו לזוגיות הקרובה והבטוחה שהיתה לנו לפני. למדתי לא לצפות למשהו אחר... ועד היום, נשואים מעל 15 שנים- כשאנחנו לא ביחד זה ממש מרחיק אותנו, וכשכן ביחד כמו בחגים או סתם יום ששנינו בבית זה הרבה יותר מקרב. וכולם אמרו לנו שהמרחק גורם לגעגועים וכל זה, אבל זה לא עובד אצלנו, רק הורס... אז כנראה יש הרבה סוגים של זוגיות ולכל אחד דברים שונים עוזרים, ואתם בכלל לא היחידים!

ולגבי מה שכתבת בסוף- ממש חשוב לי להרגיע ולהגיד שבע"ה אחר כך, כשיהיה זמן לבנות מחדש, ופניות נפשית, ולאט לאט גם הנפש תחזור למקומה, תתנו לזה זמן בלי סטופר וזה יגיע, זה לא בלתי הפיך. בע"ה בקרוב ובשמחה

אם רבתם זו גדולה להתפייססודית

ואני מציעה שתהיי הראשונה לשלוח הודעה אוהבת ומפייסת

ואת התסכול תפרקי בטיפול או אצל מישהי קרובה שאת יכולה לספר לה

משפט אחד שבלט לי-נביעה

"ממש לא היו לנו בעיות רציניות לפני.."

כיף לך..

כן, לי זה טוב לזוגיות-

כי טוב לנו אויר קצת אחד מהשני...

כי כן,

היו לנו יופי של קשיים זוגיים...

והמרחק עושה לנו טוב....

לא מעיר לי על הבית המבולגן, פינות חשוכות אל לא מתוחזקות,

לא על קוצים/ מצפון להכין לו לאכול

לא צריכה לתקתק את עצמי בערב "למישהו"

אין ציפיות שיעזור ואז הן מתרסקות-

כי זה רק אני..

אין ציפיות שיחמיא לי

כי רק אני בבית

מוריד עומס בנפש....

עבודת מידות שהיא כל רגע אצלינו בזוגיות..

להכיל את מה שהוא רוצה לפרוק בערב,

אוף למה הוא לא מקשיב לי..

שוב, בית מסודר- למעני!! בלי לחץ למענו..

ואני יגיד לך עוד משהו חיימי:

לפני המלחמה ובכלל, *אני* בכל מצב עשיתי הכל והוא היה בעבודה בעבודה בעבודה!!!

לחוץ טרוד עצבני רודף אחריי הזנב של עצמו

אני ארגנתי שבת לבד עם הילדים כי הוא רץ לארגן מלא דברים ביישוב, *כל* שבת!!! אה, נכון, הוא סידר את השעון שבת ואת הנרות..  את זה הבן שלנו עכשיו עושה.

אז עכשיו לפחות:

הוא לא מעיר רק מעריך

אין ריצות אחריי הפרנסה,

ויש קצת שקט תעשייתי..

וכשהוא יוצא ליום הביתה?

הכל שישו ושמחו.. גם אני. כי התגעגעתי לגבר שלי בסופו של דבר, והוא כזה חתיך עם המדים.. ואת מבינה כמה בעצם את כן אוהבת ומתגעגעת ושהוא דווקא בחור טוב רק שכל העולם על כתפו ולכן הוא מתזז...

אז שמחה בשבילך שלכם לא היו התמודדויות לפניי,

ובעה מאחלת שתמצאו את ההכרות החדשה הזו בזמן המלחמה... ושיהיה לכם בטוב💗

וואי אני לא יודעת למה את שומעת את זה מכולםאביול

אני שומעת הפוך, כמה זה קשה וכמה ה לא פשוט... יש אצלנו קבוצ. תמיכה לנשות מגויסים ופורקים שם הרבה... אולי יש בסביבתך כמה נשים ותפתחו לכן קבוצה? זה יעזור לנרמל ולראות שלא רק את ככה...

חיבוק ענק

קשוחתהילה 3>

אני חושבת קודם כל שאין זוגיות אחת שדומה לחברתה.

נשמע שהזוגיות שלכם בנויה על קשר רגשי קרוב,

על שיתוף שלו בחיים ועל השענות

שזה מהמם וזה מובן למה כל כך קשה לך בלי זה.

אני לא יודעת באיזה תדירות הוא יוצא ובאיזה תדירות אתם מדברים,

אבל מציעה לך כן לעשות עיבוד עצמי של דברים שחשוב לך לשתף אותו,

ומתי שאפשר, בין אם בטלפון ובין אם כשהוא מגיע

להגיד לו שאת ממש זקוקה להקשבה ולשיתוף איתו

ושאת רוצה לשתף אותו בכמה דברים שדחופים לך

ופשוט לשתף אותו בזמן שאפשרי.

נכון, זה לא יהיה כמו ביומיום כשהוא נמצא הרבה או כשיש אפשרות לדבר

אבל עדיין הדבר המשמעותי הזה שמחבר ביניכם וחושב לך כל כך

ישמר לפחות במידה מסויימת.

אפשר להתחיל מלשתף בקושי הזה שכתבת פה,

על זה שכואב לך שזה מרחיק ביניכם.

ובהתאם לזמן ולסיטואציה לשתף בדברים הכי משמעותיים מבחינתך...

ואם יש לו ווצאפ והוא זמין לפעמים אולי אפשר לסכם שתשלחי לו מדי פעם הודעה כתובה או הקלטה, ושהוא יגיב כשיוכל אפילו בקצרה.

שולמית (שובי, שובי השולמית), עטרה, הודיה, תהלאם_שמחה_הללויה
ירושלים, שילת, מור, מורן, טל.
התבלבלת בשרשוריעל מהדרום
חחחח רק עכשיו ראיתיאם_שמחה_הללויה
יקרה, את כל כך כל כך נורמלית ❤נגמרו לי השמות

ובסדר.

וגם הזוגיות שלכם.

המצב והמציאות שלנו היא הלא נורמלית והלא בסדר והלא הגיונית וההזויה

מלחמה

וכאב לב עצום

ודברים שאנחנו אפילו לא מסוגלים להתחיל לעכל ולעבד

והכל צף, מציף

ועוד ועוד

ובתוך כל הסערה גם האונייה של הבית שלנו, של הזוגיות שלנו, מיטלטלת וסופגת חבטות לא קלות

זה מאוד טבעי דווקא שבעת מלחמה "(לא רק כמובן) יש התמודדויות לא קלות ואתגרים לא פשוטים גם בזוגיות

חזקי את עצמך יקרה

לעיתים עצם הבהלה הגדולה ממה שקורה לנו,

עצם ה"פחד מהפחד" הזה,

היא היא שמשתקת אותנו

ולעיתים אם נלמד להוריד את מפלס החרדה, ולו במעט,

אם נלמד לא להיבהל שאנו מוצאים את עצמנו במקומות חשוכים לפעמים,

אלא לקחת אוויר ונשימה עמוקה

ולזכור (גם אם לעיתים זה איפשהו מאחורה במוח, זה בסדר) -

אנחנו נצא מזה.

אנחנו נקום מזה.

זה עכשיו קשה, מאוד

ואנחנו נצא מזה.

וזה *לא* אומר עלינו או על הזוגיות שלנו דבריםפ איומים,

זה *כן* אומר שאנחנו אנושיים

שאנחנו במציאות בלתי הגיונית ובלתי נורמלית

ושאנחנו יכולים ללמוד

לאט לאט

צעד צעד

איך לצאת מזה

ואיך לגדול מזה

ואנחנו זוכרים להיות עם המון המון חמלה

גם כלפי עצמנו

גם כלפי בן/בת הזוג שלנו

ולנשום עוד

עמוק

ולסלוח, למחול, לחמול,

על טעויות אנושיות שלנו ושל בן זוגנו,

על מצבי קצה ודחק שמביאים את כולנו לעיתים לתגובות לא אידיאליות,

לסטרס וקוצר רוח יותר,

אנחנו זוכרים ומבינים שיכולה להיות רגרסיה לעיתים גם בזוגיות,

גם בהורות,

גם בפן העצמי,

כי זו מלחמה

ולפחות נאפשר לעצמנו להיות עם פחות ביקורת עצמית,

פחות האשמה עצמית,

פחות שיפוטיות,

ויותר חמלה

יותר הבנה

יותר סבלנות

יותר עין טובה

יותר הכלה

ונעבור את זה ב"ה 💪

- ואם יכול לעזור, מצרפת לך תגובה שכתבתי גם על מילוי ארגז הכלים שלנו לימי המלחמה, ויש בתוכה גם התייחסות (קצרה) לזוגיות.

כאן:

למלא עוד קצת את ארגז הכלים שלנו לימי המלחמה - הריון ולידה

בהצלחה רבה יקרה ❤

שיהיו רק בשורות טובות וישועה שלמה עם כל עם ישראל 🙏

מזדהה כל כך, ושולחת פוסט שראיתי שאותי שחיזק וניחםתמרי.

"עד שאני מגיע הביתה – כל מה שהיא רוצה זה להפעיל אותי".

"עד שהוא כבר בא – אין לי את התחושה שהוא כאן בשבילי".

*כל-כך מחכים ליציאה לאפטר, אבל לא פעם היא עצמה גורמת למתח.*

*הוא* היה מחוץ לבית, עצר את הכל ויצא לתנאים הרחק מאיזור-הנוחות שלו. המסגרת הצבאית מלאה אי-ודאות, מחויבויות ואילוצים. כשהוא מגיע בגעגוע, הוא מחכה למוכר והידוע, משתוקק לחיבוק מהמשפחה, מקלחת חמה, וסוף-סוף לישון ולאכול כמו שצריך.

הוא היה מחוץ לבית, *והיא* היתה כאן. מג'נגלת בין העבודה, הילדים, הדרישות של הבית, וכמובן המתח של המלחמה. הטלפון, החדשות, הרגשות – כולם מתערבבים ולא נותנים מנוח.

כשהוא מגיע היא כל-כך רוצה להשתחרר קצת מכל אלו. מחפשת שיהיה לה עם מי לפרוק, ולדעת שיהיה מי שיתן לה יד בכל המערבולת הזו.

הילדים חיכו לך כל-כך, עד שאתה כבר פה תתגייס ותוציא אותם בזמן למסגרת. להיות גיבור בחוץ זה אחלה, אבל יש להיות מגויס בבית.

אלו רק דוגמאות, אבל אצל כל אחד ואחת יכולים להיות פערים שונים בציפיות: בתחום הטכני, המשפחתי, הרגשי, האינטימי, ואפילו הכלכלי.

אחרי המרחק, יש כאלו שכמהים כבר למגע אינטימי, ויש כאלו שזה מהיר מידי בשבילם וחסר בסיס רגשי.

לכל המערבולת הזו מצטרפת גם העייפות שמשפיעה מאוד על התגובות והרצונות שלנו.

*גם בלי שהרגשות בשמיים, הציפיות השונות יכולות ליצור לא מעט מתח.* בסוף לחזור מהאפטר מתוסכל, הפוך מכל מה שקיוויתי – עלול ליצור מתח רגשי גבוה. "איזה דפוק אצלנו".

אז בואו נרגיע. הפער והמתח טבעיים ונפוצים.

אנחנו אנשים שונים! ובגלל זה התחתנו! ומה שנראה שקורה אצל אחרים פשוט לא רלוונטי.

אחרי שנרגענו, חשוב שנעשה תיאום ציפיות לזמן הקצר שיש לנו ביחד.

אולי זה נשמע לא טבעי, אבל תיאום ציפיות הוא דבר בסיסי וחשוב לערוך אותו על בסיס קבוע - גם בשגרה וגם בזמנים מיוחדים.

לפני המפגש או בתחילתו, נשב על כוס קפה ופשוט נאמר מה חשוב לי שיהיה בשעות הקרובות ומה חשוב לך.

נתאמץ לאהוב את השני ולקבל אותו כמו שהוא, ולא ניתן לפערים למחוק את ההתרגשות שלנו, ואת הרצון הבסיסי שלנו להיות יחד!

בהצלחה לכל המגויסים - אלו שבמדים ואלו שבעורף!

אלישיב

_אם אהבתם - אודה לשיתוף למי שמתאים, ולתגובה באימוג'י._

--

מתוך *חיים טוב ביחד* - טיפ זוגי קולע פעם בשבוע!  

המאמץ הקטן שלי כדי להיות בעליה מתמדת.

רוצה גם לקבל?

ביום שישי -

חיים טוב ביחד 10#

במוצ"ש -

חיים טוב ביחד 10#-m

אפשר להצטרף גם בטלגרם

(מאפשר צפיה בכל הטיפים אחורה,

וכניסה לקבוצת דיון)

לטיפים ביום שישי -

חיים טוב ביחד - יום שישי

לטיפים במוצ"ש

חיים טוב ביחד - מוצ"ש

*חבל לפספס.*

*שווה לנסות!*

לכולם זה קשהים...

איפה ראית כאלה שזה עושה להם רק טוב????

את אומרת שכם אפטר גורר ריבים, האם יש ציפיות לא מתואמות ביניכם?

אולי להגיע למפגש בלי ציפיות בכלל אחד מהשני? כן ברור שקשה לדאוג להכל לבד, אבל גם לו קשה להיות מחוץ לבית להרבה זמן ולהתעסק במחלמה.
וכשהוא חוזר אולי הוא רוצה רק שקט ומנוחה, ואת מצפה לעזרה

כדאי לתאם ציפיות ולדעת להסביר אחד לשני או אולי הכי טוב לשחרר מציפיות בכלל ופשוט להיות שם אחד בשביל השני כשיש לו אפטר?

האם הוא נלחם ממש? כי אם כן זה גם לא קל, זה מאמץ פיזי ובעיקר נפשי, הוא רואה דברים שלא צריך לראות וחווה דברים לא פשוטים.

נשמע באמת עוד קשההמקוריתאחרונה

אבל רוצה להאיר הסתכלות אחרת

ממה שקראתי פה זה נראה שאת מצפה ורוצה ומנסה להתנהל כרגיל במצב לא רגיל ואני חושבת שזה הזמן לשנות הסתכלות

בעלך ואת חווים מציאות שונה. את נשארת עם השגרהצה'רגילה' כביכול כביכול והקושי שלך + בעל חסר על כל המשמעויות, והוא נאלץ לצאת, לעלות על המדים, להתרחק מהבית ולחיות את הדברים אחרת כרגע + לנסות להמשיך איתך שגרה מרחוק. וזה לא עובד.

לפער הזה צריך להיות מענה, לדעתי, דרך הבנה שהציפיות שלך צריכות להשתנות כרגע כי אתם בשגרת חירום.

אני לא יודעת מה הסיבה שבגינה אתם רבים כשהוא חוזר,אבל אני מניחה שזו ההתפוצצות של הציפייה לשובו לשגרה ושידביק איתך את הקצב וימלא מחסורך בזמנים שהוא מגיע. לדעתי פה יש בעיה כי הוא לא שם למרות שאת צריכה את זה. לדחוק בשעה לא יעזור כי זה רק מתפוצץ יותר ופוגע בכם יותר. וממה שקראתי אני לא בטוחה שזה מתיישב על ליבך,העניין של ההתמודדות שלו. אבל לדעתי היא בהחלט קיימת וצריך לתת לה את תשומת הלב הראויה בהסתכלות הכוללת על הדינמיקה הזוגית שלכם כרגע

ואני הייתי מציעה גם לפרוק מול אשת מקצוע אפילו בתשלום כדי שיהיה לך מענה לפריקה שאת צריכה עם הקושי שאת סוחבת שהוא לא יכול להכיל ולקושי ביניכם גם כן. זה לא אומר שהוא פחות בעלך כמו שכתבת, זה אומר שהמענה שבעלך יכול לתת לך כרגע משנה צורה בהתאם למצב, כמו בהרבה מצבים אחרים שהיינו יכולים לחשוב עליהם גם הפוך. גם את נותנת לו מענה אחר כאישתו בהתאם למצב שלא כבשגרה. כי אין הרבה שגרה כרגע לצערנו. אז את מה שאת כן יכולה לקבל ממקורות אחרים, הייתי מציעה לך לקחת ב2 ידיים כדי ךפנות אותו לתת לך תשומת לב ממודקת בדברים אחרים, כי כרגע היכולות שלו מוגבלות. גם כשהוא בבית, אגב.  כרגע את צריכה תחליף, כי את צריכה מענה

בעיניי, ככל שתילחמי בשינוי המצב ותנסי לחזלש אותו בכח, שלא בהתאם ליכולת הקיבול שלו כרגע, את מחלישה את הכח שלכם כזוג. וזה לא עניין של אשמה חלילה, אלא באמת הסתכלות שלומדת ממה שהיה כבר, וניסיון להסיק מסקנות לעתיד שייטיבו אתכם.

חשוב לי לציין שאני לא מפחיתה מהקושי שלך בכלל בכלל וברור לי שהוא ברובו רגשי, ואני בטוחה שזה באמת מאוד מאוד לא פשוט, אבל אני בוחרת להתייחס אליו מפן מעשי מנטלי, כי בסופו של דבר לדעתי הפן הרגשי מורכב גם מדברים מעשיים. אנחנו מרגישות אהובות ומובנות מול הבעלים שלנו דרך הרבה דברים מעשיים. אז עכשיו צריך לתת לפן המעשי ביטוי קצת אחר ולהחזיק באמונה ובידיעה שבעלך אוהב אותך ומעריך אותך ומחזיק ממך גם אם כרגע הוא נותן פחות.

למה אנשים כאלה רשעים???אמא טובה---דיה!

מי שזוכרת את השרשורים שלי על השוכרים שלא משלמים - אז ב"ה הם עזבו את הדירה לפני כמעט שנה,

ובחיפוש שלנו אחרי שוכרים חדשים ממש הקפדנו לחפש שוכרים שישלמו בזמן.

גם ככה השכרנו בהרבה פחות ממחיר השוק, כי זה היה אמצע שנה והם עוד ביקשו עוד הנחה, וכמובן ביקשו מלא תיקונים בדירה שעשינו להם באלפי שקלים.

והם הבטיחו שהם ישלמו בזמן כל חודש, והיו נראים אנשים אמינים.

ואיפה כל ההבטחות שלהם? הם לא משלמים, בקושי עונים לנו לטלפונים ולהודעות.

בקיץ אמרנו להם שאם הם לא מבטיחים שזה יסתדר תוך חודש שיעזבו עכשיו, כדי שנוכל למצוא שוכרים חדשים.

אז הם הבטיחו שזה יסתדר.

אז הבטיחו, אבל לא הבטיחו לקיים.

די, פשוט אנשים רשעים. נמאס לי.

אנחנו משלמים על הבית הזה משכנתא ממש גבוהה כל חודש. מה הם חושבים לעצמם?!?!?!?!?

למה אתם לא מחייבים תשלום בהוראת קבעבורות המים

או פשוט סליחה שאומרת..לוקחים מהצ'קים שהביאו לכם מראש

אפשר להתיעץ עם עו''ד מה אפשר לעשות אבל ברור לי שאתם לא יכולים להמשיך ככה לספוג זה מממש מתסכל

מממש

כי הצ'קים חוזריםאמא טובה---דיה!
עם צ'קים אפשר ללכת להוצאה לפועל!!רוני 1234

תמיד צריך לקחת את כל הצ'קים מראש!

וכמו שכתבו לך למטה, יש עוד כללים שצריך להקפיד עליהם מראש כמו לקחת ערבים ותלושי משכורת. לפי החוק אפשר לקבל את הכסף ישירות מהמעסיק שלהם.

מציעה לכם להתיעץ עם עו"ד לפני שאתם משכירים את הדירה בפעם הבאה…

אגב, יש חברה בשם וויצ'קרוני 1234
שנותנת שירותים שונים בתחום הזה. בין היתר הם נותנים ערבות (בתשלום, כמו ביטוח) ועוזרים לפנות דיירים סרבנים.
ממש הזוימקקה
תדרשו ערבים
מצטערת בשבילכם. נראה לי שאתם חייבים ללמוד לקחקופצת רגע

ולבטח את עצמכם. יש סיבה שדורשים ערבים או ערבות בנקאית וכדו'.

שווה התייעצות עם עו"ד אם אתם לא מבינים בתחום.

מקווה שיסתדר במהרה על הצד הטוב ביותר!

ואגב, לא מבינה בזה אבל צ'קים חוזרים הם לא סיבה לערב הוצאה לפועל? 

בעיקרון כשצקים חוזרים פעם אחר פעםפרח חדש

זה מאוד מסבך את בעל החשבון, עוד לפני ההוצאה לפועל

הם לא יכולים במשך שנים להחזיק כרטיסי אשראי, לקחת הלוואות בנקאיות ועוד

וואו איזה הזוי. אבל אתם חייבים ללמוד לקחפרח חדש

ולהשכיר רק עם ערבות + הוראת קבע

אתם לא יכולים לסמוך על טוב ליבם של אנשיםעדיין טרייה

אתם צריכים לבטח את עצמכם.

בחוזה הבא תקחו עורך דין שיקח את כל הפקדונות הדרושים.

יש חברות כמו ויצ'ק שעושות בדיקות מקיפות על הדיירים ומבטחות אותכם במצב שלא משלמים שכירות.

צ'קים שחוזרים אפשר לקחת להוצאה לפועל אחרי התראה. תגידו להם שאם לא ישלמו עד תאריך מסויים אתם פונים להוצאה לפועל.

אין שום סיבה ריאליתהמקורית

להשכיר פחות ממחיר השוק. לדעתי גם לפחות שיכסה את המשכנתא

קודם כל גשו לדירה לשוחח איתם ותראו לאן הרוח נושבת

בנוסף להבא תבקשו תלושי שכר + ערבות בנקאית

ותכתבו בחוזה שבמידה ולא ישולם שכד יותר מחודש אחד,יש לכם זכות לפנות את הדירה (לא יודעת כמה זה חוקי אבל ירתיע)

והאמת, אם לא משלמים - הייתי מפנה להם את החפצים ומוציאה אותם.

שיסתדרו על חשבון מישהו אחר

זה דטרש מידה מסוימת של אכזריות, נכון, אבל אתם מפסידים מזה. אז הייתי שולחת את בעלי לפנות את הדירה ולהחליף מנעול כשהם לא נמצאים. ושיסתדרו עכשיו.

לא ישלמו שילכו להורים

תופעה שצריך להוקיע

אני מסכימה איתך בעיקרון זה מה שמגיע לדייריםקופצת רגע
אבל חוקית זה אסור נראה לי
חוקית גם אסור להם לא לשלםהמקורית

שוב, כתבתי מה אני הייתי עושה

הפותחת לא חייבת לקיים אבל זו דעתי

אפשר לפתוח בקשה לפינוי צושכר אבל זה יימשך נצח. רק בכח לפעמים זה עובד🤷

אגב, התמהמהתם גם אתםהמקורית

מהקיץ הם לא משלמים כבר.. יכלתם כבר לפתוח הליכים לפינוי

חבל שאתם מחכים עם הדברים האלה. ברגע שלא משלמים חודש אחד, ישר לטפל בזה ולא להאמין לטוב ליבם של אנשים. מי שחשוב לו לשלם פונה מעצמו לבעל הדירה ומבקש ארכה ומתנצל

הם כן שילמו מידי פעם...אמא טובה---דיה!
את זה לא כתבת אבל בהודעה הפותחתהמקורית
אני לא חושבת שהם עושים את זה מרשעותפרח חדשאחרונה

נראה לי שהם נקלעו לסיטואציה שקשה להם להתמודד

אבל

זה עדיין לא אומר שאתם צריכים לרחם עליהם ולנהוג כלפיהם בסלחנות

וואו איזה הזיהדיאן ד.

כואב הלב

מקווה שתסתדרו איתם במהרה ושיעזבו את הדירה

לשוכרים הבאים תדרשו:

1. תלושי משכורת - 3 חודשים אחרונים

אם השכר נמוך פשוט אל תשכירו להם.

2. דירוג אשראי של השוכרים, אם הדירוג נמוך כנראה שהם לא עומדים בתשלומים ובהתחייבויות

3. צ'קים לשנה קדימה

4. צ'ק ערבות של קרוב משפחה בגובה 3 חודשי שכירות

בהצלחה!!!!

חתמתם איתם חוזה של דייר לא מוגן?Seven
בן 6 שמדבר על רצון למות ..חדשה ישנה4

היי יקרות. סליחה מראש על האורך

בני בן 6 ילד מאד חכם לגילו, כריזמתי, סקרן, עקשן ביותר, דעתן, רגיש ופגיע מאד, אהוב ביותר.

ההתנהלות איתו ביומיום מאד מאד מתישה מעייפת ומאתגרת, ממש כמו לטפל בעשר ילדים - מבחינה נפשית. הוא מאד מאתגר שובב היפר אקטיבי וגם מאד מאד רגיש

משקיעה בו המון בשיחות בהתאם לגילו על כל מיני נושאים שמעניינים אותו, בהסברים, בזמן איכות יחס חם ותשומת לב.

לאחרונה, על כל דבר שלא הולך לפי איך שבאלו ,או שלא מקבל מה שרוצה או שאני לרגע מאבדת סבלנות ולא האמא המכילה והסבלנית,  ובמיוחד כשמשעמם לו הוא ישר משתמש במילים- משפטים

"אני רוצה למות"

"אני לא רוצה לחיות בעולם הזה"

ובימים האחרונים זה הסלים ל-

"כשלא תראי אני יקח סכין וידקור את עצמי"

"נמאס לי כבר מהחיים האלו"

"אני יתפלל לאלוקים שאני רוצה למות כבר ולא להיות פה יותר"

התגובות שלי הן-

"אנחנו לא נתן לך למות אנחנו אוהבים אותך וצריכים אותך איתנו אתה חשוב לנו מאד"

"ה' הביא לך את החיים כי הוא רוצה שתחייה אותם ושיהיה לך טוב ותיהיה מאושר בריא ושמח"

"חס וחלילה זה מילים שלא אומרים אותם, אתה תיהיה בריא וה' ישמור עלייך"

ואז ממשיכה כרגיל בשגרה

וכמובן שהוא מתעקש בחזרה

"אני רוצה אבל למות" "אני יהרוג את עצמי"

(מציינת שהוא מבין את מלוא המשמעות של המילה מוות.)

יש לציין שבוודאות הוא לא שומע את המשפטים/מילים האלו מהסביבה הקרובה.

לדעתי דרך המשפטים האלו הוא מחפש ויתורים לגבולות שמציבים לו ולגיטמציה להתנהגות שלילית שלו.

דוגמא למשל כל ערב הוא מסרב להכנס למיטה ולישון, הוא ממש מתעקש להשתולל ולהציק לאחיות שלו, אני כועסת עליו ומסבירה לו שזה זמן לישון ושאחיות שלו עייפות ורוצות שקט, והוא כתגובה מאיים עליי שהוא ישן כל הלילה על הרצפה. אני אומרת לו בסדר תשן על הרצפה, רק תעלה לישון כבר עכשיו.

ואז הוא באמת שוכב על הרצפה וכל רגע אומר "איי כואב לי הגב איזה כואב לישון על הרצפה"

"קר לי ברצפה"

"אני סובל כלכך"

"אני ימות אמן"

וכשאני מזכירה לו את האפשרות לעלות למיטה שלו ולישון ברוגע ובחום הוא ממשיך להתעקש שהוא מעדיף לסבול על הרצפה.

(כל לילה יוצא שאנחנו מעבירים אותו מהרצפה למיטה🥵)

(ובבוקר הוא כועס ורב איתנו על זה שהעברנו אותו למיטה שלו)

בחזרה לנושא- ב"ה בפועל כרגע הוא ילד ששומר על עצמו מאד, די פחדן מאד זהיר ושקול במעשיו.

מה לדעתכן ראוי להגיב לו?

האם צריך איש מקצוע או לתת לזה עוד קצת זמן אולי יחלוף?

בגיל הזה זה כן נדירמתיכון ועד מעון

בגיל בוגר יותר זה כבר הרבה פחות

הכוונה האמירות הספציפיות

מבואסת ממש מהמשקל שלי!פרח חדש

כתבתי פה לפני כמה זמן שאני חושדת אולי יש קשר בין זה להתקן מירנה

מרגשיה שמשהו לא הגיוני

לא עשיתי שום שינוי בתזונה שלי

אוכלת קצת כמו תמיד

והמשקל שלי רק עולה ועולה!!

תמיד הייתי רזה בלי להתאמץ בכלל, משקל לא היה נושא בכלל.

עכשיו אני במשקל שלא הייתי בו מעולם!! (מלבד בהריונות כמובן)

נהייתה לי בטן מזעזעת

ואפילו בעלי הסכים שאולי אני צריכה לבדוק שמא אני בהריון מרוב גודלה (הוא מעולם לא העיר לי על מראה חיצוני, אני ששאלתי אותו מה דעתו לגבי הבטן 🫣)

לא יודעת מה לעשות!!

מתחילה לשקול לעבור למניעה אחרת..

יש לכן רעיונות?

טבעת נוברינג עלולה לגרום להשמנה?

יכול להיות קשורשוב חוזר הניגון
רק אומרת שיש קשר גם לגיל. לא יודעת בת כמה את אבל קצב חילוף החומרים מאט עם השנים ומה שעבד לך עד היום עלול להשתנות..
אני בת 35פרח חדש

תמיד הייתי רזה בלי להתעסק עם זה בכלל

ממש מבאס וגם מבלבל אותי האם לעשות שינוי במניעה או לא

איזה ביאוסהבוקר יעלה

מניחה שקשור להורמונים.

אבל בהחלט יכול להיות קשור לגיל וריבוי הריונות

זהו.. מנסה להבין באמתפרח חדש

האמת שתמיד מנעתי בלי הורמונים

פעם ראשונה שמונעת עם הורמונים (בתחילת הנישואין כן לקחתי קצת הורמונים אבל לא תקופות ארוכות ככ)

כדאי לבדוק בלוטת התריסתהילה 4
הרבה פעמים משפיע
נכון, זכרתי את זה.. ובדקתי והכל תקין ב"הפרח חדש
ברוך השם. מקוה שתעלי על הגורם במהירותתהילה 4
רופאי נשים מתים על התקן הורמונלי אבל בטח שברמת הפרט זה לא מתאים לכולן. אז טוב שאת מודעת לעצמך.... 
אולי התקן לא הורמונלי?דיאן ד.

אני מצטרפת לבאסה שלך על המשקל

גם אצלי אני חושבת שזה תוצאה של שינויים הורמונליים (הפסקת הנקה)

ובלי שום שינוי באורח החיים פשוט עליתי ועליתי ועליתי

וכמה שניסיתי לעצור את העליה לא הצלחתי.

ועכשיו תקועה במשקל גבוה ולא יודעת מה לעשות עם זה...

קראתי עכשיו בפורום של רדיט לא יודעת אם את מכירהפרח חדש

יש שם מלאאא עדויות מנשים שעלו ועלו ועלו בגלל ההתקן

הרופאים מכחישים קשר (מעניין למה... 🤨) אבל נשים מספרות שהורידו את ההתקן ותוך זמן קצר ירדו שוב

אני קיבלתי החלטה להוריד

יש לי תור ביום ראשון

והולכת להעיף את זה ממני בעז"ה (אלא אם כן בעלי ישכנע אותי שלא במהלך השבת 😉)

ההתקן מעולה לי בכל בחינה אחרת

אבל המשקל זה ממש משמעותי

במיוחד שאני רוצה בבוא היום להוציא ולהיכנס להריון

לא יכולה להתחיל הריון באובר משקל!!

אצטרך לחשוב מה לעשות בתקופה הקרובה

לא כ"כ באלי לשים התקן לא הורמנלי בגלל ההסתגלות וגם המחיר

אבל אולי אין ברירה..

מעניין. ניסית פעם התקן לא הורמונלי?דיאן ד.

לי היה תקופה והיה די סבבה

הדבר היחיד שהתבאסתי זה מחזורים קצת יותר קשים וכואבים.

לדעתי זה שווה

בכללי אני נמנעת מאוד מהורמונים מלאכותיים

ניסיתי תקופה גלולות הורמונליים ופשוט הפכתי להיות מפלצת בלתי נסבלת

אז הפסקתי.

ואגב לגבי מניעה,

אם יש מחזור קבוע אני חושבת ששווה לנסות שמ"פ

כמה פעמים הייתי עם התקן רגילפרח חדש

היה בסדר גמור

רק היה קשה לי המחזור כל חודש למרות ההנקה

לכן הפעם שמתי את מירנה ואין מחזור

הוא כבר בן שנה וחצי ולא יונק

המחזורים שלי מאוד קבועים ובעיקרון אני יכולה למנוע בשמ"פ כי אני מאוד מודעת לגוף ויודעת בדיוק מתי אני פוריה

הבעיה שזה מקצר מאוד את הימים שאפשר להיות יחד

ואם כל חודש יש וסת ועוד כמעט שבועיים עד למקווה ואז זהירות עד הביוץ וכמה ימים אחרי.. כמה ימים נשארו..?

יכול להיות המון דבריםבשורות משמחות

למשל אם לקחת אנטיביוטיקה? זה משפיע על מיקרוביום הקיבה וגם בין היתר על משקל ...

האם את חיה בסטרס לאורך תקופה ארוכה זה גם משפיע ועוד ועוד

צריך להבין יותר רקע בשביל להבין למה זה קורה לך

לא אנטיביוטיקה ולא סטרספרח חדשאחרונה

באמת שאני לא יכולה להצביע על שום שינוי שעשיתי בתקופה

מעבר לזה שאני כל שנה עולה בגיל 😉

ועשיתי בדיקות דם מקיפות והכל היה תקין

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
את בעצמך! 
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!

זה לא בהכרח קצת.

אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.

זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".

למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.

חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.

ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית

בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה
עבר עריכה על ידי תהילנה בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ו 1:29

גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.

מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין זה פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.

וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.

כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.

אניoo

כנה עם הרבה אנשים שאני בקשר

והשיח שלי איתם הוא שיח נטול מסיכות נטול אגו וריצוי

זה לא חייב להיות רק בזוגיות

בעיניי זה נכון וטוב לכל קשר

לדעתי, זה מאוד שונהתהילנה

להיות בשיח כזה עם מחוייבות וברית נצחית. גם לי יש מערכות יחסים קרובות ומיטיביות, ועדיין, יש חלקים והיבטים ששמורים לזוגיות.

זה כמו להגיד- מה ההבדל בין להיות מורה ללהיות אמא. גם אם תהיה המורה הכי טובה בעולם אוהבת ואכפתית ומסורה, בסוף למחוייבות ולאהבה שיש לנו לילדים ולבן הזוג אין תחליף

חלקים והיבטיםoo

ברור שהם שונים בזוגיות

אבל

השיח לא חייב להיות שונה

אם רגילים לדבר בכנות בפתיחות ובזרימה

זה יכול להיות עם הרבה אנשים אותו דבר

אז מה ההבדל בעינייך?תהילנה
או שאין הבדל?
בשיח אין הבדלoo

לי לפחות

בקשר ההבדל

במגע ויחסים

במחויבות

בחלק שלו בחיים שלי

מעניין, אני חושבת יותרכנה שנטעה

כמו @תהילנה, השיח שלי עם בעלי הרבה יותר פתוח מאשר עם הסביבה שלי וגם עם החברים הקרובים ואפילו עם המשפחה וההורים. יש דברים שלא אגיד לאנשים סביבי ,לפעמים דווקא בשביל לשמור על המרחב שלנו לבד.

תודה על התגובות, העלה לי נק' למחשבה טובה 

אני חושבתשומשומ

שהתשובה בגוף השאלה ..

שותפות מול זוגיות.

לדעתי כל עוד אנחנו רק שותפים יש שלי, שלך

כשאנחנו זוג זה שלנו.

אני חייתי במשך חצי שנה עם חברה - שותפה, בילינו יחד מבחינת זמנים הרבה יותר מאשר בעלי ואני כיום.

גם עבדנו וגם גרנו יחד, כולל שבתות וחגים (הייתי איתה בשליחות בחו"ל). ועדיין זה לא מתקרב לחיים עם בן זוג. הדאגה, השותפות, ההתעניינות באמצע היום אחד בשניה.

גם מבחינת המשק בית, הכל שלנו ביחד אין תחום שלי ותחום שלך.. כמובן כל הנושא האינטימי..

בקיצור, יש יותר הבדל מאשר דימיון 

תודה לכן על התגובות! קראתי את כולןכנה שנטעה

כמה פעמים ועלו לי נק' למחשבה.

בינתיים עוד שאלה בהקשר -

מרגיש לכן שיש פער בין האווירה וה'זוגיות' שהאישה רוצה שתהיה ביומיום לבין מה שהאיש רוצה?

לדוגמא עלה פה כמה פעמים לגבי לשבת יחד על כוס תה/קפה או מחוות קטנות במהלך היום. מרגיש לי שלי זה חשוב הרבה יותר מלבעלי, לא בקטע רע, פשוט זה לא חסר לו. הוא לא צריך את ה'דייט' הזה בסוף יום כששנינו עייפים ואם אני מבקשת ישב איתי כמובן אבל לא ביוזמתו. כנ''ל מחוות קטנות במהלך היום. כמה אתן מצפות מהאיש שלכן שיעשה משהו כזה ואולי בכלל זה בסדר שזה בא רק מצד אחד..?

ברור שיהיה פעראיזמרגד1אחרונה

אתם שני אנשים שונים שמביעים ומרגישים אהבה בדרכים שונות.

בעיני זה בסדר גמור שזה מגיע רק מצד אחד, ואם יש משהו שאת מרגישה צורך שיהיה מצידו פשוט לבקש...

אני עם ילד 1 בן 9 חודשים ומרגישה קושי ענקאנונימית בהו"ל

תוהה לעצמי שוב ושוב איך אנשים מביאים עוד ונושמים.

אני באמת מרגישה שזה מאוד קשה לי כרגע ככה עם התינוק שלי ולהוסיף עוד 1 ועוד 2? וואו... מפחדת לקרוס עוד

קודם כל אם קשה לך אפשר להמתיןדיאן ד.

וחוץ מזה כשהם קטנים זה יותר קשה

כשהוא יגדל אפילו קצת זה כבר יותר קל

ולדעתי בילדים הבאים קצת יותר קל כי קודם כל הגדול קצת מעסיק את השני

וגם יש לך יד נוספת, נגיד את צריכה משהו מהשולחן את מבקשת עזרה מהגדול שיביא לך (כמובן אם הוא זורם חח)

אז לא נהיה יותר קל, אבל זה לא הקושי הנוכחי כפול שתיים.

אני גם הרגשתי ככהאיזמרגד1

אבל- גם כשהם גדלים הקושי פוחת, וכשהגדולה הייתה בת שנתיים הרגשתי שאני מסוגלת לעוד הריון

וגם עשיתי תהליך מאוד משמעותי עם ההורות שלי, לקבל את זה שהחופש שלי הלך ושהורות זה אתגר ועכשיו עם שניים הרבה יותר קל לי ממה שהיה לי עם אחת לפני התהליך שעשיתי...

אל תשווי את עצמך לאחריםמתואמת

לכל אחד יש כוחות אחרים, וגם התינוקות שלהם אחרים.

יכולה לומר לך שאם הבת השמינית שלי הייתה הבכורה - הייתי מרגישה כמוך... אבל ה' בירך אותי בילדים רגועים בהתחלה וגם בלידות קלות בהתחלה.

אם את מרגישה שאת קורסת, כנראה שהילד שלך יחסית קשה לגידול, אז אל תשפטי את עצמך❤️

ובינתיים תנסי לבדוק איך את יכולה לא לקרוס ואיך אפשר גם לעזור לילד שלך, שיהיה קל וכיף יותר לגדל אותו...

כל אתגר בחיים שמתמודדים איתו פעם ראשונהאמאשוני

נראה גדול מאוד,

ואם הקושי גדול, לא נראה שאפשר לעבור את זה שוב.

תזכרי באתגרים שהיו לך פעם, תנסי להיזכר בתחושות.

הפעם הראשונה שנסעת בתחבצ לבד

הפעם הראשונה שעשית בגרות

הפעם הראשונה שעלית על ההגה..

כרגע הקטן שלך תינוק ממש, כדאי להשקיע את האנרגיות בלהבין האם ניתן, ואיך ניתן להקל עכשיו, ולא להתעסק באיך עושים זאת שוב

זה שיש כאלה שיולדים צפוף, זה לא הסטנדרט, רוב העולם החופשי שמתכנן ילודה, לא בוחרים ללדת במרווחים קטנים וזה מעיד שאכן לגדל ילד דורש הרבה משאבים ולא מהר נכנסים להרפתקה הזו שוב.

הבדל נוסף הוא כשיש כבר גדולים אז גם מקבלים הרבה פידבק על חווית ההורות מעבר לחיוכים וזה גם נותן כוחות לעוד.

(למשל תהליך שעושים עם ילד והתהליך מצליח, זה מאוד מחזק)

הגיוניoo

להרגיש קושי ענק עם תינוק קטן

חלק מהאנשים שמביאים ילדים צפופים קורסים/ חיים בהשרדות

יש נשים שמוכנות להיכנס לסחרחורת של חיים סביב ילדים ולידות

ויש שלא

הסטנדרטים והציפייה מהחיים

יכולים להיות שונים מאוד מאישה לאישה

כדאי לך לתכנן את החיים ככה שיתאימו לרצונות והצרכים שלך ולא לפי מה שמתאים לאנשים אחרים 

אני יכולה לספר על עצמיפרח חדש

שילד ראשון היה קשה מאוווווד

זה שינוי כל כך גדול מכל מיני בחינות

וגם התינוק שלי לא היה תינוק הכי קל ונוח

היום עם 5 ילדים אני לא מרגישה ככה!

לעיתים נדירות אני מגיעה לקצה אבל זה בדכ בשילוב הרבה דברים יחד.

למדתי להתאים את החיים שלי למצב הזה, אמא לילדים

זה לוקח זמן אבל אפשרי.

חיבוק! מתמקדים בכאן ועכשיו... ממשיכה לכתוב בפניםליני(:
כל אחד והחבילה שלו... והחיים שלו. והיכולות שלו... אני ממש בעבודה לקבל את עצמי עם זה. כי לא קל לי לא להיות בהיריון ולא האחרי... אני מגיעה ממש לקצה שלי וזה חלק מהשיקול אצלינו אם ומתי אפשר לחשוב על עוד היריון/ילד. ולפעמים הייתי רוצה שזה יהיה לי פשוט יותר אבל זה לא... וזה בסדר. ואת נורמאלית. ויש עוד המון כמוך. מקווה שיש לך תמיכה לעכשיו... ושאת לא לבד עם הקושי והרגשות השונים...♡
מזדההשמ"פ

גם אני הייתי בתהייות האלה

והייתי עם יחסית ילד נח מאוד, הרבה עזרה ועדיין הרגשתי חנוקה ממש וקורסת גם פיזית ונפשית

לקח עבודה עצמית להבין שאני לא כמו אלה שמביאות צפופים  ( אולי בעתיד, מי יודע ) ואולי גם יהיה לי פחות ילדים ממה שחשבתי

בפועל רק שהוא היה בן שנתיים יכלתי לחשוב על עוד הריון ולקח עוד כמה חודשים עד שהיה לי אומץ להפסיק מניעה.

לדעתי המעבר לילד ראשון קשוח ממש

גם פעם ראשונה שהגוף עובר את הכל וגם פתאום את כבר לא "חופשייה" וצריך להסתגל לאמהות.

מוסיפהשמ"פאחרונה

לא ציינת דכדוך וכו' אבל יכול להיות שזה דכאון אחרי לידה?

לי היה התפרצות אחרי הלידה של חרדות וגם דיכאון קל וזה היה חלק גדול מהקושי ( אומרת את זה במבט לאחור )

את איתו בבית?המקורית

את עובדת?

מניקה?

ישנה טוב? מתאווררת?

תנסי קודם כל לחפש את הנקודה של הקושי ולתת לה מענה. יכול להיות שזה דכאון אחרי לידה?

אם מאוד קשה לך לא חייב לחשוב על זה עכשיו. אפשר להשאיר את המחשבות האלה לזמנים אחרים

אני יכולה לומר שלא סבלתי בכלל ב"ה בילד הראשון. אז יש גם חוויות כאלה. ואיך עוד? כי באמת רציתי מזה עוד, אבל אז כן הגיע קושי ועצרתי

ממרחק של שנים יכולה לומר שהשנים הראשונות באמת הכי קשות אבל בדיעבד במחשבה שלי היה לי עדיף הקושי בשביל שניים ולא להישאר עם אחד כי הגיע שלב שהם מעסיקים אחד את השני וזה משמעותי אבל באמת רציתי את זה. וגם הקלתי על עצמי ככל הניתו

חיבוק❤️

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

עם בגדים רטובים במים קרים?בשורות משמחות
צורך בשקטדרקונית ירוקה

ראיתי ש @אמאשוני התייחסה לזה בשרשור אחר ולא רציתי לנצלש.

בת 5 עם מאפייני מחוננות מתלוננת כבר הרבה זמן על צורך ב"שקט". היא בחדר עם שני אחים קטנים יותר. היא במיטת גלריה, חשבנו שזה יתן לה את המענה לצורך, אבל לא מספיק עזר. יש חדרים נוספים בבית אבל היא לא רוצה לישון בחדר לבד (הצענו).

הצענו גם שתלך לישון אחרי האחים שלה ובינתיים תקרא ספר בסלון, אבל גם את זה היא לא רוצה. היא מעדיפה לקרוא במיטה שלה.

יש רעיונות איך לעזור לה?

שקט במובן של פרטיות או שהם עושים רעש?כורסא ירוקה

לרעש אפשר לקנות אטמי אזניים

אני חושבת ששקט במובן של גירוייםדרקונית ירוקה
היא אומרת שקט במובן של לא רעש, אבל לי זה מרגיש יותר מוצפות
היא צריכה שקט מרעש?מתואמת

כי אם כן, אז מן הסתם האחים שלה הולכים לישון לפניה, ואז לכאורה אמור להיות לה שקט...

בכל אופן, נשמע שהצעתם לה את כל הפתרונות האפשריים, והיא סירבה. אז נשמע שיש כאן משהו עמוק יותר מזה...

עשיתם לה אבחון מסודר למחוננות ובכלל? יש לכם עם מי להתייעץ עליה?

לא עשינו איבחוןדרקונית ירוקה

אבל יש לה הרבה מאפיינים ושני ההורים שלה מחוננים, כך שזה מאוד סביר.

איבחון יתן משהו בגיל כזה?

במיטת גלריהאמאשוני

יש הרבה חפצים/ צבעים?

צורך ב"שקט" זה בעצם צורך בהפחתת גירויים,

לאפשר למוח לבצע עיבוד נתונים בלי העמסה של עוד ועוד מידע.

כדאי להציע לה להקשיב להרפיות ודברים מהסוג הזה, זה גם ממסך את הרעש, וגם מאפשר שחרור.

מה יש מתחת למיטת גלריה? אולי אפשר לסגור שם עם וילון ולשים שטיח עם פוף שהיא תוכל לקרוא שם ואז זה סוג של "לקרוא במיטה"

אפשר לנסות לארגן לה באחד החדרים פינת קריאה משלה, עם נוחות של מיטה, גם בלי לישון שם את שנת הלילה (לישון לבד יכול להיות מפחיד בגיל הזה, זה לא אומר שאין לה צורך ב"שקט",

אלא שזה לא הפתרון הנכון לה כי זה מתנגש עם עוד צורך שקיים אצלה)

וגם כמו שהגבתי בשרשור ההוא,

לשקף לה מה היא מרגישה.

לאמירה "הם עושים לי רעש" לא לענות בסגנון של "אבל זה החדר שלהם מותר להם"

אלא לענות, אנחנו מבינים שזה מעמיס עליך ואת רוצה שקט מצד אחד, מצד שני לא רוצה להיות לבד/ רוצה להיות במיטה. זה באמת קשה כשרוצים גם שקט וגם להיות במיטה ואין שקט בחדר. אבל זה החדר שלהם גם והם צריכים להתלבש.

יש לך רעיון מה יעזור לך?

אם היא מתעקשת אז לומר, אני מכבדת את הבחירה שלך לקרוא במיטה. אני מצטערת אם יהיה לך רעש.

אם תרצי לדבר על זה/ לחשוב יחד על פתרון, אני כאן בשבילך. (ולהמשיך את השגרה עם האחים כרגיל. ההבנה לסיטואציה לא מנהלת אותך מבחינת ויתור על הצרכים של השאר, אבל כן מאפשרת חיבור לתחושות שלה)

פתרון שכדאי לשקול אם לא מפריע לך,

לאפשר לה לקרוא במיטה שלך/ בחדר שלכם על פוף או משהו, יש משהו מאוד מנחם ועוטף להיות קרוב למשהו של ההורים, גם אם הם לא בחדר באותו זמן.

אפשר גם שמיכה/ בגד שלך.

כן גם בגיל 5 יש בזה משהו מנחם, לא רק בגיל שנה..

בזמן שהאחים שלה הולכים לישון בחדר, מן הסתם את איתם, לפי הפתרון שהצעת היא אמורה להיות לבד בסלון?

אם כן אני חושבת שאני יכולה להבין למה היא לא התחברה לרעיון, אל תשכחי שזה שהיא יודעת לקרוא לא אומר שהבשלות שלה היא כמו גיל 7,

ובגיל 5 זה הגיוני שפחות אוהבים להיות לבד בשעות החשיכה.

אפשר להקדים את ההתרגעות לשעות האור. כלומר לאפשר לה חלון זמן אחרי הגן שבו היא נרגעת, ואז בשעות הערב היא כבר פחות מוצפת מכל ענייני היום.

בכל אופן, אם היא מתעקשת להיות איתכם בחדר ילדים, אפשר להציע לה להניח עלייך ראש, או להתכרבל עם אח קטן במיטה שלו, אם זה לא מפריע להרדמות,

אוקסיטוצין יכול לסייע לשניהם.

(לה להירגע, לו להירדם, לא תמיד זה עובד, לפעמים זה מפריע, אבל כדאי לבדוק)

בכללי (בלי קשר למה שתיארת) תזכרי שהיא עדיין ממש קטנה.

לפעמים קל לשכוח את זה כי היא חכמה מאוד ומבינה דברים לעומק וגם יש לה שני אחים שקטנים ממנה אז התחושה היא שהיא ממש כבר גדולה.

תודה על התשובהדרקונית ירוקה

זה באמת מרגיש כמו שקט במובן של פחות גירויים.

המיטה שלה בצבעים רגועים ואני משתדלת לסדר לה, אבל היא אוהבת לשמור בקצה המיטה חפצים שלה (יש לה מגירה ובכל זאת היא אוהבת) אז המיטה לא לגמרי ריקה מגירויים.

הרפיות זה רעיון טוב, ננסה

ניסיתי לסגור מתחת לגלריה, הילדים לא התחברו. אני אנסה באמת לסדר לה פינת רוגע שוב.

נתת הרבה רעיונות טובים, תודה

באמת חשבתי שהיא לא תרצה להיות לבד, אבל אלה הםתרונות שחשבתי עליהם כדי לתת לה שקט.

ואני תמיד מזכירה לעצמי שהיא רק בת חמש 😅 אז מקווה שאנחנו נותנים לה את המקום להיות קטנה

אפשר לסגור את הגלריה עם וילון?רוני 1234אחרונה

אולי לקנות לה אוהל?

אולי היא יכולה להיות בשקט בחדר השני ואחר כך לישון בחדר עם האחים?

התייעצתי פה לפני כשבועיים על כוויות שהתינוקת קיבלהמתואמת

ב"ה רוב השלפוחיות שנוצרו לה נעלמו מעצמן אט אט, אבל עכשיו באחת הידיים יש לה נפיחות במקום שהייתה שלפוחית וגם מוגלה כזו. (זו היד שהיא משתמשת בה להתקדמות בישיבה על הרצפה, אז הגיוני שנכנס שם משהו☹️)

מה צריך לעשות עם זה?

הנטייה שלי היא 'לפוצץ' את המוגלה במשהו מחוטא ואז לחבוש ולקוות שהיא לא תוריד את התחבושת, אבל אני לא יודעת אם אני צודקת...

(לכאורה זה לא מפריע לה, רק אם נוגעים בזה זה כואב לה)

הייתי מתייעצת עם רופאהמקורית

אולי צריך משחה אנטיביוטית וחבישה

ולא הייתי עושה שום דבר בבית כדי לפוצץ לה את המוגלה. זה יכול חלילה להזדהם

תלכי איתה דחוף לרופאאישהואימא

כנראה זה זיהום. טוב וחלילה שלא יתפשט.

(לבעלי היה זיהום ביד ואישפזו אותו כמה ימים כדי שיקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד)

זה נשמע שהזדהם וצריך אנטיביוטיקה. ללכת לרופאבאתי מפעם
תלכי לרופא. בנתיים תמרחי לה משחה אנטביוטית שישאמהלה

בבית כמו מופירוסין. אם אין לך אופציה לראות רופא בקרוב תתיעצי עם רופא טלפונית ושיתן לך מרשם.

חשוב מאד לטפל בזיהום לפני שמחמיר ומתפשט חלילה.

ו-בשום אופן לא לפוצץ מוגלה!!! זה ממש עלול להחמיר את המצב במיוחד שהיא עם היד על הרצפה

תודה לכן!מתואמת

היינו איתה אצל הרופא לפני כשבוע וחצי כי חשבנו שאולי זה הזדהם, והוא אמר שלא אבל שליתר ביטחון נשים לה פולידין/יוד.

קנינו את זה באמת, אבל הרוקח אמר שזה רעיל במאכל, וקצת נלחצנו שהיא תכניס את היד לפה אחרי שנשים לה, אז בפועל שמנו לה פעם אחת בלבד...

יעזור אם נשים עכשיו?

לא נראה לי שנצליח היום להגיע לרופא...

כן. ותחבשוהמקורית
תודה! בסוף בעלי הלך איתה לטר"םמתואמת

נקווה שישתחררו משם מהר עם הוראות מה לעשות...

(יש לי נקיפות מצפון שלא אני הלכתי איתה, אבל רציתי לסיים לארגן לשבת...)

כל הכבוד שהלכתם עוד לפני שבת. וממש בלי נקיפותאמהלה

מצפון. עשית בדיוק מה שנכון לעשות במצב הזה.

בשורות טובות

תודה רבה!מתואמתאחרונה
ב"ה השתחררו מטר"ם, עכשיו צריך לקנות תרופה...
אני גם מעדיפה שבעלי יילך כשאפשר... רפו"שיעל מהדרום

אולי יעניין אותך