עשיתי השבוע בדיקת דם והמוגלובין שלי 10. אני בהריון בשבוע 25.
חודש לפני הריון היה לי 11.3 ומאגרים (גם ברזל וגם פריטין) נמוכים מאוד, לא זוכרת מספר מדוייק. בבדיקת דם של תחילת הריון היה המוגלובין 10.7.
אני לוקחת כבר שישה חודשים מינון כפול של ברזל באבקה של אלטמן. ניסיתי סוגים אחרים, זה היחיד שהצלחתי לבלוע וגם לא עשה עצירות.
היום דיברתי עם הרופאה והיא התעקשה לנסות לשישה שבועות להעלות עם תזונה לפני ששוקלים משהו אחר. זה נשמע לי מוזר כי כבר שישה חודשים שאני מנסה והברזל רק יורד. אמרתי לה את זה והיא בכל זאת התעקשה שנבדוק שוב רק בעוד שישה שבועות.
רציתי להתייעץ אתכן מנסיונכן:
1. ההנחיה שלה הגיונית? יש בכלל סיכוי שבתזונה עתירת ברזל יהיה שינוי לטובה בהתחשב בכך שתקופה ארוכה אני לוקחת מינון ברזל כפול?
2. איזה מאכלים עוזרים להעלות ברזל ובספיגה שלו מלבד בשר, כבד וויוטמין c? איזה סוגי בשר מומלצים?
ושאלת בונוס למבינות: עשיתי העמסת סוכר 100 יצא שכל הערכים נמוכים (בין 73 בצום ל100 בתוצאה המקסימלית) באינטרנט ראיתי שזה נקרא "עקומה שטוחה" ויכול להעיד על כל מיני דברים, בין השאר שהעובר עלול לא לקבל מספיק סוכר. הרופאה לא התייחסה לזה בכלל. יש סיבה לברר מעבר?
אוף, יצאתי ממש מתוסכלת מהתור אצלה. הרגשתי שלא קיבלתי מענה בכלל ושהיא לא הקשיבה לי. ככה היה גם פעם קודמת, אבל פחות קיצוני. הרופאה שאהבתי עזבה וכל מי שבדקתי בינתיים לא היה מוצלח או עזב אחרי חודש 😕

תודה על התגובה!