הלב מתפוצץ (מלחמה, פריקה לא רגילה)לידה בימים אלה

פריקה שמחכה לצאת כל-כך הרבה זמן.

אולי גם לה יהיה מקום כאן…

אולי יש עוד שיזדהו איתי. אולי.

(למרות שאני מרגישה ממש חריגה עם הדברים שאני מרגישה).

אז הנה:

הלב שלי מתפוצץ כל הזמן הזה.

לא, בעלי לא מגויס. יש לו פטור ממילואים.

כן, אנחנו בסוג של שקט שגרתי.

ו*זה* אחד הדברים שהכי קשים לי בתקופה הזאת.

אני אוהבת את בעלי הכי בעולם.

אני רוצה שיהיה לו ולנו רק טוב.

וכמובן שאני מבינה שיש לי מזל גדול שהוא בבית.

אבל יחד עם כל זה,

וזה יישמע הזוי אולי,

המצב שלנו לא מסתדר לי.

בעלי ניסה (ועדיין מנסה) כמה כיוונים

כדי לנסות כן להתגייס בצורה כזאת או אחרת

(לא גיוסים ממש מטורפים שישלחו אותו לעזה, או שיוציאו אותו מהבית שבועות שלמים, אבל זה עדיין משהו שאמור לתרום).

אבל הוא הרבה יותר מתון ממני בקטע הזה,

הוא מנסה אמנם, אבל לא בכל הכוח.

הוא מבחינתו יכול להמשיך בשגרה בינתיים,

קצת עם רגשות מעורבים, אבל הוא בסדר עם זה בסה״כ. הרי ״יש ערך גם בזה שהמשק ימשיך לתפקד״ וכו.

ואני? אני כל בתקופה הזאת כמו אריה בסורג.

עם תינוק פיצקי מתוק בן 3 שבועות שלא נותן לי לעשות כל מיני דברים שחשבתי שאוכל להמשיך לעשות אחרי הלידה

עבור החיילים, עבור נשות המגויסים ובשביל המפונים.

קשה לי להיות ברחוב ולראות מילואימניקים גיבורים שחזרו לכמה שעות הביתה.

קשה לי להיות בבית, במקום הפרטי שלי, כשכל-כל הרבה קורה בחוץ.

קשה לי להיות בוואצפ, שמלא כולו בענייני המלחמה.

קשה לי להיות בחדשות כי זה כל-כך כואב, מדאיג ולפעמים גם מקומם (לצד כל הדברים המדהימים שמפורסמים גם שם).

קשה לי לפגוש בני משפחה כי רק אנחנו בשגרה הזאת בעוד במשפחה המורחבת כן מגויסים. וגם כי אני דואגת לכולם כל-כך, ובעיקר לגיסים המתוקים שבחזית.

וגם כי אני נבוכה מול הגיסות הגיבורות.

וגם כי אין מה לעשות, כל הזרקור על המשפחות של הלוחמים (ובצדק) וזה רק מגביר את המבוכה ואת התחושה שאנחנו שונים ולא שייכים למה שקורה כרגע.

קשה לי להיות בפורום, כי אני מרגישה שאני הלא מגויסת היחידה,

כי אני כואבת את הפריקות של המגויסות,

כי אני רוצה שנהיה חלק ואנחנו לא.

וגם כי חלק מההודעות כואבות לי מאד באופן אישי וגורמות לי להרגיש עוד יותר רע עם המקום שלנו.

וקשה לי… עם בעלי המתוק… כי הכל מזכיר לי שבגלל כל מיני בחירות שהוא עשה, אנחנו לא המשפחה שהייתי רוצה שנהיה.

(אני יודעת בשכל שזה לא מדויק ושהכל מאת ה׳. אבל בתחושה אני שם).

אני לא מתנזרת מכל הנ״ל, אבל אלה מקומות עם הרבה קושי בשבילי.

אולי כמו לרצות להיות בהריון (להבדיל !!) ולהתקשות להיות בסביבה של נשים בהריון,

שזה קושי שהכרתי גם,

אבל בצורה הרבה הרבה יותר עמוקה וחזקה ותמידית.

בעלי כאמור ניסה ועדיין מנסה כמה כיוונים.

לא בכל הכוח, אבל כן מנסה.

וגם לי יש איזשהו כיוון שאולי יצליח להחזיר קצת משמעות לחיים שלי בתקופה הזאת.

אבל שום דבר לא בטוח וגם לא מיידי וצריך המון סבלנות בינתיים.

אני מוצאת את עצמי מתפללת שה׳ יפתח לנו את הפתחים הנכונים,

ומיד מוסיפה שיהיה הכל ברכּות ובטוב גלוי, לנו ולכל עם ישראל.

שחס ושלום לא אנחנו ולא אף משפחה אחרת נתווסף למשפחות השכולות או הפצועים או הפוסט-טראומתיים.

בכללי אני כזאת שהכי מוצאת משמעות ביום יום שלי, בגידול ילדיי בנחת, וגם בעבודה שלי. אבל כרגע אני מרגישה שאני פשוט לא במקום שלי.

שזה לא מדויק לי בכלל.

יש בי זעקה אדירה למשהו אחר.

כמה דמעות מתסכול אני שופכת, מדי יום.

בנוסף לכל הדאגה והצער של המלחמה,

יש גם את המקום הלא שקט הזה שבו אני נמצאת.

תמיד הייתי כזאת, נושמת ״עם ישראל״ כזאת. בימים כתיקונם אני מוצאת את עצמי, מוצאת את השליחות הפרטית והשקטה שלי.

אבל עכשיו, כמה שאני מנסה, ואני מנסה מאד (עם התינוק ובכלל), אני לא.

(ברור שה׳ שם אותי במקום המדויק לי.

אבל מצד שני מותר ורצוי לחפש את מה שבאמת נכון לי).

וקשה לי עם עצמי ועם התסכול שלי כמובן.

איך יש לי זכות להיות בתסכול כזה בכלל, מבורכת שכמוני,

כשסביב מתמודדים עם בעיות וקשיים כל-כך יותר גדולים?

הלב מתפוצץ.

הוא רוצה וזקוק כל-כך להיות חלק.

תדעי לך שמדברים היום המוןאיכה

על זה שלכולם קשה, ולגיטמי הקושי גם אם במדדים של העיניים שלנו אי אפשר להשוות בין מישהי שבעלה בעזה לבין מישהי שבעלה ממשיך בשגרה שלו.

התקופה הזו מורכבת נפשית לכולם, ולא משנה איפה בדיוק המצב הזה תופס אותם.

כל אחד וכל אחת חווה כל דבר בצורה אחרת ובעוצמה אחרת ותופס אותם בנקודה אחרת בחיים.

אז קודם כל, תחבקי את עצמך ותקבלי גם חיבוק ממני.

הקושי פוגש גם אותך, וגם הנפש שלך מחוברת לכלל ישראל גם אם מרגיש לך שהיא פחות שייכת.

ובפן הפרקטי,

כדאי לנסות קצת לשחרר את בעלך, זה שלו ובחירות שלו, אי אפשר להכריח אותו להתאמץ מעבר למה שהוא רוצה.

ומעבר לזה, בטוחה שאת יכולה למצוא איפה את תורמת.

אם זה בלהרים שיחת טלפון, לשלוח הקלטה בוואצפ (שאני תמיד אומרת שזה שיחת טלפון שכל אחת מתקדמת איתה כשמתאים לה..) למישהי שצריכה את זה או סתם מישהי שתשמח לשמוע ממך ואת ממנה (כי כאמור, לכולם מאתגר עכשיו)

את יודעת את הכוחות שלך, ומה בדיוק את עושה בבית בימים האלו, אבל אני הייתי חושבת על דברים שלא מטריחים מאוד אותי אבל מקלים על אחרים.

כמו למשל, להכין מרק יותר גדול ולשלוח לשכונה לארוחת ערב (מרק כתום נגיד זה ממש קצת עבודה.. סיר אורז ואפונה וכן הלאה)

להכין כמות רגילה של עוגה (שוקולד, עוגה בחושה - הכי פשוט בארץ) ולחלק לאינגליש קייק ולשלוח למישהי הביתה.

אם יש לך ילדים יותר גדולים מהתינוק הקטן, להציע לחברה שתאספי גם את הילד שלה, זה בקטנה לך ומשמעותי לה..

תודה יקרה!לידה בימים אלה

על ההבנה ועל החיבוק.

עשיתי את הדברים האלה הרבה לפני הלידה ועכשיו מנסה את מה שיכולה אכל אני הרבה יותר מוגבלת גם כי הכוחות עוד לא לגמרי חזרו וגם בגלל הקטני. אבל משתדלת בהחלט. ועדיין…

באמתאיכה

צריך להאמין שאנחנו תורמות הכי הרבה לעם ישראל בזה שאנחנו עסוקות בהבאת חיים לעולם, בלתת לילד הזה, שאת בשבילו הכל את כל מה שצריך..

אולי כדאי ללמוד על זה, ולהתחזק מזה.

והזמן שלך לתרום, ולתת בצורה שתתן לך סיפוק יגיע בע''ה .

את באמת דקה אחרי לידה.. זה הזמן לנוח ולאגור כוחות בשביל הבית שלך.

שולחת לך חיבוקהשקט הזה

דווקא בתור לא מגוייסת בעצמי..

כל אחד מתמודד עם הימים האלה..

אני לא חושבת שיש מישהו שלא קשה לו.

כל אחד עם האתגרים שהקב"ה זימן לו.

ומקווה שתמצאי את הכוחות גם לחבק את עצמך. כי שלושה שבועות אחרי לידה זה ממש הזמן לנוח, להיות עם המתוקי הכל היום ולא לצפות להצליח לעשות שום דבר אחר מעבר.

את רוצה בכל זאת לעשות משהו כדי להרגיש חלק? לא שום דבר פיזי! אולי לשלוח לחברות מגוייסות הודעות חיזוק, אולי מישהי תשמח לדבר איתך בטלפון לפרוק וכו'. .

תודה על הדברים שכתבת…לידה בימים אלה
דווקא משתדלת ממש להתעניין וכו… אבל אני מרגישה שזה טיפה לעומת איפה שהלב שלי.
אמרת שאולי יזדהוnorya

אז כן, מזדהה...

לא עם הכל כמובן, אבל בהחלט עם התחושה הכללית ועם הרצון שיתגייס... וגם על המקום של לא מגוייסת פה בפורום. ובאמת שהרצון הזה מרגיש לי מאוד מוזר ולא הגיוני, אבל הוא קיים.

קראתי פוסט של רביטל ויטלזון, שפתאום נתן מקום ללא מגוייסים ולנשות הלא מגוייסים, וזה נגע לי ממש בלב והרגשתי שפתאום רואים גם אותי.

אין לי מה לומר, רק שולחת חיבוק הזדהות🤗

❤️ חיבוק בחזרה…לידה בימים אלה
אם יש לך את הקטע הזה בהישג יד, אשמח לקרוא.. בעצם אולי כבר קראתי אותו, לא זוכרת כבר… תודה שכתבת.
אין לי אפשרות להכלאורוש3
אבל רק, יקרה- את הרגע מגדלת נשמה חדשה בעם ישראל!!! לא מישהו שכבר יכול להסתדר רגע כשתתנדבי. מישהו שתלוי בך לחלוטין. ואת אחראית לרווחתו הפיזית והנפשית ברמה הכי בסיסית. זה תפקיד ענק ענק ענק! והוא רק שלך עכשיו! ולהתאושש מהלידה כמו שצריך. שישה שבועות מנוחה. כדי שהגוף יחלים ויהיה לו כח לטווח הרחוק לשנים של עשיה. אל תקלי ראש. זו תרומה גדולה. 
תודה על זה. משתדלת. כל עוד הנתונים כפי שהםלידה בימים אלה
ובעלי כאן בערבים ובבקרים לפיזורים למסגרות, הוא על הדברים הטכניים בבית ואני ממש מנסה לנצל את זה להתאוששות פיזית. וכמובן שאני מטפלת בקטני, ומשתדלת בהכי הרבה לב שאני יכולה.
מהממת. זה תפקיד חשוב שאין כמוהו.אורוש3
מזדהה לגמרישירה לב
❤️. תודה שכתבת.לידה בימים אלה
שמעתי שמישהי שאלה את הרב שמואל אליהותודה לה'.

שאלה שקצת מתחברת למה שכתבת ולמה שענו לך..

תשמעי בדקה 41:00

פתחתי אבל בדקה הזאת מדברים על מסיק ע״י ערבים…לידה בימים אלה
לזה התכוונת?
אוי סליחה *47:00תודה לה'.
תודה רבה! בהחלט מעורר מחשבה…לידה בימים אלה
אבל האשה הזאת מרגישה שמה שהיא באמת צריכה זה שבעלה יהיה קצת יותר, למרות שהיא מבינה את הערך של הלימוד שלו. אני מרגישה אחרת ממנה. אני מרגישה שלי באופן אישי מתאים יותר משהו אחר… לפחות בנפש. בונה על זה שהגוף כבר יסתדר, אם כי אני אולי טועה. ובכל מקרה כרגע אין שום דבר על הפרק אז זה הכל מחשבות בעלמא… תודה שוב, אנסה לקחת מזה את החיזוק הרלוונטי……….❤️
אין לי הרבה דברים חכמים לומר על ההרגשה, אבל בתורבתנועה מתמדת

אשת מגויס, כ"כ שמחתי לקרוא שבעלך איתך!

את שלושה שבועות אחרי לידה... חייבת את העזרה והמנוחה ❤️❤️❤️

ואני ממש שמחה לשמוע שאת לא הוכרחת להיות במציאות הבלתי אפשרית הזו כמונו (וכן, בעלי יצא למילואים כשהייתי בשלב הזה, והיה קשוח ביותר. והייתי שמחה אם הוא היה יכול להישאר איתי)

❤️❤️❤️לידה בימים אלה
בע״ה שיחזור בקרוב, הוא וכולם, בריאים ושלמים, ואחרי ניצחון מוחלט. ושתוכלי סוף סוף לקבל את המנוחה לה את זקוקה.
הלוואי שהיה משהו שיכולתי להגיד או לעשות כדישמן קוקוס

שבעלי יחזור עכשיו הביתה בריא ושלם ולא יצטרך להישאר במילואים.

תנסי לתרום במה שאת יכולה ואל תצטערי לרגע שבעלך לא במילואים...

❤️❤️❤️. חיבוק גדול.לידה בימים אלה
היי יקרה!!אוהבת את השבת

קצת מזדהה

. הרגשתי ככה בעיקר בשבועיים הראשונים...

מה שעזר לי זה כמה דברים..

דבר ראשון והכי חשוב, בעלי הוא לא אני, הוא אדם עצמאי ואחראי על עצמו ואני לא יכולה לשלוח אותה להתנדב ולהילחם על זה שיגייסו אותו..

הוא לא שם אז הוא לא שם..

וכל כניסה לחשבונות עליו רק יוצרת אצלי משקעים עליו ופוגעת בשלום בית וזה בטח לא רצון ה'..

דבר שני, להתמקד במה התפקיד *שלי* ,לא התפקיד *שלו*, מה אני יכולה לעשות?

ולך שאת שלושה שבועות אחרי לידה זה רק להתמקד בקטן, אפילו לא לקרוא חדשות, רק לנוח ולהתאושש נפשית ופיזית )הטלטלה הנפשית אחרי לידה גם ככה עמוסה..( ואז כשתתאוששי טוב והקטן שלך ירגיש טוב כי הוא יקבל טיפול רשגי ופיזי מיטבי תוכלי להשפיע על עם ישראל. אני בטוחה שעם כזה לב גדול יש לך הרבה מה לתרום ולצערי יצטרכו את זה מאוד ולהרבה זמן... ולכן חשוב שתתאוששי טוב כדי שתוכלי לעזור בהמשך..

ובינתיים, העזרה זה רק (ואני אומרת את זה גם לעצמי ולא מצליחה מספיק..) להתפלל,להגיד תהילים להתחנן לקדוש ברוך שישמור על כל החיילים ויביא גאולה וישועות גדולות.

מקווה שהדברים יתיישבו על הלב!!

תודה רבה יקרה. את צודקת.לידה בימים אלה
בעיקר לגבי מה שאת כותבת על הבעל. זה ממש נכון ואני ממש מסכימה. הלב מתקשה אבל משתדלת ליישם, באמת שמשתדלת..

לגבי להתמקד אך ורק בתינוק, זה בגדול מה שאני עושה. לגבי אפילו לא לקרוא חדשות, אני לא יודעת.. אני לא חושבת שזה יעד שמתאים לי במצב הלא רגיל הזה…

לפני הלידה, כשכתבתי פה על משהו קצת דומה, אמרו לי להתמקד אך ורק בלידה הקרבה ובאה. אני קראתי את התגובות והערכתי אותן מאד אבל הרגשתי שלי באופן אישי זה לא נכון ולא מדויק. אז המשכנו עם ההתנדבותיות (לפי הכוחות) וזה היה הכי הכי טוב בשבילי. כמה שזה היה מאמץ והייתי עם צירים וכו׳ ממש הרגשתי בחוש שזה מה שנכון בשבילי. זה מורכב. לפעמים הגוף והנפש לא מתואמים. כמו עכשיו…

אני מחפשת את התפקיד שלי. לטפל בתינוקי זה ברור לי. אבל אני מרגישה ש׳רק׳ זה, זה לא שלם לי 😔.  

אני מאד מעריכה את ההזדהות ואת התגובה ❤️

מבינה אותך יקרהאוהבת את השבת
2 דברים

דבר ראשון מה שהחמאס הארורים האלה עמלקים רצו זה להרוס אותנו בגוף ובנפש, ולגדל תינוק זה ה תשובה לזה , פשוט תשובה ניצחת וחזקה!!!

את המעשים הנוראיים הם דאגו להפיץ כדי להקשות ולהרוס את כולנו מבפנים, שלא נרצה להמשיך לחיות ולהמשיך את החיים והחיים ותינוק והשקעה בו זה הכי ההפך ממה שרצו ..

דבר שני, אולי תנסי עם התינוקי לעשות דברים קטנים בסביבה שלך.. אולי זה ייקל עלייך... לשלוח הודעות למגוייסות אם יצטרכו מכולת או פחים- שבעלך יעשה, אולי אולי .. לשאול מדי פעם מה שלומם השבוע.. אולי אולי מציעה בזהירות עוד שבוע- שבועים ללכת מדי עם התינוק למלון של מפונים, להגיד שבאת לשאול מה שלומן ולשמוע איך הם מרגישים.. אפשר אם עוגיות שתקני.. לעשות מסביב בדגש על מה שאת באמת יכולה..

זה באמת לא סיטואציה שמרגישים שאפשר להתנתק אבל מצד שני אנחנו צריכים להיות קשובים לתפקיד שלנו מאת ה', הוא מכוון אותנו ומחליט מה נעשה ומה הרמה שנוכל לתרום בה..

לגבי הדבר הראשון, את שוב כל-כך צודקת…לידה בימים אלה
לגבי ההתעניינות וכו׳ וגם להציע שבעלי יעזור בדברים, אלה דברים שאני עושה ואנחנו עושים. זה ועוד דברים שלא דורשים מאמץ פיזי גדול. מלונות וכו׳ כרגע זה גדול עלי פיזית. אולי בעתיד, יחד ע״י עוד כמה תוכניות שאני מקווה שנם יצאו לפועל… תודה לך….
אוו איזה טוב שכתבתצמאה

מבינה אותך מאוד מאוד.

פעם אחת העברתי פעילות לשכבה של הבת שלי

כיתה ה' כשעוד לא היו מוסדות חינוך.

ובסוף הן כולן דיברו בהתלהבות אבא שלי, ככה ואבא שלי ככה

כולן גאות בכמה הןא גיבור ונלחם והן לא פגשו וכן פגשו וכו.

והיו שם  בנות שככ לא הרגישו בנח בדיון כי האבות שלהם לא היו מגויסים

וראיתי את זה כ"כ בולט כמה הן מחוץ לדיון וכמה הן סובלות ומתארת לעצמי  שעכשיו כבר חודש וחצי זה מתעצם מאוד. ..

זה טוב שאת מעלה את הנושא, כי אין מה לעשות הוא שרואים חייל במדים מתרגשים זה עושה את זה.

הוא המציל, הגיבור, עליו מוטלת האחריות לנצח.

ואנחנו הנשים מה אנחנו תורמות למאמץ המלחמתי ?

בטוחה מאוד מאוד שאם בעלי לא היה מגויס הייתה מרגישה מה שכתבת בעוצמת יותר חזקה.

ומצד שני התחברתי מאוד למה שכתבת לעצמך

אני גם כל הזמן אומרת לעצמי

תהיי בעשיה- גם זה מה שעושה לי טוב בתקופה הלא נורמלית הזו, וגם באמת יש כ"כ הרבה מה לעשות  

אבל מצד שני לא מגיעה לעשות כלום מעבר לגדל את הילדים

כי זה המון עכשיו. .

ואומרת לעצמי כמה ברכה זה להיות עכשיו בתקופה הזו בחופשת לידה- לא יודעת אם יש לך עוד ילדים גדולים

אבל זה נפלא שאין לי את הלחץ של לצאת לעבוד ,והסטרס של הדרישות של העבודה, אני בנחת עכשיו

זה משהו אחד פחות להתמודד איתו בתקופה כזו מאתגרת

בקיצור מסכימה מאוד עם הברור הזה, מבינה אותו וכן יש לו ממש מקום.

בהצלחה לך למצוא את האיזון בין הרצון לתת, לצורך לנוח ולהתכנס.

וואו.. מה שכתבת על הבנות…לידה בימים אלה

תודה שנתת מקום גם לכאב ולתחושות שלהן. ברור שאי אפשר להשוות עם הכאב והתחושות של הילדות שאבא שלהן לוחם. אבל נגעת בנקודה ממש אמיתית.

יש ילדים יותר גדולים בבית. ובדרך כלל אני כל-כך בתוך חופשת הלידה שהעבודה לא חסרה לי בכלל. אבל הפעם, העבודה שלי, שיש בה הרבה שליחות ומשמעות ואפשרות לנתינה דווקא מאד חסרה לי.

תודה על החיזוק להמשיך בבירור שלי ותודה על כל ההבנה. זה יקר לי.

מזדהה כל כך.חוזרת_שוב

מה שלי עוזר- להתפלל על החיילים.

זה הדבר היחיד שיכולה לעשות במצבי כרגע...

וזאת בחירה של בעלי אם להילחם שיגייסו אותו או לא, אין לי יכולת לשלוט בזה.

אני משתדלת לעשות את הכי טוב שלי עם הילדים ולהתמקד במשימה שלי של הבאת חיים ולהתחזק פיזית כדי שבהמשך יהיו לי כוחות להיות שותפה יותר (כי הלוואי שכל החיילים יחזרו הביתה כמה שיותר מהר, אבל גם לא ברור שזה יקרה, ועם כל המפונים ומה שקורה במדינה בטוח יהיה מה לעזור כשאתחזק, ואולי זה שאני בחופשת לידה יאפשר לי יותר)

תודה רבה על ההזדהות ושכתבת מה שעוזר לךלידה בימים אלה
נראה לי שאנחנו ממש באותה הנקודה… ומנסה גם להתפלל, מה שאני מצליחה…
כל פער בין העולם הרגשי לעולם המעשי הוא כואבהמקורית

אבל אני חושבת שבמקום להילחם בו, כדאי פשוט לקבל אותו ולשמור את האנרגיה לדברים שאת כן יכולה וצריכה לעשות כרגע כי הוא מייסר אותך, ואחרי לידה תהומות הרגש הם אחרים גם כן..

עם הזמן שיעביר מהלידה את תתחזרי בעז"ה ובהמשך תוכלי לתת יותר. את ממש נושמת עם ישראל כרגע בעודך מגדלת ודואגת לעוד תינוק יהודי שבא להאיר ולהוסיף לעולם מול כל אותם שאינם איתנו עוד

לגבי הבעל - מסכימה עם מי שכתבה שמה ששלו שלו. ותדעי לך שהמלחמה פתחה הרבה תיבות פנדורה של 'מה היינו רוצים להיות' מול הקיים. צריך להבין שקודם כל מלחמה זה מצב קיצון. הכל מועצם ומורגש אחרת, גם מידת הנתינה, גם מידת הקרבה לעמ"י, העצב, הכל.. אבל הפער הזה הוא פער שקיים בהמון בתים גם בימים שבשגרה עקב שוני בין אופי הגבר לאישה והפוך, רק שעכשיו הוא מקבל פנים אחרות כי יש באמת תחושה של צו שעה ושל מחויבות לקחת חלק בכל מחיר

ואני אומרת - לא בכל מחיר. זו נקודת מפנה שבה את רואה את הפער, אבל לא צריכה להרוס לך. צריך פשוט למצוא איזונים בין הרצון למעשה כי בסופו של דבר, הבחירות של בעלך הן שלו וצריך לראות איפה כן ניתן למצוא תמימות דעים ביניכם לגבי התרומה במצב, גם אם לא דרך השירות, ומשם לפעול.

למשל - את מתחזקת בעז"ה ותרצי לעזור במקום מסוים או בדבר מסוים. אם הוא יכול שישמור על התינוק נגיד וזה יהיה חלקו.

יש גם במלחמה הזו יצר הרע שנכנס שזה או הכל או כלום. זה לא ככה באמת וחבל להיכנס לייאוש מזה. כל תרומה ועזרה נחשבת. 

תודה רבה, קראתי הכל..לידה בימים אלה
אני מבינה אותך מאודבארץ אהבתי

קודם כל - את באמת מיוחדת. להיות מחוברת כל כך לכלל, גם רגע לפני לידה, וגם מיד אחרי הלידה, כשזה זמן שבאופן טבעי אנחנו צריכות את ההתכנסות שלנו פנימה, זה באמת מיוחד…

באופן אישי אני ממש מבינה את ההרגשה שלך.

בזמן כזה של מלחמה של עם ישראל, מלחמת הטוב ברע, אנחנו רוצות להיות חלק מהדבר הגדול הזה.

אז מי שבעלה מגוייס - אוטומטית היא חלק.

לפעמים גם באופן שהוא מעבר למה שהיא היתה רוצה, ומעבר לכוחות שהיא חשבה שיש בה.

אבל אין פה ספק שהיא חלק מהסיפור הגדול שעובר עלינו… (לפחות לנו מבחוץ זה ברור. לנשים שבתוך זה לפעמים הקושי הטכני מאפיל על הגדוּלה שבמציאות הזו, והעוצמה של המסירות לכלל…).

אני חושבת שצריך קודם כל להשלים עם המציאות שלנו. לקבל את זה שהשותפות שלנו צריכה להיות בדרך אחרת.

ולנבות להבין ולקבל את השליחות המיוחדת שהקב"ה נתן לנו עכשיו. גם אם זה מקום אחר ממה שהיינו רוצים להיות בו.

ובאמת - זה גם כן מאוד חשוב ומשמעותי.

אם כולם כולם היו מגוייסים, כל הנשים היו ב'הישרדות', ולא היה מי שיתמוך ויעזור.

דווקא מי שהבעל שלה בבית, ויש לה קצת יותר אפשרות 'לנשום', יכולה להתפנות לקצת יותר מעבר לדאגה למשפחה הפרטית שלה, וזה מוסיף לכלל כולו (מי שבעלה מגוייס ומצליחה גם להגיע למעבר - מצדיעה לה ממש, אבל זה הכי טבעי שבמצב כזה אין עוד כוחות ופניות להתייחס מעבר…).

האמת שלהיות אחרי לידה זה באמת מוסיף לאתגר.

כי את באמת צריכה עכשיו לנוח. את חייבת את זה לעצמך ולמשפחה שלך.

אז כל דבר שדורש מאמץ פיזי - כרגע לא מתאים. בהמשך החופשת לידה אולי כן (תלוי כמה התינוק שלך יאפשר, כי הוא בעדיפות ראשונה בכל מקרה…).

אבל תמיד יש דברים שאפשר לעשות.

כתבו פה על התעניינות במי שהבעל כן מגוייס. לפעמים מתוך ה'חוסר נוחות' על זה שהבעל שלי לא מגוייס, פחות מרגישים בנוח בכלל לפנות. אבל אם מפנימים שזה המקום שהקב"ה שם אותי בו, והתפקיד שלי הוא להשתמש בכוחות שיש לי כדי לחזק אחרים - אז זה יכול אולי לעזור.

וכיוון אחר שבטוח משמעותי - להגיד תהילים ולהתפלל לזכות עם ישראל.

בשביל זה לא צריך כוח פיזי, צריך רק זמן ופניות. ואם את יכולה להגיד דווקא בלילה - כשרוב מי שממשיך בשגרה לא מצליח להגיד כי צריכים גם זמן שינה כדי להמשיך לשמור על הכוחות שלנו, אבל דווקא אז החיילים בשיא הפעילות שלהם - זה ממש ממש משמעותי…

תודה רבה יקרה.לידה בימים אלהאחרונה
להתעניין ולהתפלל אני משתדלת. תודה שכתבת לגבי התפילות במהלך הלילה. צריכה לחשוב האם ואיך יהיה לי נכון ליישם.
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלהאחרונה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולהאחרונה
מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

ומה שלומך?? איך עבר?אחת כמוניאחרונה
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

אולי יעניין אותך