אני מיואשת (טריגר מלחמה ובערך הכל)המלחמה האחרונה?

ומפחדת עליי ועל כל מי שאני מכירה שפשוט כלום לא ישתנה וכולנו כצאן לטבח ח"ו

אני מיואשת מכל כיוון אפשרי לא יכולה עם זה מפחדת שהכל לשווא שחיי החיילים לשווא שכל מה שאנחנו עוברים לשווא שכל ההקרבה לשווא

לא מסוגלת עם המדיניות של מוסר נוצרי ושחיי אויב קודמים ושמשחקים לידי החמאס וכל הדיבורים על הפסקת אש ודי די אני רק בוכה בשביל מה כל זה?! שיתחמשו מחדש די השם די אין כוחות אין אין אין אין אין

ובצפון מה אומרים לנו ביידן וחבריו שאסור לנו להרחיב לחימה לצפון. אה באמת????? אתם אלה שהורגים כאן להגיד לנו??? ואז משחררים עוד מילואימניקים בגלל זה נותנים להם דלק נותנים להם חשמל מים מזון תרופות מסכנים חיילים בשביל הקקות האלה ממשיכים לחשוב שהרשות הפלסטינית או כל הזבלות האלה שונים בעוד שכולם רוצחים משחררים אסירים סותמים פיות למי שמדבר מוסר יהודי עושים הפוגות ובשביל מה

אין לאן לברוח אם אתה יהודי ואני לא רוצה למות ובטח לא ביסורים ולא שהילדים ולא אף אחד ואני לא סומכת על אף אחד כאן ואין לי כוחות אני מותשת ואני בוכה ואני מיואשת 

כאילו אני כתבתיכמהה ליותר

אני מזדהה עם כל מילה שלך.

בעיקר המישפט האחרון - הפחד שאין לאן ליבוח, הפחד מהמוות ומההייסורין - מלווה אותי ממש כל היום.

אני אישית עוברת טיפולים וגם לוקחת כל יום כדורים, וזה כן עוזר קצת, אולי כדאי לך לישקול גם?

אהובה, זה באמת תחושות קשותבארץ אהבתי

אבל אני באמת חושבת שזה לא תיאור נכון של המציאות.

יש שינוי עצום בתפיסה לעומת מה שהיה פעם. הרבה יותר עמידה מול הלחץ הבינלאומי, הרבה יותר עוצמה מול הערבים, ועוד דברים שאנחנו לא מודעים אליהם.

נכון שעוד לא הכל מושלם, ויש עוד דברים שצריך לתקן, אבל הרבה דברים התחילו לזוז לכיוון הנכון, ב"ה.

ומי שמחליט באמת מה יקרה פה זה הקב"ה. יש לנו נבואות ויש לנו הבטחה, ואנחנו בתהליך של גאולה.

צריך להתחזק באמונה בכוח של התפילות שלנו, ובכוח של הקב"ה באמת לקבוע ולהוביל את המציאות. אותי ממש מחזק להגיד פסוקי דזמרה (כשאני מצליחה, לצערי לא כל יום בכלל), ולהקשיב באמת למילים שאני אומרת, להבין שבאמת ה' מולך פה על העולם.

ואני גם שומעת הרבה שיעורים שמחזקים ונותנים הסתכלות רחבה יותר על מה שקורה פה. את יכולה לחפש ביוטיוב... אני נהניתי משיעורים ששמעתי של הרב ראובן ששון, הרב אורי שרקי, הרב חגי לונדין, הרב ינון קלזן. ויש עוד שהמליצו עליהם בפורום.

ואם את מעדיפה לקרוא, אז יש פה חוברת מהממת ומחזקת של הרב ראובן ששון בענייני המלחמה -

חוברת מלחמה לה' - הרב ראובן ששון

לא מספיק, ממש לא מספיק.שמן קוקוס
התחושה היא בהחלט שמסכנים חיילים לחינם. 
אני מבינה ומזדהה לגמרי...בארץ אהבתי

הלוואי שהיינו עושים מהפך מלא ברגע, ופועלים רק לפי האמת האמיתית שלנו, בלי חשש מהתגובות בעולם, ובלי לסכן אף אחד מהחיילים שלנו...

אני לא אומרת שהכל טוב עכשיו. וכל מה שעדיין לא תוקן כואב לי מאוד.

אבל גם כשיש דברים שעוד לא תוקנו, חשוב לראות את הדרך שעשינו, את השינוי שמתחיל לקרות, להודות על זה ולהתפלל שיהיה עוד...

וכמו שכתבה אמאשוני למטה, לדעת העולם עלינו יש השלכות כבדות, זה לא רק מה שידברו עלינו בתקשורת בעולם (את זה כבר עושים, ואנחנו כרגע מתמודדים עם זה). אבל אם נפעל באופן שיגרום למעצמות הגדולות להפנות לנו עורף - אנחנו באמת נסכן את כל המדינה.

אם זה עושה לך טוב לפרוק אז תפרקי - הריון ולידה

הלוואי שנגיע לימים שבהם לכולם יהיה ברור איך צריך לפעול מול הרע, ואז נוכל למגר באמת את הרוע...

כל המקום של האמונה שלי נפגעהמלחמה האחרונה?

אין לי כוחות גם לזה ח"ו בקושי כוח להתפלל אני ביאוש ביאוש מהכל אין לי כוח גם להאמין כ"כ האמנו כל הדורות וטבח אחרי טבח בשביל מה להתאכזב אבל בלי זה אין לנו כלום אז אני לא יודעת מה להגיד אני פשוט מתוסכלת ומיואשת ופצועה

איזה כואב להרגיש ככה❤️בארץ אהבתי

האמונה היא באמת המשענת שהחזיקה אותנו לאורך כל הדורות, בלעדיה באמת אני לא יודעת איך להחזיק מעמד...

אבל זה נכון שאחרי מכה כזו קשה האמונה עוברת טלטלה.

האמת שאני מרגישה אחרת ממך, מה שקרה דווקא עורר אותי להתקרב יותר לקב"ה. אז אני לא יודעת כמה אני יכולה לכתוב לך בלי להבין באמת את המקום שלך.

אז רק שולחת לך חיבוק, ומקווה שתצליחי למצוא דברים שיצליחו למלא אותך ולתת לך כוח בהתמודדות הקשה הזו...

(ואם את רוצה להרחיב ולדון עוד בעניין האמונה אחרי מה שקרה - מוזמנת בשמחה, פה או בפרטי...)

כן אני רוצה להרחיבהמלחמה האחרונה?

אם את יכולה לכתוב לי על האמונה כאן אני נאחזת בכל דבר שיכול להרים

ממש אשמח להרחיב יותר, בערב בלנ"דבארץ אהבתי

בינתיים אם את רוצה את יכולה לכתוב - למה קשה לך להאמין? למה את מרגישה שלא יעזור להתפלל? את יכולה לכתוב הכל, ואני מקווה בעז"ה שיהיו לי את המילים הנכונות לעזור לך לראות את הדברים אחרת...

מנסה להרחיב קצתבארץ אהבתי

לא יודעת אם אני נוגעת במה שמעסיק אותך, או שהקושי שלך הוא בכיוון אחר. מוזמנת לכוון אותי...

נראה לי שהקושי הגדול באמונה אחרי אירוע כזה, הוא ליישב את הסתירה בין זה שאנחנו יודעים שהקב"ה הוא טוב מוחלט, ורוצה רק להיטיב לנו, לבין זה שאנחנו יודעים שהקב"ה מכוון ומוביל את המציאות.

וקשה להכיל את הסתירה הזו. אם הקב"ה כיוון את מה שקרה, איך יכול להיות שהוא טוב?

אני לא יודעת אם אני באמת יכולה לענות. יש פה קושי אמיתי כי אנחנו לא רואים את הדברים מלמעלה אלא רק מתוך העולם הזה, שמהווה רק חלק קטן מהתמונה.

אבל אני כן אנסה להתייחס לדברים, איך שאני מסתכלת על המציאות, והרבה על פי שיעורים שונים ששמעתי (של הרב ראובן ששון, הרב דב ביגון, והרב שבתי סבתו).

קודם כל צריך להבין, שהקב"ה לא יוצר את הרע. אבל הוא כן מאפשר אותו. כתוב בפסוק "יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע, אני ה' עושה כל אלה" (ישעיהו מ"ה, ז'). הקב"ה בורא רע ולא יוצר או עושה רע, וזה אומר שהוא *מאפשר* לנו להגיע גם לדברים רעים, כחלק ממתן הבחירה החופשית.

אבל כמובן שגם כשיש בחירה חופשית, העולם לא מופקר. הקב"ה יכול לדאוג שגם אם מישהו מנסה לעשות רע, בסוף זה לא יצליח, כי מי שהוא רוצה לפגוע בו לא צריך להינזק עכשיו.

וזו ההשגחה האלוקית על העולם. שמתרחשת בפרט בארץ ישראל, 'ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה'.

אבל לפעמים הקב"ה כן מאפשר לרע לפגוע. כדי לעורר אותנו. כשלומדים תנ"ך זה הדבר הכי בסיסי שרואים שם. כשעמ"י מחובר לקב"ה, הגויים לא מעזים לתקוף אותנו. כשם ישראל מתרחק וחוטא, הרוע פוגע בנו, ואז עם ישראל חוזר בתשובה והקב"ה מושיע אותנו.

יש לרע גם צד שהוא מגדיל את הטוב. 'כאשר יענו אותו - כן ירבה וכן יפרוץ'. לפעמים יש מצב לא מתוקן, שנשאר כמו שהוא. אבל כשהבעיתיות שלו 'מתפוצצת', זה מעורר לתקן אותו מהיסוד, וכך להגדיל את הטוב.

המלחמה הזו, לפי איך שאני רואה את זה, ולפי השיעורים ששמעתי, היא גם מלחמה שנועדה לתקן מציאות של רוע.

ולמעשה, המלחמה הזו, עם כל הכאב שלה, הצילה אותנו מאסון גדול הרבה יותר.

אפשר להמשיל את המצב שלנו לילד שהולך לכיוון האש, ואבא שלו עוצר בעדו, אבל הילד ממשיך ומנסה, ובסוף האבא נותן לו להיכוות, כדי שהוא יבין את הסכנה ולא יכנס כולו לאש.

לאורך שנים היינו שבויים באשליה שהמציאות שלנו פה היא עובדה מוגמרת, שיש לנו צבא חזק ושאף אחד לא יעיז באמת להתעסק איתנו. בזמן שניסינו לשחד את החמאס בכסף ובאישורי כניסה של פועלים לארץ, הם היו שותפים לתכנון כולל להשמדת ישראל.

לאורך השנים הם לא הסתירו את הרוע שלהם. כל פעם שהיה 'סבב' של טילים, הם ניסו באופן ברור להרוג בנו. והקב"ה שמר עלינו, והגן עלינו, וכמעט ולא נפגענו מאלפי הטילים שנשלחו עלינו לאורך השנים.

אבל לא הצלחנו לראות ולהפנים שהם באמת רוצים להשמיד אותנו. אפילו לא בצוק איתן, כשגילינו את המנהרות שלהם שהגיעו ממש לתוך היישובים שלנו - הרסנו את המנהרות וחשבנו שזה מספיק. לא הצלחנו להבין שבאמת יש פה אויב אמיתי שימצא דרכים אחרות להגיע אלינו. המשכנו לרחם על אכזרים.

אז הקב"ה נתן לנו להיכוות מהרוע שלהם. "בשצף קצף הסתרתי פני רגע ממך". היה לנו הסתר פנים, לרגע, שנתן לרוע שלהם להיחשף. בעוצמה נוראית שהיממה אותנו לגמרי.

אבל אפילו זה היה ברחמים (כמה שקשה להגיד את זה על מה שקרה). אם הקב"ה לא היה שומר עלינו פה, הם היו מחכים עוד קצת ועושים את התכנון המקורי שלהם (כך שמעתי מכמה מומחים בנושא, זה לא אני אומרת..) - לבוא בבת אחת גם מהצפון וגם מהדרום, יחד עם עוד מדינות אויב שיצטרפו לחגיגה, ואז אולי גם היו מצטרפים כל הערבים שבתוכנו, ובלי הקב"ה כנראה היינו מושמדים באמת. זו היתה התכנית שלהם - "להשמיד, להרוג ולאבד את כל היהודים, מנער ועד זקן, טף ונשים, ביום אחד, ושללם לבוז".

עם כל הכאב העצום, אני מרגישה שממש רואים פה את יד ה'. גם בהצלה מהאסון הגדול יותר שהיה עלול לקרות, וגם בסיפורי הניסים הקטנים ששומעים שהיו בתוך התופת.

רואים איך באמת מתעורר תיקון בעם, בהרבה טעויות ששקענו לתוכם. אני חושבת שמה שקרה לנו מכוון את כולם להתבונן מחדש על המציאות, ולעשות תשובה על דברים שטעינו בהם. ויש כל כך הרבה תשובה עכשיו - קירוב לבבות, יחס חם לדברים של קדושה, אנשים שמבינים שה'קונספציה' שלהם קרסה. אני באופן אישי מרגישה שהתיקון שלי הוא התחזקות בהבנה שרק הקב"ה באמת שומר עלינו, וההשתדלות שלנו היא רק השתדלות (שכמובן צריכים לעשות המקסימום כדי שה' יתן ברכה), אבל רק הקב"ה יחליט מה יקרה למעשה (כתבתי על זה יותר בהרחבה בהודעה אחרת שלי פה בפורום).

לא יודעת אם הדברים מדברים אלייך. מוזמנת להמשיך לשאול...

את מתארת תחושות מאוד קשותהמקורית

של ייאוש וחוסר אונים

אז קודם כל חיבוק

ודבר שני, מציעה לפנות לטיפול. מוקדם ככל האפשר. תתחילי מרופא משפחה אפילו. 

הטיפול מרגיש לי כמו לבנות בית חולים מתחת לגשרהמלחמה האחרונה?

מה יעזרו לי כדורים שיטשטשו את ההרגשה הכי אמיתית שלי? מה יעזרו לי שיחות אני מדברת כל הזמן וכבר עשיתי מיליון טיפולים אין אפשרות לאף מטפל לטפל כי זאת המציאות

מי שצריכים לטפל בו זה האויבים. לא אני.

וזה מעצבן אותי, לא את כמובן אבל מעצבן אותי טיפול טיפול שאין בי שום דבר לטפל וזה ממש כמו לבנות את הבית חולים מתחת לגשר השבור במקום לתקן את הגשר.

אז יופי אלך לטיפול מיליון ואחד ואז מה??? מי יטפל בחמאס ובאויבים??? מי ימנע את הרוע שלהם? הם צריכים טיפול לא אני. ושוב את מהממת אני לא מדברת לכוונה הטובה שלך רק לתסכול שלי שההגיון אומר ששום טיפול לא עזר ולא יעזור כי מי שצריך טיפול זה האויבים וזה מקבלי ההחלטות וכל המוסר הנוצרי המעוות הזה.

האמת שהתגובה הזאת היא ההסבר בעצמו למה טיפול חשובאין כבר כח

כי צורת המחשבה הזאת

היא זאת שתוקעת אותך

הלתלות את הרגשות והמצב הנפשי שלך

במציאות חיצונית

שלא בידיים שלך

כעובדה

כהיא הגורמת

היא האשמה

זה צורת מחשבה הרסנית

בעל הקשר במציאות

להתקע על להאשים את מה שאני  מרגישה

במציאות שלא בידיים שלי

זה בדיוק מה שגןרם לך חקושי הנפשי

ולתחושת האין מוצא

זה בודאות מכניס לתחושת חוסר אונים קורבנות מסכנות תקיעות..ומשם הדכאון היאוש החרדות מגיעות

בטיפול יעזרו לך

להבין ולזהות את הלופ המחשבתי הזה שלא עטשה לך טוב

קוראים לזה פרדיגמה אגב

לפרק אותו לגורמים

לנטרל את העוקץ שהו

ולבנות תפיסה חדשה מתוכו-כזאת שתאפשר לך לצמוח ולא להשאר תקועה בבוץ

את חא חייבת

אבל לפי איך שאת כותבת

זה נשמע בדיוק מה שיכל להוציא אותך מזה

ואגב

אני לא מדברת מלמעלה

אני בעצמי עברתי המון טלטלות נפשיות וכואבות מהמלחמה הזאת

היא הפגישה אותי עם מלא משפטים מגבילים בתוכי

ולגמרי הופעלתי מהם

וגוקא מנסיון זה כל כך אפשרי וכל כך מרל. ומשחרר להרגיש שאפשר להיות באותה מציאות

אבל אחרת

את מדהימהאמאשוני

וואו איזה עוצמות.

כל מילה בול.

איזה מהפך עברת, ממקום של טלטלה נפשית קיצונית ללא ראיית אופק ותקווה,

למצב שאת משפיעה טוב על אחרים.

בע"ה שתמשיכי להתמלא ולהתחזק,

ושתמצאי בך את כל המילים הטובות גם ברגעים הקשים יותר של התקופה.

מצדיעה לך

❤️

(עכשיו הבעיה שאת צריכה לתקן את הניק למשהו שמבטא את הכח שהצלחת לבנות בתוכך)

מצטרפת לדבריםהמקורית
חח באמת אבל אין לי כח😉אין כבר כח

ונכון

עברתי איזה מהלך

שהבנתי מה היתה הנקודה והתפיסה שמההתחלה גרמה לי לכל ההתרסקות והקושי הקיצוני( באמת ברגיל אני לא חווה דברים ככה בכזאת קיצוניות)

בעלי ממש עזר לי לעבד ולהבין ולמצוא איך יותר נכון לי להתנהל עם עצמי

אבל

זה דרך מאוד מפותלת

יש כמה ימים שפתאם מרגישה טוב יותר וחזקה ויכולה..

ואגב- עד לפני שבוע וחצי זה לא קרה בכללללל..אז מבחינתי זה שיפור עצום)

ואז יש יום יומיים שמתרסקת ומתרוקנת ומתייאשת...

ואז שוב קמה

ומניחה ששוב נופלת

אבל דוקא בגלל זה

מבינה כמה כן אפשר להתמקם אחרת נפשית בכל מציאות

וכן

זה לא קל

אבל זה שווה

ותודה על הפירגון. מחזק. 

כל מילה. מסכימה ממשהמקורית
מבינה מה את אומרתהמלחמה האחרונה?

אבל ההרגשה שלי שרק תיקון וטיפול במציאות יעזור לי ולכולם. הרע כ"כ גדול שחייב לגדוע אותו ולמחות אותו ובעיניי אין דרך אחרת שיכולה לגרום לי להרגיש טוב

ושאפו לך את באמת מדהימה כמו שכתבו לך מעריכה אותך מאוד

ההרגשה שלך באמת מובנת והגיוניתאין כבר כח

אבל פשוט לא עוזרת לך

ולכן

העבודה היא

לא למצוא סיבות למה היא לא נכונה

אלא למצוא לעצמך דרך

שהיא לא תנהל ותשלוט בך וברגשות ובחוויית חיים שלך

סוג של

אל תהיה צודק

תהיה חכם

ותכלס בתור מישהי מהתחום הטיפולי פשוט בא לי כל כך שכן תנסי לפתור את זה

כי לדעתי

זה יפתח לך כל כך הרבה

וזה לא בשמיים אגב להשתחרר מהתפיסה הזאת

באמת לבד זה קשה ועוד בכזאת מציאות הזויה

אויבים ותסכול ודברים נוראים קרו וייקרואוהבת את השבת

השאלה איך הנפש שלנו מגיבה לזה..

אני אומרת בעיקר לעצמי- יהודים שמרו על שמחה כל הזמן, גם בשואה שהייתה נוראית הרבה יותר- חצי עם נמחק ללא שום יכולת הגנה,  גם בפרעות נוראיות..

וזה מה ששומר עלינו העם היהודי- להישאר בשמחה ובאמונה שהכל מאת ה' ושהוא דואג לנו ושומר עלינו..

ולכן בזה צריך להתמקד... במה אנחנו יכולים להשפיע ובאיך הנפש שלנו נשארת בטוב...

שוב, אני אומרת את זה בעיקר לעצמי... אבל אולי יעזור גם לך...

חיבוק בכל אופן על הקושי הגדול...❤️❤️

אני לא יודעת איךהמלחמה האחרונה?

אפשר לשמוח אפילו לא איך אפשר לא להתייאש

את יודעת למה את לא רוצה טיפול בעומק של הדברים?המקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ח' בכסלו תשפ"ד 10:50

כי זה כביכול מצביע עלייך כ- לא בסדר, למרות שזה לא את באמת כביכול, זו המציאות העקומה

אז למה אני צריכה לטפל בעצמי במקום שהמציאות תתוקן?

והתשובה - כי את כלכך מתערערת מדבר חיצוני שאין לך שום יכולת לשנות או להשפיע עליו. וזה לא קשור לעובדה שהאירוע וההתנהלות לא תקינים מבחוץ, זו הפרדה שצריך לעשות בינך לבין האירוע 

את נותנת לאירוע להיכנס לך מתחת לעור, לחבל לך  בשמחת החיים, האירוע קורה מתחת לגשר ומאיים להקריס אותו 

ואגב, כדורים לא מטשטשים את ההרגשה, הם תוחמים אותה לגבולות הגיוניים  שמאפשרים לתפקד רוב הזמן למרות חוסר הצדק

כי החרדה מכסה אותך כרגע, על כל רבדייך

כי איזה תועלת יש בסערת הרגשות שלך בעצם..? שואלת באמת.

אני בטוחה שגם את יודעת שגם אם הצדק איתך מבחינת הטענות גרידא, לקריסה שלך כרגע  אין שום תועלת והיא גם לא תשפיע על מקבלי ההחלטות ובטח לא על האויב האכזר

את הטענות לצדק צריך לשמור ליום שאחרי, כשנגבה מחיר ציבורי מכל מקבלי ההחלטות שכשלו ונדרוש תשובות ופעולות אקטיביות להמשך ההגנה על המדינה 

על מי כן זה משפיע? על החוסן שלך, על האישה והבת והרעייה והאמא שאת

הם גבו מחיר גבוה מדי עד כה. לא צריך לתת להם עוד, בטח לא מעצמנו

ואני מבינה את התחושות הקשות ולא נפגעתי בכלל, הכל בסדר

אבל איך זה דבר חיצוני אם זה החיים שלי ושל כל העם שהמלחמה האחרונה?

שלי? אני מרגישה שזה עצם המציאות ועצם הרע שמקיף הכל והמוות בכל פינה ח"ו והאובדן אין לאן להסתכל בלי לראות אובדן ח"ו אני לא מרגישה שזה חיצוני אלא שזה מה שקורה ממש.

אם זה חיצוני אולי זה היה טיפה יותר קל אבל בעיניי זה הכי פנימי שיש

הןא יכול לעזור לךסודית

לראות את המציאות אחרת.

להרגיש שאין עוד מלבדו

ולהבין

שזה לא רבין, לא פרס, לא אהוד ברק, לא דן חלוץ, לא גנץ לא יאיר לפיד לא ביבי (להבדיל) ולא ביידן.

כל אלו שליחים

ואם את רוצה שהמציאות תשתנה,

היא תשתנה בעזרת תהילים שתקראי

לא בעזרת פריקות תסכול בפורום.

את יודעת

כשאני מתעוררת הלילה

מתה מעייפות

אני מדליקה אור קטן בהול

וקוראת כמה פרקי תהילים

כי לילה

ואין עכשיו כויללים עם מספיק אנשים ערים להגן על החיילים שלנו

והמרחק בין כדור שהורג לכדור שהחטיא הוא כחוט השערה

ועל חוט השערה הזה מחליט בורא עולם

ואני מסתכלת על מספר ספרי התהילים שפתוחים בשעות האלה

ועצוב לי לראות שרק 2

וכאן יש הרבה נשים שערות בלילה כי הן מניקות או קמות להרגיע תינוק

ויכולות להגיד אפילו רק את פרק ק"ל, שהוא פרק קל לזכור בע"פ, וכבר המצב שלנו ישתפר...

אנחנו בדור המשיח

כלום לא יעזור חוץ מלהשען על אבינו שבשמים

ואם תקחי טיפול תהיי במקום שמסוגל להישען

ולא בבור שחור עמוק שסוגר עליך.

❤❤❤❤🇮🇱❤❤❤❤

עובדתית כרגעהמקורית

המוות לא נמצא בכל פינה. עובדתית הוא לא. אולי הוא עובדה באתרי החדשות, ואז אני מציעה לך לצפות פחות, אבל אפילו בעזה הוא לא בכל פינה כי חיילים ננכנסים כל פעם לכמה ימים ויוצאים ב"ה

וגם לא הרוע

הרוע הוא נקודתי לאנשים הרעים. מסביבנו יש מלא טוב. את אוהבת את המשפחה שלך? זה טוב

את דואגת לכלל ישראל שנמצא במלחמה ? זה טוב

הבעל, הילדים ההורים ב"ה בריאים ושלמים? זו מציאות שלמה ענקית של טוב

כנ"ל אם יש לך פרנסה

המקום הקיצוני הזה שאת נכנסת אליו כשאת אומרת שאנחנו מוקפים ברע ובאבל ושכול ומוות ואבדן  הוא לא מקום שמעיד על המציאת האובייקטיבית. והיא גם לא המציאות באמת

היא המציאות הפנימית שלך כרגע שנובעת מתחושות קשות שעולות עקב המלחמה.

אני למשל לא רואה את המציאות ככה. בכלל.

אני רואה מציאות של חסד אינסופי ואחדות, שמרגשת אותי עד דמעות, ובתוכה יש גם מוות. זה התחיל מהרצון לרצוח, להשמיד להרוג ולאבד מנער עד זקן נשים וטף, אבל לא נגמר שם והמוות הוא לא כל התמונה 

התמונה היא עם ישראל בשעתו הקשה שקם להתאחד ולהתחבר

שקם להתחזק, שקובר את הבנים והבנות עם שיירות של אלפי אנשים עם דגלי מדינת ישראל בדרך לבית העלמין, כי הם מתו על קידוש השם, וכי אנחנו מרגישים בתוכנו לבד שזה הזמן שלנו להתאחד

שיודע שרוצים לכלותינו 

ועדיין מרים ראש, נושא תפילה, רואה את הניסים שנעשו מאז השבת ההיא ועד היום

וגאה בזכות להיות יהודי על אדמת ארץ ישראל גם אם הדם שלנו נשפך עליה 

אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות, אבל אני כן ממליצה לך שוב לשקול את זה בחיוב

המצב שאת נמצאת בו לא יקדם אותך לשום מקום

את לא ראש השבכ, לא ראש הממשלה, לא נשיא ארה"ב ולא שר ההגנה האמריקני. את לא משפיעה בכעס ובתסכול שלך, יותר מענישה את עצמך ואת הסובבים אותך.

זה הזמן לפעול בחכמה ולא להתעקש להיות צודקת 

כתבת ממש חזק ויפה❤️בארץ אהבתי
מהמם ונכוןאין כבר כח
חיבוק גדול💜 מזדהה עם חוסר האמון במערכת.שמן קוקוס

רק משיח!

חוסר אמון מוחלט. בהכל.המלחמה האחרונה?
תפציצו כבר את כל עזה מהאוויר וזהו די כברהמלחמה האחרונה?

כל יום לשמוע על החיילים הקדושים האלה. דייי השםםם דיייי

למה למה הם מתים למה???? כדי לשמור על אזרחים של חלאות???? כדי לעשות בפינצטה?????

שימותו כולם שימותו גם כל מי שבצפון למה אנחנו צריכים לשלם עוד מחירים לא שילמנו מספיק????

למה למה למה למה להכניס דלק וחשמל וציוד ולסכן חיילים כדי לפנות ולהגיד לפני ודי כבר פשוט די

והדם של החיים שנשארו כאן לא פחות חשוב מהדם של אחרים ששם. די אני מרגישה שאנחנו בשואה ורק יותר מתסכל כי אנחנו עם מדינה בתוך שואה

נניח ונפציץ את עזה מהאווירהשקט הזה
אפילו נטיל שם פצצת אטום נניח

א. מה עם החטופים שלנו, גם אותם פשוט נהרוג?

ב. מה עם כל העכברים שמסתתרים במחילות?

הם לא יהרגו מהפצצה כזאת וגם לא מפצצת אטום. הם הכינו את כל המנהרות שלהם בדיוק בשביל זה.

אי אפשר לנצח את המלחמה הזאת באמת בלי להכנס קרקעית.

ואלו רק שתי נקודות קטנות למה להפציץ מהאוויר זה לא פתרון 

יש פצצות חודרות בונקרים (טריגר פריקות קשות בבקשההמלחמה האחרונה?

שקשה לה שלא תקרא אני מרגישה שחייבת להוציא את זה לפחות כאן באנונימיות)

ולגבי החטופים אני לא רוצה להתחיל לדבר כי זה כואב מדי אבל יש צד שמה שקרה בעסקת שליט שחלק מהמחבלים ששוחררו רצחו בידיהם אזרחים והדם של האזרחים האלה שנרצחו לא פחות אדום משל גלעד שליט. וזה בלי היאוש שיש לי שמי שקשה לה שלא תקרא בבקשה שאני לא סומכת על חמאס שלא עשו לכל החטופים דברים ויכולים ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו ח"ו להחזיר את כולם בארונות אין לי טיפת אמון במפלצות האלה ואני מיואשת מדי מכדי לקוות

מסכימה עם הניתוח של המציאותסודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך ח' בכסלו תשפ"ד 14:35

לצערי לא זוכרת את שם הפרשן )אולי אור החיים הקדוש?) שכתב שישמעל המשמעות של השם היא לא שה' שמע להגר כי אז היו קוראים לו שמע - א-ל אלא זה לעתיד לבוא שעם ישראל יצעק לה' מרוב הצרות שישמעל עושה לו ולכן ה' נתן את השם על העתיד שבו ישמע את צעקתינו

התחושה שלי היא שהדבר היחיד שיעזור זה לקרוא לה' שוב ושוב ושוב...

פורשת לזמן מה מכאן כי מרגישה שלי אישית לא מתאים כרגע.

❤❤❤

אם זה עושה לך טוב לפרוק אז תפרקיאמאשוני

אם זה לא עושה לך טוב, ואת בוכה ומיואשת ורוצה לשנות את ההרגשה הזאת,

אז ממליצה על כלי שהתפרסם ע"י גורמי מקצוע

תרשי לעצמך להשאיר מאחור מחשבות שלא מחזקות אותך.

אם את רוצה לעשות משהו יעיל ויש לך כוחות לשנות, אז אי אפשר להפקיר את תחום מדיניות החוץ של ישראל ולהתלונן על מוסר נוצרי. קחי אחריות ותעשי משהו עם זה.

אם אין לך כח לקום ולעשות מעשה, אז אין טעם לשקוע במחשבות מייאשות.

לא את כל התמונה אנחנו מכירים. מדיניות חוץ זה משהו מורכב. רוסיה שהיא מעצמה הרבה יותר חזקה מישראל, קרסה והמון אזרחים שלה סבלו רק מחרם כלכלי, המטבע התרסק ואנשים ומפעלים קרסו ויש עדויות על אזרחים שמתו ברעב בכפרים. וזה בלי שום התערבות צבאית ופוליטית. נטו סנקציות כלכליות.

אז זה לא כזה פשוט לומר מי אתם ולא בהכרח נובע מתפיסות נוצריות. יש פה ניהול סיכונים מורכב יותר.

חלק מהעוצמה של ישראל ושדירוג האשראי לא צונח ושיש אמון בישראל כמדינה חזקה שאפשר לעשות איתה עסקים, זה שהיא לא מחרחרת מלחמות.

הכסף הרב שזורם פנימה נובע מהאמון של בעלי הכסף, שההשקעה שלהם תשתלם.

מלחמה רב זירתית כשישראל מבודדת מהעולם ולא מקהלת סיוע בטחוני, תביא קרוב לוודאי להתמוטטות המשק כולו.

המציאות הגאופוליטית משתנה כל הזמן.

תארי לך שכל התיאום הבטחוני עם רוסיה על הנעשה בסוריה (לפי פרסומים זרים כמובן) קורס,

התיאום עם ארה"ב על מה שקורה במפרץ.

ישראל מדינה חזקה בטחונית, אבל צריך קצת ענווה.. אי אפשר להגיד זה האזרחים והחיילים שלנו שמתים בגבול הצפון אז שמים פס על כולם ונכנסים למלחמה כוללת ללא תמיכה של שתי מעצמות העל רוסיה וארה"ב (שלא לדבר על סין שלא ממש בצד שלנו)

בדרך כזאת יהיו פה הרבה יותר אזרחים וחיילים הרוגים.

אז לכן, בגלל שהנושא הזה מורכב, והוא לא שחור ולבן, עדיף או לא להתעסק בזה בכלל ולסמוך על התהליך הגאולי שבע"ה נינצל מכל תוכנית זדונית,

או לצלול לעומק של הנושא, ללמוד אותו היטב (לימודים של לפחות שני תארים)

ולהשפיע מבפנים על תפיסת האסטרטגיה של ישראל ומכאן להשפיע על קבלת ההחלטות.

לגבי לחיות כיהודי, אין ספק בכלל ולא בר השוואה מצב הביטחון האישי שלנו כאן עכשיו לעומת אירופה ומדינות אחרות של לפני כמה עשרות שנים בודדות.

בהיסטוריה הארוכה של עמ"י לא היו הרבה תקופות יותר טובות כמו עכשיו.

האירוע הנוכחי מורגש בעצמה בגלל המלחמה הפסיכולוגית. לא בגלל שבאמת מסוכן לחיות בארץ.

גם לפני 20 שנה שכל יום התפוצץ פה אוטובוס או שניים, הייתה את התחושה שמפחיד להסתובב ברחובות, כי מה שעלה לכותרות זה אותם פיגועים ולא כל אלפי האוטובוסים שנסעו כל יום ולא התפוצצו.

אז גם עכשיו, חטפנו מכה קשה שהשפיע גלים הרבה מעבר לעוטף ולדרום, וחוטפים גם בצפון לא מעט, בכל הארץ רצים למקלטים אבל האמת הפשוטה היא שמיליוני אזרחים ממדינת ישראל לא נמצאים בסכנה.

חוסר הביטחון הוא פסיכולוגי, ולכן צריך לטפל בו באמצעים פסיכולוגיים ולא פיזיים.

יש לי גם מה להגיד ברמה האמונית על מסירות נפש להיות יהודי, אבל כרגע נשאיר את הנקודה הזאת בצד.

כתבת ממש יפה, תודה על הכל...בארץ אהבתי
כתבת מדויק, ממש מה שאני מרגישה וחושבתבאורות
אחד הדברים שהכי קשים ליהמלחמה האחרונה?

זה שנחזור אחורה והכל יהיה לשווא. שח"ו חיים של חיילים ואזרחים רבים מספור יהיו לשווא כי תהיה הפסקת אש בעקבות עסקת החטופים ומה אז?

חמאס יחזיר הכל לקדמותו ויתמקדם ויברח ויתחבא וכל הרע שהם עושים מאז ומעולם. אז למה? למה שחיילים יכבשו את צפון הרצועה? וכל מה שהם כבר עשו? בשביל מה? בשביל שהפסקת אש הזאת הכל יחזור לקדמותו?

מה עם כל אלפי החיים שניטלו? מה עם עוד חיים שיכולים להיגדע? איך אפשר בכלל לדבר על הפסקת אש אפילו במחיר החטופים אם אנחנו מתעסקים עם מפלצות אני מיואשת מיואשת מיואשת מיואשת

אני חושבת ש במקומך הייתי מתנתקת כרגעבאורות

לחלוטין לחלוטין מהחדשות. זה לא עושה לך טוב. גם בסוף, מה שאנחנו שומעים בחדשות זה מה שרוצים שנדע. יש שם ככ הרבה שמועות לא נכונות וחצאי אמיתות ומלא מלא מתחת לפני השטח שאנחנו לא יודעים.

לכן תיקחי על עצמך להתנתק, לחלוטין! בלי שום עדכון, לפחות לכמה ימים. 

מרגישה שזה חזק מדי בשביל להתנתק לחלוטיןהמלחמה האחרונה?

אבל תדעי שמה שכתבת עזר לי טיפה. וכרגע זה המון בשבילי אז תודה

💗 בטוחה שתמצאי את הכוחות להתרומםבאורות
את לא מנהלת את העולםסודית

את צריכה לעשות את ההשתדלות שלך

את מסוגלת לקרוא כמה פרקי תהילים למען החיילים או שאת יותר מדי מיואשת?

אם את במקום עמוק כל כך של יאוש, זה מצריך טיפול.

אולי לא טיפול בכדורים

אולי רק להתנתק מהחדשות

לקבוע כל יום זמן קצר לתפילה  אם קשה לך אז אולי מנחה, או מעריב, שקצרות יותר, או אפילו "רק" להתחבר לרבבות עמך בית ישראל שקוראים ממש עכשיו ו24/7 תהילים

קריאת תהילים משותפת

כל מי שכתבה ליהמלחמה האחרונה?

תודה על התגובות שלכן אני מבקשת סליחה אני פשוט כאובה מדי ומיואשת מדי גם כדי להגיב טוב ולהגיד תודה או אפילו להגיב בנורמליות התסכול והיאוש חזקים מדי אבל אני קוראת הכל ותודה לכן

צודקת כל כך. מסכימה וכואבת איתךטלטול1

והאמת, בייאוש מהמדינה הזו.

פשוט ייאוש. לא צער, לא כאב, אין לי כוחות להתנגד.

האמא של המדינות המטומטמות עם המוסר הכי מעוות בגלובוס זה אנחנו.

והכאב הכי גדול הוא שרובנו שבויים בידי מיעוט קולני וחסר כל **^*&*^ עם 0 מוסר ו0 שיקול דעת.

וטובי בנינו ובנותינו הולכים לצאן לטבח. ממש ככה ח"ו.

מי שמנהל את ההחלטות לא סופר אותם.

במילים פשוטות- דמינו הפקר. סוף.

שהקב"ה יקח את העולם שלו בידיים 

שונאת שונאת שאומרים 'הצבא המוסרי בעולם'טלטול1

איזה מוסר זה למען ה'???

למות בכל מחיר?

לשחרר מאות רוצחים ורוצחות? לתת לאוייבים לנצח, להתחמש, לשנות מיקום של חטופים, לשנע כוחות, לאסוף מודיעין.

יטמבלים!!! 

והקמפיין הזה 'לשחרר אותם עכשיו!'טלטול1

מה תכליתו? נשחרר אותם בכל מחיר?

דמכם יותר אדום משל כל מי שיירצח פה? (ח"ו)

איפה השיקול דעת המתון? ממתי במלחמה פועלים מהפופיק ולא מהראש? 

אני חושבת שאי אפשר לשפוטבאורות

אנשים שאת לא נמצאת במצב שלהם. זה מאוד רגיש.

אני מבינה שאת נורא כועסת וכואבת אבל תחשבי שמישהו מהמשפחה שלך היה שם. שהילד שלך היה שם. את לא רוצה להיכנס לנעליים האלה. לכן מאוד להזהר בהבעת ביקורת עליהם. 

אכן.. שלא נדע!!!!!!אוהבת את השבת
לא שופטת לא רוצה לשפוט.טלטול1

אבל חלאס עם ההשתקה-

יש משפחות חטופים שמשתיקים אותם.

משתיקים אותם כי הם ימנים.

משתיקים אותם כי הם פועלים מהראש, מתוך אחריות לעם ומתוך אחריות לביטחון של כולנו.

וגם, עם כל הכאב. מי שצריך לנהל מלחמה הוא בטח לא קמפיין של חטופים. אין יותר התנהלות רגשית מזו. מלחמה מנהלים בראש צלול וקר. ראש שמסוגל לדחות סיפוקים כדי לנצח. 

זה נכון שלא נותנים לכל הקולות להשמעבאורות

אבל יש זכות דיבור ששמורה בסוף רק לאלו ששייכים לקבוצה הזו.

וגם, אני אישית חושבת שלא מתאים להגיד מילים נחרצות ככה, בטח על במה כזו שלכי תדעי מי קוראת את זה... 

הביקורת המא על מקבלי ההחלטותאופק המדבר

שהם צריכים להפעיל שיקול דעת

אבל במציאות בגלל שהם מהשמאל הכל יקפוץ לםי החליל שלהם

תקראיאופק המדבר
יש משפחות חטופים שמשתייכם לימין ומדירים אותם
אני ראיתי בכל הערוציםבאורות
ראיון עם דיצה אור אמא של אבינתן, משילה. ממש לא היה נראה שהדירו אותה. פשוט זה לא הקול של הרוב שם. 
מהשמאל?באורות

הממשלה שלנו כרגע היא הימנית ביותר שהייתה בשנים האחרונות...

אני לא חושבת שזה קשור ככ לשמאל ימין במקרה הזה. 

משפחות החטופים שעושות את הצעדותאופק המדבר

וכו' שייכות לשמאל

רוב הנפגעים הם מהעוטף= קיבוצים מהשמאל

איך את רואה שהממשלה ימנית?

היא נקראת ימנית אבל בתכלס אין הרבה ייצוג לימין

אפילו קבינט המלחמה הוא שמאל

שוב כאמורבאורות
זה פחות קשור לשמאל ימין לדעתי. זה שהם מהצד השמאלי לא מעיד בהכרח על דעתם בנושא. (אפילו להפך, הפסקת אש כרגע אומרת שדווקא האנשים בעוטף הם אלו שכנראה הכי יפגעו מזה). לא יודעת, מרגיש לי שכ'כ קטונתי מלדון ולהביע את דעתי בנושא כזה רגיש ומורכב, אני ממש לא מקנאה במקבלי ההחלטות שלנו, זה פשוט סיוט. 
מקבלי ההחלטות שלנואופק המדבר
הם אלו שהובילו אותנו עד הלום... 
מעדיפה לא להמשיך את הדיון..באורות
נתפלל לטוב
את האמתתקומה

שהחלוקה שאת עושה ממש לא מתאימה בעיניי.

אני לא יודעת מה נכון לעשות בהקשר לחטופים, אין לי מושג. ברור לי שזה מורכב ושובר לב

אבל אין דבר יותר גרוע בעיניי כרגע מלהפוך מאבק על החטופים למאבק של ימין בשמאל או להיפך

את יכולה לחלוק עליאופק המדבר

זאת מציאות

וזה לא רק קול שלי

זה קול של הרבה מהימין

וזה לא אומר שאני לא מתפללת עלהים ועשה מה שצריך.

המציאות היא שהשמאל שולט בקבלת ההחלטות גם לפני המלחמה וגם כעת

שום דבר לא חדש

בעינייתקומה

זה עיוורון למה שאנשים אחרים מרגישים.

זה כל כך מופרך שאפילו קשה לי להסביר את זה.

ואני מהימין

והממשלה הזו הוקמה בין היתר גם עם הקול שלי

אבל ההתקרבנות הזו לא מקדמת אותנו לשום מקום

וזו סתם זריקת אחריות להגיד שאין להם יכולת לקבוע מדיניות.

בתור הממשלה, הם אחראים לכל מה שקורה במדינה. ואם מישהו מפריע להם לממש מדיניות מוצדקת בעיניהם, אז או שיצליחו להתמודד עם זה או שיתפטרו ויודו שהם לא מצליחים לבצע את תפקידם

אבל כל ההתנערות מאחריות הזו היא לא מקובלת עלי, בתור מצביעה שלהם. והניסיון כל הזמן לפלג ולחלק את זה לשני מחנות שעומדים אחד מול השני, הוא נוראי.

אני לא באמת רוצה להיכנס לדיון הזה, אבל זה עושה כל כך עוול החלוקה הזו, במיוחד בתקופה הזו, שאני לא יכולה שלא למחות על זה.

אם יש משהו שלמדתי מהשנה האחרונה, שקיצוניות זה לא טוב. שראיית רק הצד שלי זה לא טוב, שחוסר לקיחת אחריות זה לא טוב ושחלוקה של העם למחנות היא לא טובה.

יש לי הרבה ביקורת, גם על ההתנהלות של מי שחושב אחרת ממני

לא חושבת שהעמדה של המלחמה הזו והניהול שלה כמחנה של ימין מול שמאל מועילה

אני לא מסכימה איתךאופק המדבר

אבל חא רצית להיכנס לדיון

אז נשאיר את זה ככה

אני מסכימה איתךאוהבת את השבתאחרונה
צריך להיזהר מאוד בנושאים האלה..  שאלות כ"כ מסובכות..
מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שלי

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

תודה!ליני(:
זה עדיין מאד מוקדםרוני 1234
אצלי בדכ הבחילות רק מתחילות בשבוע 7-8 אחרי שכבר רואים דופק.
תודה!ליני(:אחרונה
תמיד מתחיל אצלי מוקדם... אבל מבינה שזה לא בהכרח אינדיקציה... אז נחכה בסבלנות.
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

תודה, האמת שהסתכלתיבכינוי אחר
ולא מצאתי לגיל שלה, אם יש לך אפשרות לצלם מסך אשמח. תודה 
את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרום

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

תודה לכולן על כל הרעיונות!בכינוי אחר
זה ממש משתנה מילד לילדרק טוב=)אחרונה

יש לי ילדים שבגיל הזה אכלו רק גרבר, והתינוק הנוכחי למשל כבר אוכל הכל כמעט..

בבוקר- חתיכות לחם קטנטנות טבולות בטחינה וחביתה

צהריים- אורז וקציצות מרוסק גס, קוסקוס ומרק (בגדןל מה שאנחנו אוכלים אא"כ זה לא מתאים עדיין אז משתדלת שיהיה לו מרק טחון)

ערב- משתנה. מרק/ לחם מטוגן/ פנקייק מקמח מלא/ שאריות מא. צהריים/ ביצה קשה מרוסקת עם טחינה/ פשטידה כלשהיא/ אבוקדו

הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

כי היה לי איחורמותקקק
ואני אחת כזאת שישר נכנסת לסרטים וחייבת לדעת
חיפוש בגוגל מצא לי כמה אתרים שמוכרים את זה🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

הזוי להשתמש בזה בתור בדיחה.

😱😱🫂🫂🫂רקאני
וואווו. הלם.באתי מפעם

איזה נס שלא הוצאת את ההתקן!!

חיבוק , איזה חוויה מטלטלת! 

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

וואי חיבוק יקרהואני שראחרונה

אחת הטבילות הקשות שהיו לי...

בגדול משתדלת להתנהל כרגיל.

טובלת בזמן.

מתפללת מלא לה' שיקח את המסירות נפש הזאת וירשום אותה לזכותנו כזוג ומשפחה ולעמ"י.

אם יש משהו שהוא יכול לעשות כדי לעזור לך לעבור את זה יותר בטוב - להגיד לו! לא לצפות בשקט. נגיד "אני אשמח שתעשה לי משלוח של × שאני אוהבת בערב הטבילה כדי שארגיש שאתה איתי מרחוק" או אם הוא יכול להיות זמין בטלפון וזה יעזור לך לדבר איתו...

ולהיות בחמלה עצמית. מותר לבכות ולהתבאס. מותר להיות אדישה ומנותקת. מה שעולה לך באותו רגע.

זה באמת מהמסירות נפש שלנו במילואים!!

בעז"ה שלא יהיה לנו יותר מזה.

ותיפקדו בקרוב ממש!

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

לא היה לך קשה המרחק?1375422

לא צריך לבוא לביקורת? ואם יש בעיות/רוצים לקצר את החוטים/זה כואב וכו

ביקורת אצל הרופאה שלך בקופהרק לרגע 1אחרונה
לקצר את החוט אפשר גם באותו רגע אבל אם מקצרים בשביל ההוצאה תצטרכי לחזור אליו או למומחה אחר
חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

בדיקת מזוזות עוזרת. קריאת שמע מתוך הסידורמחי
חוץ מזה באמת לנסות לחשוב על דברים חיוביים לפני השינה, מצטרפת להמלצה להירדם עם הרפיה
אצלי קבוע היו סיוטים בהריונותעדינה אבל בשטחאחרונה
אח''כ גם בדקתי על זה בגוגל, וראיתי שזה קורה, וגם אני לפעמים הייתי הולכת לישון בחשש של מה סרט האימה שאני הולכת לראות הלילה..
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

אולי יעניין אותך