שרשור חמותיFreeSpirit

טוב, אין דרך קלה לומר את זה,

חמותי המהממת שאני מאד אוהבת ומעריכה ועוזרת לנו המון שאנחנו אוכלים אצלה המון וכמעט כל הזמן בשבתות וגם לוקחים ממנה אוכל מבשלת, מחממת את האוכל ומגישה בתבניות אלומיניום!

עד עכשיו חלמתי אבל אנחנו נשואים כבר כמה שנים וזה דיי עבר מעליי אבל עכשיו אני קולטת כמה בעייתי זה ולא בריא.

פעם רמזתי בנושא אבל הם משפחה כזו שלא ממש ישנו משהו, יכניסו מאזן ויוציאו מהשניה, הם לא ממש מתקדמים מהבחינה של בריאות וחסרי מודעות. מניחה שהמנטליות שלהם זה גם לאכול בחד פעמי ולחסוך בכלים.

מה עושים???????

מיותר לציין שלבעלי זה לא מזיזFreeSpirit
הוא רגיל לזה כל חייו ואחד שנמנע מעימותים. 
לא הבנתי מה הבעיה האמתבוקר אור
הרבה אנשים עושים את זה. גם אנחנו לפעמים מחממים באלומיניום
זה מאד לא בריא- תקראי על זהFreeSpirit

עכשיו מעבר להבדלי המנטליות (אני מגיעה ממשפחה שעושה הכל בסירים ועושה כלים) הם אוכלים בחד פעמי

זה בעייתי כי אנחנו אוכלים אצלם כל שבת!

וגם לוקחת אוכל מננה

יש דעות לכאן ולכאןבוקר אור

הרבה אנשים מחממים בתבניות אלומיניום, וגם אם לא לפחות עוטפים בנייר אלומיניום במהלך האפייה, וזה בדיוק אותו חומר

ככה שלא הייתי נבהלת כל כך מהר

אולימומו100
אם את לוקחת ממנה אוכל במוצ"ש, תביאי תבנית אמיתית משלך, תשים לך שם, וכשתסיימו לאכול תשטפי ותשאירי אצלך עד הפעם הבאה שתביאי לה, ככה יחסוך לך חצי מהחימומים לפחות
בעיני אין לך מה לעשות..פולניה12

מעבר לעצם הענין שהוא לא בעייתי בעיני,

מה שאת יכולה לעשות זה

או להשלים עם זה

או להימנע מזה

אם את רוצה לקחת ממנה אוכל את לא תוכלי לשנות אותה ואת האופן שבו נח לה לבשל.

רוצה להימנע מזה?

אל תקחי אוכל.

שבתות אי אפשר להימנע וגם בעיני זו לא סיבה מוצדקת, אבל ככה תצמצמי את הצריכה של המאכלים שחוממו האלומיניום לפעם בשבוע..

הממ מחילה אבל את טועה במשהו מהותיאין כבר כח

זה דעתך וזה ערך שחשוב לך- מצוין.

אל תשתמשי באלו יניום בבית שלך

אף אחד לא חייב לחשוב כמוך

גם אם זה נכון ומבחינתך זה עובדה

זה דעתך

זה משהו שחשוב לך להקפיד עליו

אף אחד לא חייב גם

ואין לך האמת שום זכות אפילו להעיר על דבר כזה

בטח לא כשזה משמש לעזרה עבורכם

בבית תעבירי למגש אחר

וגם אם תאכלי אוכל שחומם באלומיניום מידי פעם מבטיחה לך ששום נזק לא באמת יקרה

או שתוותרי על לקחת מהם אוכל. וזה גם בססר.

אמממ נכון ממששוקולד פרה.

בעיניי זה חוסר טאקט משווע לחדוב להעיר להם על זה.

אתם מתארחים אצלם כל שבת!

לא רוצים - תכינו לבד.

מה דעתך שכלתך הייתה גם באה אלייך וגם משאירה לך הוראות איך נכון להכין ואיך נכון לחמם?

אם כלתי היתה רומזת לי משהו בנושא, היה יוצא לי עשן מהאוזניים

כל חיי מחממת באלומיניום.. לשנות הרגל זה לא פשוט.Pandi99

דורש מלא שטיפות והתעסקות

אם אתם אוכלים אצלה פשוט קבלי זאת כעובדה..

מפסיקים לקחת ממנה אוכלפה לקצת

ואז לאכול שם רק בשבת זה פחות נורא משבת פלוס כל השבוע.

אני לא חושבת שיש לך זכות לרמוז על זה וק"ו לא לומר במפורש.

זאת הדרך שבה היא מכינה ומגישה אוכל.

מתאים לך? לבריאות.

לא מתאים לך? לא חייבת לקחת.

לפי מה שאת אומרת נשמע שהיא מכינה כמויות, אז הגיוני שתרצה להקל על עצמה את שטיפת הכלים.

חכי שהילדים שלך יאכלו במסגרות בחמגשיות פלסטיקאוהבת את השבת

אוכל חם מאוד..

אין איך לשנות את העולם..

ואגב, אני גם מחממת ומגישה באלומיניום...

משתדלת כמה שמצליחה לא לשים אוכל חם בחדפ פלסטיק, זה ממש עם השפעה מזיקה.. אבל אצל סבא וסבתא ובצהרון הם אוכלים ככה ואין לי מה לעשות עם זה...

אלומניום- הכוונה נייר כסף מעל?נביעה
את יכולהבשורות משמחות
להגיד לה שבאידיאל בריאותי את לא משתמשת יותר באלומיניום ולא משנה לך מה יגידו, לקחת על עצמך לבשל יותר בריא
זה לא רק עניין של מודעותהמקורית

זה עניין של כוח

להתנהל בבית שלא משתמשים בו בחדפ בכלל בכלל, גם לא תבניות, מצריך מקום וכח לשטוף הרבה כלים

אתם אוכלים אצלה כל שבת - כל שבת היא מארחת

אתם לוקחים אוכל - היא מכינה הרבה

זה לא שחור ולבן שלא מתייחסים לעניין הבריאותי בכלל, לפעמים זה עניין לפעמים של בחירה ותעדוף

היית מעדיפה להימנע מלהנות מכל הטוב הזה בשביל שהיא תשתמש ברב פעמי?

היית עומדת לשטוף אצלה כלים ולעזור?  כי בשביל לאכול להכין כמויות גדולות של אוכל כל שבוע באופן קבוע בכלים לא חד פעמיים צריך הרבה כח וגם עזרה.ולפעמים גם אין מקום על הפלטה לככ הרבה סירים ותבניות מתחממות מהר ואפשר לשים אחת על השנייה

חחח האמת שהצחקת אותיהבוקר יעלה

חשבתי כבר מה היא עושה...

אז גם אני מחממת בתבניות אלומיניום ואני שלמה עם זה, כך שגם אם יעירו ויגידו - לא אכפת לי.

ובכנות, אם מפריע לך אל תאכלי אצלה, כל שכן תקחי ממנה אוכל. לא הכריחו אותך.

ואי אפשר לשנות אחרים. 

אני לא משתמשת אצליאורוש3

אבל לא מתיימרת לשנות אחרים. אם את נהנית משלה אז זה בתנאים ובנוחות שלה....

אגב אני משתמשת בנייה אפיה מלא. ולא כזה ברור שזה בריא גם. מבינה אותך. כי אני חיה מאוד בהשתדלות. אבל קשה לדרוש מכל הסביבה את הסטנדרט הגבוה. 

האמת אני גם משתמשת לא מעטאני זה א
בתבניות חד פעמיות מאלומניום.. לא הייתי עושה מזה סיפור מה שכן אם ממש חשוב לך הייתי אולי בצורה נחמדה אומרת לחמותך את יודעת קראתי שזה מאוד לא ברעא התבניות אלומניום אכפת לך חשים נייר אפיה  בתבנית? אם היא תזרום מעולה ואם לא אז ממש לא הייתי עושה בלגאן מזה
אם זה מפריע לך ברמה הזאתהשקט הזה
אז לומדים לבשל לבד ומוצאים זמן להכניס את זה בתוך הלו"ז שלך.

את חמותך את לא תשני.

אם את פחות רואה את עצמך לומדת לבשל, אז תשלימי עם זה.

אם את בקשר כל כך טוב איתה אז אולי אפשרישמן קוקוס

לדבר איתה על זה, לקנות לה תבניות לחג וכו.

לא הייתי בונה על זה שהיא תשנה את זה, תכלס זה גם לגמרי זכותה.

כל אחד עושה בבית שלו מה שנראה לו 🤷‍♀️

אולי לקנות לה מלא נייר אפיה?רבע ל7

הבנתי שזה חוסך את הרעל של האלומיניום

אבל לא עשיתי מחקר

האמת לא כזה מעניין אותי.. יותר מפריע לי כמות הסוכר שאני אוכלת לצערי

כשאני משתמשת בתבנית אלומיניוםבארץ אהבתי

אני שמה נייר אפיה.

את יכולה להביא נייר אפיה לשים על התבניות שאת לוקחת משם. ואולי על הדרך גם להסביר למה (בטקט, שלא יישמע שאת אומרת שהם לא בסדר או רומזת להם לשנות. אולי לספר שהתחדש לך לאחרונה שיותר בריא לשים בתבנית אלומיניום מעל נייר אפיה, אז את משתדלת להקנות לעצמך הרגלים חדשים, או משהו בסגנון).

בענייני בריאות אני בגישה שמה שבבית שלנו זה מה שהכי חשוב. מחוץ לבית אנחנו יכולים להיתקל ולאכול הרבה דברים שלא נכניס לבית בבחירה שלנו, אבל הם עדיין יישארו מיעוט מהתזונה שלנו. העיקר זה מה שבבית...

קונים תבניות חדפ מניירסודית

כן זה עולה ולא מעט, אבל הן יותר בריאות, ואז ניגשים בדחילו ורחימו ואחרי שאומרים מליון פעם תודה על כל מה שהיא עושה בשבילכם, שואלים אותה אם תסכים לשים את האוכל שלכם בתבניות האלה.

לא לבקש ממנה לשים נייר אפייה ולא עוד גרם אחד של מאמץ מצידה.

ותקווי שהיא לא תעלב.

אגב

מה עם לדאוג מהאוכל עצמו?

היא משתמשת במרגרינה?

היא יודעת איך להיפטר משאריות חומרי הדברה?

היא שמה מלא סוכר לבן וקמח לבן?

היא מטגנת בשמן קנולה? בדקת שהיא מחליפה את השמן מספיק פעמים?

כי להחליף תבנית אלומיניום בתבנית נייר זו רק שאלה של עלות

אבל לשנות מתכונים לאוכל בריא זה ממש סיפור... אפילו במטבח הפרטי

לא קראתי הכלמדברה כעדן.
אבל אלו שהם "מנייר" הם עם פלסטיק, כן? נייר שנרטב - מתרטב... 
לא. פלסטיק נמס בחוםסודית
זה כמו נייר אפיה אבל זו תבנית. יש בסופר
טוב...מדברה כעדן.
לא מתחשק לי ויכוח..👍🏻
זה מצופה מבפנים בשכבה דקה כזאת של פלסטיק/דבקחילזון 123
מה זה תבניות חד״פ מנייר?FreeSpirit
ואגב לשים נייר אפיה בתבנית אלומיניום זה יותר בריא??
וכן זה גם מעצבן ש…FreeSpirit

הם משתמשים בחד״פ באוכל

בעיני זה תמוה אני רגילה לאכול בצלחת ובסכו״ם נורמליים אבל אני לא כזו שאעשה בלאגן

הגיסה מהמשפחה שלי אם אמא שלי פעם הביאה לה חד״פ היא אמרה ״אין סיכוי שאני אוכלת בכזה״ ומייד לקחה לה סכו״ם וצלחת נורמליים.

אני לא כזו

אבל לא מרגישה שלמה עם כל הפלסטיק וחסכון הכלים הזה ;(

והיא שטפה אחריה אותה גיסה?דיאט ספרייט

זה אחלה לחיות עם אדיאולוגיות אבל צריך לשלם עליהם מחיר.

חמותך לא רוצה לשלם מחיר, אבל אם לך זה חשוב, התכבדי והדיחי את הכלים.

את הצלחות, הסכו"ם התבניות.

תנסי,

אולי היא לא תתנגד.

להיפגע אני מאמינה שלא תיפגע. 

זה ממש קל להגיד, השאלה היא מי שוטף אתשמן קוקוס

הכלים בסוף הארוחה 🤪🤪

הכי טוב תיכנסי לשופרסל גרין או לניצת הדובדבןסודית
תכתבי תבנית אפיה ותראי מה יוצא לך בחיפוש.

ונייר אפיה בתבנית אלומיניום זה פיתרון אבל מסרבל כי צריך למנוע מגע מכל הכיוונים

כן, הרבה יותרירושלמית במקור
מניסיון שלי התבניות האלה יש להן ריח לא נעיםהמקורית

בתנור

לא יודעת, מעדיפה אלומיניום

ואגב נשמע שהרבה דתיות משתמשות פה באלומיניוםFreeSpirit

זה כאילו הנוחות שלכן בגלל הכמויות עולה על הבריאות? לא שמעתן שזה לא בריא?

הזוי בעיני…

שמענוהמקורית

אבל יש הרבה דברים לא בריאים

אני לא מוסרת על זה נפש אפילו שיש לי מדיח

יש הרבה דברים לא בריאים, אנחנו לא נמנעים מהכל.. כל אחת בוחרת ממה להימנע

רגע, אף פעם בחיים הנוחות לא עולה לך על הבריאות?בוקר אור

את תמיד אוכלת הכל הכי בריא שיש? והילדים?

לא אוכלת שטויות? לא משתמשת במזון מהיר? כי זה הרבה יותר גרוע לדעתי..

את משתמשת בפלסטיק?אביול
זה הרבה יותר לא בריא 
ואו ואו יצא לך ממש ממש שיפוטיטארקו

אני לפעמים משתמשת בחדפ, הרבה גם לא

זה לא אידיאלי בעיני וזה גם לא פתרון מיידי שאני רצה לזרועותיו בשניה האפשרית

אבל זה כן משהו שקיים פה.. וזו החלטה שהחלטנו כי *לבית שלנו* זה נכון, גם אם זה לא מושלם.

בטוחה שגם לך יש דברים בחיים שבתוך שתי בחירות לא אידיאלית את בוחרת משהו שהוא לא מושלם אבל כרגע הוא עדיף על האופציה השניה

"דתיות" זה לא מקשה אחת

ולי אישית יש ילד אחד אז אי אפשר להגיד שזה עניין של כמויות

וזה גם לא 'רק נוחות' אלא הרבה יותר מעבר לזה.

וזה לא כי לא אכפת לי מכדור הארץ או מהבריאות שלי... מכירה את המחקרים מצוין ובוחרת ככה בכל זאת במקרים מסוימים כי המחירים שזה גובה לא משתלמים.

נייר, עץ, במבוק או סיליקון יותר בריאסודית
הכי טוב זה תבנית רב פעמית נורמלית. זכוכית זה מעולה.

אבל כל החדפ שאינן אולומיניום לא זולות

לא הבנתיהבוקר יעלה

את בריאה כל הזמן?

אוכלת רק אורגני? לא בשר? לא מטוגן? רק קמח כוסמין?

יש עוד מלא דוגמאות אבל בקיצור, אל תשפטי.

כל אחת בוחרת איך לחיות את חייה והשרשור שלך מאוד לא נעים. 

הצורה שכתבת את ההודעה הזאתכמהה ליותר

לא כל כך נעימה.

דבר ראשון זה הפריע לי קצת שכתבת ה"דתיות", מה הקשר? למה לשייך כל דבר שמישהי אומרת או כותבת לדרך חיים שאותו היא חיה? 

דבר שני, הנימה שבה כתבת נישמעת מאוד שיפוטית ומיתנשאת. ובצורה קצת של הטפה.

אני בטוחה שלא התכוונת, זה פשוט כשכותבים אז לא שומעים את הנימה שבה נאמרים הדברים....

ובסופו של דבר אני בטוחה שיש הרבה דברים בחיים שלך שאת לא עושה בדיוק לפי הבריאות. וכל אחת בוחרת על מה לשים דגש. 

אני לדוגמא מתמקדת כרגע יותר בהפחתת סוכר וכל מה שעם קמח חיטה, להפסיק להשתמש בחלב, ועוד הרבה דברים שיותר משמעותיים *בעיני*.

ויותר קשה לי להוריד את כל מה שאמרתי מהתפריט, מאשר להפסיק את השימוש בתבניות אלומיניום, כך שזה לא החלטה שבאה ממקום של לחפש נוחות על חשבון בריאות.

זה פשוט החלטה של להשקיע בדברים שבעיני יותר משמעותיים.

סורי אם השתמע כך.FreeSpirit
פשוט ציפיתי שיהיו נשים שיהיו נגד אלומיניוםFreeSpirit
ובאופן כמעט גורף כולן טענו שמשתמשות….
אבל זה לא קשור לדתיות. זה הענייןהמקורית

אני לא דתייה מהבית

אמא שלי רק חד פעמי

חמתי גם לא דתייה מבית - רק רב פעמי.וכשהיא מארחת היא כן משתמשת בו. כי אין ברירה וצריך לבחור על מה לבזבז את הכח

אי אפשר לדעת על פי תגובות בפורום מה המצב במציאותבארץ אהבתי

קודם כל, היו פה כמה שכתבו שכן משתדלות להימנע ממגע של אוכל בתבנית אלומיניום - בין אם על ידי הימנעות משימוש בתבניות כאלו, ובין אם על ידי שימוש בנייר אפיה על התבנית (אני ביניהן...).

והיום פה גם לא מעט שכתבו לך עצות בלי לספר מה הן עושות בבית.

והיו פה גם כמה שכתבו שהן כן מחממות באלומיניום. ב"ה כולן בריאות ושלמות - כי לא מדובר פה על משהו שמזיק באופן מיידי ומחויב.

האמת שאם לא הייתי גדלה בבית שהקפידו בו לא לשים אוכל חם ישירות על אלומיניום אלא רק עם נייר אפיה - סיכוי גדול שאפילו לא הייתי יודעת שזה פחות בריא. יש הרבה יותר הסברה על המזון שאנחנו מכניסים לגוף שלנו מאשר על הכלים שבהם אנחנו שמים את האוכל, כנראה כי ההשפעה של האוכל עצמו היא משמעותית יותר.

והאמת שמתוך סקרנות ניסיתי להבין קצת יותרבארץ אהבתי

והתחדש לי שזה בעייתי יותר דווקא במזונות חומציים (עם לימון, עגבניה, פירות הדר וכו'), או במזונות מתובלים במיוחד.

בכל מקרה, כששאלתי את 'רובי בוט' (בינה מלאכותית בעברית) אם יש בעיה בריאותית להשתמש בתבניות אלומיניום, הוא ממש לא היה נגד... אבל כן המליץ על שימוש בנייר אפיה כשמכינים אוכל חומצי.

"אין סיבה בריאותית ספציפית להימנע משימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות, כל עוד נעשה בהן שימוש נכון ובהתאם להנחיות בטיחות המזון. עם זאת, יש לזכור כמה שיקולים:

1. תגובתיות: אלומיניום הוא מתכת תגובתית, מה שאומר שהוא יכול להגיב עם מזונות חומציים או אלקליים מסוימים. תגובה זו עלולה להשפיע על הטעם או הצבע של המזון. כדי למזער את התגובתיות, רצוי להשתמש בתוחם או בנייר פרגמנט בתוך התבנית בעת אפיית מזונות חומציים כמו עגבניות או מתכונים המבוססים על הדרים.

2. ציפויים: חלק מתבניות אלומיניום חד פעמיות עשויות להגיע עם ציפויים נון-סטיק או תוספים. בעוד שציפויים אלה נחשבים בדרך כלל בטוחים למגע עם מזון, מומלץ לעיין במידע הספציפי על המוצר ולוודא שהם מאושרים בטוחים במזון.

3. תקני ייצור: חשוב לבחור תבניות מיצרנים בעלי מוניטין שמקפידים על תקנות ותקנים של בטיחות מזון. זה עוזר להבטיח שהתבניות עשויות מחומרים בטוחים ומתאימות לשימוש עם מזון.

4. אלרגיות ורגישות: אם אתה או מישהו שאתה אופה עבורו סובל מאלרגיות או רגישויות ספציפיות, חיוני לשקול את הפוטנציאל לזיהום צולב. ודא שהתבניות מנקות ביסודיות וללא אלרגנים כלשהם לפני השימוש.

כמו בכל כלי בישול או אפייה, היגיינה נאותה, ניקיון וטיפול בטוח הם חיוניים לשמירה על בטיחות המזון. אם יש לך חששות לגבי השימוש בתבניות אלומיניום חד פעמיות, אתה יכול לבחור בחומרים אחרים כמו סיליקון או זכוכית, שהם גם חלופות בטוחות."

מעניין. בבית של ההורים שליריבוזום
גם משתמשים בנייר אפייה כאשר משתמשים בתבניות אלומיניום חד"פ. אבל דווקא בבית של בעלי הם התפלאו כשבפעם הראשונה כזוג צעיר הבאנו אתנו לשבת עוגה או פשטידה שנאפו כך... הם טענו שאין לחשש הזה בסיס. באותו זמן אני זוכרת שחיפשתי קצת באינטרנט ומה שמצאתי תמך בעמדתם. אבל אני לא יוצאת כאן בקריאה או הצהרה שזה המצב, כי לא מאוד התעמקתי בזה אז (ואני לא זוכרת היטב כיום מה בכל זאת מצאתי אז.)
אני לא משתמשת אף פעםרק לרגע9
בשום חד פעמי, אבל ממש לא עושה עניין כשמישהו אחר כן. זה עניין שלו ולא שלי. ואם את מקבלת אוכל מחמותך אז תסתדרי עם איך שהיא מכינה אותו, לדעתי לא לעניין להעיר לה שום דבר.
לא קשור לדת 🤷🏽‍♀️אולי בקרוב

בשגרה משתמשת כמעט רק ברב פעמי, ככה רגילה וככה נוח לי. אני גם לא אוהבת תבניות אלומיניום אז משתדלת לשים נייר אפייה בתחתית, ככה זה סוג של הרע במיעוטו.

מגדירה את עצמי די דוסית.. אבל אני רק עם תינוקת אז כביכול אין לי כמויות.. אבל נגיד עכשו, במלחמה, לא בא לי לבזבז את הכוחות שלי והזמן שלי, שלא נדבר על מתי שבעלי יוצא לאפטר, על שטיפת כלים אז משתמשת הרבה יותר, במודע מבחירה.

כל אחת ואיפה שהיא מקפידה על בריאות ואיך שהיא בוחרת להשקיע את הכוח שלה.

בקשר לשאלה הראשונה שלך, מציעה לך פשוט כשאת באה הביתה להעביר לקופסאות פלסטיק וככה לשמור במקרר ולחמם איך שאת רוצה, בקופסא במקרוגל/להעביר לתבנית רב פעמית בתנור וכו'

דתיות טסות פחות לחו"ל ובזה תורמות לאיכות הסביבהאם מאושרת

כמובן שזו גם הכללה, אין לי מושג כמה דתיות טסות כמו שאין לך מושג כמה דתיות משתמשות באלומיניום.

אבל כמות זיהום האוויר מטיסות גבוה מאד מאד. הרבה יותר מכמות זיהום אוויר של אלומיניום

מאוד מזלזלת הכתיבה שלך וגם לא נעימה.שמן קוקוס
אני לא משתמשת בתבניות אלומיניום אבל בחיים לא חשבתי לשפוט על זה.
אף פעם לא שמעתי שזה לא בריאשיפור
קודם כול, רוב הפורום פה מורכב מנשים דתיות מתואמת

אז כן, שמעת כאן שהרבה דתיות משתמשות באלומיניום...

שנית - זה לא קשור בכלל לדת, אלא לידע ולניהול "סיכונים".

אצל ההורים שלי באמת ממעטים להשתמש בחד פעמי, למרות שיש משפחה גדולה, כי חשוב להם הקטע הבריאותי והסביבתי.

אצל חמי וחמותי משתמשים כמעט רק בחד פעמי, למרות שיש משפחה קטנה, פשוט כי זה נוח יותר, וגם יש לכם פחות מודעות לעניינים בריאותיים.

ואני, למרות שיש לי את הידע, מעדיפה לנהל את ה"סיכונים" שלי כך שהנוחות גוברת בעניין הזה, ולכן אנחנו משתמשים כמעט רק בחד פעמי. תבניות אלומיניום זה בשגרה אצלנו, וזו הסיבה שאני מעדיפה להכין דברים בתנור מאשר לבשל בסיר, כי לשפשף סירים עם אוכל דבוק זו עבודה קשה בשבילי... ב"ה אנחנו לא חולים יותר מאנשים אחרים

אז כמו שכתבו כאן - אין לך שום זכות לבקש מחמותך שתשנה את דרכיה. יש לך את הזכות פשוט להכין אוכל בעצמך, וזהו...

מליוני אנשים בעולם משתמשים באלומיניוםרק מקווה
במיוחד כאלה שמארחים הרבה.

היא נשמעת חמות חלום

גם לדעתי!דיאט ספרייט
מה הבעיה?אביול
גן פלסטיק זה לא בריא. אז לא נאכל בכלי פלסטיק? 
בעקרון תבניות אלומניום יכולות להזיק במגע עםבתי 123

אוכל בחום מאוד גבוה יש אנשים ששורפים חצילים על הגז עטופים נייר כסף או תפוא במדורה.

גם סירים רב פעמיים ממתכת ופלסטיק לא הכי בריאים במגע עם חום.

אני מבינה את הרצון שלך להקפיד על בריאות אבל בנושא הזה נראה לי שאין לך מה לעשות עם זה

רוצה להוסיף התייחסות נוספתהמקורית

ברשותך

אם אני זוכרת נכון,העניין הבריאותי אצלך עולה לא מעט בהקשרים שונים באוכל מול בעלל וחמתך עם הילדים גם.

כדי להנחיל אורח חיים בריא, צריך שתהיה תמימות דעים והבנה שזה אורח חיים כי אוכל הוא לא רק אוכל. הוא הווי הרבה פעמים.

עכשיו חנוכה - יש סופגנויות ומטבעות שוקולד ועוד ועוד

ותקופות בשנה מוזכרות ומוסמלות דרך האוכל

זה מעבר ל- כן לא שחור לבן

השאלה היא מה באמת המטרה שלך פה

את רוצה אורח חיים תזונתי בריא בבית? אתם מגיעים לזה בבית שלך? זה הדבר הראשון מבחינתי.

ולא חייב שזה יהיה רק בתנאים שלך, אלא יש מוסכמה של מה כן ומה לא מגישים לשולחן,  איזה אוכל חשוב לכם שהילדים יאכלו בבית איפה שהם נמצאים הכי הרבה והכי משפיע על הרגלי האכילה שלהם וכו' גם אם בעלך לא יאכל איתך כל ערב קינואה למשל

ולמה אני כותבת את זה? כי אני זוכרת שרשור קודם שלך על המסעדה ועל זה שבעלך יאכל איתך סלט

ואני אומרת - ההחלטה שלך היא שלך אבל אף אחד חוץ ממך לא מחויב לה ברמה שאת מכוונת אליה. בטח לא מחוץ לבית. בטח לא כשאת מתארחת בכזה רוחב לב ונעזרת כל שבוע.

וכדאי לשים לב, כותבת בזהירות - לפעמים כשאני רוצה משהו שאני לא מצליחה להגיע אליו בעצמי - התסכול מופנה החוצה ולא לכיוון הנכון בהכרח

בואי נגיד שאם את בבית אוכלת בריא כמו זאת רוצה ומקפידה על מה שחשוב לך ונראה לך נכון בריאותית, מה קורה מבחוץ לבית באמת פחות אמור להפריע לך כי זה לא העיקר.

ואם החוץ הוא העיקר - והוא לא נראה לך - אז קחי פיקוד ותשני את זה כדי שזה יהיה אחרת, בתנאים שלך

כל מילה.שוקולד פרה.

מה שמנחילים בבית הוא העיקר.

וההחלטה שצריכה להיות פה, לדעתי היא-

איך אני (כלומר, הפותחת)- מתאמצת יותר עבור זה. כדי שאני אתרגל אחרת. כדי שהשינוי יהיה אצלי.

ולא איך אחרים.

חמותי אופה עם מרגרינה, ואני פחות בקטעים. ברור לי שכשאני אצלה זה הכל בתנאים שלה ולפי ראות עיניה. 

זה הבית שלה, לא שלי.

אני כמעט ולא משתמשת בח"פאם_שמחה_הללויה

אלא אם כן זה אירוח מאוד גדול או יום הולדת בחוץ.

בשבילי זה כסף לפח, חראם על הסביבה וגם יותר נעים לי בעין לאכול מכלים אמיתיים.

אבל זה עניין של סדר העדיפויות, למי שהנוחוחת יותר חשובה זה בסדר. לא אתחיל לכפות את הדעה שלי על אחרים.

ובאמת שהבריאות לא תינזק מזה. יש כל כך הרבה דברים אחרים שמשפיעים. חבל על הכוחות, תבחרי לעצמך את המלחמות.

אם לא מתאים לך, אל תקחי אוכל ממנהטלטול1

היא לא מחוייבת לסטנדרטים שלך.

אומרת לך את זה באהבה, גם חמותי מכינה אוכל ואני לא לוקחת כמעט בגלל שזה לא לסטנדרטים שלי. אבל אני לא חושבת בחיים להעיר על זה, להפך, תודה שהיא מציעה!

ממש יפה מצידה. אני יותר מקפידה על משהו מסויים אז לי זה לא רלוונטי.

את יכולה להיות רגועה שחשיפה פעם בשבועיים לאוכל כזה לא תזיק.

בשאר הזמן תבשלי בעצמך. 

את מודעת לזהאנונימית-אנמית

שלאכול בשר ועוף פי אלף לא בריא מאלומיניום ?

ופי אלף יותר מזהם ?

גם לזה צריך מודעות, כל אחד בוחר לו מה מתאים לו ולמה להחשף

אם לא מתאים לך מה שחמתך עושה אני חושבת שלא כדאי לאכול, אבל אם את מרגישה שזה יהרוס לכם והקשר חשוב אז חייב לשחרר , סליחה יש דברים יותר נוראיים ומזהמים מאלומיניום 

למה בשר עוף לא בריא?נפש חיה.
בשר ועוף*נפש חיה.
יכולה להגיד כשאני מארחתיטבתהאחרונה

אני מעבירה יש לתבניות אלומיניום

חוסך מקום במקרר לאחסון שעם סירים אין מצב שיהיה מקום.

לפעמים צריכה את הסירים אז מעבירה לתבנית, שוטפת את הסיר ומבשלת בו שוב משהו אחר.

יש לך חמות מהממת

תגידי תודה ותהני

אני מתענגת בשבתות אחרי שאני אצל ההורים שולחים לנו אוכל לכל השבוע ולא צריך לבשל... חלום

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונתאחרונה

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.אחרונה

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!אחרונה
מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרום

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

תודה רבה!מדפדפתאחרונה
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1אחרונה

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

אולי יעניין אותך