איפה יש חנויות לקנות דברים די בזול?
בגדים לתינוק, משטח החתלה, משטח פעילות, אמבטיה וחנויות מומלצות בכללי וכל טיפ שיכול לעזור לי לקראת לידה ראשונה
תודה רבה 🙏🏼🙏🏼
איזור בארץ- שומרון/מרכז/ירושלים וגם קצת יותר רחוק רק לא דרום או צפון ממש..
איפה יש חנויות לקנות דברים די בזול?
בגדים לתינוק, משטח החתלה, משטח פעילות, אמבטיה וחנויות מומלצות בכללי וכל טיפ שיכול לעזור לי לקראת לידה ראשונה
תודה רבה 🙏🏼🙏🏼
איזור בארץ- שומרון/מרכז/ירושלים וגם קצת יותר רחוק רק לא דרום או צפון ממש..
דברים שראיתי שמוסרים הרבה אמבטיה, עגלה,בגדים, מיטת תינוק, שידת החתלה..
אז ממליצה לחפש גם בקבוצות ווצאפ ובפייסבוק יש מלא קהוצות כאלה
ולקנות בסיילים של סופי עונה
אבל לא כל כך זול..
באמת בקבוצות וואצפ מוסרים המון דברים, יש חנויות יד שניה ששוה להכנס אליהם.
ביד שתיים במרכז יש המון מכירות של עגלות וציוד שלם לתינוקות
בנקסט יש מבצעים טובים, אליאקספרס גם טוב לכל מיני דברים...
מסכימה שיד 2 אפשר להשיג דברים מעולים.
אבל יש אנשים שלא אוהבים יד2, אני למשל רציתי לקנות לבכור שלי כמה דברים חדשים.
ובגדים עוד יותר לא תמיד אוהבים יד2, ובבזאר שטראוס יש בגדים זולים יחסית...
לגבי בקבוקים, מוצצים, משאבות חלב, שקיות חלב וכו, הכי טוב להזמין מאמזון.
מחזיקי מוצץ ומשחקים אפשר ממש לקנות בעלי אקספרס.
ואז מבינים מה פספסו..
גם אני ביניהם קצת.. חח
אני אישית לא קניתי הרבה בגדים בבזאר שטראוס
אבל דווקא מהאיכות של נסקט אני ממש ממש מרוצה
הרבה יותר מפוקס פה בארץ נניח, שממש התתאכזבתי מהאיכות של הדברים שלהם.
ואם יש גם הנחת יומולדת, אז ממש אפשר לצאת עם כמות גדולה של בגדים במחירים טובים
פוקס, אחרי מעט כביסות יצא צ'פים וממש נראה לא טוב. ולא נעים.
פלייס כן הייתי מרוצה מהאיכות, יש להם טייצים טובים.
גולף לדעתי טוב יותר מפוקס, יש לי משם כמה בגדים שהבן שלי חרש, קניתי שם בעיקר בגדי שבת, כי לא מצאתי במקומות אחרים.
לא ממש קניתי שם דברים אחרים.
גם החיתולים והשמיכה שקניתי לא היו באיכות מדהימה...
כי לא רוצה שיזהו.
יש חנות בגבעת שמואל בייבי פארם מוכר דברים ממש בזול ויש לו הכל, אולי לא מחזיק מגוון ענק של חברות אבל כן את החברות השולטות בשוק כמו משחקים של טייני לאב, אוונט וכדומה , גם עגלת ספורטליין במאות שקלים פחות, מוצצים 10 שקלים פחות ממקומות אחרים, שמפו יותר זול ועוד, ממש שווה אם את יכולה להגיע לשם לעשות שם קניה טובה...
לגבי בגדים ממליצה לך שאת הבגדים הראשונים לקבל ממסירה כי באמת הם גדלים תוך שניה בעזרת ד' ואת בקושי מספיקה להשתמש...לפחות מחוויה טריה שלי חח
תקני לנסינו או שמן קוקוס לשימון הפטמות מאוד עוזר בתחילת הנקה.
עצה שיש לי זה ללמוד לשחרר ולתת למישהו שאת סומכת עליו כח יום לכמה שעות שתשלימי שינה ותנוחי, זוכרת כמה היה לי קשה לשחרר את הבת שלי הבכורה למישהי אחר עד שקרסתי והבנתי שזה לא נורא, ובכלל לקבל כל עזרה אם זה נקיון, ארוחה טובה וכדומה, זה מאוד!!! חשוב לנוח כמו שצריך.
בהצלחה, לידה קלה ובידיים מלאות !
אבל עדיין לא יצא לי לקנות שם.
והייתי גם מחכה לראות אם אקבל מתנות ומה.
ספר. (פעם גם היה להם אתר, אבל לצערי כבר לא פעיל)
ובאמת לא חובה לקנות את כל זה...
בעיניי צריך עגלה, דפני לאמבטיה, בגדים בסיסיים (יכול להיות שתקבלו מתנות), חיתולים (טטרה ופלנל) ואולי מוצצים ובקבוקים. שאר הדברים - לפי הצורך שמתעורר בהמשך...
מוצצים בקבוקים ודברים כאלה באמת זול יחסית
בגדים- שמיכות וכו' ממש לא כזה
ממליצה על המארזים שלהם של בגדי גוף ואוברולים, זה יוצא די זול, בד נעים ואיכותי. אבל אין לי נסיון עדיין עם דברים עבים וחמים אצלם, רק בגדי בסיס מבד דק. רגליות לא ראיתי בנקסט ובגיל הזה אני מעדיפה רגליות ולא מכנסיים.
וגם חזיות הנקה של נקסט מוצלחות לי וזולות יחסית אבל זה יותר אינדיבידואלי.
בזאר שטראוס אחלה חנות ויש שם את רוב מה שצריך. בכלל לא יקר אפילו אם יש זול יותר. יש שם בגדים, מצעים, אמבטיה ודפני, בקבוקים, מוצצים, משחקים, קשת לעגלה, אוניברסיטה, משטח פעילות...
לפני הלידה נראה לי צריך להתארגן על עגלה, סלקל, עריסה, מצעים לעגלה ולעריסה, הרבה חיתולים (טטרה ופלנל), לפחות 5 רגליות ו5 גופיות, כמה אוברולים, בחורף גם כובע, אמבטיה, דפני או צופי.
לא הייתי קונה לפני הלידה משטח פעילות, אוניברסיטה, טרמפולינה, קשת לעגלה וכו' כי זה לא רלוונטי בחודש הראשון ויכול להיות שתקבלו מתנה.
טיטולים תקנו אחרי הלידה כשתראו מה המשקל של התינוק (אצלינו נניח nb היה קטן עליו כבר בשחרור מבית החולים, מידה 1 התאימה לו שבועיים ובגיל שבועיים עברנו למידה 2)
אני קניתי שם את כל הביגוד הבסיסי,גופיות ארוכות,מארז אוברולים,וגם רגליות
ראיתי גם רגליות בסופר פארם,זכור לי שזה היה מחיר טוב,אז שווה לבדוק.
לפותחת,אם את תלדי בחורף אין בנקסט גופיות חמות ורגליות לחורף. שנה שעברה קניתי בלידה די בזול למרות שפחות עבה מפלאי נגיד, אבל לי זה הספיק.
עוד מעט כבר סוף עונה ואוברולים חמים יהיו בהנחה
יש בבזאר שטראוס, קידישיק,איכותיים ויפים.
משטח החתלה אני קיבלתי יחד עם תיק החתלה שקניתי,אני יכולה לשלוח לך בפרטי קישור. יש משטחים ח"פ בסופר פארם.
קניתי חיתול/שמיכת טטרה גדולה זה ממש מוצלח לעיטוף בהתחלה אח"כ לשמיכה קלה או מגן שמש.
אני אוהבת להחזיק אלכוגל בתיק החתלה ושקיות הקפאה לטיטולים.
אם יש לך עוד שאלות,בשמחה רבה!
ואיזה מרגש זה! שיהיה בשעה טובה בקלות ובבריאות🤗
משטח פעילות למשל- מלא מקבלים כמתנה ולא משתמשים ואז מוסרים/מוכרים בזול.
אמבטיה כנ"ל.
עגלה גם לדעתי כדאי יד 2, אנחנו קנינו במצב ממש חדש בחצי מחיר.
לגבי בגדים, כתבו לך- המלצה חמה על נקסט לביגוד ראשוני. לא לקנות המון כי את לא יודעת באיזה גודל יהיה התינוק.
בייבי פארם בגבעת שמואל מצוינים.
אני מדברת איתך על לול, 2 מיטות תינוק, עריסה, עגלה, טרמפולינה, אוניברסיטה, שידת החתלה, אפילו משטח החתלה, גם צעצועים.
הרבה אנשים מעבירים החאה או מוכרים במחיר שווה מוצרים איכותיים
אבל בבגדים אני יכולה להבין את הרצון לקנות חדש.
השאר יש גם בכמויות...
ממליצה על יד2
ואם את עוד מתלבטת תחשבי אם בא לך לאחסן את כל זה אחר כך..
ולגבי אמבטיה ודפני - אני לא משתמשת. מקלחת בכיור.
הכיור של המטבח יותר נח לעניין זה, כי הוא גם יותר גדול וגם נמצא בחלל שהוא ממילא מחומם, ולרוב גם מותאם יותר להרטבה (יש קנט). במטבח הנוכחי גם יש לנו ברז נשלף שזה ממש משדרג אם כי לא הכרחי.
בכיור מטבח של קראוון קילחתי בכיף עד גיל שנה וחצי. ושטפתי כלים במקביל בכיור הצמוד.
הקטן הנוכחי עבר לאמבטיה בגיל עשרה חודשים בערך.
אצלי אין קנט
וגם לא מחומם פה
והאמת שגם קצת מגעיל אותי לקלח בכיור של המטבח מעבר לגיל פיצי אולי.
אני קילחתי בכיור כל החודש הראשון, ואז קניתי אבטיה גבוהה + דפני, והיה לי משמעותית יותר נח. לא כאבה לי היד, והוא שכב מבסוט ונהנה מהמים...
הכיורים במטבח עם ברז נמוך ולא מספיק רחבים(והאמת גם הגיינית פחות מתאים)
והכיורים בשירותים פיצים עם ברז נמוך מאוד..
בקיצור מסוכן.
נשאר אמבטיה. שזה או באמבטיה הרגילה ולהתכופף שזה קשוח, או אמבטיה עם רגליים..
כרגע אנחנו מחפשים אמבטיה צרה עם רגליים שנוכל להעמיד *בתוך* האמבטיה שלנו כי החדר שירותים פצפון....
גם החדר אמבטיה שלי פצפון ממש, בקושי יש מקום לעמוד.
אז קניתי אמבטיה, ורגליים והעמדתי בתוך האמבטיה. היה לי מאוד נח, כי גם אפשר לרוקן ישירות לתוך האמבטיה.
טארקו
את הרגליים פנימה.
העניין הוא הרוחב. ושם לדעתי אין לנו אמבטיה יותר גדולה מהסטנדרט
ויש גם עניין של מאיזה שלב הקירות מתעקלים..
נראלי סטנדרט. כי חדר האמבטיה שלי פצפון...
או שצריך להשאיר פתוח שיתייבש ורק אז לקפל?
פתחתי את הפקק, ונתתי למים לזרום, וכשאנחנו באנו להתקלח קיפלנו את זה וזה כבר היה יבש.
אבל בימי שישי כשהתקלחנו מיד אחריו, וקיפלנו מיד, לא זכור לי שהיה נשאר רטוב...
רק לא זוכרת בוודאות לכן לא עונה לך חד משמעית.
ראיתי שמה ששלחת זה מובנה עם רגליים
אני מתלבטת על אמבטיה מתקפלת באופן כללי (מניחה על המיטה או האסלה), כי אם אי אפשר לקפל אותה מייד אז כבר לא שווה לי את המקום שהיא תתפוס..
מאוד נח.
מניחה שהתכוונת לרגליים של האמבטיה עצמה, ולא הרגליים הגבוהות שמגיעות בנפרד ומתקפלות בנפרד.
רק מקלחון אז אי אפשר בתוכו
והרצפה של החדר אמבטיה גם היא אני לא בטוחה שתספיק בשביל אמבטיה עם רגליים לא משנה מאיזה סוג.
בעקרון יש לי אמבטיה לתינוק אבל הגדולים עדיין משתמשים בה אז מתלבטת אם לקנות נוספת (מתקפלת) או שזה יעיק מבחינת מיקום ואחסון...
אני מתלבטת אם אפשר לקפל את אלו גם כשרטוב ואז האמבטיה מאורגנת מייד אחרי שמסיימים ולא צריך אחכ לבוא לסדר ולפנות מקום שוב..
להניח על האסלה
או דלי (אפשר יעודי).
האמת אני לא מבינה את הקטע של האמבטיות עם המעמד. כנראה אני עצלנית אבל אם הייתי צריכה לפתוח את המעמד ולמלא אמבטיה כזו הייתי מקלחת פעם בשבוע. זה חוסם את החדר, בגילאים גדולים יותר מרטיב את הרצפה והכי גרוע - אפשר לעשות שם רק אמבטיה, לא מקלחת.
אני אף פעם לא עשיתי אמבטיות לילדים שלי, אני רק מקלחת, והיה לי את האמבטיה עם המעמד
זה פשוט הרבה יותר נח שלא יישבר הגב
וכשהם גדולים מדי למעמד, מעיפה אותו ומורידה אותה לרצפה. לי זה היה ממש בסדר עם 2 הילדים שלי ולא הייתי מסתדרת אחרת
אבל עם שאר הנקודות מסכימה איתך.
בילדים האחרונים קילחתי בגיל קטן בכיור, והנחתי בתוכו את הדפני כדי להרגיש בטוחה יותר שהתינוק לא יחליק. (החלום שלי זה כיור שטוח וגדול כמו בחדרים של הביות... אבל זה כבר לא יקרה בגלגול הזה 🙃)
כשהתינוק גדל אני משתמשת באמבטיה שמתלבשת על ה"גדרות" של האמבטיה המקורית, ואז יכולה לשבת על האסלה וכך לא להתכופף. (יש לי משהו ישן, שאחיי הקטנים עוד השתמשו בו... חיפשתי לקנות חדש כזה ולא מצאתי...)
כשהתינוק כבר יודע לעמוד יחסית יציב (עם להחזיק) - מקלחת פשוט בעמידה...
הכיור שלי 10% בגודל
ובעיקר - הוא קעור ולא שטוח.
אבל בכל זאת אני מצליחה להניח שם את הדפני ולקלח ככה את התינוק, כל עוד הוא קטנטן.
זה באמת הרבה יותר קל לי מאשר לפתוח אץ האמבטיה עם המעמד... (מסרתי אותה כבר, אפילו
)
ככה זה, ככל שיש יותר ילדים, לומדים להצטמצם עם חפצים
(אם כי עם הקטנה התחדשנו בעריסה מתחברת... מצד שני - מסרנו את עגלת האמבטיה והסתפקנו בטיולון פשוט מגיל אפס
)
דלי- על הרצפה? בתוך האמבטיה? זה שובר את הגב...
וזה בדיוק שניה לפתוח אמבטיה........

וגם גיגית שימושית לעוד דברים אחכ.
ואמבטיה נתקעת ותופסת סתם מקום כשמסיימים להשתמש בה
דברים כמו חיתולי במבוק (גם גדולים וגם רגילים) או פלנל, תיק עגלה, סל כביסה, וכו'. הרבה יותר זול מאשר לקנות בארץ.
דברים כמו משטח פעילות, משחקים וכו'- הרבה פעמים מקבלים במתנה, אז הייתי מחכה עם זה (גם ככה לא צריך את זה בשלב הראשוני).
לא כתבת מתי את צריכה ללדת, אבל עוד מעט יהיו מבצעי סוף שנה בחנויות בגדים, אז יהיה אפשר לקנות.
יש דברים שאת יכולה לקנות גם בסטוקים השונים, אני נגיד קניתי במקס סטוק סט של מספריים לציפורניים, מברשת ומסרק לשיער. יש עוד כל מיני דברים כאלה, וגם בגדים.
אז ממליצה בחום על נקסט.
נשמר מעולה גם. מחזיק כביסות. ומחיר טוב ממש בעיניי.
קצת יקר.. אבל יש הרבה שמוסרים כאלה או דומה. הבת שלי נהנתה בזה ממש מהרגע הראשון. פשוט שמתי אותה באמבטיה וישבתי לידה.
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו
רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער
לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)
אבל היא גם באמת יקרה
ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם
מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?
מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן
(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)
לחדש לקטן
אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.
(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)
אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽♀️
אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.
בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור
פעם פיגמה שווה
כי לתינוק יש הכל…
מדובר על גיסות
הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי
והיה לי ממש כיף😂
לדעתי זה לא תלוי קירבה
פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃
וחלוק פרוותי והיא עפה על זה
אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב
אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.
אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.
ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים
אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה
אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם
אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר
אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה
אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות
תכלס מאז ומתמיד
כמה ספורות ממש
אין לנו משפחות בסגנון
הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה
וזה הנורמה
אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש
אז לא קניתי הכל כמובן
אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי
בעיקר לשבת
אז אני היתי שמחה בבגדים
אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר
היתי שמחה גם במשהו לעצמי
פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק
בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."
נהניתי מהמחשבה
והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)
אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...
אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו...
כן כיף להתחדש במשהו לבייבי
דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.
ארוחה אפשר להזמין בוולט.
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
ירושלמית במקורזוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,
צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה
בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)
באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ
התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו
מזמור לתודה
דברי תורה
חסדי ה' הגענו לתחנהה
זהו אמרתי שאפרסם 😂
תודה לה'
שבת שלום❤️❤️
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...