🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣אני הנני כאינני

שלומות לכולם! 🎉🎉

אז כמו שעדיין לא כל כך ניכר🤔, אנחנו, המנהלים החדשים של הפורום [כפיים ל@עשב לימון, שתכל'ס הושיבה אותי על הכיסא (מטאפורית כמובן) להצטרף לעשיה הזו 👏👏] מנסים להרים אותו מחדש, (או אולי להחזיר עטרה ליושנה🥀🌷 למי שמספיק ותיק כדי להכיר את הפעילות של המנהלים הקודמים 👨‍🦳👴).

כמובן שהצעד הראשון הוא... היכרות! (לא הופתעתם הא?) וכמובן שנעדכן אתכם על הרעיונות שאנחנו רוצים להתחיל להריץ כאן. דא.

אז הכנו לכם מספר שאלות הכירות שיעזרו לכל אחד ואחת מאיתנו לקלוט את מי שלידנו, ואולי לפתוח שערים חדשים (לא, לא בקטע של לנ"ו, יותר בקטע של איזה הרכב אולי.. בכל מקרה, משאירים את זה לכם). מוזמנים לענות בשמחה ובניגון! 🎶 (לא, באמת בניגון! נשמח אם גם תשתפו אותנו באיזה קטע מוסיקלי שיצרתם לאחרונה, אפ' משהו קצרר)..

1.  שם (לא חובה):

2.  גיל (לא חובה):

3.  על איזה כלי/ם מנגנ/ת?

4.  סוגי וסגנונות מוזיקה ששומע/ת:

5.  סוגי וסגנונות מוזיקה שמנגנ/ת:

6.  קטע מוזיקלי שתקוע לי בראש כרגע:

7.  איך הגעתי לנגן (או לעולם יצירת המוסיקה בכלל)?

8.  נגן שאני אוהב/ת במיוחד:

9.  אם הייתי כלי או קטע מוזיקלי – מה הייתי?

10.  האקורד הכי מסובך שאני מכיר/ה:

אז מה מתוכנן לנו בהמשך? - שאלה מעולה! 

בינתיים חשבנו על כמה פרוייקטים מצד אחד שיעשירו את כולנו ומצד שני יביאו אותנו לעשייה. כרגע אנחנו לא סגורים על התדירות שלהם, אז קבלו את זה בהבנה. (נ.ב. מוזמנים להציע עוד רעיונות!)

צ'ארט א': שרשורים עם שאלות מעניינות (עוד ניתן להם שם מתאים..), שכולם מוזמנים לתת עליהן את הנגיעה האישית שלהם. 🤔

צ'ארט ב': שירשורי "הידעת?" (תולדות המוסיקה, מוסיקאים ידועים/שחייבים להכיר וכו' וכו'). ❔❓

ולסיום, כמה מילים אקטואליות - אלו ימים מורכבים, ואין כמו המוסיקה לאחד אותנו ולהכניס אותנו לשלווה מצד אחד, ולעשייה פרטית וראבק מצד שני. באופן יותר עמוק - הלחצים שעלינו הרבה פעמים מביאים אותנו לכדי תנועה רגשית של צריכה במקום של יצירה, צרכנות מול יצרנות - ובד"כ זו תופעה שלילית שפוגעת לנו ביכולות, אז יאללה! קחו את הכלי ליד (מי באופן אינסטורמנטלי, מי באופן ווקאלי ומי באופן אלקטרוני) ותתנו למוזה (או תקראו לזה 'שפע אלקי') לזרום דרככם!

מקווים לראות את הפורום הזה פורח ומנגן!! - החבר'ה החדשים שקצת למעלה.

מתכבדת לענותעשב לימון
שלום לכולם

אני בת 27,

מנגנת על גיטרה  קלאסית 🎸

שומעת שירים יפים מכל סגנון לפי מה שמתחבר לי באותו זמן 🎶

מנגנת בעיקר שירים פשוטים עם אקורדים פשוטים

קטע מוזיקלי שיש לי בראש בתקופה הזו: השיר 'לחזור הביתה' של בועז מעודה 🏠

הגעתי לנגן מתוך תחושה ורצון, בלי הרבה הסברים, ולא מתחרטת בכלל..

נגן אהוב: מעריכה ממש נגנים ששולטים ממש בכלי שלהם ויודעים איך להפיק ממנו צלילים יפים והרמוניים, הראשון שעולה לי זה דני סנדרסון 🤭

אם הייתי כלי מוזיקלי, הייתי כנראה גיטרה בס, צלילים בודדים שנותנים טון ומשתלבים במנגינה הכללית

האקורד הכי מסובך שאני מכירה ויודעת לנגן: Bb

מאחלת לנו ולכולם שיהיה לנו כיף בפורום הזה, שנפתח בו את השמיעה המוזיקלית וההבנה למה ואיך מוזיקה היא חלק מהחיים.

ניפגש👋

היי! (די, לא באמת התגעגתם)אני הנני כאינני

שם: עומר

על איזה כלי/ם מנגנ/ת? אממ... גיטרה די מקצועי (לא יותר מידי), טיפה פסנתר ואורגנית, חלילית (די בסיסי) וחליל נאי (בזה אני ממש ממש סבבה).

סוגי וסגנונות מוזיקה ששומע/ת: ממש הכל, מזרחי ים תיכוני, פופ, רוק, גא'ז, מוסיקה ערבית, מוסיקה אינסטרומנטלית... הכל. 

סוגי וסגנונות מוזיקה שמנגנ/ת: בעקרון אני מנגן מה שאני שומע ואוהב. בפועל, כשאני מלחין, זה תמיד יוצא שירים שקטים, סגנון עידן רפאל חביב, עידן עמדי..

קטע מוזיקלי שתקוע לי בראש כרגע: ההתחלה של הבית הראשון של "מה ידידות מנוחתך" של הבוימלטיש (מרדכי יצהר).

איך הגעתי לנגן (או לעולם יצירת המוסיקה בכלל)? זה די פשוט, לכאורה, אולי צפוי. אמא מורה למוסיקה, רצתה שנלמד לנגן אז התחלנו גיטרה. נטשתי את זה מהר בגלל שכאב באצבעות. בגיל 16 המדריך שלי ניגן מדהים באיזה ערב של הקבוצה, אז החלטתי ללמוד גיטרה (אחרי זמן זה כבר לא כואב). לאט לא התחלתי לגעת גם בפסנתר בבית. ואז רציתי ללמוד לנגן מוסיקה ערבית (ולהתמקצע בה) אז ניגשתי ללמוד חליל ערבי (נאי) ובדרך, כהקדמה, למדתי חלילית סופרן.

נגן שאני אוהב/ת במיוחד: ג'ון פטרוצ'י - חפשו אותו ביוטיוב.

אם הייתי כלי או קטע מוזיקלי – מה הייתי? כנראה קטע ג'אז של גיטרה. הרבה יצירתיות, השתנות ו-גיטרה, עדיף של מיוזיקמן.

האקורד הכי מסובך שאני מכיר/ה: כנראה B מוקטן (לא חצי מוקטן, זה יותר קל).

ומאחל לעצמנו את מה שכתבה עשב לימון, סתם כי אין לי כח לחפש משהו אחר לאחל..

שלוםהתעורר!

1. אלישע
2. 13
3. התחלתי לנגן פני 4 חודשים, כרגע מנגן על חלילית, חלילית צד ולומד מפוחית, בהמשך מתכנן ללמוד יוקלילי וחליל צד.
4. לא אוהב לשמוע מוזיקה (תתפלאו)
5. מה שבא לי, לא מנגן שירים לועזיים, אוהב לנגן קרליבך.
6. עשר אצבעות לי יש ונחמו עמי
7. "זה מתחיל מבפנים אחר כך יוצא החוצה וכולם שמחים"
8. כנ"ל 4
9. מפוחית יוקלילי ושייקר ביחד, מלודיה,הרמוניה וקצב.
10. לא מכיר

תודה אני הנני כאינני

מהה??אני הנני כאינני

לא אוהב לשמוע מוסיקה?? יש אנשים כאלה על הפלאנטה? וואו... איך? למה?

ואקורדים.. תגיע לזה ביוקלילי...

תודה על הפרגון 🤭

לא אוהב לשמוע בשגרה, לפעמים כן יש מוזה.התעורר!

מאוד אוהב לנגן.

עונהבלומה נאכט

2. 21

3. כל מיני... בעיקר פסנתר

4. אנדלוסית, יהודית, קלאסית

5. קלאסית 

6. האַרִיָה של מלכת הלילה מתוך חליל הקסם (כבר חודשיים תקוע איך אני מוציאה את זה מהראש??)

7. הוקסמתי מאורגן של חברה בילדותי

8. גדי פוגטש 

9. האַרִיָה של מלכת הלילה מתוך חליל הקסם

10. לא רלוונטי...

הי, איזה כיף שהצטרפת!עשב לימון

מודה שאני לא מכירה אריות ולא את חליל הקסם, אז הכרת לי משהו חדש, תודה

תודה ברוכה הנמצאת...בלומה נאכט

אני לא יודעת מה קורה לי, אני לא עפה על אופרה בכלל חח

אמא שלי מלמדת על זהאני הנני כאינני

אז אני די גדלתי על אריות.. והיה לנו סרט ילדים של חליל הקסם אז אפשר להגיד שזה נמצא אצלי אפשהו במאחורה של הראש. בינתיים מעדיף להשאיר את זה שם, לפי רמת הסכנה שניכרת כאן ;)

..125690

3. כינור

5. מה שיש לי בראש באותו רגע (או שיש לי תווים אליו), לא סגנון ספציפי.

10. f, למדתי לנגן בפסנתר תקופה די קצרה..

ווא.. כינוראני הנני כאינני

הכלי הבא שהייתי רוצה ללמוד.. אם רק הייתי מוצא מורה כלבבי..

שלוםשניצליםאחרונה
בן 26

הכלי שאני הכי מקצועי בו זה תופים, אהל מנגן ומלחין קצת על פסנתר וגיטרה.

כרגע רק יוצא לי לשמוע שירי קודש תוך כדי ההכנות לשבת. אבל פעם הייתי שומע הכל - מביני לנדאו ועד ג'אז.

מתופף  כמעט בכל הסגנונות, פסנתר וגיטרה בעיקר שירי נשמה.

כרגע תקועים לי בראש שירי ילדים מחנוכה שהבת שלי כל היום מזמזמת.

מאז שאני ילד אני אוהב מוסיקה ומקצבים, אמא שלי הי"ו הכריחה אותי ללמוד שנתיים פסנתר לפני שהרשתה ללמוד תופים. אני לא אהבתי את זה אבל בדיעבד היא צדקה.

אם הייתי כלי כנראה שהייתי פאנטאם, כלי מדהים שמשלב בין מקצב להרמוניה.

יישר כוח! מחכה לראות מה עוד יצא מפה  

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך