לפני כמה שנים, כשהתחילה הקורונה, מישהו בנה מערכת של זום-דייט, ומאז גופים שונים מפעילים מידי פעם ערב של זום דייטינג. למי שלא מכיר\ לא יצא להשתתף, אסביר איך זה עובד.
נרשמים לאירוע זום-דייטינג, ועונים על שאלון היכרות. השאלון כולל מספר מצומצם של שאלות (ואני מקווה שאני זוכרת נכון): גיל, גובה, סגנון דתי, איזור מגורים. עם מי את מוכנה להיפגש מבחינת ארבעת הנ"ל.
על סמך הנתונים האלה, המערכת בונה לו"ז של עד 7 דייטים, שאורך כל אחד מהם הוא 7 דקות (ודקה הפסקה בין לבין). כלומר, באירוע של שעה פוגשים עד 7 אנשים לשיחת וידיאו של 7 דקות עם כל אחד. זה "עד 7" - כי אולי אין מספיק נרשמים שעונים על הסינון המסוים שהגדרת. ככל שהסינון רחב יותר, כך כנראה תקבל יותר שיבוצים. את השיבוצים מקבלים כמה שעות לפני האירוע, וזה רשימה שמית (שמות פרטיים בלבד) לפי שעות מדוייקות. בשעה היעודה נכנסים למערכת, נפגשים עם האנשים, ולאחר מכן ממלאים שאלון - שמברר האם יש רצון להמשיך את הקשר עם כל מי שנפגשת איתו. לאחר שגם הצד השני עונה על השאלון, אפשר לראות במערכה אם ישנה התאמה בין הצדדים (שני הצדדים אמרו כן, ואז מספר הטלפון נשלח), מי ענה לא כשאתה ענית כן, ואם אתה אמרת לא - אי אפשר לדעת מה הצד השני אמר.
בסוף מקבלים סיכום מהמערכת של כמה אנשים השתתפו, כמה דייטים שובצו, כמה התאמות היו, ולכמה אנשים היתה התאמה (נמוך יותר מהמספר הקודם, כי יכול להיות שלאדם אחד יש יותר מהתאמה אחת). אז אחרי שהשתתפתי בכמה אירועים כאלה יש לי את סיכום הנתונים, ואני רואה שהאחוזים לא משתנים בצורה דרסטית, וחשבתי שזה יכול להיות מעניין לבדוק מהם אחוזי ההצלחה.
אז ככה:
בערך 40% ממי שהשתתף באירוע זום-דייט יצא עם לפחות התאמה אחת (2 מחמש).
בערך 11% מהזום-דייטים הסתיימו בהתאמה (1 מתשע זוגות).
למי שמתלבט אם להשתתף באירוע כזה בעתיד, מעתיקה דברים שכתבתי כאן (אפשר להסתכל על זה - לקראת נישואין וזוגיות):
זה כמו בדיקה של 7 כרטיסים קצת יותר לעומק - כאשר ההתאמה הראשונית היא באמת רק לפי הפרמטרים שרשמת.
במילים אחרות:
זה כמו להיכנס לאתר היכרויות,
להפעיל מסנן של גיל, גובה, השקפה - ואז לבחור אקראית 7 כרטיסים שעונים על ההגדרות האלה.
האם מישהו מהם יהיה רלוונטי? אולי.
אפשר להסתכל על זה גם כעוד דרך להכיר.
בסופו של דבר כל מי שנרשם לזה מחפש את אותו הדבר.
זה משהו שעושים מהבית, ובשעה אפשר לקבל תמונה קצת יותר רחבה משבע כרטיסיות - כי אתה ממש משוחח עם האדם.
למה לא לנסות?
האם הפלטופורמה הזאת מתאימה לכל אחד? לא.
האם זו הדרך האידיאלית להכיר? לא.
אבל זו דרך שקיימת, אז אולי שווה לנסות.