אבל להלן דעתי
1. במוסר התורני כידוע יש ארבעת חלקי שו"ע... וכמובן שו"ע החמישי וכל מה שנדרש מהאדם מעבר להלכה הבסיסית כדי באמת להיחשב לעובד א־לוהים ולא רק צדיק גמור אשר לא עבדו. ידוע הסיפור עם ר' יהודה הנשיא והטלה שהיה מיועד לשחיטה כו' בקיצור לבוא גישה תמידית של "טוב אבל מותר" או "טוב ככה הקב"ה ברא את העולם" לאו דווקא מהווה ביטוי לשלמות בעבודת השם ובדרגות מסוימות ובמצבים מסוימים יכול להיות שנדרש מאנשים מסוימים משהו מעבר. אני יכול לתאר לעצמי שיש אנשים שצמחונות יכולה להועיל להם מנק' מבט של עבודת המידות גם מבחינת שבירת התאוות / פיתוח מידות המחלה והעדינות או לחילופין זה יכול להיות ביטוי אותנטי שלהם למידת העדינות ואין בזה משהו רע. כנ"ל לגבי הריגת חרקים ומכרסמים זה לא בהכרח אסור מעיקר הדין אבל ראינו שהמקובלים החמירו בזה – לא שהמקובלים אמרו שזה אסור לאכול בשר – פשוט כמו שהימנעות מהריגת חרקים גם אם יש בזה קצת צורך אבל אפשר להסתדר בלי היא ביטוי למדרגה שלמה יותר של עבודת השם – כך גם צמחונות יכולה להיות ביטוי כזה
גם מצינו מעשה רב שהרבה צדיקים נמנעו מאכילת בשר בימות החול וכיו"ב
2. כנ"ל
3. במבויתים לא רלוונטי, בחלק מהדגים יש ציד יתר, לפעמים שטחי מרעה באים על חשבון שטחי פרא וזה בהחלט מסכן מיני בר ויכולות להיות השלכות אקולוגיות, נכון לעכשיו ההשפעה האקולוגית של תעשיית הבשר (חומרי גלם, שטחי מרעה, מתאן כו') בעייתיות ביותר זה לא כמו פעם שהיה לך עדר של כמה עשרות כבשים והיית עושה סיבובים במדבר
4. בעייתי ביותר, ראה 1 + לפעמים יכול להיות גם שותף לדבר עבירה אם תומך בזה כלכלית + יכול להיות לא כזה ראוי מבחינה רוחנית לאכול בשר שהופק בדרך של התעללות וכיו"ב
5. מבחינה טכנית אפשר להסתדר בלי, זה שצריך אולי תוספים לא רואה איך זה נפק"מ באמת, יכול להיות שלאנשים מסוימים יותר נצרך ויכול להיות גם שנצרך בכל־מקרה במינון מסוים כי יש דברים שתוספים לא יכולים להשלים (ע' רש"ר הירש נח), לא מבין גדול בזה אבל זה לא אומר שצריך לאכול בשר כל יום
6. ראה 1, אם כי זה יותר ביטוי לדפוסי OCD ותכונות פחות טובות (אמונה בתיאוריות קונספירציה, חוסר יכולת לסמוך על אנשים) אבל יכול להיות גם משהו אותנטי ואמיתי ונכון כי באמת יש כל־מיני בעיות שצצות ולא תמיד אפשר לשלוט על זה
לדעתי כדאי למעט בבשר, אנחנו (לפחות בארץ) אוכלים המון בשר ואם להסתכל על אבותינו בימי בית ראשון לרוב אכלו עוף בשבת וקצת בשר בראשי חודשים ובמועדים (יש גם מעשה לסתור אבל זה באופן כללי) לכן ככל שזה לא לצורך זה יכול להיכנס בכל הבעיות הנ"ל
אני אישית לרוב נמנע מאכילת בשר כי אני לא כזה אוהב בשר ומהסיבות האמורות למעלה אבל מדי פעם אני אוכל ואם הכינו אז גם אני אוכל אחרת מעדיף כמה שפחות