אני בושה ונכלמת לומרהמקורית

שמתחילת שנה לא שמתי לב שהגננות שולחות דפי עבודה ומצפות שנחזיר לה אותם

הבת שלי בת 4.5 עכשיו, ילדה מקסימה ומאוד מאוד חכמה

אבל שמתי את הדגש על הקריאה של אח שלה, והולך לו מהמם ב"ה. אבל קצת הזנחתי אותה, וכואב לי. יש דברים שהיא הייתה צריכה לתרגל בגן ולא שמתי לב בכלל..

במיוחד שהיא ביקשה מעצמה שאשב איתה על לימוד האותיות ואני לא מצליחה להתפנות אליה כמו שצריך..

שבוע שעבר עשיתי סדר יסודי בתיקיה שלה, ומצאתי מלא דפי עבודה מהגן. ואני מרגישה רע עם עצמי.

ובעיקר, כי הגננת עוד דיברה איתי ואמרה שאחת הסייעות חושבות שהיא צריכה גן תקשורת. לא שזה רע למי שצריך, פשוט הבת שלי די ביישנית בגן ומתקשה להיפרד בבוקר, אבל גם הגננת אמרה לי - אחת על אחת רואים כמה היא חכמה ודחתה את זה בביטול.

מרגישה שזנחתי אותה מאחור.

והיא באמת באמת חכמה, לא כי אני אמא שלה. אבל חבל לי שלא בא לידי ביטוי בגן עד כדי כך

מה?? ממתי שולחים שיעורי בית בגן??טארקו
הנה, עובדה 🤷המקורית

לבן שלי שולחים כבר משנה שעברה כי הם לומדים אותיות, קריאה וכתיבה אז אני רגילה

לבת שלי לא שמתי לב האמת. האמת שהגננות גם לא הודיעו על זה..

קודם כל, שיודיעו בכלל....יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"א בטבת תשפ"ד 22:37

לק"י

ושנית, מה זה העונש הזה להורים?!🙊

בקושי בבית ספר יש לי כח לעקוב אחרי זה.

אגב, הבת שלי כבר שנה שניה בן חובה. עוד לא מזהה את כל האותיות. בשנה שעברה הגננת אמרה שעד סוף שנה היא אמורה לזהות 10 אותיות נדמה לי.

אז תנוח דעתך.....

אנחנו (בעיקר בעלי) יושבים איתה עם ספר מסורת מידי פעם.

זה היא ביקשה לעבור על האותיות, לא הגננת 🙃המקורית

הגננת מתרגלת בעיקר מספרים

הקטע הכי מצחיק, זה שכן יש להם חוברות תרגול שאני קונה להם שלא קשורות לגן והיא עושה אותן.. על האותיות אני פחות לחוצה כי יודעת שיש זמן

אגב, הקניית קריאה וש.ב זה החלק שלי. בעלי לא יודע קריאה עם ניקוד

ממתי שגן חובה הפך לכיתה א... זה קייםנפש חיה.
היא לא בחובה. זה טרום אגבהמקורית
היא הנותנת לגבי גן חובהנפש חיה.
וואלה, גם אני מופתעת..נקודה טובה
אף אחד מהילדים שלי לא חזר עם דפי עבודה לבית...
השנה עוד ארוכהמומו100

אף פעם לא מאוחר לשבת על כל הדפים

ואם זה מנחם אותך, בת ה-5 שלי הביאה לחנוכה חוברת עבודה מהגן, ואחרי שהיא סיימה לכתוב ולגזור והכל אמרתי לה כל הכבוד ובערב זרקתי אותה לפח עם שאר היצירות, ואז אחרי חנוכה גיליתי שאמורים להחזיר לגננות את החוברת לבדיקה 😅😅

ובאופן כללי לא יושבת איתה על שיעורי בית מהגן וב"ה היא מתקדמת מצויין אז רמת השקעה בדפים מהגן לא אומרת הרבה לדעתי...

וגם בת ה-4 חוזרת אצלי עם שיעורים חחחמומו100
גננות משקיעניות מה אני אגיד לך ;)
בעיניי דווקא כןהמקורית
כי עם הבן שלי ב"ה אני ממש מקפידה והוא כבר ממש קורא ספרים קצרים. הוא רק בן 5.5. (מייחסת את זה לשכל המרומם שלו גם, כמובן🤣)

אבל אני כן רואה חשיבות בתרגול, במיוחד אחרי שיותר מחודש היו בבית, ומאז עדיין בקפסולות

ילדים שלומדים לקרוא מוקדם זה לפעמים פשוט כישרוןיעל מהדרום
הבכור שלנו כזה.יעל מהדרום
ונכון. עוד לא מאוחר. אפנה זמן לשבת איתה בעז"ההמקורית
קודם כל חיבוקממשיכה לחלום

דבר שני חייבת לציין שגן תקשורת זה לילדים מאובחנים עם אוטיזם

וגם לגן שפה לא כזה קל להיכנס

צריך קושי אמיתי ולא רק ביישנות

ואם הקושי שלה זה להביע את עצמה ואת היכולות שבהאל תצטערי בכלל שלא הגעת לדפי עבודה, הייתי מתמקדת בלשוחח עם הגננת איך לגרום לה לנרגיש יותר בנוח בגן ולהעצים אותה.

אולי לחלק משהו לילדות?

אולי לעזור לגננת במשהו?

את צודקת שצריך להעצים אותה חברתית יותרהמקורית

אני אנסה לחשוב על איך, כי אני שומעת ממנה שכן יש לה חברות, ובבקרים שאני מביאה אותה מוקדם אני גם דואגת שתשב לשחרק בשולחן שיש בו עוד ילדות

אבל לא אשקר, היא צעצמה הרבה פעמים אמומרת לי - או עם מי היא שיחקה

או שיש ילדות שהן פחות חברות שלה

ובשנה שעברה הייתה סייעת מדהימה שממש הרגשתי שרואה עותה ואכפת לה ומנסה לקדם אותה, והשנה ממש לא. לצערי

אני רק רוצה להגידממשיכה לחלום

שהיא קטנה, ויש לה כל כך הרבה זמן לגדול!

גם אם היא ביישנית כרגע

או מתקשה להוציא את היכולות שלה בגן, יש כל כך הרבה הזדמנויות וזמן לצמוח מזה. ילדים הם יצורים מופלאים, עם תמיכה טובה הכל משתפר ומתקדם.

אני שומעת ממך בשרשור הרבה תחושת החמצה

אני מאוד מבינה אותך

רק רוצה להחזיק את המקום הזה שלא פספסת כלום

את תמיד יכולה יותר לשים את היד על הנקודות שאת חושבת שהיא צריכה. רק שזה לא יהיה מתוך תחושת לחץ.

היא באמת קטנה וצריכה את זמן הזה כדי לגדול בנחת ולהינות מהדרך (לא סותרת בכלל את הצורך לעבוד ולטפל כשצריך, רק שתחושת הלחץ וההחמצה לרוב גורמות לזה להיות מעיק)

ונקודה נוספת, בגלל שנשמע ממך שיש פער בין התפקוד בבית לתפקוד בגן כן הייתי מדברת עם הגננת בנחת כדי לתאם עמדות.

את אומרת שהגננת עמוסה אז באמת לא הייתי מבקשת דברים אבל לפחות שתכיר את התפקוד שלה בבית.

זה מאוד משמעותי

נכון, העניין זה תחושת החמצה יותרהמקורית

וכן, אני אשב איתה ואמצא זמן לדבר עם הגננת בנחת כדי להבין יותר..

תיארתי לעצמי פשוט שאם משהו לא תקין בעיניהן הן פשוט יגידו, אבל אני רואה שזה לא כך..

אז אני ארגיע אותךאני זה א

גם אצלנו יש שיעורי בית בגן אבל מעולם אף ילד לא ישבתי איתו על זה יותר מדי חלקם אפילו בכלל לא..

וכולם ללא יוצא מן הכלל למדו לקרוא נהדר בכיתה א כשבגן חובה חלקם לא ידעו בקושי את צורת האותיות.. זה עניין של בשלות והלחץ הזה שמקרינים לילדים כבר בגן לא אהוב עלי במיוחד.

וביישנות זו תכונה לא רעה בכלל כל עוד חברתית היא מסתדרת הייתי מניחה את דעתי וממש לא נלחצת.

אגב הקטן שבגן חובה אצלי כזה ביישן ולא מפגין ידיעות בגן אבל בבית מפציץ ממש. ושיעורי בית נותנת לו לעשות רק אם רוצה ובלי לתקן אותו גם אם כביכול טועה. יהיה לו מספיק זמן לשיעורים אמיתיים

זה נכוןהמקורית

גמני לא אוהבת את הלחץ

ובבית אני מרגישה אותה אחרת לגמרי..

ואגב לגבי הגדול יותראני זה א
אני לא יודעת על איזה מסגרת לימודית את מתכננת לשלוח אם זה בית ספר רגיל ולא חיידר ממש אין צורך להגיע לכיתה א כשכבר קוראים להיפך זה יכול להפריע לו אחכ אם ישעמם לו בכיתה.. להכיר אותיות ומספרים וקצת מילים כמו אמא אבא וכו זה סביר אבל לא מעבר בעיני מיותר..
הם שולחים לו בדפי העבודההמקורית

סיפורים קצרים. אז כן נצרך כנראה

חוצמזה שאני לא מדרבנת אותו לשבת לקרוא סיפורים קצרים, הוא עושה את זה מעצמו. תופס ספר ומתחיל לקרוא

גמני נגד פיתוח יתר בגלל שיעמום. אבל הוא באמת מאוד סקרן

לא כולם משתעממים. וקשה לעצור מי שיש לו יכולתיעל מהדרום
לק"י

מדברת מניסיון של הגדול שלנו 

גם אצלי זה היה ככה האמת.המקורית
גם אצלנו אמרו לא ללמד כדי שלא ישתעמםאביול
בפועל הוא לומד בעצמו. מאוד מאוד מסתקרן. כל הזמן מסתכל בספרים ומזהה מילים... אי אפשר לעצור אותו בכוח... ובתור מורה אני נתקלת בהמון ילדים שעולים לכיתה א' קוראים... 
את בסדר גמור!!אביול
בגן לא אמורים להיות הרבה שיעורי בית. בחגים נגיד הן שולחות חוברת עבודה אבל ביומיום לא... 
אז אצלנו היא כן שולחת פעמיים בשבוע.. אבל תודההמקורית
על ההרגעה ❤️
פעמיים בשבוע זה המוןאביול
נשמע לי לא סביר לגן טרום חובה... אולי לנסות לדבר עם הגננת? 
האמת שאין לי בעיה לשבת איתה לתרגלהמקורית

גם אם לא נגיש בזמן, סופו של דבר יש לי רק שני ילדים.

התבאסתי כי לא ידעתי על זה, וחשבתי על הילדה שלי שמגיעה לגן בלי הדפים שלה בעוד הילדות האחרות כן מביאות. היא בטח התבאסה..

היא כן ביקשה שנחזיר את התיקייה שלה לגן, רק שחא ידעתי שיש בה משימות

מוזר אבל שהיא לא אמרה כלוםאביול
לא היא ולא הגננת... אז זה ממש לא בעיה שלך. נשמע שאפשר לעשות פשוט שעת שיעורי בית שכל אחד יושב על הדפים שלו... 
כן זה מה שאעשההמקורית

התבאסתי פשוט שלא ידעתי. בשבילה.

וגם כי לא ככ מכירים אותה בגן כמונו. ויש פער

מה שהיה היה, העיקר להתחיל מהתחלהאביול
מצטרפת פה להלם על שיעורי בית אף פעם לא נתקלתיבתי 123

בזה מקסימום במקרים מיוחדים מסיבת אותיות להביא משהו מיוחד להכין תמונה וכו. אז את אמא מצויינת אני בטוחה שעוד אמהות היו מפספסות את זה

גן תקשורת מיועד לילדים על הרצף אולי התכוונת לגן שפתי? בכל אופן אם יש איזשהו חשד את צריכה לקבוע תור כמה שיותר מוקדם להתפתחות הילד לאבחון התורים הם לשנה קדימה ובלי המלצה מגורם מקצועי יהיה קשה להכניס אותה לגן מיוחד.

האמת שיכול להיות שהתבלבלתיהמקורית

והתכוונה לשילוב .?

מצידנו האמת אין חשש כזה. היא לומדת איתי בבית פרשת שבוע לצורך העניין ומבינה הכל וגם חוזרת על זה

מכירה מספרים

עושה חוברות עבודה של חיבור עד עשר

בכתיבה עוד לא התנסינו ככ אבל היא גוזרת יפה ומדביקה יפה גם .

כן יש עניין של פרידה בבוקר כאמור. ואני יודעת שהיא לא מאוד אוהבת ללכת לגן, אבל זה משנה שעברה כבר.

יש גם ילדים מאוד חכמים שצריכים גן חנ''מבאתי מפעם

אם יש להם קושי משמעותי מאוד בהתנהגות/בבטחון עצמי/ קושי רגשי .

לא אומרת על הבת שלך שהיא צריכה או לא צריכה, רק אומרת שזה שהיא חכמה ומבינה הכל זה מצוין, אבל זה לא אומר שהיא בהכרח לא זקוקה לגן חנ''מ.

אבל אם הקושי עולה רק במסגרת כביכול?המקורית

כי כשמפגישים אותה עם חברים בבית היא פורחת.

גם עם אח שלה

אבל מחוץ לבית, בגן, כן יותר קשה לה

זו אינדיקציה למשו שצריך לבדוק?

כן, בוודאי. מסגרת זה לא בית.באתי מפעם

כמעט לכל ילד יש קשיים,

אחד זה קשיים חברתיים, אחד יש לו קשיי הבנה, אחד קשיי התנהגות וכו'. זה נורמלי. וילדים לומדים להתמודד עם הקשיים שלהם בעזרת הצוות בגן.

השאלה כמה הקושי משתלט ונוכח, עד כמה הוא מפריע לה להתנהל במסגרת שלה?

אם באמת יש חשד לכך שילד צריך סיוע (גננת שילוב, או גן חנ''מ), צריך לקבל המלצה מאיש מקצוע (קלינאית תקשורת/פסיכולוג/ רופא התפתחותי) שעשה לילד אבחון. ואח''כ עוברים וועדות, טפסים .. תהליך שהגננת אמורה להסביר לך אם באמת יש צורך. אם תרצי להתייעץ בפרטי אולי אוכל לעזור. 

אני לא יודעת אם זה מפריע לה להתנהלהמקורית

כלומר, על פניו לא נראה שכן.

היא דיברה על העניין של השילוב בהקשר של הבנה. ואז אמרה שדחתה על זה על הסף כי אחד על אחד היא רואה שהיא באמת חכמה ומבינה. אבל היא ילדה יותר שקטה..

אם היא רק ביישנית ומתקשה בפרידה בבוקר אני אישית לא הייתי מתחילה תהליך כזה כרגע כי אני מכירה את הילדה וגם רואה איך האינטראקציה שלה עם ילדים אחרים.

נראה לי די מיותר האמת

אז זה באמת נשמע מיותריעל מהדרום
גם ליהמקורית

ועכשיו אנחנו יושבות יחד על הדפים קצת מהבוקר

והיא כזאת מתוקה!! ככ חיכתה לזה, שנהיה רק אני והיא, ושגם היא תהיה כמו אח שלה הגדול, עושה משימות. והיא גם עושה נהדר.. (הייתה צריכה הכוונה קצת כמובן כדי לדייק את עצמה)

המיסה אותי 🥰

נשמעת מתוקה!יעל מהדרום
מתוקה ממש. איזה כיף לשבת איתם לבד!באתי מפעם
אם הקושי שלה זה רק הפרידה, וכל היום היא מסתדרת, אז לא מבינה מה הבעיה. יש הרבה ילדים כאלה. יש כאלה שהפרידות יותר קשות להם.
כןפאף

אני לא מאבחנת או משהו, ובטח לא אומרת משהו על הבת שלך, אבל אצל ילדים תקשורת יש הרבה פעמים הבדלים מאוד משמעותיים בין הבית לגן...

אבל על פי דבריה של סייעת אחת האמת שלא הייתי ממהרת לפעול😅אלא אם כן את מרגישה שזאת מישהי עם הרבה ידע

אבל זה לא המדד לילדים על הרצףיעל מהדרום

לק"י

יכולים להיות הרבה דברים שיש פערים בין הבית למסגרת (ולאו דוקא קשיים).

בוודאי, זה היה רק בתגובה לשוני בין בית למסגרתפאף

אמרתי שאני לא הייתי מתייחסת יותר מדיי לדברים שאמרה סייעת אחת🤷🏻‍♀️

יש ילדות ביישניות, יש ילדות שקטות, יש ילדות שצריכות זמן להתחבר...

אם את בתור אמא לא רואה קושי משמעותי והגננת לא אומרת שיש קושי משמעותי -הייתי מתמקדת בלחזק לילדה את תחושת הביטחון בגן...

שילוב עם סייעת או גן מיוחד זה לא משנהבתי 123

הכל אותה פרוצדורה.

אני גם חושבת שפחות מתאים לגננת לזרוק משפט כזה שהסייעת אמרה ככה וככה. כדאי לשבת עם הגננת לשיחה רצינית ולשמוע ממנה. ואם עולה איזשהו חשש שתצטרך שנה הבאה גננת שילוב או סייעת וכד תקבעי כמה שיותר מהר תור זה תהליך מאוד ארוך

תודה!המקורית

אני לא חושבת שהיא צריכה

ואחד הדברים שחורים לי, זה שהיא לא מכירה את הילדה כמו שאני מכירה אותה. שזה הגיוני כי אני אמא שלה, אבל ניכר שיש פער.

גם אני לא רואה השתדלות מיוחדת מצד הגננות לקידום בנושא. הן עמוסות מאוד כנראה, והרבה פעמים מתלוננות על זה גם.

ה הרבה פעמים ככהאביול
ילד הוא לא אותו דבר בבית ובמסגרת... לכן חשוב לעבוד בשיתוף פעולה
מה בשיתוף פעולה? תוכלי להסביר?המקורית
באופן כללי קשר רציף עם הגננת..אביול
אין בזה חוקים... אבל לדבר איתה, איך הילדה בבית, לעדכן במהלך השגרה בדברים חשובים לדעתך, ולהתעניין איך היא בגן... 
הבנתיהמקורית
אני מגיבה רק כי כתבת על הפער...מאוהבת בילדי

הבת שלי, בגלל הפער הזה, אנחנו כבר שנה שלישית מנסים להבין איפה ואיך אפשר לעזור לה...

רק עכשיו כשהיא בגן שפתי (סולם) אני רואה כמה זה משמעותי גן שמדויק לה. ועדיין עוד מנסים למצוא את מה שיאזן את הפער בין הגן לבית. 

אני עוד מנסה להבין אם באמת יש פערהמקורית

שצריך לבדוק

או שזה בגלל שהגננות פחות שמות לב אליה ופחות מנסות לקדם אותה

האמת היא שאני סוברת שזו האופציה השנייה. כי הן באמת לא מעדכנות בכלום. חוצמזה שהן גילו את חכמתה בזמן האחרון..

יש לה עניין עם וויסות חושי קצת וזה אני מודעת, אבל חוצמזה לא עלו עוד פערים חוץ מזה שהסייעת חושבת. אבל כמובן שהיא חושבת בגלל כל מיני דברים אותם אני מתכוונת לברר.

בכל אופן, אני רוצה לעקוב כמובן עוד קצת ולתשאל עוד את הגננת, למרות שהיא בעצמה אמרה שזה נראה לה פחות מתאים.

אם זה רק לשים לב יותר לילדה, כדי שתצבור קצת בטחון בהשתתפות בריכוז לדוגמה או במשחק עם חברות - לא אכנס איתה לאבחונים בגלל זה

עם הבן שלי הגננות עשו את זה יפה מאוד בתחילת שנה שעברה ומאז הוא צבר בטחון ופורח. אז אבדוק את הכיוון הזה בתור התחלה

ומוסיפההמקורית

הגננת אמרה שבגלל שמתחילת שנה לא נפגשו הרבה בגן, היא תבקש מההורים עזרה בזה.

כלומר - מי שחושבת שיש לילדה שלה קושי, היא תפנה לשילוב

לא יודעת מה להגיד על זה ככ. ואיך זה באמת עובד בפועל.

סליחה שאני מעירהבאתי מפעם

מרשה לעצמי, כי אני באה מהמקצוע ויש לי לא מעט נסיון.

גן ילדים זה לא בית ספר.

אפשר לתת שיעורי בית אבל זה לא אמור להיות דף עבודה, זה יהיה שיעורי בית חווייתיים, כמו- לצאת החוצה לראות את הירח בראש חודש, ולבדוק איך הוא נראה בעוד כמה ימים, או ללכת לאסוף עלי שלכת כשמגיע הסתיו.

זה לא מקצועי בעליל, לא סתם יש גן עד גיל 6, ילדים לומדים מחוויית, מתחושה, מתנועה, משיר, מסיפור, למה לדחוף את בית הספר שנתיים קודם? יהיה להם 12 שנה לטחון דפים וניירות! סליחה שיצאתי עלייך, אבל זה לא מתאים בכלל.

מה גם שהגננת אמרה לך - ''הסייעת אומרת שהילדה צריכה גן תקשורת ''... סליחה, לא מקצועי, לא רציני. זה לא עובד ככה!  אם באמת הילדה צריכה גן תקשורת, את יש תהליך שעוברים, אם היא לא צריכה, אז למה לדחוף את ההערה הזאת? שתשמור אותה לעצמה. סייעת זה לא גננת ואין לה את הסמכות להגיד כאלו דברים, אז אם הסייעת אומרת את זה לגננת, הגננת לא צריכה להגיד את זה לאמא אם היא לא מסכימה עם זה, זה לא רציני. 

מסכימה עם כל מילה! ושיעורי בית לילדי הגןדיאט ספרייט

זה שיעורי בית להורים בעצם.

שיעזבו אותנו בשקט.

לימדתם אותם בגן, עכשיו תורנו לערסל,לנשק, לחבק. די. 

אני מסכימה עם מה שאת אומרת, אבל חלקיתהמקורית

מבחינתי, בגלל שאני רואה הרבה פעמים שוק של הורים וילדים מול התרגול הנצרך בכיתה א, ובגלל שזה מעבר חד מדי לעתים, אין לי בעיה עם תרגול אחהצ מול ילדיי. קודם כל זה מרכך את המעבר לבית סםר ממש,  ודבר שני זה זמן איכות עם אמא באיזשהו אופן, שלרוב אני לא מגיעה אליו מעצמי בהרבה תחומים אחרים. אני כן קוראת סיפור, יושבת להרכבה של פאזל, אבל לרוב זה עם שניהם ולא אחד מהם ממש, כמו עם התרגולים האלה.. אז אני בכל אופן  לא רואה בזה בהכרח חסרון.

ולגבי העניין השני - את צודקת.

גמני חושבת שזה לא מקצועי, כי עד עכשיו לא העלו בפניי קושי ממשי שיש לילדה כדי שאשים אליו לב. רק לפני שבוע הגננת אמרה לי שהיא פתאום מגלה את הילדה שלי וכמה היא חכמה.

זה היה נראה לי מוזר, אבל לא ברמה שהיא תחשוב על קושי שמצריך שילוב. ואני לא נגד אם צריך שתהיה עזרה ממוקדת לילד, אבל היא  באמת ביישנית, זה משהו שאני יודעת ולא חדש לי, ובאמת לא מאוד אוהבת להיות הרבה שעות בגן אבל היא צריכה להיות גם בצהרון ובעיניי זה דווקא כן טוב כי היא לא נפגשת אחהצ עם ילדות מהגן וכבימים שאני אוספת אותה אני כן רואה שהיא באינטראקציה עם חברות

בגנים פה נותנים דפי עבודה בלי ציפיה להחזיר...חוזרת_שוב

מביאים כי יש הורים שרוצים לתרגל עם הילדים בבית,

כי יש כאלה שזה עוד תעסוקה לילדים,

כי יש הורים שרוצים לראות 'התקדמות' בגן ושיש תהליך חינוכי.

אבל ממש אין פה ציפיה שהורים יחזירו.

אפשר להחזיר ולהראות לגננת... אבל מקבלים את אותה מדבקה שמקבל מי שנכנס יפה לגן

אז לאהמקורית
אצלם מי שמחזירה דפים מקבלת צ'ופר 🤦
אני לא חושבת שיש לך מה להתביישכתבתנו

לא קראתי ממש כל הודעה.

בגדול, נראה לי שיסורי מצפון זה חלק בלתי נפרד מההורות, בטח האמהית אבל זה לא תמיד עוזר לנו או לילדים.

בעיני, אם את מרגישה החמצה, את יכולה להגיד לה, אני לא ידעתי שיש לך דפי עבודה, הייתי שמחה אם היית אומרת לי כבר כשקיבלת, ואני מצטערת על הזמן שהפסדנו לשבת עליהם ביחד. וזהו. לא עשית משהו לא בסדר, בטח לא בכוונה, והיא מצידה אם זה חשוב לה היתה צריכה להגיד יותר ברור. אולי  היא הרגישה לא בנוח לבקש דבר כזה, אז צריך ללמד אותה איך. לא תמיד ילדים יודעים איך לבקש משהו או נלחצים מראש מהתגובה של ההורים שהם מדמיינים שתהיה, ואני חושבת שזה תפקיד ההורים לתת להם ביטחון ומילים לעשות את זה. הסירי דאגה מליבך. את אמא מעולה ואנושית, את מודעת, ובעיקר את מדוייקת לילדיך.

צודקת. תודה על החיזוק. הייתי צריכה את זה ❤️המקורית
לא ממש יודעת איפה לשרשר...חילזון 123

אז דבר ראשון היא עוד ממש קטנה... יש לה עוד שנתיים להיות בגן לא? לא חושבת שצריך להלחץ מש''ב...

אצלינו בגן, גם בחובה, אין דבר כזה. יש סוג של ש''ב פעם בחודש..., שזה יותר משימה כזאת מעניינת ומקבלים על זה צ'ופר. אבל זה לא סתם דף עבודה.

את הלימודים עושים בגן.

אבל בקשר לעניין של החינוך מיוחד-

חלק מהילדים שלי היו קצת בעיכוב מהרמה בגן. באמת בבית פחות ראיתי את זה וחשבתי שהם דווקא די חכמים ויצירתיים.

אבל הסתבר שבגן הם לא תפקדו בקטע הלימודי כמו שהיה מצופה. פחות התבטאו, ופחות עבדו בצורה מסודרת ויעילה ופחות הצליחו המשימות הלימודיות. אולי גם היו שקטים ולא היו עם ביטחון.

ובגלל ההמלצה של הגננת עשינו אבחון בהתפתחות הילד של קלינאית וכו'.

ואישרו לנו גננת שילוב וזה היה פשוט מתנה.

זה סהכ פעמיים בשבוע אבל זה ממש קידם אותם, נתן להם ביטחון, ונתן להם סוג של הרגלי למידה/עבודה.

אולי זה גם תלוי בגננת שילוב, אבל אחרי שנתיים בגן חובה הם עלו ב''ה לכיתה א' ממש מוכנים. ובינתיים לא נזקקו לעוד עזרה.

בכל אופן אם רוצים לאבחן עבור שנה הבטה יש ממש מעט זמן כדי להגיש הכל לועדות, אז כדאי להזדרז.

הבנתי. אז אולי כדאי לשוחח עם הגננת בהקדםהמקורית

כי בכ"ז זה לא משהו שלילי

אני רק לא מבינה מה הקריטריונים שלה לבקשה לשילוב.

לשוחח אף פעם לא מזיק...חילזון 123

ואם הגננת חושבת שצריך שילוב היא כבר תכתוב בטפסים של ההפניה לאיבחון מה שהיא חושבת.

בעיקרון, לפחות במועצה פה, כדי לקבל גננת שילוב צריך שקלינאית תכתוב שיש לילד עיכוב שפתי. זה לא רק בעיית דיבור, זה גם יכול להיות חוסר יכולת לבנות מסר בצורה מאורגנת ומסודרת, נגיד אם הילד מתקשה לסדר תמונות ברצף נכון. או מסדר אבל לא מספר ברור את הסיפור, בעיות שליפה, כל מני כאלו דברים שקלינאיות עובדות עליהם.

בפועל כשכבר אושר לנו, אני לא חושבת שהיא עבדה רק על הקטע השפתי, ופשוט קידמה אותו במה שהיה צריך באותו הזמן במסגרת היכולות שלה.

ואגב גם אם אין לילד גננת שילוב, אפשר ללכת לקלינאית וריפוי בעיסוק בהתפתחות הילד, או לעבוד איתו בבית אם יש קושי ספציפי.

יש עוד זמן עד הבית ספר, זה לא סוף העולם....

אני בכל מקרה מתכוונת לבקשהמקורית
בשבילה ריפוי בעיסוק, בגלל וויסות חושי האמת
מה הלחץ?ערן לבל
אני בן 22 ולא זוכר שהיה לנו שיעורי בית בגן, ניחא בכיתה א, אבל בגן זה נורא מוקדם, לפעמים אני לא מבין מדוע יש לחץ כל כך גדול, בסה"כ יצאנו לא כ"כ רעים למרות שלא היה לנו בגן ש.ב.
אני מניחה שהגבת פה בתמימותיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל ממליצה לך באופן אישי למצוא פורום מתאים יותר לגבר רווק (גם לנשוי זה לא בהכרח מתאים, אבל לפעמים כן).

🌷שרשור פעילויות חינמיות לחופש הגדול!!!🌷אין לי הסבר

מחר מסתיימות הקייטנות באופן סופי, וכמובן חלקן כבר הסתיימו בשבוע שעבר, וגם בציבור החרדי כבר סיימו.

לטובת כולנו, שלא נמצאנו את עצמנו עם ילדים מטפסים על הקירות, מוזמנות לשתף בפעילויות מגוונות וחינמיות (או בתשלום סמלי), שיצא לכן להיות בהן בחופש הזה או החופשיים הקודמים🤩

על מנת שיהיה קל למצוא, אני מחלקת את השרשרת לתת-קטגוריות, לפי אזורים בארץ.

בכותרת כתבו את שם הפעילות והמקום (לדוג'- גן סאקר- ירושלים)

בגוף ההודעה כתבו פירוט קצר מה יש באותו המקום. מוזמנות להוסיף שעות פתיחה, גיל מתאים, וטיפים.

אם מדובר בתשלום סמלי, ציינו בבקשה את המחיר.

תודה רבה לכולן,

וקיץ בריא ונעים😊☀️🍉

מוזיאון המשאיות ברמלהשיפור

תצוגה של כלי תחבורה, בעיקר משאיות מקום המדינה עד היום. אפשר גם להיכנס לתוך רוב כלי התחבורה.

פארק ההדרים רחובותשיפור

מדשאות, אגם עם ברבורים, מתקנים שווים, פינת חי קטנטנה

פארק אופקיםשיפור

בעיקר המזרקות שוות, יש גם קצת מתקנים

💦 ירושלים והסביבהאין לי הסבר

עמק הצבאים-ירושליםאין לי הסבר

הפארק המפורסם שנמצא בלב ירושלים ;)

הצבאים מסתובבים בחופשיות, ואפשר לראות אותם. אפשר לקבל גם משקפות בכניסה.

הכניסה היא ללא תשלום, אך אין שם כמעט חניה.

חיסרון- חם!!

יש לפעמים פעילויות יצירה או הצגות, גם חינמיות. אפשר להתעדכן באתר שלהם...

פארק טדי- מזרקותאוהבת את השבת

ליד ממילא

מרטיב לגמרי, צריך בגדי החלפה

נדלקות כל שעה או שעתיים...

💦בנימין והשומרוןאין לי הסבר

מעיינות בשומרון שמתאימים לקטנים(בלי עמוקים):טארקו
עבר עריכה על ידי טארקו בתאריך ט"ו באב תשפ"ו 23:07

מנסה ממזרח למערב ומוזמנות להוסיף עלי, כותבת רק מה שזוכרת עכשיו

בהודעה נוספת אכתוב מעיינות עמוקים/רב גילאיים:

מעיין עמית במגדלים- פארק חמוד של דשא ו2 בריכות רדודות, עם תעלה כזו שמחברת בינהם ואפשר ללכת בה גם. צמוד לעגלת קפה שווה ממש(עם אוכל והכל) ויש שם גם סטודיו סדנאות צמוד אם רוצים בכלל לסגור פינה

מצפה בניו- בין חוות עמק אברהם לאלון מורה. מצפה מהמם עם שכשוכית חמודה.

מעיין אירוס השומרון- מעיין חמוד באיתמר, בתחילת הכביש לכיוון הגבעות. נקרא גם עין נריה.

מעיין עמשא- בעליה להר ברכה, 2 בריכות רדודות בקצת מרחק אז גם אם יש אנשים זה יחסית מתחלק

עין שלהבת-יה מעיין משה- בגבעת שלהבתיה ביצהר(פשוט ממשיכים ישר עם הכביש של הישוב בלי לפנות עד אחרי הטחנת קמח, יש שילוט. בריכה עגולה גדולה ובכל הפעמים שהיינו שם היינו לבד

פארק הצנירים בקדומים- פארק דשא גדול יחסית עם כ6 בריכות כייפיות והרבה דשא, הבריכות במפלסים שונים ככה שהרבה פעמים אפשר למצוא פינה לעצמנו.. אם רוצים לסגור יום שלם יש באותה שכונה גם את פארק צפנת שהוא גן שעשועים שווה עם איזור סקייטפארק.

מעיין איל ברחלים- מעיין מלאכותי מסודר ונוח מאוד עם ילדים, יש הרבה דשא סינטטי ומקומות ישיבה והוא מתוחזק ברמה דיי גבוהה

פארק ידידיה ברבבה- מעיין חדש, יחסית עמוס(בעיקר מבחינת חניה) אבל הבריכות ענקיות ויש הרבה דשא אז לא מורגשת הצפיפות במקום עצמו. מורכב מ2 בריכות גדולות מחוברות, הכי עמוק הגיע לבת שלי(בת שנתיים וחצי) למותן. יש שם גם עגלת קפה חמודה ועגלה של שניצלונים והמבורגר כזה, אם רוצים אוכל חלבי ולא רק נשנוש, יש קצת מעל המעיין עוד עגלת קפה.

עיינות שיר בקרני שומרון- לא הייתי🫣 אבל שמעתי שגם ממש חמוד.

מוסיפה אחד בבנימין גם שאנחנו אוהבים מאוד-

עינות רעי בגבעת היובל בישוב עלי. 2 בריכות מחוברות בתעלה כזו והכל רדוד וחמוד, כולל בית עץ כזה ומקום ממש מותאם לקטנטנים.

מעיינות בשומרון למשפחה רב גילאית/לשוחיםטארקו

מודה שבזה אני פחות בקיאה כי אני דיי נמנעת מלהגיע למקומות כאלה, מצד צניעות ומצד בטיחות של הילדים שלי שלא יודעים לשחות.

אבל אנסה כמה שאני זוכרת ופה באמת אשמח שיוסיפו עלי..

עין כפיר ליד אלון מורה- בריכה רדודה+עמוקה, מחוברות. יש גם ניקבה שלא תמיד רטובה.

עין אב"י(נראה לי זה השם שלו) ביקיר- חושבת שרק עמוקים

מעיין חוות יאיר- לא זוכרת אם שניהם רדודים או אחד רדוד ואחד עמוק😆 אם מגיעים לחוות יאיר יש שם טיילת תצפית מהממת עשויה כולה מעץ על הנוף.. משהו ממש מטריף.

מצפה הדר אריאל- קריית נטפים- בריכה גדולה לא מאודדד עמוקה אבל כן סביבות 70 ס"מ, מתאים גם לילדים שלא שוחים אבל בעיקר לגדולים יחסית. בריכה מלבנית שקצת נראית כמו בריכת שחיה רגילה רק על הנוף

מעיין אוריה בתפוח- בריכה עמוקה שממנה יוצאת מגלשה אל הבריכה הרדודה, אפשר לעלות למגלשה בלי להיכנס לעמוקה. יש עגלת קפה חמודה צמודה.

בטוחה שיש עוד אבל כאמור אלה המעיינות שאני פחות בעניין שלהם אז מוזמנות להוסיף

💦מרכז הארץאין לי הסבר

פארק יד לבנים- פתח תקווהאין לי הסבר

פארק עם המון דשא, אגם ברווזים, מגלשות גבוהות ומתקנים, והכי שווה- מזרקות מים!

המזרקות פתוחות כל יום מ8-21.

בתוך הפארק יש גם את גן החי (בתשלום של 30₪ לאדם, מגיל שנתיים)

כדאי להביא מגבות ובגדי ים

פארק יצחק אוחיון בפ"תכורסא ירוקה.

שטח ענקי עם דשא, אגם, מתקנים ומגרשים. נמצא מול בילינסון והקניון הגדול אז הגעה ממש נוחה

גני יהושעכורסא ירוקה.

מעבר לזה שזה שטח דשא ענק יש שם גם מתקני גן שעשועים ענקיים ואומגה קטנה. לא מזמן, אולי עדיין, היתה שם גם תערוכת פסלי חיות מיוחדים בגן הטרופי. בכללי יש שם המון אזורים

ספורטק נס ציונהשיפור

יש שם מתקנים שווים, מזרקות, וגם קצת חיות שאפשר לצפות בהם

פארק ענבה במודיעיןהשקט הזה

פארק גדול, הרבה שבילים שאפשר לרכב על אופניים, יש שירותים ציבוריים בשטח, אגם מלאכותי עם ברווזים, יש מזרקות שפועלות בשעות מסויימות (אפשר להתעדכן באתר של עיריית מודיעין על השעות) עבר לאחרונה שיפוץ, יש חניה וגם מרחק קצר מתחנת הרכבת.

פארק המומינים ראש העיןשיפור

מתקנים שווים ומזרקות

💦הצפון הקרוב (נתניה עד חיפה)אין לי הסבר

חיפה- הרכבלית- רב קו בלבד...אוהבת את השבת

יוצאת ממרכזית המפרץ

חיפה - פארק הכטאוזן הפיל

טיילת על החוף, ים מצד אחד, מסילת רכבת מצד שני.

אפשר לרדת ולהרטיב את הרגליים בין הסלעים.

לא חוף רחצה בכלל.

מלא צדפים.

יש גם בהמשך הטיילת מתקנים מיוחדים ונגישים גם לבעלי מוגבלויות

חיפה - מוזיאון הרכבתאוזן הפיל

זול יחסית, קצר. הלכנו עם ילדים קטנים ונהנו מאד.

אפשר להכנס לרכבות ישנות, לקטרים ישנים.

לא ממוזג, לפחות ברובו.

אני חושבת שזה כיף לילדים בגילאי ה2-5, בייחוד כאלו שאוהבים רכבות וכלי תחבורה.

💦הצפון הרחוק (גליל, גולן...)אין לי הסבר

חניון האקליפטוס (אזור קרית שמונה)ytrewq

כניסה חינם למים קפואים. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב.

פארק המשפחה בקצריןהשקט הזה

פארק מושקע, כל מיני סגנונות של מתקנים.

יש גם פינת חי בשטח הפארק, אני חושבת שהתחילו לגבות תשלום על פינת החי אבל לא בטוחה.

פארק הזהב בקריית שמונהערגלית

פארק חמוד מאוד עם נחל קטן ורדוד שזורם. דשא מותקנים. הרבה צל

באוגוסט מתקיים פה פסטיבל יאללה גליל ים מלא הפעלות- אז יש גם ימים שיש שם מתנפחים

ואו שרשור מעולה! מגיבה כדי לעקובטארקו

ממש! כיף שפתחת!!אוהבת את השבת

ביג לייק. עוקבת. שכוייעח0544

פארק רעננה, פארק הדרים ברחובות (ליד בית העלמין)נפש חיה.אחרונה

פארק רעננה - בכניסה לרעננה, פארק ענק, מרחבי דשא עצומים! מתקנים לילדים, אם אני לא טועה מתקני כושר למבוגרים, אני חושבת שיש גם אגם עם ברווזים, דגים וכו ֫ יש שולחנות קקל.

פארק הדרים ברחובות- ליד בית העלמין ( אני לא זוכרת רחוב אז פשוט בווייז אפשר למצוא אותו)

מקום ממש נחמד, מרחבים גדולים ושבילים להליכה נוחה , יש מסלולי הליכה בפארק שטובל בירוק ומלווה בהמון טווסים שמסתובבים חופשי אבל לא מזיקים (רק צריך לשמור על האוכל שהם לא ייקחו...) וגם שם יש אגם וסוג של פינת חי נחמדה (מרחב יחסית גדול אבל יש מגוון מצומצם של חיות)

גופיה בלי תיקתקים במידה של תינוקותהשם שלי

הבן הגדול שלי לובש גופיה מתחת לציית, גופיה לבנה פשוטה.

הקטן יתחיל ללכת עם ציצית בתחילת השנה, כשיתחיל את הגן.

אני רוצה לקנות גם לו גופיות, אבל הן מתחילות ממידה 2, והוא במידה 12-18.

ממה שראיתי, גופיות במידות קטנות הן עם תיקתקים למטה, ולא מתאימות.

מישהי מכירה מקום שאפשר לקנות בו גופיות בלי תיקתקים במידה 12-18?

חשבתי שאפשר אולי גם גופיה שלא מיועדת ללבישה מתחת לחולצה, אלא במקום חולצה.

או אם יש למישהי רעיון אחר מתאים.

אני פחות רוצה להלביש לו ציצית בלי משהו מתחת.

אולי לגזור את הלמטה עם התיקתקים?שמש בשמיים

הגופיות של נקסט נניח, מארז די זול, אז גם אם זה יהרוס זה לא נורא...

אולי זה מה שאני אעשההשם שלי

אם אני לא אמצא פתרון אחר.

תודההשם שלי

זה ממש יקר.

איזה ציצית את שמה לו לכזה גודל? אולי יש להם גופיהמאוהבת בילדי

את הציצית אני מתכננת להקטיןהשם שלי

לא נראה לי שיש יותר קטן ממידה 2.

למה לא גופיה ציצית?אשת בעלי

בעיניי

מידה 2 יכולה להתאים לגודל (תלוי בחברות)

כך גם חוסכים שכבה וגם הרבה יותר נעים על הגוף.

המינוס שצריך לכבס כל יום

אבל בעיניי הפלוסים בפער גדול כך שלדעתי שווה

אצלנו גם רק גופיציצית..ציפור27

מוסיפה עוד יתרוןרק טוב!

גופיה ציצית נשארת במקום. לעומת ציצית שבורחת מחוץ לחולצה מקדימה או מאחורה וגורמת למראה משלומפר...

מוסיפה עוד משהו, אצלנו הם לא כל כך מצליחים ללכת עם ציצית בגילאים הצעירים לאורך זמן. זה מפריע להם בשרותים, חם להם, מסורבל..

נכון. גם אצלינו הם מתחילים בגיל גדול יותריעל מהדרוםאחרונה

לק"י

למרות שיש ילדים שכן עם ציצית בגן.

אני רק מהמחשבה שזה טובל להם באסלה וכאלה, מעדיפה שלא ילבש כרגע🙈

שוב אני ותהיות על מעבר דירהחמדמדה

מחר בעז"ה עוברים סופית (ישלנו מפתח כבר שבועיים אז אנחנו כבר ניקינו והעברנו ממש כמעט הכל נשאר רק הרהיטים של הסוף מיטות כזה למחר)

ואני ככ חוששת…

קודם כל זה לצאת מיחידה של ההורים לבית

מה שאומר שאין 'סופר של אמא ואבא' ואין בייביסיטר יחסית זמין ואין את אימא בקומה מתחתייייי

אבל גם על הבית- ברוך ה' ברוך ה' עוברים לבית גדול

איך אסתדר עם לנקות אותו?

ואיך עם הסדר אצליח להרגיל את הילדות להחזיר למקום ושתהיה צורה של בית?

ומתי יהיה שם הריח שלנו? כי בינתיים היום סידרתי את המטבח שם והגעיל אותי לגעת בדברים (הבאתי מנקה היא עשתה את המטבח והחלונות ואני ניקיתי מקלחות ושטפנו, ועדיין לא מרגיש לי 'שלי')

אני מאוד נקייה

ואם יש דברים שלא יירדו?

ואיך נסתדר עם לדאוג להכל הכל הכל?

ההורים ברוך ה' קרוב אנחנו רק עוברים לבניין ליד חח אבל אני באמת דיי משותקת מפחד…

וואי נראה לי די מהר לא תצליחי להביןפרח חדש

איך הסתדרת אחרת 🤣

אין כמו בית שלך, גדול ומרווח

תסדרי אותו איך שנוח לך.

תשמחי על כל השנים שככה התפנקת.. לא מובן מאליו בכלל

עכשיו זה החיים האמיתיים 😉

נשמע לי שגם לא הכל יפול עליך בבום

כי את עדיין קרובה להורים

אז לאט לאט תתרגלי והכל יהיה בסדר

בהצלחה ובשעה טובה

אם זה ירגיע אותךהמקורית

אז גם כשעברתי משכירות לבית שלי, שהכל בו (כמעט) היה לפי הטעם שלי ולבחירתי,- עלו בי תחושות דומות

ובאמת בימים הראשונים בחדר השינה החדש הרגשתי לא בנח. לא הרגיש לי "שלי".

ובחודש הראשון במטבח היה לי מוזר

והבית היה לי יותר גדול, והכניסה לא מוכרת..

ככה זה, אנחנו לא אוהבים שינויים גם אם הם משמחים ולבחירתנו

יהיה בסדר♥️ לאט לאט

אופ אני מקווהחמדמדה

כי כזה יש נטייה לתת לדברים להישאר כמו שהם (נגיד מרגיש לי ש'הכי נקי' שהבית יהיה זה כשניקיתי או כשהוא היה ריק…

ואז מלחיץ אותי שלא אגיע ללנקות עוד דברים שמציקים לי

אגב אני קוראת אותך וזה מזכיר לי שנכנסתי לבית שליפרח חדש

היינו כמה חודשים אחרי חתונה וכבר בתחילת הריון

והכל הגעיל אותי כל כך

אפילו שהבית היה נקי וגם יחסית חדש כמעט לא משומש

והייתי בוכה כמו ילדה קטנה איך הבית לא יפה ולא נקי ועם ריח ולא הבנתי איך אני עכשיו אמורה לשמוח ולהנות מזה

כולם התלהבו מהבית החדש ורק אני לא

מפה לשם אנחנו פה כבר 15 שנה

עשינו שיפוצים באמצע אבל אוהבת את הבית שלי 😄

כן מאמינה שזה יעבור ליחמדמדה

פשוט ההרגשה של הידיות של הארונות נגיד😖😖

וניקיתי!!!

עם ספוג פלא

עם סבון

עם גל אורנים

פשוט בררררר

ידיות של ארונות אפשר להחליףרק טוב!

אם הם באמת מגעילים וזה מפריע לך, קני מאלי אקספרס משהו שאת אוהבת. ממש יכול לשנות את המראה והתחושה בעלות לא גבוהה כל כך.

אני מרגישה ככה עד עכשיו😅המקורית

אבל לא בגלל שהזנחתי דברים, זה בגלל שבית עם פחות חפצים באמת נראה יותר נקי.

והכי הרבה תביאי שוב מנקה.

יווו לא טוב😂😂😂חמדמדה

צריך מנקה גרמנייה שכל פיפס מפריע לה

כמוני🤣

ואו ממש מבינהAvigailh1

הבית שעברנו אליו לפני 8 שנים בשכירות ,לא הצלחתי לישון בצורה נורמלית וחלקה למשך חודש... היה מרגיש לי זר ולא יכולתי להירדם ...

ברוך השם זה עבר לאט לאט והרגיש בית שלנו למרות שזה שכירות.

אנחנו גם לקראת מעבר בחודש הבא בעה לבית משלנו וגם לי עולות כל המחשבות האלה

אבל יודעת שבהתחלה זה מרגיש מוזר ואחר

אבל בני הבית הם אלה שמפיחים חיות ורוח בבית ,החפצים ,הרהיטים ,המשחקים ..יעברו שבתות וחגים שלכם יחד ותרגישו איך הכל מסתדר ומרגיש בית

בהצלחה🫶

פרה פרהלומדת כעת

איך מנקים? לאט לאט. אפשר לנקות באופן קבוע רק שירותים, מטבח וסלון. וזה פשוט.

סופר של אבאאמא - קונים פשוט לא 24 שעות ביממה אלא רק 12.

הריח לאט לאט... או עובר ריח או מתרגלים 😅

וההורים קרובים!!! אז בכלל על מה הדאגה.

אני מרגישה שמה שעושה דירה לשלי זו השקעהממשיכה לחלום

בפרטים הקטנים

עציצים

מנורות

ידיות לארונות

שטיח

ווילונות

ואז מרגישים בבית

וואי תודה לכולן חיממתן את ליבי (וצריכה המלצה לחומרחמדמדה

עברנו,

ברוך ה'

ובאו אחים של בעלי לעזור אז אזה היו פה בני משפחה והרגיש לי קצת יותר 'בית'

ועכשיו עשיתי חתיכת שטיפה מאסיבית ביותר😂 לכל החדרים והמרפסת וכו וכו

עדיין התקלחתי עם כפכפים😅

מחר ננקה שם שוב

אגב המלצה לחומר חזר שיינקה לי טוב טוב קרמיקה של מקלחון?? היחיד שעבד זה 00 הירוק של השירותים וגם הוא הצריך שיפשופים…

וגם משו שיינקה את הצינור של הדוש? כולו מלא אבן או חלודה או לא יודעת מה

אני הייתי מחליפה את הצינוראוזן הפיל

קבוע כמעט בכל דירה. כי אני אוהבת ארוך מהרגיל וגם שפופרת איכותית טיפה יותר.

זה לא מאד יקר ונותן תחושה ממש טובה

כן הזמנתי מטמו, אבל עד שיגיע חחחחמדמדה

צינור חדש לדוש עולה פחות מ50רק טוב!

מהסתכלות עכשיו באינטרנט יש גם בפחות מ30 בארץ. החומרים והכוחות על השיפשופים יעלו כמעט אותו דבר.

חומר מסיר אבניתרק לרגע9

יש לכל חברה כזה, למשל סנו אנטי קאלק.

רק שימי לב שאם את משתמשת על קרמיקה, להיזהר שלא יגע ברובה כי הוא אוכל אותה.

ולחלקים ממתכת או זכוכית זה מצויין, משפריצים, מחכים דקה ואז הכל יורד ממש בקלות.

אנטי קאםק לא הזיז לוחמדמדה

מוזר...רק לרגע9

אז כנראה זו חלודה ולא אבנית

רק צזכרי בהריון חומרים חזקים לא מומלציםאני אאה

כן אני בשלב שאחרי🐒חמדמדה

מי היה היום באמבטיה עם חומצה וסקוצ'?

אני??

לאאאא

מפתאוםםםם

😳😳😳

😂

מה נעשה צריך שיהיה נקי

ממליצה לא להשתמש הרבה ב00המקורית

כי זו חומצה מאכלת

בסוף היא יכולה לעשות חורים ברובה ולגרום לנזילות אצל השכנים אז לשים לב

יש חומרים טובים שמנקים אבנית. אני משתמשת בחומר של שופרסל והוא מעולה. הבריק הכל. ברמה שהבן שלי שאל אם החלפתי לחדש

כן זה לשלב שיירד כל השחור מהקרמיקה רקחמדמדהאחרונה

אני שמתי וממש רואים את הפס שהחומצה זלגה לה והוא נקי משמעותית יותר משאר הקרמיקה

זה גם לא בריא לנשום אותו אז אני בשגרה אדים אנטי קאלק אבל לעכשיו היה צריך משו חזק יותר

אשמח להמלצה על מתקן לייבוש כביסהשואלת12

מחפשת משהו שיחזיק מעמד לכמה שנים.. יש דבר כזה?

לנו מתקן רגיל ממתכתהשם שלי

מחזיק מעמד כמה שנים.

וואי יפה. בשימוש כל יום?שואלת12

כיום לאהשם שלי

אבל עד לפני כמה חודשים, כשלא היה לנו מייבש, היה בשימוש יומיומי.

מתקן מתכת מאושר עדמאוהבת בילדי

אצלנו בשימוש יומיומי + לגרור לרחבה בחוץ ולהחזיר

יש!ממשיכה לחלום

באושר עד יש מתקן לגובה, מומלץ ממש בחום

לא ממתכת לדעתי. יש לי פלסטיק מאושר עדהמקורית

מעולה.

יש לנו פלסטיק. מחזיק מעמד שניםמנגואית

דווקא בשימוש יומיומי זה נשאר פתוח ולא נהרס

גם קניתם מאושר עד?שואלת12

לא. קנינו בחנות באזור חרדימנגואית

מתלה כביסה פלסטיק אופיר – אשגר אקספרס

דומה לזה. הפסים עבים יחסית. בלי מקום לאטבים

זה סתם חיפשתי תמונה דומהמנגואיתאחרונה

לא מכירה את המוצר ואת האתר אז לא יכולה להמליץ

האם ואיפה יש חוף לנשים/למשפחות באיזור חוץ פלמחים?קמה ש.

בס"ד

ואגב מה זה אומר חוף משפחות מבחינת צניעות וכו'?

ממש בורה בנושאים האלה... תודה!

אין באמת דבר כזה חוף משפחותהריון ולידה

יש חוף נפרד

ויש חוף מעורב

ויש חוף מעורב שבאים לשם הרבה דתיים אז האוירה יותר נעימה מבחינת לבוש. אי אפשר לדעת באמת מי יגיע. עניין של מזל.

את פלמחים פחות מכירה אז לא יודעת איך זה שם

תודה על ההסבר!קמה ש.

שיכולות לעבור פתאום בנות בבגדי ים לא צנועיםניק חדש2

מה שכן בבין הזמנים מאד נוח ללכת לחוף משפחות (אגב לרוב מדובר בחוף לא מוכרז) כי רוב המשפחות דתיות/חרדיות.

אני לוקחת איתי את הילדים בד"כ בתקופה הזו.

או לחוף באשקלון ממש מבודד.

איזה חוף באשקלון?שמשית123

אני לא חושבת שיש לו שםניק חדש2

אנחנו מגיעים מהכניסה הראשונה אחרי שפונים שמאלה מכביש 35.

וממשיכים לאורך בן גוריון עד הסוף.

יש שם חניה מאד גדולה.

זה צמוד מימין לחוף הנפרד.

בדכ חוף משפחותהשקט הזה

זה פשוט חוף לא מוכרז וללא שירותי הצלה.

אפשר בכיף ללכת, רק כדאי מאד מאד להשאר בחוף ולא להכנס למים.

בכל חוף מוכרז יהיו בנות עם ביקיניאמאשוני

לנו למשל לא מפריע שיש כמה בנות כאלו.

מוצאים פינה לעצמנו בהרכב משפחתי.

אבל למי שמפריע אז לא קיים דבר כזה.

פעם במעיינות ובכינרת היה יותר טוב.

אגב גם בנפרד הרבה פעמים יש בגדי ים כאלו..

אם יש בנים מתבגרים הייתי נמנעת מהבילוי הזה וזהו.

אם מעניין אותך אז יש בריכות עם שעות מעורבות עם לבוש נסבל.

פעם היינו בקיבוץ עין צורים לקראת שבת וממש נהנינו להיכנס לבריכה כל המשפחה.

אנחנו היינורקאני

בפארק הפיראטים באשדוד

היו כמעט רק חרדים

אז לא היה בעיית צניעות

והיה ממש נחמד

תודה לכולן! ויודעות לומר על כל חוף פלמחים ספציפית?קמה ש.אחרונה

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

אולי יש לי עגלה וטיולון של ספורטליין למסירההרמה

בעודכחודש

ספורטליין אפורה

מאוד נהנתי איתה במצב ממש ממש בסדר

תעדכני אם זו עגלה שתהיה לך טוב

שגם סליו לדעתי

נשמע לא פשוטיעל מהדרום

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

מסכימה, גם אני עשיתי כך, מבחירה לגמרימתואמת

דווקא עריסה הכי קל להשיג, כי יש גמ"חים להשאלה, ואז לא צריך להשתמש בעגלה בשביל שינה (אם כי גם זה בסדר, לפחות מדי פעם, בעיניי).

@אני נשארת אני.. היקרה, רק רוצה לומר לך על הפן הזוגי -

שחשוב מאוד שתרגישי שאתם שניכם יחד בזה. אז מה אם בעלך אדם פשוט יותר ופחות אכפת לו היופי של דברים. הבסיס הוא שהוא לפחות ידע כמה מאמצים נדרשים בחיפוש אחר דברים ביד שנייה, וגם מה המחירים של הדברים האלה בחנויות.

תגידי לו, "בעלי היקר, אתה מוכן לעזור לי לחפש דגם של עגלה שיהיה מתאים לכל הצרכים שלנו? נסתכל באתרים של חנויות, רק כדי לקבל רושם ראשוני, ואז תעזור לי לחפש במקומות של יד שנייה עגלה כזו במצב טוב."

ככה בתור התחלה תכניסי אותו לעניינים, והוא לא ימשיך ב"ריחוף" שלו...

בהצלחה, יקרה❤️ שה' ייתן לכם שפע!

(אגב, לפני כמה שנים אנחנו מסרנו עגלת אמבטיה במצב טוב מאוד - רק הסל למטה היה כבר קרוע. זה היה כשהחלטתי שיותר נוח לי להתנהל עם טיולון מגיל לידה. אז כן, לפעמים יש גם מציאות כאלה...)

יש טיולונים מגיל לידהממשיכה לחלום

זה טיולונים שנשכבים שכיבה מלאה.

המלצה על סוג עגלהרק טוב!

בייבי בוס טייגר. עונה על הדרישות שלך. עגלה מעולה, אני משתמשת בה גם כטיולון. גלגלים גדולים. נוסעת בדרכי עפר. מתקפל בנוחות אחרי שמבינים את הקטע.. וקלה יחסית, גם עם האמבטיה.

אני מתחברת לקטע הזוגיניגון של הלב

ב"ה במצב כלכלי יחסית סבבה, אבל בעלי מאוד חסכן ולא אוהב להוציא כסף על דברים שבעיניו סתם, וחא כ"כ מבין למה חשוב לי גם המראה או דברים שהם לא הכרחיים ממש

וגם הוא פעם ממש לא היה מבין במחירים של דברים והכל היה נשמע לו יקר, ופשוט הייתי שולחת אותו כל פעם לעשות לי סקר שוק של כמה הדברים עולים לא ביד שתיים או במבצעים או עלי אקספרס כדי שיבין על מה אני מדברת ולמה מה שאנירוצה זה זול יחסית ולא יקר... בהתחלה ממש הייתי שולחת אותו על כל דבר והיום הוא כבר עושה את זה בעצמו, סתם חיפוש מהיר בגוגל ולהסתכל על התוצאות הראשונות לראות מחירים פחות או יותר (ודרך אגב, ככה ראינו כמה דברים שרצינו לקנות יד 2 כי חשבנו שיהיו יקרים ופתאום מצאנו בתקציב שלנו לא יד 2)

אני קודם כל חיבוקשמעונהאחרונה

ואפשר לשאול איזה עגלה? לי נשברה השבוע ספורטליין וגם לא מצליחה להתקפל, בעיקר לא מצליחה להשכב אחורה

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"ל

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

תתחבי את החלק הקדמי של החולצה לחצאית זה בכלל מטשטשהרמה

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה

ואי מהמם לא עלה באופציות אפילו. תודהמעיין34

או שמלה רחבה בלי גזרההשקט הזה

או חצאית גזרה גבוהה וחולצה בתוך החצאית

מהניסיון שלי איזה בגדים מטשטשים:כתבתנו

בגדול, כל חיתוך שמונח על הבטן (ולא מעליה),

וגם קצת ניסוי וטעיה של גזרות של חולצות.

חצאיות גיזרה ישרה

חצאית פליסה (קפלים) וחולצה מבד אלגנט בפנים או בחוץ (תלוי בגובה וברוחב)

חולצה בפנים וחגורה

שמלות קומות

שמלות עם תפרים שחותכים את הטופ באזורים הקריטיים או שמלות שהעיצוב עם כאלה רצועות בד מכווץ (מתקשה להגדיר) שתפורים על הטופ. סגנון שיש היום להודולה וגם יש דגמים דומים שאפשר להזמין משיין.

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ תחרה או סרוג עם חורים גדולים שנחתך על הבטן

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ מקושקש שנחתך על הבטן

טופ גיזרה רחבה עם חצאית ישרה

יש הרבה אפשרויות, הבאתי גם כמה דוגמאות.. בהצלחה

ואי תודה רבה רבה!מעיין34

גם כיווצים יכול לטשטשמקרמה

בסוף זה תלוי גזרה ומבנה גוף

תודה רבה לכולן עזרתן לי מאודמעיין34אחרונה

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

גם אנישואלת12אחרונה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצת

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

כן נשמע קצת דומהAvigailh1

אולי יעניין אותך