וב"ה אני מצליחה להתמיד בזה כבר הרבה זמן.
זה התחיל מקצת דיאטה של תוכנית מסוימת בתשלום ואז היה חייב לעמוד בתוכנית...
ומשם פשוט הבנתי שאפשר לאכול טעים ובריא, והבריא הזה לגוף משפיע ככ טוב על הרבה דברים...
אם זה המרקם של העור, פנים יותר זוהרות חלקות ופחות עייפות (משמעותי למי שיש בעיות בכבד/כליות)
ואם זה הקלילות הזאת...
ולאט לאט קראתי וקיבלתי עצות מכל מיני מקומות.
היום אני פשוט משתדלת לאכול בריא ומאוזן.
וזה אומר שאני יכולה לאכול מדי פעם לא בריא ומשמין אבל אאזן את זה בימים האחרים שאקפיד יותר.
בגדול אצלי בבית אין שוקולד כמעט, אין שוקולית או ממרחים משמינים... אבל האמת שגם אני לא עפה על מתוק חח אז לא יודעת אם אני דוג'
אבל סתם ככה קנינו מלא גלידות שוות כי הייתי בטוחה שארצה להתפנק בהן ובסוף כמעט לא נגעתי בהן.
כאילו אני באמת אעדיף היום משו מזין וטעים שיעשה לגוף שלי טוב.
חשוב לי הגוף שלי, לכבד אותו, להכניס לו דברים שעושים לו טוב ומספקים לו את מה שהוא צריך.
ואם ממש הגזמתי לפעמים אני ממש מבקשת ממנו סליחה שככה העמסתי עליו, זה באמת מעציב אותי...
בכל אופן, טיפים מעשיים-
*דייסת שיבולת שועל זה טעים ומזין וקל ממש להכנה. משביע. אני מעדיפה עם מים כי מעדיפה להפחית במוצרי חלב.
* פיתות כוסמין, לחם פרוס משולב עם קמחים מלאים שונים, מחמצת וכו' - זה באמת טעים. אז כאילו מה הבעיה להחליף את זה מהלחם הלבן שסתם מנפח את הגוף... (לא אשקר שאני מאוהבת בלחמים לבנים שווים אבל פשוט לא מכניסה לבית אלא אם כן בשבת)
* סלט ירקות מושקע עם פטריות מוקפצות במחבת. או כל דבר אחר מושקע שיוסיף לעין. וכמובן תיבול טוב.
* אם כבר נפלת אז תפלי בכמה שפחות קלוריות ושומנים ודברים שמנפחים.
*אורז לבן זה גם משמין, אז נגיד אני אעדיף כוסמת, או קינואה ובמקסימום אורז מלא (שהוא פחות טעים לדעתי)
אם כוסמת אז חובה עם בצל נגיד...
*משתדלת לא לאכול תפוחי אדמה. במקום אפשר בטטה.
*ירקות חיים וירקות בתנור
* חלבונים- יש ככ הרבה אפשרויות. ארוחה בשרית בכללי או קטניות למי שאוהב, יש מלא אופציות. וגם אם נגיד בבשרי שמת רטבים שווים זה עדיין לא המון קלוריות... זה בטח עדיף מחפיסת שוקולד...
* למקרה שנתקעתי ואין משו מזין וחם אז לא לוותר וליפול למשו לא בריא, שיהיה בבית דברים קלילים. פרכיות אורז מלא עם קוטג או משו אחר שטעים לך...
*גבינות 5% זה לא נורא. זה אולי לא הכי מומלץ ואולי לא הכי דיאטטי אבל לשמירה על תזונה ומשקל מאוזנים זה אחלה.
*ביצים קשות נגיד זה דוג' למשו מזין יחסית, חלבון, וגם יחסית משביע...
ולא חייב להשתגע בהכנות, זה הקטע, יש הרבה דברים שזמינים בלי הרבה הכנות...
וכל יום של הצלחה זה במחשבה שלי ידיעה שהנה אני שומרת על רמות סוכר תקינות בדם, שאני שומרת על העורקים שלא ייחסמו, כולסטרול וכו' וכו' וגם דואגת להזין את הגוף במה שהוא צריך... הרבה סיפוק.
ההתחלה קשה, זה כן...