איך זה טוב לנו, אם ננסה ונתלה את האמונה במסקנה של התפיסות השכליות שלנו
אז כנראה שלא נרצה להאמין בשכל.
ואגב כאב לי לקרוא את הדברים, לא כי אני לא מבינה, אני מבינה בעולם וגם הגיוני
אבל פשוט ברגע שנכנעים לניסיון באמונה, כי זה סוג של ניסיון, ומתחילים להוריד פה ושם במצוות
אז זה עוד יותר גורם לחבל שקשור ביננו לבין הקב"ה להתרופף, והחוסר באמונה מתחזק ומתחזק...
כל מצווה זה בעצם חוט בחבל הזה.. אבל לא משנה...
מה שרציתי בעיקר להגיד, שמבחינתי ה7.10 זה אותה אכזריות וכאב כמו שחווינו בשואה, ובתקופות שונות בהיסטוריה,
חורבן הבית שגם מתו כמויות של יהודים, בספרד וכו' לא חסר.
אני לא אשאל את השאלות האלו עכשיו, אם כבר הייתי צריכה לשאול אותם ממזמן שקראתי על ההיסטוריה שלנו.
ומה עם כל העונשים שמחכים למי שלא שומר מצוות, זה פחות גרוע? למה בכלל יש מירוק וסבל, מה זה משנה אם זה פה או בעולם הבא?
ולא רק מצד פורענויות אלא גם מצד קשיים וניסיונות מטורפים של אנשים, כאבים שעוברים וכו'.
בעניין הזה, הכל נראה לא הגיוני...
אבל האמונה שלי ממש לא תלויה בזה.
לא בטוב של העולם ולא ברוע ובאכזריות.
לא בחיי נצח שמבטיחים ולא בגיהנום ושלל עונשים למי שלא הולך בדרך...
וזה, כי אני יוצאת מנקודת הנחה שאני לא אבין.
שהמושגים שיש לנו והתפיסות שיש לנו לגבי טוב ורע
הם לגמרי שונים במושגים של נשמה, נצח, ועולמות עליונים.
ומבחינתי באתי לכאן אחרי שהייתי למעלה תקופה, אז אני מאמינה שבתוכי יש את התשובות והאמת לאמיתה.
רק צריך לגלות אותה.
ואי אפשר באמת להתכחש לזה שיש בנו חלק אלוק ממעל, מרגישים את זה בהרבה הזדמנויות,
זה חזק מאיתנו...
ואין באמת תשובות אחרות למשמעות העולם מבחינתי,
גם אם קשה וגם אם יש כעס כביכול אז אני פשוט אקח את זה כמשימה לצעוק לה' שיחזיר לי את האמונה
כי האמונה מבחינתי זה בכלל דבר רוחני
ואם יש סדק באמונה שלי, יש סדק רוחני שאני אצליח "לסתום" אותו בעזרה של תפילות ועוד יראת שמיים, לא להפך.
וזה קרה לי פעם, אבל הצלחתי להשתחרר מ"הספקות" כי התעקשתי על זה,
לא הייתי מוכנה לחיות עם עצמי במציאות של חוסר אמונה, אין מצב. אני יודעת מה האמת וחשתי בה.
זה קצת כמו לחימה. בתוך תוכך...
נקודה נוספת, אני רואה מסביבי את הצדיקים שבדור, כאלו שבעיניי לפחות משקפים את מציאות ה' בעולם
וזה מאוד מחזק ותומך בתפיסה שלי על המציאות, על העולם, על ה' ועל עצמי כיהודיה, זה משלים עוד איזשהו פאזל...
אני רואה את הענווה שלהם, ההתבטלות, המידות הטובות, הקדושה, אהבת ישראל, ההוד שעוטף אותם, ועוד ועוד...
וגם מקריאה על צדיקים שהיו ואינם, זה מאוד מוסיף לאמונה וליראת שמיים...
אז לא יודעת אם ביקשת עצות, אם לא, אז אל תקראי את ההמשך,
העצה שלי זה דווקא לא להתרופף במצוות כשיש ספקות, לא ללכת על הברור מאליו
הברור מאליו זה כביכול להתרופף פה ושם כי יש בי כעס או ספק, או חוסר הבנה,
לא, להפך, אני יותר מהדקת את הקשר עם ה' ויותר מקפידה במצוות, ואפילו אלו שהכי קשה לי בהם
ומוסיפה לזה הרבה בקשות וזעקות פנימיות לה' שיוציא ממני את הספקות שנכנסו בי בעל כורחי (כי כן, זה בעל כורחה של הנשמה)
ולדעתי אח"כ הכל חוזר לקדמותו בתוספת חיזוק ואור... אולי אפילו איזשהו קפיצת מדרגה באמונה.
לפחות אצלי זה עבד, כבר פעמיים או יותר...
בהצלחה
ורציתי גם לתייג את @באורות, התגובה שלך נגעה לליבי...