משתגעת מבעלי.שחרחורת
אני משתגעת מבעלי!! כל דבר הוא דוחה! הוא עושה על האש, המנגל והפחמים יישארו חודשים בחצר על הרצפה, הוא עוד לא סיים להחזיר לקדמותו את האיזור בו בנינו את הסוכה!!!, הוא מוציא את הכלי עבודה שלו- אני מתאפקת ומתאפקת, מבקשת, מזכירה- בסוף אני מתרגזת ורק אז הם חוזרים למקום. כבר דיברנו על זה אלף פעם, הוא מודע לזה אבל לא עושה כלום כדי לשנות את זה. אני מרגישה שאני מחזיקה לבד את הבית! אני מותשת מזה!!
הבהרה- הוא אדם מקסים ו90% מהזמן נהדר לנו ביחד אבל בנושא הזה אני מרגישה שאין לי כוחות יותר להתמודד. בבקשה אל תגידו לי לקבל את זה כי אני מרגישה שזה מהותי מכדי שאקבל את המציאות כמו שהיא. זה נוגע גם לעניינים חשובים יותר- לדאוג לקבל כספים על עבודות שהוא עובד מהצד, למכור את הרכב שלנו (שעומד כבר חצי שנה וממתין!!), לשלם אגרות למינהן וכדו'.
טוב, כתבתי המון....
רעיון למישהי?
באמתדני-יהונתן
קשה להאמין שהוא עושה את זה כדי לעצבן אותך. אך מהתיאור שלך, נראה לי, שזה לא ייפתר ברמה של השיתוף שלך אותו במצוקה שלך. כנראה שזה נובע אצלו ממקום אחר באישיות שלו, הייתי ממליץ לנסות להגיע איתו לטיפול או לשלוח אותו. אם הוא נרתע, לא צריך להשתמש במילה טיפול אלא אימון. "קאוצ'ינג". בגדול, זה נשמע שיש לו קצת בלגאן פנימי וזה משתקף בבלגאן החיצוני. זו מין זעקה אילמת של התסכול שלו. אולי.
בהצלחה
זה מזכיר לי...אי''ה
פעם באחד מעלוני שבת מישהי כתבה על בעיה בדיוק כמו שלך ואז יועצת אחת כתבה לה תשובה -לא זוכרת בדיוק מה היא כתבה אבל היא נתנה דוגמא לאיך אישה הזכירה לבעלה דברים-
 
יום אחד הבעל מגיעה הביתה ורואה עוגה מקושטת על השולחן, אז הוא שואל את אישתו "מה קרה? אנחנו חוגגים משו?" אז היא אמרה לו - "כן, אנחנו חוגגים יומולדת שנה לבקשה שלי לתלות את המדפים"
 
עוד באותו יום המדפים היו תלויים
קניתי . רעיון יפה מאד.שלום-בית
לא יודעתמאמע צאדיקה
נראה לי שהשאלה שלך כבר גדולה מידי על הפורומים
לא הייתי רוצה שאיזו עיצה לא נכונה או לא מכוונת תפגע לכם עמוק בזוגיות, שכבר נמצאת במקום רגיש למדי 
כן- לכו לייעוץ זוגי.
זה רק יעשה לכם טוב.
כי זה לא דבר שדורש טיפ\ רעיון\ נק' מהט אחרת- זה דבר שדורש עבודה אמיתית ושורשית- גם על הבעיה וגם עם ההשלכות הזוגיות שלזה.
 
|חיבוק| |חיבוק|
 
אבל בלי מילה קטנה- אי אפשר
לתחושה של "אני מחזיקה לבד את הבית" - תעשי לך רשימה של כל הדברים שבהם בעלך כן שותף להחזקת הבית, דברים שהוא עושה שלא היית יכולה בלעדיו.
כהמשך לצדיקה אחותךאלעד
נראה שהבעיה כאן, יותר מהכל, היא אחריות.
הוא לא טורח לפעול ולעמוד בזמנים, כי הוא ראש קטן. את הבוס שלו ונוח לו לקבל ממך הוראות. (למרות שכלפי חוץ הוא אולי מפגין מרירות)
מהתיאורים שלך נשמע שזה המצב, ולכן הייתי ממליץ שכשלב קודם לטיפול מקצועי (שלא בטוח שנדרש כאן) עלייך להעביר אליו תחומי אחריות מוגדרים וברורים, ולסמוך עליו שיעמוד בהם. אל תעירי ותפקחי עליו עין כל רגע כי זה יוכיח לו שאת עדיין אחראית.
בהצלחה רבה!
כהמשך לקודמיאודי4
תקשורת זוגית - כדאי למצוא זמן פעם בשבוע בהם משוחחים בנחת על כוס קפה. שם תוכלי להעלות את הנושא ברוגע, לא כשאת כעוסה ורואה את הבלאגן. ונקודה חשובה - אל תאשימי אותו אתה לא מסדר, אתה ואתה. אלא - את, מה את מרגישה, זה מפריע לך, ושהנקודה זה את ולא הוא (כמה שזה נשמע מוזר..), ושיבין אותך, ותשאלי מה אפשר לעשות. הבעל שלך מקסים, כמו שאמרת, ובודאי שהוא יקשיב לך ויחד תנסו לראות מה אפשר לעשות.
 
מסכים עם אלעדי לגבי העברת אחריות. ממקרים שאני מכיר, זה לא כ"כ עובד שאשה מעירה לבעלה משהו כל הזמן וכביכול 'שוטרת' שלו, גם אם היא עושה זאת ממניעים טובים, למשל להעיר לבעל לאכול בצורה נכונה, לא מידי, ועוד. נראה לי שמה שהכי עוזר זה להאמין ולסמוך. ולשדר את זה. והבעל קולט את זה!
 
אם לא עוזר, וזה מאוד מפריע לך, כדאי מאוד להתייעץ. (שניכם, לא רק את!) [כי באמת חשוב מאוד שיש קבלה אחד את השני, למרות שלא רצית שיענו לך לקבל, אבל זו נקודה עקרונית, לא באים לשנות אחד את השני, ומה שמפריע - מדברים עליו עד שמגיעים להבנה, לא משאירים מתח,]
 
אהי כן אומר לך שתקבלי. תעבדי על עצמך.ד.
יש טיפוסים כאלה שצריכים שיגיע להם הזמן מבפנים שאז הם עושים מה שהם התכוונו. יש לתכונה  הזו גם השלכות מאד יפות שכנראה שייכות ל90 אחוז שהזכרת. עם הזמן זה גם יכול להשתפר אך בשום אופן לא בלחץ, לעג, או "עוגת יום הולדת" למלאת שנה לבקשה. יש לו "חולשה", גם לך מן הסתם יש. תזכירי לעצמך כל הזמן את ה90 אחוז הנפלאים ותודי לה' שזה לא ההיפך (שהוא זריז, רק 90%...). אישיות זה דבר שלם. אמנם את יכולה להזכיר בעדינות מדי פעם: אני מאד אשמח אם תוכל...; אחת לכמה זמן. מסתבר גם שכמה שירגיש יותר את אהבתך והערכתך אל העיקר שבו, תהיה לו יותר מוטיבציה פנימית לשמחך.
תשמחי שהזדמנה לך אפשרות לעבוד על עצמך באיזושהי נקודה שמגדילה את מידת הסבלנות, בפרט כלפי הבעל שאת עצמך אומרת שהוא אדם נפלא.
מסכים ביותר עם ד.  ^^^אלי6
ומוסיף טיפ קטן-
מה שאת משתגעת ממנו, זה כנראה דברים שגם לך יש בעיה איתם, אולם יתכן מאוד שאת עבדת / עדיין עובדת עליהם ולכן זה עוד יותר מפריע לך שהוא לא מתקדם ועובד על זה כפי שאת ..
או כפי שאמרו חזל בקיצור- "כל הפוסל במומו פוסל"
בבקשה - תתחשבו...Curious
היא במפורש מבקשת לא ללכת על העצה הזו - אני מניחה שהיא כבר ניסתה אותה וראתה שלא הולך - אז למה שוב?
לא תמיד שיש משהו רע הפתרון הוא לשנות את עצמנו כי לא כל דבר אדם מסוגל לספוג.
אני מצטרפת לעצה של אלעדי.
אחל'ה דבראנונימי (פותח)
בעד להעביר אחריות וכו'
אבל מניסיון...
יש דברים שאין מצב שאפשר לא להעיר כי זה מרתיח אותנו, אם לא עכשיו אז עוד חודש או שנה
ואם מעירים בסוף זה אומר שהכל היה מבחן בשבילו ולא באמת העברת אחריות.
לכן אי ממליצה לעשות אצלך סדר בראש מה את באמת מסוגלת להעביר אחריות מלאה אליו (שזה אומר שאם זה בסוף לא יעשה את תוכלי לשמור על אופטימיות) ומה שלא - פשוט לעשות.
לי זה הוריד המון לחצים מתח וציפיות מהזוגיות, ממני וממנו. 
אצלי זה היה ממש טוב בכל כיוון אפשרי.
בהצלחה.
את צודקת, אבל...ד.
כאשר רואים שדבר מסוים קשה מאד לשנות, אז צריך בכ"ז לחשוב שצריך לעבוד ולקבל זאת.
נוסף על כך, גם כשמבקשים "אל תציעו לקבל", לפעמים האמירה - שלא באה מזלזול אלא מהבנה של המצב - גורמת לחשיבה מחודשת והיא עצמה נותנת כחות לקבל.   
ההיפך (תגובה גם לשביב מידע)Curious
אם הבנתי אותה נכון - היא לא פוסלת "לעבוד על זה" אלא נראה שהיא כבר ניסתה "לעבוד על זה" וכלו כל הקיצים, לכן עצה כזו כבר נוסתה ולא הצליחה - וכמו שאנו כן מסכימים - יש דברים שאי אפשר לקבל - וזה בשבילה כנראה אחד מהם - ועלינו לכבד זאת.
 
אנחנו בהחלט מתחשביםאלי6
מתחשבים במצבה של הכותבת, כפי שאנחנו מבינים אותו.
כל אדם, ש'משתגע' ממשהוא, עומדות בפניו שתי אפשרויות בלבד-
הראשונה- להתחמק מהמצבים שמפריעים לו ולהתרחק מהם כל חייו (סוג של בריחה, גם נדרש לעיתים)
השנייה- להתמודד עם הבעייה אצלו !!. אם משהוא מפריע לך אצל אדם אחר, אתה תמיד יכול קצת לחשוב, ועם מס' פתרונות יעילים, לעזור לאותו אדם ולך עצמך להסתדר בינכם. הבעיה מתחילה כשאתה בעצמך מעורב ריגשית בבעייה שאצל השני. המעורבות הריגשית גורמת לך לפעול ולחשוב בצורה אמוציונלית, ומקשה בצורה משמעותית מאוד על נקיטת הפעולות שהיית יכול לעשות אם היית חושב בצורה שקטה ושיכלית.
האינדיקציה המפורשת לכך שאתה מעורב ריגשית היא שאת/ה 'משתגעת מבעלי' , דבר שהכותבת הדגישה בדבריה.
על מנת לפתור את הבעייה, אתה חייב למצוא מדוע אתה מעורב רגשית, מה 'משגע אותך' בעניין הזה, מה גורם לך לתגובה המוגזמת. רק אחרי שתעבוד על זה, תוכל לגשת ביעילות ליישב את הבעייה בינכם.
זהו שיש אפשרות שלישית!Curious
לא להתחמק ולא לעבוד על הבעיה אצלי אלא להבהיר לשני שקשה לי בגלל משהוא שהוא עושה.
אז נכון, צריך לדעת איך וצריך ללמוד איך - אבל הדרך קיימת ויש למצוא אותה.
אה אוקיאלי6
היא רק צריכה להבהיר לו...
זה בטוח יפתור את הבעיה..
יכול להיות שהוא יצליח לעבוד על זה, אם היא תתאזר בהמון סבלנות. בד"כ צריך לזה את עזרת בן הזוג, במיוחד כשמדובר באחת הבעיות המרכזיות של הראשון, ואת העזרה הזו לא נראה לי שבן זוג שנמצא במצב של 'משתגע מהבעיה' יכול לעשות..
אני קולטת ציניות?Curious
אספר לך מעשה שהיה במישהי קרובה לי מאד.
בתחילת נישואיה בעלה היה חוזר ממשחק טניס כשהוא משאיר את הנעליים והגרביים באמצע הסלון בלי להזיז.
מה היא עשתה? השאירה את הבית עם הנעליים והגרביים בסלון בלי להזיז. (בעלה היה רגיל שבביתו הרימו אחריו את הנעליים).
תוך זמן קצר הבעל הפנים - וכבר לא עשה זאת....
ברור שכאשר פועלים לפתור את הבעיה, זה לא יכול להיות במצב של אוטוטו התפרצות - זה גורם לצד השני רק להסתגר ואולי להשיב מלחמה.
אך יחד עם זה לא ייתכן מצב שיש משהו אצל השני שמשגע אותנו - ואנחנו נבליג במסוה של "או אפשר לדבר כי אנו כועסים" - כי במקום להירגע - זה ישגע אותנו עוד יותר.....
הפתרון - למצוא מה לעשות (כמו להשאיר את הדברים או כן לדבר עם בן הזוג או כל עיצה אחרת) אבל אחרי שמחליטים על תוכנית פעולה ומתכננים אותה היטב - אז באמת צריך להירגע כי את התוכנית מוציאים לפועל במצב רגוע.
אבל ממש לא מסכימה שאם יש מצב שמשגע אותנו - מבליגים. כי אם זה משגע אותנו - סימן שניסינו להבליג ולא הצלחנו.
ובכלל "אין מה לעשות" זה ביטוי שכדאי להוציא מהלכסיקון...
שמעי, חביבתיAvrechit
את אומרת שאת לא מוכנה לקבל את הצד הזה באישיות שלו.
אבל כל העבודה שלנו בחיי הנישואין היא לקבל אחד את השני, עם החסרונות והמגרעות. אני מציעה לך לקבל ייעוץ מקצועי בנושא הזה, עד שתגיעי למצב שאת נותנת בו את מלוא האמון והאחריות, ומשלימה עם העובדה שמה שהוא לא עשה - לא עשוי.
כשתגיעי למצב הזה, תראי שבאורח פלא הוא מתחיל לעשות דברים.
ובינתיים, אני מציעה לך במקום להשתגע - פשוט לעשות! מה קרה, את גרה במטבח?
את לא יכולה להרים את המנגל והפחמים ולשים אותם במקום? את לא יכולה להתקשר לעיתונים ולפרסם מודעה למכירת האוטו? את לא יכולה להתקשר למעביד שלו ולבקש את התשלום המגיע לו? את לא יכולה לשלם אגרות למיניהן, למען השם?
נכון, זה מטיל עלייך משימות שלדעתך הן לא מתפקידך. אבל את רואה שהסדר התפקידים שלכם לא עובד, והוא לא טוב בתפקידים האלה. אז תקחי אותם על עצמך. התפקיד העיקרי שלו הוא ללמוד או לעבוד או שניהם.
וכמו שאמרו כאן - תחשבי אם יש תחומים שבהם הוא כן עוזר לך. עם הילדים, הכביסות, הנקיונות, הקניות. בתחומים האלה תנסי להיעזר בו, כך שיתפנה לך זמן להקדיש למנגל ולאוטו ולמשכורת ולתשלום האגרות, וכמובן שגם כשהוא משכיב את הילדים או מקפל כביסה - את יכולה להמליץ לו מראש באיזה אופן טוב לעשות זאת, אבל ממש ממש לא להעביר ביקורת עליו ולשדר לו שאת לא מקבלת את מה שהוא עושה.
בהצלחה.
עדכון...שחרחורת
קודם כל- תודה לכולם על התגובות ועל העצות.
שמחה לעדכן שדיברנו וסיפרתי לו שאני מתוסכלת והוא ממש הבין אותי. סיכמנו שהוא ימשיך לעבוד על עצמו למרות שמאוד מאוד קשה לו. הוא אמר שגם הוא מבין שזה בלתי אפשרי שכל מטלות הבית ייפלו על כתפיי כי לו יש קושי בארגון ובעמידה במטלות.
בעז"ה, שה' ייתן לנו הרבה כוח להתמודד!
שוב תודה...
קלי קלות....אנונימי (פותח)
ואת מאמינה שמי שלא עושה את הדברים שהיא ציינה, יקפל כביסה? והיא לא עובדת ו/או לומדת? וכשהיא גרה בישוב/עובדת בישוב, והוא בעיר, היא צריכה לנסוע במיוחד לסדר עניינים, כשהוא נמצא במקום ויכל לעשות זאת בלי להתאמץ (אולי לעמוד בתור)?
אשר למנגל. אפשר לנסות משהו אחר - אם אתה לא מסדר אחר-כך, אין מנגל!! שונאת את הסירחון ובנוסף לכך - לנקות אחריכם...
בואי נגיד כך -אנונימי (פותח)
זו מחלה, ואני מכירה עוד כמה זוגות כאלה. את יותר מותשת מן הכעס, המוצדק בהחלט, מאשר מכך שאת צריכה לעשות את הכל. תני לבלגן להשתולל, ובינתיים, אולי תימצא השיטה הגואלת. הערה ועוד הערה, כעס ועוד כעס, מצטרפים לסדק ענק בתא המשותף. חבל על בריאותך.
הבעיה היא, שבדיוק את הדברים האלה, אי אפשר לדעת לפני הנישואים. אולי כדאי שכלות תשאלנה את חמיותיהן בדיוק על הענין הזה. עכשו, יש כמה אפשרויות. חמות ישרה, וגם שמחה שהבן מתחתן, תגיד את האמת.
חמות שמתה שהבן יתחתן והיא לא הכי ישרה, תסתיר.
חמות לא נדירה, שבעצם רוצה שהבן יישאר אצלה, תצייר את התופעה בצבעים שחורים במיוחד, וכאן צריך לסנן.
לאלה שאני מכירה, לא אייעץ להחריב את הבית בגלל התופעה הזו, אבל, רחמנות על הנשים האלה.
רק אין ברירה, אלא, לשים לב לענין תשלומים וכד', כדי שזה לא יעלה הרבה יותר.
 
ובענין העוגה נזכרתי בבדיחה, להבדיל אלף אלפי הבדלות - אשה צריכה להודיע לבעלה שאמו נפטרה, ואינה יודעת איך לעשות זאת ב"עדינות". הוא בא הביתה, אוכל ושבע, ואז היא אומרת לו, ועכשו שטוף את הכלים... הבעל - למה, מי מת? - אמא שלך, היא אומרת.
טוב, כולכם מכירים, בכל זאת, בדיחה נחמדה.
נראה לי שהתגובות נסחפו קצתאנונימי (פותח)
אני כ"כ מזדהה איתך שחרחורת, וכן גם אני עושה כבר את רוב הסידורים בעצמי, אבל זה מתסכל, ומותר להישבר לפעמים, ואת הסוכה לא את תכניסי למקום (או שכן?)
ב"ה אני נשואה באושר כבר 9 שנים ועדיין יכולה לפעמים להתבאס עד העצם מהצורך לבקש ממנו לעשות דברים שכבר הוא התחייב שהם בטיפולו הבלעדי, אבל גם אני משלמת את המחיר. לא כ"כ בטוחה שצריך טיפול מקצועי, אבל עבודת המידות, זו עבודה לכל החיים.
לא כל דבר נפתר כשמדברים עליו (גם לו יש עבודת מידות), ולא כל דבר מעצבן צריך לרוץ ליועץ.
בשביל זה יש פורום, לא?
תודה לאמה..שחרחורת
אמה יקרה,
תודה על תגובתך המדוייקת להפליא!! הוצאת לי את המילים מהפה! לזה התכוונתי
לשחרחורת, איתך בסירה!!!דבי חיה
כאילו שאני כתבתי את זה (אבל נאמר לפני שנתיים.. תיכף תדעי למה)
 
גם בעלי נוטה לדחות לדקה הכי אחרי האחרונה את הכל. תשלומים, סידורים, קניות וכו' וכו'. לאחר קורס בזוגיות שלקחתי, אימנתי את עצמי לא לקחת את האחריות על מה לא יקרה אם לא... פשוט- נשמתי עמוק, ולא הזכרתי לו. לפעמים התנתקו טלפונים, נשכחו דברים עד שהבחור למד את המסר.
 
חלק מהדברים העברתי לתשלומים אוטומתיים - הוראת קבע וכו'. זה עזר מאוד. (וכמובן מה שהיה חשוב לי שיקרה, דאגתי לזה בעצמי..)
אני חייבת לציין שהיום הוא השתפר מאודדדד, ואני בטוחה שזה בגלל שהורדתי "את הרגל מהדוושה".
כל הזמן אמרתי לעצמי: זאת האחריות שלו! (והכי חשוב, לא בכעס ולא במירמור אלא בהשלמה!)
 
עוד מחשבה: תחלקי לעצמך בראש מה חשוב שיעשה בזמן ומה לא יקרה כלום אם לא. למשל, לפנות את המנגל. או תעשי את זה בעצמך, או שיעמוד שם עד שיבוא שילה... כשתסתכלי על זה תגידי לעצמך שזה "מנגל של שלום בית"... (שזה שאת לא מעירה לו... בונה לך את הבית).
 
מקווה שעזרתי. מה שבטוח שהזההיתי מאוד.
מהצד השניאנונימי (פותח)
אני מתמודדת עם בעיה כזאת רק מהצד ההפוך. אצלנו התלונות הן עלי. רק שאני יודעת שאני הייתי רוצה לעשות, אבל אין סיכוי שבעלי יהיה מרוצה. הוא פרפקציוניסט. אם הדברים לא יהיו בסדר שהוא רוצה בדיוק, הוא יפרק ויעשה מחדש. לכן אני מראש מתייאשת. נסענו לנופש.  (העזתי ) וסידרתי את המזוודה, ואז הוא ראה, ואפשר לומר שעיניו חשכו. למרות שלא אמר מילה, ראיתי את התסכול בעיניו. הוא כנראה חיכה שאצא מן החדר, וסידר את הכל מחדש. אז בשביל מה לטרוח?
כנראה שזה לא המצב אצלך. אבל אולי יש לו הרגשה כזאת? אולי ההרגשה נובעת מסיבות שקשורות בו או בעברו, מדברים שאינם קשורים אלייך כלל?
יש הרבה גברים כאלואנונימי (פותח)
גם אני כנראה בעל כזה - גם הפחמים מהמנגל מפוזרים קרוב לחודש בכניסה לבית....
 
קודם כל לדעתי את צריכה להבין שזה לא במטרה לפגוע, זו התנהלות כזו.
 
דבר שני את צריכה לדעתי להיות איתו כמו עם ילד קטן: להתחיל ממשימות קטנות, להציע לו לסדר ביחד, לעודד אותו
 
(גברים הם כמו ילדים כידוע).
 
דבר שלישי: עזרה חיצונית: יש מנגל בכניסה: אין בעיה- נותנים לילד מהשכונה 20 שקל ומבקשים שהוא יפנה, אולי לא ימצא חן בעיניו אז תגידי לו: קבעתי עם הילד של השכן ליום חמישי, אתה יכול עד אז לפנות לבד/לשלם לבד רוצה שאני אצטרף?
 
בהצלחה רבה
מור וקציעה תותח. אנחנו איתך ושכמותךאנונימי (פותח)
לשחרחורתאנונימי (פותח)
שלום לך,
הדרכתי לא מעט חתנים בישיבה בה לימדתי, ובעקבות זאת גם פנו אלי אח"כ כשהתעוררו בעיות,
חלק גדול מאוד מהבעיות הן על רקע של סדר וניקיון, המון המון בעיות,
חלקן פתירות, והבסיס הוא שהמסודר/ת יבינו שיש בני אדם מבולגנים, ויתכן שכך זה ישאר, למרות שזה אומר שהם צריכים לסדר בעצמם, או/ו לחיות בבלאגן, ובמקביל צריכים לעשות עבודה של ראיית הטוב אצל הזולת- לשים לב למה שהוא עושה למעני, ולהחמיא על כך (זה מאוד מאוד חשוב, גם אם לפעמים זה מלאכותי בהתחלה, כדאי להחמיא גם על הדבר הבנלי ביותר).
והמבולגן/ת צריכים להפנים את הבעיות שבלאגן מעורר אצל אדם מסודר (לחץ ומתח, חוסר יכולת לעבוד ולתפקד ועוד)
ע"י הבנה אחד של השני, ודיבור על כך בנחת (כלומר שהשיחה לא תהיה על רקע של סדר ובלאגן, אלא דווקא בזמן בו אין מתח על רקע זה) נוצר רצון לבוא האחד לקראת השני, ובעז"ה לאט לאט תגיעו לעמק השווה (כל אחד מתקדם לקראת חבירו).
א"א לשנות בכוח אדם מבוגר- זה כמו ליישר בננה, אפשר רק למעוך אותה.
בהצלחה מרובה
תשובה לשחרחורת מסטודנט לפסיכולוגיה ובוגר ינ"ראנונימי (פותח)
בראשית הדברים צריך לדעת שדברים שנשאלים במקום חשוב זה הם רק חלק בפסיפס שלם שמרכיב את הזוגיות השלמה. והדברים קשורים בקשרים רבים ומורכבים בתכונות אופי של בני הזוג. והזוגיות עצמה (שהיא "יצור" חי ונושם שנברא תחת החופה..)
 
ישנם עצות רבות ויפות של הכותבים, אך יש להתיחס לרב התגובות נסיון חיים או חכמת חיים. אך אם הבעיה היא נקודתית ניתן באמת בעידוד או קצת ציניות שכתבה "אי"ה". אך אם ישנה בעיה שדבר זה הוא רק סימפטום כדאי לגשת לייעוץ.
 
חשוב לציין שיעוץ הוא לא דבר כ"כ מפחיד. אנשים רבים נוטים לראות בגישה ליעוץ "הודאה" לכאורה בכישלון הנישואין. אמנם ניתן לראות זויות רבות, ולפרוח מחדש ולהזרים מעיינות שקצת נסתמו.. אפילו ב 3-4 פגישות ניתן לשפר פלאים דברים שוויתרנו עליהם.
 
הדברים שיכתבו כאן, מסוייגים מפני הדברים לעייל, קחי נא את הדברים הנ"ל רק אם חשה שהם נוגעים לך והיה זה שכרי
 
מדבריך ניתן לראות שני דברים עקריים:
 
1. נטייה של בעלך לדחות דברים "נטייה להשהות דברים" או באנגלית PROCRASTINATION. היא  כלל לא נעימה ובעלי נטיה זו סובלים ממנה לא פחות מהסביבה.
 
ספר פרקטי מאוד בעברית בשם "אומר ועושה" יצא ואזל מן השוק אך הוא נמצא בשלמותו בקישור זה:
 
 
2. ההתאפקות יכולה להיות מצורות שונות ישנה שתיקה שהיא צעקה מוסוות "אני לא אגיד לו, שיראה בעצמו", "שיראה את המבט שלי, הוא יבין לבד" או לחילופין "אני אנסה לא לשים לב" ברור שיש הבדל בין השתיקות הנ"ל.
 
לעיתים אנו חושבים שההתאפקות תביא מזור,אמנם נכוןה הוא לעיתים אך ברב המקרים אנו ממלאים עצמינו טינה וזעם ומצד שני האחר לא מודע לכך. וכשמבין זאת זה כבר בגלוי הכעס שהיה עצור עד עכשיו.
 
אך אולי ללא בקשה או הזכרה ניתן לשבת בפגישה השבועית (חשובה לכל זוג) ושיכתוב את המטלות שעליו לבצע ושיסמן את אלו שביצע (הדבר משתנה בין אדם לאדם, ישנם אנשים שירצו לעשות זאת לבד, שהרי הוא לא רוצה שזוגתו תהיה כאמו.. ויש שיעדיפו לראות זאת כמשימה זוגית. הדבר תלוי גם בקשר ביניכם)
 
בספר לעיל יש דרך מסודרת עם טבלאות להתקדמות.
 
לגבייך חשוב מאוד לאמץ הגישה הבייביוריסטית ולעודד אותו בצורה שאת יועדת שמועילה (אבל אמתית ועם הלב על כל התקדמות) בהתחלה. ולאחר זמן אותו עידוד, מדי כמה התקדמויות.
 
ולסיום לראות את האתגר כזוגי וכך נוציא את הכעס לאמביציה מועילה..
 
מקווה שעזרתי
 
 
שוב תודה...שחרחורת
קודם כל- תודה רבה לכולם על האכפתיות, ההבנה והרעיונות. זה עושה טוב לדעת שכל כך הרבה זוגות סובלים מאותה בעיה.
לסטודנט לפסיכולוגיה- דרך הנפש- זה כ"כ נכון שהאדם עצמו סובל מכך הכי הרבה. בעלי ממש סובל מהבעיה הזאת מכיוון שבסופו של דבר הוא המפסיד העיקרי מכך...
ב"ה אני באמת לא מרגישה שזה ברמה של צורך בייעוץ. נהדר לנו ביחד. אבל לפעמים הסבלנות נגמרת וצריך קצת לפרוק עצבים...
זה עושה טוב לדעת שכל כך הרבה זוגות סובליםאבא שמואל
צרת רבים - נחמת שוטים. לתשומת ליבנו.




תגובה לאבא שמואל בנושא פגיעה ללא שימת לבאנונימי (פותח)
שאדם בא לפנינו ושוטח את נבכי נפשו, ואנו ללא משים לב ע"י אמרות שנונות יותר (או פחות..) יכולים אנו לפגוע או חלילה לגרום לאותו אדם להסגר בעצמו.
 
רציתי להעיר לצומת לבך מכיוון שאני רואה שאתה מפרסם "עזרה למרוחקים", צריך להזהר מאוד לא לפגוע בקרובים ובמרוחקים..
 
לגופו של עניין, מצינו במדרש (ד"ר פ"ב כ) כל צרה שהיא של יחיד צרה, ושאינה של יחיד אינה צרה.
 
וכן חינוך מצוה שלא: "וכמאמר החכם צער רבים נחמה".
 
לפתגם שאתה ציטטת לא מצאתי מקור יהודי..
 
ואכן ראיתי בעיני מקרים שאדם מגיע עם בעיה והוא חושב שהיא בעיה יחודית שהוא אישית או הזוגיות סובלים ממנה, ואחת ההקלות הגדולות (חוץ ממקרים מיוחדים שאדם "נעלב" שלוקחים את הפרטיות על הכאב האישי, אך זה עניין בפני עצמו) שאדם יודע שהדבר נורמלי או מצוי. עצם הידיעה מביאה מזור ראשוני לנפש.
 
אין בדברים אלו לפגוע חלילה אלא להאיר.
 
מקווה שהועלתי
 
כל טוב
 
תודה!אבא שמואלאחרונה
"ומודה ועוזב ירוחם"
יש תסמונת שנקראת "דחיינות"יהודית פוגל
ה"קואצינג" נותן תשובה יעילה למדי לתסמונת הזו. אבל במקום לכעוס על כך, זיכרי שתפקיד בן הזוג הוא לעזור לבן זוגו במקום החלש שלו, ולא להוסיף על מצוקתו דרך כעס וצעקות. נראה לי כי גם בעלך לא מאושר מהדחיינות שלו והיה שמח להפטר ממנה. הוא זקוק לעזרה ולא לכעס.
דה ז'ה וואנונימי (פותח)
בס"ד
 
תנשמי...ותנשמי....
הרבנית ימימה פעם אמרה באחד מהשיעורים שלה שהקסם בתינוקות זה בזכות הבל פיהם שבין הבהרה להברה  הם זוכרים לינשום....
ואנחנו לפעמים שוחכות לנשום כשמדברות על משו שקשה לנו..
 
דבר שני תזכרי שבזכות נשים צדקניות נגאלנו......
 
אני לומדת מודעות באושיות כרגע ולמדנו שאם אישה מדברת עם הגבר בצורה שנונית (למשל: "ממש בא לי לקרוא לאינסטלטור שיבוא לתקן את הסטימה אבל אני לא עושה את זה כי אני יודעת שרק אתה יכול לעשות את זה בצורה מושלמת...")
הגבר יעשה הכל למענה-ויביא לה את הירח....
 
אני עוד עובדת על זה -וב"ה אני רואה ניסים ונפלאות...
בהצלחה כפרה!
 
 
החוקיות המוזרה של הזוגיות-צפיותמוריה בשמחה
לפני הכל רציתי לומר תודה! גם אנחנו חיים בזוגיות כזו, וכבעלי ראה את הודעתך ושאל אם גם אני מרגישה שאני משתגעת ממנו, ובזכותך היתה לנו שיחה ממש טובה על הנושא, אז תודה רבה...
 
לתכונה הזאת של בעלי נחשפתי כבר מהשבוע הראשון של החתונה וכבר אז התחילה אצלנו העבודה על כך, במהלך הזמן שמתי לב למספר דברים:
לחוקיות מוזרה- שההרגשה האישית שלי כי "הגיעו מים עד נפש" מתרחשת כאשר אני לחוצה ושיש לי הרבה מאוד על הראש זה אומר לפני שבת, שמגיעם אורחים, כאשר יש הרבה מבחנים וכו', במקרים האלו היתה לי צפיה שהוא יבין שאכשיו זה לא זמן רגיל ויצא מגדרו ויקח יותר אחריות, כשדברנו על כך (כמובן אחרי שהלחץ עבר, בזמן אמת זה רק עצבים) הבנתי שהוא הרגיש בלחץ שלי אך לא ידע מה לעשות לכן הפתרון שלנו היה 1. לעדכן אותו מראש על מצבי לחץ ידועים- סוג של הכנה נפשית, 2. לעשות רשימת מטלות משותפת ולחלק אחריות, 3. לא לצפות- אני עושה עם עצמי עבודה לא לצפות שהדברים יעשו כמו שאני הייתי עושה אותם - לא להשוות בנינו בכלל, ולהעיף מהראש כל מני משפטים כמו "אנחנו עובדים כבר שעתיים והוא עוד לא עשה..." אלא לכבד אותו ,את סדר העבודה שלו, ואת הזמן שהוא עושה בו דברים.
ואני חושבת שהעבודה הכי קשה וחשובה בסיפור הזה היא לדעת שזה לא אישי!הוא באמת לא רואה את המנגל ושיש כביסה במכונה והכלים בכיור, זה לא שלא אכפת לו , להפך ממך אכפת לו מאוד הוא רק לא מבין שמבחינתך אכפתיות לבית זה אכפתיות ממך.
בהצלחה 
שמעתי סיפור חמודאשה של בעלי
אשה אחת חסידה מלונדון שבעלה חובש בשבת כובע עם פרווה  (מה השם של זה ???) הזכירה כל פעם לבעלה לשים את זה במקום במוצ"ש ותמיד הוא שכח
יום אחד היא החליטה לחנך אותו
הוא הגיע הביתה ב-2 בלילה נכנס למיטה (פוך עבה ) מתחיל להתכרבל ופתאום הוא מרגיש פרווה של חתולה
הוא נתן זינוק בליווי צווחה מרוב בהלה
הוא מרים את השמיכה ו.................... מגלה את הספודיק שלו (נזכרתי בשם!)
ומאותו שבוע עד סוף חיב הוא מעולם לא שכח להכניס את הספדיק למקום
אני חושבת שזה אשה רעה
אבל כל אחת  וההתנהגות שלה כנראה שהוא באמת כסטרף אותה
 
זה סיפור חמודט'
 
אולי רעה אבל מעשית...
הפרעת קשבאנונימי (פותח)
אישית מוכרת לי בעית הדחינות אני כזאת כדאי לבדוק הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות
 
 
לי יש הסבר נוסףאנונימי (פותח)
גברים בד"כ מתלהבים מפרוייקטים גדולים. לארגן מנגל זה דבר רציני, לנקות אח"כ זה זוטות מעצבנות שנדחות כי אין כח וסבלנות אליהן. להרכיב ממשלה זה דבר רציני, לסדר את המטבח אחרי שאכלת זה בלתי נראה בכלל. וגם לבנות סוכה זה אתגר, לפרק עוד איכשהו אבל להכניס הכל למקום
אלא מה? אתה חושב שאותי זה מרתק יותר? לא, אתה סתם לא חושב!
ולא, זה לא מרתק אותי, אבל אני משתגעת מבלגן וממטלות לא נגמרות, אתה אולי משתגע, אבל ה(אי)התמודדות שלך היא להתעלם.
בקיצור, לפחות הרבה מהמקרים הקלסיים של מתיחות סביב דחינות אצל הבעל יושבים על מקום רגשי, זה למה שיחות ואפילו התחייבויות לא פועלות כ"כ בקלות.
דבי חיה הציעה מודל שיכול לעזור לי, ותודה לכל מי שגילתה לי שאני לא לבד, ובמיוחד לשחרחורת.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)


עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬


התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)


אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.


תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.


 

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב


בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...


 

 

 


 

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.


אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)


אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.


אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט


מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדוויתאחרונה

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.


זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.


גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

 

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

 

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

 

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

 

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

 

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

 

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

 

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

 

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

 

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

 

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

 

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

 

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

 

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

 

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

 

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

 

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

 

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

 

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

 

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

 

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

 

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

 

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

 

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

 

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

 

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

 

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

 

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

 

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

 

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

 

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

 

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

 

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

 

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

 

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

 

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך