פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
כמה אבסורדי. ערוץ 7 הימני. 🤨אונמר

להיות ימני זה להיות גזעני?אחו
אבו גוש היה בין הכפרים היחידים שסייעו ליהודים במלחמת העצמאות, כמו הדרוזים, הם לא רוצים למכור קרקעות לתושבי מזרח ירושלים כי הם לא סובלים אותם
מי שנגדנו מצווה להשמיד אותו
ומי שבעדנו מצווה לחבק אותו
אמנם אני מתאר לעצמי שאבו גוש זאת לא הציונות הדתית אבל באמת פוסט לא קשור
איפה כתוב שמי שבעדנו מצווה לחבק אותו?מתנות באדם
אז לשיטתך, אם יש אי שם בחוץ, איזה ערבי שה' עוד לא לקח אותו, שהוא בעדנו, תכניס אותו הביתה תן לו אוכל ותדאג לכל צרכיו, כי מצווה לחבק אותו לא?
אשמח למקור.
וואו. חשבתי שאחרי ה7 באוקטובר סיימנו עם הסאגה הזאתאונמר
לא ראית את הסרטון של תעסה שמספרת שהיה להם ערבי טוב ונחמד שעזר ושיפץ ותקע לכולם סכין בגב???
וזה דוגמא.
אין שום מצווה לחבק שום ערבי.
יש מצווה להעיף אותם. להוריש אותם מהארץ.
צר לי לאכזב.
אשריך, חזק ואמץ👍מתנות באדם
ר' יוסי הגלילי אומראחו
גדול הוא השלום, שבשעת מלחמה אין פותח אלא בשלום שנאמר כי תקרב אל עיר להלחם עליה וקראת אליה לשלום.
אני לא "שוחר שלום" או "שמאלני" אלא בסה"כ רוצה להקשיב לעובדות ולמה שהתורה מצווה
התורה מצווה שבכל מלחמה גם מלחמת מצווה דבר ראשון נשאל האם אותה עיר או אותו מקום מוכנים לקבל עליהם שלטון ישראלי מלא ולא לעשות בעיות.
במהלך מלחמת העצמאות רוב רובם של הכפרים סירבו או שעשו תחבולות כאלה ואחרות אז ברור שמצווה מן התורה להשמיד או עכ"פ לגרש את המקומות האלה. אם יש מקום שעושה בעיות לישראל חובה להילחם בו מלחמת חורמה בלי לעשות חשבונות ולחפש "בלתי-מעורבים".
מצד שני אלה שקיבלו על עצמם את השלטון הישראלי וסייעו לצה"ל ולהתיישבות, מה הבעיה בדיוק? בגלל שהם דוברים ערבית? אם היו דוברים אנגלית נניח, גם הייתה מצווה לגרש אותם? אם כן מה בדיוק המהות של המצווה לקרוא לשלום? אבו גוש זה לא עזה, הם בעצמם אומרים שהם לא פלסטינים, שאין להם קשר לנרטיב הפלסטיני, ושאין אפשרות לדו-קיום עם פלסטינים. לא שונה בהרבה מדליית אל כרמל או עיספיא או גוש חלב.
אם יש דרוזי שמתגייס לצבא וקושר את גורלו בעם היהודי מה בדיוק הבעיה בזה? ומה עם יוסף חדאד שמוציא את הנשמה כדי לעשות לנו שם טוב בעולם? או צד"ל שנטשנו אותם? מה עם לוחמים בדואים שהרגו עשרות מחבלים ב7 באוקטובר? או תושב רהט שהציל 30 אנשים במיניבוס שלו?
בקיצור אין לי בעיה לשטח את עזה או את שכם או כל מקום או קבוצה שמאיימים עלינו, כל מי שמסית בזמן מלחמה או תומך בטרור בדרך ישירה או עקיפה מצדי לתלות אותו בכיכר העיר, אם יש יישובים לא חוקיים בנגב אז בבקשה מצדי לפנות אותם שלשום
אבל אלה שרוצים לתמוך בנו אהלן וסהלן
ממליץ לקרוא על פרשת יוסוף אבו גוש, המנהיג של אבו גוש אשכרה התגייס ללח"י (הכי קיצוני נגד הפלסטינים!) אבל דווקא בגלל זה מפא"י ששנאו את הלח"י דפקו אותו באופן לא ייאמן
לגבי אותם פועלים פלסטינים מה השאלה בכלל, עזה היא גורם טרוריסטי עוין שאין לו זכות קיום לכן מלכתחילה אין מה להכניס אותם
@מתנות באדם אם ישיבת הכותל מארחת בכבוד דרוזים בשבת יתרו, והרב הראשי מגיע ליאנוח ג'ת כדי לנחם אבלים, וגם שאול מורה לחבר הקיני לסור מתוך עמלקי, נראה לי שזה נוגע גם אלינו, לגבי התבוללות זאת בעיה אחרת אבל התורה יוצאת מנקודת הנחה שאין בעיה שיגורו גרים תושבים בארץ (מלבד ירושלים), בכל מקרה אפשר להכיר טובה לאלה שעזרו לנו במהלך ההיסטוריה מבלי לחפש להתערבב איתם, הם בשלהם ואנחנו בשלנו
בשעת מלחמה..טוב שבגוים הרוגמתנות באדם
אז אם אתה באמת מחפש דעת תורה לא צריך להידחק עד כדי כך ולהגיד את כל מה שאמרת.
מה שאמרת גם כל כך כל כך דחוק, כי אתה מדבר איתי על איזו תקופה? מלחמת העצמאות כלומר 1948, נראה לי שמאז השתנו המון דברים, לא חושב ?
ועוד שאתה טוען במלחמת מצווה דבר ראשון שואלים לשלום, אני באמת לא מבין מתי תתעוררו? רק כשהערבים מהכפרים ומיו"ש יקומו עלינו אז תגידו יאללה להיכנס בהם? זאת אותה מנטליות של ה6 באוקטובר. מה זה כל הנשקים בג'נין ושכם? לשאול אותם לשלום? אתה מוזמן ללכת לשאול אותם אם בא להם שלום, נראה לי שלא כל כך אבל לך תנסה מי יודע.
חוזר לכותרת, בזמן מלחמה טוב שבגוים הרוג. בלי לבדוק מה טיבו, בלי לשאול אם הוא רוצה שלום, בלי לחפש לו זכות, אלא מה ? הרוג. כפשוטו. זה אומנם קשה לשוחרי השלום למיניהם שבאים עם הוכחות מהתורה שהנה לא להרוג, לבקש שלום.
ומה שהבאת את ר' יוסי, כי תקרב אל עיר להילחם עליה וכו' זה במלחמת רשות..אתה מדבר על מצווה, אל תביא ראיה למצווה מרשות כי הן מלחמות שונות בתכלית.
ועד כמה שאני יודע, אבו גוש זה לא דרוזים, אלא ערבים מוסלמים.
מה קשור שכם?ultracrepidam
קודם כל יש ערבים מוסלמים שהם לא במלחמה איתנו. זה תלוי שבט/חמולה/כפר. הבדואים למשל הם גם "ערבים מוסלמים" וחלקם כן נאמנים לצה"ל.
לגבי אבו גוש, שעל זה נפתח השרשור - זה צ'צ'נים או משהו בסגנון. הם לא ערבים. מה דעתם הפוליטית כיום באמת אין לי מושג ואני גם לא בקשרי מסחר איתם.
תעשה מחקר על האיסלאם, תחזור תגיד לי מה גיליתמתנות באדם
תגיד לי אני מוסלמי שאתה במלחמה איתי?ultracrepidam
לא אמרתי שהאיסלאם דת של שלום ואשרי מי ששכניו מוסלמים.
אמרתי שיש מוסלמים שלא נלחמים בנו (המוסלמים במלזיה לא נלחמים בנו, על זה אתה יכול להסכים? אז יכולים להיות עוד כמה?)
ואמרתי שאבו גוש הם לא ערבים אלא מוסלמים אחרים
חלילה, לא רב איתך, אבל התשובה אותה תשובהמתנות באדם
אין לי מה להשיב על מה ששאלת חוץ ממה שאמרתי לך מקודם כי כנראה אתה לא מבין על מה קמה האיסלאם.
למטהאחו
א' כי תקרב אל עיר שייך גם במלחמת מצווה לפי רוב ככל הפרשנים ואפילו במלחמת ז' עממים וי"א אפילו במלחמת עמלק (!!!) כ"ש לענייננו - פניני הלכה בנושא אבל כבר רבו המקורות
אני לא מנסה להביא הוכחות מהתורה שאסור להרוג אני פשוט מנסה לשמוע מה התורה מצווה והמצווה היא מצד אחד להושיט יד לשלום ומצד שני להשמיד כל אויב שרק חושב לפגוע בנו בלי משוא פנים. טוב שבגויים הרוג סבבה אה"נ בזמן מלחמה אבל עדיין מימרא אחת לא עוקרת מצווה מן התורה, יהושע הציע שלום לכולם ביחד ולחוד מי שרוצה רוצה מי שלא לא, אם הגבעונים היו מסכימים בלי השטויות של ברית כו' אז מצווה לקבל אותם הגם שהם היו כנענים בדיוק כמו כל השאר. גם לדעת רש"י שאומר שהמצווה שייכת במלחמת רשות הכוונה היא שבמלחמת רשות חובה להציע שלום ובמלחמת מצווה אפשר אבל לא חובה. ובמקרה של המלחמה שלנו הרי שמלחמת המצווה מקבלת את תוקפה מצד "עזרת ישראל מיד צר" ולא נניח מחיית ז' עממים לכן איזו עזרת ישראל מיד צר יש בטביחה בכפר שאומר שהוא תומך בך?
לאורך ההיסטוריה היו הרבה עמים שהצרו לנו אבל היו גם כאלה שעזרו לנו, החל מאיתי הגיתי שהיה מפקד פלישתי שעזר לדויד ביחד עם החיל שלו, האדומים בימי בית שני שהתגייסו נגד הרומאים, חסידי אוה"ע, דרוזים, צד"ל, אמנם מיעוט לא גדול אבל ברור שהיו, הפלישתים בזמנו היו צורר בדיוק כמו הפלישתים של ימינו והנה לך שהיו גם כאלה שעזרו לעם ישראל ועם ישראל הוקיר אותם.
אני לא מחכה לאף-אחד, אמרתי לך דין עזה כדין הרש"פ גם ג'נין גם שכם שמאז ומעולם היו אנטישמים נאצים (לא חסרה היסטוריה) וגם עודם עד היום גם בתור יחידים וגם בתור ישות פוליטית דינם פירוק והגלייה
לגבי מלחמת העצמאות -> בקיצור לא יעזור כלום, גם אם כל הכפר יתגייסו מחר ללח"י (הקיצונים שבקיצונים) עדיין תהיינה לך תלונות כי הם דוברי ערבית. מה המצב עכשיו? אין לי בעיה לנסוע לאבו גוש ולשאול אנשים מה דעתם על מדינת ישראל אם אתה רוצה אתה מוזמן לנסוע איתי גם.
לא יודע מה איתך כשאני מסתכל על ג'נין אני רואה מקום שאם ישראלי ייכנס לשם הוא בסכנת נפשות מיידית, אנשים הולכים עם קלשניקובים ודגלי דאע"ש ברחוב, מצדי להעלות באש את כל המקום, אבל אם תבוא לאבו גוש מקסימום תמצא שם כמה חומוסיות ואנשים רגועים בדיוק כמו בדליית אל כרמל שמעדיפים להשכיר דירות ליהודים מאשר לפלישתים (ואגב חייתי בדליית אל כרמל איזו תקופה מקום נחמד ובטוח גם עם ציציות בחוץ ונרות חנוכה ליד פתח הבית.)
וכבר אמרו לך שהם לא בדיוק ערבים אלא קווקזים (מה שלא באמת משנה אא"כ אנחנו מסתכלים על גזע ולא על אדם או קבוצה), כידוע אין כזה דבר עם פלשתיני אלא חמולות, יש לך ערבים / טורקמנים / נוצרים / מרונים / צ'רקסים, הרוב המוחלט בחרו ללכת נגד עם ישראל ודינם גלות או מוות ואלה שלא אז לבריאות לא?
מה שאני אומר לך זה לא מעצמי אלא דעת תורה אתה מוזמן לשאול את הרב הראשי מה דעתו בנושא
לגבי מה שכתבת לגבי האיסלאם -> איסלאם זה לא מיקשה אחת וזה לא משנה מה כתוב בקוראן (שלא כתוב שם נגד היהודים חוץ מאלה שמחללים שבת) או בחדית' מסוים אלא מה חושבים האנשים. בדיוק כמו שבנצרות כתוב שצריך להיות נחמדים ולתת את הלחי השנייה אבל ראינו כבר איך נראתה הנצרות הקתולית לאורך ההיסטוריה. לצורך העניין לר' אברהם בן הרמב"ם היה קשר טוב עם חכמי דת מוסלמים סופיים (פלג מתון מאוד, קצת כמו ה"חסידות" של האיסלאם) בקיצור כמו שאין "עם פלשתיני" אין גם "דת איסלאמית" אוניברסלית, בדיוק כמו שהפשמרגה הכורדים שרובם "מוסלמים מסורתיים" מה שנקרא נלחמו מלחמת חורמה בדאע"ש
דרך אגב..ככה מתחילה התבוללותמתנות באדם
מהרצון לחבק את כל מי שעוזר לנו, מההסתכלות הכל כך עלובה(תסלח לי על ההתבטאות), ש"וואו איזה כיף הם איתנו" , שבפועל צריך להיות, גם אם הם לא היו איתנו, ה' היה שולח ממקום אחר ישועה, אל לנו לבטוח חס ושלום בבשר ודם וכל שכן בערבי.
אבו גוש זה לא ערביםultracrepidam
טעות שלימתנות באדם
הם אמריקאים
ברור שכן. והם גם גאים בזה.אונמר
אפשר לראות בלוגו שלהם ערבית. לא ניסו להסתיר אפילו.
עזוב, אתה מדבר עם שוחרי שלום עיווריםמתנות באדם
אני בת.. 😊אונמר
לא נכון שקרניתחסום לצמיתות
קצת שיטוט באינטרט ולא חסר תביעות שהגישו נגדםאונמר
על הונאה כספית.
זה בשביל כל מי שטוען שיש ערבים סבבה.
וכל התביעות זה תיק של יהודי נגדם. והרבה כסף.
זה לא קשור לערוץ 7 בכללמשה
כלומר, כן ולא. אנחנו בעונה שבה אין מפרסמים (או יש פחות מפרסמים) וערוץ 7 (כמו כל האינטרנט בערך) מוכר את שטחי הפרסום שלו לגוגל ולאחרים כדי שהם ימכרו אותם הלאה. אחד מהלקוחות של גוגל זה אכן חשמל אבו גוש. למה זה מפריע למישהו?
ניחשתי שזה הסיפור, לכן לא התרעמתי,אונמר
רק כתבתי שזה אבסורד... 🤨
גם לימנים מותר להתפרנסנפשי תערוג
וחוץ מזה. יש להם על מי לסמוך.
"החלטה בזויה": נציגי הימין מונעים כניסת פועלים פלסטיניים לישראל - אך לא להתנחלויות | כלכליסט
להפך, יש מצווה גדולה לקנות מערבים מוצרי חשמלפשוט אני..
בדיוק כמו שיש מצווה לקנות מערבים קרקעות ולשלם להם על כך כמה שצריך, במטרה שלא תישאר להם כאן קרקע בבעלותם.
כך יש מצווה לקנות מהם מוצרי חשמל עד שלא יישאר להם אף מוצר חשמלי, שלא יוכלו לחיות כאן!
לא רק שהם ערביםמתואמת
הם גם ערבים נוצרים!...
98.7% מהם ערבים מוסלמים לפי ויקיפדיהמאותרת
ולי אין שום בעיה עם זה. כי הם בחרו להיות בצד שלנו לפני עשרות שנים*.
בעיני הטענה של @אונמר היא גזענית, אנטישמית ונובעת מתוך בורות.
אני יכולה להביא לך גם אלפי תביעות שהנתבעים הם יהודים, אז מה? אז כל היהודים מרמים בענייני כספים? לא נשמע לך אנטישמי?
וממתי היהדות שואפת שה' יהרוג את כל הערבים? או שכל מי שלא יהודי לא יגור כאן?
ייתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם, ללא קשר למוצא.
יש עם אחד שנצטווינו להשמיד, והם אינם.
*אבל אני מפחדת מהדור הצעיר - אם תעקבו אחרי המפלגות שהם הצביעו במהלך השנים, המגמה שם לא חיובית בעיני. ולדעתי, הרבה מזה קשור בדיוק להודעה כמו פה - הם מקבלים יחס של גזענות ואנטישמיות, אז למה שהנכדים של אלו שבחרו להיות ציונים ירצו להסתפק ביחס הזה, ולא ירוצו אחרי החלומות של חמאס ופתח? מי שלא מסוגל להבחין בין בעלי ברית לאויבים, הופך את בעלי בריתו לאויבים.
התכוונתי לכך שהם חוגגים את השנה הנוצרית...מתואמת
לא חשבתי שהמצב עד כדי כך קשה..מתנות באדם
רפואה שלימה, בעזרת ה' בורא עולם יפקח לך את העיניים להבין את המציאות אמן.
רק אשמח למקור איפה אותו עם שהצטווינו להשמיד אבד מן העולם, או מתי. זה שאין היום מדינה שקוראים לה עמלק אומר שאין יותר עמלקים? בבקשה תעשי מחקר לפני שאת זורקת פה שטויות.
ב"ה אני בריאה ושלימהמאותרת
מתוך המשנה בידים ד, ד.
(https://ph.yhb.org.il/05-14-05/ והנה גם הרב מלמד).
לא עשיתי מחקר, אבל אותי לימדו שאין אפשרות לזהות היום אדם כעמלקי, ושישנם רבנים שמפרשים את המצווה לא כלפי אנשים שיש להם השתייכות גנטית לעמלקים, אלא כלפי אנשים שיש להם קשר אידיאולוגי לעמלקים. הדגש הוא שמדובר בפרטים, וכל אחד נבחן לפי מעשיו, ושאין היום מצווה להשמיד להרוג ולאבד עם מסוים.
יישרפו דברי תורה וכו' ..מעולם לא הבנתי את המשפטמתנות באדם
יותר מעכשיו.
"לימדו אותי שאין אפשרות לזהות היום אדם עמלקי.."
ולפני זה היא כותבת, "והם אינם" ההסקת מסקנות שלך מפליאה.
אם אמרו לך מפורשות(כדברייך) שאי אפשר לזהות, איך את אומרת ש"הם אינם" זה נורא מצחיק🤣🤣
יש משהו מאוד פוגענימאותרת
בצורת השיח שלך.
במקום לקרוא במקורות שהבאתי, אתה טורח לכנות אותי בכל מיני כינויים פוגעניים.
אם יש לך טענות לגופו של טענה, תטען. הטענות לגופו של אדם לא מוסיפות לך כבוד.
הנה הלשון של הרב מלמד, בקישור שהבאתי בהודעה הקודמת: "כיום נאבד זרעו של עמלק."
בלשוני, הם אינם. לא כי הם נשמדו, כי הם לא ניתנים לזיהוי. אין אדם שיכול לגשת אליך ולהצהיר על עצמו שהוא עמלקי. וכך משתמע גם מהמשנה שהפניתי אליו (טרחת בכלל להסתכל?)
לא כי אין טעםמתנות באדם
חחחחבנות רבות עלי
תיזהר לא לשרוף כלוםultracrepidam
נראה לי שאתה לא מבחין בדברי תורה גם ככה.
ואתה אכן מתבטא בצורה מאד לא יפה.
בא סנחריב ובלבל האומות אכן הכוונה שהם אינם קיימים כאומה ולכן אין משמעות למצוה להרוג אותם, כי הם אכן אינם, והדרך שבא הם אבדו היא על ידי זה שהם התערבבו.
מילא אתה לא מבין אותה אבל זאת גמרא
כולם אצלך לא מבינים כלום. אולי במקרה הבעיה אצלך?
סתם שתדע אתה הכי מצחיק מכולם אחימתנות באדם
עבר עריכה על ידי מתנות באדם בתאריך א' בשבט תשפ"ד 16:25
מהרבה הודעות שלך בפורום חחחחחחח
אתה יודע מי זה עמלק?אחו
פעם זה האיראנים, פעם זה הגרמנים, פעם זה הפלישתים
אם תחליט מיהו בדיוק עמלק ותביא ראיות לכך אפשר יהיה לדון בנושא
וכמו שכבר העלינו, בליל העמים ה"פלשתיני" מורכב מטורקמנים שהגיעו לפני 500 שנה, מהגרים שהגיעו בתחילת המאה ה-20, צוענים, ערבים שהגיעו בכיבוש הערבי, טורקים, צ'רקסים, צ'צ'נים, אפילו קצת ארמים שהגיעו במאה ה-18, שכל אחד הגיע ממקום אחר לחלוטין, חלק מוסלמים, חלק דרוזים, חלק אחמדים, חלק נוצרים, אתה רוצה להגיד לי שכולם עמלקים כולל אלה שלחמו לצדנו במלחמת העצמאות? בבקשה תענה כן או לא.
יש מצווה להשמיד ישויות עוינות בלי קשר להיותן עמלק או לא
אני לא מבין את השיח הזה, לא מבין את המקורות שלו, חוץ מסנטימנטים לאומניים (שאני יכול להבין) אני לא רואה את הקשר בין מה שאתה אומר לבין תורה והלכה אם אתה רוצה אתה מוזמן להראות לי שמצווה מהתורה להשמיד אוכלוסיות שבפירוש מקבלות עליהן שלטון ישראלי ומעולם לא עשו בעיות. בבקשה אני מחכה למקור כזה אם תמצא לי אני חוזר בי מיד.
בינתיים לא ענית על שום דבר חוץ מלומר שאנחנו עיוורים וצריכים להתפכח, שוין
וההבדל היחיד בין מה שאתה אומר לבין מה שאני אומר, זה שאני אומר שאוכלוסיות שעזרו לנו ורצו לתמוך בנו ועדיין תומכות אנחנו צריכים להגיד להם תודה כמו בני אדם ולא לתקוע להם סכין בגב (כמו שאנחנו יודעים לעשות יפה מאוד ועשינו עם צד"ל ויוסוף אבו גוש) כמו חסרי תרבות עאלק "אור לגויים".
לא הבנתי מה אתה רוצה אחימתנות באדם
על מה הבלגן? אמרתי שאני יודע מי זה עמלק? נקטתי שם של אומה?
המצחיקה אמרה, שאנחנו מצווים להשמיד עם אחד "והם אינם". אני מניח שלא קראת את זה או שכן ואז זה פשוט לך שהם אינם ואז אתה מצחיק בדיוק כמוה ואפילו יותר בגלל התגובה חסרת הטעם שלך לעיל.
קראת לכולם עיוורים מצחיקים ועלוביםאחו
ואז אתה שואל על מה הבלגן? מה כבר קרה?
אני לא רואה טעם להמשיך את השיח המטופש הזה
אתה היחיד פה שמגיע לו שאענה לו לפעמים אני חושבמתנות באדם
שיש המון מתנגדים בפורום הזה..ואז אני מבין שאני צודק.
ואדייק את מה שכתבת כי אתה אומר דברים שאמרתי בעוד שלא אמרתי אותם וזה נקרא שקר וגם לשון הרע והוצאת דיבה.
אז זה הדיוק:
*לא קראתי ל*כולם* עיוורים, למעשה לא קראתי לאף אחד עיוור "שוחרי שלום עיוורים" ? באופן כללי דיברתי לאנשים שחושבים שאפשר לעשות שלום עם ערבים. זה בדיוק כמו שאגיד שקראת לי טיפש(השיח המטופש הזה) וזה יהיה מאוד ילדותי ואפילו קצת יעיד על רמת המשכל שלי אם אומר שקראת לי טיפש..
*מצחיקים, אכן נאמר מפי, אך שוב לא כלפי כולם פה.
*עלובים? בבקשה ציטוט אחד שלי שקראתי למישהו עלוב(עם שמו כמובן), אם אין אבקש שתתנצל כי זה ממש מיותר וחסר טעם להגיד שקראתי למישהו עלוב כדי לצייר מצב שאתה או אתם הצדיקים הצודקים בזמן שכל מה שעשיתי היה להביע את דעתי הלא כל כך פופולרית פה.
נו אין הכוונה שקראת לכולם גם וגם וגםאחואחרונה
כל אחד לפי מה שהשבת לו בין באופן ישיר בין ברמז וכמו שאתה רואה היו כאלה שנעלבו
וגם אם עלבתי בך אנא סליחתך
בקיצור שיהיה חודש שמח גם לך גם לכל עם ישראל וגם לאותם מאבו גוש שמתגייסים לצבא ולמשטרה
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניהאחרונה
ראש מדשאהקעלעברימבאר
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אולינחלת
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
אכןזיויק
השאלהoo
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
פחות להתנגדoo
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
קושי צפוימשה
איך את מגדירה את זה?
אםoo
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
תלוי איזהרקאני
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כי?זיויק
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
לא.אשר ברא
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
יפהזיויק
בהחלטכל קול קן כן
למהזיויק
על חלקם כןhodayabאחרונה
אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)
//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
..פתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום
אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..
לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
בטח שישנחלת
תשאל את משה
מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.
איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני? מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
חי וקייםאני הנני כאינני
☺️☺️מבולבלת מאדדדד
לא לחסדי היםנחלת
התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה
העיקרהעיקרנחלתאחרונה
העיקר שהכל בסדר

יש לך זיכרון צילומי לניקים …