אבל, פעמיים בשבוע נחשב ממוצע.
אני גם זוכרת מעצמי את הנפילה הזו אחרי הילד הראשון וההלם מעצמי שהנה הנה שוב שבת ומאז לא היינו ביחד/הינו ביחד רק פעם אחת קצרה ועייפה.
חשוב לי לומר למרות שזה לא מתיחס ישירות להריון כדי שאף אחת לא תחשוב שמשהו מוזר אצלם.
ועוד דבר- יש לכם תינוקת בת שנה וחצי, שב3 חודשים האחרונים אנחנו במצב מלחמה. בהנחה והנקת אפילו חלקי גם אם קיבלת מחזור- הרבה פעמים ההנקה מחלישה את הביוץ ולא נכנסים להריון.
אני לא יודעת מה הנורמה אצלכם, הרבה זוגות בשלב הזה בהריון אבל גם הרבה לא, אבל בעיקר בעיקר בא לי לומר לך לא להפוך את כל עמין היחסים לרק נסיון כניסה להריון. אם זה לא מתאים לך- אז לא, אבל ברוך השם יש לכם ילדה, תינוקת עדיין, נכנסתם להריון שלה בקלות ממש! לזכור שענין היחסים והלפנות זמן להיות ביחד הוא קודם כל בשבילכם ובשביל הזוגיות שלכם. זה קודם לתינוק.
ואם את כל כך עייפה, כבר כמה חודשים- זה מתאים להכנס להריון עכשיו? אולי כדאי שתעשי בדיקות וץקחי קצת ויטמינים כדי להתחזק לפני? הריון שני הוא יותר קשה כי כמו שאת אומרת את עם הילדה ובעבודה ומתי תוכלי לנוח קצת יותר... וזה נצרך בהריון, מסיבות טובות אבל עייפים...
אני מכיקה מעצמי שהרצון הלכנס להריון הוא לאו דוקא רציונלי תמיד, אבל אם זה לא קורה כרגע מעצמו, ואתם בזמן של עומס בחיים- אז אוליש ניה לקחת אויר, אחרי שנכנסים להריון יש תקופת הריון ואחר כך תינוק- כל הדברים הללו גם מעמיסים וכמו שיצא לי לומר לעצמי יותר מפעם- אני כל כך רוצה עוד ילד, ומפתח הילודה בידי השם, והוא יודע טוב ממני שזה לא לכוחותי עכשיו כנראה...
עכשיו טכנית לשאלתך-
טבעי שבשבוע של המקווה יש יותר חשק ורצון להתגיס לזה ואז מקיימים יחסים עוד פעם... בסופו של דבר כם מבחינת הריון בהנחה ואין לך מחזורים ארוכים במיוחד אז אחרי המקווה יש טווח די קצר שבו אפשרי להכנס להריון, וזרע מחזיק מעמד יומיים- שלושה. זא אם בשבוע של המקווה הצלחתם לקיים יחסים פעמיים זה טוב, ואם 3 פעמים בהפרש של יומיים לכאורה אתם מכוסים.
כתבת שהמחזור לא סדיר- באיזה רמה? כי אם הוא ממש ממש לא סדיר ומקלונים לא מזהים יש מצב שאין לך ביוץ כל חודש, גם אני ככה, ואז כן נדרש מעקב רפואי.
אם יש לך ווסתות ארוכות מ60 יום- כדאי לפנות לרופא.
קצרים מ26-28 תלוי ביום הטבילה- בסבירות גבוהה את מפספסת ביוץ.
ומשהו שאולי לא יהיה מדויק אם לא תלמדי אותו לעומק אבל ייתן לך כיון- מדידת חום שחר ובדיקת הפרשות יעזרו לך לזהות בוודאות ביוץ כשישנו, בזמן אמת, ולהתאמץ יותר ביום כזה.
זה לא מצריך קורס, מספיק להקדיש שעה בשבת לקריאת הספר ברפרוף- כיוון טוב זה ייתן לך. מדחום עולה 40 שקלים גג, ספר ניתן לשאול מן הסתם (מודעות לפוריות)
המון הצלחה, נחמה, ושתראו בקרוב את האור שלכם, בכל מובן.