בס"ד
זכיתי להכיר אדם מהעבודה בן קרוב ל40 רווק חילוני, בחור שקט דיי נחבא אל הכלים שאנשים לא כ"כ שמים לב אליו. בכל אופן אבא שלו נפטר לפני 3 שנים ואמא שלו כבר זקנה ואני יודע שהוא גר איתה ואני חושב לעצמי איזה בן אדם נדיר הוא.. תכלס הוא יכול ללכת להשכיר לעצמו דירה איפשהו ולגור לבד בכיף שלו אבל במקום זה הוא מטפל באמא שלו לבד באופן מסור מקריב את עצמו..
יצא לי להכיר לא מזמן עוד אדם זקן בערך בן 80 חילוני גמור הוא מדבר אתי הרבה על פוליטיקה בין היתר הוא משתף אותי בכאבים שלא מרפים אותו בכל יום בבוקר שהוא בודק אם וכמה חיילים נהרגו.
לפני כמה ימים באסון שנהרגו 21 חיילים הוא היה ממש משותק. ואני שואל את עצמי רבאק איך בן אדם שכל כך רחוק מתורה יכולה להיות לו רגישות כל כך גבוהה לכלל ישראל? ואז נזכרתי באיזה פסקה של הרב באורות התשובה : " אִי אֶפְשָׁר לְהִדָּבֵק בֶּאֱמֶת בַּיְסוֹד הַלְּאֻמִּי שֶׁל יִשְׂרָאֵל כִּי אִם מִי שֶׁנִּשְׁמָתוֹ הֻטְהֲרָה כְּבָר, עַל יְדֵי תְּשׁוּבָה מֵחַטְּאוֹת הָאָדָם הַמְגֻנּוֹת וּמִדּוֹתָיו הַפְּחוּתוֹת, אוֹ מִי שֶׁנַּפְשׁוֹ לְכַתְּחִלָּה הִיא נֶפֶשׁ טְהוֹרָה"
שתפו עוד שלכם
דע, כי צריך לדון את כל אדם לכף זכות , ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצוא בו איזה מעט טוב, שבאותו המעט אינו רשע, ועל ידי זה שמוצא בו מעט טוב, ודן אותו לכף זכות, על-ידי-זה מעלה אותו באמת לכף זכות, ויוכל להשיבו בתשובה, וזה בחינת (תהלים לז י): "ועוד מעט ואין רשע והתבוננת על מקומו ואיננו" רבי נחמן

זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …