(מעתיקה לך הודעה שכתבתי בעבר על התהליך שעשיתי)
מה שלי עזר
זה קודם כל ההבנה וההכרה שהיתה לי לידה מזעזעת ושעברתי חוויה קשה וטראומטית.
הכרה שלי עצמי ברגשות שלי.
שיקוף שלהם לבעלי
ושיקוף לכל מי שרק הסכים לשמוע
שלב שני- היה ההבנה שאני לא יכולה להגיע ככה ללידה השניה ואין מצב בעולם שאני עוברת את הטראומה הזו שוב.
התחלתי לפרק לגורמים מה קרה בלידה הראשונה.
הן מבחינת התנאים הפיסים והן מבחינת המצב הנפשי במהלך הלידה שלי שהוא בעיני היה אחד הסיבות לאיך שהלידה התגלגלה (יש קשר ישיר בין המצב הנפשי של הילדות לבין הנתפתחות הפיסית בלידה)
התחלתי ללמוד על תהליך הלידה ולהבין מה אני רוצה שיקרה שם, מי אני רוצה שיהיה שם (רק בעלי) ומה אני מצפה ממנו במהלך הלידה
הלכתי לקורס פרטי אחד על אחד (יותר נכון- אחת על שתיים.. בעלי היה איתי) כדי לקבל כלים עבור שנינו. ממש תרגלנו והכנו תרחישים.
וכשהגיע רגע האמת- לא הכל היה לפי התכנון- אבל גם לזה קיבלנו כלים
והיתה לידה מהממת ממש!
אצלי השינוי הגדול היה בכך הלידה לא קרתה לי... אלא אני ילדתי! הייתה אקטיבית ונוכחת בסיטואציה.
לא מובלת ונגררת אחרי הנסיבות.
הפחד שיחק אצלי לגמרי בלידה הראשונה
פחות הפחד מהלידה עצמה.
כמו הפחד שלא להיות בשליטה.
הפחד מהלא נודע
מה לגמרי תקע את הלידה
שגרם לעוד איבוד שליטה ועוד ועוד פחד.
זה אחד הדברים שידעתי שאני צריכה לשבור לקראת הלידה השניה.
עכשיו- מה לעשות, אני בן אדם שאוהב להיות בשליטה
מה שלא כל כך הולך עם לידה
וזה התהליך שעברתי עד שהגעתי להבנה שהשליטה שלי תתבטא בכך שלא משנה מה יקרה - אני לא מגיעה למצב שמיילדים אותי - אלא אני יולדת.
ככה נתתי ביטוי לצורך שלי להיות בשליטה בלי באמת להיות בשליטה.
ד א.1
זה לא אומר שהפחד נעלם.
פחד הוא לא רציונלי- וזה לגמרי טבעי לפחד בלידה
הוא פשוט נוהל... קיבלתי כלים לנהל אותו ולהתמודד איתו
ד.א 2
לא המצאתי את זה
לאורך ההיסטוריה נשים ילדו... וכן הן קיבלו עזרה והיו מיילדות, אבל האישה היתה במרכז והיא היתה אקטיבית.
עם התפתחות עולם הרפואה והמעבר של נשים ללדת בבתי חולים היה תהליך פסול שכל מערך הלידה הותאם למיילדת- כדי שהיא תוכל ליילד בתנאים שהכי טובים לה, זה משפיע על תנוחת היולדת, על התערבות מיותרת והפך את היולדת לפסיבית יותר- מה שגרם לעוד סיבוכי לידה ועוד צורך בהתערבות - מעגל קסמים לא קסום בכלל.
בשנים האחרונות מתחילה לחזור ההבנה שאישה צריכה ללדת! לא שיילדו אותה - וזה שינוי מבורך מאוד מאוד!