את בחרת בבעל הזה, ואת אוהבת אותו, ואת יודעת שהוא איש יקר באמת. אבל כל כך קשה לך להעריך אותו.
את בחרת בו 'למרות' שיש כל כך הרבה דברים שאת מוכשרת בהם יותר ממנו. אבל זה כן מורגש. את מרגישה שאת יותר 'מוצלחת' ממנו.
ופתאום לשמוע קול חיצוני, ממישהו שאת מכירה ומעריכה, שמטיל ביקורת משמעותית על בעלך - זה פוגע עוד יותר בהסתכלות שלך על בעלך. את כל כך מתקשה להעריך אותו שאת מרגישה מרוחקת ממנו, ואפילו נרתעת ממנו.
זה באמת נשמע קשה ממש...
אז קודם כל - חיבוק...
וחוץ מזה, אני רוצה להגיד כמה דברים, על פי איך שאני מאמינה. מקווה שאני קולעת, תסנני כמובן מה שלא מתאים...
הזיווג שלכם הוא משמיים.
לא סתם התחנת איתו. זו לא טעות, מה שלא ידעת או לא הבנת לפני החתונה - היה מכוון מהקב"ה *כדי* שתתחתני איתו.
כי הוא החצי השני של הנשמה שלך. בשמיים הייתם אחד. ואתם פה כדי להשלים אחד את השני - להשלים גם במובן שכל אחד משלים את החסרונות של השני, אבל במובן עמוק יותר - כל אחד מחדד לשני את המקומות שהוא צריך לתקן בעצמו, ועל ידי כך שניכם נהיים שלמים יותר, על ידי התיקון שכל אחד מוביל את השני לעשות, דווקא במקומות בהם נוצרים הקונפליקטים והקשיים הזוגיים.
אני בטוחה שזה קשה עכשיו.
וקשה לך בכלל לראות את הצדדים הטובים שבו כשפתאום האירו עם פרוז'קטור דווקא את הצד החסר שלו, אולי משהו שלא ראית בו עד עכשיו ופתאום נוכח כל כך ואי אפשר להתעלם ממנו.
אבל הוא החצי השני שלך. החסרון שלו הוא החסרון שלכם. ודווקא על ידי החיסרון שלו, את תבני בעצמך משהו חדש, דווקא מתוך הקושי הזה שמתעורר בך עכשיו, את תגיעי יותר לשלמות.
האם גם הוא יעשה שינוי ויתקן (אם זה בכלל משהו בר תיקון)? אני לא יודעת. אולי זה משהו שימשיך להיות נוכח פה עכשיו לאורך החיים. ואולי זה כן עוד ישתנה.
אבל הקב"ה הביא אותך לפה לא כדי שתסתכלי על העבודה שלו, אלא כדי שתסתכלי על העבודה שלך. והמצב הזה שהגעת אליו זה הניסיון שלך, זו העבודה שלך. לא לתקן אותו אלא לתקן אותך.
תנסי להבין מה הקב"ה רוצה ממך, מה פה הניסיון ומה יהיה עמידה בניסיון. בעז"ה עוד תגדלי מזה...