בעלי בדק לגביי שנה הבאה.
רשום שם לפי המחשבון שלא נקבל שום הנחה!!
זה הגיוני??
נטו הוא מקבל רק15
ברוטו יותר
אבל יורד המון המון מיסים.
מישהי יודעת להגיד לי מנסיונה?
בעלי בדק לגביי שנה הבאה.
רשום שם לפי המחשבון שלא נקבל שום הנחה!!
זה הגיוני??
נטו הוא מקבל רק15
ברוטו יותר
אבל יורד המון המון מיסים.
מישהי יודעת להגיד לי מנסיונה?
באמת מבאס...
באמת השכר ברוטו שלו נמוך?
רק מורים וכד?
זה מוזר זה נראה מסביבי שכולם מקבלים
כי מחשבים הכנסה לנפש
אבל כן לצערי ההנחות בתמת בדרך כלל רק אם אחד מבני הזוג עובד (והשני סטודנט או אברך) וגם זה בעבודה עם שכר לא גבוה במיוחד. או אם שני בני הזוג בשכר נמוך או שיש הרבה ילדים ואז זה מתחלק ליותר נפשות.
אני נתקלתי גם באנשים שלא מתביישים להגיד שהם מזייפים נתונים שזה מזעזע בפני עצמו.
לא רק בהנחות בתמת - גם בארנונה ובעצם בכל דבר
מה ההיגיון לחשב הכנסה או הכנסה לנפש לפי ברוטו ולא לפי נטו???
אני יכולה לבחור אולי לנתב את מס ההכנסה שאני משלמת לצרכי הילדים שלי???
אם יש יותר עוד נפש אבל הכנסה ברוטו עולה בהתאם לעוד נפש בדיוק - הכסף שנשאר לכל אחד זהה בדיוק?
בלקיחת משכנתא למשל - ההכנסה כן מחושבת לפי הנטו ולפיה יכולת ההחזר, מתוך היגיון של מה יש ללקוח לעבוד איתו בסופו של יום...
כמו נקודות זיכוי על ילד נכה שמקבל קצבה מביטוח לאומי, ל"ע אבל אפשר להחליט מי מקבל
אצל אמהות לקטנים לרוב הברוטו הוא קרוב מאוד לנטו בגלל נ"ז.'
ולגבי ההכנסה לנפש - אם יש עוד נפש, ההכנסה לנפש יורדת מהברוטו כמו שהייתה יורדת מהנטו.
או שהתכוונת למשהו אחר ולא הבנתי אותך
למה זה הסכום שאני יכולה להוציא על הנפש הנוספת? הרי בדיוק על הסכום הזה משלמים מיסים יותר גבוהים מאשר על אותו הסכום הראשוני במשכורת?
אני יכולה להסביר לך למה זה הגיוני יותר שיהיה ככה, אבל לא יודעת לענות
לגבי השאלות שלך בפנים - חייבת להודות שלא הבנתי ככ. מה ז"א זה הסכום שאת יכולה להוציא על הנפש הנוספת..?
הקריטריון הוא אחיד. מה כל אחד מוציא על ילדיו זה עניין שלו.
אצלי הברוטו רחוק מהנטו ואני אמא לקטנים ב"ה.
אמנם הפער בין גבר לאישה הוא משמעותי מאוד אבל עדיין לא קרובה לברוטו בכלל🙄
יסחיחה שנפלתי עלייך, זה פשוט אחד המתסכלים
נקודת זכות נותנת ממש מעט.
כולה 250 בחודש בערך...
זה לא מתקרב לסכומים שיורדים למס הכנסה ב"ה.
אם הברוטו והנטו שלך רחוקים, סימן שאת משלמת הרבה מס הכנסה, וזה אומר שיש לך הרבה הכנסה, ב"ה 😃
רק שמה שהיא אומרת זה שברמת שכר גבוהה, לא נשארים עם הרבה מזה...
יורד כמעט 40 אחוז מס, ועוד לביטוח לאומי, והפרשות פנסיוניות.
ו0 הנחות בתמ"ת וארנונה וכו...
ב"ה לא מתלוננים.
אבל המדינה נוגסת טוב.
ואפשר לדבר על זה שנים.
עורכת כי יצאה לי הודעה שיכוחה להשמע קטנונית
רוצה רק להגיד בגדול. קודם כל- ב"ה שבתור אישה צעירה את מרוויחה מספיק בשביל לשלם עדיין כמעט מס מירבי.
לא חושבת שהרבה במצבך.
דבר שני, מדיניות הרווחה של המדינה היא קצת כמו רובין הוד. לוקחת מהחזקים כדי לתת לחלשים.
אז בהגיון הישר, אם לקחנו ממך מיסים כי את חזקה לא הגיוני שניתן לך מהכסף הזה הנחה כי את חלשה. (במדינה אחרת, היו לוקחים לך פחות מיסים ובהתאם לזה גם היית יכולה לשלוח את הילד שלך לכל מסגרת שהיית רוצה)
המטרה של ההנחות בתמת היא לעודד נשים לצאת לעבוד.
אבל אישה כמוך שעובדת ומרוויחה יפה (שמה רגע את עניין המיסים בצד) אין למדינה אינטרס לעודד אותך לצאת לעבוד. את כבר יוצאת ועובדת ותורמת למשק ומרוויחה. המדינה רוצה לעודד את האישה שפחות מובן מאליו שתצא לעבוד. את זאת שמרוויחה מעט מעל המינימום ואם היא תשלם מחיר מלא על מעון באמת לא שווה לה לצאת לעבוד.
בקיצור ברור שיש הרבה מה לדון על המחיה פה במדינת ישראל. אבל בשורה התחתונה עדיףףף לשמוח בזה שיכולת ההשתכרות שלך היא טובה ובעז"ה עוד תעלה בהמשך גם אם זה אומר שאת זכרית לפחות הנחות.
ודבר אחרון, אני לא יודעת בן כמה הבן
שלך יהיה שנה הבאה אבל מחיר לפעוט נמוך יותר משל תינוק
ובאוגוסט אני צריכה ללדת שוב בעז"ה.
אז יהיה לי שנה הבאה שניים קטנים.
שנה וחצי זה עדיין בתינוקות של המעון?
אם האחוז מס שולי שלי הוא 35% - + 12% ביטוח לאומי ומס בריאות = + 6% פנסיה (פנסיה לפחות בתיאוריה אני אקבל מתישהו, אבל כרגע לא):
אז אם יש לי 2 ילדים במעונות - מחיר מלא באזור 3000 לכל אחד - אני צריכה תוספת במשכורת של למעלה מ12000 ש"ח כדי לכסות מעונות בלבד!
(כרגע יש לי רק בת אחת בגיל הזה, אבל היו שנים שהיו לי 2)
שזו אחת הסיבות שאני בחיים לא שולחת לתמ"ת - אני חרדית, ואצלנו הפרטיות לוקחות חצי מזה (ובאזורים אחרים - שליש).
בלי לדבר על זה שלא הייתי מתקבלת ממילא...
אבל אם הייתי כן צריכה לשלוח לתמ"ת או במחיר של תמ"ת - נראה לי הייתי בכלל בוחרת להוריד אחוזי משרה ולשלוח למטפלת רק עד 1:30, שזה הרבה יותר זול, ומלבד זאת גם חוסך את המיסים הכי גבוהים מהמשכורת.
הייתי מפסידה ככה הרבה פחות כסף.
וגם אם המשכורת שלי גבוהה - בחישוב שהנטו שלי הוא פחות משני שליש מהברוטו, וכל ההנחות שאני מפסידה - לא, זה פחות שווה.
בשביל אותה רמת חיים כמו חברות שלי שמרוויחות באזור שכר מינימום וקיבלו מההורים דירה בלי משכנתא ומקבלות כמעט את כל ההנחות האפשריות - אני צריכה להרוויח הרבה הרבה יותר, כי אני לא קיבלתי, ומשלמת שכר דירה על דירה פשוטה שבפשוטות - ישנה לא משופצת ולא גדולה. ובחישוב הנחות - זה אף פעם לא נלקח בחשבון.
ולא, רמת החיים שלי לא יותר גבוהה. (לא ששלהן גבוהה...)
כי גם אם הברוטו שלי כמעט פי 5 משלהן - הנטו בערך פי 3, ומזה אני צריכה להוריד את השכר דירה, את ההפרש למטפלת, את הארנונה שאני לא מקבלת עליה שום הנחה, וכל שאר ההנחות לא זוכרת כרגע את הפירוט...
אחרי כל זה - לא נשאר לי הרבה יותר מלהן. אולי אולי 3000 ש"ח, וגם זה רק כי אני לא שולחת למעונות במחיר של תמת. אם כן - הייתי יוצאת כנראה עם פחות כסף להוצאות שוטפות אחרות מול מה שהן.
מה גם, שלא מבינה למה בכלל צריך לשלם על מעונות - מבחינה כלכלית טהורה. הילדות שלי הן העתיד הכלכלי של המדינה הזאת, הן כח העבודה העתידי שהכלכלה בעוד 20-30 שנה תתבסס עליו.
כלכלת יפן נהרסה מילודה נמוכה, וגם בסין מודאגים מהעתיד עם הילודה... מבחינה כלכלית בלבד.
כלכלות בלי צעירים - יורדות. זאת עובדה. המדינה צריכה להעריך את הנכונות שלי להשקיע בעתיד שלה, לא לנסות לגבות ממני סכומים כאלה הזויים על ההתנדבות שלי לסייע לה בכך.
מעונות כמו גם קופת חולים וחינוך - אינם משהו שאני כאדם פרטי מקבלת בשביל השימוש האישי שלי ויכולה לקחת את הכסף ולהוציא אותו עלי, אלא הילד מקבל.
והשקעה בילד - זו השקעה כלכלית בטווח של עשרות שנים.
אבל
א. כשאני יוצאת לעבודה אני לא חושבת רק על הרווח העכשווי אלא גם העתידי. פנסיה וצבירת וותק. אם לא אעבוד עכשיו גם בעוד 10 שנים יכולת ההשתכרות שלי תשאר נמוכה.
ב. אין למדינה אפשרות להכנס ממש לעומק הכיס של כל אחד.
להכנס לשאלה מי קיבלה דירה בלי משכנתא מההורים זה נראה לי יותר מידי. נכון שבאופן תיאורטי אפשר לבקש להגיש חוזה של הדירה/ טפסים על משכנתא אבל זה כבר צעד אחד קדימה.
ג. אם המדינה תחליט שהיא מממנת את המעונות (קודם כל היא תצטרך להבין איך מגייסת כח עבודה איכותי) זה אוחי ייתן רווחה מסויימת אבל הכסף בסוף צריך לצאת מאיפשהו. ומאיפה הוא יצא? מהמיסים שלנו. אין מתנות חינם בסופו של דבר
זה מהות החישוב.
ולמדינה נכון יותר לעודד אותי לצאת לעבודה יותר שעות במשכורת גבוהה יותר, לא להיפך - גם בשביל הרווח העכשווי וגם בשביל הרווח העתידי. לא ליצור תמריץ שלילי שכזה. שיגרום לי להתפתות להוריד שעות או להפסיק לעבוד כי קשה מדי כרגע.
וגם אם לא ניכנס לשאלה של דירה עם או בלי משכנתא - שלא רואה למה לא לבדוק גובה שכר דירה/משכנתא - חישוב של ברוטו בלבד בוודאי ובוודאי שלא משקף, ולעיתים קרובות גם לא תורם הרבה לרמת החיים. זה הטיעון המרכזי.
נכון שהכסף למעונות צריך להגיע מאיפשהו וזה מכספי מיסים, אבל כל השקעה עתידית מגיעה מאיפשהו. אחרת - אנחנו עצמנו נשלם על זה בעוד כמה עשרות שנים כשלמדינה לא תהיה כלכלה מספיק חזקה כדי לתמוך בנו בזקנותנו.
השקעה זו דבר שהוא חובה, זה למשל - מהות הפנסיה.
מי שיש לו ברוטו נמוך יש לו הכנסה נמוכה והוא נחשב בשכבות החלשות. כל השאר לא נחשבים נזקקים.
ההנחות ניתנות לנזקקים ולא לעידוד עבודה.
לא מצליחה להבין את הרצון להנחות כשההכנסה גבוהה, צריך ללמוד לחיות ממה שיש, גם כשההכנסה נמוכה ובוודאי כשההכנסה גבוהה.
להיכנס לחישובים של הרבה משתנים כדי להגיע לזכאות של הנחות.
אז הולכים על הפרמטר הראשי שהוא ההכנסה.
כל משק בית משלם את זה...
אז להסתכל על הנטו, יכלול גם את זה.
ואחרי הכל זאת החלטה של הזוג האם לקנות דירה, לשכור דירה וכו'
אני למשל בחרתי לשלם את המשכנתא בזמן יותר קצר מהמקובל, אז ההחזר שלי מאוד גבוה ומכביד על היום יום. בחירה שלי🤷♀️
אני בוחרת מה ולאיפה להוציא את סכום הנטו שאני מקבלת.
אבל אני בהחלט חושבת שנכון יותר להסתכל על הנטו ולא על הברוטו.
המון חברות שלי כאן קיבלו דירה בלי משכנתא מההורים
וכשאני משווה את השעות שאני עובדת ואת השכר לעומת משרה חלקית ו/או שכר נמוך (לעיתים שניהם מבחירה, עד כמה שזה מפתיע) - אבל הנחות בשווי אלפי שקלים על בחירות שכאלה, ובסופו של דבר - רמת החיים זהה...
אז לפחות כאן - נראה לי משהו לא לגמרי הגיוני
אני גרה במקום יקר. ביום שבו לא אהיה מסוגלת לשלם גם עליו וגם על שאר ההוצאות שלי, הדבר הראשון שאעשה זה לעבור דירה (למיקום זול יותר או לדירה קטנה יותר)
אם אני גרה בסביון ומשלמת מתוך המשכורת של ה-20,000 שלי, 15,000 שכ"ד על וילה מטורפת, המדינה צריכה להתחשב בזה שהשכ"ד שלי גבוה ולתת לי הנחה?
גרה במקום זול מתוך חישוב כלכלי, בדירת 3 חדרים קטנה ולא משופצת בלי מרפסת ובלי מעלית בבנין.
צודקת שמי שמבחירה גרה במקום יקר - המדינה לא צריכה להתחשב בזה.
אבל כן יש איזשהו בסיס שקצת קשה לרדת ממנו.
שאם נכנסים לפרטים אז אין לזה סוף..
כי מה תגדירי כשכר דירה שמתחשבים בו ומה לא? כשהוא אחוז מסויים מהמשכורת? אז זה יכול להיות גם כמו בדוגמא שציינתי..
עצם זה שאת משלמת שכ"ד ואין לך דירה משלך?
יש אנשים שמבחירה לא קונים דירה..
בקיצור, קובעים קריטריון כמה שיותר רחב שהוא יחסית הגיוני.
ולכן רמת החיים שלי לא גבוהה מהמפרנסות היחידות עם שכר מינימום...
ולא לנזקקים סתם בגלל זה אם אחד מבני הזוג לא עובד או שהאם לא עובדת מספיק שעות הם לא יהיו זכאים להנחה.
אבל באופן כללי אני מסכימה שעדיף תמיד להכניס יותר ולא להסתמך על הנחות.
מה שמעצבן השנה שהעלו את המחירים במעונות בצורה מאוד קיצונית אבל אלו שמקבלים הנחה לא מרגישים את זה בכלל (כי עבורם הגדילו את ההנחה) ואלו שלא מקבלים הנחה הבטיחו להם 2.5 נקודות זכות נוספות ובסוף לא קיימו את זה (אולי בגלל המלחמה?) אפילו כשבאתי לרשום את הבת שלי למעון מנהלת המעון אמרה שאנחנו נקבל את התוספת הזאת בנקודות זכות.
אם הייתה חלופה נורמאלית פרטית אז הכל בסדר אבל בהרבה מקומות אין בכלל חלופה למקום שעובד מ8 עד 4.
יותר שמשלמים פחות מס, את צודקת
אבל תכלס - היית משנמכת למשכורת נמוכה יותר בשביל ההנחה?
ותכלס אם את מפרנסת יחידה, מה שבדרכ קורה בבתים חרדיים קלאסים עם נשים מרוויחות ב"ה - זה באמת לא יוצא הרבה כסף.
מה זה ענין של המדינה אם בעלי ואני מחליטים לעבוד כל אחד במשכורת ממוצעת, או אם אני מרוויחה כפול והוא לא עובד?
למה אנחנו כמשק בית עם הוצאות של משק בית - אמורים לשלם מיסים כל כך הרבה יותר גבוהים?
אנשים יצאו לעבוד. ככה זה עובד
זה מה שמניע את הכלכלה, זה מה שמכניס כסף למדינה
אני מבינה שאת עובדת כנראה והוא לומד. יישר כח גדול על הבחירה בחיי התורה אבל צריך לקחת בחשבון שההקרבה הזו מיתרגמת לכסף כשאת מוותרת על עוד משכורת, במשפחה גדולה. ולוותר לכם על המיסים - לא רלוונטי. כי ממילא המדינה מפסידה כביכול מזה שבעלך לא מכניס משכורת ממוצעת שיש עליה מיסים.
זו חשיבה כלכלית קרה נטו
הרי אם כל אחד מאיתנו היה עובד באותה משכורת אבל בחצי משרה - לא היינו משלמים כמעט מיסים...
והתרומה לכלכלה היתה נשארת אותו הדבר בדיוק.
ולא רואה למה המדינה נכנסת לחלוקת העבודה בינינו.
שתי הבחירות אמורות להיות ממוסות בדיוק באותה המידה.
צודקת שביחס ל100% משרה לכל אחד מאיתנו - הכלכלה מפסידה, אבל זו ממש לא שיטת חישוב המס בישראל.
מה שחלק גדול מהחברות שלי עושות מבחירה...
ומתוגמלות על כך - באחוז מס שולי נמוך יותר, ובהנחות.
לא מדברת על מקרים שבאמת לא ניתן להשיג משרה מלאה, אבל לא תמיד זה המצב.
ואם שני בני הזוג עובדים בחצי משרה - למה הם אמורים לשלם פחות מיסים?
אם בעלי לא היה אברך - זה בדיוק מה שהיינו עושים, זוכים בהמון זמן איכות ביחד, ובנטו גבוה באלפי שקלים.
האישו הוא לא כמה שעות עובדים, אלא גובה ההכנסה.
את תמיד יכולה לבחור איך לחיות.
ההסתכלות שלי על הנחות שהן לא זכאות לפרס אלא עזרה לנזקקים, יכול להיות שהקריטריונים למקרים ספציפיים לא הוגנים, אבל זה לא אמור להיות התמריץ להכנסה גבוהה או נמוכה. בעיניי תמיד עדיף להרוויח מספיק כדי לא להזדקק לאף אחד, כולל לא להנחות של המדינה.
אמא של בנותיזה נכון לגבי הרבה הטבות שהמדינה נותנת, ובגלל הקושי לבדוק לעומק את המצב והזכאות של כל אחד, מגדירים קריטריונים די רחבים. זה נכון שבגלל זה יוצא שיש כאלו שמקבלים הנחה למרות שלא מגיע להם. אבל מצד שני, זה מאפשר למי שבאמת זכאי להנחה לקבל אותה.
אני בטוחה שאת ומי שכתבו על כך לא התכוונתן, אבל יש משהו קצת צורם בתלונה על כך שמרוב שאתן משלמות מס אתן לא זכאיות להנחה. אנחנו היינו זכאים להנחה גבוהה, וגם איתה היינו מאוד בדוחק כלכלי. מבטיחה לכן שאף אחד לא רוצה להיות במצב כזה.
אז נכון שיש איזשהו סף שבו זה מתקזז, ויש מקרים שבהם זה יוצא לא הוגן. אני מבינה ממש.
אבל באמת באמת אני חושבת, שרוב האנשים יעדיפו להרוויח יותר ולא להזדקק להנחה מאשר להיפך.
בתור מישהי שמחפשת עבודה כבר המון זמן ולא מוצאת, ולכן מרוויחה מינימום, אם מישהו היום מוצא לי עבודה שבה אני משלמת 40% מס, אני לוקחת את זה בשתי ידיים 
ואני מתנצלת מאוד אם נפגעת, באמת!
והאמת - אני עצמי הייתי במקום שלך לפני כמה שנים, שחיפשתי המון המון זמן עבודה ולא מצאתי, אז עבדתי כקופאית בשכר מינימום. וזה היה מאוד מאוד מאוד מתסכל. אגב, אפילו לא יכולתי להתקבל למעונות מרוב שעמוס כאן אז נאלצתי לעבוד ערבים עד 12-1 בלילה, ימי שישי ומוצ"ש כדי לא לשלם למטפלת - כי פשוט לא היה מספיק. ובדיוק גם הייתי בהריון קשה.
לגמרי מזדהה עם הקושי. ולא אומרת שצריך לבטל את ההנחות!!!! (להיפך, כתבתי שמעונות לדעתי בכלל אמורים להיות השקעה כלכלית של המדינה בעתיד שלה ועל כן חינם לכולם.)
אבל כן, יש המון מקרים, אולי יותר בציבור שלי שהמון מקבלים דירה מההורים, שזה בפירוש יוצא לא הוגן. ועל כך התסכול. לא נכון לבטל להן - אולי לא הדגשתי מספיק. אבל מתסכל מאוד להישאר - אחרי עבודה במשרה מלאה, מה שהרבה מהבנות האלה לא עושות ומבחירה, לא כי הן לא מצאו עבודה - נשאר בסוף פחות או יותר אותו הסכום.
מזדהה עם כל מי שעוברת את מה שאת עוברת. חיבוק ענק!!!!
לחפש עבודה זה לא פשוט בכלל, זה תהליך מתסכל, מייגע, אני זוכרת מזה המון יזע ודמעות.
מאחלת לך בחום שתמצאי במהרה את העבודה המושלמת ביותר בשבילך, עם משכורת לפחות כפולה ממה שאת חולמת, ושישאר לך הרבה הרבה כסף בסוף החודש!!!!
ובינתיים - חיבוק, וקחי נשימה. ימים טובים יותר עוד יגיעו, אלוקים הראה לי את זה אחרי שהתייאשתי לגמרי 
בהצלחה לך, ושוב סליחה!
למה זה קשור לדירה שמישהו קיבל מההורים.
זה שזו נקודה כואבת - ייתכן
ההכנסה הפנויה מהנטו יותר גבוהה.
אבל זה לחלוטין לא רווח בקרב כלל הציבור. אז בשביל אותם מעטים שמקבלים, להחיל על הכלל זה לא רלוונטי.
אני חושבת שמי שקשה לה וכבד לה וצריכה עזרה עם הנחה בתמת או דברים אחרים כי היא מפרנסת יחידה - אוחי כדאי לשקול להוריד אחוזי משרה לתקופה הזו כדי שהברוטו יירד. ברצינות אני אומרת. ואז נשאר גם יותר זמן פנוי מאשר במשרה מלאה, והכל בסדר.
לפעמים צריך לעשות כל מיני דברים שהם הפוכים מהמקובל, אבל צריך לזכור שזה משפיע על זכאות לדברים אחרים שהם גם כסף ממש כמו הבראה, חופשה, פנסיה. או למצוא משרה משרה מלאה פחות רווחית
אבל לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - זה לא אפשרי פה לפי השיטה הנהוגה.
אבל צודקת שבכללי זה לא רווח, אולי לכן באמת זה לא נלקח בחשבון. ומכיוון שמסביבי זה מאוד רווח, אני כנראה עיוורת לנקודה הזאת.
ונכון, אם הייתי שולחת במחיר של תמ"ת - לא הייתה לי ברירה אלא להוריד הכנסות, לפחות בשנים שיש 2. לגמרי. אחרת לא היה לנו איך לכסות את זה מבחינה כלכלית, בדקתי.
למזלי יש כאן מטפלות באזור 1500 שאני שולחת אליהן.
אבל נניח ולא היו מטפלות פרטיות במחיר הזה - את לא חושבת שיש חוסר היגיון כלכלי מצד המדינה להכריח אותי להשתכר פחות כדי להיות מסוגלת לשלם על מעונות?
כי זה בדיוק היה המצב...
אל תשכחי שאותם משפחות אמנם קיבלו דירה, אבל יצטרכו לתת 5-10 דירות לילדים שלהם.
ואם נהוג לתת רק לבנות, אז נגיד 2-5 דירות..
לא מקנאת בכלל
לפחות, מבחינה ריאלית זה לא שורד עוד דור
אבל לכי תדעי
לפני 30 שנה המדינה הייצה נותנת משכנתא ב100 אחוז מימון לזוגות צעירים. ההורים שלי קנו ככה.
לפני כן בארצות הניכר לא יודעת מה בדיוק היה
היום זה כבר רחוק מבחינת היתכנות כי רק ההון העצמי עומד על 300 אלף ממוצע לדירה לא מאוד יקרה.
עובדה שבמגזר החרדי, האשכנזי אם אני לא טועה, ממשיכים לתת דירות. או מקסימום שליש-שליש-שליש.
מכירה בחורה צעירונת בת 19 שהתחתנה וגרה בדירה שההורים קנו חצי חצי. מאז היא יולדת כמעט שנה אחרי שנה ככה שאני יוצר מרחמת עליה שתצטרך לממן דירות לכל החבורה, מאשר לקנא שהיא קיבלה דירה ואני לא.
וגם נראה לי הזוי להתחייב לדבר כזה כהורה במציאות של היום עם המחירים.. אבל זה עניין של מנטליות
הלוואי שיצליחו
בייחוד כי ההטבות שניתנות כן מחושבות באופן זוגי.
בעלי לומד אבל גם עובד אחוז משרה מאוד נמוך. והוא לא זכאי למס הכנסה שלילי וכל מיני הטבות כאלה כי ב"ה אני מרוויחה טוב.
אז למה בחישוב של המס שלי אי אפשר לחשב הכנסות באופן זוגי? באמת מתסכל.
העוול הוא שאי אפשר לבחור איך לחלק את נקודות הזכות
ושיש לנשים נקודות בפני עצמן.
אז כשיש פערים בשכר זה מעצבן שאי אפשר להעביר לגבר
אבל את הנקודות על הילדים הגבר יקבל אם האישה לא עובדת
וכן. שיטת המיסוי והקצבאות בישראל מטומטמת כמו ברוב המערב עם הפוקוס על מדינת רווחה ונסיון לעשות "צדק"
אין כמעט בכלל פוקוס על תמריצים...
(ובשוליים אגיד שביחד עם שינוי התפיסה הזה באמת המדינה לא היתה צריכה להתחשב באברכים. זה מעשה לא כלכלי ומי שבוחר בזה מתוך אידיאלוגיה עם כמה שבעיני היא סופר חשובה היה ראוי שישא במחיר בעצמו. אבל קודם שיפסיקו כמובן לתמוך בעוד מקרי "רווחה" או סטודנטים ללימודי כלום לא ספציפית כלפי אברכים כמובן)
ולפעמים שווה להתיעץ כשזה יותר מורכב מאשר שני שכירים או כשזה מקומות עבודה שעשויים לטעות, לפעמים בסוף שנה תיאום מס יכול לתת לכם אלפי שקלים
במחיר בעצמו
המדינה ממש לא מממנת אברכים
אולי חוץ מהנחות לתמת שזה לא רלוונטי להרבה
חלק גדול מהשנים היו לי 2. ויהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לשלם על 2 - גם בשכר שלי - ברמת חיים נמוכה ובלי חובות - בתשלום מלא של תמ"ת. ב"ה שיש את הפרטי אצלנו בהרבה יותר זול!
ביחס לשכר הרעב שהרווחתי כשעבדתי כקופאית בשכר מינימום - המון המון המון. יותר מ60% תוספת. ברור.
אבל מעט כשמתייחסים לרק חלק מהשנים - ובהפרש של פי 4-5 במשכורת מהרבה מהן. ושוב - זה כרגע שאין 2 בגיל מעון...
אז כן, ברור שזה המון המון בשבילך כרגע, מבינה אותך לגמרי. כאמור - הייתי שם! אבל מבחינה מתמטית ואחוזית - זה לא הגיוני, בהינתן כל הנתונים.
הפרטי זה באזור 1500 שזה מעט ביחס לפרטי, וברור שלמטפלות מגיע הרבה יותר מזה, אבל זו בהחלט הוצאה נכבדת.
מאחלת לך בחום שבקרוב ממש שתרוויחי הרבה יותר ממני!
וכשכזה יקרה - המעונות כבר יהיו בחינם 
ותחזיקי מעמד עד אז, זה קשה, אני יודעת, זה לקצץ ממש בבשר החי...
זוכרת את הימים שהייתי חושבת כמה פעמים לא רק לפני שהייתי קונה תפוחים - אלא גם לפני שהייתי אוכלת, כי כל תפוח זה באזור ה2 ש"ח - שאין לי...
ואפילו עוד 300 ש"ח היו בשבילי הצלה!
ובעז"ה תגיעי למקום בו אלוקים יראה לך דברים אחרת!
המס שלך
אם זה רחוק, זה משמח
כי הברוטו משקף הכי טוב את רמת השכר שלך (ורמת החיים שלך שנגזרת מהברוטו) ביחס לשכירים אחרים.
נטו לא מאפשר לבצע השוואות בין כל מי שזקוק לשירות והנחות ולקבוע רף זכאות להנחות.
במשכנתא בודקים את הנטו - כי הבנק רוצה לוודא שיש לך אפשרות לעמוד בתנאי ההחזרים של ההלוואה.
אבל כשאת מבקשת הנחה - משווים את הברוטו, כי:
- נניח לשכן שלך יש רכב צמוד מהעבודה. הוא מנהל או שעובד בהייטק.
- הנטו של שניכם יכול להיות זהה, אך הברוטו שלו יהיה, לצורך הדוגמא גבוה משלך בכ 4,400 ש״ח. (2.48% מ 180,000 ₪, גילום שווי ההטבה של רכב שעולה 180,000 ₪ לצרכי מס).
ואתם ללא רכב בבית ומתניידים בתחבורה ציבורית…
של מי רמת החיים גבוהה יותר, בדוגמא זו, ויותר זכאי להנחה?
והוא עובד להנאתו ומשתכר נמוך, אז מה רמת החיים שלו?
העניין הוא, שכשמוסיפים עוד נפש, הצרכים שלה עולים בהתאמה. ואם מרוויחים את הסכום הזה - משלמים עליו מס יותר גבוה.
הרעיון לבדוק זכאות להנחות לפי ברוטו ולא לפי נטו - יוצר תמריץ שלילי לשכר קצת יותר גבוה, כי יכול להיווצר מצב שבו ההנחה המופסדת גבוהה מהנטו - לא מהברוטו - של התוספת במשכורת...
למה שאני אעבוד יותר בשביל לשלם יותר מס הכנסה, יותר ביטוח לאומי ולחסוך למדינה הנחות?
בשום מקרה של רמת חיים ונכסים שלא קשורים לעבודה - לא ידוע לי שמחשבים אותם לצורך הנחה כלשהי.
מיליונר גם כן יכול לקבל הנחה בארנונה למשל אם הוא לא עובד. אין שום קשר לרמת החיים.
רוב האנשים שמרוויחים הרבה ומשלמים מס, זה לא בגלל שהם עובדים יותר שעות או יותר קשה, אלא בגלל משרה בכירה או מתומחרת יותר.
ההנחות כולן לא מגיעות לסכומים מאד גדולים והן בעיקר משמעותיות כשיש ילדים קטנים במעון מסובסד.
ההנחות מיועדות לשכבות החלשות, מי שמרוויח סכום שמוציא אותו מהזכאות, אינו שייך לשכבות חלשות.
כשאני יצאתי מהזכאות הזו, בעיקר שמחתי, שאני מצליחה להתפרנס טוב ולא הצטערתי על אובדן ההנחה.
כי אז לא זכאיים למלא הנחות ומשלמים מחיר מלא ככה שיוצא אותו דבר כמו לקבל משכורת נמוכה בהרבה ולעבוד יותר קל.
תחשבי כמה יוצא הנחה בארנונה, מעון.
יש כאלה שאפילו מקבלים סיוע בשכר דירה והנחה בחשמל.
ויש עוד הנחות לפי מבחני הכנסה, אני לא זוכרת ברגע זה.
בסוף במצטבר הנחה של 2000 שח במעון+ מאות/אלפים בארנונה זה סכום לא מבוטל.
אגב, אנחנו עכשיו בצבא- לא משתלם לאשה לעבוד ולהרוויח מעל 5 אלף. כי אז הגבר החייל מקבל פחות ופחות עד שלא מקבל כלום כמונו.. אז בסוף האלפים שאני מרוויחה ונקרעת, זה אלפים שבעלי היה יכול לקבל ולא מקבל. פעם חישבתי עם חברה שמרוויחה הרבה פחות ממני, ובעלה מקבל את הסכום המלא מהצבא- ויוצא שבמצטבר הם מרוויחים יותר מאיתנו!! בעלה עושה כמו בעלי, ואני עובדת כמעט כפול ממנה.
מסקנה? מ.ש.ל
כשבעלי היה אברך ואני הרווחתי קצת יותר ממינימום קיבלנו הנחה במעון (1000 לחודש) 5 אחוז הנחה על ארנונה (20 ש"ח לחודש), ובסוף שנה מענק עבודה (בערך 500 לחודש).
זה נחמד מאוד, אבל לא ברמה שלא משתלם לעבוד ולהרוויח יותר. ואם הייתי מרוויחה את ה1520 האלה במשכורת שלי עדיין הייתי זכאית לחלק מההטבות האלו והיה יוצא יותר סה"כ.
בסיטואציות ספציפיות כמו שאת מתארת.
אבל לאורך השנים שווה להרוויח משכורות גבוהות ולא להזדקק לשום הנחה, כל ההנחות וההטבות לא מגיעות למשכורת גדולה ולעומת זאת עם משכורת קטנה כולל כל ההנחות וההטבות לא מספיק וקשה להתכלכל מזה.
לכן חשוב משכורת גבוהה.
וכל שקל שאת מפרישה יהיה שווה לך הרבה בעתיד.
התועלת הכלכלית לא נמדדת רק ע"פ כמה שקלים נשארים לך ביד בסוף החודש.
תנאים בעבודה, בד"כ בעבודות עם משכורת גבוהה, יש תנאים טובים יותר, כמו ימי מחלה מהיום הראשון, ימי חופשה מעבר למקובל בשוק, וכו. שגם זה שווה לך כסף.
וגם אפשר לקבל חזרה חלק ממה שמופרש, כמו החזר מס על קבלות של תרומות וכו.
ובסוף, שווה להרוויח שכר גבוה
כי הפרשות פנסיוניות
כי הילדים גדלים
כי זה אומר שהוא ימשיך לעלות בעז"ה עם הזמן
כי לא חייב מעון תמת
מבאס אם אין הנחה אבל מצד שני על 15 ברוטו המיסוי הוא 14 אחוז בערך.
או מקרי "רווחה" כמו אחוזי נכות וכאלה,או כצו שציינו פה את הצבא
אבל ברגע שמתחילים להשתכר כמו שצריך במקצועות טובים, ברור שגם אחרי כל המיסוי נשאר לך יותר ביד ובמיוחד לעתיד הכלכלי שלך
מה גם שנזנח פה בשרשור שחלק משמעותי מההבדל בין ברוטו ונטו זה חסכון (הפרשות וקופות גמל) שזה לגמרי כסף שלך למען העתיד שלך
אני הכי בעד שינוי שיטת המיסוי ולהפסיק עם מס פרוגרסיבי ועם רוב הקצבאות וההנחות
אבל בעז"ה שנזכה לפרנס את עצמנו ברווח בוודאי שזה שווה למרות המיסוי
לפנסיה מהשכר הקובע
אם רוב השכר הקובע הוא הברוטו, ולא תוספות שלא נכנסות לפנסיה - זה עדיין כסף שנשמר לזמן שצריכים אותו בפנסיה או ל"ע במקרה של אבדן כושר עבודה. וזה משמעותי
הייתי בשוק. זה אומר יותר מ3600₪ לחודש כי העלו מחירים. אין פה ככ אפשרות אחרת חוץ ממעון (רק להסיע לישוב סמוך ולמצוא מטפלת). אני ממש אובדת עצות
פשוט בהלם מהמחיר שצריכה לשלם למעון או משפחתון תמ"ת
ואני גרה במקום שמטפלת פרטית עולה 800 ש"ח עד 1 בצהריים.
מתחרפנת מהפערים.
הבעיה שאין שום מטפלות פרטיות עד 4...
אובדת עצות.
לא יכולה להוציא כמעט 7 אלף שח בחודש על מסגרת לקטנטנים בעז"ה.
ומטפלות פרטיות הם עד 2 אצלנו...
אין לי מושג מה אני אמורה לעשות
נראה לי שזה נותן הנחה.
ואם אני זוכרת נכון את בהיריון, לא? אז 2 ילדים הכוונה לתינוק שיוולד? אם כן, אז בדקת שגם אחרי שיוולד לא תהיו זכאים להנחה?
שלוקחת 700 עד 1 וכמעט הכפלתי לה את הסכום בשביל עוד 3 שעות עד 16. היה לה שווה.
וגם לי.
למרות שאז הייתי זכאית להנחה אבל לא מצאתי מעון שהתאים לי. כדאי לנסות
כלומר אותה משכור למשפחה עם ילד אחד יכולה לא לזכות בהנחה, ולמשפחה עם 10 ילדים תזכה.
יש טבלאות וסימולטורים
נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?
תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...
(רק אות אחת שונה)
כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה
והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי
(לאחת יש גם עוד שם).
לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.
נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה
מרגיש לי כן דומה מדי.
כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.
יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.
אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.
ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅
עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣
ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה
אני מתבלבלת בניהם. 🫣
(אפילו לא אותה אות מתחילה)
הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.
יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.
ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.
וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,
ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...
נועה במלרע יותר דומה לנעמה.
נועה במלעיל פחות דומה.
ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.
יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע
לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.
תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי
יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.
לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍
יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜
היה על הנקה מלאה
הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים
עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)
איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?
אוכל ארוחה כל 3 שעות?
אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם
בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים
ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.
ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?
ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)
וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי
מה אוכלים בין הבוקר לערב?
ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?
אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף
אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....
וב4 שוב פעם משו
רק שב12 הבאתי את המבושל,
ואז ב4 אפשר איזה פרי,
ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.
והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.
לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה
אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים
אז נגיד
כשקם אוכל משהו קטן
8:30 א. בוקר
12:00 בערך א. צהריים
אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)
ואזור 6 א. ערב.
כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..
ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.
במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.
את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?
(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)
בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....
עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?
הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)
אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.
ופרי לבד זה מספיק?
בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?
@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.
הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.
יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?
פרי זו ארוחת ביניים שלמה.
אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.
לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)
הוא גם בלי שיניים
ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?
עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות
אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).
אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.
תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...
אפשר גם בתוך נגיסון.
את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.
אבל אנסה שוב
הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?
מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא
לק"י
אצלי הוא נוגס ומוציא.
אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.
אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות
רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?
לק"י
בעיקר להתנסות ותעסוקה.
כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.
הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.
בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.
לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.
תפו"א, גזר, בטטה קישוא
הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)
יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.
מפריכית
לא ידעתי שאסור
ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן
השעות שלך בסדר
רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות
6 וחצי שבע- ביניים
יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו
8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית
(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)
(נשנושי פירות)
12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק
אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ
18-19 ארוחת ערב עיקרית
והדלמת הנקה לפיי שינה
לק"י
או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?
הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).
אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12
הוא בלי מטרנה?
מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות
תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה
כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.
תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל
דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים
ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת
ופה מוסיפה כפית שקדיה
וזה ארוחה מזינה ובריאה.
ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא
לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט
זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .
אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.
במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.
וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך
שמי איזבל נואה. זהו יום מאושר מאוד בחיי בזכות העזרה שנתן לי ד"ר אפטה. הוא עזר לי להחזיר את אשתי לשעבר בעזרת כישוף האהבה והקסם שלו. אני נשוי כבר 10 שנים וזה היה כל כך מפחיד ומתסכל כי אשתי בגדה וגם ביקשה גירושין, אבל כשנתקלתי בפוסט של ד"ר אפטה באינטרנט על איך הוא עזר לאנשים רבים ולעזור להם לתקן את מערכת היחסים שלהם ולגרום לאנשים להיות מאושרים במערכת היחסים שלהם, שלחתי לו הודעה במייל שלו והסברתי לו את מצבי ואז ביקשתי את עזרתו, אבל להפתעתי הגדולה, הוא ענה לי ואמר לי שהוא יעזור לי לשקם את נישואיי, והוא אמר לי מה לעשות ועשיתי הכל בהתאם ועכשיו אני ומשפחתי חוגגים עכשיו כי אשתי השתנתה לחלוטין לטובה והיא אוהבת אותי יותר. היא תמיד רוצה להיות איתי ולא יכולה לעשות כלום בלי המתנה שלי. אני ממש נהנה מהנישואים שלי עכשיו, הכל בזכות ד"ר אפטה. אמשיך להעיד באינטרנט כי ד"ר אפטה הוא מטיל כישופים אמיתי. אם אתם זקוקים לעזרתו, אתם יכולים ליצור איתו קשר דרך האימייל שלו, וואטסאפ ו-VIBER; אימייל - drapata4@gmail.com, אתם יכולים גם להוסיף אותו בוואטסאפ: (+447307347648). הוא התשובה היחידה לבעיה שלכם וגורם לכם להרגיש מאושרים במערכת היחסים שלכם.
האם אתם רוצים את האקס שלכם בחזרה, רוצים כישוף אהבה למאהב חדש, פתרון בעיות בלי ילדים?
פתרון בעיות כלכליות?
פתרון למחלות?
אתם רוצים לקבל קידום בתפקיד שלכם.
הפתרון לבעיית הגירושין
וואטסאפ או התקשרו (+447307347648) (נא להתעלם אם אינכם צריכים עזרה)
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..
יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..
עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.
יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?
גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..
קיצור אשמח להמלצות🙏
את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה
מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.
הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.
למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב
כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא
אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0
מעבירים למנשא?
להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה
אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0
מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?
ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.
עולים ויורדים לאט ובזהירות.
יותר גדולים מהסיילו הרגילה.
יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅
האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים
פחות להיט במרגות
ממליצה גם על בייבי בוס
עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי
לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות
תודה!
תודה!
גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).
וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.
לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.
לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.
אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.
לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.
בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.
זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה
הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית
אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁
היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..
מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה
בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..
וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?
לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה
בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח
החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.
אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.
ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.
זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.
ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉
תודה לכן על העצות והתובנות🩷
ממליצים על קפלן, אבל היו פה בעבר שרשורים שאמרו שבהרבה מהמקרים המכשיר החיצוני שבדקו איתו בדיקה לא היה מדויק והיה צריך בדיקת פתיחה וגינלית.
מישהי עם וגיניסמוס שבאמת לא יכולה שיבדקו לה פתיחה,
מה למען ה' היא אמורה לעשות?
פעם אחת.הצליחו לבדוק אותי לאחר מריחת עזרקאין
פעמים אחרות נתנו אפידורל בשלב מוקדם יחסית, פתיחה שתיים וחצי שלוש. והבדיקה שלפנח הייתה באמת קשה
זה משהו שמי שלא חווה לא יבין. את זה שלא לפחד מהלידה אלא מבדיקת הפתיחה...
שעושים הכנה והיכרות לפני הלידה.
לדעתי יש גם בקפלן אבל אני לא בטוחה.
גלגלי על זה.
באסותא קוראים לזה פרוייקט עטופה.
ואז אפשר לעשות תיאום ציפיות. ולראות מה רלוונטי ושידעו את הסיפור קודם.
כי בסוף, כשתהיי בלידה, יילדו אותך גם בלי בדיקה.
עדיף כמובן מקום שיכילו את זה, או מקום שיש לו אפשרות לפגישה עם מיילדת לכתיבת תוכנית לידה מראש, כדי שלא תצטרכי להיות אסרטיבית ולהשקיע כוחות בסירוב לבדיקת פתיחה.
ככה הבדיקות לא יכאבו
בעיקרון, זכותך לסרב. אבל בפועל נראה לי שזה יכול להיות מורכב.
פשוט פעם שעברה עשיתי הכללל
נפגשנו עם הצוות לפני בתשלום והסברנו
ופשוט חייבו אותי להיבדק!!! ובלי זה לא הסכימו שאכנס לחדר לידה..
ועוד אנשים הבהילו אותי שאי אפשר להיכנס לחדר לידה בלי בדיקת פתיחה,
אני באמת לא מסוגלת לעבור את זה....
אולי להביא מישהי אסרטיבית שתהיה גם שם איתך?
דולה שתדבר עם הצוות בשבילך
לי ממש ממש עזר
ממליצה על מוריה אלישע במרכז
יש שלב שרואים ולא צריך לדעת.
גם אם הרדמה של אפידורל מרגישים את הבדיקה?
ולא יודעת מי במליץ על קפלן ובאיזה קטע,
אני לא ממליצה בכלל ובטח לא אם את צריכה רגישות וגמישות.
גם אסף הרופא לר מומלץ.
יש לך אפשרות להגיע עד עין כרם?
בדיקת פתיחה אחת!! והיריון בלי בדיקה וגינלית... בגלל טראומות עבר. זה אפשרי. זה דורש תיווך ובקשה לרגישות. ואם את לא מסוגלת עצמך ממליצה ממש שתהיה איתך מישהי בשביל זה. זה ככ שינה לי את החוויה. ממליצה לחשוב איך יהיה לך הכי נעים לתווך את זה. חלק מהמסע של ההיריון והלידה...
מאחלת לך חוויה טובה ומתקנת!
לא מסכימים להיכנס או לקבל אפידורל לפני שיש פתיחה כלשהי....
אין קסם. זה באמת קשוח
נרשמתי הרגע רק להגיב לזה.
גם לי יש ממש חמור...
לי לא עושים בדיקות פנימיות.
רק במקרים ממש נדרים.
כשאני יודעת שהרופאה מבינה את הסבל שלי ובטוחה שזה לא מיותר.
ולפי הקצב שלי...
(היה לי חשש להפלה מוקדמת.
באולטרסאונד ניסו לשכנע שחייבים
לא הסכמתי.
ועשו לי חיצוני..
ב"ה שיסתדר.
אם לא הייתי שוקלת מה לעשות)
אני יולדת בגלל זה רק בהדסה עין כרם.
הם ממש מתחשבים.
הגעתי לפני לפגישה לפני לידה
ככה שכתוב להם במחשב
והם היו ממש עדינים
נתנו לי מילדת עם מלא סבלנות
ובדסקרטיות
וגם הרופאה עודכנה
ממש ממליצה..
חוץ מזה כדאי לטפל
זה לא נעלם אבל משתפר עם טיפולים
אפשר לפנות למכון פוע"ה
לנו הם מאוד עזרו
בריאות וכח!!
היינו היום אצל רופא עור עם הקטנה, אחרי שרופאת משפחה אמרה לנו ללכת כי כנראה יש לה אטופיק.
שורה תחתונה, הוא אישר שזה אטופיק, אבל הוא רופא קצת מוזר (שילוב של מבטא כבד+דיבור מהיר מדי+בדיחות בקצב וכל מיני "משלים" לא ברורים), אז אני כבר לא בטוחה אם להקשיב למה שאמר.
הוא נתן מרשם לתרופה מייבשת נוזלים ולמשחה אנטי היסטמינית. על המשחה קראתי שיש בה סטרואידים, אז אני לא מעוניינת לתת לה (במיוחד שהמצב שלה לא חמור בכלל). מתלבטת על התרופה, כמה היא בכלל נצרכת. (אני מכירה את התרופה הזו מייבוש נוזלים באוזניים🤔)
בעיקרון כשהשתמשתי בסבון של לה רושה (ש @אמהלה המליצה עליו) היה נראה שהנגעים ממש חולפים לה. אז אולי זה מספיק?
גם הרופא אמר משהו לא ברור על זה שצריך לחזור אליו בעוד חצי שנה. אז ברור שלא נחזור אליו עצמו, אבל האם באמת צריך לעשות מעקב אצל רופא עור?
תודה מראש לעונות!
(*ורק מציינת שאין צורך לענות לי על השרשור בפרטי, במיוחד לא כל מיני גברים מעוררי תהייה. זה מה שקרה לי אחרי השרשור הקודם שפתחתי... זה נושא שלגמרי אין צורך לשוחל עליו בפרטי*)
>>> ושאלת בונוס:
יש לחמודונת דובי אהוב מאוד, שהיא מסתובבת איתו יום וליל. הוא כמובן סופג לכלוכים וחיידקים מרחבי הבית והרחוב והמרפאות שבהן היא מבקרת.
אני משתדלת לכבס אותו פעם בשבוע (מגניבה אותו לשם בלי שהיא תשים לב, אחרת היא תבכה צעקות קורעות לב מול מכונת הכביסה), אבל זה לא מספיק...
בסופו של דבר היא נכנסת למיטה מקולחת (גם זה לא תמיד), ואילו הוא נכנס איתה למיטה כשהוא מלוכלך...
יש דרך לנקות אותו במהירות בלי לכבס אותו? (גם הכביסה הכי מהירה לא מהירה מספיק, והיא גם לא אוהבת לחבק אותו כשהוא רטוב...)
לדעתי אם האטופיק בשליטה ומספיק לה קרמים ללא מרשם אז אין צורך ברופא עור, אם היא סובלת והאטופיק מחמיר אז ברור שצריך ללכת לרופא,
אם גם אצלכם תור לרופא עור טוב קשה להשגה, אז עדיף לקבוע מעקב פעם בחצי שנה ואם אין צורך אז לבטל.
אולי באמת נקבע ליתר ביטחון תור לעוד חתי שנה.
למישהי יש המלצה לרופא עור טוב ומסביר פנים בכללית ירושלים?
יש מצב לרכוש עוד אחד זהה?
שוב בקרוב)
אני תוהה אם היא לא תריגש בהבדל, כי הדובי הנוכחי כבר מרוט בהתאם לשימוש בו, ודובי חדש לא ירגיש לה דומה
(מצד שני, אצל המטפלת שלה גם יש את הדובי הזה, והיא תמיד התקשתה לעזוב אותו, כאילו היא חושבת שהוא שלה... והודבי של המטפלת במצב הרבה יותר טוב מהדובי שלה🙄)
כן? לזמןש הוא בכביסה
בקרוב למשהו קטן..
אצלנו לפחות זה מקובל מאוד לשאול ואני בטוחה שישמחו לעזור..
(למרות שזה מרגיש לי "בגידה" בדובי האמיתי, שנביא לו מעין מתחרה🙈 אני כזו שנוהגת לייחס לבובות רגשות, ויהיה לי קשה להימלט מזה🤭🤭)
במחשבה שניה, לא הייתי מתנגדת שבעלי יתפצל לשני גופים. בזמן שאחד ישן / בעבודה - השני מתפקד בבית. כוח על שימושי דווקא.
(אם כי ככל שהם מתבגרים אנחנו מגלים יותר הבדלים ביניהם...)האמת שלא הייתי מכניסה למרפאות. וגם לא מסתובבת איתו ברחוב. מכניסה לתיק.
בבית ואצל המטפלת היא גם ככה מסתובבת ואוספת חיידקים לאורך זמן. אז זה לא כזה משנה בתכלס...
גם עוד מעט נתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בקופה (אחרי שסיימנו טיפול פרטי), והדובי מאוד עוזר לה להשתחרר ולא להתבייש... (לפחות במרפאה קלינאית התקשורת נמצאת בקומה אחרת משאר המרפאה)
בקופה אני ממש נגעלת אבל קיצונית כנראה... הייתי באמת שואלת אם מישהו נוסע לאיקאה בקרוב. זה די שכיח
זו הקטנה או הילדונת?
הייתי מנסה להגביל קצת האמת.
כמו שמכורי מוצץ לומדים רק במיטה או רק אחרי הגן וכו'.
גם הקלינאית הפרטית אמרה שצריך קצת להגביל אותה... (בעצם גם את קלינאית, נכון?🤭)
אבל כרגע זה עוד נראה לי מוקדם. (באמת לילדונת יש כרית שהיא מכורה אליה מגיל קטן וכמובן גם מוצץ, ובשנה האחרונה אנחנו לגמרי משתדלים להגביל אותם רק למיטה...)
בכל אופן, היום הדובי הציל אותה כמה פעמים כשהיא נפלה בפארק - היא נפלה עליו, וככה לא קיבלה מכה חזקה. אז נראה לי שהוא באמת נחוץ לה😅
(אבל הצלחתי להשחיל אותו למכונת הכביסה ב"ה...)
שנתיים זה לא קטן כדי להגביל את זה לבית ולמטפלת ונגיד לנסיעה ברכב ואז לתיק כשיוצאים או מגיעים לאנשהו... אבל כמובן לבחירתך.
לפחות לא כזה שיכול להכיל את הדובי...
שקית מיוחדת שתהיה ה''בית'' שלו כשמסתובבים בחוץ? ולהניח בסל של העגלה או ברכב.
אנחנו בתקופת צמצום כלכלי ורוצים להוציא ממש כמה שפחות. לא הייתי הולכת בכלל לנופש אבל הילדים מאוד רוצים ובשבילם חשבנו כן לנסות, וכדי שיעלה קצת אז מוכנה לסבול קמפינג
אבל-
מחפשת מקום (עדיף בצפון) שעולה כמה שפחות, אבל כן עם מקלחת ושירותים. גדול עלי מידי בלי...
אפשר גם דירה פשוטה אבל אנחנו 9 ילדים ב"ה ולא נראה לי שיש משהו במחיר שיתאים לנו.
אני ב"ה בחודש שביעי, איך ישנים ככה באוהל? מזרון מתנפח נשמע לי לא נוח בעליל, מזרון מהבית אפשר לקחת אבל רק דקיק כדי שיהיה לו מקום. מקום שמשכיר מזרנים בטח יהיה יקר עוד יותר. תוהה איך אסתדר בלילה..
תודה רבה!
ולשים חלק מהילדים באוהל בסלון/ מרפסת
לטייל ביום לפני ואחרי
אפשר לתכנן לבשל יחד ארוחת ערב, זה החוויה
והיה לי ממש קשה לישון באוהל
מתישהו התייאשתי והלכתי לישון ברכב בחניון.
אנחנו לוקחים דירה פשוטה בצפת (לא בעיר העתיקה). לקחנו אותה גם שנה שעברה והיינו ממש מרוצים.
הם לוקחים לפי מיטה/מרווח, אנחנו שמים את הילדים הקטנים על מזרנים ויצא לנו ל4 מבוגרים ו8 ילדים כ1000ש"ח ללילה.
אם מעניין אותך פרטים, בשמחה אתן לך באישי.
לא יודעת איפה אתם גרים אבל לפעמים זה מיקום שיכול להיות אטרקטיבי לאנשים אחרים.
נניח ההורים שלי השנה מצאו דירה פשוטה בצפון ונסעו ל3 ימים ובימים האלה המשפחה שגרה שם מתארחת בבית שלהם...
וגם סיכמו משאירים אחד לשני מצעים ומגבות אז נחסך המון סחיבה
החלפת דירות אני לא רוצה.
לגבי דירה- האמת ש1000 שח זה הרבה בשבילנו כרגע, למרות שזה זול
יש סיכוי למצוא באיזור 500? אם הילדים ישנו בחצר? נראה לי שזה לא מציאותי בצפון בעונה הזאת.
מזרון רק בשבילי זה אפשרי, איפה יש קמפינג שאתן ממליצות? נורמלי ולא יקר?
לישון ברכב גם לא נשמע לי תענוג גדול
מבינה שהחלפת דירות לא רלוונטית לך, אבל אולי אם תכתבי הודעה כזאת גנרית לכולם שאתם מחפשים דירה לישון בה לילה או שניים בתקופת הקיץ, ואם מישהו יוצא לנופש ויתאים שתתארחו אצלם בתשלום סמלי תשמחו לדבר.
בגלל שאתם הרבה הייתי מוסיפה גם שלא חייב מיטות לכולם ואתם תדאגו לעצמכם. וכמובם שתשאירו נקי אחריכם
גם קמפינג באתר מוסדר בתשלום מגיעים בכיף ל500₪. במקומות הזולים מגיעים לסדר גודל של 40-50 לאדם.
אפשר בחוף כינר. יש שירותים ומקלחות, משלמים רק על החנייה. יש גם שטיבלך לתפילות בבין הזמנים
ומומלץ ביותר, אבל בלי מקלחות - פארק גורן. מקום ענק, חינם לגמרי שגם כשעמוס אפשר למצוא את הפינה השקטה שלך. יש מים זורמים, יש שירותים, יש מסלול מהמם שמתחיל ישר מהחניון. אין מקלחות, אין חשמל. מגיעים פקחים, אז כדאי לדאוג לישון רק במקומות שמאושרים ללינה בתוך הפארק.
חוויה מובטחת.
מקסימום+ 1 או 2
בטח בעונה הזאת שהיא הכי יקרה בשנה
אפילו זה אי אפשר למצוא כמעט אז אני לא חושבת שזה אפשרי למצוא בכזה מחיר עם 9 ילדים...♥️
דירה ממש על קו החוף
אם תרצי פרטים בפרטי בכיף
היה ממש כיף!!!
היינו בים מלא... זה חוויה מדהימה
וזה דירה שיש בה הכל
כלי מיטה מגבות
גז מקרר מיקרו
מזגנים
זה אומר שזה גם חוסך בהוצאות כי נוח לאכול שם את כלהארוחות...
אנחנו הבאנו סיר גדול ומחבת ובישלנו הרבה
(היה אושר עד במרחק כמה דקות נסיעה
)
יצא לי לישון על אחד כזה והיה לא רע
אומנם לא בצפון אבל מקום מסודר.
אני אחת שחייבת לישון על מזרן נוח לגמרי, אחרת סובלת מכאבי גב, ומזרן מתנפח (איכותי) היה לי ממש נוח.
אנחנו מתכננים לעשות קמפינג בשמורת עוז וגאו"ן בגוש עציון, זה בחינם בעיקרון. כן היינו צריכים לקנות אוהלים (שניים, יש עוד שניים שהתאומים קיבלו מתנה לבר מצווה) ויש לנו את המזרן המתנפח ממעין קמפינג שבעלי ואני עשינו פעם (השאר יישנו בשק"שים ושמיכות), כך שזה אמור להיות נוח וזול יחסית. והאוהלים יישארו לנו גם לעתיד.
בכל אופן, אפשר גם לברר על החלפת דירות, אם יש לכם דירה במקום יחסית שווה...
גנים לאומיים.
אני יכולה להמליץ על אשקלון. אומנם לא בצפון, אבל מקום נחמד מאוד. ישנים על דשא, אפשר להשכיר מזרונים או להביא מהבית. אוהלים משלכם. יש שרותים מסודרים ונקיים. מקלחות גם אחלה. מקררים, כיורים לשטוף כלים. ואפשר לטייל במקום נחמד ויפה שם. וגם לרדת לים בבוקר חוף מוכרז, כשירדנו אליו בבוקר היו שם מלא משפחות דוסיות בלבוש מלא (ילדות עם חולצות 3/4 וחצאיות...).
זה נקרא נטורה בישוב נטור בגולן. מתחמים פרטיים לאוהלים, משכירים מזרונים, יש מטבח עם גז מקררים, שירותים מקלחת, שחשוחיות מים, פינת חי, מחצלת עם משחקים לילדים.. ממש נחמד. מאמינה שיעלה יותר מסתם מקום אבל שווה לברר..תסתכלי באינטרנט מספרים
ושמעתי גם שיש אירוח זול במדרשת נוב.
ובאזור אחרי לגמרי שמעתי שיש אירוח זול בישיבה באלון מורה.
לא זוכרת את הפרטים ששמעתי על שניהם... בטח אפשר למצוא אנשי קשר דרך גוגל...
בהצלחה!
אפשר לקשור על הגג
קמפינג זול יחסית זה שמורות של רשות הטבע. תראי מחירים באתר שלהם. זה באזור 60 לאדם.
(ובמקומות הגדולים יש בד''כ השכרת מזרונים ב 10-15 למזרון).
(אם אתם לא רוצים שיהיה חם אתם יכולים ללכת ללינה במכתש רמון, ביום חם אבל בלילה נעים...)
והכי זול-חוף בכנרת. יוצא לחניה ללילה פחות מ 100 לדעתי לרכב
תודה לכולכן על ההצעות והעזרה!
נבדוק את האפשרויות, תודה רבה!
יש שם שירותים, מקלחת, מתקנים לילדים, אזור למנגל, הרבה תאורה והנקודות חשמל.
מקום של שליחות והרבה אהבה לארץ ישראל.
ויש המון מעיינות באזור, צמוד לצומת הגוש, רמי לוי...
העלות זה 40 שח למבוגר, 15 לילד. (החל מהשנה)
מה נחשב מבוגר?
הבית שלנו🏠
צפתי ונעים בלב העיר העתיקה
מה יש? סלון מטבח, שרוקלחת, חצר נעימה ושני חדרי שינה. (סהכ 4 מיטות מבוגרים, 2 מיטות תינוק, 2 מזרנים)
הבית מאובזר (מזגנים, פלטה, מיחם , מקרר, תנור, גז וכו).
המחיר הוא כ700₪ ללילה.
לפרטים
נחלה 0556884028
יהודה 0587506616
איך זה עובד? אי אפשר לצאתמהבית? לגינה וכו, מה עושים כל היום בבית?
אבל הימים המורכבים של הגמילה זה יומיים מקסימום שלוש
וכמובן תלוי ילד
אבל אפשר לצאת לאנשהו ופתאום כן לשים טיטול
הם מבינים אם אומרים להם
כך עשיתי והיה בסדר
לאט לאט בהדרגה. וזה מסתדר
קחי בגדי החלפה
בגינה עושים בצד אם צריך
אבל פחות נוח אם צריל לנסוע,
ולדעתי פחות שייך להסתובב במקומות ציבוריים כמו סופר או לעלות על מתקנים,
אבל ברחוב, בפארק, עם ביבמה אין בעיה. פשוט כשמפספס אז מחליפים רגע ורוחצים בבית.
אם נוח אפשר להישאר בבית.
בד"כ אחרי יומיים- שלושה הראשונים כבר יש שליטה מסויימת ואז אפשר לתמרן עם הגמילה.
השתדלתי לתזמן (אם הצלחתי) אחרי שעשה פיפי. לקחתי איתי סיר ליתר בטחון ובגדי החלפה.
הייתי ממש בקשב אליו ושאלתי לעיתים קרובות, וגם לקחתי יזום.
ומקסימום אם מפספס, חוזרים הביתה.
נסיעות רחוקות פחות אהבתי, אבל גם את זה עשיתי (קניות ברמי לוי וכו').
לק"י
לא נרשמו בעיות.
בהצלחה!
לנסיעות שמתי טיטול
מרגישה פרנואידית שפותחת על זה שרשור בכלל🫣
יש סיבה ללכת לבדוק ריבוי תנועות? שבוע 33, כבר כמה זמן מרגישה כאילו העובר זז באקסטרים וגם תנועות שונות ממה שהרגשתי עד עכשיו, די באותו מקום כל הזמן וגם מכאיב לי. לא זכרתי ככה מההריון הקודם.
יום אחרי ילדתי חח, אבל זה היה 39
אני אישית עם כל ספק אפילו כביכול שטותי הלכתי למיון בקופה (רופא תורן ובחינם) לרוגע האישי
אבל מחכה שיבואו חכמות להרגיע אותך
עקרונית ההוראות הן כל שינוי בדפוס המוכר
חשבתי שיגידו לי שהכל טוב ולהרגע ושסתם שאלתי ועכשיו נלחצתי יותר, אבאלה
מה זה יכול להיות?
מה זה מיון בקופה? יש בכל קופה? פשוט באים או שצריכה הפניה?
חינם עד 19.
לק"י
(מרכז בריאות האשה).
אני פעם התייעצתי טלפונית, כי זכרתי שזה בעיה
ענתה לי האחות שאין בעיה, וזה תקין
רק על מיעוט נבדקים
אין באמור להיות ייעוץ רפואי בשום צורה! רק כתבתי כדי שאולי תתייעצי לפני שנוסעת (וכנל לכל אחת שבסיטואציה ותקרא את השרשור או תזכר בו)