חדשה כאןלילךהודיה
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ז באדר א׳ תשפ"ד 0:29

(הערת מנהלת - ראיתי שפתחת שרשור נוסף עם אותה שאלה ועוד קצת תוספות, אז מחקתי את השרשור השני וערכתי את ההודעה, כדי למנוע בלבול של שרשור כפול)

אז אני בחודש שמיני , נשואה כבר שנתיים .

בקרוב הלידה ויש לי כמה שאלות -

יש אופציה ללידה בבית חולים בלי בדיקות פתיחה בכלל ? לא רוצה שיבדקו אותי בכלל לא במיון ולא בחדר לידה ..

הבנתי שגם אחרי שיולדים בחדר לידה אז יש בדיקה וגינלית שעושה רופא ..

יש אופציה להמנע מכל זה? פשוט להגיע וללדת בלי בדיקות פתיחה ?

אני לא רוצה את זה כי זה אני מתמודדת עם פוסט טראומה שקשורה למערכת הרפואית- רופא שפגע וגלייזיטינג רפואי . אם לא תהיה אופציה ללדת בלי בדיקות פתיחה בבית חולים אז לא יודעת מה אעשה..

ולא , אני לא מוכנה לנשום ולעבור את הבדיקות האלה .. ואל תגידו שזה מהר..

בעקרון עד היום מהרגע שנישאתי לא עברתי שום בדיקה פנימית באזור הזה אפילו לא אולטרסאונד וגינלי או ספקולום בגלל הטראומות ..

התקשרתי לתנועה לחופש בחירה בלידה אמרו שבעקרון זכותי לסרב אבל הם לא יכניסו אותי לחדר לידה

אשמח למענהלילךהודיה
נשמע שכדאי לטפל בטראומותאורות המלחמה
כדי לקדם לידה צריך לדעת מה הפתיחה... אבל בשביל הנפש שלך ובשביל שתוכלי להמשיך בחיים כדאי שתטפלי בזה... 
אני מטופלת בנושאלילךהודיה

אבל יש אופציה ללדת בלי בדיקות פתיחה?

הגיניקולוג שלי אומר שבעקרון טכנית אפשר ללדת בלי בדיקות פתיחה.. אבל לפי הנהלים של בתי החולים צריך בדיקת פתיחה ולהראות התקדמות כל שעה אחרת את סתם תופסת להם חדר..

כמו שהוא אמר לךאורות המלחמה
בדיקות הפתיחה הן כדי לבדוק התקדמות. אי אפשר בלי....
זה לא נכון... ילדתי בעין כרםמקרמה

הייתי 4 שעות בחדר לידה בשום שלב לא הציעו לי בדיקת פתיחה...

להפך... אפילו נמנעו- כי הייתי אחרי ירידת מים

(התחלתי מירידת מים שלא התפתחהלידה  36 שעות... ולכן קיבלתי פ מפיטוצין)

אחרי ירידת מיםהשקט הזה

נמנעים מריבוי בדיקות פתיחה מחשש לזיהום.

אבל כן ירצו לבדוק לפחות פעם אחת לראות אם יש פתיחה ואם להכניס לחדר לידה

נכוןמקרמה

אבל אם אפשר להימנע מבדיקות אחרי ירידת מים

אפשר להימנע מבדיקות אחרי טראומה

זה לא הרמטי- אבל זה משהו

אבל בשביל זה צריך לוודא מראש שהמיילדת מבינה את המורכבות

ושהיולדת תבין את ההשלכות

הוא אמר בדיקות הפתיחהלילךהודיה

נועדו כי לדעת כמה את מתקדמת כי אם לא את סתם תופסת חדר לידה והבית חולים מפסיד כסף בזמן שהיה יכול לתקתק עוד יולדת

אבל הוא אמר שבעקרון מבחינה רפואית אין לזה כל כך משמעות

יש לך בית חולים בירושליםשושנושי

סנט ג'וזף

מאפשרים לידה עם מינימום התערבויות

קראתי פעם בכתבה שהם נמנעים מביצוע בדיקות פתיחה כדי לתת ליולדת את ההתקדמות הטבעית שלה

אבל בטוחה שמצישהו יש בדיקה כזאת

הרי צריך לדעת מתי ללחוץ

מה הפתיחה

מה גובה העובר וכו'

כדאי לבדוק לעומקמקרמה

כעל הידוע לי (לפי מה שביררתי לפני 4 שנים)

הם מוגבלים בטיפול במצבי חירום

נכוןשושנושי

הם אכן מוגבלים

ומעבירים לבית חולים אחר במקרה הצורך

זה מיועד רק לנשים שממש ממש ממש לא רוצות התערבות

ומעדיפות ללדת שם למשל בלידת מים במקום בבית

כך ששם עדיף כי יש רופא ילדים ונשים

אבל לא משהו מעבר..

גם בסנט ג'וזףבאורות

לא חושבת שיש אפשרות שיסכימו לגמרי לאפשר מצב בו הם מתחייבים שהם לא מסתכלים או נוגעים באזור הנרתיק. זה נכון שהם בי"ח שמאוד מאפשר ליולדת בחירה והם ממש נמנעים מהתערבויות.

צריך לקחת בחשבון ש המיקום של בית החולים הוא באזור ערבי שזה לא הכי סימפטי בימים אלו, וזה בית חולים נוצרי כך שיש שם אזכורים של העניין. בנוסף אם אני זוכרת נכון חלק מהאחיות לא מדברות עברית טוב. 

נכון צודקתשושנושי

טוב שציינת את זה, שכחתי

יש צלב בכל מקום

האחיות חלקן לבושות כמו נזירות (או כולן)

במיוחד המיילדת הראשית, ממש נזירה

כנל לגבי המיקום..

אני לא חושבת שזה יהודיאורות המלחמה
אהובה שאתיגל ליבי

ממליצה לך ממש לפנות לבית החולים בו את מתכננת ללדת, בהרבה בתי חולים יש שירות של שיחה עם מיילדת ובניית תכנית לידה מודעת טראומה. כל עוד את יולדת לידה טבעית (ללא אפידורל) באמת אפשר לוותר על בדיקות הפתיחה. ברוב בתי החולים כן דורשים בדיקת פתיחה בשביל להיכנס לחדר לידה.אני יודעת שיש אפשרות לבדיקת פתיחה עם מתמר וגינלי אם זה יותר מרגיש לך נכון בשבילך.

אבל שוב, ממש ממליצה לדבר עם בית החולים. בדרכ הם מגלים רגישות וגמישות והם יוכלו לעזור לך לבנות תכנית לידה שתעזור לך לחוות לידה משמעותית ומעצימה בע"ה ❤️

אפשר לוותר גם על הבדיקת פתיחה במיון?לילךהודיה
אני יודעת על מקרה שהכניסו על סמך אולטרסאונד וגינלייגל ליבי

בגלל שבלידה התינוק כבר יורד אין אפשרוץות לראות את צוואר הרחם בגישה בטנית 

אני לא מוכנה אפילו לאולטרסאונד וגינלילילךהודיה
לא מוכנה שיכניסו משהו לשם, שיגעו שם או יסתכלו שם
אבל בכל אופן בלידה יגעו שםSeven

ויסתכלו שם זה חלק מהלידה הטבעית

בדיקת חובה זה מאסט לפי זה מכניסים לחדר לידה ולפי זה יודעים שאת בלידה או שיש התקדמות בהתאם לזמן

אין אופציה ללדת בלי מגע?לילךהודיה

למה זה מאסט? מה עושות נשים שיולדות בבית בלי רופא? הם לא יולדות כי אין מישהו שבדק אותם?

ולגבי הזמן- כשדיברתי עם העמותה למען חופש בחירה בלידה הם אמרו שהזמן נועד רק בשביל הבית חולים . לראות שאת לא תופסת להם מיטה הרבה מאוד זמן .

אז לדעתי אני חושבת שיש דרך ללדת בלי בדיקות ובלי זמנים , השאלה איפה

גם אם תלדי בביתSeven

תצטרכי מיילדת וכל המגע שהסברתי גם בהמשך הוא כדי שלא תקרעי!!

יש מקומות טבעיים ללידה ואז משלמים משו כמו 14 אלף ויולדים בלי מדיניות בית חולין

גם נשים יולדות בבית צריכות מגע שםאורות המלחמה
כי לידה מתקיימת באזור הזה. אין דרך להתחמק מזה
סליחה זה לא תמיד נכוןהרקולסית

בעקרון לידה קורית גם בלי מגע

יש הרבה מצבים שמגע הוא נצרך או מועיל (לדוגמא לפעמים המיילדת משמנת את העור כדי להפחית סיכוי לקרע)

אבל בהרבה מצבים הלידה קורית גם בלי מגע בנרתיק

עכשיו אני נזכרתהרקולסית
שגם בלידת בית כן היה צריך לבצע בדיקה עם מגע לאחר הלידה, לוודא שהכל תקין ואין קרעים
נשמה, גם בבית יש מצב שנוגעיםהתהילה והתפארת

אם צריך לתפור נניח, בטח שמסתגלים כדי לראות מה מצב התינוק כשהוא יוצא.

צריך לפעמים לסובב אותו, צריך לםעמים להוציא את השילייה. אין אםשרות ללדת בלי שום כלום..

נראה לי תנסי להתקשר לשאול בתי חולים ספציפיים אחרי שתדברי עם דולה או מישהי טבעית שתסביר לך מה ראלי מבחינת הציפיות שלך ומה לא.

אחרת הם ינפנפו אותך

בלידה יגעו ויסתכלו.. והרבהשושנושי

אולי לידה פרטית בבית עם מיילדת פרטית שמנוסה בטראומות מהסוג הזה?

דיברתי כבר עם כמה בתי חוליםלילךהודיה

ליתר דיוק עם מיילדות שאני מכירה מכמה בתי חולים

אומרות שאי אפשר לוותר על זה גם אם אני אלד הכי טבעי שאפשר

אוף

מתסכל מאוד. ניסית לדבר עם מרכזי הלידה ליולדות אחרייגל ליבי

טראומה? יש להרבה בתי חולים והם בדרכ יכולים לעזור

כן, מרכזים ליולדות אחרי טראומהלילךהודיה
אמרו שאפשר לדאוג שתהיה אחות רגישה , שאני אבחר את האחות והיא היחידה שתבדוק אותי, שאני אקבל תרגילי נשימות וכו' אבל אני עדיין לא רוצה את זה
נשמע קשה❤️יגל ליבי
מקווה שתמצאי פתרון שתהיי שלמה איתו!!
בקפלן יש מכשיר לבדיקת פתיחהSeven

שהוא חיצוני לחלוטין אבל כן מניחים באיזור הלמטה... לא מכניסים

אבל האמת לא ממליצה ללדת בקפלן

דיברתי עם קפלן השבועלילךהודיה

ואם חברה מיילדת שם .

הם עושים מחקר לגבי שימוש במכשיר כזה אך כרגע משרד הבריאות לא מרשה להשתמש בו

לא יודעת מי אמרה לך את זהSeven
אבל אני ילדתי שם לפני 3 שנים ובדקו אותי איתו
אמרה לי מיילדת שםלילךהודיה
ובנוסף זה מה שאמרו לי במרפאה ליולדות עם טראומה
למה חא ממליצה קפלן סתם מענייןדיקלה91
מוסיפהלילךהודיה

יש דרך ללדת בבית חולים בלי שיכניסו לי מכשירים  או יידים למטה? בלי שיסתכלו עלי למטה ?

לא מוכנה שאף אחד יגע בי שם או יסתכל עלי שם גם אם זה לצורך רפואי

בגדולSeven

מכניסים ידיים לבדוק ריכוך צוואר רחם או לבדוק איפה הראש שמים לך גם שמן כדי שלא תקרעי ומניחים קומפרסים חמים כנל כדי למנוע קרעים

זה די מתבקש זה תהליך הלידה ...

בכל אופן שמגיעים ללידה זה לא מצב סטנדרטי את כבר לא מרגישה את כל המגע הזה

לא מרגישה? איך זה הגיוני?לילךהודיה

ברור שאם בן אדם יגע בי למטה אני ארגיש

בטח כשיש לי טראומה אני ארגיש את זה

" מכניסים יידים"- חח בטוח שאני ארגיש את זה

א. לא לא בטוחSeven

יש אנדרנלין בלידה את לא מפוקסת בכלל (אני מדברת על בלי אפידורל) ההתרכזוץ שלך בדברים היא רק בזה שאת רוצה ללדת כאן ועכשיו חחחח

ב. במידה ותקחי  אפידורל לא תרגישי גם אבל תיהי יותר מפוקסת

לא רוצה אפידורללילךהודיה
אני לא הרגשתי בכלל שהתעסקו שםשושנושי

קיבלתי אפידורל

שכבתי במיטה

היה לי גם וואקום ולא הרגשתי כלום!!!!!!!

ראיתי אותם מסתכלות ונהנתי מזה שהם עליי ובודקות כל הזמן שהכל מתקדם כמו שצריך

ההסתכלות שלהם הרגיעה אותי.. 

ממש לא נכוןבשורות משמחות

בפתיחה מתקדמת הנגיעה באזור כבר לא מורגשת כמעט לגמרי, ומיד אחרי הלידה בכלל הכל יחסית בשלב הראשוני מאבד תחושה יחסית רק אחרי זמן מה קצת החוש חוזר ומרגישים

את נחושה בדעתך כאילו שכבר עברת לידה חח

זה ממש לא מה שאת מדמיינת אני חושבת, הפחד מנהל אותך, לא כדאי להגיע כך ללידה

אני חושבת שאת מערבבת הרגשה וכאבמחי

זה נכון שבפתיחה מתקדמת בדיקת פתיחה יכולה להיות לא כואבת בכלל, לעומת כשיש פתיחה קטנה עדיין שאז בדיקת פתיחה יכולה ממש להציק. אבל לא מורגשת? ברור שהרגשתי שהמיילדת הכניסה את היד, אפילו שהייתי בפתיחה מתקדמת.

אני מסכימה שאחרי הלידה הכל קצת מעורפל ואולי גם מאולחש כזה, אבל כשתפרו אותי הרגשתי בבירור איפה תופרים אותי ואיפה נוגעים בי, מה השאלה בכלל...

מה שכן, כמה שהשלב יותר מתקדם בלידה ואחרי הלידה, פחות היה לי אכפת שרואים אותי והרגש של הצניעות/מבוכה נעלם לגמרי.

מסכימה ממשאמא לאוצר❤
בסוף הלידה מתרחשת שם למטהיגל ליבי

גם בלידה עם מינימום התערבות יהיה צורך לבדוק שהראש יוצא כמו שצריך, שאת לא נקרעת קרעים חמורים, ואם יש קרע אז יהיה צורך בתפרים.

אפשר לצמצם מגע והתערבות אך אין דרך להימנע לחלוטין❤️

כמה שזה כואב ולא רצוי - את הכי צודקת שיששושנושי
נשמהאורות המלחמה
מה שאת מבקשת הוא לא הגיוני. אי אפשר ללדת בלי להסתכל באזור הזה. זה האזור שבו יוצא התינוק. האנרגיות שלך לא מכוונות נכון. חבל שאת מבזבזת אותם על משהו שהוא לא הגיוני ולא יכול לקרות
הדבר הכי קרוב לזהעדיין טרייה

היה לי בלידת מים שאז באמת המיילדת לא נגעה בי בכלל אבל כן בדקו אותי פעם אחת לפני הכניסה לחדר לידה (על זה אפשר אולי לוותר אם מדברים איתם מראש) ופעם אחת אחרי הלידה לבדוק אם יש צורך בתפרים אחרי הלידה על זה אני חושבת שבעייתי לוותר כי זה אומר שאת לא מעוניינת שיתפרו אותך גם אם הפצע מדמם (הבנתי שזה אפשרי אבל ההחלמה הרבה יותר ארוכה וכואבת).

אני חושבת שתנסי לקבוע פגישה עם מיילדת לפני יש אפשרות כזאת בהדסה עין כרם לא יודעת לגבי בתי חולים אחרים ותנסו להגיע לתוכנית לידה שמתאימה לך עוד אפשרות זה לקחת מיילדת וללדת בבית אבל עדיין השלב של התפרים זה שאלה.

כאפשרות אחרונה אם באמת את רואה שאת לא מסוגלת אפשר תמיד ללדת בקיסרי.

אני לא רואה פתרוןבשורות משמחות

שעונה לכל הדרישות האלה חוץ מללדת בעצמך בבית לבד לבד אפילו בלי מיילדת רגישה ככל שתהיה, ואני ממש לא ממליצה על הפתרון הזה בטח אם את מספרת שיש לך טראומה בנושא כי זה רק יכול להחמיר את המצב הרגשי והנפשי.

האופציה השניה זה ללדת בקיסרי מתוזמן, אבל גם פה יש חסרונות וסיכונים ואולי הרבה יותר מללדת טבעי

אפשר ללדת בקיסרי...אנונימית בהו"ל
תכלס, לא חשבתי על זהאורות המלחמה
אולי בלידת מים יהיו פחות בדיקות?נשואה פלוס+
אולי יש כאן מנוסות בלידת מים שידעו להגיד..
גם בלידת מיםבאורות

אם היא בבית חולים ולא בבית, אז יבקשו לבדוק פתיחה, לבדוק את היולדת אח"כ.

ברור שאפשר לסרב. לא בטוחה שיש בית חולים שיסכים לזה. 

דבר ראשון, ממש מצטערת לשמוע מה שעברתבאורות

מקווה שתצליחי יום אחד להירפא מזה ושזה יהיה מאחוריך💗

לגבי השאלה שלך.

העניין פה הוא לא דווקא בדיקות הפתיחה. זה החלק ה"שולי" בעיני.

את יכולה לצורך העניין להחליט שאת יולדת בבית עם מיילדת פרטית. יש מאות לידות כאלו בישראל כל שנה.

אני לא יודעת איך בית חולים יסכים לקבל אותך ללידה בלי לבדוק בכלל ולהתקרב לאזור, אני לא יודעת אם הם יסכימו לקבל על זה אחריות. אם תגיעי אליהם אחרי לידה כל סיפור הפתיחה כמובן לא יהיה רלוונטי. וגם נניח ויסכימו לך ללדת בלי בדיקת פתיחה.

יש בלידה הרבה מעבר לזה.

פתיחה זה רק לבדוק את התקדמות הלידה.

בלידה עצמה- יש מצבים שונים שדורשים לפעמים התערבויות. למשל התינוק במצג הפוך(op). אם לא יבדקו את זה- לא יוכלו לדעת. לפעמים חייבים לבדוק את זה ידנית, אין דרך אחרת לראות את זה. וזה בגדר הצלת חיים לפעמים. אם הרופא לא יוכל לבדוק את זה, והתינוק תקוע, ורואים ירידות דופק ואת לא מסכימה שיתקרבו אליך- יבקשו ממך ללכת לקיסרי.

תוך כדי שהתינוק יוצא, המיילדת מסתכלת ומכוונת אותו ומסבירה לך מתי ללחוץ בשביל שלא תקרעי. כמובן יש נשים שיולדות בלי זה (מי שיולדת לידת בזק למשל ולא מספיקה להגיע לבי"ח) אבל זה מגדיל את הסיכוי לקרעים.

וזה מוביל אותי לנושא האחרון, וסליחה שאני קצת נחרצת פה, מצטערת.. פשוט חושבת שממש חייבים להבין את זה...

מה שבעיקר אני חושבת עליו הוא דווקא אחרי הלידה,

וזה לא משנה אם ילדת עם מיילדת פרטית/רופא בבית, אם ילדות באוטו, בשדה ליד הבית או בחדר לידה.

אם לא יבדקו אותך פיזית אחרי לידה, לא יוכלו לדעת אם יש קרעים.  אני לא מכירה אף אופציה בה אפשר לבדוק קרעים בלי להסתכל באזור. את *לא* רוצה להישאר עם קרעים לא מטופלים. לצורך העניין את יכולה לאבד לגמרי שליטה על סוגרים. סליחה שאני מדברת ככה כאילו ב"הפחדה" אבל זו לא הפחדת שווא, זו האמת לצערי. יש לי שתי חברות שנקרעו ככה ואם לא היו תופרים אותן ומטפלים בהן כמו שצריך, ה' יעזור. יש להן מלא מזל שהן חיות בתקופתנו ולא לפני 100 שנה.

האופציות שאני רואה-

אם באמת את לא חושבת שיש שום סיכוי שתסכימי שיתקרבו אליך לאזור, לדעתי האופציה הכי בטוחה בשבילך ובשביל התינוק זה קיסרי אלקטיבי. ככה תהיה לך הכי הרבה שליטה על זה. בכל מקרה לדעתי במצב בו נניח והבית חולים יסכים לקבל אותך, במצב של מצוקה עוברית הכי קטנה אם הם לא יכולים להתקרב אליך פיזית הם יבקשו שתעברי לקיסרי.

צריך להבין שכל ההתנהלות הזו היא בשביל הבטיחות שלך קודם כל, אבל שיש פה גם עובר שיהיה תינוק שתלוי בך. שזה בשביל לשמור עליו ועליך.

יש בתי חולים שיש להם התמחות לנשים שעברו פגיעה מינית עם מיילדות שמתמחות בזה.

שולחת בינתיים שלא יימחק לי אבל יש לי עוד מה להוסיף

אבלבאורות

גם בקיסרי

יצטרכו לעשות לך קטטר.

זה אמנם לא הנרתיק עצמו, אבל זו כן התעסקות באזור. 

לא מחייבאופק המדבר
אפשר בלי
נכון, צודקתבאורות

בקיסרי צרפתי לא?

ממה שביררתיאופק המדבר

נכון, יכול להיות שגם בפרטי אחר זה אפשרי.

אבל ללדת מבחירה בקיסרי זה ביג נו נו

עיקר העניין פה הוא להביןבאורות

שהצוות הרפואי לא עושה את זה בשביל עצמו.

התגובות שכתבת מראות שזה קצת המחשבה שלך.

זה בעיני, דרך מחשבה לא נכונה.

זה נכון שיש פרוטוקולים של בית חולים שהם מיותרים ומוגזמים ונועדו לכסות את הבית החולים והצוות מתביעות. אפשר לנקות את זה ולהבין מה המינימום הנדרש בשביל לשמור על הבטיחות שלך. אבל יהיה מינימום שיידרש. לא לבדוק בכלל לא קיים במסגרת רפואית.

אבל, בסוף בסוף,צריך לזכור, המטרה היא לשמור על האישה והתינוק שלה שיצאו בריאים ושלמים.

ב'ה אנחנו חיים היום בתקופה בה נדירים המקרים שנשים ותינוקות נפטרים במהלך הלידה. זה לא סתם ככה. זה בזכות זה שהתקדמנו, שיש אפשרות לזהות מצבי מצוקה ולטפל בהם. כל הבדיקות נועדו בסוף בדיוק בשביל זה-לשמור על החיים שלך ושל התינוק שלך. זה ממש לשמור על החיים. לא משהו סתמי כזה. לידה זה דבר שיכול להיות מסוכן. לצורך העניין הסטטיסטיקה באפריקה בה אין טיפול מתקדם זה שאחת מתוך 26(!) יולדות נפטרת במהלך/אחרי הלידה. הצוות הרפואי כאן בשביל לשמור עליך ועל התינוק שלך מזה. וגם אם לא סכנת מוות חס וחלילה, לשמור על זה שתוכלי לקיים יחסי מין נורמליים אחכ, שהאזור ירפא כמו שצריך, שתשלטי על סוגרים ושלא יהיו בעיות חלילה. 

תקראי את המשך התגובותלילךהודיה
מסתבר שיש כאלה שילדו בלי בדיקות בכלל
ברור שיהיו כאלה שילדו בלי שום בדיקהבאורות

זה לא אומר שמה שהן עושות זה מה שהכי בטוח...

אני מכירה אישה שיולדת לבד בחצר שלה בטבע, היא לא עושה שום בדיקות לעצמה או לתינוק שלה אחרי הלידה. היא חיה ונושמת והילדים שלה בסדר גמור. הכל עניין של לקיחת סיכונים.

גם מי שכתבה כאן שילדה בלי בדיקות (שזה מה שכתבתי ש בעיני הכי הגיוני שיסכימו לוותר עליו) לא כתבה לגבי מה היה אחרי הלידה והאם בחנו את אזור הנרתיק. לא בדיקה פיזית אלא הסתכלות- כתבת שאת לא מסכימה לזה. וגם, ב"ה שהייתה לה לידה חלקה כנראה בלי שום סיבוכים, האטות דופק ושום קרעים/צורך בואקום וכו'. הרבה מאוד לידות הן לא כאלו. לכן כדאי לדעתי האישית להתכונן לעוד תרחישים. כי יהיה לך מאוד קשה אם פתאום חס וחלילה במהלך הלידה יגידו שאין ברירה ושחייבים לבצע משהו שאת לא רוצה בו, או שיש סכנה ושלכן צריך לבצע x (למשל חתך חיץ, מנח op, צורך בואקום) או שיהיו קרעים טבעיים ויהיה צורך בתפרים באזור- להגיע לזה לא מוכנה או מתנגדת למרות שזה הצורך הרפואי זה נראה לי ממש ממש מורכב. כמובן שזה הגוף שלך ואת מחליטה עליו. פשוט בתור מי שעברה כמה לידות וגם מכירה מקרוב המון סיפורים, ה תרחישים שאני מדברת עליהם לא כאלו נדירים לצערי. ולכן כדאי לדעתי להתכונן לכל האפשרויות. אומרת לך רק מתוך רצון להיטיב. זה שלך מפה אם את  מוכנה לשמוע מה שכותבים לך או לא...

מאחלת לך מכל הלב לידה טובה, בריאה פיזית ונפשית ושתהיה הכי מדויקת לך💗

ובבדיקהבאורות
לא התכוונתי בהכרח לבדיקה פיזית אלא בכללי להתקרב למקום, גם להסתכלות שאמרת שאת לא מסכימה... 
יש כאן הרבה מידע-באורות

נשמע שבכללי ממש ממש כדאי שיהיה לך ליווי מקצועי, של מישהו שמכיר את המערכת מבפנים, יכול להיות שנגיד הרבה דברים אבל בסוף לא נוכל לדעת.

יש לך פייסבוק?

יש קבוצה של ארגון שנקרא woman friendly. כל המטרה שלהם זה ליצור שעל שיאפשר תיווך בין המטופלת למטפלים בה. יש שם אנשי מקצוע ונשים ששואלות שאלות. בטוחה שיהיו שם נשים דומות לך ואולי תוכלי להיעזר בזה.

בנוסף, אותו ארגון איגד נשות מקצוע שמטפלות בשיטת bot, שזו תרפיה מכוונת לידה. אני ממליצה לך בחום כמה שיותר בהקדם ליצור איתם קשר לדבר להסביר את המצב שלך, לראות מה אפשר להציע לך. להישאר כמו שאת ולהגיע ככה ללידה לא כדאי לדעתי.

זו הקבוצה שלהם-

Women Friendly - הקהילה לטיפול רפואי ידידותי לנשים | Facebook

זו רשימת המלוות בגישה-

https://www.bot.co.il/facilitators

בנוסף, להרבה בתי חולים יש היום מישהי שמרכזת ליווי לידה תחת טראומה.

יש פה רשימה של של מי שאחראיות על מרכזי הליווי בכל אחד מבתי החולים, ממליצה ממש בחום לפנות אליהן בהתאם לבתי החולים שרלוונטיים אליך.

ליווי מודע טראומה בחדרי הלידה בישראל - ארגון המיילדות בישראל

אני לא קשורה לשרשור, אבלזוית חדשה
רק רציתי לומר לך כל הכבוד על ההשקעה בלענות תשובה ארוכה ומפורטת, ועוד לדאוג לקישורים!
מסכימה. יישר כח!המקורית
איפה את מתכננת ללדת?שמן קוקוס

בעין כרם יש אופציה לשיחה עם מיילדת עוד בשלב ההריון, זה נקרא "בואי נדבר".

אני הגעתי לשם לשיחה בזמנו וביקשתי שלא יבדקו לי פתיחה.

הרגשתי שיש הרבה הבנה ובפועל לא בדקו לי פתיחה ללא הסכמתי.

עכשיו אני רואה שכתבת גם שאת לא מעוניינת שיסתכלושמן קוקוס

על האיזור...

זה לא נשמע לי ריאלי לצערי

אבל איך יודעים אם האשה כבר בלידה בלי לבדוק פתיחה?יעל מהדרום

לק"י

יש נשים עם צירים כל חודש תשיעי והן לא בלידה.

כך שצירים הם לא תמיד מדד ללידה.

עכשיו ראיתי תשובות בהמשך השרשוריעל מהדרום
חיבוק. אבל זה כנראה לא מציאותי כזה דברפרח חדש

ואם יהיו לך קרעים וזה ידרוש תפירה? מקווה מאוד שלא אבל צריך גם לקחת את זה בחשבון.

יכול להיות שאם כל הצוות יהיה רק נשים, אז יהיה לך יותר קל?

כי על זה אני חושבת שאת יכולה יותר להתמקח מול הבית חולים.

ילדתי בעין כרםמקרמה

בכל הלידה- לא בדקו פתיחה בכלל

אבל- כמובן שבלידה עצמה כבר כן מילדת ניווטה את הלידה ואת התינוק החוצה.

אני חושבת שכרגע את מעמיסה על עצמך הרבה מאוד (לרגע לא שופטת- מבינה שזה מגיע ממקום כאוב וטראומטי)

כדאי לנסות לבוא ללידה בלי הרבה הצהרות מראש ועם מוכנות לתרחישים השונים - ולקבל החלטות במקום

כן ליצור קשר מראש עם בית החולים, להורים על החידה הרגישה, לוודא שהם מבינים את המורכבות

ומוכנים לגמישות

וברגע האמת- לבחון כל מקרה לגופו- ולקבל החלטות

יהיו בדיקות שככח הנראה ניתן לותר עליהם

ויהיו בדיקות שיכול להיות שברגע האמת את תרצי אותן

בהצלחה

מה לגבי קיסרי?שושנושי

בקיסרי אלקטיבי (מוזמן)

לא בודקים פתיחה

לא בודקים התקדמות

ייתכן ואחרי הלידה תצטרכי אבל לא מעבר 

מה פתאום קיסרי?YaelL
ניתוח קיסרי זה ניתוח בטן לכל דבר ויש השלכות להריונות הבאות, ממש לא מומלץ לעשות את זה מסיבה כזו.
קיסרי עם המון השלכות!!התהילה והתפארת

החלמה ארוכה פי כמה, תלות במשככי כאבים במשך יממות אחכ, סיכון להידבקויות, זיהומים, לפעמים קיסריים נוספים אחכ חלילה..  וזה על קצה המזלג.

להיכנס לשם מבחירה זו ממש החלטה כבדת משקל

זו בחירה של היולדתשושנושי

האופציה קיימת והיא תקבל את ההחלטה שלה

לא חושבת שיש כאן מקום להחליט עבורה לכאן או לכאן 

נראלי שיש לך שתי אפשרויותמחכה להריון
או קיסרי או עם אפידורל מיד אחרי שיבדקו אותך פתיחה 3 אפשר לקבל ואז את לא מרגישה שום מגע חצי גוף נרדם וזה תענוג 
טכנית אפשרבשורות משמחות

אבל לא בטוח שזו בחירה חכמה..

ונשמע שאת ממש נעולה על זה.

זו לידה ראשונה שלך? אם כן אני חושבת שכדאי ללכת לביח שאת רוצה ללדת בו ולשוחח בנחת עם מיילדת לתאר את מה שכתבת פה ולשמוע ממנה מה הצורך בבדיקת פתיחה ואם אפשר לוותר על זה.

בעיקרון אם זו לידה שניה ויותר שלך אז הייתי נוטה לומר לך שאולי המיילדת תזרום איתך כי את יודעת מהו מהלך הלידה ולזהות את שלב הלחיצות.

לגבי בדיקת רופא אחרי הלידה זה בשביל תפרים במידת הצורך גם אם תלדי בכל מקום אחר ויש צורך בתפרים את חייבת לעבור את השלב הזה. אם אין צורך בתפרים אז רק מנקים את האזור כדי שתוכלי יחסית בנוחות להתארגן ולעלות למחלקת יולדות.

יש אופציה!נביעה

והיא-

להגיע בסוף בסוף וללדת!!

היה לי פעמיים.

הגעתי עם צירים מטורפים עליתי למיטה

הסתובבתי

ודחפתי

פעם שניה- באמבולנס- וגם כן

הגעתי ודחפתי והיא יצאה.

אממה-

אצלי זה היה בלידה חמישית ושישית.

או עוד אופציה- לידה בבית עם מיילדת.

היא תזרום איתך.

כי האמת היא, אגלה לך סוד:

מיילדת מקצועית לא צריכה בכלל לבדוק אותך כדי לגלות איזה פתיחה את...

היא מזהה לפי:

הנשימות שלך

ההתרכזות שלך

הכאב שלך

אורך הציר

אורך הזמן בין הצירים.

בהצלחה יקרה!!

זה רק חציבשורות משמחות

מהפתרון... גם אחרי הלידה היא לא מוכנה שיבדקו אם יש קרעים/דימום... מה קורה שיש ח'ו שאריות שילייה??? מילא החלק הראשון היא תסמוך על האינטואציה וזה מעולה אבל כמו שכתבת וגם אני איזכרתי את זה בהודעה אחרת שזה לא מתאים בלידה ראשונה אלא רק מהשניה והלאה. החלק שלאחר הלידה הוא בלתי נמנע ומחייב בדיקה או לכל היותר אבחון חיצוני והיא לא מעוניינת בכך

אחריי הלידה לדעתי יותר קל-נביעה

אחריי שיצא ממך תינוק

אחריי כל הסרט-

זו המיילדת שבודקת, ולא דוחפת שום אצבעות כזכורני... רק מסתכלת מה המצב...

הרתיעה שלה היא ממגע בכלל באזורהמקורית

ולכן זה לא ריאלי. כי היא לא רוצה בכלל שיגעו

ולפותחת היקרה - 

צריך להתגבר על זה כדי לעבור חוויית לידה טובה

אם העיסוק בזמן הלידה מתרכז באם יגעו בי או לא - זה יכול לעכב את הלידה

זה חלילה יכול לסכן את התינוק

בלידה ראשונה, זה בכלל בדרכ יותר ארוך

אצלי הלידה הראשונה הייתה וואקום בכלל. עם תפרים וכו. וזה קורה.. צריך לקחת בחשבון שהתעסקות שם זה חלק מלהביא ילדים לעולם, והיא בעיקר מיטיבה איתך

ממליצה לנסות לפתוח את הראש לאופציה הזו. או שתבחרי בקיסרי מראש. כי ממילא אם לא תרשי שיגעו בך - לא תישאר להם שום אופציה וחבל לסבול מצירים 

גם להסתכל באיזורבשורות משמחות

היא לא מעוניינת...

וזה ממש בלתי נמנע

דיברתי עם דולהלילךהודיה
אמרה שזה אפשרי בלי בדיקות ובלי התסכלות
בעיקרוןYaelL

מקובל לבדוק פתיחה כשמגיעים עם צירים/ירידת מים כדי לדעת איפה את עומדת והאם בלידה ואיך להתקדם. אבל יש לפעמים נשים שיש להן קושי כמו שלך ולפעמים במצב כזה מאפשרים לקבל אפידורל בלי בדיקה אם זה ממש נראה שאת בלידה ואז עם האפידורל הבדיקות לא אמורות לכאוב. פחות מקובל לא לעשות בדיקות בכלל במהלך הלידה אבל יש סיכוי אם תפלי על צוות מבין ומכיל שימנעו מבדיקות ככל שאפשר. זה תלוי במקום ובאנשי הצוות השונים- הרופאים והמיילדת.

לגבי בדיקה אחרי לידה- אני לא מכירה דבר כזה שרופא חייב לבדוק אחרי לידה, ממש לא. המיילדת בודקת בהסתכלות חיצונית יחסית אם צריך תפירה ואם כן רופא תופר. אם לא צריך תפירה לא עושים כלום.

תראי אני חושבת שהכי חשובבן בא לנו

זה שאם את בטיפול- לעשות בטיפול ממש הכנה והתמקדות לקראת הלידה

מה התרחישים שזה עלול להפגיש אותך איתם

מה בבחירה שלך

ומה לאו דוקא(נגיד תפרים אם תצטרכי לדוגמא..)

ואיך תתמודדי.. אני לא יודעת באיזו שיטה את מטופלת

אבל יש שיטות לעבודה עם חרדות שאולי אם ץהליך מראש ממורד לסיטואציה יוכל אולי להפחית את החרדה ולתת לך כלים להתמודדות

תכלס מצד הבדיקות

היתי מגיעה לביקור לבי''ח שאת רוצה

מדברת באופן אישי עם הצוות.. נכון שאין לדעת מי תהיה איתך בלידה אבל שתשמעי מה הגישה שלהם..ומה היחס לבקשה

ובכלל שהכל יהיה כמה שיותר מוכר..זה מפחית מהחרדה

אולי שווה לך לשלם למיילדת פרטית שתגיע וככה תהיי רגועה שהיא תתחשב בך

ובכל מקרה

זכותך לסרב לבדיקות פתיחה

כדי שיכניסו אותך לחדר לידה את יכולה להגיע או לבקש חדר לידה כשהצירים כבר ממש צפופים וכואבים ומאמינה שיכולים לעקוף את הנוהל

או שתבקשי אפידורל ורק אז שיבדקו פעם אחת

ואחר כך ממש לא חייב להבדק

אצלי בקושי בדקו..

אבל מקווה שלא תפלי על מיילדת מקובעת ולא רגישה שסתם תנסה לשכנע וכו

לכן היתי במקומך כן שוקלת מישהי פרטית

ובמהלך הלידה עצמה ואחריה את צריכה לקחת בחשבון שאין ברירה

גם לפעמים לעזור לראש לצאת ..גם אם יש תפרים

תודהלילךהודיה

אני אנסה כמו שכתבו למטה בתגובות ליצור קשר עם הארגון שעוזר בזה בבית חולים

ואם לא יצליח ואני אגיע לבית חולים שמתעקש על בדיקות אז כנראה שאשקול לידה אחרת

אני ממש כמוך- ומצאתי פיתרון טובגלי2

גם אני לא מוכנה לעבור בדיקות פתיחה בגלל שנפגעתי מינית מרופא ועוד שלל פגיעות אחרות שקשורות. ילדתי באסף הרופא וכשהגעתי וסירבתי לבדיקה על רקע של פגיעה מינית הפנו אותי לארגון בשם יד ביד שפעיל בבית החולים. עוד לא הייתי בלידה פעילה (הגעתי בעקבות ירידת מים) אז נפגשתי בנחת עם העובדת הסוציאלית של הארגון מתמחה בנושא והסברתי לה מה הטריגרים שלי ומה אני צריכה. היא הזמינה לפגישה את האחות הראשית בחדרי לידה והיא נתנה לי אישור לא לעבור אף בדיקת פתיחה ואף בדיקה וגינלית. תלו שלט מחוץ לחדר שילדתי בו עם בקשה שצוות רפואי שאין צורך דחוף שיכנס- שלא יכנס (כי זו עוד בקשה שהיתה לי) והמיילדת הראשית אמרה לי שאם מבקשים לבדוק אותי לומר שיש אישור ממנה לא לבדוק, וכך אכן היה. אחרי הלידה העובדת הסוציאלית התקשרה אלי ושאלה אותי איך היה, הם היו מאוד רגישים וגמישים אז אני ממליצה מאוד על אסף הרופא! וכמובן מומלץ ליצור קשר עם יד ביד לפני הלידה כדי לתאם את כל העניינים. שיהיה בהצלחה ובקלות ובשמחה ורוגע בעז"ה

ואחרי הלידה גם לא בדקו אותך בכלל?באורות
ממש שמחה לשמוע על זה שהצלחת למצוא מקום שנתן לך מרחב שהרגשת בו בטוחה
מצטרפת. משמח מאוד.המקורית
וואו איזה מרגש שיש שיתוף פעולה כזה, מדהים!שושנושי
וואו מדהים!דיאן ד.

איזה יופי לשמוע בשבילך.

ולפותחת חיבוק!

אין לי עצות. אבל מקווה ומתפללת בשבילך שתימצאי את המקום המדויק והטוב בשבילך

ושתצאי עם חוויה טובה וחיובית!

בדקו אותך במיון?לילךהודיהאחרונה

כדי לדעת עם להכניס לחדר לידה ? איך ידעו שהגיע הזמן להכנס לחדר לידה או מתי הזמן ללחוץ?

@גלי2 

תבדקי בשיבא. יש להם תוכנית שמלווה נשים שנפגעו.לא מחוברת

אבל אני חייבת להגיד שבכל מקרה לא כדאי ללכת לבד תלכי עם דולה.

והייתי בודקת אפשרות של לידת בית.

אבל לדעתי אם את ממש לא משחררת לתינוק יהיה מאוד קשה לצאת.

מכירה מישהי עם סיפור דומה לא הסכימה לא לבדיקות והרגישה מאוד לא בטוחה. היא הגיעה לקיסרי חירום עם קרע ברחם. לא אומרת שזה יקרה לך. בכלל.

פשוט אומרת שחובה טיפול חבל לך להחמיר את המצב. 

תודה לכל המגיבותלילךהודיה

קראתי את כל התגובות

תודה ל@גלי2 על הפתרונות

קודם כל חיבוקממשיכה לחלום

אני ממש מצטערת לשמוע את מה שעברת

דבר שני, המוקד בלידה צריך להיות אמא בריאה ותינוק בריא.

נתנו לך כאן הרבה אפשרויות, מקווה שאחת מהן תתאים לך אבל חשוב מאוד לזכור את נקודת המוצא.

לי אחרי הלידה היה אירוע חריג, לא מפרטת מחשש לאאוטינג.

אם הצוות לא היה בודק ושם לב זה היה יכול לסכן אותי

ואני לא הייתי יודעת להגיד שזה חריג.

הן בדקו ושמו לב

ולילדים שלי יש אמא בריאה ב''ה

לידה יכולה מאוד בקלות להפוך לאירוע חריג

היא יכולה גם להתנהל באופן חלק

אבל יכול להיות פתאום מצוקה של האמא או התינוק שיכולה לגרום למצבים קשים

אני לא אומרת כדי להפחיד אלא כי אני חושבת שממש חשוב להבין את זה כדי לעשות החלטות נכונות

בעבודה שלי אני עובדת בחינוך מיוחד וחלק מהילדים הגיעו למצב הזה מאירועים שקרו בלידה (חוסר חמצן למוח בדרגות שונות)

מאחלת לך החלטות טובות, לידה קלה מעצימה ובריאה לך ולעובר🩷

אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שליאחרונה

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

כי היה לי איחורמותקקקאחרונה
ואני אחת כזאת שישר נכנסת לסרטים וחייבת לדעת
😱😱🫂🫂🫂רקאני
התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

לא היה לך קשה המרחק?1375422אחרונה

לא צריך לבוא לביקורת? ואם יש בעיות/רוצים לקצר את החוטים/זה כואב וכו

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

בדיקת מזוזות עוזרת. קריאת שמע מתוך הסידורמחי
חוץ מזה באמת לנסות לחשוב על דברים חיוביים לפני השינה, מצטרפת להמלצה להירדם עם הרפיה
אצלי קבוע היו סיוטים בהריונותעדינה אבל בשטחאחרונה
אח''כ גם בדקתי על זה בגוגל, וראיתי שזה קורה, וגם אני לפעמים הייתי הולכת לישון בחשש של מה סרט האימה שאני הולכת לראות הלילה..
לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.אחרונה

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

אולי יעניין אותך