מקווה שתצליחי יום אחד להירפא מזה ושזה יהיה מאחוריך💗
לגבי השאלה שלך.
העניין פה הוא לא דווקא בדיקות הפתיחה. זה החלק ה"שולי" בעיני.
את יכולה לצורך העניין להחליט שאת יולדת בבית עם מיילדת פרטית. יש מאות לידות כאלו בישראל כל שנה.
אני לא יודעת איך בית חולים יסכים לקבל אותך ללידה בלי לבדוק בכלל ולהתקרב לאזור, אני לא יודעת אם הם יסכימו לקבל על זה אחריות. אם תגיעי אליהם אחרי לידה כל סיפור הפתיחה כמובן לא יהיה רלוונטי. וגם נניח ויסכימו לך ללדת בלי בדיקת פתיחה.
יש בלידה הרבה מעבר לזה.
פתיחה זה רק לבדוק את התקדמות הלידה.
בלידה עצמה- יש מצבים שונים שדורשים לפעמים התערבויות. למשל התינוק במצג הפוך(op). אם לא יבדקו את זה- לא יוכלו לדעת. לפעמים חייבים לבדוק את זה ידנית, אין דרך אחרת לראות את זה. וזה בגדר הצלת חיים לפעמים. אם הרופא לא יוכל לבדוק את זה, והתינוק תקוע, ורואים ירידות דופק ואת לא מסכימה שיתקרבו אליך- יבקשו ממך ללכת לקיסרי.
תוך כדי שהתינוק יוצא, המיילדת מסתכלת ומכוונת אותו ומסבירה לך מתי ללחוץ בשביל שלא תקרעי. כמובן יש נשים שיולדות בלי זה (מי שיולדת לידת בזק למשל ולא מספיקה להגיע לבי"ח) אבל זה מגדיל את הסיכוי לקרעים.
וזה מוביל אותי לנושא האחרון, וסליחה שאני קצת נחרצת פה, מצטערת.. פשוט חושבת שממש חייבים להבין את זה...
מה שבעיקר אני חושבת עליו הוא דווקא אחרי הלידה,
וזה לא משנה אם ילדת עם מיילדת פרטית/רופא בבית, אם ילדות באוטו, בשדה ליד הבית או בחדר לידה.
אם לא יבדקו אותך פיזית אחרי לידה, לא יוכלו לדעת אם יש קרעים. אני לא מכירה אף אופציה בה אפשר לבדוק קרעים בלי להסתכל באזור. את *לא* רוצה להישאר עם קרעים לא מטופלים. לצורך העניין את יכולה לאבד לגמרי שליטה על סוגרים. סליחה שאני מדברת ככה כאילו ב"הפחדה" אבל זו לא הפחדת שווא, זו האמת לצערי. יש לי שתי חברות שנקרעו ככה ואם לא היו תופרים אותן ומטפלים בהן כמו שצריך, ה' יעזור. יש להן מלא מזל שהן חיות בתקופתנו ולא לפני 100 שנה.
האופציות שאני רואה-
אם באמת את לא חושבת שיש שום סיכוי שתסכימי שיתקרבו אליך לאזור, לדעתי האופציה הכי בטוחה בשבילך ובשביל התינוק זה קיסרי אלקטיבי. ככה תהיה לך הכי הרבה שליטה על זה. בכל מקרה לדעתי במצב בו נניח והבית חולים יסכים לקבל אותך, במצב של מצוקה עוברית הכי קטנה אם הם לא יכולים להתקרב אליך פיזית הם יבקשו שתעברי לקיסרי.
צריך להבין שכל ההתנהלות הזו היא בשביל הבטיחות שלך קודם כל, אבל שיש פה גם עובר שיהיה תינוק שתלוי בך. שזה בשביל לשמור עליו ועליך.
יש בתי חולים שיש להם התמחות לנשים שעברו פגיעה מינית עם מיילדות שמתמחות בזה.
שולחת בינתיים שלא יימחק לי אבל יש לי עוד מה להוסיף