חדשה כאןלילךהודיה
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ז באדר א׳ תשפ"ד 0:29

(הערת מנהלת - ראיתי שפתחת שרשור נוסף עם אותה שאלה ועוד קצת תוספות, אז מחקתי את השרשור השני וערכתי את ההודעה, כדי למנוע בלבול של שרשור כפול)

אז אני בחודש שמיני , נשואה כבר שנתיים .

בקרוב הלידה ויש לי כמה שאלות -

יש אופציה ללידה בבית חולים בלי בדיקות פתיחה בכלל ? לא רוצה שיבדקו אותי בכלל לא במיון ולא בחדר לידה ..

הבנתי שגם אחרי שיולדים בחדר לידה אז יש בדיקה וגינלית שעושה רופא ..

יש אופציה להמנע מכל זה? פשוט להגיע וללדת בלי בדיקות פתיחה ?

אני לא רוצה את זה כי זה אני מתמודדת עם פוסט טראומה שקשורה למערכת הרפואית- רופא שפגע וגלייזיטינג רפואי . אם לא תהיה אופציה ללדת בלי בדיקות פתיחה בבית חולים אז לא יודעת מה אעשה..

ולא , אני לא מוכנה לנשום ולעבור את הבדיקות האלה .. ואל תגידו שזה מהר..

בעקרון עד היום מהרגע שנישאתי לא עברתי שום בדיקה פנימית באזור הזה אפילו לא אולטרסאונד וגינלי או ספקולום בגלל הטראומות ..

התקשרתי לתנועה לחופש בחירה בלידה אמרו שבעקרון זכותי לסרב אבל הם לא יכניסו אותי לחדר לידה

אשמח למענהלילךהודיה
נשמע שכדאי לטפל בטראומותאורות המלחמה
כדי לקדם לידה צריך לדעת מה הפתיחה... אבל בשביל הנפש שלך ובשביל שתוכלי להמשיך בחיים כדאי שתטפלי בזה... 
אני מטופלת בנושאלילךהודיה

אבל יש אופציה ללדת בלי בדיקות פתיחה?

הגיניקולוג שלי אומר שבעקרון טכנית אפשר ללדת בלי בדיקות פתיחה.. אבל לפי הנהלים של בתי החולים צריך בדיקת פתיחה ולהראות התקדמות כל שעה אחרת את סתם תופסת להם חדר..

כמו שהוא אמר לךאורות המלחמה
בדיקות הפתיחה הן כדי לבדוק התקדמות. אי אפשר בלי....
זה לא נכון... ילדתי בעין כרםמקרמה

הייתי 4 שעות בחדר לידה בשום שלב לא הציעו לי בדיקת פתיחה...

להפך... אפילו נמנעו- כי הייתי אחרי ירידת מים

(התחלתי מירידת מים שלא התפתחהלידה  36 שעות... ולכן קיבלתי פ מפיטוצין)

אחרי ירידת מיםהשקט הזה

נמנעים מריבוי בדיקות פתיחה מחשש לזיהום.

אבל כן ירצו לבדוק לפחות פעם אחת לראות אם יש פתיחה ואם להכניס לחדר לידה

נכוןמקרמה

אבל אם אפשר להימנע מבדיקות אחרי ירידת מים

אפשר להימנע מבדיקות אחרי טראומה

זה לא הרמטי- אבל זה משהו

אבל בשביל זה צריך לוודא מראש שהמיילדת מבינה את המורכבות

ושהיולדת תבין את ההשלכות

הוא אמר בדיקות הפתיחהלילךהודיה

נועדו כי לדעת כמה את מתקדמת כי אם לא את סתם תופסת חדר לידה והבית חולים מפסיד כסף בזמן שהיה יכול לתקתק עוד יולדת

אבל הוא אמר שבעקרון מבחינה רפואית אין לזה כל כך משמעות

יש לך בית חולים בירושליםשושנושי

סנט ג'וזף

מאפשרים לידה עם מינימום התערבויות

קראתי פעם בכתבה שהם נמנעים מביצוע בדיקות פתיחה כדי לתת ליולדת את ההתקדמות הטבעית שלה

אבל בטוחה שמצישהו יש בדיקה כזאת

הרי צריך לדעת מתי ללחוץ

מה הפתיחה

מה גובה העובר וכו'

כדאי לבדוק לעומקמקרמה

כעל הידוע לי (לפי מה שביררתי לפני 4 שנים)

הם מוגבלים בטיפול במצבי חירום

נכוןשושנושי

הם אכן מוגבלים

ומעבירים לבית חולים אחר במקרה הצורך

זה מיועד רק לנשים שממש ממש ממש לא רוצות התערבות

ומעדיפות ללדת שם למשל בלידת מים במקום בבית

כך ששם עדיף כי יש רופא ילדים ונשים

אבל לא משהו מעבר..

גם בסנט ג'וזףבאורות

לא חושבת שיש אפשרות שיסכימו לגמרי לאפשר מצב בו הם מתחייבים שהם לא מסתכלים או נוגעים באזור הנרתיק. זה נכון שהם בי"ח שמאוד מאפשר ליולדת בחירה והם ממש נמנעים מהתערבויות.

צריך לקחת בחשבון ש המיקום של בית החולים הוא באזור ערבי שזה לא הכי סימפטי בימים אלו, וזה בית חולים נוצרי כך שיש שם אזכורים של העניין. בנוסף אם אני זוכרת נכון חלק מהאחיות לא מדברות עברית טוב. 

נכון צודקתשושנושי

טוב שציינת את זה, שכחתי

יש צלב בכל מקום

האחיות חלקן לבושות כמו נזירות (או כולן)

במיוחד המיילדת הראשית, ממש נזירה

כנל לגבי המיקום..

אני לא חושבת שזה יהודיאורות המלחמה
אהובה שאתיגל ליבי

ממליצה לך ממש לפנות לבית החולים בו את מתכננת ללדת, בהרבה בתי חולים יש שירות של שיחה עם מיילדת ובניית תכנית לידה מודעת טראומה. כל עוד את יולדת לידה טבעית (ללא אפידורל) באמת אפשר לוותר על בדיקות הפתיחה. ברוב בתי החולים כן דורשים בדיקת פתיחה בשביל להיכנס לחדר לידה.אני יודעת שיש אפשרות לבדיקת פתיחה עם מתמר וגינלי אם זה יותר מרגיש לך נכון בשבילך.

אבל שוב, ממש ממליצה לדבר עם בית החולים. בדרכ הם מגלים רגישות וגמישות והם יוכלו לעזור לך לבנות תכנית לידה שתעזור לך לחוות לידה משמעותית ומעצימה בע"ה ❤️

אפשר לוותר גם על הבדיקת פתיחה במיון?לילךהודיה
אני יודעת על מקרה שהכניסו על סמך אולטרסאונד וגינלייגל ליבי

בגלל שבלידה התינוק כבר יורד אין אפשרוץות לראות את צוואר הרחם בגישה בטנית 

אני לא מוכנה אפילו לאולטרסאונד וגינלילילךהודיה
לא מוכנה שיכניסו משהו לשם, שיגעו שם או יסתכלו שם
אבל בכל אופן בלידה יגעו שםSeven

ויסתכלו שם זה חלק מהלידה הטבעית

בדיקת חובה זה מאסט לפי זה מכניסים לחדר לידה ולפי זה יודעים שאת בלידה או שיש התקדמות בהתאם לזמן

אין אופציה ללדת בלי מגע?לילךהודיה

למה זה מאסט? מה עושות נשים שיולדות בבית בלי רופא? הם לא יולדות כי אין מישהו שבדק אותם?

ולגבי הזמן- כשדיברתי עם העמותה למען חופש בחירה בלידה הם אמרו שהזמן נועד רק בשביל הבית חולים . לראות שאת לא תופסת להם מיטה הרבה מאוד זמן .

אז לדעתי אני חושבת שיש דרך ללדת בלי בדיקות ובלי זמנים , השאלה איפה

גם אם תלדי בביתSeven

תצטרכי מיילדת וכל המגע שהסברתי גם בהמשך הוא כדי שלא תקרעי!!

יש מקומות טבעיים ללידה ואז משלמים משו כמו 14 אלף ויולדים בלי מדיניות בית חולין

גם נשים יולדות בבית צריכות מגע שםאורות המלחמה
כי לידה מתקיימת באזור הזה. אין דרך להתחמק מזה
סליחה זה לא תמיד נכוןהרקולסית

בעקרון לידה קורית גם בלי מגע

יש הרבה מצבים שמגע הוא נצרך או מועיל (לדוגמא לפעמים המיילדת משמנת את העור כדי להפחית סיכוי לקרע)

אבל בהרבה מצבים הלידה קורית גם בלי מגע בנרתיק

עכשיו אני נזכרתהרקולסית
שגם בלידת בית כן היה צריך לבצע בדיקה עם מגע לאחר הלידה, לוודא שהכל תקין ואין קרעים
נשמה, גם בבית יש מצב שנוגעיםהתהילה והתפארת

אם צריך לתפור נניח, בטח שמסתגלים כדי לראות מה מצב התינוק כשהוא יוצא.

צריך לפעמים לסובב אותו, צריך לםעמים להוציא את השילייה. אין אםשרות ללדת בלי שום כלום..

נראה לי תנסי להתקשר לשאול בתי חולים ספציפיים אחרי שתדברי עם דולה או מישהי טבעית שתסביר לך מה ראלי מבחינת הציפיות שלך ומה לא.

אחרת הם ינפנפו אותך

בלידה יגעו ויסתכלו.. והרבהשושנושי

אולי לידה פרטית בבית עם מיילדת פרטית שמנוסה בטראומות מהסוג הזה?

דיברתי כבר עם כמה בתי חוליםלילךהודיה

ליתר דיוק עם מיילדות שאני מכירה מכמה בתי חולים

אומרות שאי אפשר לוותר על זה גם אם אני אלד הכי טבעי שאפשר

אוף

מתסכל מאוד. ניסית לדבר עם מרכזי הלידה ליולדות אחרייגל ליבי

טראומה? יש להרבה בתי חולים והם בדרכ יכולים לעזור

כן, מרכזים ליולדות אחרי טראומהלילךהודיה
אמרו שאפשר לדאוג שתהיה אחות רגישה , שאני אבחר את האחות והיא היחידה שתבדוק אותי, שאני אקבל תרגילי נשימות וכו' אבל אני עדיין לא רוצה את זה
נשמע קשה❤️יגל ליבי
מקווה שתמצאי פתרון שתהיי שלמה איתו!!
בקפלן יש מכשיר לבדיקת פתיחהSeven

שהוא חיצוני לחלוטין אבל כן מניחים באיזור הלמטה... לא מכניסים

אבל האמת לא ממליצה ללדת בקפלן

דיברתי עם קפלן השבועלילךהודיה

ואם חברה מיילדת שם .

הם עושים מחקר לגבי שימוש במכשיר כזה אך כרגע משרד הבריאות לא מרשה להשתמש בו

לא יודעת מי אמרה לך את זהSeven
אבל אני ילדתי שם לפני 3 שנים ובדקו אותי איתו
אמרה לי מיילדת שםלילךהודיה
ובנוסף זה מה שאמרו לי במרפאה ליולדות עם טראומה
למה חא ממליצה קפלן סתם מענייןדיקלה91
מוסיפהלילךהודיה

יש דרך ללדת בבית חולים בלי שיכניסו לי מכשירים  או יידים למטה? בלי שיסתכלו עלי למטה ?

לא מוכנה שאף אחד יגע בי שם או יסתכל עלי שם גם אם זה לצורך רפואי

בגדולSeven

מכניסים ידיים לבדוק ריכוך צוואר רחם או לבדוק איפה הראש שמים לך גם שמן כדי שלא תקרעי ומניחים קומפרסים חמים כנל כדי למנוע קרעים

זה די מתבקש זה תהליך הלידה ...

בכל אופן שמגיעים ללידה זה לא מצב סטנדרטי את כבר לא מרגישה את כל המגע הזה

לא מרגישה? איך זה הגיוני?לילךהודיה

ברור שאם בן אדם יגע בי למטה אני ארגיש

בטח כשיש לי טראומה אני ארגיש את זה

" מכניסים יידים"- חח בטוח שאני ארגיש את זה

א. לא לא בטוחSeven

יש אנדרנלין בלידה את לא מפוקסת בכלל (אני מדברת על בלי אפידורל) ההתרכזוץ שלך בדברים היא רק בזה שאת רוצה ללדת כאן ועכשיו חחחח

ב. במידה ותקחי  אפידורל לא תרגישי גם אבל תיהי יותר מפוקסת

לא רוצה אפידורללילךהודיה
אני לא הרגשתי בכלל שהתעסקו שםשושנושי

קיבלתי אפידורל

שכבתי במיטה

היה לי גם וואקום ולא הרגשתי כלום!!!!!!!

ראיתי אותם מסתכלות ונהנתי מזה שהם עליי ובודקות כל הזמן שהכל מתקדם כמו שצריך

ההסתכלות שלהם הרגיעה אותי.. 

ממש לא נכוןבשורות משמחות

בפתיחה מתקדמת הנגיעה באזור כבר לא מורגשת כמעט לגמרי, ומיד אחרי הלידה בכלל הכל יחסית בשלב הראשוני מאבד תחושה יחסית רק אחרי זמן מה קצת החוש חוזר ומרגישים

את נחושה בדעתך כאילו שכבר עברת לידה חח

זה ממש לא מה שאת מדמיינת אני חושבת, הפחד מנהל אותך, לא כדאי להגיע כך ללידה

אני חושבת שאת מערבבת הרגשה וכאבמחי

זה נכון שבפתיחה מתקדמת בדיקת פתיחה יכולה להיות לא כואבת בכלל, לעומת כשיש פתיחה קטנה עדיין שאז בדיקת פתיחה יכולה ממש להציק. אבל לא מורגשת? ברור שהרגשתי שהמיילדת הכניסה את היד, אפילו שהייתי בפתיחה מתקדמת.

אני מסכימה שאחרי הלידה הכל קצת מעורפל ואולי גם מאולחש כזה, אבל כשתפרו אותי הרגשתי בבירור איפה תופרים אותי ואיפה נוגעים בי, מה השאלה בכלל...

מה שכן, כמה שהשלב יותר מתקדם בלידה ואחרי הלידה, פחות היה לי אכפת שרואים אותי והרגש של הצניעות/מבוכה נעלם לגמרי.

מסכימה ממשאמא לאוצר❤
בסוף הלידה מתרחשת שם למטהיגל ליבי

גם בלידה עם מינימום התערבות יהיה צורך לבדוק שהראש יוצא כמו שצריך, שאת לא נקרעת קרעים חמורים, ואם יש קרע אז יהיה צורך בתפרים.

אפשר לצמצם מגע והתערבות אך אין דרך להימנע לחלוטין❤️

כמה שזה כואב ולא רצוי - את הכי צודקת שיששושנושי
נשמהאורות המלחמה
מה שאת מבקשת הוא לא הגיוני. אי אפשר ללדת בלי להסתכל באזור הזה. זה האזור שבו יוצא התינוק. האנרגיות שלך לא מכוונות נכון. חבל שאת מבזבזת אותם על משהו שהוא לא הגיוני ולא יכול לקרות
הדבר הכי קרוב לזהעדיין טרייה

היה לי בלידת מים שאז באמת המיילדת לא נגעה בי בכלל אבל כן בדקו אותי פעם אחת לפני הכניסה לחדר לידה (על זה אפשר אולי לוותר אם מדברים איתם מראש) ופעם אחת אחרי הלידה לבדוק אם יש צורך בתפרים אחרי הלידה על זה אני חושבת שבעייתי לוותר כי זה אומר שאת לא מעוניינת שיתפרו אותך גם אם הפצע מדמם (הבנתי שזה אפשרי אבל ההחלמה הרבה יותר ארוכה וכואבת).

אני חושבת שתנסי לקבוע פגישה עם מיילדת לפני יש אפשרות כזאת בהדסה עין כרם לא יודעת לגבי בתי חולים אחרים ותנסו להגיע לתוכנית לידה שמתאימה לך עוד אפשרות זה לקחת מיילדת וללדת בבית אבל עדיין השלב של התפרים זה שאלה.

כאפשרות אחרונה אם באמת את רואה שאת לא מסוגלת אפשר תמיד ללדת בקיסרי.

אני לא רואה פתרוןבשורות משמחות

שעונה לכל הדרישות האלה חוץ מללדת בעצמך בבית לבד לבד אפילו בלי מיילדת רגישה ככל שתהיה, ואני ממש לא ממליצה על הפתרון הזה בטח אם את מספרת שיש לך טראומה בנושא כי זה רק יכול להחמיר את המצב הרגשי והנפשי.

האופציה השניה זה ללדת בקיסרי מתוזמן, אבל גם פה יש חסרונות וסיכונים ואולי הרבה יותר מללדת טבעי

אפשר ללדת בקיסרי...אנונימית בהו"ל
תכלס, לא חשבתי על זהאורות המלחמה
אולי בלידת מים יהיו פחות בדיקות?נשואה פלוס+
אולי יש כאן מנוסות בלידת מים שידעו להגיד..
גם בלידת מיםבאורות

אם היא בבית חולים ולא בבית, אז יבקשו לבדוק פתיחה, לבדוק את היולדת אח"כ.

ברור שאפשר לסרב. לא בטוחה שיש בית חולים שיסכים לזה. 

דבר ראשון, ממש מצטערת לשמוע מה שעברתבאורות

מקווה שתצליחי יום אחד להירפא מזה ושזה יהיה מאחוריך💗

לגבי השאלה שלך.

העניין פה הוא לא דווקא בדיקות הפתיחה. זה החלק ה"שולי" בעיני.

את יכולה לצורך העניין להחליט שאת יולדת בבית עם מיילדת פרטית. יש מאות לידות כאלו בישראל כל שנה.

אני לא יודעת איך בית חולים יסכים לקבל אותך ללידה בלי לבדוק בכלל ולהתקרב לאזור, אני לא יודעת אם הם יסכימו לקבל על זה אחריות. אם תגיעי אליהם אחרי לידה כל סיפור הפתיחה כמובן לא יהיה רלוונטי. וגם נניח ויסכימו לך ללדת בלי בדיקת פתיחה.

יש בלידה הרבה מעבר לזה.

פתיחה זה רק לבדוק את התקדמות הלידה.

בלידה עצמה- יש מצבים שונים שדורשים לפעמים התערבויות. למשל התינוק במצג הפוך(op). אם לא יבדקו את זה- לא יוכלו לדעת. לפעמים חייבים לבדוק את זה ידנית, אין דרך אחרת לראות את זה. וזה בגדר הצלת חיים לפעמים. אם הרופא לא יוכל לבדוק את זה, והתינוק תקוע, ורואים ירידות דופק ואת לא מסכימה שיתקרבו אליך- יבקשו ממך ללכת לקיסרי.

תוך כדי שהתינוק יוצא, המיילדת מסתכלת ומכוונת אותו ומסבירה לך מתי ללחוץ בשביל שלא תקרעי. כמובן יש נשים שיולדות בלי זה (מי שיולדת לידת בזק למשל ולא מספיקה להגיע לבי"ח) אבל זה מגדיל את הסיכוי לקרעים.

וזה מוביל אותי לנושא האחרון, וסליחה שאני קצת נחרצת פה, מצטערת.. פשוט חושבת שממש חייבים להבין את זה...

מה שבעיקר אני חושבת עליו הוא דווקא אחרי הלידה,

וזה לא משנה אם ילדת עם מיילדת פרטית/רופא בבית, אם ילדות באוטו, בשדה ליד הבית או בחדר לידה.

אם לא יבדקו אותך פיזית אחרי לידה, לא יוכלו לדעת אם יש קרעים.  אני לא מכירה אף אופציה בה אפשר לבדוק קרעים בלי להסתכל באזור. את *לא* רוצה להישאר עם קרעים לא מטופלים. לצורך העניין את יכולה לאבד לגמרי שליטה על סוגרים. סליחה שאני מדברת ככה כאילו ב"הפחדה" אבל זו לא הפחדת שווא, זו האמת לצערי. יש לי שתי חברות שנקרעו ככה ואם לא היו תופרים אותן ומטפלים בהן כמו שצריך, ה' יעזור. יש להן מלא מזל שהן חיות בתקופתנו ולא לפני 100 שנה.

האופציות שאני רואה-

אם באמת את לא חושבת שיש שום סיכוי שתסכימי שיתקרבו אליך לאזור, לדעתי האופציה הכי בטוחה בשבילך ובשביל התינוק זה קיסרי אלקטיבי. ככה תהיה לך הכי הרבה שליטה על זה. בכל מקרה לדעתי במצב בו נניח והבית חולים יסכים לקבל אותך, במצב של מצוקה עוברית הכי קטנה אם הם לא יכולים להתקרב אליך פיזית הם יבקשו שתעברי לקיסרי.

צריך להבין שכל ההתנהלות הזו היא בשביל הבטיחות שלך קודם כל, אבל שיש פה גם עובר שיהיה תינוק שתלוי בך. שזה בשביל לשמור עליו ועליך.

יש בתי חולים שיש להם התמחות לנשים שעברו פגיעה מינית עם מיילדות שמתמחות בזה.

שולחת בינתיים שלא יימחק לי אבל יש לי עוד מה להוסיף

אבלבאורות

גם בקיסרי

יצטרכו לעשות לך קטטר.

זה אמנם לא הנרתיק עצמו, אבל זו כן התעסקות באזור. 

לא מחייבאופק המדבר
אפשר בלי
נכון, צודקתבאורות

בקיסרי צרפתי לא?

ממה שביררתיאופק המדבר

נכון, יכול להיות שגם בפרטי אחר זה אפשרי.

אבל ללדת מבחירה בקיסרי זה ביג נו נו

עיקר העניין פה הוא להביןבאורות

שהצוות הרפואי לא עושה את זה בשביל עצמו.

התגובות שכתבת מראות שזה קצת המחשבה שלך.

זה בעיני, דרך מחשבה לא נכונה.

זה נכון שיש פרוטוקולים של בית חולים שהם מיותרים ומוגזמים ונועדו לכסות את הבית החולים והצוות מתביעות. אפשר לנקות את זה ולהבין מה המינימום הנדרש בשביל לשמור על הבטיחות שלך. אבל יהיה מינימום שיידרש. לא לבדוק בכלל לא קיים במסגרת רפואית.

אבל, בסוף בסוף,צריך לזכור, המטרה היא לשמור על האישה והתינוק שלה שיצאו בריאים ושלמים.

ב'ה אנחנו חיים היום בתקופה בה נדירים המקרים שנשים ותינוקות נפטרים במהלך הלידה. זה לא סתם ככה. זה בזכות זה שהתקדמנו, שיש אפשרות לזהות מצבי מצוקה ולטפל בהם. כל הבדיקות נועדו בסוף בדיוק בשביל זה-לשמור על החיים שלך ושל התינוק שלך. זה ממש לשמור על החיים. לא משהו סתמי כזה. לידה זה דבר שיכול להיות מסוכן. לצורך העניין הסטטיסטיקה באפריקה בה אין טיפול מתקדם זה שאחת מתוך 26(!) יולדות נפטרת במהלך/אחרי הלידה. הצוות הרפואי כאן בשביל לשמור עליך ועל התינוק שלך מזה. וגם אם לא סכנת מוות חס וחלילה, לשמור על זה שתוכלי לקיים יחסי מין נורמליים אחכ, שהאזור ירפא כמו שצריך, שתשלטי על סוגרים ושלא יהיו בעיות חלילה. 

תקראי את המשך התגובותלילךהודיה
מסתבר שיש כאלה שילדו בלי בדיקות בכלל
ברור שיהיו כאלה שילדו בלי שום בדיקהבאורות

זה לא אומר שמה שהן עושות זה מה שהכי בטוח...

אני מכירה אישה שיולדת לבד בחצר שלה בטבע, היא לא עושה שום בדיקות לעצמה או לתינוק שלה אחרי הלידה. היא חיה ונושמת והילדים שלה בסדר גמור. הכל עניין של לקיחת סיכונים.

גם מי שכתבה כאן שילדה בלי בדיקות (שזה מה שכתבתי ש בעיני הכי הגיוני שיסכימו לוותר עליו) לא כתבה לגבי מה היה אחרי הלידה והאם בחנו את אזור הנרתיק. לא בדיקה פיזית אלא הסתכלות- כתבת שאת לא מסכימה לזה. וגם, ב"ה שהייתה לה לידה חלקה כנראה בלי שום סיבוכים, האטות דופק ושום קרעים/צורך בואקום וכו'. הרבה מאוד לידות הן לא כאלו. לכן כדאי לדעתי האישית להתכונן לעוד תרחישים. כי יהיה לך מאוד קשה אם פתאום חס וחלילה במהלך הלידה יגידו שאין ברירה ושחייבים לבצע משהו שאת לא רוצה בו, או שיש סכנה ושלכן צריך לבצע x (למשל חתך חיץ, מנח op, צורך בואקום) או שיהיו קרעים טבעיים ויהיה צורך בתפרים באזור- להגיע לזה לא מוכנה או מתנגדת למרות שזה הצורך הרפואי זה נראה לי ממש ממש מורכב. כמובן שזה הגוף שלך ואת מחליטה עליו. פשוט בתור מי שעברה כמה לידות וגם מכירה מקרוב המון סיפורים, ה תרחישים שאני מדברת עליהם לא כאלו נדירים לצערי. ולכן כדאי לדעתי להתכונן לכל האפשרויות. אומרת לך רק מתוך רצון להיטיב. זה שלך מפה אם את  מוכנה לשמוע מה שכותבים לך או לא...

מאחלת לך מכל הלב לידה טובה, בריאה פיזית ונפשית ושתהיה הכי מדויקת לך💗

ובבדיקהבאורות
לא התכוונתי בהכרח לבדיקה פיזית אלא בכללי להתקרב למקום, גם להסתכלות שאמרת שאת לא מסכימה... 
יש כאן הרבה מידע-באורות

נשמע שבכללי ממש ממש כדאי שיהיה לך ליווי מקצועי, של מישהו שמכיר את המערכת מבפנים, יכול להיות שנגיד הרבה דברים אבל בסוף לא נוכל לדעת.

יש לך פייסבוק?

יש קבוצה של ארגון שנקרא woman friendly. כל המטרה שלהם זה ליצור שעל שיאפשר תיווך בין המטופלת למטפלים בה. יש שם אנשי מקצוע ונשים ששואלות שאלות. בטוחה שיהיו שם נשים דומות לך ואולי תוכלי להיעזר בזה.

בנוסף, אותו ארגון איגד נשות מקצוע שמטפלות בשיטת bot, שזו תרפיה מכוונת לידה. אני ממליצה לך בחום כמה שיותר בהקדם ליצור איתם קשר לדבר להסביר את המצב שלך, לראות מה אפשר להציע לך. להישאר כמו שאת ולהגיע ככה ללידה לא כדאי לדעתי.

זו הקבוצה שלהם-

Women Friendly - הקהילה לטיפול רפואי ידידותי לנשים | Facebook

זו רשימת המלוות בגישה-

https://www.bot.co.il/facilitators

בנוסף, להרבה בתי חולים יש היום מישהי שמרכזת ליווי לידה תחת טראומה.

יש פה רשימה של של מי שאחראיות על מרכזי הליווי בכל אחד מבתי החולים, ממליצה ממש בחום לפנות אליהן בהתאם לבתי החולים שרלוונטיים אליך.

ליווי מודע טראומה בחדרי הלידה בישראל - ארגון המיילדות בישראל

אני לא קשורה לשרשור, אבלזוית חדשה
רק רציתי לומר לך כל הכבוד על ההשקעה בלענות תשובה ארוכה ומפורטת, ועוד לדאוג לקישורים!
מסכימה. יישר כח!המקורית
איפה את מתכננת ללדת?שמן קוקוס

בעין כרם יש אופציה לשיחה עם מיילדת עוד בשלב ההריון, זה נקרא "בואי נדבר".

אני הגעתי לשם לשיחה בזמנו וביקשתי שלא יבדקו לי פתיחה.

הרגשתי שיש הרבה הבנה ובפועל לא בדקו לי פתיחה ללא הסכמתי.

עכשיו אני רואה שכתבת גם שאת לא מעוניינת שיסתכלושמן קוקוס

על האיזור...

זה לא נשמע לי ריאלי לצערי

אבל איך יודעים אם האשה כבר בלידה בלי לבדוק פתיחה?יעל מהדרום

לק"י

יש נשים עם צירים כל חודש תשיעי והן לא בלידה.

כך שצירים הם לא תמיד מדד ללידה.

עכשיו ראיתי תשובות בהמשך השרשוריעל מהדרום
חיבוק. אבל זה כנראה לא מציאותי כזה דברפרח חדש

ואם יהיו לך קרעים וזה ידרוש תפירה? מקווה מאוד שלא אבל צריך גם לקחת את זה בחשבון.

יכול להיות שאם כל הצוות יהיה רק נשים, אז יהיה לך יותר קל?

כי על זה אני חושבת שאת יכולה יותר להתמקח מול הבית חולים.

ילדתי בעין כרםמקרמה

בכל הלידה- לא בדקו פתיחה בכלל

אבל- כמובן שבלידה עצמה כבר כן מילדת ניווטה את הלידה ואת התינוק החוצה.

אני חושבת שכרגע את מעמיסה על עצמך הרבה מאוד (לרגע לא שופטת- מבינה שזה מגיע ממקום כאוב וטראומטי)

כדאי לנסות לבוא ללידה בלי הרבה הצהרות מראש ועם מוכנות לתרחישים השונים - ולקבל החלטות במקום

כן ליצור קשר מראש עם בית החולים, להורים על החידה הרגישה, לוודא שהם מבינים את המורכבות

ומוכנים לגמישות

וברגע האמת- לבחון כל מקרה לגופו- ולקבל החלטות

יהיו בדיקות שככח הנראה ניתן לותר עליהם

ויהיו בדיקות שיכול להיות שברגע האמת את תרצי אותן

בהצלחה

מה לגבי קיסרי?שושנושי

בקיסרי אלקטיבי (מוזמן)

לא בודקים פתיחה

לא בודקים התקדמות

ייתכן ואחרי הלידה תצטרכי אבל לא מעבר 

מה פתאום קיסרי?YaelL
ניתוח קיסרי זה ניתוח בטן לכל דבר ויש השלכות להריונות הבאות, ממש לא מומלץ לעשות את זה מסיבה כזו.
קיסרי עם המון השלכות!!התהילה והתפארת

החלמה ארוכה פי כמה, תלות במשככי כאבים במשך יממות אחכ, סיכון להידבקויות, זיהומים, לפעמים קיסריים נוספים אחכ חלילה..  וזה על קצה המזלג.

להיכנס לשם מבחירה זו ממש החלטה כבדת משקל

זו בחירה של היולדתשושנושי

האופציה קיימת והיא תקבל את ההחלטה שלה

לא חושבת שיש כאן מקום להחליט עבורה לכאן או לכאן 

נראלי שיש לך שתי אפשרויותמחכה להריון
או קיסרי או עם אפידורל מיד אחרי שיבדקו אותך פתיחה 3 אפשר לקבל ואז את לא מרגישה שום מגע חצי גוף נרדם וזה תענוג 
טכנית אפשרבשורות משמחות

אבל לא בטוח שזו בחירה חכמה..

ונשמע שאת ממש נעולה על זה.

זו לידה ראשונה שלך? אם כן אני חושבת שכדאי ללכת לביח שאת רוצה ללדת בו ולשוחח בנחת עם מיילדת לתאר את מה שכתבת פה ולשמוע ממנה מה הצורך בבדיקת פתיחה ואם אפשר לוותר על זה.

בעיקרון אם זו לידה שניה ויותר שלך אז הייתי נוטה לומר לך שאולי המיילדת תזרום איתך כי את יודעת מהו מהלך הלידה ולזהות את שלב הלחיצות.

לגבי בדיקת רופא אחרי הלידה זה בשביל תפרים במידת הצורך גם אם תלדי בכל מקום אחר ויש צורך בתפרים את חייבת לעבור את השלב הזה. אם אין צורך בתפרים אז רק מנקים את האזור כדי שתוכלי יחסית בנוחות להתארגן ולעלות למחלקת יולדות.

יש אופציה!נביעה

והיא-

להגיע בסוף בסוף וללדת!!

היה לי פעמיים.

הגעתי עם צירים מטורפים עליתי למיטה

הסתובבתי

ודחפתי

פעם שניה- באמבולנס- וגם כן

הגעתי ודחפתי והיא יצאה.

אממה-

אצלי זה היה בלידה חמישית ושישית.

או עוד אופציה- לידה בבית עם מיילדת.

היא תזרום איתך.

כי האמת היא, אגלה לך סוד:

מיילדת מקצועית לא צריכה בכלל לבדוק אותך כדי לגלות איזה פתיחה את...

היא מזהה לפי:

הנשימות שלך

ההתרכזות שלך

הכאב שלך

אורך הציר

אורך הזמן בין הצירים.

בהצלחה יקרה!!

זה רק חציבשורות משמחות

מהפתרון... גם אחרי הלידה היא לא מוכנה שיבדקו אם יש קרעים/דימום... מה קורה שיש ח'ו שאריות שילייה??? מילא החלק הראשון היא תסמוך על האינטואציה וזה מעולה אבל כמו שכתבת וגם אני איזכרתי את זה בהודעה אחרת שזה לא מתאים בלידה ראשונה אלא רק מהשניה והלאה. החלק שלאחר הלידה הוא בלתי נמנע ומחייב בדיקה או לכל היותר אבחון חיצוני והיא לא מעוניינת בכך

אחריי הלידה לדעתי יותר קל-נביעה

אחריי שיצא ממך תינוק

אחריי כל הסרט-

זו המיילדת שבודקת, ולא דוחפת שום אצבעות כזכורני... רק מסתכלת מה המצב...

הרתיעה שלה היא ממגע בכלל באזורהמקורית

ולכן זה לא ריאלי. כי היא לא רוצה בכלל שיגעו

ולפותחת היקרה - 

צריך להתגבר על זה כדי לעבור חוויית לידה טובה

אם העיסוק בזמן הלידה מתרכז באם יגעו בי או לא - זה יכול לעכב את הלידה

זה חלילה יכול לסכן את התינוק

בלידה ראשונה, זה בכלל בדרכ יותר ארוך

אצלי הלידה הראשונה הייתה וואקום בכלל. עם תפרים וכו. וזה קורה.. צריך לקחת בחשבון שהתעסקות שם זה חלק מלהביא ילדים לעולם, והיא בעיקר מיטיבה איתך

ממליצה לנסות לפתוח את הראש לאופציה הזו. או שתבחרי בקיסרי מראש. כי ממילא אם לא תרשי שיגעו בך - לא תישאר להם שום אופציה וחבל לסבול מצירים 

גם להסתכל באיזורבשורות משמחות

היא לא מעוניינת...

וזה ממש בלתי נמנע

דיברתי עם דולהלילךהודיה
אמרה שזה אפשרי בלי בדיקות ובלי התסכלות
בעיקרוןYaelL

מקובל לבדוק פתיחה כשמגיעים עם צירים/ירידת מים כדי לדעת איפה את עומדת והאם בלידה ואיך להתקדם. אבל יש לפעמים נשים שיש להן קושי כמו שלך ולפעמים במצב כזה מאפשרים לקבל אפידורל בלי בדיקה אם זה ממש נראה שאת בלידה ואז עם האפידורל הבדיקות לא אמורות לכאוב. פחות מקובל לא לעשות בדיקות בכלל במהלך הלידה אבל יש סיכוי אם תפלי על צוות מבין ומכיל שימנעו מבדיקות ככל שאפשר. זה תלוי במקום ובאנשי הצוות השונים- הרופאים והמיילדת.

לגבי בדיקה אחרי לידה- אני לא מכירה דבר כזה שרופא חייב לבדוק אחרי לידה, ממש לא. המיילדת בודקת בהסתכלות חיצונית יחסית אם צריך תפירה ואם כן רופא תופר. אם לא צריך תפירה לא עושים כלום.

תראי אני חושבת שהכי חשובבן בא לנו

זה שאם את בטיפול- לעשות בטיפול ממש הכנה והתמקדות לקראת הלידה

מה התרחישים שזה עלול להפגיש אותך איתם

מה בבחירה שלך

ומה לאו דוקא(נגיד תפרים אם תצטרכי לדוגמא..)

ואיך תתמודדי.. אני לא יודעת באיזו שיטה את מטופלת

אבל יש שיטות לעבודה עם חרדות שאולי אם ץהליך מראש ממורד לסיטואציה יוכל אולי להפחית את החרדה ולתת לך כלים להתמודדות

תכלס מצד הבדיקות

היתי מגיעה לביקור לבי''ח שאת רוצה

מדברת באופן אישי עם הצוות.. נכון שאין לדעת מי תהיה איתך בלידה אבל שתשמעי מה הגישה שלהם..ומה היחס לבקשה

ובכלל שהכל יהיה כמה שיותר מוכר..זה מפחית מהחרדה

אולי שווה לך לשלם למיילדת פרטית שתגיע וככה תהיי רגועה שהיא תתחשב בך

ובכל מקרה

זכותך לסרב לבדיקות פתיחה

כדי שיכניסו אותך לחדר לידה את יכולה להגיע או לבקש חדר לידה כשהצירים כבר ממש צפופים וכואבים ומאמינה שיכולים לעקוף את הנוהל

או שתבקשי אפידורל ורק אז שיבדקו פעם אחת

ואחר כך ממש לא חייב להבדק

אצלי בקושי בדקו..

אבל מקווה שלא תפלי על מיילדת מקובעת ולא רגישה שסתם תנסה לשכנע וכו

לכן היתי במקומך כן שוקלת מישהי פרטית

ובמהלך הלידה עצמה ואחריה את צריכה לקחת בחשבון שאין ברירה

גם לפעמים לעזור לראש לצאת ..גם אם יש תפרים

תודהלילךהודיה

אני אנסה כמו שכתבו למטה בתגובות ליצור קשר עם הארגון שעוזר בזה בבית חולים

ואם לא יצליח ואני אגיע לבית חולים שמתעקש על בדיקות אז כנראה שאשקול לידה אחרת

אני ממש כמוך- ומצאתי פיתרון טובגלי2

גם אני לא מוכנה לעבור בדיקות פתיחה בגלל שנפגעתי מינית מרופא ועוד שלל פגיעות אחרות שקשורות. ילדתי באסף הרופא וכשהגעתי וסירבתי לבדיקה על רקע של פגיעה מינית הפנו אותי לארגון בשם יד ביד שפעיל בבית החולים. עוד לא הייתי בלידה פעילה (הגעתי בעקבות ירידת מים) אז נפגשתי בנחת עם העובדת הסוציאלית של הארגון מתמחה בנושא והסברתי לה מה הטריגרים שלי ומה אני צריכה. היא הזמינה לפגישה את האחות הראשית בחדרי לידה והיא נתנה לי אישור לא לעבור אף בדיקת פתיחה ואף בדיקה וגינלית. תלו שלט מחוץ לחדר שילדתי בו עם בקשה שצוות רפואי שאין צורך דחוף שיכנס- שלא יכנס (כי זו עוד בקשה שהיתה לי) והמיילדת הראשית אמרה לי שאם מבקשים לבדוק אותי לומר שיש אישור ממנה לא לבדוק, וכך אכן היה. אחרי הלידה העובדת הסוציאלית התקשרה אלי ושאלה אותי איך היה, הם היו מאוד רגישים וגמישים אז אני ממליצה מאוד על אסף הרופא! וכמובן מומלץ ליצור קשר עם יד ביד לפני הלידה כדי לתאם את כל העניינים. שיהיה בהצלחה ובקלות ובשמחה ורוגע בעז"ה

ואחרי הלידה גם לא בדקו אותך בכלל?באורות
ממש שמחה לשמוע על זה שהצלחת למצוא מקום שנתן לך מרחב שהרגשת בו בטוחה
מצטרפת. משמח מאוד.המקורית
וואו איזה מרגש שיש שיתוף פעולה כזה, מדהים!שושנושי
וואו מדהים!דיאן ד.

איזה יופי לשמוע בשבילך.

ולפותחת חיבוק!

אין לי עצות. אבל מקווה ומתפללת בשבילך שתימצאי את המקום המדויק והטוב בשבילך

ושתצאי עם חוויה טובה וחיובית!

בדקו אותך במיון?לילךהודיהאחרונה

כדי לדעת עם להכניס לחדר לידה ? איך ידעו שהגיע הזמן להכנס לחדר לידה או מתי הזמן ללחוץ?

@גלי2 

תבדקי בשיבא. יש להם תוכנית שמלווה נשים שנפגעו.לא מחוברת

אבל אני חייבת להגיד שבכל מקרה לא כדאי ללכת לבד תלכי עם דולה.

והייתי בודקת אפשרות של לידת בית.

אבל לדעתי אם את ממש לא משחררת לתינוק יהיה מאוד קשה לצאת.

מכירה מישהי עם סיפור דומה לא הסכימה לא לבדיקות והרגישה מאוד לא בטוחה. היא הגיעה לקיסרי חירום עם קרע ברחם. לא אומרת שזה יקרה לך. בכלל.

פשוט אומרת שחובה טיפול חבל לך להחמיר את המצב. 

תודה לכל המגיבותלילךהודיה

קראתי את כל התגובות

תודה ל@גלי2 על הפתרונות

קודם כל חיבוקממשיכה לחלום

אני ממש מצטערת לשמוע את מה שעברת

דבר שני, המוקד בלידה צריך להיות אמא בריאה ותינוק בריא.

נתנו לך כאן הרבה אפשרויות, מקווה שאחת מהן תתאים לך אבל חשוב מאוד לזכור את נקודת המוצא.

לי אחרי הלידה היה אירוע חריג, לא מפרטת מחשש לאאוטינג.

אם הצוות לא היה בודק ושם לב זה היה יכול לסכן אותי

ואני לא הייתי יודעת להגיד שזה חריג.

הן בדקו ושמו לב

ולילדים שלי יש אמא בריאה ב''ה

לידה יכולה מאוד בקלות להפוך לאירוע חריג

היא יכולה גם להתנהל באופן חלק

אבל יכול להיות פתאום מצוקה של האמא או התינוק שיכולה לגרום למצבים קשים

אני לא אומרת כדי להפחיד אלא כי אני חושבת שממש חשוב להבין את זה כדי לעשות החלטות נכונות

בעבודה שלי אני עובדת בחינוך מיוחד וחלק מהילדים הגיעו למצב הזה מאירועים שקרו בלידה (חוסר חמצן למוח בדרגות שונות)

מאחלת לך החלטות טובות, לידה קלה מעצימה ובריאה לך ולעובר🩷

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

לא ציפית יותר מידיממשיכה לחלום

לדעתי לא יפה לעשות אירוע בבית, להזמין אנשים, ךהכין כיבוד ולא לדאוג שהם יוכלו לאכול.

זה חוסר התחשבות

כמו שתיארת איך התאמצת שיהיה משהו טבעוני מכל דבר

ממש ככהיעל מהדרום

לק"י

בטח כשלא מדובר בחילוני גמור שמנותק לגמרי מאנשים דתיים.

הוא לא יודע שדתיים צריכים אוכל כשר?... ולא אוכלים בכל מקום?

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

אתם ממש בסדרזווית אחרת

אתם אלופים שהלכתם, ונתתם הרגשה טובה.

חושבת שאת צודקת שלא עשו לכם דווקא, יש לך הסתכלות של עין טובה וזה מקסים בעיני.

בפעם הבאה כדאי לתאם איתם מראש איך מתנהלים עם האוכל.מניחה שבאמת אם הוא דתלש הרבה זמן הוא שכח כבר את ענין התנור.גם לי יש דתלשים במשפחה שממש מתחשבים, אבל חושבת שגם הם לא היו שמים לב לענין החימום בתנור.

מסכימה לגבי התנורבוקר אוראחרונה
גם אצלנו זה ככה
וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרום
היא בסך הכל אמרה שזה יכול לכלול גם את זהירושלמית במקור
היא לא אמרה שזו הסיבה של עצמה... דיוני מטבחון כאלה בעבודה אם את מכירה. התעניינתי באופן כללי והיא ענתה על מה שמכירה.
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

קחי בחשבון שהיא אולי התמסכנה גם לאחריםחילזון 123

הם רק לא לקחו קשה את ההתמסכנות הזאת והרגישו בנח להגיד שזה מה שמתאפשר להם.

או שאולי היא יותר "מפחדת" מהתגובה שלהם ולא מרגישה בנח להגיד להם 'לא' ...

(אגב גם לך היא אמרה שתשארו)

נכון שיכול להיות שמלכתחילא ההתנהגות שלך יותר מכבדת ונכונה.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

יכול מאד להיותהשקט הזה
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאףאחרונה

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתיאחרונה

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקהאחרונה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אולי יעניין אותך