איך יש אנשים מבוגרים שהם גדלו לא להאמין בה' ועדיין נשארו ככה,
הרי ככל שגדלים עוברים דברים בחיים וצוברים ניסיון..
איך יכול להיות אדם בן 70 נגיד שיסתכל על העולם אחרי 70 שנה שהוא חי כאן,
ועדיין יישאר באמונה שהכל זה הטבע והגורל ולא יחשוב שיש משהו מעל?
איך יש אנשים מבוגרים שהם גדלו לא להאמין בה' ועדיין נשארו ככה,
ועדיין יישאר באמונה שהכל זה הטבע והגורל ולא יחשוב שיש משהו מעל?
ועדיין יישאר באמונה שהכל זה אלהים והשגחה ולא יחשוב שאין משהו מעל?
דווקא ככל שצוברים ניסיון בחיים ועוברים חוויות, וחלקן חוויות קשות ומכאיבות, כל אדם והחיים שלו והניסיון שלו - גם למי שנולד לתוך אורח חיים דתי, ובגיל מבוגר מתחיל לשאול את עצמו שאלות, דווקא ככל שעוברות השנים ואין מענה לשאלות מהותיות על קיומו של ריבונו של עולם ועל הנהגתו את העולם, הולכים ומתרחקים מהאמונה שיש משהו מעל.
ככל שמשכילים יותר ומכירים אין העולם פועל ומתנהל, הטבע, הפיזיקה, האסטרונומיה, ממצאים מדעיים וידע מדעי שמציגים תהליכים שמתנהלים כבר מיליארדים של שנים, גיל היקום מוערך ב 13.8 שנים, השכל האנושי לא מצליח לתפוס שיש משהו יותר חזק מכוחות הטבע, שיצר יש מאין.
שאלה מתבקשת שנגזרת מהעיסוק באמונה - נניח יש משהו מעל. שברא הכל והוא מנהל הכל כבר 13.8 מיליארד שנים.
Ok. אני מאמין שיש בורא עולם.
איך זה משפיע על היום יום שלי?
תפרידי בין אמונה בבורא עולם, לבין אורח חיים דתי וקיום תורה ומצוות.
כי כאן גם נכנסת האמונה בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה. שזו אמונה מסוג אחר. בפרט שיש כל כך הרבה זרמים ודעות ופסיקות הלכתיות - מי הנכון מהם?
וכל הקהילה המדעית כמרקחה.
גיל העולם הוא אכן 13.8 מיליארד שנים. כלומר, זה מה שחשבו עד עכשיו. הטלסקופ הצליח לפני שנה בערך לצלם תמונה של היקום של יותר מ 13.5 מיליארד שנה אחורה.כלומר, התמונה הצעירה ביותר של היקום. כמעט לרגע המפץ הגדול.
לפי כל החישובים הידועים היום, על מנת שתווצר גלקסיה כמו שביל החלב, עם יותר מ 100 מיליארד כוכבים צריך לקחת מרגע המפץ כמה מיליארדי שנים קדימה. אבל הטלסקופ צילם תמונה של גלקסיות דומות לשביל החלב שהיו קיימות כבר 500 מיליון שנים אחרי המפץ הגדול. מה שאומר שמאוד יכול להיות שגיל העולם הוא הרבה יותר מ 13.8 מיליארד שנים.
מרתק לא??
קראתי את את זה פעם, אז לא יודעת להגיד בצורה מדויקת, אבל לפי מה שזכור לי ה' ברא את העולם שיראה כמו שהיה בן כמה וכמה שנים (בדיוק כמו שהקב''ה יכול לברוא אדם זקן שנראה בן 100 למרות שנברא עכשיו).
מקווה שאני מובנת 🙈
אל תביא אותם
אין שום קשר לאמונה.
אולי גם אסור לכתוב על המחלוקת בין מכניקת הקוונטים לתורת היחסות?
לקחת את זה למקום הכי לא קשור בעולם.
יש הרבה ניסיונות ליישב את המדע עם התורה, לדוגמא מה שפונקציה הביאה נראה לי מופיע בזוהר. יש גם אסכולות שטוענות שחלקים מהמקרא הם אלגוריים ובאו להעביר מסר מסוים - פרשת בראשית - יש בורא לעולם וזה נכתב בצורה שהתיישבה עם המדע בזמנו.
ואפילו אם כן (אני לא, אבל נניח וכן), מה קרה? סתימת פיות? זה לא הוגן.
בזה שצריך כל תיאוריה מדעית לנסות להתאים למה שכתוב בתורה. התורה אמת ומה שלא תואם אז זה כנראה שקר.
והמדע זה גם לא תורה מסיני כל הזמן סותרים אחד את השני ויש תאוריות חדשות שמפריכות את הישנות אז אני לא חושבת שיש מה לנסות כל הזמן לראות איך המדע מסתדר עם התורה.
ואין לי כוח לדיון על זה.
לא רוצה לא צריך
איך יש אנשים מבוגרים שגדלו להאמין בה' הסתכלו על העולם ולא נשארו ככה?
לא לכולם יש אותה צורת מחשבה שלך ולא כולם מגיעים לאותן מסקנות שלך נראות טריוויאליות.
אכן, מי שייתן את דעתו לעצם התופעה המוזרה ששמה אנטישמיות (שונאים את העשירים ואת העניים, את הדתיים ואת המתבוללים), עשוי להגיע למסקנה שיש בורא לעולם. באותה מידה, מי שישאל את עצמו, מדוע עם ישראל שרד, חרף הרדיפות והפוגרמים, אף הוא יעשה צעדים בכיוון האמוני.
הבעיה היא שמרבית האנשים לא מנתחים את מה שקורה מסביבם או שמסתפקים בתשובות חלקיות ומעוותות. "למה חמאס תקף? נו, זה בגלל 'אלימות המתנחלים'. למה היטלר בישר לתפור את הבעיה היהודית? כי הוא לא אהב את האוסט-יודן האדוקים" וכו' וכו'.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי