בינתייםמנחםמנחםמנחם

2 חיילים נהרגו בפשיטה על שיפא ומי יודע כמה נפצעו.

זה לא היה קורה אם היו מפציצים מהאויר.

לפי החוק הבינלאומי מותר להפציץ מהאויר, גם בית חולים, אם יודעים שיש בפנים טרור.

עוד הרוגים ועוד פצועים נוספו בגלל הרשע המרושע ששמו ביבי שמחליט על הכל ושמנהל הכל

מתוך פחדנות, אפסיות ו-0 תעוזה וראייה אסטרטגית רחבה אמיתית.

2 אלו בנוסף לכל ההרוגים והפצועים שבגללו.

אתה מדבר על ראייה אסטרטגיתפשוט אני..

ומתעלם מכך שצה''ל עצר בשיפא מאות טרוריסטים, כולל בכירים מאוד בארגוני הטרור.

למעשה, העצורים הכי בכירים מתחילת המלחמה הגיעו מהפעולה האחרונה בשיפא.

המודיעין שהשבכ יכול להוציא מהאנשים האלה יכול לשנות את פני המלחמה, לא פחות. מידע על חטופים, על מפקדות, על נושאי תפקידים, על מיקומי מנהרות, וזה רק מה שאני (הדיוט בתחום) חושב עליו עכשיו. מן הסתם היריעה רחבה הרבה יותר.

בנוסף, איך אפשר לדבר על חשיבה אסטרטגית בלי לחשוב על מה שיקרה שעה אחרי הפצצת בית חולים מהאוויר?

ארצות הברית תפסיק להעביר נשק, שאר המדינות יטילו אמברגו, והמלחמה תסתיים תוך ימים ספורים.

עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשב זה יפה, אבל אם לא משלוחי הנשק מאמריקה, התחמושת של חיל האוויר הייתה נגמרת כבר לפני חודשים, וכיפת ברזל הייתה יוצאת לפנסיה מוקדמת כבר בחודש הראשון.

בגדול, אפ הולכים עם ההיגיון עד הסוף,חדשה בזה

לא צריך גם לתחקר את אלו שבתוך הבית חולים, יש מספיק ברחובות עזה שיש להם מידע בידיים, אז אפשר פשוט היה להפציץ תבית חולים על כל המחבלים שיושבים בו ונגמר הסיפור לא היה צריך לעצור אותם ולבזבז עליהם כח כסף וזמן בבית הכלא.. אהה ואחכ גם לשחרר אותם מתישהו כדי לתת להם לממש את יעודם ולרצוח עוד קצת

וכל הכמות של העצורים הזאת לא שווה אפילו שריטה שחייל יקבל 

לפי ההיגיון שלךפשוט אני..

סתם אדם אקראי ברחוב מחזיק באותו הידע כמו אחד מראשי הג'יהאד האיסלמי?

אם כן, אפשר לסגור את כל גופי הביון בעולם.

תעקבו אחרי אנשים אקראיים ברחוב, אולי ייצא מזה משהו טוב. אין טעם לעקוב אחרי אנשים מסוימים ולהפיק מודיעין דווקא מהם, לפי ההיגיון המוזר הזה.

וההיגיון שלי צודק, לא יודעת אם אתה יודעחדשה בזה

אבל זה לא משנה ככ באיזו דרך יעשו את זה אבל אם היו חונקים את עזה, הם לא היו יכולים לתפקד, לא החמאס ולא הג'יהאד והיתה כניעה כפולה ומכופלת ממה שאנחנו רואים עכשיו, והחטופים היו פה תוך חודש חדשיים מתחילת המלחמה, ולא היינו צריכים יותר מדי חקירות מיותרות.

כל הבעיה מתחילה כשמתנהגים איתם כאילו הם אויב אנושי.. לא הם חיות, והם כמו סרטן, מתפשטים במהירות וקיימים בכל מקום, ולכן המערכה הזאת עם כל הצער לא שווה יותר מידי, כל עוד מתכננים רק "למוטט את חמאס"- כאילו שכל התושבים שם תמימים. כולם שם מחזיקים באותה אמונה, שאנחנו צריכים להיות בים, שצריך להרוג אותנו, ולכן הילד בן ה14 של היום (שאגב כבר בגילו עושה פיגועים) יהיה הראש הבא של חמאס. (ובהתחשב בעובדה שבכל בית מצאו אמצעי לחימה וחומרים של רצח אז די ברור שזה יקרה)

דבר נוסף

התושבים בעזה היו שם כשהכניסו את החטופים, כדי להכות אותם, לחלק בקלאוות וכו, הם ראו את מה שקרה לפחות בהתחלה וידעו לאיפה החטופים נלקחו. אם היו פועלים כמו שצריך בזמן היו יכולים לעצור "סתם אדם אקראי מהרחוב" לתחקר אותו בלי יותר מידי מאמץ

ועוד דבר, אם אתה חושב ששם זה אותו דבר כמו במדינהחדשה בזה

נורמאלית ומסודרת, זו הטעות שלך, כי בצבא רגיל, יש מידע שלא יצא לשום מקום, אבל פה זה ארגון טרור וזה ההבדל העצום.  בישוב אחד בדרום, קילומטרים בודדים מהגדר, היה אדם שהעסיק עשרות עובדים מעזה בעסק שלו, והוא היה מחזיר אותם בהסעות.. ביום חמישי שלפני שמחת תורה, כלומר ב5.10 כל העובדים (אזרחים תמימים כן?) בקשו שיסיע אותם לי"וש ולא לעזה, חד פעמית.. מעניין למה, אולי הם ידעו מה עומד להיות? אבל איך זה הגיוני??? קיצער, קצת הכרות עם האויב, ותבין שערבים הם ערבים ופועלים בחפלאפ ולא כמו מדינה נורמאלית

אשמח לקרוא מקור אמין על הסיפור הזהפשוט אני..
לפי מה שפורסם גם בארץ וגם בחו''ל, חמאס שמרה היטב על הסוד הגדול, אפילו פעילים מאוד מאוד בכירים לא ידעו מראש מתי תהיה המתקפה. אז להגיד שסתם עזתי ממוצע ידע מה הולך לקרות זו חתיכת קונספירציה, ולכן אשמח לקרוא זאת במקום מהימן
אין לי מקור להביא לך זה שכן של מישהי שגרה ביישובחדשה בזה

הזה... אם היה מקור כתוב הייתי מביאה, וכמובן שאין לי שום עניין להביא סיפור כזה פיקטיבי.. פשוט מקווה שתאמין.. 

אוי נופשוט אני..

שכן של מישהי שראתה את דודה של הנהג שעמד ברמזור ליד מכונית עם 3 ערבים.

אני לא חושד בך שאת משקרת בכוונה, אבל אני בטוח שהסיפור הזה (כמו הרבה אחרים) לא קרה במציאות.

אממ נראלי שזה לא כ"כ ראוי הזלזול הזה. זו מישהיחדשה בזה

שאני מכירה אישית וזה שכן שלה.. אוקיי האמת אני לא כ"כ מצפה שתאמין כי אתה לא מכיר אותי, אבל זה מספיק לי כדי לדעת את האמת שלי

הפצצת בית חולים לא לגיטימית בשום צורהנפשי תערוג

אם צה"ל יפציץ את שיפא. נאבד את הלגיטימיות של המלחמה בעיניי העולם ברגע (שגם ככה כבר על הקשקש

ביבי באמת כשל (וממשיך עם זה)

אבל כאן זה לא קשור אליו.

יש חוק בינלאומי, וישראל לא מעצמה כדי שתוכל לזלזל בחוק הזה.

גם רוסיה הגדולה, שמזלזלת בחוק. חוטפת את זה כלכלית קשה מאוד.

אם ישראל תזלזל בחוק הבינלאומי. כנראה זה יוביל להשמדתה בטווח הקרוב/רחוק.

"החוק הבין לאומי" (במקרה הזה) הוא סתם עיוות מטומטםמשה

אבל אני מסכים עם המסקנות: המערב מחזיק מהעיוות של המפלצת שהוא יצר (ומשלם עליה מחיר יקר) וכרגע אין לנו בעיה אלא להקשיב לה אם אנחנו רוצים לקנות מהם תחמושת ושיתמכו בנו בעוד צורות.

כמו הדרעק של המשאיות סיוע לעזה. זה רע, זה מזיק, אבל אם זה מה שצריך כדי שביידן ימכור לנו תחמושת אז זה מה יש....

נכון. מטומטם מטומטםנפשי תערוג

אבל עדיין צריכים לשחק לפי הכללים שלהם.

אחרת יוציאו אותנו מהמשחק

בלי סחורות. בלי יצוא. בלי יבוא. בלי נשק.

כנראה לא יהיה נעים 

ורוסיה שכל העולם יצא נגדה בהתחלהחדשה בזה

לא התייחסה לקולות רקע והמשיכה בשלה, ולאט לאט מהר מהר כולם השתתקו והיא עושה מה שבאלה.. אבל ישראל במקום להיות חזקה ולפעול בעוצמה, כל היום מסתכלת ימינה ושמאלה כדי לקבל אישורים מכל העולם על זה שהיא סבבה, והיא הומאנית וכו וכו.... יאללה חאלס, ברגע שמראים לכולם שהם יכולים לדחוף תאף שלהם- הם דוחפים תאף שלהם, ועם כל הכבוד ללגיטימיות- הקולות האלה על רצח עם בעזה כבר מתחילים להיות יותר ויותר חזקים

רוסיה לא צריכים נשק מארצות הבריתברגוע

יש להם את אירן צ. קוריאה וסין

אנחנו לעומת זאת כן צריכים.

והמצב הכלכלי שם קשה עכשיו, זה אולי לא מפריע לפוטין, אבל לאזרחים שלו זה מאוד מפריע

רוסיה בהחלט מתחשבת בקולות המערבפשוט אני..

כן, היא יצאה למלחמה למרות שהמערב תומך באוקראינה.

א-ב-ל

יש לרוסיה עוצמה צבאית שהייתה יכולה להכניע את אוקראינה תוך דקות (המדינה השנייה בעולם בכוחה הגרעיני), וגם בלי שימוש בנשק לא קונוונציונלי היא יכולה להרעיד את אדמת אוקראינה ולכבוש אותה תוך ימים.

למה בכל זאת רוסיה נגררת כבר שנתיים במלחמה הזאת?

נכון, כי היא מנסה לא להרגיז את המערב ברמה שתחייב את נאטו לתקוף אותה. להרגיז כן, אבל עד גבול מסוים.

עזבו את הנשק והכוח וכו'חדשה בזה

הכוונה שלי היא לא לקבל או לא לקבל תמיכה מהם, פשוט לא משנה אם הם תומכים או לא, אנחנו צריכים לפעול בצורה חזקה בלי להתעסק בכלל בסביבה, אגב במלחמות ישראל הקודמות היתה לנו עצמה כמו עכשיו? היה לנו כזה צבא? היתה פה בכלל מדינה?? צלא, ובכל זאת בששת הימים היו פה הישגים מרשימים במיוחד בהתחשב בעובדה שהיינו כלום לעומת הכמויות ערבים שהיו מסביבנו, זו פשוט היתה נחישות והחלטיות שלא משתמעת לשתי פנים... 

אין חוק בינלאומי נגד הפצצת בתי חוליםאחו

זאת הנפצה

RULE 7

The parties to the conflict must at all times distinguish between civilian objects and military objectives. Attacks may only be directed against military objectives. Attacks must not be directed against civilian objects.

RULE 8

In so far as objects are concerned, military objectives are limited to those objects which by their nature, location, purpose or use make an effective contribution to military action and whose partial or total destruction, capture or neutralization, in the circumstances ruling at the time, offers a definite military advantage.

RULE 9

Civilian objects are all objects that are not military objectives.

בקיצור שיפא זה military objective ולא נחשב כלל ל-civilian object

RULE 35 מגן על בתי חולים אבל צריך להבין מהי ההגדרה של בתי חולים

In time of peace, the High Contracting Parties and, after the outbreak of hostilities, the Parties to the conflict, may establish in their own territory and, if the need arises, in occupied areas, hospital zones and localities so organized as to protect the wounded and sick from the effects of war, as well as the personnel entrusted with the organization and administration of these zones and localities and with the care of the persons therein assembled.

Upon the outbreak and during the course of hostilities, the Parties concerned may conclude agreements on mutual recognition of the hospital zones and localities they have created. They may for this purpose implement the provisions of the Draft Agreement annexed to the present Convention, with such amendments as they may consider necessary.

כלומר בית חולים זה אזור שמוכר הדדית בהסכם כ"בית חולים" שאסור יהיה לפגוע בו, כלומר אם אין הסכם זה לא יותר מאשר מטרה אזרחית (שמוגדרת ככל מה שהוא לא מטרה צבאית)

ואיך כתוב בתורה, "מעם מזבחי תיקחנו למות"

=> לגבי דעת הקהל הבינלאומית - בעיה אחרת, אנשים מטומטמים יודעים רק מה שהתקשורת מפמפמת וכמובן יתלוננו על זה, אלא-אם-כן תפרוץ מלחמה יותר מעניינת במקום אחר בעולם

=> מה יקרה אם נזלזל בה - אתה חושב שמועצת הביטחון תשלח לכאן כוחות כדי להשמיד את המדינה? מבחינה כלכלית זאת תהיה בעיה חמורה אבל מבחינה צבאית בהחלט אנחנו יודעים יפה איך להסתדר. זה לא יהיה מבריק אבל זאת לא תהיה השמדה של מדינת ישראל

=> לא שאני חושב שצריך להפציץ את שיפא פשוט אני לא חושב שזה יהיה אירוע כזה אפוקליפטי, בלבנון הראשונה עשינו דברים הרבה יותר מטורפים

גם במלחמת העולם השנייה עשו דברים הרבה יותר מטורפיםפשוט אני..

(גם מדינות המערב).

אבל העולם השתנה מאז, המוסר השתנה מאז (לטוב ולרע), ומה שהיה מותר לפני 40 שנה כבר לא יעבור בשקט היום.

אגב, לא צריך שיתקפו אותנו בשביל שנסבול. מספיק שיוטל עלינו חרם, אמברגו, בשביל להחליש את המדינה בצורה דרמטית.

אם ארצות הברית לא תמכור לנו נשק - הצבא יחזור תוך זמן קצר לכוחו משנות הארבעים, בתקופה שהיו לנו מחתרות עם רובי קרבין ולא צבא עם תחמושת משוכללת.

אולי זה פשוט עניין של אמונהחדשה בזה

אני חושבת שבתקופה של הקמת המדינה היתה הרבה אמונה, ותעוזה, בער לאנשים העניין הזה של המדינה, ולא היה אכפת להם לעמוד מול כל העולם...

לא יודע אם לקרוא לזה אמונהנפשי תערוג

היתה הבנה שאין הדבר תלוי אלא בנו.

ומצד העולם היו הרבה רחמים אחרי שהתבררו ממדי הזוועות בשואה.

נראלי שאם לא היינו מייחסים יותר מידי משמעותחדשה בזה

למה שהעולם אומר זה גם לא היה תלוי אלא בנו.. 

חייבים תמיכה מהעולםנפשי תערוג
אחרת זה לא היה מצליח.
אמנת ג'נבה הראשונה אוסרת הפצצת בית חולים.נפשי תערוג
חצי אמתאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך י"ב באדר ב׳ תשפ"ד 15:47

תפתח את האמנה תראה מה ההגדרה של בית חולים "hospital zone"

זה שכתוב על זה בית חולים, או שמטפלים שם בחולים, לא הופך את זה לבית חולים מוגן / hospital zone

Article 4

Hospital zones shall fulfil the following conditions:

(a) They shall comprise only a small part of the territory governed by the Power which has established them.

(b) They shall be thinly populated in relation to the possibilities of accommodation.

(c) They shall be far removed and free from all military objectives, or large industrial or administrative establishments.

(d) They shall not be situated in areas which, according to every probability, may become important for the conduct of the war

Article 5

Hospital zones shall be subject to the following obligations:

(a) The lines of communication and means of transport which they possess shall not be used for the transport of military personnel or material,

even in transit.

(b) They shall in no case be defended by military means.

hospital zone זה משהו מיוחד שצריך "להקים" (establish) ולא מעמד שמקבלים כברירת מחדל. הרעיון הוא שבמלחמה בין מדינות (או אם תרצה, בין קבוצות בתוך מדינה), יש הסכמה להקים אזור הומניטרי / "אזור בית חולים" (יש עוד כמה סוגים של אזורים, יש אזור נייטרלי, מפורז, כל אחד זה הגדרה קצת שונה), לרוב הוא אמור להיות מרוחק מלחימה, כדי לטפל שם בחולים, וזה נעשה בהסכמה של שני הצדדים

לא זכור לי שחמאס יזם פנייה לישראל להפוך את שיפא ל"hospital zone" בכך שהוא יעמוד בכל התנאים של hospital zone

Article 7

The Powers shall communicate to all the High Contracting Parties in peacetime or on the outbreak of hostilities, a list of the hospital zones in the

territories governed by them. They shall also give notice of any new zones set up during hostilities.

As soon as the adverse Party has received the above-mentioned notification, the zone shall be regularly constituted.

If, however, the adverse Party considers that the conditions of the present agreement have not been fulfilled, it may refuse to recognize the zone by

giving immediate notice thereof to the Party responsible for the said zone, or may make its recognition of such zone dependent upon the institution of the

control provided for in Article 8

עריכה: אני לא מדבר על מה שצריך לעשות בפועל, אני חושב שלהפציץ את שיפא (בינתיים) זה לא רעיון טוב

אבל העניין של אמנת ז'נבה מראה עד כמה מפמפמים שקרים וחצאי אמיתות עד שכולם משתכנעים שזה נכון מבלי לבדוק

זה רק במלחמה נגד מדינהנפשי תערוג

נגד ארגון טרור אוטומטית כל התושבים שלא נושאים נשק נחשבים לא מעורבים וזה בעיה שהם יפגעו.

גם לא מדויקאחואחרונה

בכל מאבק, בינלאומי או לא, תושבים שלא נושאים נשק, נחשבים לא מעורבים

האם זאת בעיה שהם ייפגעו? לא כשלעצמה אם זה collateral damage סביר

דווקא מלחמות לא-בינלאומיות הן יותר "קלות" בחוק הבינ"ל כי לא כל הסעיפים של האמנות חלים אוטומטית

השאלה הייתה האם מותר לפגוע בבתי חולים

התשובה היא ש"בית חולים" זה מונח מאוד ספציפי שצריך לעמוד בתנאים מאוד ספציפיים

אחרת ההגנה שלו נובעת מכך שהוא "אובייקט אזרחי", כמו אזרח שמסתובב ברחוב, חנות נעליים, מכונית אזרחית

בתנאי שהוא אכן אובייקט אזרחי קרי אינו עונה להגדרה של RULE 8

לא נכון. ההגנה על בית חולים, היא בתנאי שאינו צבאיהסטורי
בשום צורה. ברגע שיש שם אפילו נושא נשק אחד ובוודאי ברגע שהוא כולו מפקדה ובסיס צבאי - ההגנה של החוק הבין לאומי פגה.

אתה צודק, שלאנטישמים בכל העולם, החוק הוא רק כיסוי לשנאת ישראל שלהם מכל הדורות.

לא מדויק. במיוחד אם נושא הנשק הוא טרוריסטנפשי תערוג

ולא מטעם המדינה.

במיוחד שעזה איננה מדינה

בכל מקרה. גם זה אינו החוק, כמו שאמרת. מחפשים אותנו. לכן צריך להזהר שבעתיים.

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,

ולא בטוח לגבי Draftasorus 

תודה רבה!הרמוניה
לכל אחד מתאים משהו אחרנפשי תערוג

תלוי איזה סגנון אוהבים

מה עם הישנים והטובים?אוריןאחרונה

סבלנות, מונופול, דמקה, רמי קוביות, המשחק עם הרכבת מילים - שכחתי את שמו ועוד

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי

אולי יעניין אותך