בינתייםמנחםמנחםמנחם

2 חיילים נהרגו בפשיטה על שיפא ומי יודע כמה נפצעו.

זה לא היה קורה אם היו מפציצים מהאויר.

לפי החוק הבינלאומי מותר להפציץ מהאויר, גם בית חולים, אם יודעים שיש בפנים טרור.

עוד הרוגים ועוד פצועים נוספו בגלל הרשע המרושע ששמו ביבי שמחליט על הכל ושמנהל הכל

מתוך פחדנות, אפסיות ו-0 תעוזה וראייה אסטרטגית רחבה אמיתית.

2 אלו בנוסף לכל ההרוגים והפצועים שבגללו.

אתה מדבר על ראייה אסטרטגיתפשוט אני..

ומתעלם מכך שצה''ל עצר בשיפא מאות טרוריסטים, כולל בכירים מאוד בארגוני הטרור.

למעשה, העצורים הכי בכירים מתחילת המלחמה הגיעו מהפעולה האחרונה בשיפא.

המודיעין שהשבכ יכול להוציא מהאנשים האלה יכול לשנות את פני המלחמה, לא פחות. מידע על חטופים, על מפקדות, על נושאי תפקידים, על מיקומי מנהרות, וזה רק מה שאני (הדיוט בתחום) חושב עליו עכשיו. מן הסתם היריעה רחבה הרבה יותר.

בנוסף, איך אפשר לדבר על חשיבה אסטרטגית בלי לחשוב על מה שיקרה שעה אחרי הפצצת בית חולים מהאוויר?

ארצות הברית תפסיק להעביר נשק, שאר המדינות יטילו אמברגו, והמלחמה תסתיים תוך ימים ספורים.

עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשב זה יפה, אבל אם לא משלוחי הנשק מאמריקה, התחמושת של חיל האוויר הייתה נגמרת כבר לפני חודשים, וכיפת ברזל הייתה יוצאת לפנסיה מוקדמת כבר בחודש הראשון.

בגדול, אפ הולכים עם ההיגיון עד הסוף,חדשה בזה

לא צריך גם לתחקר את אלו שבתוך הבית חולים, יש מספיק ברחובות עזה שיש להם מידע בידיים, אז אפשר פשוט היה להפציץ תבית חולים על כל המחבלים שיושבים בו ונגמר הסיפור לא היה צריך לעצור אותם ולבזבז עליהם כח כסף וזמן בבית הכלא.. אהה ואחכ גם לשחרר אותם מתישהו כדי לתת להם לממש את יעודם ולרצוח עוד קצת

וכל הכמות של העצורים הזאת לא שווה אפילו שריטה שחייל יקבל 

לפי ההיגיון שלךפשוט אני..

סתם אדם אקראי ברחוב מחזיק באותו הידע כמו אחד מראשי הג'יהאד האיסלמי?

אם כן, אפשר לסגור את כל גופי הביון בעולם.

תעקבו אחרי אנשים אקראיים ברחוב, אולי ייצא מזה משהו טוב. אין טעם לעקוב אחרי אנשים מסוימים ולהפיק מודיעין דווקא מהם, לפי ההיגיון המוזר הזה.

וההיגיון שלי צודק, לא יודעת אם אתה יודעחדשה בזה

אבל זה לא משנה ככ באיזו דרך יעשו את זה אבל אם היו חונקים את עזה, הם לא היו יכולים לתפקד, לא החמאס ולא הג'יהאד והיתה כניעה כפולה ומכופלת ממה שאנחנו רואים עכשיו, והחטופים היו פה תוך חודש חדשיים מתחילת המלחמה, ולא היינו צריכים יותר מדי חקירות מיותרות.

כל הבעיה מתחילה כשמתנהגים איתם כאילו הם אויב אנושי.. לא הם חיות, והם כמו סרטן, מתפשטים במהירות וקיימים בכל מקום, ולכן המערכה הזאת עם כל הצער לא שווה יותר מידי, כל עוד מתכננים רק "למוטט את חמאס"- כאילו שכל התושבים שם תמימים. כולם שם מחזיקים באותה אמונה, שאנחנו צריכים להיות בים, שצריך להרוג אותנו, ולכן הילד בן ה14 של היום (שאגב כבר בגילו עושה פיגועים) יהיה הראש הבא של חמאס. (ובהתחשב בעובדה שבכל בית מצאו אמצעי לחימה וחומרים של רצח אז די ברור שזה יקרה)

דבר נוסף

התושבים בעזה היו שם כשהכניסו את החטופים, כדי להכות אותם, לחלק בקלאוות וכו, הם ראו את מה שקרה לפחות בהתחלה וידעו לאיפה החטופים נלקחו. אם היו פועלים כמו שצריך בזמן היו יכולים לעצור "סתם אדם אקראי מהרחוב" לתחקר אותו בלי יותר מידי מאמץ

ועוד דבר, אם אתה חושב ששם זה אותו דבר כמו במדינהחדשה בזה

נורמאלית ומסודרת, זו הטעות שלך, כי בצבא רגיל, יש מידע שלא יצא לשום מקום, אבל פה זה ארגון טרור וזה ההבדל העצום.  בישוב אחד בדרום, קילומטרים בודדים מהגדר, היה אדם שהעסיק עשרות עובדים מעזה בעסק שלו, והוא היה מחזיר אותם בהסעות.. ביום חמישי שלפני שמחת תורה, כלומר ב5.10 כל העובדים (אזרחים תמימים כן?) בקשו שיסיע אותם לי"וש ולא לעזה, חד פעמית.. מעניין למה, אולי הם ידעו מה עומד להיות? אבל איך זה הגיוני??? קיצער, קצת הכרות עם האויב, ותבין שערבים הם ערבים ופועלים בחפלאפ ולא כמו מדינה נורמאלית

אשמח לקרוא מקור אמין על הסיפור הזהפשוט אני..
לפי מה שפורסם גם בארץ וגם בחו''ל, חמאס שמרה היטב על הסוד הגדול, אפילו פעילים מאוד מאוד בכירים לא ידעו מראש מתי תהיה המתקפה. אז להגיד שסתם עזתי ממוצע ידע מה הולך לקרות זו חתיכת קונספירציה, ולכן אשמח לקרוא זאת במקום מהימן
אין לי מקור להביא לך זה שכן של מישהי שגרה ביישובחדשה בזה

הזה... אם היה מקור כתוב הייתי מביאה, וכמובן שאין לי שום עניין להביא סיפור כזה פיקטיבי.. פשוט מקווה שתאמין.. 

אוי נופשוט אני..

שכן של מישהי שראתה את דודה של הנהג שעמד ברמזור ליד מכונית עם 3 ערבים.

אני לא חושד בך שאת משקרת בכוונה, אבל אני בטוח שהסיפור הזה (כמו הרבה אחרים) לא קרה במציאות.

אממ נראלי שזה לא כ"כ ראוי הזלזול הזה. זו מישהיחדשה בזה

שאני מכירה אישית וזה שכן שלה.. אוקיי האמת אני לא כ"כ מצפה שתאמין כי אתה לא מכיר אותי, אבל זה מספיק לי כדי לדעת את האמת שלי

הפצצת בית חולים לא לגיטימית בשום צורהנפשי תערוג

אם צה"ל יפציץ את שיפא. נאבד את הלגיטימיות של המלחמה בעיניי העולם ברגע (שגם ככה כבר על הקשקש

ביבי באמת כשל (וממשיך עם זה)

אבל כאן זה לא קשור אליו.

יש חוק בינלאומי, וישראל לא מעצמה כדי שתוכל לזלזל בחוק הזה.

גם רוסיה הגדולה, שמזלזלת בחוק. חוטפת את זה כלכלית קשה מאוד.

אם ישראל תזלזל בחוק הבינלאומי. כנראה זה יוביל להשמדתה בטווח הקרוב/רחוק.

"החוק הבין לאומי" (במקרה הזה) הוא סתם עיוות מטומטםמשה

אבל אני מסכים עם המסקנות: המערב מחזיק מהעיוות של המפלצת שהוא יצר (ומשלם עליה מחיר יקר) וכרגע אין לנו בעיה אלא להקשיב לה אם אנחנו רוצים לקנות מהם תחמושת ושיתמכו בנו בעוד צורות.

כמו הדרעק של המשאיות סיוע לעזה. זה רע, זה מזיק, אבל אם זה מה שצריך כדי שביידן ימכור לנו תחמושת אז זה מה יש....

נכון. מטומטם מטומטםנפשי תערוג

אבל עדיין צריכים לשחק לפי הכללים שלהם.

אחרת יוציאו אותנו מהמשחק

בלי סחורות. בלי יצוא. בלי יבוא. בלי נשק.

כנראה לא יהיה נעים 

ורוסיה שכל העולם יצא נגדה בהתחלהחדשה בזה

לא התייחסה לקולות רקע והמשיכה בשלה, ולאט לאט מהר מהר כולם השתתקו והיא עושה מה שבאלה.. אבל ישראל במקום להיות חזקה ולפעול בעוצמה, כל היום מסתכלת ימינה ושמאלה כדי לקבל אישורים מכל העולם על זה שהיא סבבה, והיא הומאנית וכו וכו.... יאללה חאלס, ברגע שמראים לכולם שהם יכולים לדחוף תאף שלהם- הם דוחפים תאף שלהם, ועם כל הכבוד ללגיטימיות- הקולות האלה על רצח עם בעזה כבר מתחילים להיות יותר ויותר חזקים

רוסיה לא צריכים נשק מארצות הבריתברגוע

יש להם את אירן צ. קוריאה וסין

אנחנו לעומת זאת כן צריכים.

והמצב הכלכלי שם קשה עכשיו, זה אולי לא מפריע לפוטין, אבל לאזרחים שלו זה מאוד מפריע

רוסיה בהחלט מתחשבת בקולות המערבפשוט אני..

כן, היא יצאה למלחמה למרות שהמערב תומך באוקראינה.

א-ב-ל

יש לרוסיה עוצמה צבאית שהייתה יכולה להכניע את אוקראינה תוך דקות (המדינה השנייה בעולם בכוחה הגרעיני), וגם בלי שימוש בנשק לא קונוונציונלי היא יכולה להרעיד את אדמת אוקראינה ולכבוש אותה תוך ימים.

למה בכל זאת רוסיה נגררת כבר שנתיים במלחמה הזאת?

נכון, כי היא מנסה לא להרגיז את המערב ברמה שתחייב את נאטו לתקוף אותה. להרגיז כן, אבל עד גבול מסוים.

עזבו את הנשק והכוח וכו'חדשה בזה

הכוונה שלי היא לא לקבל או לא לקבל תמיכה מהם, פשוט לא משנה אם הם תומכים או לא, אנחנו צריכים לפעול בצורה חזקה בלי להתעסק בכלל בסביבה, אגב במלחמות ישראל הקודמות היתה לנו עצמה כמו עכשיו? היה לנו כזה צבא? היתה פה בכלל מדינה?? צלא, ובכל זאת בששת הימים היו פה הישגים מרשימים במיוחד בהתחשב בעובדה שהיינו כלום לעומת הכמויות ערבים שהיו מסביבנו, זו פשוט היתה נחישות והחלטיות שלא משתמעת לשתי פנים... 

אין חוק בינלאומי נגד הפצצת בתי חוליםאחו

זאת הנפצה

RULE 7

The parties to the conflict must at all times distinguish between civilian objects and military objectives. Attacks may only be directed against military objectives. Attacks must not be directed against civilian objects.

RULE 8

In so far as objects are concerned, military objectives are limited to those objects which by their nature, location, purpose or use make an effective contribution to military action and whose partial or total destruction, capture or neutralization, in the circumstances ruling at the time, offers a definite military advantage.

RULE 9

Civilian objects are all objects that are not military objectives.

בקיצור שיפא זה military objective ולא נחשב כלל ל-civilian object

RULE 35 מגן על בתי חולים אבל צריך להבין מהי ההגדרה של בתי חולים

In time of peace, the High Contracting Parties and, after the outbreak of hostilities, the Parties to the conflict, may establish in their own territory and, if the need arises, in occupied areas, hospital zones and localities so organized as to protect the wounded and sick from the effects of war, as well as the personnel entrusted with the organization and administration of these zones and localities and with the care of the persons therein assembled.

Upon the outbreak and during the course of hostilities, the Parties concerned may conclude agreements on mutual recognition of the hospital zones and localities they have created. They may for this purpose implement the provisions of the Draft Agreement annexed to the present Convention, with such amendments as they may consider necessary.

כלומר בית חולים זה אזור שמוכר הדדית בהסכם כ"בית חולים" שאסור יהיה לפגוע בו, כלומר אם אין הסכם זה לא יותר מאשר מטרה אזרחית (שמוגדרת ככל מה שהוא לא מטרה צבאית)

ואיך כתוב בתורה, "מעם מזבחי תיקחנו למות"

=> לגבי דעת הקהל הבינלאומית - בעיה אחרת, אנשים מטומטמים יודעים רק מה שהתקשורת מפמפמת וכמובן יתלוננו על זה, אלא-אם-כן תפרוץ מלחמה יותר מעניינת במקום אחר בעולם

=> מה יקרה אם נזלזל בה - אתה חושב שמועצת הביטחון תשלח לכאן כוחות כדי להשמיד את המדינה? מבחינה כלכלית זאת תהיה בעיה חמורה אבל מבחינה צבאית בהחלט אנחנו יודעים יפה איך להסתדר. זה לא יהיה מבריק אבל זאת לא תהיה השמדה של מדינת ישראל

=> לא שאני חושב שצריך להפציץ את שיפא פשוט אני לא חושב שזה יהיה אירוע כזה אפוקליפטי, בלבנון הראשונה עשינו דברים הרבה יותר מטורפים

גם במלחמת העולם השנייה עשו דברים הרבה יותר מטורפיםפשוט אני..

(גם מדינות המערב).

אבל העולם השתנה מאז, המוסר השתנה מאז (לטוב ולרע), ומה שהיה מותר לפני 40 שנה כבר לא יעבור בשקט היום.

אגב, לא צריך שיתקפו אותנו בשביל שנסבול. מספיק שיוטל עלינו חרם, אמברגו, בשביל להחליש את המדינה בצורה דרמטית.

אם ארצות הברית לא תמכור לנו נשק - הצבא יחזור תוך זמן קצר לכוחו משנות הארבעים, בתקופה שהיו לנו מחתרות עם רובי קרבין ולא צבא עם תחמושת משוכללת.

אולי זה פשוט עניין של אמונהחדשה בזה

אני חושבת שבתקופה של הקמת המדינה היתה הרבה אמונה, ותעוזה, בער לאנשים העניין הזה של המדינה, ולא היה אכפת להם לעמוד מול כל העולם...

לא יודע אם לקרוא לזה אמונהנפשי תערוג

היתה הבנה שאין הדבר תלוי אלא בנו.

ומצד העולם היו הרבה רחמים אחרי שהתבררו ממדי הזוועות בשואה.

נראלי שאם לא היינו מייחסים יותר מידי משמעותחדשה בזה

למה שהעולם אומר זה גם לא היה תלוי אלא בנו.. 

חייבים תמיכה מהעולםנפשי תערוג
אחרת זה לא היה מצליח.
אמנת ג'נבה הראשונה אוסרת הפצצת בית חולים.נפשי תערוג
חצי אמתאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך י"ב באדר ב׳ תשפ"ד 15:47

תפתח את האמנה תראה מה ההגדרה של בית חולים "hospital zone"

זה שכתוב על זה בית חולים, או שמטפלים שם בחולים, לא הופך את זה לבית חולים מוגן / hospital zone

Article 4

Hospital zones shall fulfil the following conditions:

(a) They shall comprise only a small part of the territory governed by the Power which has established them.

(b) They shall be thinly populated in relation to the possibilities of accommodation.

(c) They shall be far removed and free from all military objectives, or large industrial or administrative establishments.

(d) They shall not be situated in areas which, according to every probability, may become important for the conduct of the war

Article 5

Hospital zones shall be subject to the following obligations:

(a) The lines of communication and means of transport which they possess shall not be used for the transport of military personnel or material,

even in transit.

(b) They shall in no case be defended by military means.

hospital zone זה משהו מיוחד שצריך "להקים" (establish) ולא מעמד שמקבלים כברירת מחדל. הרעיון הוא שבמלחמה בין מדינות (או אם תרצה, בין קבוצות בתוך מדינה), יש הסכמה להקים אזור הומניטרי / "אזור בית חולים" (יש עוד כמה סוגים של אזורים, יש אזור נייטרלי, מפורז, כל אחד זה הגדרה קצת שונה), לרוב הוא אמור להיות מרוחק מלחימה, כדי לטפל שם בחולים, וזה נעשה בהסכמה של שני הצדדים

לא זכור לי שחמאס יזם פנייה לישראל להפוך את שיפא ל"hospital zone" בכך שהוא יעמוד בכל התנאים של hospital zone

Article 7

The Powers shall communicate to all the High Contracting Parties in peacetime or on the outbreak of hostilities, a list of the hospital zones in the

territories governed by them. They shall also give notice of any new zones set up during hostilities.

As soon as the adverse Party has received the above-mentioned notification, the zone shall be regularly constituted.

If, however, the adverse Party considers that the conditions of the present agreement have not been fulfilled, it may refuse to recognize the zone by

giving immediate notice thereof to the Party responsible for the said zone, or may make its recognition of such zone dependent upon the institution of the

control provided for in Article 8

עריכה: אני לא מדבר על מה שצריך לעשות בפועל, אני חושב שלהפציץ את שיפא (בינתיים) זה לא רעיון טוב

אבל העניין של אמנת ז'נבה מראה עד כמה מפמפמים שקרים וחצאי אמיתות עד שכולם משתכנעים שזה נכון מבלי לבדוק

זה רק במלחמה נגד מדינהנפשי תערוג

נגד ארגון טרור אוטומטית כל התושבים שלא נושאים נשק נחשבים לא מעורבים וזה בעיה שהם יפגעו.

גם לא מדויקאחואחרונה

בכל מאבק, בינלאומי או לא, תושבים שלא נושאים נשק, נחשבים לא מעורבים

האם זאת בעיה שהם ייפגעו? לא כשלעצמה אם זה collateral damage סביר

דווקא מלחמות לא-בינלאומיות הן יותר "קלות" בחוק הבינ"ל כי לא כל הסעיפים של האמנות חלים אוטומטית

השאלה הייתה האם מותר לפגוע בבתי חולים

התשובה היא ש"בית חולים" זה מונח מאוד ספציפי שצריך לעמוד בתנאים מאוד ספציפיים

אחרת ההגנה שלו נובעת מכך שהוא "אובייקט אזרחי", כמו אזרח שמסתובב ברחוב, חנות נעליים, מכונית אזרחית

בתנאי שהוא אכן אובייקט אזרחי קרי אינו עונה להגדרה של RULE 8

לא נכון. ההגנה על בית חולים, היא בתנאי שאינו צבאיהסטורי
בשום צורה. ברגע שיש שם אפילו נושא נשק אחד ובוודאי ברגע שהוא כולו מפקדה ובסיס צבאי - ההגנה של החוק הבין לאומי פגה.

אתה צודק, שלאנטישמים בכל העולם, החוק הוא רק כיסוי לשנאת ישראל שלהם מכל הדורות.

לא מדויק. במיוחד אם נושא הנשק הוא טרוריסטנפשי תערוג

ולא מטעם המדינה.

במיוחד שעזה איננה מדינה

בכל מקרה. גם זה אינו החוק, כמו שאמרת. מחפשים אותנו. לכן צריך להזהר שבעתיים.

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך