(בתוך הרשימה יש עדכון תאריך מתי הרשימה עודכנה לאחרונה)
מוזמנים בשמחה לפנות לכתובת
או אלי ואעביר הלאה
ישר כח ותודה למי שמפעיל את הרשימה !
של גברים לגעת בקליפס
גם שוברים את זה תמיד
מה עובר לכם בראש בוא ננסה ללחוץ עליו
אופס נשבר
ברור שזה ישבר בכוח ?!
נראה לי שפעם באמת שברתי קליפס בטעות 😅
אבל ממש מזמן... כילד
אבל צריך לדעת לא לשבור
כי אז הן רוצות שאקנה להן חדש
אני מאבד את זה שבנות מדברות על כל העניינים שלהן, זר (בן) לא יבין זאת
מנסיוני הדל ועל בשרי יצא לראות שלפעמים בני זוג יכולים להיפרד לא כי לא יכלה להיות ביניהם התאמה, אלא כי אופי הפגישות שלהם וההתנהלות היו פחות מזמינים.
ועל זה אפשר להמליץ "אין מזווגין לו לאדם אשה אלא לפי מעשיו.."
איזה טיפים יש לך לשתף?
אני חשבתי על שלושה דברים בינתיים:
1. לא להפחית את מידת ההשקעה מדייט לדייט, אלא להגביר אותה. גם בהתארגנות אליו, וגם בדייט עצמו (אפילו אם אתם מתנחלים זרמניים). זה מקרב וזה משדר רצינות לעצמך ולמדויט\ת.
2. קלפי שיח. פעם ראיתי בזה משהו לא טבעי שפוגע בהזדמנות לחיבור פשוט. אחרי לא הרבה זמן הלכתי וקניתי בעצמי (יש כאלה זולים וניידים אגב, אז לא חייבים לקנות סו דו יו במחיר תלת ספרתי. יש גם גמ"חים לפעמים במוסדות שונים). הוא עוזר מאוד להכניס הרבה נושאי שיחה, ועוזר להכיר יותר טוב את המדויט\ת. במיוחד אם יש קצת ביישנות באוויר.
3. בדרך כלל החל מדייט שני אפשר וכדאי כבר להתחיל לעשות משהו יחד, אבל עדיין דברים שיאפשרו שיחה. פחות התנדבות וסדנה, יותר הליכה לאיזה מוקד עניין. מעיין\תצפית\אתר תיירות זה יכול להוסיף הרבה ללמידה אחד על השניה, ולשבור קצת את הקרח במידה ויש.
ה
אני באמת חושבת שאם הוא יהיה נכון לי יהיה לי כיף איתו החל בסופר ועד בדואר ובטח גם במסעדה או סדנה.
(ואני ממש אוהבת סדנאות שקטות)
מה שכן אני חושבת
שאישה וגבר שיוצאים לדייט צריך לכבד את מי שעומד מולם כמו את עצמם .. לא להקל בכבודו.
לחייך להיות אדיבים נעימים וגברים לדעת להוביל בעדינות
כי כל תגובה אחרת של התעלמות ( כנל נשים) פשוט לא לעניין.
זה בסיסי לשאול אם הגעת הביתה / בוקר טוב יום למחרת
ואיך היה לך הדייט, ולא זה לא סבבה למשוך את זה אחרי 11 בבוקר אם יצאתם בערב.
לדעת לתווך כמה שיותר ולתקשר זה בסיסי לדייטים
ומנסיון חסר את זה למלא אנשים
ועל זה נופלים הרבה דייטים טובים של אנשים חמודים פשוט שלא חושבים לעומק
עוד דבר תבואו בלי אגו .. להביע רגש כנות שקיפות
שאני סבבה עם המצב הנוכחי לעומת פעם וכבר לא ממש מפריע לי, זה לא מתוך ייאוש או דיכאון או חשיבה שלילית, אלא סוג של השלמה כזאת עם המצב שבאה מעצמה לא דחפתי לשם זה פשוט הגיע מעצמו כבר בתקופה האחרונה
לא יודע אם זה אומר שאני כבר לא רוצה, העניין הוא שזה פשוט כבר לא כל כך משנה ככה לפחות אני מרגיש בזמן האחרון, אולי ישתנה בהמשך אבל לעת עתה זה המצב
זה המציאות שה’ שם אותך בה אז ברור שזה מה שטוב ונכון לך אז למה שלא תהיה שמח עם זה?
וזה לא סותר את הציפייה להתחתן בעתיד.
אותי איך את עדיין רווקה?
וממש חפר על זה
אמרתי לו משמיים תשאל את ה'
באמת אני מאמינה שזה משמיים
אני מבין ללבך,
עדיין הכרחי להרהר וגם לעיין בזה מדי פעם, לכולנו. כמוני כמוך.
בכל אופן תודה על האומץ לענות בכנות.
"לא יודע אם זה אומר שאני כבר לא רוצה, העניין הוא שזה פשוט כבר לא כל כך משנה"
אם אתה עדיין רוצה, זה כבר לא כל כך משנה?
אם זה כבר לא כל כך משנה, אתה עדיין רוצה?
advfbלא להודעה שלי ולא להודעה של ניק אחר
ב"ה הכל בפורום הוא בגדר רשות 
גם אם זה עמוק לך מדי
זכותך המליאה לא לזרום איתי ולא לענות בכלל
מפריע לך עוד משהו? רוצה להוסיף?
זכותך המלאה להיות קרבי כמובן, רק כשזה יחזור חזרה אל תתלונן.
אמרתי שזה עמוק לי מדי, לא הבנתי למה נפגעת כל כך ומה טירגר אותך, האמת? גם לא כל כך אכפת לי.
ולמה שזה יחזור אלי?
אם אתה אומר לי שזה עמוק לך מדי, אני מבין את זה ויש לי את כל האמפתיה שבעולם ביחס לזה.
ועם זאת, אני אכתוב מה שבא לי ואשאל גם דברים שעמוקים לך מדי.
אתה אם תרצה תגיב ואם לא תרצה לא תגיב 
אתה רואה בזה משהו קרבי?
הכי חופשי ופיס אנד לאב שיש
כאילו מישהו גנב לך משהו, או כאילו עבדך חייב לך משהו. "זכותי לשאול ולהגיב" מי אמר לך לא לכתוב מה שבא לך? לא הבנתי מה אתה רועש וגועש כאילו רמסו לך את זכות הדיבור.
אתה מוזמן לשאול ולהעמיק כרצונך, תיזהר לא לטבוע.🌊🌊🌊
בצורה עצמאית, זה עניין שלך עם עצמך.
אני סבבה עם השיח סרק הזה שלנו לבנתיים, למרות שכנראה יש דברים יותר חשובים לעשות בחיים.
את המציאות, זה דבר מעולה
ואם זה בא ממקום של "זה מה שבורא עולם רוצה בשבילי כרגע"
אשריך ומה טוב חלקך.
זה לא אומר כמובן שמפסיקים לרצות/להתפלל...
הנשית שלך בדרך דוד!
יש אנשים שמאוד מתחברים, ויש אנשים שמאוד לא.
לי באופן אישי יש חבר שהתחתן בשידוך של חיים קורץ, וב"ה הם חיים באושר ועושר עם 3 ילדים.
יש לו מאגר גדול של כרטיסים מכל גווני הציונות הדתית
והוא גם אחד מהשדכנים של "הבאר"
יש שיגידו שלפעמים השידוכים שלו אינטואטיבים. כל פעם שיצרתי איתו קשר היה לו שידוך בשבילי על המקום..
מצד שני יש לו המוון הצלחות, ואני מכיר כמה זוגות שהוא שידך.
*השתדלתי לכתוב בלשון נקייה בלבד. בעיניי כשר. אם לא מתאים לפורום אפשר למחוק
כבר פרסמתי שני שרשורים על הגברת הנוכחית.
עדיין נהדר לי איתה. הצלחתי כבר להלחיץ אותה פעם אחת כששאלתי (בדחילו ורחימו) איך הקצב מבחינתה
ומיד ריככתי והרפיתי. אני מאוד משתדל לא להלחיץ, וגם באישיות שלי אני לא אדם מלחיצן, אבל אני ממש מרגיש שההתמהמהות כאן לא מיטיבה איתי.
ברור שזכותה המלאה לנהל את הקצב לפי מה שמרגיש לה. אם מחשבה על להתארס מלחיצה אותה, בהתחשב בזה שאנחנו יוצאים קצת יותר מחודש - זה ממש ממש ממש סבבה והוגן, ואין לי אף ציפייה או דרישה או דחיקה במונחים הסטנדרטיים של דייטינג ובניית קשר. גם טוב שהיא משדרת שהיא צריכה עוד זמן וברוחב לב (אני לפחות מנסה) להשרות הרגשה שזה הכי סבבה בעולם ושתיקח כמה זמן שהיא צריכה.
אבל אני מרגיש מדייט לדייט יותר ויותר רצון וכמיהה להגיע לקרבה ולמגע. ברור שדיני ייחוד עוזרים מאוד, אבל להרגשתי הם עוזרים בעיקר כדי שבזמן הדייט המוח לא יהיה עסוק בשטויות ובפיתויים.
אני עדיין לא מצליח להבין איך בדיוק המנגנונים הנפשיים-ביולוגיים אצל נשים פועלים. מבחינה נפשית וגופנית אני גבר מאוד רגיל, ואני מאוד צמא למגע וקשר. אחרי הדייטים ובין לבין אני מרגיש כמיהה שהולכת ונעשית מתסכלת למגע. אני מאוד משתדל לשמור על שני קצוות: לזכור מחד שזה הדבר הכי נורמלי, בריא וטבעי --- ומאידך להציב גבולות, להיזהר מחציית גדרות, לא להקדים את המאוחר...
ברור לי שהנכתב כאן עלול מאוד להלחיץ אילו היה נאמר בקול רם בפניה. יחד עם זאת אני שם לב שזה גורם לי למרירות מסויימת, וגם אפילו לפקפוק בה ובטבעיות שלה. היא לא צמאה למגע? טוב ונאה בעיניה לדבר ולדבר (שיהיו גם השיחות הנהדרות ביותר בעולם)... מצד שני זה גורם לי להרגיש מוטיבציה לא כשרה וחתרנית קצת.
דעות? האם איכשהו אפשר להעלות את זה כנושא? האם זה עלול לשמח אותה? יכול להיות שיש לה שם איזשהו סיפור שלה מול עצמה שמרחיק אותה ממחשבות על קרבה? האם זה הוגן מצדי להציף את זה איכשהו?
תודה
כי אכן יש בנושא הזה הבדלים מאוד גדולים בין נשים לגברים.
לדעתי לא שייך לדבר אתה על מה שמטריד אותך. זה גם עלול להלחיץ, וגם עלול להוביל לקרבה שלא מתאימה בשלב הזה.
(זו רק דעתי אך אני תומכת בה)
מעולה כל מה שאתה מרגיש כלפיה,
אבל אתה גם מבטא את זה?
אני חושבת שדבר שיכול לעזור לה 'להידלק' זה אם תנסה ליצר עוד קרבה רגשית ואינטימיות (שהיא לא דווקא מינית).
אם בררתם את הנושאים החשובים לכם, ונראה בגדול שיש התאמה, כשהקרבה הרגשית תהיה מספיק חזקה תתעורר בה גם תשוקה למגע פיזי..
כמובן שהכל בגבולות ההלכה..
יש לי חבר שאמר שבשלב מתקדם (מבחינתו לפחות) הם היו בצומת דרכים, והחליטו להשתמש בכרטיסי שיח - והוא אמר שזה מה שהכריע אצל שניהם שהם רוצים להתחתן. ב"ה היום הם כבר חובקים ילדה.
אני יודע דלא בדיוק עניתי לך, אבל אולי זו דרך שתעזור לה להבין יותר טוב את הקשר.
אתה פשוט גבר והיא אישה
אישה כמהה לקשר רגשי עמוק ויציב לפני שהיא כמהה למגע פיזי (וברור שבהמשך אם מתפתח למשהו טוב היא גם אמורה לחוש רצון לקירבה)
לעומת גבר שכמיהה למשהו פיזי יותר תופס מקום פיזיולוגית גם..
נשמע שאתם קצת לא על אותו תדר היא עוד מתלבטת ואתה שם ב100 אחוז וזה יוצר דיסוננס גם בתחושות שלכם לקירבה .
שזה נוסף על זה שיש הבדל בין גברים לנשים..
ראיתי כאן המלצה לכרטיסים זה אחלה רעיון אתה יכול להכין גם בעצמך כרטיסים ואולי תנסו לעשות גם דייט שטיפה שובר שיגרה לא סתם בית קפה או משו אולי בים..איזור יפה..חדר בריחה?
מוסיפה לא הייתי משתפת אותה בתחושות של הרצון למגע זה עלול ליצור לחץ יותר גדול אצלה
היי
שאלה שיושבת עלי כבר תקופה היא איך אנשים שעד אתמול היו ילדים שגרים אצל ההורים ובקושי עבדו פתאום אחראים לתפעול משק בית
כאילו להתחתן יחסית צעיר זה אחלה וזה גם מה שאני רוצה אבל איך מתמודדים עם ההוצאות? אני גם רוצה שבעלי לעתיד יהיה אברך כמה שנים ואני באמצע לימודים אבל יקח זמן עד שאסיים את התואר ועד שתהיה הכנסה נורמלית אבל זה מרגיש לי פשוט לא נכון לא לצאת בגלל זה כאילו אם מישהו בוגר ומבין שיש לו בית לתפעל אז גם אם אין לו הכנסה קבועה זה כבר משהו אבל תכלס מה עושים? כל הזוגות הצעירים נסמכים על ההורים בהתחלה? אני לא מאמינה בקסמים ונראה לי שלהתחתן מתוך מחשבה שה' יעזור זה קצת זריקת אחריות כלפי שמיא אבל מצד שני יש הרבה אברכים בעם ישראל ברוך ה שנשותיהם מרויחות מינימום ובכל זאת הכל נראה טוב
חח מקוה שיצא ברור מה דעתכם?
קודם כל כן נסמכים על ההורים, לפחות בהתחלה.
דבר שני זה דורש להצטמצם, כשהתקציב נמוך גם האפשריות פחות נוצצות אז צריך להיות מוכנים לזה.
זהו, זה אפשרי.
בהצלחה.
דעתי- אני מכיר הרבה זוגות שחיו וחיים ככה בשנים הראשונות. (ככה גם אני תכננתי, אולי זה כבר לא יקרה לצערי😐)
תזכרי שחיים של אברכות באים בדרך כלל עם חיים פשוטים וצנועים, שיש מלגה קטנה מהישיבה, שהוא התחייב בכתובה לזון ולפרנס וכו' ולכן בכל רגע שיהיה דחק ח"ו הוא יוכל לצאת לעבוד במשרה מלאה, שהוא מחויב לכולל לפי שעות ובשאר הזמן הוא יכול לעבוד וזה נותן עוד תמיכה משמעותית (אני מכיר כמה אברכים שעושים ככה). וגם כמובן שמאחורי כל ההרפתקה הזאת יש את הגב של ההורים. אבל אני מעריך שגם זה בונוס וכן אפשר לבנות חיים של אברכות שלא נתמכים כלכלית בהורים יותר מזוג צעיר ממוצע..
חוץ מזה אני חושב שזאת זכות נדירה להקים את הבית מתוך אברכות וקהילה של ישיבה, ואני בטוח שזה משפיע הרבה על כל החיים הזוגיים שבהמשך, ולפעמים גם על מקום המגורים וחינוך הילדים.
גם הבעל האברך יכול לעבוד כמתדלק בערבים זו עבודה מועדפת, לומדים לחיות על מלגות, עוד לימוד פרטני בגמרא עם תיכוניסט ועוד ניקוי חדרי מדרגות בחמישי-שישי, כסף קל.
גם במכללה ובאוניברסיטה לומדים להכיר את המלגות, פרח, סחלב, אימפקט וכו, בשלב הראשוני יחסית קל לאזן, גם אם יוצאים משליטה עדיין יש כרית ביטחון של הכסף של החתונה ויודעים שכל זה זמני מאוד.
אבל כן צריך כמה אלפים בכל חודש קבוע.
שכ"ד
ארנונה
חשמל
שאר חשבונות
סופר
וכו'
לדעתי לזוג צעיר צריך הכנסה קבועה של לפחות 5-6 אלף. בשביל לחיות ברמה הבסיסית ביותר.
ואם הם סטודנטים אז צריך לשלם סביב 1500+- הוצאות לימודים חודשי.
אז 7 אלף חודשי זה לא משהו שבא ברגל.
במיוחד אם האישה סטודנטית והבעל אברך.
זה קצת לא מתכנס עם המציאות
ובדרך כלל בממוצע אחרי שנה כבר מגיע התינוק. ואז ההוצאות גדלות ולפעמים מכפילות את עצמן.
שתי תגובות:
בכללי -
על האירוע, אבל אפשר ללמוד מזה לדרך חיים -
לדעתי, התשובה הבסיסית היא שצריך לעשות מחקר שהזוג מסוגל לכך, על האחריות הזו הבעל חותם בכתובה.
עד שבונים את עצמכם.
יש לי בזה הרבה מאד מה לומר והרבה מאד נסיון.
את צודקת, צריך לשקול את הצדדים לפה ולשם ולמצוא איזון.
תלוי מאוד בנתונים שלך. התואר דורש או לא? אפשר לעבוד במקביל לתואר? ההורים יכולים לעזור אחרי החתונה?...
אגב בקשר להורים -
הורים רוצים לעזור לילדים שלהם ולראות אותם מסתדרים בחיים. אז ברור שמאתגר להרבה הורים להוציא הרבה כסף על עזרה לילדים אבל אם ההורים כבר הציעו את זה, או שזה מה שמקובל, אז כן תהיי רגועה שהם התכוננו לזה שזה חלק מההוצאות לחתונה.
בקשר לתואר - יכולה להעיד מעצמי ומחברות שהתחתנו בשנה האחרונה של התואר וזה היה בסדר גמור. יש תארים יותר קלים, יש יותר קשים, יש כאלו שאפשר לשלב עבודה בהם תוך כדי ויש גם כאלו שאולי כסטודנטים לא עובדים בכלל, אבל אם מתייחסים לזה בתור השקעה- מיד אחרי התואר 'קוטפים' את הרווחים - ואז קל יותר נפשית לבקש עזרה מההורים או אפילו הלוואה מגורם כלשהו.
בקשר לאברכות - יש גם עבודות מהצד/בערבים שאפשר לשלב... גם זה לא קל, אבל באמת זו נקודה לבדוק אותה כשנפגשים. האם האיש מוכן לעבוד במידה ויהיה צורך...
ודבר אחרון זה ההוצאות אחרי החתונה. אישית, לא היו לנו כמעט בכלל... (שכירות ההורים שילמו אצלינו בשנה הראשונה), אז היה לנו רק אוכל ונסיעות. זה באמת לא הרבה...
אבל להתחתן בהחלט פירושו להיות גם באחריות כלכלית
מקשרת פה לשרשורי עבר:
אני חושבת שהשאלות שלך במקומן. - לקראת נישואין וזוגיות
https://www.inn.co.il/forum/t1396970#15177410
להתחתן צעיר זה רווח
הרבה יותר קל להתגמש עם השני וליצור זוגיות זורמת ונעימה לאורך שנים בע"ה.
ב. הקב"ה זן ומפרנס, ואפשר להתפרנס אולי לא ברווחה גדולה בהתחלה, אבל בחישוב נכון של ההוצאות זה בהחלט ייתכן. אבל זה לא סיבה לדאגה!
כן צריך לדעת שהתקופה הראשונית טיפה לחוצה, זה כן דורש לפחות כמה שנים ראשונות של עבודה (יש עבודות שאפשר לשלב עם התואר, צריך לברר. אני מכירה בנות שעבדו בתור עבודת סטודנט בקופה/פקידות/ מי שתחום כלכלי זה התואר שלו-עזרה להנה"ח במשרד.)
אחר כך כשמתבססים- יותר קל.
וודאי שהאחריות היא על הזוג ולא רק עזרה מההורים/מישהו אחר.
רואים בחוש שהקב"ה עוזר.
זה ככה מנסיוני וגם מנסיון חברות סביבי...
זה טוב שיש לך אחריות לברר איך מתנהלים כזוג.
בהצלחה,!
מדובר בעיקר על כשהשדכן מכיר את שני הצדדים, ויש כרטיס לכל אחד.
האם אי אפשר להסתפק בזה?
(כשהשדכן לא ממש מכיר אני מבין יותר את הצורך)
לי יצא לברר הרבה- על כל הדייטים שיצאתי איתן, ועל חלק מאלה שחזל"שתי.
אני כן חושב שקיבלתי עליהן רקע נוסף, אבל אני לא בטוח עד כמה הוא היה קריטי לפה ולשם, לרוב הכרטיס היה לגמרי משקף.
השאלה הזאת התחזקה לי כשהתרבו הדייטים וכבר אני מרגיש לא בנוח לשלוח מספרים של חברים שוב ושוב, במיוחד כאלה שמכירים אותי טוב מהמוסדות השונים אבל נפרדו דרכנו, ובמיוחד כאשר הם כבר נשואים+ ובמקום אחר בחיים. וכל שכן כשמדובר במחוזות שמתחתנים אחרי פגישת לא הרבה מדויטות.
אני בטוח שככה זה גם אצל הבנות המיועדות..
לכן עם הזמן התחלתי לחשוב פעמיים ושלוש לפני שאני מאשר מישהי, או להעדיף הצעות מחברים קרובים ולקוות לחסוך בזה את הבירורים. לי כבר יצא לחזל"ש הצעות לפי השדכן לפני ששמעתי על הבחורה.. וכל זה כבר נהיה ממש מתיש.
נ.ב
אולי באתרי היכרויות וכשמכירים בחורות ברחוב הבירורים מתייתרים לפעמים, אבל בינתיים אצלי זאת ממש לא אופציה (ולא מן הנמנע שגם בשביל אשתי לעתיד זה ככה).
לא נחוץ לחפור אבל כן לברר את הדברים החשובים ולא לסמוך על מה שאמר השדכן\נית.
אם יש דברים לא ברורים בכרטיס או מעלים תהייה על המשמעות, מברר כדי להבין מה הכוונה ולפי זה מחליט.
ואז נפלתי חבל על הזמן. מאז ביררתי על כל אחד
אני רוצה לשמוע שאני יוצאת עם בנאדם נורמלי. לשמוע את המעלות שלו.
בכרטיס מופיעים מילים, הגדרות, מונחים - וייתכן מאוד שהם מתפרשים אחרת לחלוטין אצלי לעומת אצל הכותב שלהם.
אני מעדיפה לברר מי עומד מולי - ולנסות גם להציג את עצמי, לראות אם זה באמת רלוונטי, אם הם הבינו מהכרטיס שלי מה הכיוון שלי.
קרה לי ששדכנית הציעה לי מישהו, אמרתי לה שמהכרטיס נשמע שפחות מתאים, היא חשבה שבכל זאת כדאי לפחות לדבר עם החבר, הוא חשב שפחות מתאים, אבל שכדאי לפחות לדבר עם הבחור, אז דיברתי איתו, וגם הוא חשב שלא מתאים.
זה נכון שעם הזמן שיניתי את החברות שאליהן הפניתי. גם העדפתי לנסות לברר על אנשים לא דרך המספרים שהם נתנו לי, אלא לראות אם לי יש קשר כלשהו (חוק דתיים שלובים וזה) שעליו אני יכולה להסתמך.
אני מעדיפה לברר כדי לא להתאכזב - לא לצייר לי תמונה בראש של מישהו, ובפועל לגלות שהוא משהו אחר לחלוטין ("תורני" = הולך לשיעור בין מנחה לערבית פעם בשבוע).
וגם כדי לא לאכזב - להתאים את הציפיות שלהם למי שאני.
האמת הראש ישיבה שלי בעבר (ואולי כל הראשי ישיבות?) מחזיק מאוד מאוד מהבירורים. ככה יצא שמהתחלה נתתי להם משקל כבד ולא הייתי מוותר עליהם.
מנחם במשהו לשמוע שלא כולם ככה
(לא שזה דבר רע, כדלעיל)
לכאורה רוב מי שכתב שהוא נפגע\יכול להיפגע כשלא מבררים, זה נשמע בעיקר במקרים שהשדכן לא הכיר ממש את שני הצדדים. עדיין אם חבר מציע לי את בת דודה שלו או בסגנון אפשר לומר שהבירורים יכולים להתייתר..
במקרים השדכן מכיר את שני הצדדים אם יש נקודה שמתלבטים עליה אפשר לשאול אותו פשוט, וגם לשאול למה הוא חשב שזה יתאים, מה הנקודה המשותפת שהוא מצא.
לפיכך במצב כזה - זה בדיוק הפונקציה של מספר לבירורים.
במקרים שהשדכן לא מכיר את שני הצדדים - המספר לבירורים יכול להיות קריטי. כי בינינו כל הכרטיסים מלאים סיסמאות ולא תמיד תפגוש את הכרטיס שהכל כתוב בדיוק כפי שאתה מחפש. וכאן המספר של החבר/ה נכנס לתמונה - חבר טוב שמספר מתוך חוויה אישית יכול להשלים ה-מ-ו-ן מידע על הבנאדם!! לכן כרטיסים שהם גבוליים חבל לשלול או לחלופין לענות עליהם חיובי, בלי לברר עם מספר של חבר/ה.
בעיני, זה גורם סתם לצאת למיליון דייטים מיותר או לחלופין לשלול הרבה הצעות שהיו יכולות להתאים.
בנוגע להשקעה מצד החברים -
חבר שלא רוצה שיבררו אצלו - זכותו. אם יש שיח פתוח בין החברים, אז סמוך על חבר שלך שיגיד לך שלא מתאים לו.
בדרך כלל בירורים יתאימו למישהו שהוא גם וורבלי שאוהב לדבר. מי שלא וורבלי או שכל הרעיון של בירורים זר לו אז זה יכול לגרום לו לאי נעימות.
אבל חוץ מזה, למה לא? זה כל כך יפה שחברים מפרגנים אחד לשני.. אתה היית עושה זאת בשמחה? אם כן - למה שמישהו אחר לא יעשה זאת בשמחה בשבילך.
יש לי חבר טוב שכבר שנים אני נותן את המספר שלו. ב"ה אין שום בעיה בזה, להיפך.
שלא התיישב אצלי משהו בי לא היה רגוע
וזה היה הדבר הכי חשוב שעשיתי
בדיעבד ניצלתי
כשהמשדך לא מכיר אישית את שני הצדדים ברור לי שזה נחוץ לברר עם מי שכן מכיר