למה רק עכשיו שמתי לב??בינייש פתוח

כבני ברקי שעובד בתן ביס פתח תקווה, קרוב לחצי מהחזרה הביתה היא דרך גהה, והחצי השני היא דרך 471.

אני קרוב לחודש וחצי כבר בבית וחזרתי לשגרה כמעט מלאה ורק עכשיו שמתי לב שבגהה, ב16:00 בצהריים כבר אין פועלים מהרשות הפלסטינית שחוזרים הביתה.

לפני המלחמה הייתי רואה יותר מ200 עובדים ערבים חוזרים הביתה בגהה...

עכשיו מי בונה לנו את הבתים???

יש רמאדןנפשי תערוג
הם מסיימים לעבוד מוקדם
מאז המלחמה אין לערביי יו''ש אישורי עבודה בישראלפשוט אני..
זה לא מדויקנפשי תערוג

קיים אבל פחות

הבנייה די נעצרהברגוע
נכון!!!!!!!הפי

פתאום אני קולטת וואלה אין פועלים אחרי שלוש

איזה יופי

משוגעת הבהלת אותי, מה את צועקת?בנות רבות עלי
חזרת להשתעמם?חדשכאן

לא מצליח להתאפק לא לענות?

תמצא לעצמך תעסוקה 

אל תהיי בטוחה שזה כזה טובבינייש פתוח

זה יכול לגרום למחיר של הדירות לעלות בהרבה מעבר למחיר הגבוה מאוד מימלא, ולגרום לזוגות צעירים לגור עם ההורים שלהם.

בואו נקווה שנוכל למצוא חלופה לעובדים מהרשות הפלסטינית, אבל זה לא כל כך בטוח.

לגור עם ההורים זה אחלהנפשי תערוג
גם חוסכים כסף וגם עושים אחלה עבודת המידות
לא אחרי שמתחתנים. ועוד לא אחרי שנולדים ילדיםבינייש פתוח
גרנו כמה חודשים אצל חמי וחמותינפשי תערוג

שהבת שלנו היתה בת שנתיים+

לא היה נוח כמו בבית שלנו

אבל היה בסדר גמור

נכוןמשה
כן !גבריאל.ק.צ

בתור אחד שלמד באריאל, שמעתי הרבה על הפחד מכל הפועלים בתחנות והאוטובוסים. 
גם הייתי נמנע מלעלות על אוטובוסים בשעה זאת והלאה. זה היה די מפחיד
לפני חודש הייתי באחת התחנות שהם עולים. התחנה הייתה ריקה לגמרי.

אתה לא חושב שהיה עדיף לעשות את זה אחרת?בינייש פתוח

קודם למצוא להם חלופה ורק אחר כך (עד כמה שבאמת אפשר) לעצור את האישורים?

אולי יותר חכם לצמצם את האישורים הקיימים ולמנוע אישורים חדשים מאשר לעצור הכל בבת אחת ובאופן מוחלט?

אי אפשר לעצור את ענף הבנייה 

ענף בניה תמורת חיי אדםחדשכאן

כמובן

כל פעם שאתה נוסע לעבודה אתה מסתכןבינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך כ"ד באדר ב׳ תשפ"ד 9:56

בתאונת דרכים 

נכון גםחדשכאן
כל רגע שאתה חי אתה מתקרב למוות שלך
אתה שוכח את האווירה שהייתה כאן אחרי שמחת תורהברגוע
הוא גם שוכחחדשכאן

שהערבים מנסים לטבוח בנו כבר שנים

ואנחנו כל פעם מופתעים מחדש

נכוןהפי
בואו נעשה קצת סדרבינייש פתוח

בכל מה שקשור ליהודה ושומרון, 95 אחוז מהפיגועים נעצרים בשלב התכנון המאוד התחלתי שלו.

השבכ מהר מאוד שולף אותם מהמיטה לחדר החקירות.

כך שאפשר לסמוך על השב"כ והצבא שהוא יודע מה הוא עושה.

לעומת עזה שבה החמאס עצר את הלחימה ויכולנו לדמיין שהוא משתנה (כי יש פחות שבכ ומודיעין) במקום להבין שהוא רק מתכנן את יום הדין. מה גם שהחמאס שולט חזק באוכלוסיה (והרבה פחות השב"כ) ובוחר במתאימים ביותר לאישורי עבודה כלומר באלה שיתנו מידע ולא מחפשים להתפרנס בלבד.

לגבי אווירה, בואו נחשוב מהראש ולא מהלב.

כמובן שצריך להיזהר מנסיונות חיקוי אפשריים שה7 באוקטובר נותן להם השראה, אבל כדאי להסתכל על התמונה המלאה.

לצמצם אישורים לא לפני שמוצאים חלופה.

שב"כ וצה"ל גם עצרו חדירות מחבלים מעזהברגוע
ב 99% מהמקרים, עד שלא הצליחו

אחרי שמחת תורה לא ידענו אם הפלסטינים ביו"ש גם ישתתפו עכשיו בלחימה ויפתחו באינתיפאדה, לכן הגיוני קודם כל לעצור את כל האישורי עבודה. בעיקר אם חושבים על זה שכנראה הרבה עזתים שעבדו בעוטף העבירו לחמאס מידע, למרות שכמובן השבכ בודק כל אחד לפני שנותנים לו אישור עבודה

כמה דבריםבינייש פתוח

מה שאתה אומר זה מסביר למה לעצור העסקה מהרשות הפלסטינית לטווח הקרוב, ולא חצי שנה קדימה.

והשבכ לא שולף עזתי מהמיטה שמתכנן פיגוע בשלה התחלתי, אז אל תשווה

עדיין יש מוטיבציה מאוד גדולה לפיגועיםברגוע
חוץ מזה שאם יחזירו עכשיו את האישורים אנחנו נחזור פשוט ללפני שמחת תורה, ואף אחד לא יבטל להם בחזרה את האישורים.
וסתם שתדעברגוע
שיש הרבה דירות ריקות שהקבלנים לא מצליחים למכור, ככה שעצירה קטנה בבניה זה לא אסון כ"כ נורא
ומה יקרה לטווח הרחוק?בינייש פתוח
מחירי הדירות לא עולים מספיק? אתה רוצה שנגור ברחוב?
לטווח הרחוק אי העסקת מחבלים תוריד מחיריםהסטורי

1. יש היום בעולם הרבה טכנולוגיות בניה חדשות ויעילות שדורשות אומנם השקעה ראשונית, אבל לטווח ארוך - מורידות מחירים ומייתרות צורך בעובדים.

בארץ, למרות החדשנות בשלל תחומים - כח העבודה הזול, היווה חסם מההשקעה הראשונית, כך שאנחנו מפגרים אחרי העולם בנושא.

2. העסקת מחבלים/מרגלים פוטנציאליים, מוסיפה עלויות ביטחון, גורמת לגניבות קבועות באזורים הנבנים. הפועלים הערבים עובדים בעצלות מופקעת ולא פעם גם גורמים נזקים בכוונה או ברשלנות פושעת.

לגבי 1, אפשר מקור מידע?בינייש פתוח

לגבי 2,אני התרשמתי אחרת.

שיפוצניק ערבי ארגן לי את הבית, בא לפני הזמן וארגן דברים מעבר למה שבעל הבית דרש ממנו וגם נתן לי במתנה מה שנשאר מהצבא לקיר במתנה. מה שעזר לי מאוד לארגן מחדש את הבית הקודם.

אל תהיה בטוחבינייש פתוח
שאנחנו הולכים לנצל את ההזדמנות גם עכשיו. אל תשכח שאנחנו עדיין משתמשים בפקס
לצערי אני כמעט בטוח שאנחנו לאהסטורי

ה'פתרון' היחיד שמדברים עליו באופן מעשי, זה להביא עובדים זרים. זה אולי פותר את האיום הביטחוני המיידי, אבל יוצר אין ספור בעיות אחרות.

אבל כן, אם תיווצר כאן עובדה קיימת, שאין כאן יותר עובדים זולים - יהיו פתרונות שלטווח ארוך יוזילו מחירים וישחררו חסמים.

נ.ב.

לצערי הרב, המערכת ברובה הגדול - הן הצבאית, הן המשפטית והן הכלכלית, מכורה עדיין לקונספציה בכל המכלול. (לא רוצה לנצלש את השרשור, אבל רק מהיממה האחרונה, יש כמה דוגמאות זועקות בדם הנרצחים)

אם אתה רוצה לפתוח נושא חדש בלי לנצלשבינייש פתוח
אז תפתח שרשור חדש
אני לא רוצה, רק הסברתי את הפסימיות שלי בענייןהסטורי
מוסיף - חפשו את פרודקסט 'מדברים בהר'הסטורי
ולגבי 2הסטורי
בהדרגה ועם סדר, זה בסדרחדשכאן

מה אתה רוצה? הוא היה שב"חבינייש פתוח

דווקא אפשר להתייחס לזה שאם מישהו רוצה לעשות פיגוע, שום אישור או חוסר אישור לא ימנע ממנו

לפני המלחמה היה לו אישור עבודהפשוט אני..

והאישור לא נלקח ממנו כי מישהו חשש ספציפית ממנו או כי עלה מודיעין כלשהו לגביו, אלא פשוט כי לקחו מכולם את האישורים כשפרצה המלחמה.

לא התייחסת לזהבינייש פתוח

שמניעת האישור לא מנעה את הפיגוע.

ומה עם המניפולציה הקבועה? איפה הזעזוע מכך שאני חושב את עצמי יותר חכם מכולם?

ולמה אתה לא מקשר את זה לעבודה במשלוחים ולמשפט שמעולם לא אמרתי על חלב שהוא רעל שמעיד שאני מתנגד לחיסונים?

נכנס בך דיבוק...?פשוט אני..

לא הצלחתי להבין מה הקשר בין משפט אחד למשנהו, ואיך כל זה קשור בכלל לדיון (למעט המשפט הראשון).

בקשר לזה שמניעת האישור לא מנעה את הפיגועפשוט אני..

גם חגורות בטיחות לא מבטיחות שרידות בתאונת דרכים,

האם זה אומר שעלינו לוותר עליהן?

כשאפשר להפחית את הסיכון לחיי אדם ביחס סביר של עלות/תועלת, אז צריך לעשות זאת.

מה כתבת בסוף?בינייש פתוח

יחס סביר בין עלות לתועלת.

אם לא נמצא חלופה מסין הודו או הפליפינים, נהיה בבעיה גדולה

תהיה חלופה, גם אם זה ייקח זמןפשוט אני..
מנין לך?בינייש פתוח
יחסי החוץ שלנו לא משהו...
זה לא קשור ליחסי חוץברגוע

סינים והודים רוצים לעבוד כאן כדי להרוויח כסף, הם לא עושים לנו טובה

ומה לגבי הממשלות שלהם?בינייש פתוח
עם הודו אנחנו ביחסים טוביםברגוע

סין אני פחות יודע, אבל בפועל יש עכשיו פועלים סינים בישראל, בין הזרים היחדים שנשארו אחרי שמחת תורה.

אני מכיר את הנושא טוב. ואתה קצת פחותגבריאל.ק.צ

לא תמיד המצב היה כך. לפני 14 שנה היה אפשר לנסוע באוטובוס מהמרכז לשומרון בלי לפחד, ובלי שבנות יפחדו שיציקו להן באוטובוס.

זה השתנה אחרי שבצבא החליטו לשנות משהו שהיה קיים בתהליך. ומאז ההמצב נהיה מפחיד. 

אם כך אפשר לשנות בחזרהבינייש פתוח
במרום לאסור באופן גורף על תושבי הרשות הפלסטינית באופן גורף לעבוד בישראל הריבונית
שבוע טוב. משהו שחשבתי עליו במהלך השבתבינייש פתוח

אני מניח שעבור לא מעט מתושבי הרשות הפלסטינית, יש 2 דרכים יעילות להתפרנס, לעבוד בישראל הריבונית וההתנחלויות, או לשלוח את הבן שלך לעשות פיגוע ולקבל כסף מהרשות הפלסטינית.

ושללנו להם את האופציה הראשונה.

(ברור שיש שם מספיק אנשים שישנאו אותנו שנאת מוות גם אם ניתן להם מיליארד דולר)

אתה בחברה טובההסטורי
העמדה אותה אתה משמיע, היא גם עמדת השב"כ במשך השנים. כל חודש תשרי, כולל יומיים לפני הטבח, הכותרות היו ש'גורמי ביטחון' לוחצים על הממשלה, לתת לעזתים יותר אישורי עבודה, כי ככה יהיה להם אינטרס לשמור על השקט.

כזכור, כמות האישורים עלתה מאוד במהלך 'גאוני' של בנט, שהתגאה בזה שמצא את הדרך להרגיע את העזתים. בזכות זה הם הפכו ליונות צחורות, עסוקים בשקט בלהתפרנס בישראל ובכלל לא מעלים על דעתם לפגוע בנו. הבאנו שלום עליכם...

אה, לא? מישהו יכל להעלות על דעתו, שחליל המסור וכל חבריו התמימים, שנתנו להם פרנסה, ינצלו את זה כדי לפגוע בנו?!

תקרא את השורה האחרונה בסוגריים חמוד...בינייש פתוח
עבר עריכה על ידי נפשי תערוג בתאריך כ"ז באדר ב׳ תשפ"ד 23:41

וחוץ מזה, כתבתי בפירוש כמה פעמים על ההבדל בין העסקה של עזתים לבין העסקה של שאר תושבי הרשות הפלסטינית, ועל החשיבות לצמצם את האישורים במקום לבטל את כולם באופן גורף...

אבל יותר קל לעבוד לפי תבניות.

אז אל תשכח לשכנע אותי שההתנקות היתה טעות (הייתי שלוש פעמים בהפגנות בנווה דקלים)

אל תשכח לספר לי שהחרדים הם אחים שלנו ואסור לזרוק אותם למזבלה של ליברמן (אני גר בבני ברק 6 שנים)

ואל תשכח להסביר לי שאלוקים הבטיח לנו את הארץ ולמה חשוב שנאמין בו (אני מתפלל במניין של הנץ כמעט כל בוקר).

מציע לך לוותר על מילים לא מכובדות. הפוסל וכו'הסטורי
לגופם של דברים, קראתי הכל.

כמה קל להשאר בקונספציות ודמיונות. זה ממש לא 'יש אנשים...' - זה כל החינוך והתרבות שלהם. הם כולם שונאים אותנו (אם כבר, יש כמה חריגים), הם כולם גדלים בבתי ספר שקרואים על שם רוצחי משפחת פוגל ומפוצצי האוטובוסים. הם כולם שואפים להשמיד אותנו. התמיכה בחמאס שם, לא קטנה מהתמיכה בחמאס בעזה (לא שתומכי גדודי חללי אל אקצא של הפאתח יותר טובים...). כמות הטרור שיוצאת משטחי הרשות היא עצומה והעובדה שהם לא מצליחים הרבה, היא רק כי צה"ל והשב"כ פועלים שם לילות כימים. (אגב, זו גם הסיבה היחידה שהחמאס, בתמיכת הציבור, עוד לא זרק את אנשי הרש"ף שם מהגגות).

אתה שוב מוכיח שאתה לא קורא מה אני כותב עד הסוףבינייש פתוח

כתבתי בפירוש שביהודה ושומרון יש לנו יותר מודיעין ולכן יש לנו יותר יכולת להבחין מי טרוריסט ומי רק מחפש להתפרנס בלבד.

תקרא את הויכוח שלי עם ברגוע

פחחחחחהסטורי
כמה מחבלים עם אישורים ביצעו פעולות טרור, או סתם העבירו מידע.

עד כאן רק טרור, עוד לא דיברנו על מכת הגניבות באזור שמסתובבים בו פועלים, על ההתעסקות עם בנות, על העבודה האיטית בכוונה וגרימת הנזקים המתוכננת ועוד ועוד.

ממליץ ממש לשמוע את הפרק האחרון בפרודקסט 'מדברים בהר'.

ועוד הערה - יכולת לא שווה, כשאין רצוןהסטורי
כלומר, יש לנו יכולות מודיעיניות מבריקות. כשרוצים - מגיעים לארכיון הגרעין באירן או לחלון ספציפי בבירות או בטול כרם. כשלא רוצים לראות, יכולים מתחת לאף שלנו, להתאמן על פריצת הגדר וכיבוש ישובים ומוצבים, כולם יראו, התצפיתניות יתריעו, אבל מומחי הביטחון יספרו לכולנו (וקודם כל לעצמם) שחמאס מורתע ואם רק ניתן להם לעבוד, הם לא יעשו בעייות.

'גורמי הביטחון' (שממש לא נעים לי לבקר אותם בפומבי, ברור לי שהם עושים לילות כימים למען ביטחוננו, כפי הבנתם, המה לעשות - מוטעית), עדיין תקועים בקונספציה שהתפוצצה לכולנו בפנים (שאתה מתעקש לייצג כאן...) שפרנסה לאויב תגרום לו להפוך לשה תמים.

השב"כ הגיע לקבינט, כבר לפני ארבע וחצי חודשים, עם המלצה חד משמעית לחדש את אישורי העבודה לפועלים מיו"ש, כדי שלא תהיה תסיסה. לתדהמתם של השרים, שניסו לבדוק האם טענה זו (שלוותה גם באיום, שלא התממש, שאם לא יאשרו, תפרוץ אינטיפדאה), מבוססת על הערכות חדשות, שנבדקו מחדש לאור אירועי שמחת תורה - התברר שהשב"כ לא ראה צורך בלבדוק מחדש את נקודות ההנחה שלו...

העובדה שביו"ש אולי יש לנו יותר יכולת לעקוב, לא אומרת שמי שלא רצה לראות בעזה, יצליח לראות ביו"ש....

מה המקור שלך לזה?בינייש פתוח

לכך שהשבכ נשאר עם אותם הערכות כמו מלפני מתקפת הפתע?

אגב, לפי מה שאני רואה, בעזה לא היה מודיעין כי לא היה צבא, וביו"ש יש צבא לכן יש מודיעין.

ובשביל לחשוב אחרת, צריך לחכות לסוף המלחמה בשביל שיחקרו אותה לעומק

מודיעין אמור להיות גם אם אין צבאנפשי תערוג
עיין ערך לבנון סוריה ואיראן
אתה אמיתי?!הסטורי

בעזה ראו הכל מתחת לאף, פשוט לא רצו לראות. ראו אימונים על כיבוש ישובים, ראו תרגולים של פריצת הגדר, התצפיתניות התריעו שהחקלאים הקבועים הוחלפו באנשי חמאס, מצאו חוברת עם התכנית המדוייקת.

גם ביו"ש, יש דברים שרואים ויש דברים שמתאמצים לא לראות. תחפש את 'נלחמים על החיים' ברשתות או בערוצים - תראה כמה דברים לא רואים למרות שהם מתחת לאף. תתחיל לעקוב אחרי אלישע ירד, תחפש מה ראשי המועצות הזהירו לגבי פתיחת מחסומים. תבדוק כמה מהפיגועים ביו"ש, כולל זה של אתמול שחיילת נפצעה בו קשה מאוד - הכתובת נמצאת על הקיר, אבל אלופי הקונספציה עסוקים בלשים את אריאל דנינו במעצר מנהלי ולהרחיק את אלישע ירד, כדי שלא יהיה מי שיצעק שהמלך עירום.

לגבי השב"כ נשאר עם אותם הערכות, שמעתי גם את סמוטריץ' וגם את ברקת אומרים את זה בראיונות. זה הופיע בבשבע, בטור של זאב קם (שלא עולה לאתר, אז איני יכול לקשר), אבל כל בר דעת רואה שהניסוחים זהים.

אז איך השבכ עוצר כל כך הרבה פיגועיםבינייש פתוח
בשלב כל כך מוקדם??
יש לשב"כ יכולות מדהימותהסטורי

אך יש לו גם מסגרות מחשבתיות ('קונספציה' בלע"ז) שהוא לא מצליח לצאת מהם.

העובדה שכל שנה, במסגרת הנסיונות לנורמליזציה, מקלים על האוייב לקראת החגים שלו וכל פעם מופתעים מחדש שההקלות הללו, במקום לגרום להם לשקט, דווקא מנוצלות לפגוע בנו - מעידה על קיבעון מחשבתי, בדיוק כמו זה שלמרות שבעזה כל האימונים וההתארגנות היו מתחת לאף - כולם הופתעו.

במיוחד בשבילך מועתק מקבוצת 'חדשות הגבעות':

*הופתעתם מהפיגוע אתמול בכביש 55? מי שרק היה מוכן להביט אל מה שמתחולל בכפר עזון הסמוך בתקופה האחרונה ידע שזו רק שאלה של זמן.*

הנה אירועים רק מהשבוע האחרון:

ביום שלישי האחרון דיווחו בכפר על פיצוץ עז בין הכפר ת'ולת לכפר עזון. זמן קצר לאחר מכן מיהר להרגיע ה"שבאב" של הכפר כי מדובר רק בפיצוץ של רכב עם מטענים במסגרת "ניסוי", וביקש למחוק כל תיעוד או מידע בנושא.

ארבעה ימים לאחר מכן בליל השבת האחרונה, השליכו ערבים מהכפר 2 בקבוקי תבערה לעבר הציר. כוחות צה"ל שהגיעו לסריקות בשטח איתרו מטען חבלה שהוטמן במקום ויועד להתפוצץ על הכוח.

הבוקר ביצע מחבל פיגוע ירי בו נפצעו חיילת באורח קשה ואדם נוסף באורח בינוני, שכלל ככל הנראה גם מילכוד של הרכב עמו הגיע המחבל לזירה.

נוסף לאירועים הללו שהתרחשו בשבוע האחרון ולשורת האירועים הבלתי נגמרת של זריקות אבנים ובקבוקי תבערה על הציר שנענתה בתגובה פושרת של צה"ל, הפך הכפר בשנה וחצי האחרונה לקן טרור לכל דבר בדומה לשכם וטול כרם.

"גדוד" רשמי של ארגוני הטרור בהובלת גדודי חללי אלאקצא של הפת"ח פועל בכפר. כל פעילות של צה"ל במקום נתקלת במטעני חבלה, וצעדות של עשרות חמושים מתקיימות ברחובותיו לאור יום.

ולא, זה לא כמו הקסבות של הערים הערביות שיושבות במובלעות ערביות גדולות. כאן מדובר על כפר שיושב בשטח B, קרוב מאוד לישובים יהודים וצירי תנועה מרכזיים, שייצר לעצמו אקס טריטוריה פלסטינית עצמאית.

*בחסות ההפקרות שפוקס יצר כאן גדודי הטרור יצאו מזמן מגבולות מחנה ג'נין ופורחים להם כבר כמעט בכל כפר ועיירה ביו"ש.*

*השלב הבא של פיגועי תופת ופיגועי ירי איכותיים על בסיס יומי כנגד ישובים יהודים, הוא רק שאלה של זמן.*

*חדשות הגבעות*

חדשות הגבעות 10

עוצר הרבהנפשי תערוג

אבל לא מספיק.

יותר נכון. למרות העבודה שלו, עדיין יש פיגועים. (גם ז"א על מכונית של יהודים זה פיגוע)

זה נובע מהרבה סיבות.

חלקם מחסור בכוח אדם

הגדרת תפקיד לא מדויקת

התעסקויות מיותרות עם המחלקה היהודית (וזה לא משנה אם זה שמאל או ימין שמייצרים עבודה מיותרת)

וכן. גם בגלל קונספציה שאפשר...

מה הטעם להשתמש במילים האלהפשוט אני..
הן לא מוסיפות לך הרבה כבוד
מה הטעם שלך להתערבבינייש פתוח
ומה הטעם להסביר לי דברים שאני כותב בפירוש
אני רוצה שיהיה נעים להיות בפורוםפשוט אני..
אז תפסיקו לעשות פוזותבינייש פתוח

אתה והסטורי.

תפסיקו להסביר לי דברים שאני יודע ותפסיקו לצאת נגד דברים שאתם מייחסים לי לא בצדק, ולא כתבתי אותם ואף כתבתי ההפך מהם, גם אם זה ממש מסתדר עם החשיבה התבנתית והמקובעת שלכם.

אף אחד לא מנסה לעשות פוזותנפשי תערוג

דנים

ולכן כל אחד מסביר למה מה שהוא חושב נכון

גם אתה עושה את אותו דבר. וזה בסדר. זה דרך הדיון.

פשוט אני העיר לך שלרשום למישהו בצורה מזלזלת זה פחות שייך

נראה שאתה לא מביןבינייש פתוח
תקרא את התוכן של ההודעה ותבין על מה אני מדבר ומה מפריע לי בתגובות שלהם
קראתי. לא הבנתינפשי תערוגאחרונה
אפשר לעבוד גם בשטחי הרשותפשוט אני..

יש שם אוניברסיטאות,

יש שם הייטק,

יש בתי חולים ומרפאות,

יש חנויות, מוסכים, בתים שצריך לבנות, ובתכלס כמעט כל מקצוע שאתה מכיר בישראל יש גם ברשות.

אתה צודק שבדרך כלל השכר שלהם בישראל גבוה הרבה יותר מהשכר של אותה העבודה ברשות, אבל היי - גם השכר שלי יהיה הרבה יותר גבוה אם אני אעבוד בארצות הברית, ועדיין ארצות הברית לא מסכימה לתת לי ויזת עבודה (לא ניסיתי, אבל מסתמא אם אנסה לא אצליח לקבל), וזה בלי שאני משתייך לעם שרוצה בהשמדת ארצות הברית.

כלומר זה שהם יכולים להרוויח יותר כאן, ממש לא מחייב את ישראל להסכים לתת להם להיכנס.

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשהאחרונה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא