ידעתם שאתם משלמים סכומי כסף בכל חודש, ולא מקבלים דבר בתמורה?
ידעתם שבעזרת טופס פשוט תוכלו להגדיל את קרן הפנסיה שלכם?
אם לא, זה הזמן לדעת 
בקצרה:
כל עובד בישראל מחזיק בקרן פנסיה, אליה המעסיק (אם הוא שכיר) והוא מפקידים כסף בכל חודש.
את רוב הכסף חברת הפנסיה משקיעה באפיקים כאלה ואחרים עבורכם,
חלק מהכסף הולך לחברת הפנסיה עצמה והוא לא יחזור אליכם (דמי ניהול),
חלק מהכסף משמש כתשלום עבור ביטוח נכות,
וחלק מהכסף משמש כתשלום עבור ביטוח שארים.
מה זה אותו ביטוח שארים?
במקרה שהחוסך ימות לפני גיל פנסיה, ביטוח השארים דואג לאשתו של המבוטח* לכל ימי חייה, וכן לילדיו שעוד לא הגיעו 21, לקצבה חודשית.
האשה תקבל 60% מהשכר החודשי שלו לכל ימי חייה, והילדים יקבלו 40% מהשכר שלו (עד גיל 21).
ומה קורה אם החוסך נפטר כשאין לו אשה וילדים?
ובכן, מאוד פשוט:
כלום.
כספי הביטוח לא יגיעו לאף אדם בעולם, וחברת הפנסיה הרוויחה.
אם כך אתם בוודאי שואלים, למה שתשלמו על זה? למה שבכל חודש קרן הפנסיה שלכם תיקח כסף מתוך החיסכון שלכם, אם היא לא תתן לכם דבר בתמורה לתשלום הזה, אפילו במקרה של מוות ח"ו?
והתשובה היא: כי אתם פראיירים.
בקיצור,
תתקשרו לחברת הפנסיה ותבטלו את הביטוח הזה, הוא לא רלוונטי אליכם ולא ניתן לקבוע בו מוטבים אחרים שהם לא האשה והילדים (אי אפשר למשל לקבוע שההורים או החבר הכי טוב יקבלו את הקצבה, וזאת בשונה מביטוח חיים פרטי שבו אפשר לבחור את מי שרוצים).
שלוש נקודות חשובות:
*אם אחרי החתונה תרצו לחדש את הביטוח אבל אז מצבכם הבריאותי יהיה רע, חברת הביטוח יכולה לעשות בעיות. תמורת סכום סמלי חברת הביטוח לא תעשה לכם בעיות, צריך לבקש זאת במעמד הבקשה לבטל את הביטוח. אתם בעצם צריכים לשלם לחברת הביטוח כדי שהיא תבטל את תקופת האכשרה כאשר תתחתנו, כך שגם אם מצבכם הבריאותי יהיה לא טוב - היא תהיה חייבת לקבל אתכם לביטוח.
*אם ההורים שלכם תלויים בכם למחייתם כי הם נכים, אז אל תבטלו את הביטוח. במקרים מסוימים הביטוח משלם קצבה להורים של המבוטח, אבל כאמור זה רק אם ההורים נכים והבן שלהם היה זה שפרנס אותם בחייו.
*אני סתם אדם אנונימי מהאינטרנט, ככל הידוע לכם אני יכול להיות סוכן ביון איראני. אל תעשו שום דבר על סמך הדברים שאני כותב כאן, זו דעתי האישית בלבד והיא מסתמכת על הידע המאוד מאוד דל שלי. מוזמנים לקרוא בעצמכם ולהתייעץ עם איש מקצוע לפני שאתם מקבלים החלטה.
*נכתב בלשון זכר אך כמובן תקף גם לבעל של המבטוחת וכו'.
שכוייח וכל טוב!