היי בנות
הבן שלי בן שנתיים וחצי ועולה בספטמבר לגן עירייה.
כשהוא היה בן שנתיים הראה נכונות ורצון להוריד את החיתול , קנינו סיר והכל היה מצויין - זאת אומרת מבחינת פיפי נגמל באותו היום כולל חיתול יבש בלילה, ידע לשמור את הפיפי לבוקר. הבעיה הייתה עם הקקי- הוא פחד וסירב לעשות ואפילו לא עשה בתחתונים, אלא חיכה עם זה כמה ימים טובים של עצירות עד שכבר לא היה יכול להחזיק יותר.
הגננת לא הסכימה לשתף עם זה פעולה והחזירה לו את הטיטולים וביקשה שננסה בפסח שוב.
פסח מתקרב והפעם החלטתי לעשות בהדרגה את הגמילה.
התחלתי שבוע שעבר כך שאחרי הגן הורדתי לו חיתול ושמתי תחתונים, ביום הראשון הוא פיספס מלא..
ביום השני פיספס פחות
וביום השלישי זהו סופית הבין את העניין ומאז לא מפספס בכלל וכמי שהיה פעם קודמת גם קם עם חיתול יבש.
אבל מה הבעיה? שוב הקקי
הוא לא רוצה לעשות קקי בסיר ולא בישבנון
ניסיתי להסביר לו שכולם עושים קקי ושזה בסדר, התחלנו לשחק עם בצק בצבע חום, אני ממש מנסה שיזרום עם זה ולא…
מה שכן, יש התקדמות לעומת הפעם הקודמת, כי הפעם הוא לא מתאפק ימים הוא פשוט עושה קקי אבל בתחתונים.
אני ממש חוששת ומפחדת שזה סאגה שהולכת להימשך זמן רב ושהוא פשוט יפחד לעשות קקי ולא יגמל מזה.
קניתי לו מלא ספרים בנושא ובכלל לא מעניין אותו לשמוע אותם..
לגן אני כרגע שולחת עם חיתול כי הגננת ביקשה בפסח לגמול ועדיין לא הגיע פסח ואני מכבדת את הבקשה שלה.
אמרתי לה שהוא עושה פיפי בסיר ושתשים לב ולצערי כששאלתי בסוף היום היא אמרה שהוא לא ביקש סיר או לפחות היא לא שמעה אותו מבקש…
אבל זה פחות מדאיג אותי כי אפילו אם הוא עם טיטול הוא ממש מוריד אותו ועושה בסיר את הפיפי.. וגם אחרי הגן אתמול החלפנו לתחתונים ועשה רגיל בסיר
מה עושים עם הקקי? אני בלחץ ממש מהסיפור.. אני לא רואה איך זה הולך בכלל להסתדר אין הילד לא מעוניין לעשות קקי בסיר