2."אין עוד מלבדו", הכוונה היא שלמשל אם מישהו התנהג אלי לא יפה אז הוא רק שליח של הקב"ה? וזה לא הוא באמת?
3.מדוע כשעובר עלי קטע רע של עצבות/ייאוש/דכאון אז כל הנקודות הטובות שהצלחתי לזכור שיש בי נעלמות ממני לגמרי?
אשמח לתשובה.
בתודה רן.
אתה מאמין לי שאין לי כבר כח לעשות התבודדות? התעייפתי מאוד
אני לא יודע איך אני אעבור את השבת הזאת כי לא התכוננתי בגלל שאני מרגיש ככה...מה נעשה? הכל דוחף אותי בעל כורחי לייאוש ולמיטה החמה.
אז הייתי רוצה לדעת האם טבילה במקווה קר לפני הלימוד יכולה לסייע בהפחתת אותם רגשות שלילים שמשפיעים עלי המון לרעה?.
וכאמור אותם הרגשות מונעים ממני להרגיש ככה, ויוצא שבגלל זה אני נכנס לדכאון לייאוש ולעצבות כי זה מונע ממני להנות גם ממעט הטוב שיש לי כרגע(לימוד-התורה הקדושה), והיום הלכתי לישון עד עכשיו בגלל שהרגשתי ממש רע בגלל זה וגם בגלל הייאוש שתפס אותי בעקבותיו.אולי תנסה ללמוד קצת קצת בגן האמונה ולהאמין בזה באמונה שלמה.
ועוד דבר יותר מעשי-כל דבר שעובר עלייך אפילו דברים רעים תנסה לומר לעצמך הכול מה' וה' כולו חסד, אפילו שאני יודע שבהתחלה זה לא יעזור זה אחרי כמה זמן חודר, אין זה מנוסה, שווה לך לנסות.
וגם תאמר כל הזמן ב"ה בעזרת ה' ככה נכנסת האמונה הכי הכי וכמובן שעל ידי תפילות.
דבר אחרון(בסוף לא?!) ואחי אחי חשוב זה להתקרב לצדיק שיעזור לך ויבין אותך לא דווקא לצדיק גדול כי אין לו זמן עלייך בכלל (יש לו את כל הדור)אז תילך לצדיק שהנשמה שלך מתחברת עליו וככה בעזרת ה' תצליח.(אם אתה רוצה שאני ייתן לך הצעות דבר באישי)
ועוד דבר לזכור שזה לא קורא רק לך זה קורא לרובנו אם לא לכולנו יש אנשים שפחות, יש אנשים שיותר אבל אין מה להילחץ מזה. איך הרב יצחק שפירא אמר שצריך להיות בשמחה גם מתי שעצובים על זה שהיינו עצובים .זה מדובר בדיוק על המצב שאתה נמצא בו היצר מנסה שתהיה עצוב על זה שאתה עצוב וככה הוא ממשיך כאילו אתה עושה לו עבודה קלה הוא רק הדליק לך קצת מהפתילה וככה זה ממשיך.
ותאמין לי אני בטוח שזה יעבור לך לכל אדם יש את המשבר הזה שהוא אומר לי זה לא יצא ממני (גם לי זה היה) אבל לכולם זה עובר קורא משהו וזה עובר [לא יודע איך אבל זה מציאות לכל אחד ובדרכים שלו]
ועוד דבר-אם אתה יכול ליהות במקום של אנשים שמחים (יש כול מיני בחינות של אנשים שמחים תמצא איפו הנשמה שלך מתחברת הכי הכי.)ככה אתה תייה חיב ליהות לפחות הרבה מהזמן בשמחה (לי זה מאוד עזר)
ובעזרת ה' ה' יעזור לך ליהות בשמחה כל היום.(כל הימים)אמן ואמן!!!!
יש עוד המון מה לכתוב לך אח יקר אם אתה רוצה אז תגיד ואני ירחיב כי זה דבר ממש חשוב אבל עכשיו אין לי כח ולא יודע אם זה יעזור לך או לאחרים(כי כבר שמעתם את זה אלף פעמים) לכן תגיד לי אם אתה רוצה שאני ימשיך.
בכיף והעיקר ליהות בשמחה תמיד.!!!!!!!!!!!!!!!!
בהצלחה!!!
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!