יש לי עוד מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור בהםרן22
1. מה היא הדרך הכי יעילה להיות שמח בחלקי פשוטו כמשמעו? אני מתכוון למרות הצרות והייסורים.

2."אין עוד מלבדו", הכוונה היא שלמשל אם מישהו התנהג אלי לא יפה אז הוא רק שליח של הקב"ה? וזה לא הוא באמת?

3.מדוע כשעובר עלי קטע רע של עצבות/ייאוש/דכאון אז כל הנקודות הטובות שהצלחתי לזכור שיש בי נעלמות ממני לגמרי?

אשמח לתשובה.
בתודה רן.
התעייפתירן22
אני מרגיש שאזלו לי הכוחות לחלוטין, אין לי כח כבר לסבול את כל הקשיים האלו שאני נאלץ להתמודד איתם כבר שנה,אני לא רואה את האור בקצה המנהרה..ממש מבאס וקשה להתמודד עם כל זה.

אני מתכוון לכך שאני ביישן נורא ומרגיש חסר בטחון עצמי בחברת אנשים, וגם בגלל הבדידות וזה שאני לא מצליח להתחזק באמונה פשוטה בקב"ה למרות שאני משתדל בכל כחי להשיג את האמונה הזו על ידי תפילות ולימוד-תורה.

מה עושים? המצב שלי נשאר סטטי למרות התפילות והבקשות מהקב"ה...אני מרגיש שאין לי כבר טעם וכח להמשיך וכל מה שבא לי לעשות זה להיכנס מתחת לשמיכה ולישון עד שיישרף העולם כבר חח.

באמת אני ממש מרגיש נואש כבר.
אם אני הלך לרב מקובל זה יכול לעזור לי? כי חשבתי ללכת לרב בניהו שמואלי שליט"א.
ללכת לרב תמיד יכול עזור..שמחה ואמונה
אתה תתיאש בסופו ש ל דבר אם תוותר לצמך.. שמע, בשעת ננסיון הדעת נלקחת מהאדם ורק ככה אפשר באמת לראות את האמונה והביטחון שלו בה'.
הרב סולובייצ'יק מדבר בספר שלו על איש האמונה הבודד, והוא כותב ומסביר שם מפורש כמה שמי שמאמין יותר מרגיד לבד יותר[והכוונה לבד ז"א לבד מחברה] הוא יענו רק עם ה'..
וככה גם אתה.. ובעצם כולנו.. לאף אחד לא קל,ותאמין לי שכל ההשתדלויות שלך והתפילות לא הולכות לשום מקום.. לא משנה כמה רע אתה נראה בעני עצמך, תמיד תדבר רק על הטוב שבך.. אם קשה לך דבר על זה עם ה', תשמע שיעורי תורה אול של הרב פנגר בנושא הזה של אמונה וביטחון\שמחה וכ'.. הוא מדבר נורא יפה..
תק' כזאת עוברים הרבה אנשים.. יש כאלו שמצליחים לעבור בשלום ויש שלא.. אם אתה רוצה לעבור בשלום.. אתה צריך לשתוק רוב הזמן.. לא לתת ליצר הרע את חופש הביטוי..
תשמע המון שיעורי תורה.. תמשיך לבקש מה' ועוד תראה בעז"ה הרבה ישועות..
מהגם שכבר ממה מדברים על המשיח.. הוא ממש ממש קרוב..
לצערי המצב הסטטי גורם לי לאבד את התקווה שיהיה טוברן22
אין לי משהו שידרבן אותי ויתן לי חשק וכח להמשיך...הכוונה שכל מה שבא לי לעשות זה לשכב מתחת לשמיכה ולא לצאת מהחדר עד שזה יחלוף אתה מאמין לי שאין לי כבר כח לעשות התבודדות? התעייפתי מאוד 

אין ספק שהנפש שלי סובלת נורא נורא  אני לא יודע איך אני אעבור את השבת הזאת כי לא התכוננתי בגלל שאני מרגיש ככה...מה נעשה? הכל דוחף אותי בעל כורחי לייאוש ולמיטה החמה.

אני אשמח לעצות/תגובות/חוויות דומות.
מממשמחה ואמונה
חברים משפחה רבנים שיעורי תורה שאתה הולך אליהם, שכנים, אין מישהו בעולם שאתה מכיר שגם הוא מתחזק עכשיו וצריך חיזוקים?..
תשמע.. באמת שממש קשה לי לומר לך מה שאני חושבת.. כי אני ממש מבינה אותך.. וכשאני הייתי במצב הזה[ כן הייתי במצב הזה הרבה זמן..] לא יכולתי לשמוע את הדיבורים ההאלה.. מה שאני עשיתי כדי לצאת מזה.. פשוט הייתי מדברת עם חברה אחת שהייתה מעודדת  לפעמים שיעורי תורה.. וזהו..
אולי חשבת ללכת להתארח בשבת אצל משפחה חזקה ככה שתשמח  לארח אותך?. גם אני פעם עשיתי את זה.. זה מש כיף וממש מרמם את השבת...
אולי באמת תנסה?.. קח איתך חבר ויאללה..
למה לא?
אני חזרתי בתשובה היחידי בביתרן22
ואני טיפוס שאוהב את השקט שלו ולא אוהב להתארח אצל אנשים...ככה אני חחח.
אולי נעשה חרקירי וזהו? חח חבל? סכין? אקדח? חח.
אח שלי היקר נשמה טהורה!!!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

עזוב אותך מהיצר הזה...הרי מה הוא רוצה הבעל דבר הזה אה?! מה הוא רוצה?? רק שתהיה עצוב ומיואש, הוא יתן לך הכל, כל מה שרק תבקש אך העיקר שיום אחד אחרי כל זה תהיה עצוב ומיואש...תתן לו ת'תענוג הזה?? לשיקולך!!!
יכלתי לכתוב לך כל מיני חיזוקים עכשיו אבל גם השעה מאוחרת עליי ואני עייף וגם לא נראה לי שחיזוקים יעזרו פשוט אם תבין שכל מה שקורה עכשיו כל הייאוש המטונף הזה זה רק תחבולה קטנה של היצר אם תפנים את זה ממש, ישר תיכנס בך שמחה עצומה וזה העיקר אחי לעבוד את ה' בשמחה וטוב לבב ה' אוהב אותך נשמה טהורה ורוצה בך המון המון..רוצה אותך שמח ולא מיואש, אשריך י'צדיק...חזק ואמץ בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
עכשיו שפכתי את ליבי לפני הקב"הרן22
דיברתי איתו במשך 30 דקות וסיפרתי לו את כל מה שמפריע לי ועובר עלי ממש בדמעות התחננתי אליו שיעזור לי לצאת מהבוץ הזה,ביקשתי ממנו לשפר את אותם הדברים שנורא מפריעים לי.

למרות שאני יודע שאסור לבכות לקב"ה(ככה הרב הרוש אומר) פשוט אני לא מסוגל להודות כרגע על אותם הדברים הרעים שעוברים ולכן בכיתי לקב"ה מעומק ליבי בתחינה שיעזור לי לצאת מהבוץ שאני בו.

זה טוב מה שעשיתי? ואם כן מדוע למרות כל התחנונים והתפילות וההשתדלויות שאני עושה עדיין המצב לא משתפר? אני מתכוון לכך שזה יכול לייאש את הבן-אדם מלהמשיך ולהתמודד כי הוא לא רואה תקווה.
אשריך אשריך אשריך...הלוואי עליי!!!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

בואנ'ה אחי אשריך לגמרי...זכית לשפוך שיחתך לפני הבורא הלוואי ואני הייתי זוכה לבכות לפני ה' יתברך...רבינו משבח את זה אבל רק שזה יהיה בלב נשבר ולא בעצבות.. וההבדל ביניהם: "לב נשבר"- אתה מתפלל מעומק הלב יודע שלא מגיע לך כלום ולא מצפה לשום תמורה בסוף רק אם יחליטו לרחם עליך מן שמיא.. "עצבות"- אתה מתפלל בסגנון של להתלונן חושב שמגיע לך הכל ומצפה לתמורה (משהו כזה חח) בקיצור נשמה טהורה אשריך לגמרי תאמין לי שתפילה לעולם לא שבה ריקם וכשזה מלווה בדמעות על אחת כמה וכמה "שערי דמעה לא ננעלו"..וכל הנסיונות אחי זה רק היצר מנסה לבלבל אותך אבל אני מוכן להישבע לך שאתה תראה בסוף שכל זה באמת אבל באמת היה אך ורק לטובתך הניצחית...אח שלי עוד שניה שבת וחס ושלום להיכנס בעצבות לשבת, בסייעתא דשמייא שתהיה לך ת'שבת הכי שמחה בעולם ותקבל כאלו אורות מהשבת שתהיה בשמחה כל החיים שלך גם בשעת חלום אמן ואמן....חזק ואמץ בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!!
לך לרב ארז משה דורון..צדיק גדול!!אנונימי (פותח)
או שתמצא לך צדיק כלשהו ותידבק בו!!
חייבים צדיק חי..
פניתי לרב עזרא שיינברג, מכיר?רן22
בתקווה שיוכל לסייע לי.
מה עם השתשדלות?golani
הליכה לפסיכולוג או משהו?
תוספת למה שאמרתי בתגובה הקודמת.golani
פסיכלוגים הם כבר מזמן לא רק לחולי נפש(וספק אם פעם זה היה תפקידם הבלעדי), קצב החיים המטורף של היום והבעייות הרבות שיוצאות מכל פינה מכריחים רבים להזדקק לעצה בתחום הנפש, זה לא בושה. על כל חוק קטן בשיניים אנחנו רצים לרופא אבל את הנפש אנחנו מזניחים?.
עוד משהו.golani
אני לא מכיר אותך אז אני לא יכול לקבוע אבל כדאי שחתשוב על הכיוון.
חס ושלום פסיכולוג...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

הרופא הרחמן והנאמן של הדור הזה זה רבינו הקדוש ר' נחמן מברסלב!!!

שציווה עלינו בכל תקלה של הנפש לפנות לריבון העולמים האבא שלנו בשמיים...אשריכם צדיקים אתם עם ישראל קדושים!!!!
נ נח זה הכלשמחה ואמונה
ואם אני לא בדרגת אמונה הזאת?..
זה לא נכון לומר את זה לכל אחד..
אני לא בטוחה שנכון לו ללכת לפסיכולוג כי הבעיות שלו אלו בעיות רוחניות שפסיכולוג אולי לא יבין כי זו לא הדרך שלו..
אתה חייב רב שידריך אותך איך ללכת...
אז מה עוד ניתן לעשות?על מנת לשפר את המצב?רן22
אתה חייב למצוא לך חברשמחה ואמונה
או רב..
עדחף מאוד שזה יהיה חבר..
אתה לומד בכולל? את לומד?.. אתה עובד?..
ץנסה למצוא לך משם חבר...
כל אחד לגופו...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

לפי ההודעות שלו פה אמרתי לו את זה..אני חושב שהוא מספיק בדרגת אמונה כדי לחפש ת'ישועה שלו בשדה ולא באיזה חדר עם בשר ודם שלוקח מליונים לשעה על פארש....לדעתי יהיה לו הכי טוב לשפוך שיחו לפני ה' כי כמו שאמרת אלו בעיות רוחניות....!!! והרב סבג אומר שהכי לא טוב זה שאתה מקבל הדרכה כי אם בן אדם הולך עם הלב שלו הוא עובד את ה' יתברך הכי טוב..אבל אולי באמת כדאי שתתיעץ עם הרב סבג מה לעשות אני מאמין שהוא הכי יעזור לך!! הוא פשוט מדבר איתך כמו חבר ולא כמו רב שנותן הדרכה..."ה' עמך גיבור החיל"....חזק ואמץ בעבודך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
אני לומד בחברותא מספר פעמים בשבוע בכולל שבשכונהרן22
ואני גם משתדל למצוא לי תעסוקה.
מה יכול לתת יציבות לנפש? כי אני קורא תהילים ועושה התבודדות ובכל זאת אני מרגיש לא יציב.

לפני כ3 שנים הלכתי לרב המקובל דוד בצרי שליט"א והוא אמר לי שאני חייב להתחתן על מנת להרגיש טוב כי גם אז בתחילת התשובה שלי הרגשתי רע מאוד וכאמור הרב בצרי אמר לי שאני צריך להתחתן.

אבל אני נמנע מלפעול בנידון בגלל שאני מרגיש חלש-נפשית דהיינו ביישן וחסר בטחון-עצמי..
מה אומרים?
נשמה טהורה תקשיב...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

לדעתי אבל זו רק דעתי...אני חושב שעצם ההתעסקות בעניין זה רוב הבעיה..פשוט לא לחשוב על זה אחי לעבוד את ' בשמחה ופשטות ולא לחשוב על נפילות והתייצבויות..תתפלל, תקרא תהילים, תתבודד, תלמד תורה, תקיים מצוות ואת כל זה תעשה בשמחה עצומה ופשוט לא תצטרך לחשוב על נפילות ותקומות פשוט שכל העבודת ה' שלך תהיה רציפה וזהו...אני מקוהה שזה יעזור אבל בכל מקרה כדאי מאוד מאוד להתייעץ עם הרב סבג הוא מומחה לעניינים האלה!!!! אשריך חזק ואמץ בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
יש לך חברותא?.. מעולההשמחה ואמונה
מתחבר לחברותא של? וכיף לך איתו?.. זרום איתו וותדבר איתו.. ואם הרב דוד בצרי אמר לך לצאת לשידוכים.. אולי באמת תנסה לצאת.. אולי הביישנות וחוסר הסיטחון יפלו ממך אם רק תאמין בהעצמך..
מה הכוונה להאמין בעצמי?רן22
איך מבצעים זאת בפועל?
ככהשמחה ואמונה
אתה פשוט אומר לעצמך כמה אתה טוב ומוצלח, פרגן לעצמך..
איזה דברים עשית היום שימחו יהודים אחרים??. איזו מצווה עשית היום שימחה את ה' או את ההורים שלך?..
אתה רוצה להצליח בחיים? , תאמין שיש לך את הכוחות להצליח.. כל מה שאתה רוצה לעשות תלוי בכח רצון-יש לך כח רצון[ז"א אתה מאמין שאתה יכול לעשות את זה] אתה תצליח, וכן להפך..
אתה מתחיל לצאת לשידוכים?.. תגיד לעצמך "אני יכול לצאת ולדבר איתה חופשי, בזרימה בלי להרגיש לא נוח וכו'.. זה סתם בראש שלי...אני אדם חכם מחושב ויש לי את זה.." ברצינות.. תנסה את זה..
רן22אש שלי
בס"ד

אשרייך שאתה רוצה-שיש בך רצון של אמת, להתקרב,להתקדם,לעלות מעלה בקדושה..ביראה להתקרב אל אבינו שבשמיים..

זה חסד עצום שאדם רוצה!!זה כבר חצי דרך..הרצון הקדוש שלך...
התחושה הזאת מאוד מאוד מוכרת..במיוחד בימים נשגבים אלו..של ספירת העומר..ימים של עבודה אינסופית, שה' יתברך גם מראה לנו כמה עבודה יש.
אני מרגישה מהדיבורים שלך(וככה אני מרגישה-יכול להיות מאוד שאני טועה..)שה' יתברך, רוצה שתפתח לו פתח בלבך..שתהיה בהרפיה, "הרפו ודעו כי אני ה'.."תן לו מקום להכנס אל ליבך..כי כרגע זה סוג של מצב לחוץ, אבא אני רוצה!רוצה! רוצה!, ולא קורה כלום..לפעמים מרוב שאדם מלא בציפיות, ומעשים, ורצונות, ה' מנסה כ"כ להיכנס ולהשפיע שפע ישועות והאדם בעצמו חוסם אותו, לכן גם לא צריך להיבהל שאדם נכנס לעצבות ולרצון רק לזחול מתחת למיטה לעולמי עד, לתת למצב הזה מקום(לא להרבה זמן, כן?)ולדבר עם אבאל'ה בשפה שלך, מותר לבכות משיברון לב..לבקש להיכנס אל הקודש...והעיקר להרפות!ולשמוח!!!!!!כי אתה בידיים הכי טובות בעולם!של אב הרחמן!
אבל מכיוון שהמצב נמשך ככה כבר שנה זה מייאשרן22
כאילו הכוונה שאני כבר שנה שלמה מרגיש לא יציב עם הרגשות רעות בנפש..למרות המאמצים הרבים להתחזק באמונה ולנסות לחזק את בטחוני בקב"ה ואת בטחוני-העצמי אני לא מצליח וזה מתסכל.

אני מבין שאני צריך להיות שמח אבל זה לא קל במיוחד שאני מרגיש שחסרים לי דבר מהותיים שלרוב האנשים יש ושהם הצליחו להשיג כמו למשל לא להיות ביישן מדי וחסר בטחון-עצמי..חח.

אני משתדל מאוד לעשות מה שביכולתי בכל הקשור לעבודת-ה' אבל עצם זה שאני לא רואה שינוי דוחף אותי באופן אוטומטי למיטה ולייאוש והעצבות...למרות שאני יודע שזה לא טוב להיות עצוב ומיואש.

יש לי שאיפות טובות ואני נורא רוצה להגשים אותם או שלחלופין המצב ישתפר אפילו טיפה רק בכדי שהקב"ה יראה לי סימן שהוא שומע את תפילתי ורואה את השתדלותי. אתם מבינים מאיפה בא לי הייאוש והעצבות? מצד זה שאני לא רואה שיפור במצב ואז אני מרגיש חסר-אונים ונכנס שוב לדכאון וכך חוזר ..כמו מעגל כזה- קם מנסה להתחזק ואז שוב לא רואה שינוי ושוב נופל לעצבות ולייאוש שבאים בעקבות אי השינוי במעגל הזה שלא נגמר חחח.

אני מקווה שיהיה יותר טוב ושהקב"ה ירחם עלי בדבר הזה ויגאל אותי כבר מהמעגל הזה.
...אש שלי
אתה גר במקום שטוב לך בו? אתה מוקף באנשים שאתה אוהב?

הדברים האלה מאוד חשובים בעבודת ה', שאדם יהיה במקום שליבו חפץ, שיהיה לו חברים טובים לשוחח איתם...חברים שעוזרים ותומכים..אלו דברים שבלעדיהם מאוד קשה להתקדם, אם אדם נמצא במקום שלא טוב לו בו, עם אנשים שלא קשורים לנשמתו, זה נורא משפיע על המצב הנפשי..
ובעזרתו יתברך, אפשר לשנות את זה..

הזמן הכי קשה הוא בין הזריעה לקצירה, אדם זורע כביכול תפילות ובקשות ורצונות ומצפה לראות ישועות....וכלום.
בקרוב תזכה לקצור!!!!תאמין בכך בכל ליבך, ה' יתברך לא שכח אותך!יש שפע ישועות ושמחות שמחכות לרגע רק להגיע אלייך, ה' הוא הטוב והמטיב...אין רצון יותר גדול מרצונו שיהיה לך טוב ושמח ונפלא, אתה כרגע בונה כלים לשפע שאתה צריך להכיל, אל תתיאש!!!!קשה לשמוח מאד...מאד...השמחה של יהודי הרבה פעמים בגלות, שמח עצמך בכל מה שיעשה לך טוב, וגם אם לא תצליח לשמוח אל תתיאש, אל תיפול לעצבות- מידה נוראית..הסיטרא אחרא שמח שהצליח להפיל עוד יהודי קדוש בתוך מלתעותיו הנוראיות..עוד תזכה לראות ישועות גדולות!!אבל תרפה מכך!!"השלך יהבך על ה' והוא יכלכלך"...בינתיים תעשה דברים שאתה אוהב, שמשמחים אותך, שמגדלים אותך, שמקרבים אותך לבוראך..ותבטח בה' שמטפל בך הכי הכי הכי טוב!!

בימינו יש יועצים יר"ש רוחניים מאד..!!אוהבתותך
בס"ד בר"ה

קודם כל לא חייבים ללכת לפסיכולוג. זה באמת כרוך בתהליך שלם שהיום כבר הרבה מבינים שהוא לא תמיד אפקטיבי.
לעומת זאת, יש יועצים מדהימים שעיקר ה'טיפול' שלהם הוא רוחני, חיזוק הנפש וכו' ע"פ דרכי התורה וכמובן עם הבסיס החזק ביותר- אמונה.

תכלס, הדבר שהכי הכי יכול לעזור- זה אמונה!!!!!! וגם אם בנ"א ילך למטפל הכי וותיק והכי מדהים- אין מה להשוות בכלל.
אומנם, לפעמים זה באמת יכול להיות סוג של עזרה ראשונה, ללכת למטפל טוב (טוב= שהכל אצלו מקושר להשגחה פרטית, לרוחניות וכמובן- לאמונה) אבל עיקר העיקרים- זה באמת כמו שאמרו כאן, ההתבודדויות, השיחה הישירה עם הקב"ה..

חזק ואמץ!!!!!! הי"ת כ"כ כ"כ אוהב אותך.....!!!

שטויות במיץ.golani

שאלה חשובהרן22
לצערי אני מרגיש לא טוב נפשית לפני שאני הולך ללמוד-תורה עם החברותא שלי(תשישות,אפטיה,כבדות,עייפות) ויוצא שאני לא נהנה בכלל מהלימוד,והיום למשל הרגשתי ממש רע בגלל זה כי לא הצלחתי להבין כלום מהלימוד וגם כאמור לא נהנתי בכלל  אז הייתי רוצה לדעת האם טבילה במקווה קר לפני הלימוד יכולה לסייע בהפחתת אותם רגשות שלילים שמשפיעים עלי המון לרעה?.

כי אני נורא משתוקק להבין את הלימוד ולהתקדם בו וגם להנות ממנו  וכאמור אותם הרגשות מונעים ממני להרגיש ככה, ויוצא שבגלל זה אני נכנס לדכאון לייאוש ולעצבות כי זה מונע ממני להנות גם ממעט הטוב שיש לי כרגע(לימוד-התורה הקדושה), והיום הלכתי לישון עד עכשיו בגלל שהרגשתי ממש רע בגלל זה וגם בגלל הייאוש שתפס אותי בעקבותיו.

תאמינו לי שאני לא רוצה להיות בייאוש ובדכאון אבל פשוט אני מרגיש חסר-אונים ועייף כבר מהמאבק הזה אז לכן יוצא שאין לי כבר כוחות להודות לקב"ה על זה ולספר לו על מה שעובר עלי ומפריע לי בחיים מבינים?

זו הרגשה כזו של ייאוש טוטאלי מהכל.
בתגובה^ ל"נ נח זה הכל".golani
התכוונת אליי שאמרת שטויות במיץ???נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

תוכל אולי לתקן אותי?? בוא נשמע אחי...טוב להחכים בעבודת ה'
שוב שלום לכל החברה המקסימיםרן22
היום עשיתי התבודדות במשך כ 40 דקות והפעם עשיתי לפי הסדר שהבנתי שהוא נכון:

בהתחלה אמרתי תודה לקב"ה על כל הדברים הטובים שהוא נותן לי ועושה איתי ולאחר מכן אמרתי תודה ממש גם על הדברים שלי נראים רעים ומהם אני סובל ולבסוף סיפרתי לקב"ה מה שעובר עלי ומפריע לי וביקשתי ממנו שירחם עלי ויעזור לי לצאת מהמצב הזה ולהתקדם, ובאתי בגישה שהקב"ה לא חייב לי כלום ופשוט התחננתי.

עכשיו הייתי רוצה לשאול כמה דברים את מי שמבין:

1.האם טבילה במקווה קר לפני הלימוד-תורה יכולה לסייע בהקלת הרגשת תשישות-אפטיה-עייפות-ייאוש?

2.מה הכוונה שאומרים שמי שבוטח בקב"ה ונשען עליו אז אף בריה שבעולם לא יכולה להזיק לו בכלל?

3.שמעתי שאומרים שהפחד של הבן-אדם זה דמיון זה נכון? כי אני למשל חושש מסיטואציות מסוימות שבהם אני ממש מרגיש חסר-אונים מאותם בני-אדם...תוכלו להסביר לי בבקשה מדוע אין לי ממה לפחדש/לחשוש?

אני נורא אודה לכל מי שיוכל לסייע לי זה פשוט חסד עצום כל התייחסות לדברים שאני כותב.
אתם מבינים? אני חזרתי-בתשובה ואני מרגיש נורא בודד! ואין לי למי לפנות חוץ מלקב"ה ולכן זה יותר קשה לי מאשר לבן-אדם שנולד בבית דתי/חרדי כי אני נאלץ להתמודד עם הכל ל-ב-ד! עם כל הסביבה ועם כל הקושי שבקיום המצוות שכל הקטע הזה מביא אותי מן הסתם לאותם רגשות שתיארתי לכם(תשישות מהכל,ייאוש,דכאון,מאיסה בחיים), כך שהמפלט שלי זה רק לספר לקב"ה ולבכות לו שיסייע לי וירחם עלי וישיעזור לי להתקדם ולהרגיש יותר בטוח ויותר מחוסן נפשית לכל הדברים האלו שציינתי.

בתודה רן.
אין לי תשובות ל3 השאלות.. אענה מה שאני יודעת..שמחה ואמונה
2.ברגע שאתה בוטח בה'  ואתה יודע שהוא שומר עליך.. אז ממילא לא תינזק כי אתה מאמין באמונה שלמה ואמיתית שהוא איתך והוא שומר עליך.. לנו אולי זה נשמע ממש פשוט להאמין ולבטוח בה' ככה.. אבל זה ממש לא.. יש כמה דרגות של ביטחון בה'  ולענ"ד הדרגה הגבוהה ביותר זה, לבטוח בה' שלא יקרה לך כלום- וזה באמת קורה.. כי אתה בוטח בו ממש! פשוט זורק את עצמך עליך..כי יש כח עצום לכח המחשבה שלך-איך שאתה חושב ומאמין במחשבה הזאת זה יהיה ככה... רבי נחמן מדבר על זה מלא[על כח המחשבה..]

ומכאן זה גם עונה על שאלה 3
3-הפחד זה באמת הדמיון של הבנאדם. מאיפה בא הדמיון הזה?. מהיצר הרע.. ואיך רבי נחמן קורא לו?.'הכח המדמה' למה הכח המדמה?.. כי הוא גורם לאדם לראות דברים במחשבה שאולייראו לך וזה גורם לך לפחד לערעור בביטחון שלך בבורא.. מבין?.. אז למה אין לנו ממה לחשוש?.. כי אם אנחנו יודעים שהכח המדמה[קרי=היצר הרע] הוא לא אמת הוא רק מנסה לבלבל אותנו, אז למה שנקשיב לו?.. הוא הרי משקר לנו... כמו שלא הייתה מקשיב למי שיבוא ויאמר לך הדלת שבחדר שלך זה בכלל שעון.. ככה לא תקשיב למי שמבלבל לך את המוח ואומר לך כל מיני שטויות ומנסה להפיל אותך בעבודת ה'..

זהו..
מקווה שהבנתי נכון את השאלות ועניתי לך נכון..
שבת שלום!!
לנ נח זה הכל:אפשר ללכת לפסיכולוגים דתיים!!!!!!אנונימי (פותח)
תאמין לי שזה יעשה לרבינו נחת גדולה כ"כ!
צא מהסטיגמות שלך על פסיכולוגים!!
כל התורות של רבינו זה בדיוק מתאים לפסיכולוגיה.
אני אומרת לך מניסיון!
אמא שלי הלכה לפסיכולוגית ברסלבית..
וזה פשוט הרים אותה!והצמחי אותה לגמרי!!
הבעייה שלך היא שאתה מערבב -golani
 - ייתכן שזה עקב סיפורים ששמעת, בין דברים שלא אמורים להיות קשורים אחד לשני, כלומר הם כן קשורים אבל לא עד כדי כך.
יש לך בעייה בנפש, לא שאתה חולה נפש חלילה, אבל זמנית יש לך בעייה, קורה להמוני אנשים, אין צורך להתבייש ולפחד מזה. אבל מה אתה עושה? במקום ללכת לטיפול ולגמור עם זה אתה מנסה למצא סעד בטיפול רוחני, כלומר בתפילות בלימוד תורה וכו'
זה שגוי לדעתי, למה?
א. אם אתה סומך על זכויות או משהו כזה דע שאין סומכים על הנס, ברור שצריך להתפלל אבל זה לא פוטר אותך מהשתדלות.
ב. בעיות בנפש יכולות להיגרם אפילו מחוסר חומרים במח, זה ניתן לריפוי, אז מה אתה מנסה לעשות? להשלים חומרים במח(אני לא אומר שהבעייה היא אכן כזאת, אני אומר שאולי.) באמצעות תפילות? סמיכה על הנס כפשוטו.
ג. לדעתי בימינו אלה פסיכולוג זה כמו רופא, קצב החיים המטורף גורם להרבה אנשים להישחק זמנית ולכן הפסיכולוג נותן להם כלים טבעיים הם לעזור לעצמם.
ד. זה נכון שהתורה יכולה להוציא את האדם מהרבה בעיות, אבל להיסמך רק עליה במקום שבו צריך סיוע נפשי, ואני מדבר במקרה של בעייה מתמשכת אחרת ייתכן שאתה צודק, זה נראה לי שגוי.  
בהצלחה!
התרבות המערבית עירבבה אותנו..אוהבתותך
בס"ד בר"ה

ואז אנו שוכחים שבעצם המקור של ה-כ-ל זה רוחניות ואמונה, וממילא- גם הפתרונות והתרופה לכל המכאובים (בפרט המכאובים הרגשיים כנ"ל) הם ג"כ רוחניים ואמוניים.

(ושוב, לענ"ד- גם אם הולכים לטיפול- הטיפול האפקטיבי ביותר, שיכול לעזור באמת, הוא בשילוב ועם בסיס של אמונה אמיתית)
הבנאדם מרגיש דברים לא חיוביים.golani
כמו בדידות, אפטיה וכדומה וקשה לו להשתחרר מהם בכוחות עצמו. על כן כדאי (לדעתי) שיחשובעל כיוון של הליכה לפסיכולוג שייתן לו כלים להתמודד עם המצב, לא הכל חייב להיות טיפול שלקוח ספייישל מהתורה. "כי אתה מושל בכל".
^הסנה-בוער
בס"ד
בדיוק כמו שהולכים לרופא גוף כשכואב משהו, אין שום בושה/נפילה/חטא בללכת לפסיכולוג כשכואב משהו בנפש.
ברור שבמצב מתוקן כשבנ"א נמצא מושלם מבחינה רוחנית, הוא לא צריך רופא גוף/נפש. אבל אנחנו קצת רחוקים מלהיות מושלמים. ולהשלות את עצמינו שאם נתעסק בהמון רוחניות זה יפתור את הבעיות הנפשיות שלנו, זו תפיסה קצת ילדותית. זה לטאטא את הבעיות.
אחי !אנונימי (פותח)
ב"ה ית' בר"ה

ערב טוב

אני אישית לא יודע מה לומר לך אבל

באתר אזמרה וכן באתר אור ברסלב וכן באתר רדיו רבנו יש המון המון חיזוקים

נפלאים  ממש שמדברים על כול מה ששאלתה  נקודה ועוד נקודה על הכול

במיוחד ב אתר אור ברסלב (של הרב מאיר שלמה) וכן ניתן
לבוא לישיבה אם מתאים לך יש המון 

כול טוב !
מצאתי בעצמי נקודות טובות,עכשיו איך לשמוח?רן22
מה עלי לעשות על מנת שזה ישמח אותי?
זהו מצאת  נקודות טובותשמחה ואמונה
רק תראה כמה בנאדם טוב אתה.. כמה אתה יכול לתת לעזור ולשמח אחרים, איזה כיף שאתה זוכה להתחזק ולעשות את רצון ה'.. לא הרבה זוכים לזה.. 
יש לי תרופה מיוחדת שצריך לקחת 3 פעמים ביום -איזה טוב ה'!!!!
1. בבוקר כשאתה קם (אחרי מודה אני) תודה לה' במשך 5 דקות על הדברים הטובים שהוא נתן לך (החל מעצם העובדה שאתה חי ונושם)

2. בצהריים תספר לעצמך במשך 5 דקות על נקודות טובות שיש בך

3. בערב לפני השינה תספר לעצמך ולה' במשך 5 דקות על הדברים הטובים שעשית באותו יום ספציפית.

בכל הפעמים אתה צריך להגיד את זה בקול כדי שתשמע. וכל זה כמובן חוץ מהתבודדות כל יום.

יש לתרופה הזו אחוזי הצלחה גבוהים ואין לה שום תופעות לוואי. 

בהצלחה.
בגן האמונה!!!כל הזמן שמח

אולי תנסה ללמוד קצת קצת בגן האמונה ולהאמין בזה באמונה שלמה.

ועוד דבר יותר מעשי-כל דבר שעובר עלייך אפילו דברים רעים תנסה לומר לעצמך הכול מה' וה' כולו חסד, אפילו שאני יודע שבהתחלה זה לא יעזור זה אחרי כמה זמן חודר, אין זה מנוסה, שווה לך לנסות.

וגם תאמר כל הזמן ב"ה בעזרת ה' ככה נכנסת האמונה הכי הכי וכמובן שעל ידי תפילות.

דבר אחרון(בסוף לא?!) ואחי אחי חשוב זה להתקרב לצדיק שיעזור לך ויבין אותך לא דווקא לצדיק גדול כי אין לו זמן עלייך בכלל (יש לו את כל הדור)אז תילך לצדיק שהנשמה שלך מתחברת עליו וככה בעזרת ה' תצליח.(אם אתה רוצה שאני ייתן לך הצעות דבר באישי)

ועוד דבר לזכור שזה לא קורא רק לך זה קורא לרובנו אם לא לכולנו יש אנשים שפחות, יש אנשים שיותר אבל אין מה להילחץ מזה. איך הרב יצחק שפירא אמר שצריך להיות בשמחה גם מתי שעצובים על זה שהיינו עצובים .זה מדובר בדיוק על המצב שאתה נמצא בו היצר מנסה שתהיה עצוב על זה שאתה עצוב וככה הוא ממשיך כאילו אתה עושה לו עבודה קלה הוא רק הדליק לך קצת מהפתילה וככה זה ממשיך.

ותאמין לי אני בטוח שזה יעבור לך לכל אדם יש את המשבר הזה שהוא אומר לי זה לא יצא ממני (גם לי זה היה) אבל לכולם זה עובר קורא משהו וזה עובר [לא יודע איך אבל זה מציאות לכל אחד ובדרכים שלו]

ועוד דבר-אם אתה יכול ליהות במקום של אנשים שמחים (יש כול מיני בחינות של אנשים שמחים תמצא איפו הנשמה שלך מתחברת הכי הכי.)ככה אתה תייה חיב ליהות לפחות הרבה מהזמן בשמחה (לי זה מאוד עזר)

ובעזרת ה' ה' יעזור לך ליהות בשמחה כל היום.(כל הימים)אמן ואמן!!!!

יש עוד המון מה לכתוב לך אח יקר אם אתה רוצה אז תגיד ואני ירחיב כי זה דבר ממש חשוב אבל עכשיו אין לי כח ולא יודע אם זה יעזור לך או לאחרים(כי כבר שמעתם את זה אלף פעמים) לכן תגיד לי אם אתה רוצה שאני ימשיך.

בכיף והעיקר ליהות בשמחה תמיד.!!!!!!!!!!!!!!!!

בהצלחה!!!

איך ניתן לא להיכנס לייאוש אם המצב נמשך הרבה זמן?רן22
היצר-הרע נותן בי הרגשה מוחשית כאילו הקב"ה מתעלם ממני וכאילו אף פעם המצב שלי לא ישתנה ח"ו למרות שאני יודע שזה לא נכון ההרגשה הזו מוחשית אצלי ממש, כי כאמור המצב שלי נמשך ככה המון זמן.

אז אין לך משהו שידרבן אותך להמשיך לעבוד את הקב"ה ואז כל מה שנותר לך זה רק להיכנס למיטה ולישון...כי אתה אומר לעצמך "בשביל מה אני עובד ככה אם אני רק סובל מאוד ולא רואה את האור בקצה המנהרה" למרות שאני יודע שצריכים להתגבר ולהמשיך אבל כאמור זה קל לדבר וקשה מאוד לעשות בתכלס..כי בין הדיבור למעשה זה מרחק של שמיים וארץ וזה סבל איום ונורא כך הכל דוחף אותך לעצבות ולייאוש בעל כרחך ואתה גם נעשה עצבני ומותש.

אתה מבין למה אני מתכוון נכון? אני לא מאחל את זה לאף אחד רק לערבים.
זה נשמע לי כמו תסמיניםgolaniאחרונה
 - קלאסיים שצריכים טיפול מקצועי. נ"ל שטיפול פסיכולוגי יועיל לך מאוד, לי זה נשמע כמו בעיות שנוצרו מכל מיני דברים (אתה אומר שאתה בודד, אולי זה קשור) וטיפול מקצועי - אולי אפילו פשוט! - יועיל לך מאוד לדעתי.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך