לא כולם אוהבים מצות
ויש אחד שכנראה יחזור מאוחר..
לא כולם אוהבים מצות
ויש אחד שכנראה יחזור מאוחר..
לק"י
אבל אם לא, אולי טוסט מצה?
חביתה עם קמח מצה או שברי מצה?
לקטנה שלי אני שולחת אוכל לצהריים גם.
חשבתי שיש אורז מלפני החג, אבל מסתבר שנגמר, אז הכנתי קינואה. מקווה שתאכל. היא כן אוהבת בעיקרון, אבל הטעם שלה משתנה מיום יום.
מקווה שיספק אותו
תודה
אבל אין מצב שהם יסכימו לקחת 
נשאר לי פנקייק שהכנתי בבוקר החג, זה בסדר לאכול מחר?
שואלת ברצינות איך אפשר שלא להאמין באלוקים אחרי שמביאים ילד לעולם? זה הרי נס מעל הטבע זה
ויודעות מה גם נניח והוא לא קיים - בעייני עדיף לחיות עם אמונה מאשר בלי כי הכל פחות כבד… פחות משקל על הכתפיים שלנו. קורה משהו "אה ככה ה' רצה" וזו הקלה 😮💨
את מכירה את צורת החשיבה הזו?
קל מאוד לחשוב שדרך שלך הכי ברורה ופשוטה ואי אפשר לחשוב אחרת כי אף פעם לא שקלת נקודת מבט אחרת.
ולידה היא תהליך ביולוגי הכי טבעי שיש, זה ממש לא מובן מאליו לראות אותו בתור נס למי שזאת לא צורת החשיבה שלו.
וגם מה שאמרת לגבי אמונה של "אה, ככה ה' רצה", יש הרבה אנשים דתיים שלא חושבים ככה, ודווקא יש הוגי מחשבת ישראל שרואים את זה בעין שלילית כי דבר רע אמור לגרום לחשוב אם יש חטא שצריך לחזור עליו בתשובה. יש גם תשובות והסברים נוספים, זה מה שעלה לי לראש עכשיו.
באופן כללי אני ממליצה לחשוב לעומק על למה אנחנו עושים ובמה אנחנו מאמינים, ולא להשאר בנקודת מבט רדודה של "ככה זה", במיוחד לא בנושאי אמונה.
כי לאדם חילוני מה שכתבת כאן יכול לגמרי להעלות גיחוך על "דוסים פרימיטיביים", וזה יהיה מובן לגמרי.
ללא בורא.
ואם כך הרי שלידה זה בסך הכל ארוע ביולוגי נפוץ למדי. לידה זה חלק מהעולם הטבעי ויש לה הסבר טבעי.
לידה זה ארוע מרגש מאוד, אבל עבור מי שלא מאמין הוא לא קשור לה'.
האמת שבדיוק אתמול ראיתי את העמוד של עמותת "מושיטים יד" אם אתן מכירות (שבדיעבד זו טעות לאישה הורמונלית🫠) וממש כעסתי אז שאלתי את בעלי למה ה', שהוא לכאורה אל טוב, עושה דברים כאלו קשים לילדים? ולמה הם צריכים לסבול? אני לא מבינה… ואז בעלי אומר לי "את לא מבינה כי הוא ה' ואת רק מיטל" וזה מקומם אבל נכון. כנראה שיש דברים שלא נבין אף פעם
אם מעניין אותך ללמוד אמונה ברצינות, הייתי ממליצה להתחיל עם המאמרים באתר לדעת להאמין מכון עולמות - לדעת להאמין
לא חושבת שהוא סנטה קלאוס, חושבת שכל מי שמאמין בה' מתוך פחד מפספס פה נקודה חשובה. ה' הוא אל טוב ומה שבעיניי נתפס כטוב לא בהכרח כזה. אני לא רואה את התמונה השלמה יותר ובגלל זה הוא ה'.
וחקירה צריכה להתחיל מאיפשהו לא? בעיקר משאילת שאלות
וביהדות בכלל
יש כל מיני זרמים שאפשר ללמוד מהם
מה את מחפשת?
לאיזה סגנון את מתחברת?
הידברות / מכון מאיר / חב"ד
בהצלחה!
ואיזה כיף זה שאת מרגישה טוב ויופי ביהדות 
המדע יודע להסביר לפרטים איך זה קורה.
שרשרת של תגובות פיזיולוגיות.
זה אמנם מפעים מאוד ומרגש אבל זה לא משהו שמעלה תהיות על אי קיומו של אלוקים.
ובנוגע לאמונה מסכימה.
האמונה נותנת תחושת ביטחון.
אולי זה משעשע אבל - דמעות, התרגשות, חלומות, כל אלו זה דברים שהמדע לא יודע להסביר
ועל זה הגיבו לך שהמדע יודע להסביר...
בכל מקרה, התרגשות, חלומות וגם תפקוד פיזיולגי של הדמעות בעין, יודעים להסביר.
מצד שני, גם בעיני ההסברים של המדע לא שלמים בכל נושא פיזיולוגי. אבל יכולה בהחלט להבין מי שחושב שהבעיה במדע הוא שהוא לא מתקדם מספיק, ושאין כאן הוכחה לקיום בורא דווקא.
אבל זה כי חוויתי את זה בעצמי.
יש אנשים שהם יותר זקוקים לבירורים שכליים ולהנחות נבוססות כדי להגיע לאמונה- ואז או שהם מקבלים את אמיתות האמונה ונעשים דתיים
או שהם לא מכירים באמיתות האלה ואז הם כופרים. או שהם חיים בתוך משחק וזה סבל.
אני חושבת שלמי שמאמין, כל חוויה רגשית חזקה, תתחבר באופן טבעי לאמונה.
אצלי הלידה ממש לא דייק תפקיד, אבל את האהבה שלי לילדיי אני חווה כמפתח לחוויית אמונה בה'.
השאלות על הנהגת ה' הן שאלות נכונות, אבל בסוף אין בהן וודאות מוחלטת, כי ה' לא מבטיח לנו כלום.
בחוויה שלי, אנחנו חיים בעולם הזה בעיקר באפלה, כאשר הבהירות שלנו צריכה להיות בשטלה-
האם אני עושה טוב? האם אני מתקדם החיים? האם אני מתקנת דברים שצריכים תיקון?
כי שאלות על הנהגת ה' הן משהו שאין לנו יכולת הבנה אמתית בו.
אנחנו בקושי מבינים את הגוף שלנו שאתו אנחנו כבר 30/40 שנה, ושואפים לדעת את האינסוף, שמקיים את האנושות כולה ואת הבריאה כולה בכל רגע נתון?
זה בלתי אפשרי, פותח פתח לספקות קיומיים ואי אפשר לענות על זה תשובה שמניחה את הדעת, כיוון שהכל מלא סתירות פנימיות.
נשואים יותר מ15 שנים, עם כמה ילדים ממש טובים.. הזוגיות קשוחה לי וכבדה, אני חייבת לחזור לחיות את החיים שלי לא רק דרך העיניים של מישהו אחר.. לא רוצה לצפות מאף אחד לשום דבר ולא שיצפו ממני, לא לאכזב ולא להתאכזב, רוצה שהעולם שלי יהיה שלם גם בפני עצמי, רוצה מרחב ושקט, לחזור לרצון העצמי ולשאיפות הגדולות שלי בלי שמישהו יסתכל עליי בעיניים חיצוניות.
זה באמת כבר נהייה ממש קשוח, למה מאז החתונה מישהו חייב להיות נוכח כל הזמן בכל מעשה שאני עושה? זה מחניק ולוחץ ואין לי אוויר.
ואם אני רומזת שאני צריכה זמן לעצמי נהייה פיצוץ אדיר כמובן, והוא נעלב, אין לי כח לזה, באמת.
יש עוד מלא דברים קטנים שממש קשה לי איתם- אני מרגישה שלבעלי יש מנטליות של איש מבוגר- כל הזמן מעיר לילדים כמה הכל מסוכן ואסור לגעת, ואתה עוד תהיה חולה.. וגם מתעטש ומשתעל כמו איש מבוגר, בדיחות שחוזרות על עצמם, ובכלל החיים לצידו מאד חד-גוניים ואפרוריים.. יש תחושה של כבדות. וכללללללל הזמן אני צריכה להסביר את עצמי, בכל דבר! וגם אחרי 5 פעמים הוא פשוט לא מבין. (לא נעים, אבל הבן שלי הגדול יודע להיות הרבה יותר אמפטי וזורם, ולמעשה הרבה יותר כיף לי לדבר איתו...).
אני מרגישה שאנחנו חיים בתוך איזו מערבולת אחד בתוך השני וזה מתיש לגמרי.
כשהוא יוצא מהבית אני מרגישה איך כל הגוף שלי נהייה רפוי יותר.
זהו, רק פורקת.
ועם זאת אני חושבת שהבעיה כאן היא יותר עמוקה מסתם אוורור.
את מתארת מישהו שאת לא נהנית להיות במחיצתו, וזה מאוד מאוד כואב, ובאמת לוקח את האוויר.
את הולכת.לטיפול בנושא?
הןא יודע מה כבד עלייך בהקשר הזוגי?
הכל נשמע לו מעליב, גם כשכתבתי בצורה מאד מכבדת בעיניי.
עייפתי.. לפעמים קשה לי להכיל את עצמי אז בטח שלא להכיל תגובות של איש נוסף למה שקורה איתי.
חייבת שימציאו מודל כזה של תקופות של רווקות באמצע הנישואין.
שזה לאו דווקא חופש פיזי, כי גם חופשה תסתיים מישהו,
אלא חופש מנטלי.
לא לפחד לשים סימן שאלה גדול על הקשר. מה אני עושה פה? מה מחזיק אותי פה? מה אני מוצאת בו בכלל?
זה נשמע שאת מחזיקה את עצמך שם, כלומר בתוך הזוגיות, כי את חייבת. כי בסוף את נשואה, ונגזרים מזה חובות וזכויות שלך כלפיו ושלו כלפייך.
ואת לא מרגישה אוהבת בתוך החייבת הזה.
ואת מרגישה שאין משהו אמיתי של זוגיות מלבד ההכרח.
אז קודם כל, שתדעי שאת לא לבד.
אני חושבת שיש הרבה מהזוגות שחווים כזאת תחושה, וגם אני בעצמי חוויתי את זה.
אבל בדרך כלל זה כשיש לחצים פנימיים שמעיבים על הזוגיות, קשיים שמונעים מכם לראות בכלל זה את זו.
או בכלל לרצות לראות זה את זו.
אז מה שאנחנו מרגישים עכשיו זה לא אומר שנרגיש ככה תמיד.
ויש מצב גדול שאם לחצים חיצוניים ייפתרו, תתפנו שוב לראות בכלל זה את זו.
השאלה היא אם במוח שלך יש זיכרון של אהבה כלפיו. אולי כשהכרתם אפילו.
רצון להיות אתו. רצון לקרבה.
נכון שהיום את כבר רחוקה מהזיכרון ההוא, ושעברו מלא מים בירדן מאז,
אבל אני מאמינה שזיכרון של אהבה יכול להיות לנו מצפן שלא ככל אבוד.
בהצלחה!!
אין לי אויר רק מלשמוע את החוויה שלך
אני מצטרפת להמלצה על טיפול זוגי
והאמת לדעתי כדאי לך גם משהו רק לעצמך נשמע שאת זקוקה למרחב והקשבה רק שלך לפני שבאים למרחב הזוגי.
אגב, הוא יודע על הקושי שלך?
גם אם האיש שלך לא רואה בעיה בזוגיות, לך יש קושי וחשוב שתדברו על זה כי ככל שתבלעי יותר זה ירחיק אותך ממנו יותר
הייתי בעבר בטיפול אישי (הוא לא בעניין של טיפול זוגי), וכרגע אין לי אפשרות כלכלית לזה.
חבל לי גם בשבילו, הוא איש טוב סך הכל, אולי אני במבנה שלי פחות מתאימה לחלוק את החיים שלי עם עוד מישהו? יש מצב כזה?
זה הסתיים כשילדתי, ועכשיו יהיה לי קצת קשוח לחזור. טיפול זוגי הוא לא בעניין.
וגם הרגשתי שזה סתם אותי בעמדה של אני הבעייתית ואם רק אתקן את עצמי יהיה טוב יותר, והיה לי קצת קשה עם זה, זאת ההרגשה שקיבלתי ממנו.
אני רוב הזמן מחזיקה את עצמי ורוצה שקט אז מתנהלת לפי מה שצריך אבל יש רגעים של נפילות שאני רק רוצה שקט והנוכחות שלו נהיית כבר ממש כבדה ומעיקה. האמת חשבתי שזה דפוס מוכר, מבינה עכשיו שזה לא חייב להיות ככה?
הוא בן אדם טוב סך הכל ומאד משתדל שיהיה טוב למשפחה, יש אינסוף דברים חיוביים בדמות שלו כאבא וגם כבן זוג, רק התלות והאובססיביות הזאת כבר גדולים עליי
אני לא יודעת איך את מגיבה, אבל נשמע לי שסביר שגם הוא מרגיש שמשהו צולע בזוגיות לאחרונה
מה זה משנה מי אשם? גם לא יודעת אם יש אשמים בדבר כזה בכלל, לא נשמע שיש פה כוונות זדון של אחד מכם.
אתם נשואים 15 שנה, יש לכם ילדים, בוודאי שמשהו השתנה בכל אחד מכם מהחתונה. זה חלק ממהלך החיים. ואם כרגע יש קושי, ומשהו בזוגיות פחות הולך, ומניחה ששניכם לא מרגישים מי יודע מה בזוגיות כרגע (את התחושות שלך אני שומעת, אבל מן הסתם הן משפיעות גם בכללי על הקשר הזוגי)
אז אולי לא בקטע של לחפש מי גרם למה ומי צריך לתקן מה
אולי ללכת לטיפול זוגי בסקרנות, בתקווה שתצליחו (יחד!) להזיז משהו לנקודה שנעים לשניכם בה.
בנאדם יכול להיות מקסים וחיובי ועם זאת רגיש ומתגונן ותלותי. זה לא בהכרח סותר. אבל זה גם באמת מתיש ויכול להעיק.
בזוגיות בריאה מותר לך להגיד מה מפריע לך, וכל עוד אמרת ת זה בצורה נעימה ונורמלית הוא אמור להיות מסוגל להכיל ולהתמודד. הוא בנאדם בוגר..
וזה ממש לא מקטין את הסיטואציה. להפך.
יכול להיות שהוא בגדול לא תלותי, אלא שכרגע היא מאוד צריכה לבד ושקט ומאוד מאוד להיות לבד עם עצמה, כך שגם הרצון שלו לקרבה כפי שהיה קודם, מרגיש לה תלותי. (זה דווקא משמח, כי זה משהו ששניהם יכולים ללמוד איך ליצור יחד חוויה זוגית שטובה לשניהם, בהנחה שזו לא איזו פתולוגיה)
יכול להיות שהוא לא תלותי, אבל הוא מרגיש אותה מתרחקת, אז באופן טבעי מושך לצד השני (לביחד), וזה שוב מרגיש לה תלותי ולו בודד.
אף אחד מהם לא אומר שכדאי להישאר במצב הקיים ולקוות שנתעלם עד שזה ייעלם.
זה רק אומר שיכול מאוד להיות שיש פה פוטנציאל לפרטנר לתהליך של שינוי, כיוונון מחדש, דיוק.
ייתכן מאוד שהוא אדם מן השורה ולא תלותי מטבעו, אבל בסיטואציה הנוכחית שלהם התחושה היא של תלות ומועקה.
אובססיביות זאת מילה גדולה… לא חושבת?
תלות בטוח שיש גם ביני לבין בעלי
מהבנה מה החלק שלך
ועל מה את יכולה לקחת אחריות
לצפות ממנו- זה שלך
שיצפו ממך- זה שלו
אבל אם לא תטרחי לעמוד בציפיות
זה פחות יעניין אותך
עולם שלם בפני עצמי, מרחב ושקט- לגמרי שלך
על זמן עצמי כדי לדבר בצורה ברורה ולא לרמוז
אם רוצים שזה ייצא טוב אפשר לעשות סימולציה מראש
איך שהוא מתנהל כמבוגר- זה שלו
קשה עד בלתי אפשרי לשנות אנשים
לגבי להסביר- יש לי כלל פשוט
מה שלא מובן אחרי פעמיים
לא יהיה מובן
חבל על המילים והאנרגיה
לא חייבים להבין כל דבר
לא שהחיים יהיו תותים פתאום
אבל יש לך הרבה מה לשפר לגמרי בכוחות עצמך
חברה שיתפה אותי שהיא שוקלת הפלה, מסיבות של קשיים טכניים.
אני ממש מזועזעת, והייתי רוצה להציע לה עזרה ושלא תפיל.
כמובן שזאת צריכה להיות עזרה משמעותית כדי להשפיע על ההחלטה (ואולי גם זה לא יספיק כמובן...)
אני לא יכולה להציע עזרה משמעותית כל כך בלי להתייעץ עם בעלי, אבל לא יודעת אם מותר לי לספר לו. היא שיתפה אותי, ומן הסתם לא מצפה שאשתף אותו.
אני יכולה לא לספר לו באיזו חברה מדובר, אבל סיכוי גבוה שהוא ינחש עכשיו, ואם לא סיכוי גבוה שיבין בעתיד (אפילו נניח והיא לא תפיל, הוא ידע שהיא שקלה את זה).
מה הייתן עושות?
אגודת אפרת?
בגדול אני חושבת שהייתי משתפת את בעלי אם יש לעזרה שלי לתת השפעה על הבית.
בלי שמות, אם יבין הוא ישמור לעצמו ומניחה שמהר ישכח מהסיפור..
ואם הוא יבין לבד… אז שיבין.
אני חושבת שאנשים יודעים שבין אשה לבעלה אין סודות.
ישר כח! אולי עמותת אפרת יכולה לעזור גם.
את לא יכולה להתחייב שתוכלי לספק לה את העזרה שהיא צריכה
אבל הם גוף מסודר ויכולים לעזור
מה שכן אני לא בטוחה שכדאי לפנות אליהם בלי לדבר איתה
נשמע שעדיף להפנות אותה אליהם בעצמה
אמנם זה פחות מקובל בציבור דתי
אבל
הפלה יכולה להיות גם דבר נכון
לא הייתי לוקחת אחריות לשכנע לשנות דעה
(גם בכל נושא משמעותי אחר
אבל במיוחד פה שהאחריות ענקית)
צריך להפריד בין החוויה שלך - הזעזוע והרצון שהיא לא תפיל, לבין החוויה שלה - שבה הפלה היא אפשרות.
אם היא מאוד רוצה את התינוק אבל חוששת מדברים טכניים שיקשו עליה, זה המקום להציע עזרה, כמובן לפי הכוחות והיכולת שלך.
אבל אם היא לא בטוחה שהיא רוצה את ההריון הזה - זה שלה. אל תתערבי לה בזה. את רוצה לקחת אחריות על ילד שיוולד למרות שאימא שלו לא רצתה אותו?!
על דעה שנויה במחלוקת
בנושא רגיש
אבל נצרכת מאד
בעולם מדי שמרני מכדי לראות קצת מעבר
המקוריתכרגע זאת לעוד 7 חודשים.
זה עוד הרבה זמן ואת לא יכולה לדעת באיזה מצב משפחתי ועומס את תהיי..
לא הייתי נותנת לחברה תחושה של תשמרי את ההריון ותקבלי את העזרה, כי אם לא תוכלי לתת אותה..
בסוף החברה צריכה להחליט שהיא שומרת עם הנתונים שלה, הכוחות שלה, בלי לבנות על הסביבה..
ברור שהרצון שלנו הוא שההריון ישמר, ותהיה עוד נשמה בעולם..
אולי למרות שזה לא כלכלי אגודת אפרת יכולים לתת את התמיכה הנפשית.
את חייבת לשתף את בעלך ולהחליט יחד, או שלא תתחייבי לעזרה ושהיא תחליט לבדה.
את גם לא באמת יודעת האם תהיי פנויה עוד 7-8 חודשים.
אולי תהיי בהריון בעצמך, אולי חס וחלילה ניתוח או מחלה שלך או של הילדים.
שום סיכוי שהייתי מתחייבת לאדם אחר אפילו לא בקרבה משפחתית.
אגב, וסליחה על הנחרצות, אני כשאני רואה שאני כבר חזקה פיזית ונפשית ויש לי זמן אני מבינה שזה הזמן להביא עוד ילד ולא לעזור למישהי אחרת עם הילדים שלה.
בעיניי זה ערך וקודם לכל.
ברור שכל אחד מדבר מהרהורי ליבו ותפיסת עולמו,
אולי העצה לא מתאימה לחייך, רק רציתי להאיר גם אל הצד הזה.
זה מורכב וצריך להתייעץ עם גורם מקצועי,
ועם כל העזרה שתתני בסוף ההתמודדות היא שלה.
לגבי השיתוף מבחינתי אישה ובעל זה אחד.
לא שומרת ממנו שום סוד וגם במידה ששיתפתי חברה, אני לא מצפה שתשמור דברים אישיים שלי מבעלה.
ככה גם בעלי איתי.
נראה לי שרוב האנשים לוקחים את זה בחשבון.
צריך להיזהר גם אישה עם בעלה..
יש צנעת הפרט.
ויש סטיגמה שתיווצר אם היא תשתף את בעלה וזה לא הוגן כלפי החברה.
כשאני מדברת עם מישהי בפרטיות על דברים אישיים שלי אני יודעת שמי שבחדר זה מי ששומע וזה אמון בסיסי לא להעביר את זה הלאה אלא במקרה של צורך מאוד קונקרטי.
יש נפרדות בין בני זוג בדברים מסויימים ובעיני שיתופים מהסוג הזה זה מקום שצריך להיזהר בו.
אז לא אומרת בשום סיטואציה לא לשתף, כתבתי שזה נשמע לי מקרה שמותר לשתף. אבל באופן אוטומטי כל דבר יעבור זה לא שייך מבחינתי.
אתמול בדיוק שאלתי את גיסתי אם היא מרשה לי לשתף את בעלי במשהו שהיא סיפרה לי והיא אמרה שכן בגלל שהוא אח שלה.. ושהיא מעדיפה שאחיות שלה לא יעבירו הלאה והגיסים לא ידעו.
מתבעלי אין לי סודות אבל סודות של חברות שלי הם לא שלי. ולכן אבקש רשות לשתף ולא אצא מהנחת יסוד שאישה מספרת לבעלה את הכל.
זה כ"כ לא נעים שאישה זקוקה לאוזן קשבת אבל תחשוש כי עוד מישהו ידע.
ולגבי הסיטואציה בהחלט להפנות להתייעצות במכון פועה.
כי זה לא נושא שיחה של "בוא תשמע ג'וס"
אבל מבחינתי בעלי זה כמו לכתוב ליומן, זה כמו מחשבות שאני אומרת בראש שלי,
אני לא מסננת מילים או רגשות כשאני לידו, בטח במקרה של דברים שמטרידים אותי או במקרה הזה עם השלכות משמעותיות עלי.
הוא גם לא מכיר אישית את החברות שלי ולא מגבש דעה או שופט אותן, לרוב לא אשתף אותו כי זה לא מעניין אותו.
ככה אנחנו וטוב לנו ככה ואני בטוחה שזה לא נדיר.
לא יודעת לגבי הלכות לשון הרע, אני לא כזאת צדיקה.
כלומר שלא רק מותר אלא מצווה לספר לו.
ואם את לא רגועה על זה תשאלי רב..
האם עזרה טכנית תוכל לשנות את ההחלטה שלה,
ואם היא תשמח שתנסי לחשוב איך אפשר לעזור או לארגן עזרה,
ואם היא בכיוון חיובי,
אפשר לשתף את הבעל בלי שם כמובן, ואם כולם זורמים ובסוף זה יוצא לפועל - אז הוא יבין. מן הסתם זה יהיה ברור לה שאם את עוזרת לה, בעלך יודע למה זה נצרך.
לומר לו שמדובר בעניין נשי, שתהיה תועלת עצומה וגמילות חסדים גדולה מאוד אם תוכלי להציע לה עזרה משמעותית אבל זה יבוא על חשבון המשפחה שלכם.
אם היא תעשה הפלה הוא לא ידע מזה. אם בסוף ידע על ההריון והלידה אולי יחשוב שהיה מדובר בעיניין של פוריות או הריון.
ועד כמה תוכלי לסייע לה?
- בקימות בלילה
-בבקרים
- אחהצ עם הילדים האחרים
- מקלחות
- השכבות
- איסופים
- הסעות לחוגים
- תפעול הבית: כלים, כביסות, ניקיון
בקיצור להבין מה זה אומר קושי "טכני" ואיזה מחיר החברה ומשפחתה ישלמו אם הילד יוולד.
הייתי מפנה לרב או לגורם מוסמך בתחום הנפש שיוכל לייעץ לה.
היא מתעסקת בנושא הפלות,ויש לה כתפיים מאוד רחבות בהכל,כולל דעת תורה
אם את רוצה מספר תשלחי לי הודעה
והאמת שלא ברור לי איך את יכולה להתחייב לעזור לה מבחינה טכנית ו/או נפשית, בצורה משמעותית עד כדי כך
אמאלה. ילד זה לא לשנה-שנתיים. בע"ה זה לכל החיים.
ואני חושבת שעניין ההפלה הוא גם ככה לא "על הדרך" לאף אחת. זה לא שמי שעושה הפלה זה יאללה תור וביי. ממש לא.
אם זה מה שהיא החליטה, אני סומכת עליה.
אם היא רוצה להתייעץ? באהבה. אנסה לעזור לה לסדר את המחשבות *של עצמה*
אבל נראה לי שלבוא ולהגיד למישהי - מאמוש אולי תלדי ואני אבוא 2 לילות בשבוע לטפל בו, זה נותן תחושה רעה ואולי גם מסוכן.
לא אמרתי לה שאני מזועזעת. ניסיתי להיות נייטרלית כמה שיותר בשיחה איתה.
ואני מבינה שהיא אולי (כמעט בטוח) לא רוצה לשמוע את זה.
בס"ד
לגבי בעלך - אני חושבת שמה שנאמר לי נאמר רק לי ואני לא משתפת את בעלי בשיתופים של החברות שלי (אלא אם כן מסיבה כלשהי ביקשתי רשות ממנה והיא נתנה לי אותה). אני חושבת שאפשר לעשות כמו שקופצת לרגע הציעה, ולא רואה צורך לפרט לו, לא לגבי מי החברה וגם לא לגבי הסיפור עצמו, אלא להסביר בכללי שיש מקרה מורכב ושזה יהיה חסר גדול.
ולגבי עצם העניין, זאת שאלה גדולה מאד שתלויה בכל-כך הרבה גורמים...
אני מסכימה עם אלה שכתבו שקשה מאד להתחייב לעזרה לטווח שהוא לא מיידי כי אי אפשר לדעת מה יוליד יום. אם הקרבה ביניכן מאפשרת את זה אולי אפשר לשאול אותה אם יש משהו שאת יכולה לעשות בשבילה בתקופה הזאת באופן כללי כדי קצת להקל עליה (בלי קשר להחלטה שהיא תקבל בסוף). אולי בדרך עקיפה התמיכה הזאת תתן לה קצת מהאוויר והכוח שהיא צריכה. וכמובן להתפלל עליה.
(אם היא הייתה מתייעצת איתך או משהו כזה זה היה שונה אבל נשמע שזה היה יותר שיתוף חד-צדדי, לפחות ממה שתיארת פה).
ובמקרה שהיא תשמור את ההריון בע"ה לזכור את המורכבויות שהיא סיפרה לך ולהציע את עזרתך בזמן אמת במהלך ההריון ואחרי שהיא תלד (לפי מה שתוכלי כמובן).
את מהממת מכחול. (לא שלא ידענו קודם...)
שה' יאיר את דרכה של חברתך...🙏🏻
בונוס -מה עושים עם הקוצים של תשיעי?
ברור שצריך לנוח ולנצל את הזמן ולהתפנק וכו וכו
אבל לא מצליחה לחשוב על עוד דברים חוץ מעל הלידה
דווקא סבבה לי לחכות לתאריך כי יש לי דברים לעשות..
בגדול מתפנקת..
יוצאת עם בעלי, אמא שלי.. קבעתי לי עיסוי...
מתכננת לכבס את הבגדים והעגלה..
יחד עם לנוח מלא. לקרוא ספר..
אז פורים מתקרב והגיע הזמן לחשוב על תחפושות.
הבן שלי בן 4 ורוצה להתחפש לבאטמן.
זה מאוד תמים מבחינתו כמובן אבל לי זה מיד מזכיר את אריאל ביבס הי"ד, ניסיתי בעדינות לשאול אם ירצה משהו אחר אבל הוא ממש מתלהב על באטמן.
אין לי בעיה לקנות לו את זה (אין לי משהו נגד באטמן) אבל נפשית זה קשה לי. ואני רוצה לשחרר.
לא חשבתי שזה יקפיץ אותי ככה. היו לי דברים כבר שהשתחררתי מהם (כמו סלידה מלהכין עוף בתנור) וחשבתי שכבר שמתי את הטראומות מאחוריי אבל אני מבינה שלא.
אם למישהי יש תובנות או מחשבות שיעזרו לי להשתחרר מזה אז אשמח
אולי תראי לו מחר סרט של ספיידרמן וישנה את דעתו?
לא יודעת, דווקא נחמד שהוא רוצה משהו של ילדים, התמימות… כפיר ואריאל הי"ד היו ילדים, זה בעיקר מה שהם היו. ונכון, זה יכול להוות טריגר ולעורר עצב, אבל לפחות זה משהו חיובי זה שהוא עדיין ילד…
תשמעי, הילד רוצה להיות גיבור על
בארץ שבה ילדים חולמים על להיות חייל עם רובה גדול, אולי דווקא טוב לתת להם קצת את הפנטזיה התמימה…
לא משהו מחכים. סתם מעלה את המחשבה
אני גם לא מוכנה להלביש באטמן מאותה סיבה. גם בגדים שכבר יש להם..
הייתי מציעה לו כמה אופציות אחרות שיעניינו אותו
בהתחלה חשבתי שזה סתם שפשוף ממשהו, אחר כך חשבתי שאולי זה התחלה של פסוריאזס חלילה (לאמא שלי יש ואני יודעת שלפעמים זה תורשתי), אבל עכשיו שמתי לב שגם סביב השפתיים נהיה לה יובש כזה שנראה דומה לפצע הזה בגב.
הפצע בצורת אליפסה ונראה כמו שפשוף הוא גירוי אדום-בהיר.
אני מתלבטת אם לקחת אותה לרופא - כי השעות של הרופא שלנו הן רק בבוקר, מה שאומר שהיא לא תוכל לנסוע בהסעה וסדר היום שלה ישתבש והיא עלולה להתחרפן מזה. (היא על הרצף האוטיסטי, כזכור)
נראה לכן שדחוף בכל זאת לקחת אותה לרופא? זה עלול להיות משהו מדבק/מסכן?
בת 7, בת 5 ותינוק בן כמעט שנה.
אני בבית עם הקטן ובעלי עובד. הוא לוקח את הבנות לגן ולבי"ס ומשם ממשיך לעבודה, מגיע הביתה מינימום ב-6 וחצי, 7 ויכול להיות גם 7 וחצי.
בינתיים, אני יוצאת עם הקטן ואוספת את הבנות. זה שני איסופים ממקומות שונים ובשעות שונות, אז אני אוספת מבי"ס, חוזרים הביתה, היא אוכלת משהו (כי לא אוכלת כמעט כלום בבית ספר - בעיה לפוסט אחר), ואז יוצאים לקחת את השניה מהגן, שמרוחק מאיתנו (25-30 דקות נסיעה לכל כיוון). כל זה עם תינוק קטן שנגרר לכל הטיולים האלה ולפעמים בוכה לי כל הנסיעה. האיסוף הכפול הזה מאוד מקשה עליי ומבזבז לי המון זמן ולחץ כל יום (שנה הבאה יהיה קל יותר כשהאמצעית תיכנס לכיתה א' ולפחות שתיהן יהיו באותו מקום, אבל כרגע זה המצב).
אח"כ אני לבד עם שלושתם עד שבעלי חוזר. אין עזרה משום סוג, גם לא בשבתות או בחופשים או משהו כזה. אז אחרהצ זה בעיקר הישרדות (שלי) ולשמור על כולם בחיים ושבעים. לא יכולה להגיד שזה איזה זמן איכות, זה בעיקר הישרדות ולהעביר את היום בתקווה בלי יותר מדי רעש ובכי ובלאגן.
כל זה רקע ועכשיו אני מגיעה לבעיה.
אז בעלי מגיע הביתה מאוחר ואני כמובן גמורה. מה שקורה כרגע זה שהוא עושה לבנות אמבטיה (ביחד), נותן להן משהו קטן לאכול אם הן עוד רעבות, ולוקח אותן לחדר לישון. הוא נשאר שם עד שהן נרדמות.
אני בזמן הזה מרדימה את התינוק, וגם מתאוששת מאחרהצ לבד עם שלושתם.
הבעיה היא שגם הוא מגיע עייף מהעבודה כמובן, הוא באמת עובד מאוד קשה. והבנות גם כבר עייפות בשלב הזה, ובאופן כללי יש ביניהן הרבה מריבות ובכיות והן לא מקשיבות שמבקשים להפסיק לעשות משהו וכו וכו. זה בשגרה, אז כשהן עייפות כמובן שזה מחמיר. גם כשהולכות לישון מתחילות לריב, לקפוץ על המיטה, להשתולל ולעשות הכל כדי לא ללכת לישון.
והוא כאמור גם עייף, ומאבד את זה וצועק עליהן הרבה. גם באמבטיה (כבר עברנו לאמבטיה יום כן יום לא - רווחה שלום), וגם כשהוא איתן בחדר כשלוקח אותן לישון. וזה פשוט הרבה צעקות ועצבים בשעה האחרונה של היום. אני שומעת את זה מהחדר השני ומתכווצת, כי מבאס אותי נורא שככה הן הולכות לישון כל יום, אחרי הרבה צעקות ועצבים מאבא שלהן. גם בימים שאין אמבטיה יש הרבה צעקות ועצבים כשלוקח אותן לישון (כי כאמור הן משתוללות, לא מקשיבות, רבות ביניהן, לא רוצות לישון).
זה לא שאני טלית שכולה תכלת, גם אני צועקת עליהן לפעמים, יותר ממה שהייתי רוצה. אני גם יודעת כמה זה קשה כשסוף היום מגיע והן מתחילות להשתולל, אני הייתי זו שלוקחת אותן לישון לפני שהקטן נולד אז אני יודעת כמה זה קשה כשגם אני כבר עייפה. מאז נראה לי שהמצב עוד החמיר מבחינת ההתנהגות שלהן.
ואני פשוט לא יודעת מה לעשות לגבי זה. לדבר עם בעלי יגרור כעס מצידו, שאם לא מתאים לי, אני מוזמנת לעשות את זה בעצמי (ותיאורטית אני יכולה לצאת מהחדר יותר מוקדם אחרי שהקטן נרדם, זה פשוט הזמן שלי עם עצמי להיות קצת בשקט כי התינוק מתחיל להתעורר כבר בסביבות 9 או 10 בערב, אז זה לא שיש לי ערב שקט. וגם במהלך הלילה הוא מתעורר כמובן, אז זה לא שאני ישנה טוב או משהו. בקיצור, מרגישה שזה הזמן היחיד שלי לקצת שקט עם עצמי.
בכל אופן, אני מרגישה שלא ממש יכולה לבוא בטענות לבעלי, הוא באמת עובד קשה ולוקח אחריות על הבנות מהרגע שמגיע הביתה, ואם זה לא מוצא חן בעיניי אני מוזמנת לעשות את זה בעצמי. זה כנראה מה שהיא יגיד, ואני יכולה להבין אותו.
ועדיין, קשה לי שזה המצב אצלנו כל יום ואני כותבת כאן לראות אולי יש לכן רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות כדי שיהיה ערב נעים יותר לכולם.
*הגדולה לא מתקלחת בעצמה וגם לא מוכנה. אז כאילו כרגע אין אופציה שהיא תתקלח לבד מוקדם יותר ובעלי יקלח רק את הקטנה. בכל מקרה הוא צריך לקלח אותן, אז זה או שתיהן יחד או אחת אחרי השניה. אבל כאילו כרגע אין מצב שבעלי לא שם לשתי המקלחות.
במקלחות- יום אחד הגדולה מתקלחת ולמחרת השניה.
בהשכבה- אפשר להפריד חדרים? או להשכיב את הקטנה ואז את הגדולה? זה יכול לקצר תהליכים כי הן לא יריבו.
אולי לעשות לגדולה מבצע עם פרסים שאם תתקלח לבד חודש שלם תקבל הפתעה? גם לקטנה אפשר למצוא משהו בסגנון.
בקיצור לחשוב ביחד עם בעלך על רעיונות יצירתיים ולא בקטע של ביקורת עליו אלא שינוי בהתנהלות עצמה.
להצעה למבצע עם פרסים בשביל הגדולה.
זה כן גיל שממש הגיוני כבר להתקלח לבד.
מניסיון אצלנו ילדים לא תמיד אוהבים את הרעיון, אז צריך דרבון עד שזה נהפך להיות להרגל.
אם כן, הייתי מעבירה למקלחת רגילה, הרבה פחות זמן. זה קודם כל
דבר שני, להתעסק עם ילדים שרבים אחרי יום עבודה ארוך ואז השכבות פלוס ריבים במקום לקחת רגע לעצמי שניה אחרי שנכנסתי לבית כנראה היה גורם לי לצעוק גם. לא שאני לא מבינה אותך, כן? גם להיות עם ילדים כל היום זה קשה
אני אגיד משו שאולי לא פוליטיקאי קורקט, אבל הייתי מורידה את זה מבעלך. בסוף אם יוצא שבזמן היחיד שהוא איתן במהלך היום הן מקבלות דמות כועסת, זה לא זכרון נעים ולכן הייתי מחליפה איתו והוא יקח את הקטן בזמן שהן בדרך לישון (הן בהחלט יכולות לישון עד 19.30 בגיל הזה לדעתי ואת אומרת שהן גם עייפות אז להתחיל סדר ערב רק ב7, 7 וחצי זה קצת מאוחר בעיניי ומשפיע על ההתנהגות) ואת תקלחי מוקדם יותר את הגדולה בזמן שהקטנה איתו ואז שיתחלפו בשמירה עליו
זה גם טירוף שהוא חוזר מיום עבודה אינטנסיבי וישר נמצא איתם כל שאר הזמן..
ממש טבעי שהוא יצטרך בעצמו קצת זמן רגוע..
ולא פלא שהוא מתעצבן
אז באמת לחשוב יצירתי וקצת לפרק את העומס..
אהבתי את רעיון פיצול המקלחות.. זה גם יוצר נעים בשבילן ופותח פתח לתקשורת רגועה.
אחד ממכם עם כל אחת.. ושוב מראש על איזה משחקון לעשות ביחד במקלחת כדי שתהיה כייפית..
והכל בסדר ב"ה
אז תעיפי את המצפון לפחות...
בגדול ממש בקצרה היית שמה את הקטן ליומיים שלושה בשבוע אצל מישהי וקצת יותר נושמת בבקרים ואז יהיה לך יוצר רוגע לחשוב איך להעלות את הדברים לדרך המלך.
דבר שני וזה משהו שאני גם רוצה לעשות בעצמי הדרכת הורים, עדיף בדרך התקשורת המקרבת..
דבר שלישי, עם ילדות בגיל הזה ממש אפשר לדבר ולתכנן ולחשוב ביחד איך אחהצ יהיה זמן מהנה ואיך ההשכבות יהיו ברוגע.
איך לדבר? עדיף בהתחלה עם כל אחת בזמן אישי שלה, ליצור זמן שאת רק איתה, בפניות, יכולה להסתכל עליה ולדבר איתה בגובה העיניים, ברוגע. זה יוצר זהב ולמדתי את זה מ @קמה ש...
לשתות קפה ביחד , היא שוקו, לקנות עוגיות,לשים לשנייה ולתינוק סרט!! כןכן לא יקרה כלום מפעם אחת ולשבת לדבר איתה כאילו היא מבוגר.
שולחת כי הקטן התעורר
אפשר לקבוע איתן שכשנכנסות למיטה שומעות פודקאסט שאוהבות ואז הן נהנות ויש להן מוטיבציה להיכנס למיטה
זה גם מרגיע ומקדם הירדמות
וגם בעלך יכול לצאת ותוכלו לפטפט קצת עד שהקטן מתעורר..
מה עוד?
נשמע מתיש לצאת פעמיים לאיסופים ומבזבז מלא אנרגיה...
אולי להכין קופסה עם אוכל לגדולה, לצאת לאסוף אותה, לשבת לאכול באוטו (או בחוץ ליד ביס ביום נעים) לשמוע איך היה לה היום, אפשר לשמוע איזה שיר ביחד עם היא לא משתפת או אין לך סבלנות לשמוע ואז לנסוע להביא את האמצעית...
גם לקטן אפשר להכין קופסת נשנושים לנסיעה...
ובגדול, לחשוב על זה שעכשיו כשהם ילדים נבנה הקשר ביניכם אז שווה כל טיפת השקעה בלהביא את הקשר למקום של באמת קשר, כמו של מבוגרים, ואיך @אמהלה
כתבה כאן פעם והולך איתי תפקידנו כמבוגרים זה לדבר כל הזמן עם הילדים, לדבר, לדבר, לדבר .. נראלי ציטטה את בעלה.. אמהלה אני זוכרת נכון?
זה קשה ותמיד קל יותר לכתוב מאשר לעשות (גם אצלי..) אבל לדעתי שזו הדרך והמטרה של הזמן ביחד..
מקווה שאני בכיוון בכלל
ובהצלחה גדולה גדולה!!🩷🩷🩷
בעלי לא זכר בכלל את עניין המקלחות
והם לא התקלחו שבועיים וחצי!!!!!
ומבטיחה לך שלא קרה להם כלום..
לא היו תולעים, כינים, מחלות..
או שלא באמת צריך להתקלח ככ הרבה
או שה' עשה לנו נס כמו במדבר😆
על האופן האופטימי שבו את רואה את הדברים...
פה זה צא כזה אישיו בשבילי
רק קיוויצי שהם לא יספרו למישו חחחחח
שבאמת זיהית את זה טוב - את בהישרדות, ולכן הכל הרבה יותר קשה.
כי באמת סדר היום שלכם מאוד אינטנסיבי בדברים טכניים, שלא מאפשרים לך פניות ומעייפים את כולכם.
דבר ראשון , הייתי בודקת את עניין האיסופים.
האם יש עוד ילדים מהשכונה באותו הגן / בית הספר?
האם אפשר לעשות תורנות?
אם לא, שוקלת לאסוף את הילדה מהגן מיד אחרי האיסוף מבית הספר.
25 דקות נסיעה לגן זה המון. זה בגלל פקקים או בגלל מרחק?
אם זה פקקים, אז אם תאספי אותה מיד אחרי שאת אוספת את הגדולה, זה גם יכול להקל ולחסוך זמן.
אבל באמת, ממש הייתי עושה המון מאמץ בשביל לראות איך להקל בעניין הזה, זה יכול להרגיע הרבה.
אופציה נוספת, להביא בייביסיטר לזמן שאת יוצאת להביא את הילדה מהגן, ככה הגדולה והתינוק לא יצטרכו להיסחב איתך והיה לך קצת זמן עם הילדה של הגן. זה גם יכול להקל מכל מיני כיוונים.
מצטרפת למי שכתבה, שמקלחות בשעה 19:00 זה מאוחר, ואין פלא שהן עייפות.
אצלנו עם גילאים דומים, ארוחת ערב ב17:30 (לפעמים גם לפני), ומיד אחר כך מקלחת. בדרך כלל בשעה 19:00 אנחנו כבר אחרי כל הארגונים, וזה זמן משחק רגוע עד שהולכים לישון.
בתור מישהי שגם הייתה בעבר לבד בבית עם תינוק, וגם הייתה מגיעה אחרי יום עבודה ישר לילדים, שניהם מאוד מאתגרים.
אבל באמת לחזור הביתה מאוחר ומיד לנחות לילדים ברמה שדורשת הרבה סבלנות (מקלחת, השכבות, אלו חלקים מאתגרים שדורשים פניות), זה ממש קשה.
ודבר נוסף, סדר פחות או יותר קבוע יעזור. שידעו מה קורה מתי, ארוחת ערב מסודרת, זה עוזר.
א. להקדים את ההתארגנות בהרבההה...
5וחצי להתחיל להכין ארוחת ערב ואז לאכול..
מקלחות- אפשר או יום הגדולה ויום הקטנה...
וסליחה על ההצעה- אבל אני היתי משחררת יותר כי בעיני הלכלוך יורד בסוף...אבל הרושם והזכרונות מהילדות של האוירה בבית והאבא שהיה איתנו-זה נשאר לכל החיים ומעצב את הנפש..אז לתקופה זמנית עד שתצליחו לייצב את הארוע אפשר להוריד גם יותר מקלחות.
לדעתי אם את תתחילי מוקדם וידאר לו פחות משימות זה יעזור.
ב. את צריכה לעשות פוס משחק בתוכך
למה את חיה בהישרדות? זה החיים שאת רוצה?
מה היית רוצה להכניס לחיים כדי שהנפש תתרומם ותרגיש חיות ושמחה?
איך את יכולה להכניס ביצירתיות ובהחלטיות מקום שיביא את עצמך לידי ביטוי?
בבקרים גם עם תינוק..לשים שעתיים בביביטר ולפנות זמן לעצמך
חוג או אפילו זמן שקט ליצירה לכתיבה לקריאה להליכה..מה שמשמח אותך..להפגש עם חברות
לשנות תדר גם לגבי אחה''צ- למה רק בהשרדות? מה יעשה לך כיף לעשות איתם? מתי את נהנית מהאמהות? מה את יכולה לעשות שיוציא מעצמך הנאה וסיפוק ממה שאת עושה?
ד. לשבת לדבר עם הבעל
לא על זה שהוא צועק
ממש לא
אבל על ההורות והאוירה בבית בכללי
לשתף על עצמך והתמודדות שלך
ולהתיעץ יחד איך אפשר שיהיה אוירה שמחה ונינוחה..מה אתם יכולים לשנות בדינמיקה מול הילדים..לחשוב יצירתי על רעיונות לאיסוף היום וגבולות בנעימות
איך הייתם רוצים להגיב? איזו תגובה גם תשים גבול אבל עדיין תשמור על אווירה טובה וקשר טוב
איזה גורמים י ש לבלגן ואיך אפשר להמנע מהם
בכללי הורות מתחילה מסיפוק צרכים פיזיים והרגלים חום ואהבה וכשהילדים גדלים ההורות מתרכזת באיך..באיך מייצרים אוירה נעימה.. ואיך שמים גבולות יחד עם אמפטיה.ואיך מתווכים סיטואציות ונותנים להם כלים לעבוד עם הרגשות והתחושות שלהם,ללמד פתרון בעיות ..לגשר בין מקיבות
נשמע לי שאתם ממשיכים להיות הורים לקט ים ומצפים שהמציאות תתישר ואין מקום לביקורת על שצועק
כי קורה לכולנו
אבל כן לחשוב יחד בכללי על ההורות
ואז זה ייתן זמן מנוחה גם למי שבאמבטיה, גם לך שיש לך פחות ילדים להתעסק איתם.
ילד אחרי אמבטיה בדרך כלל רגוע יותר.
גם לא יהיה במאבק כי אין לחץ זמן, וגם יחסוך את זה מבעלך.
יש לכם משחקים לאמבטיה? כלי מטבח ודברים כאלה מכניסים למשחקי דמיון ארוכים באמבטיה, והילד יוצא שמח ורגוע יותר.
אפשר אמבטיית קצף פשוט שופכים קצת סבון על האמבטיה ואז ממלאים מים עם הדוש וזה נהיה מלא קצף
יש עפרונו כאלה שמתאים לצייר איתם באמבטיה, זה גם נחמד מפעם לפעם.
אפשר להכניס קבוע ללוז סיפור שהן יושבות בחדר לבד ושומעות, יש כל מיני כאלה. זמן לגדולות להיות לבד בלי שהקטן יפריע, שומרים להן בנאמנות על הדלת סגורה שלא ייכנס להן התינוק ומרוויחים שקט 
למשל קבוצת ווצאפ של גאונים בתנך - שולחים כל יום סיפור, אצלי מאד אוהבים את זה. יכול להיות שיתאים רק לגדולה שלך. אשלח לך קישור עם תירצי.
יש סיפורים של ספריית פיג'מה מוקלטים ע"י ספריית פיג'מה שהם מאד מאד מתוקים, אפשר אפילו במקביל לזה ששתיהן ישבו עם הספר עצמו. אם יתרגלו לזמן מנוחה זה עושה פלאים.
דוגמאות לספרי פיג'מה טובים שאוהבים אצלי ומתאימים לגיל 5-7 בכיף: תשמעו סיפור, יוליה אוספת עלים, הבא בתור, שקית של געגוע, הקיפוד שאמר מה אכפת, עד למעלה, מתן החול וההר הגדול, רוני סינרוני. יש עוד מלא. הם מתוקים ועדינים ומאתגרים קצת את הראש אז אצלי אוהבים אותם מאד.
אם רק יושבים ושומעים לא יוצאים עם עצבים כמו כשיושבים ורואים סרט ואז יוצאים מאד עצבניים ולא רגועים. אפשר קבוע אחרי האמבטיה, או קבוע בשעה מסויימת אם מסיימות להתארגן יש להן סיפור. ואז יש לך זמן לנשום.
הבטיחו את מקומכם - מלאו את הילדים שלכם באור הנפלא שבסיפורי התנ"ך!
מה מקבלים המנויים?
✅ סיפורי תנ"ך לפי הסדר - בכל יום, ישירות לווטסאפ.
✅ גישה מלאה לאתר האינטרנט עם כל הסיפורים!
✅ דף חזרה נפלא לשולחן השבת!
⚠️ חשוב לדעת: החל מהימים הקרובים, הסיפורים יישלחו בקבוצה זו רק מדי פעם.
הצטרפו למאות המשפחות שכבר נהנות מ"האור הנפלא שבסיפורי התנ"ך"!
👇 להרשמה מהירה, ולכל הפרטים:
רישום לקבוצת הואצאפ
זה מתיש!!
את ממש בהישרדות..
מתי את עושה משהו נחמד לעצמך?
מהנסיון שלי, זה נורא שוחק להיות כל היום בבית. ועוד שאת לבד
אני לא יודעת אם יש לך חברות/קהילה אבל בלי זה כמעט מתכון בטוח לשחיקה שלך.
אני ראיתי שבתקופות שהיה לי יותר זמן לעצמי, במובן גם של מנוחה אבל גם של זמן איכותי- שיעור ספורט שאהבתי (לא שהולכים כי חייבים), מפגש חברתי קבוע וכו'-
היה לי יותר סבלנות לילדים . חד וחלק.
אנחנו נשים, כלי קיבול. כשהכלי שלנו ריק קשה לנו לתת הלאה...
ואיפלו שעה בשבוע זה משמעותי.
אז האמת הייתי מתחילה מזה.
לגבי המקלחות אם ש אמבטיה (ובחורף גם חימום טוב בחדר רחצה) אז זה אחלה דבר. לשבת בפנים זה מרגיע, מווסת, מפתח. טיפה קצף ומשחקים וגם יש לך תעסוקה שהילדים עפים עליה!
יום כן יום לא זה קלאסי בחורף, א תטרידי את עצמך בזה. אבל אני חושבת שהשעות שלכם לא נכונות- 7 וחצי לילדה בגן רק להתחיל מקלחת- לא רואה מצב שלא תבכה.
בדיוק אתמול בת ה4 שלי היתה אצל חברה יום ארוך וחזרה מאד מאוחר (7) וכמה שהיה לה כיף היתה עצבנית ובוכיה ולא רוצה להתקלח. בעלי רחץ אותה ב3 דקות, היא נרדמה תו"כ לבישת הפיז'מה.
אצלי בגילאים דומים לשלך מתארגנים לשינה באזור 17:30-18:00... מתחילים א. ערב ואז לפעמים מקלחות ולפעמים ישר פיז'מות.
עוד דבר שעזר אצלינו מאד זה לעבור למקלחות צהריים. לילדים ולהורים יש אז יותר סבלנות.
אני מבינה שבעלך לא בבית אז אבל אולי אם הגדולה תתקלח כשאת לבד איתה בצהריים- בערב היא תוכל לשחק עם התינוק רבע שעה כשאת מקלחת את אחותה.
ולגבי האיסופים- אני לא יודעת איפה את גרה אבל הייתי כל מאמץ לשנות את הלוז. הוא מתיש ברמות. ועוד עם תינוק שכמו שאת אומרת בוכה הרבה.
תורנות עם הורים אחרים, לוותר על הצהרון, ווטאבר. מגיע לך ולהן יום יותר 'שפוי'.
(אני עושה את זה לעצמי לפעמים
וזה ממש יותר נוח.)
1. לא לחזור הביתה אחר שאת אוספת את הגדולה
עדיף להשיאר באוטו עם נשנושים או ספר או משו אחר
לעלות ולרדת לאוטו עם ילדה ותינוק זה מתיששש ואני עושה את זה המון
2. מהמם שאת על אף המצב מבינה את בעלך ונכנסת לראש שלו כי זה באמת הגיוני, הייתי מקדימה את המקלחות אפילו כחלק מסדר הצהריים, ממלאה אמבטיה ושישחקו זה ייתן לך גם זמן לעצמך.
ובאמת כדאי שכשבעלך מגיע שייהנו ממני לפחות בחלק מהימים.
בהצלחה ❤️❤️❤️
כדאי לעשות סדר ערב מובנה
מקלחת
אוכל
סיפור/פודקאסט
ומציעה להתחיל כבר בשש/שש וחצי
ולא לחכות לדעה מאוחרת
והאיסופים האלה זה מתיש!!
גן עיריה שנמצא חצי שעה נסיעהזה רחוק ממש
אולי להיעזר בחברה שתחזיר את אחת הבנות פעם בשבוע ואז תצאי פעם ביום ולא פעמיים?
יוצא לי פעמיים, שלוש בשבוע להיות כל אחהצ והערב לבד עם הילדים (4.5, 2.5, חצי שנה) וממש עוזר לי שיש לי לוז מסודר
בשתיים אוספת מהגן, היא חוזרת, אוכלת, משחקת
בשלוש וחצי יוצאת לאסוף את השניה, חוזרות ברבע לארבע- ארבע (תלוי כמה הן נמרחות)
ארבע עד חמש וחצי משחקים, מתקשרים בוידאו לאחיות שלי/ אמא שלי, יצירות.. 17:15 משתדלת (דגש על משתדלת) לסדר איתן קצת ואז ארוחת ערב הכי פשוטה שיש..
חביתה, ירקות, גבינה, פסטה, פתיתים, טוסטים, אם השקעתי מראש אז מרק (כמובן שלא הכל בערב אחד)
אמבטיה- שמה את שלושתם ביחד (הקטן בדפני, הגדולות יושבות) והן מתלהבות להתקלח עם הקטן אז זה גם חוסך מריבות על זה
בהשכבות- הייתה לנו תקופה ממש מתסכלת של השכבות מתישות ומלא מריבות סביב זה, ואז דיברנו איתן (כן, כן, עם שתיהן למרות שהאמצעית כביכול "קטנה") וסיכמנו איתן שכדי שיהיה נעים ללכת לישון, אחרי המקלחת כל אחת בוחרת סיפור ואחרי הסיפורים הולכים לישון יפה.
בעלי הלך איתן במיוחד לחנות, והן בחרו ספר עם הרבה סיפורים וכל ערב בוחרים סיפור מתוך זה ועוד סיפור משאר הספרים בבית וזה ממש הפך את ההשכבות לאחרת לגמרי
וגם כשאחת מהן מתחילה לעצבן קצת בהשכבות, אני לא רבה על זה. שולחת אותה עם ספר/ בובה לשכב קצת במיטה שלנו, להרגע ולחזור.
הן חוזרת כי לא כיף להן להיות לבד שם..
הרעיון הוא לרתום אותן אלינו ולא לריב איתן.
זה הנסיעה פעמיים להביא את הבנות, כאשר הבת השניה נסיעה של 25 דקות כל צד- אמאלהההה וואו ועוד עם תינוק בן שנה, טירוף!!!
מציעה לך מכל הלב, לבקש, לחפש, להתחנן...שאמא קבועה מהשכונה שלך, או מהאיזור שלך תביא לך את הבת מהגן בתשלום מכובד מאוד. שווה לך ממש!
תחשבי שבשעה הזו התינוק (שבוכה ברוב הנסיעה) יכול לישון בנחת, ילדת בית הספר (משערת שאותה את מביאה סביב אחת וחצי, והתינוק ישן לאחר שהיא הגיעה) משחקת או זמן איכות איתך או ש"הב, או שאת נחה והיא לידך בתעסוקה שלה.
זה יתן לך אוויר לנשימה, זמן לעצמך.
שתצא יותר מוקדם הקטנה.
את כבר בחוץ כאילו
לק"י
אם זה בזמן הגן, אז תסבירי לגננת את המצב. מאמינה שהיא תבין.
ואם זה צהרון- אצלינו פותחים בכל שעה שהיא (עקרונית אמורות להיות שעות פתיחה. בפועל, לא).
"אני נולדתי בקינוח קיסרי!"
אז זהו, יש לי טרימינולגיה חדשה כדי להרגיש טוב עם הקיסריים שלי
מוזמנות לאמץ
(ודרך אגב, לפני שבע שנים בדיוק הקינוח המתוק שלה היה, אז אתן מוזמנות גם לאחל מזל טוב
)